Klippning och nu går hon

2010-05-31, 19:19:34 / Kategori: Allmänt
Jodå Svea chockade oss båda med att sova HELA natten!!!
Vi vaknade av att elgubbarna var hos grannen, sambon for upp in till Svea så hon inte vaknade rädd men inte ett knyst sa hon. Hon var knappt vaken.
Men det är väldigt skönt hon sover gott och inte vaknar för minsta lilla ljud.
Då visade kl: 07.45 så vi alla gick upp åt lite frukost. Svea var härligt sömnig så hon tog det lugnt för en gångs skull på morgonkvisten.

Vid 10.30 kände jag att nej nu sticker jag till Eurostop se om jag kan få drop in tid hos frisören, sambon gav Svea välling och hon sov mellan 11-12.
Jag kom in nästan direkt, så skönt äntligen bli klippt. Tog det riktigt kort nu så man slipper fixa håret med fön/plattång nu är det bara köra lite vax i det sen är det klart!
Kan man se hyfsad iordning ut trots en hård natt, när man har kort ser man direkt när man är ofixad.
Blev supernöjd trots det inte var Robert som klippte mig, men alla är duktiga på den salongen.

Blev lite lätt "lunch" dvs yoggi med banan min köttfärs hade inte tinat. Sen när mannen gått till jobbet tog jag all vår pant gick till Ica och handlade mera yoggi + musli. Svea gillar faktiskt Valio vanilj yoghurten så lika bra ha hemma som mellanmål till oss.

Annars har vi bara lekt lite hon blev trött redan vid 16, men ville inte somna.
Så har fått hålla liv i henne till kl 18 sen orkade hon inte mer. Så nu har hon knappt legat i sängen i 40min men hon hostar ganska så ofta :/ märks ju inget på dagen då hon är upprätt men så fort hon liger ner kommer den. Finns ju heller inget att ge innan 1 års ålder (dom ger helst inte ens slemlösande innan 2år).
Kanske somnar hon gott som igår, annars så kommer ju sambon 23.30 tar han natten med henne så jag får sova.

Glömde ju skriva igår Svea har börjat gå igen nu. Har ju haft uppehåll säkert 3 veckor men så igår hos Lisa gick hon. Deras golv är inte alls lika halt som vårat så väl hemma tog vi av sockarna och hon bara travade på som hon inte gjort nåt annat i livet. Log med hela ansiktet gjorde hon med.
Aaww hon är för söt när hon går.
Nu är hon så kaxig med så ska gärna ha en leksak i varje hand som hon går.

Mors Dag

2010-05-30, 21:05:16 / Kategori: Allmänt
Gick jättebra lämna Svea hos Lisa & Jörgen, hon blev lite ledsen när hon insåg vi gått men med mutning av majsbågar och lite spagetti med köttfärssås var hon glad igen.
Var fler än vi som hade bokat bord direkt vid öppning och var faktiskt flera barnfamiljer så var lugnt och skönt. Så Svea hade ju kunnat följa med, men skönt att bara vi 2 nån gång.
Jag åt Bison (som alltid) och sambon 800gr ribs. Kan ju säga vi var och är fortfarande proppmätta. Tog varsin förrätt med, så det blev ingen efterrätt.
Jätteskönt komma bort slippa tänka på matlagning och allt det dära.

Efteråt åkte vi till Flygstaden skulle se om Elgiganten hade spelet sambon ska få inne, men kommer nästa vecka. Tyvärr vet han ju redan vad han ska få, men han hade tänkt springa köpa det själv så fick ju "snällt" berätta. Så hoppas nu jag hinner köpa det nästa vecka, är ju ett av dom bästa spelen iår sägs det.

Regnet vräkte ju ner så våra planer på gå en runda kändes mindre lockande, så vi ringde Lisa och dom var på väg hem. Ingången till balen hade gått fort pga regnet (stackarna) så vi möttes hemma hos dom. Hon blev sååå glad se oss igen.
Väl hemma fick vi i henne mat och sen har vi busat.

Hostan är lite bättre, men nu snorar hon en massa. Tur det är måndag imorrn och inga planer får vi vara hemma och krya på snuttan.
Sovit knappt 1 timme, numera vet man ju aldrig med henne så vi ställer oss in på en vaknatt.

Äntligen tömt både kameran och mobilen på bilder :)
Har bara helt glömt bort jag tagit en del sista tiden.

Mera bilder

2010-05-30, 20:46:27 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=30204001

Nya saker

2010-05-30, 20:41:04 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=30204001

Hosta

2010-05-30, 11:35:59 / Kategori: Allmänt
Svea sov mellan 18-19 igår sen var hon uppe till 20:30. Hon har fått sån hemsk torrhosta så man riktigt hör hur det river ihalsen på henne. Så inte konstigt hon vaknar.
Sen var sambon uppe vid 02, jag mellan 04-05:30 sen gick vi upp för dagen 08:30.
Hon har ingen feber men näsan rinner och denna jäkla hosta :( få väl se vad apoteket säger har skickat iväg mannen om vi kan ge henne nåt.
Jag har precis gett henne välling (enda som går ner med myyyycket tålamod, men hon har säkert ont ihalsen) och förhoppningsvis somnar hon snart.

Har ju bokat bord kl: 14 på Wild west så ska lämna Svea hos Lisa & Jörgen lite innan, så bra om hon hunnit sova innan dess.
Sen ska dom ut till Tylösand är bal där för John Bauer skolan.

Lördag

2010-05-29, 18:59:29 / Kategori: Allmänt
Sambon tog henne imorse vid 06, så hon sov 10 timmar isträck! Skönt hon verkar funnit sina gamla rutiner igen :)
Jag fick sova till 9, var superskönt med sovmorgon men ändå komma upp i tid.

Blev vi for in till stan, den bh´n jag haft nu har skavt nåt fruktansvärt så kände att tyvärr får man lägga ut till en ny fastän det bara är 2,5 månad kvar. Så hittade en på Sara & Sally som satt bekvämt :) tyvärr hade dom inte min storlek i leopard... men denna är bättre än den gamla.
Det är så jävla trist dåligt utbud ju högre man kommer i storlekarna, vem vill ha tantblommor nu???
Men man får väl bege sig till storstäder om man ska hitta nåt skoj. Får bli ett projekt sen om x antal månder.

Svea blev trött redan vid 17, men vi kunde äta ändå med lite mutning av majsbågar^^
Sedan badade hon och mannen medan jag städade iordning hennes rum. Så prick kl: 18 somnade hon idag, helt slut. Förhoppningsvis sover hon till 06 imorrn, men det återstår att se.

Helt underbart duscha kvällstid inte nattetid :) så nu ska vi hälla upp lite godis och glo på film!

Mary Kay

2010-05-29, 00:16:27 / Kategori: Allmänt
Gick och la mig så sov 16:30-18, behövde det efter varit uppe sen 5 + gått så långt. Dock började sammandragningarna dirket när jag ställde mig upp och höll i till kl: 21.
Ska bli skönt gå till Mvc nästa vecka lämna kissprov så vi får reda ut om jag har en bakterie som spökar eller bara jag bli väldigt lätt överansträngd nu. Tror inte det är så bra med så här mycket sd.

Svea var glad och gosig när jag gick, jag matade henne så vi fick mysa lite.
Sambon sa hon somnade kl: 20 så var skönt för dom båda. Har han äntligen fått lite egentid med sin xbox^^

Var ju som sagt hos LisaMary Kay party. Har aldrig varit på sminkpartyn innan, men var annorlunda och skoj. Speciellt då vi alla är vänner sen innan blir det så avslappnat.
Man får ju testa produkterna på sig så man känner hur huden bli. Även Foundation och hon kollar ens hudton så det blir rätt färg.
Beställde faktiskt en foundation, den jag har nu är jag inte nöjd med och denna bara smälte in med huden och alla skavanker var borta. OCH man såg inte sminkad ut. Regel nr 1 för min del. Visst den kostar 219:- men jag sminkar mig inte varje dag så min kommer vara länge :)
Sedan bjöds det på bananasplit, mmmm. Och vi snackade massa skit precis som förr.
Så när jag såg klockan närmade sig 23, kände jag det var dax bege sig. Kommer ju en dag imorrn med & sambon ville ha McD mat.

Ännu sover Svea, inte ett knyst har hon gjort ifrån sig.
Skönt hon verkar komma till ro nu.
Så nu blir det läggdags för en annan.

Bvc + långpromenad

2010-05-28, 16:10:18 / Kategori: Allmänt
Började gå vid 9:30 för dom började hos grannarna ovanför oss redan vid 8 så kände det var inget skoj vara hemma med borrande då och då.
Vädret var soligt och varmt, så stannade vid en lekpark på vägen så Svea fick gunga för första gången i sitt liv. Hon skrattade jättemycket :)
Gick vidare så lite innan 11 var vi på Eurostop, jag tog en fika och Svea fick sin gröt. Enda tråkiga var när vi skulle gå till Bvc som ligger på Fyllinge hade det börjat regna :( så var bara trä på regnskyddet så Svea klarade sig men jag blev ganska blöt hade bara luvtröja på mig.

Hon följer sin kurva jättefint tycker dom trots hon varit magsjuk 2ggr iår.
29/3 vägde hon 8560, på barnakuten vägde hon 8555 så där emellan hade det gått ca 6 veckor så hon gick ju ner massor.
Men på knappt 14 dar har hon ökat till 9090gram :)
Känns superbra! Annars var hon 73,4 lång.
Nu ska vi dit i Juli nästa gång, blir då 1 års kontroll med sprutor och hela köret.

Regnade fortfarande om inte mera så gick bara ner till Eurostop så Svea lyckades somna i vagnen, sen to jag bussen hem. Hon sov sig igenom hela resan, vaknade lagom tills jag gick in genom porten.

Så nu har vi precis ätit lite god fredagsmat, oxfile med klyftpotatis, grönsaker och sås :D
Blir ju bara fika hos Lisa så tyckte vi skulle äta innan så vi får lite frdagsmys.

Få väl se vad mannen och tösen hittar på, blir ingen pappaträff då hans polare var sjuk :/
Känns jag gått långt för min del i af, haft såna jävla sammandragningar sen Bvc, så ska nog lägga mig ner vila lite. Och ändå har jag gått sakta, haft pauser... men verkar inte hjälpa.

Snart utan el...

2010-05-28, 06:46:16 / Kategori: Allmänt
Idag ska vi till Bvc 12:30, funderar på gå dit (är väl ca 5km) för Hfab ska fixa det sista med elen inför tvättmaskin/torktumlare så elen kommer vara avständ 10:30-14. Så bara jobbigt vara hemma med massa folk springandes + man är utan el.

Annars ikväll ska jag till Lisa, hon har tjejkväll med en säljare från Mary Kay.
Ska bli skoj träffa henne igen + massa andra där sen Mc Donalds tiden :)
Svea ska få leka med sin pappa, tror även om dom skulle träffa en annan pappa och ut med barnvagnarna!


Nytt porslin

2010-05-28, 06:42:49 / Kategori: Allmänt
Blev en bra dag igår trots jag fick vara uppe mellan 03:30-05:30 men sen sov vi till 08:40. Hann till öppnis i af bara vi kom lite senare. Svea var superglad och pigg så det märktes inte på henne hon varit uppe mitt i natten.
Är väl bara en själv som tycker det är lite drygt.

Sen på eftermiddagen sov Svea 14-15 och därefter åkte vi iväg käkade på Max, hämtade vårt porslin på Cervera- supersnyggt blev det. En liten färgklick både i skåpet och på bordet :)
Blev plommonfärgat.
Jag var sugen på mjukglass så åkte in till stan köpte på torget, Svea "mmmmáde" en massa och fick med. Sedan köpte sambon ett xbox spel han velat ha en längre tid. Orkade inte traska mera + det var matdags för Svea så var väl hemma lite innan 18.

Har nu nästan bockat av hela Maj listan, bara sambons present kvar + lite saker på Ikea och mina linser. Men betalar alltid linserna med kort direkt på deras sida och nu har dom ju gjort om så man måste ha e-kort.
Påbörjade det igår, men var för trött så programmet är nerladdat men kan inte logga in.... hm... få se om jag lyckas lösa det idag så jag kan fortsätta betala direkt på internet är ju så himla smidigt. Speciellt när man inte får ta det på faktura pga betalningsanmärkning.
Känns som en bra månad rent pengamässigt :D

På kvällen körde vi Svea fick leka och bara vara, tills hon blev trött. Hellre det än hon skriker x antal timmar. Så vid 20:30 fick hon välling och då bara slocknade hon :)
Inte ett ljud har hörts sen dess.

Jag ville ändå ta igen mig eftersom man aldrig vet när man får stiga upp, så la mig kl:21 med öronproppar så jag verkligen kunde koppla bort allt.
Vaknade 05:50 idag, kände mig utvilad. Så det blir fler tidiga kvällar med öronproppar, sambon tycker det är lite tråkigt men han förstår samtidigt.

v.30

2010-05-27, 14:50:54 / Kategori: Allmänt
Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Egna anteckningar: Ja just nu händer väl inget nytt på magfronten tycker jag, får ju se vad mvc besöket säger nästa vecka. Bara allmän sömn och matbrist som gör en till en zombie så visst det känns tyngre och tyngre vara gravid.

Varför sova när man kan vara vaken

2010-05-27, 00:12:42 / Kategori: Allmänt
Altså just nu skulle jag verkligen vilja att Svea kunde prata.
Vad som var fel.

Hon är trött det ser man låååång väg, men antingen gör hon allt för att inte somna eller så kan hon bara inte koppla av. Så hon hade sovit mellan 18-19 sen dess hade sambon fått ha henne som en mask. Han hade påbörjat ny läggning när jag kom hem men hon bara gallskriker, låter som vi har ihjäl henne.

Känns som man säger hela tiden "det är tänderna" men hur länge ska man "skylla" på det? Man vet aldrig garanterat om det är dom.
Kände i af efter i nederkäken har hon 3 nu, men sista har precis brytit igenom (hoppas det varit den nu dessa nätter som varit) men den där uppe är näranära så jag hoppas det är den som spökar nu.

Vi lät henne i af leka, gå runt här bara vara. Då var hon tyst.
Fick jag käkat en macka- nackdelen med dessa sena kvällar med henne, jag måste ju äta mitt i natten känns det som.
Så lite efter 22 gav vi alvedon ny välling och blöja och sambon la henne. Sen dess har det varit tyst, så vi båda har hunnit duscha.
Nu har man väl varvat ner, så ska hoppa isäng.

Men när vi ska känna vi bara kan sätta oss isoffan, kolla på tv ihop, prata om dagen vet jag inte.
Sambon fick i af sova efter jobbet så han har lite mera ork än jag. Men hade ju tänkt han skulle fått lite egen tid ikväll... får väl skicka bort honom för att det ska gå vägen.

Så en hotellweekend bara vi 2 med maten serverad hade gjort mig gott, för just nu som sagt orkar jag knappt ens tänka på laga mat. Har ingen energi över för det.

Wildmango

2010-05-27, 00:01:41 / Kategori: Allmänt
Var ju bjuden till Maria för klädparty, wildmango. Hade absolut ingen koll på märket innan jag kom dit gick mest bara för komma iväg själv, träffa folk.
Såååå supersnygga barnkläder från stl 74-140, med rocktryck framförallt som jag fastnade för men även skate & surfing.
Ja det blev lite shopping, klänning, byxor & en hood tröja men gick ändå nästan på 1000:-.... smakar det så kostar det. Men köper ju inget till mig i klädväg så kan ju unna Svea detta lilla extra nu.
Men ni måste gå in kika vad som finns:

www.wildmango.se

Finns ingen återförsäljare (ännu) i Halmstad men man kan ju alltid söka den tjänsten, men jag hoppas fler av dom andra mammorna bokar in nåt värdinne party i höst. Själv känner jag att ja har ingen ork pyssla med sånt alltid svårt hitta folk med intresse, eller intresse finns men när man väl bokar så är det ingen som kan.

Sedan var det fika och tjöta skit med lite folk, vissa har man ju träffat sen innan så alltid skoj ses!
Kom väl hem lite runt 21.
Hade hoppats på få mysa en stund med sambon... men nej. Svea var vaken.

Öppnis & promenad

2010-05-26, 23:53:52 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade 00:30 men behövdes bara ny blöja + mat sen somnade hon om. Tyvärr kunde inte jag av nån anledning.... alltid trist bara ligga vrida och vända sig.

Vid 07:30 var det dags gå upp för oss i af.
Så vid 8:30 var vi klara och gick till öppnis, var hur lugnt som helst idag bara 3 mammor, 4 barn. Skönt kunde Svea få krypa omkring lite som hon vill, man behöver inte jaga henne och passa henne för dom små bebisarna.
Dock hade hon energi kvar väl hemma, så bara var inom hemma lite snabbt sen gick jag ner till apoteket handlade medel till katterna mot fästingar.
Ozzy har hur många som helst nu känns det som, nån ny var och varannan dag :/ Blev även dusch creme & ansiktstvål till mig så nu har jag.
Gick inom Pauline på hemvägen och lämnade deras hammare, hennes kille glömde den i bilen när dom hjälpte oss med badkaret och vi dom med tv´n dvs för några veckor sen^^
Kollade även in hur dom fått det, supersnyggt! Nya tapeter överallt, ljust och fräscht.

Har ju noll fantasi ang mat så idag blev det stuvade makaroner och köttbullar- hemmagjorda. Svea slukade skålen men inte konstigt då det gått ca 4,5h sen hon fick gröten på öppnis.
Men ändå ville hon ha en full flaska välling vid 16:15.
Hon var supertrött men försökte hålla igång henne då jag skulle iväg kl:18 och sambon skulle få en lätt läggning. Hon sov ju knappt 20min i barnvagnen ner till apoteket.

Så lite efter 17 väckte jag sambon och jag hann göra mig iordning, inte för jag gjorde nåt extra men bara skönt slippa stressa iväg.
Så var hos Maria i god tid!

Shopping

2010-05-25, 18:53:50 / Kategori: Allmänt
Svea mer eller mindre däckade av trötthet i min famn 14:20 precis då kom sambon hem. Hade bestämt vi skulle åka iväg käka, storhandla och kolla på present till mig. Så vi klädde på henne sovandes och sen in i bilen. Inte en min rörde hon hon bara sov vidare, haha, är man trött då?

Blev drive in i Mc Donald´s så vi kunde käka i bilen medan hon sov, precis när vi ätit klart vaknde hon. Så max en 40min fick hon idag.
Sen in till stan provade ut ett Pandora armband, sambon tyckte det va lite tråkigt jag skulle veta om vad jag skulle få men vissa saker bara måste man prova. Har ju minihandleder.
Sen skickades jag ur butiken så traskade till Anders och köpte ett nytt nässmycke, blev ring denna gången. Mina ringar till öronen hade visst en annan kille fått, så han skulle beställa till mig... igen. Tur det inte är nån panik för min del.

Sambon kom och hämtade mig så körde vi till Citygross och påbörjade shoppingen. Shit var säkert i butiken 1 timme, men stötte på Hanna (http://jasas.se/) med Mio och Andreas, hans tjej och deras dotter. Alltid skoj träffa gamla McD folk och se deras barn.
Stackars Svea började bli otålig och det hade gått 4h sen hon ätit så vi shoppade det sista lite snabbt och kom i en kort kassa tack och lov.
Visst det gick på 1700:- men tycker vi fick väldigt mycket denna gången för pengarna och man blir glad av att öppna kylen/frysen!

Svea åt 1,5 flaska (ca 300ml) välling och nu ligger hon och sover. Om det är för natten hoppas jag inte då kommer jag få gå upp runt 03.... men vi få se hur kvällen blir.

Jag fick en bukett rosor och armbandet när vi kom hem av sambon, försenad 2 års present. Han tyckte det va roligare ge mig det som års present än i Mors dag. Så middagen på söndag är för Mors dag.
Så blev ett silver Pandora armband med 4 berlocker i.
SUPERSNYGGT!

Så nu ska vi bara passa på slappa i soffan och lyssna på tystnaden :D

Öppnis igen

2010-05-25, 12:29:38 / Kategori: Allmänt
Svea sov helt otroligt 2h så sambon väckte henne när han kom hem från jobbet, och maten var klar lagom då. Dock orkade hon inte så mycket men huvudsaken hon äter ni vi äter så får portionerna komma med tiden.
Så vid 16:30 var hon hungrig igen.

Jag passade på lägga mig vila efter det och sov till 18:30... dum ovana detta men kändes väldigt bra på kvällen sen. Att gå runt trött då blir jag bara grinig.
Sambon både diskade, dammsög och moppade med Svea :) så det var skönt det äntligen blev av fastän han hade henne.

Svea var på strålande humör som alltid på dagen och först vid 20:30 accepterade hon att lägga sig för natten.
Men precis som igår blev det 8 timmar isträck så 04:40 ville hon upp... suck...
Så vi fick sagt hejdå till pappa och sen 06:20 somnade hon om och vi vaknade 08:40^^

Blev en liten portion gröt hemma sen gick vi till öppnis och hon var lie blyg till en början men det släppte fort. Superskoj har hon haft, knappt varit hos mig, bara velat leka med alla saker. Så nu är min tjej verkligen tillbaka.
Trodde hon skulle somna hemma men hon springer runt här vid tv bordet så blir väl en eftermiddags powernap idag då.

2 år

2010-05-24, 13:14:11 / Kategori: Allmänt
Kändes direkt som en bra dag efter 6,5 timmes sömn för min del :)
Så efter vi käkat började jag diska för Svea lekte själv i sitt rum dvs kastade runt allt hon äger och har. Fick undan hälften så nu kan jag laga mat tills sambon slutar jobbet.
Man märkte Svea började bli trött men efter gröten ville hon absolut inte vila bara gosa.

Som tur va smsáde Alexandra om hon och Elin kunde komma, så var skoj med besök! Dom var lite avvaktande mot varann ibörjan då dom bara brukar ses på öppnis, men sen släppte det och självklart ska man leka med samma leksak. Kan inte ha olika. Nästan så Svea inte gillade dela med sig av sina saker^^ blir det inte lätt för henne med en lillebror sen.
Så min förmiddag bara flöt på tack vare sällskap, så mycket det gör. Tyvärr hade man inget att bjuda på :( dagen innan lön är ingen bra dag för kyl/frys hos oss eller oplanerade besök.
Svea var så slut när dom gick 12:30 så hon fick gröt (hade hon inte ätit sen 8:30) och hon bara la sig ner på 2 röda i sin säng inte sagt ett knyst sen dess. Skönt hon kom till ro nu, har hon ork i eftermiddag med när pappa slutar jobbet.

Idag är det vår 2 års dag.

Shit vad tiden går, men klart sen Svea föddes tycker jag tiden rusar iväg konstant.
Men vi ska ju fira denna dagen på söndag så det är som en vanlig dag för oss i af. Inte ens maten blir speciell ska köra med husmanskost- potatis, sås och köttbullar.

Söndag- Häljarp

2010-05-24, 13:05:19 / Kategori: Allmänt
Kom ner precis innan 12 och Svea fick massa fina presenter av farmor :)
Hon visste inte vad hon skulle börja leka med. Fick fina plastmuggar man kan bygga torn av, pussel och sån låda från brio med olika former på kuberna. Är mest tuggsaker nu, hon lär väl sig så småningom hur man ska stoppa i dom i lådan.
Och Eton bara älskar hon, hon ligger och bara gosar i hans päls och skrattar! Han är ju mindre besvärad nu av henne än i början men helt överlycklig är han väl inte att nån klättrar på honom^^

Medan farmor gjorde sig iordning gav vi gröt till Svea sen begav vi oss till Center Syd, mannen behöver shorts. Så blev både jeans shorts och vanliga jeans i märkesoutleten där. I rätt storlek, han har ju minskat ganska mycket i midjan så dom han hade tappade han, nästan. Sen på Dressman blev det 2 par shorts till så nu kan han njuta av sommaren!
Svea fick en fin solhatt med snören för under hakan, kanske det sitter på längre än vad kepsen vi har gör.
Jag fick en väska :) Har behövt en ny lite större än den jag har och som inte är handväska är trött på alltid vara begränsad med väska som hänger på axeln och glider ner.
TACK ännu en gång för allting vi fick.

Handlade lite mat inför kvällen, blev vi fick bakpotatis med räk/rom röra. Det är bara så gott! Svea mumsade i sig det med utan några konstigheter så fisk/skaldjur gillar hon verkligen. Ändå hade hon precis fått dubbel portion fullkornsgröt. Hon försöker verkligen äta ikapp sig efter magsjukan.
Efterrätt blev det glass med jordgubbar- aaahhh helt underbart goda var dom. Priset = mindre underbart men ja vi alla var sugna på gubbarna.

Svea lekte på som bara den, hon trivs så bra hos farmor. Inte ett enda ögonblick kinkighet. SÅ man märker inte av hon inte sover på nätterna på dagen.
Vi visste ju hon sover dåligt så hade inte bråttom hem, så vid 21 började vi köra hemmåt. Han knappt börja rulla förrns Svea sov. Någon var utmattad tror jag.
Dock rör hon sig (precis som jag) massor när hon sover så i Ängelholm vaknade hon vansinnig för hon inte kunde ligga ordentligt, sitta och sova i barnstol är nog inte lika skönt längre.
Gick ganska bra till Mellbystrand sen resten av vägen bara skrek/grät hon.

Så väl hemma gav vi gröt och bara lät henne ha body på sig och hon sa inte ett knyst när vi la henne.
Hon somnade 22:30- 06:30.
Underbart att slippa stiga upp mitt i natten. Visst jag la mig vid 00 men fler timmar isträck än föregående natt.

Natten lör-sön

2010-05-24, 12:51:50 / Kategori: Allmänt
Ja lördag kvällen blev ju mindre bra.
Svea skrek mer eller mindre mellan 20-23 så vi fick turas om bära henne för bara man satte ner henne blev det panikartat.
Testade sätta in en lampa i hennes fönster bakom gardinen så det blev ljust men inte för upplyst och sambon började försöka natta henne. Sen la jag mig, var helt slut.
Han fick henne somna men 03 var det dags igen, så jag gick upp men räckte med ny blöja och mat sen bara slocknade hon.
05:45 fick sambon gå upp var hon vaken kanske 1 timme sen sov hon igen och jag gick upp 08:20 med henne. Så vet inte vad det är som hänt, men så ofta brukar hon inte vakna pga tänder.
Kanske har hon kommit in i nån fas som mörkrädd? Är insomningsstadiet som är mest hysteriskt nu, inget hjälper inte ens få sova på sambon. Hon är som en mask.

Vid 10 på söndagen väckte jag sambon vi hade lovat vara nere i Skåne innan 12. Så vi bara packade det nödvändigaste till Svea för dagen sen for vi.
Man är lagom sen i huvet efter en natt som denna.

Strosa på stan

2010-05-22, 20:08:43 / Kategori: Allmänt
Åkte in runt 11, började med bara traska runt och tjabba skit.
Hade varit skönt fått lön man hittar alltid en del man vill handla men hade inte råd med det idag. Blev i af 2 böcker för 35:- totalt på Myrorna :D Alltid skoj man kan fynda där, och superfint skick var dom i.
Såg söta vinterskor med päls på med till Svea men vet ju inte vilken stl hon kommer ha och kändes lite "fel" handla det nu mitt i sommarvärmen.

Fikade på Espresso House istan, var väldigt mycket folk överallt så man var glad man fick bra platser under parasoll. Lyckades ändå bli lite solbränd i ansiktet, näsan framförallt.

Hade sett ett armband på tv reklam tänkte kika in se om det var lika snyggt i verkligheten och kanske säga det till sambon ifall han skulle vilja köpa. Men nej det projektet blev nerlagt väldigt fort.
Var supersnyggt och tufft, stilrent precis min smak.
Felet?
Design dvs jävla massa pengar. Bara för läderbandet skulle dom ha ca 2000:- sen kostade varje sweet drops allt från 1900-9000:- styck. Så ja lätt kommer man upp i en ca 15-20000:-
Suck.
Varför ska man alltid hitta snygga saker som är förjävligt dyra??

Ole Lynggaard heter han ni som blev nyfikna, Sweet drops heter armbanden.

Tog bussen hem sen runt 15 tiden då kände vi nej nu har vi fönstershoppat färdigt och var väldigt varma och svettiga. Underbart väder men man blir lite chockad av värmen.

Hemma kom Carina & Grön över på några öl och snackade skit :) Dom hade umgåtts med sambon och Svea idag, varit och kikat på bilar nere vid Mekonomen.
Svea har varit superglad och go hela dagen sa mannen! Vad skönt hon inte har så ont av tänderna på dagen.
Men tiden rinner alltid iväg när man har roligt så till slut var det matdags för oss och för dom med så dom gick hemmåt.
Blev bad och mys för Svea först hon var trött men ville ha henne lite tröttare kanske hon sover bättre ikväll/natt.
Jag påbörjade maten och hon somnade kl 18 idag och vi kunde äta i lugn och ro.

Dock började hon gråta nu så få se om hon somnar om eller kommer upp en stund.
Lika bra ställa sig in på en konstig natt igen.

Fler tänder på G

2010-05-22, 10:03:06 / Kategori: Allmänt
Och så var det dags igen för tänderna.... suck. Så sambon sa han kom isäng runt 02 (han sover ännu) jag gick upp 06:15 och hon är bara så superkinkig och en liten gnagare på allt.
Stackarn.
Alla säger det är dom första tänderna som känns... hon har snart 7, så nej det stämmer inte in på henne.
Hade behövt mer än 1 helnatt med sömn helst 1 vecka innan det var dags igen för vaknätter. Men jag hoppas dom bryter igenom nu ihelgen för dom är jättesynliga.
Nu fick hon i af en supp och liten slurk välling, så hon somnade. Helt slut.

Ska med Liz in till stan vid 11 idag, få lite egentid och vi 2 umgås!
Har vi inte gjort på evigheter, knappt ens pratat i telefon. Nu har hon precis haft en veckas semster då hennes syster varit nere så därav tystnaden men inte för jag haft tid ringa folk under magsjukan heller.
Ska bli gött komma ut bara vara.


Långpromenad

2010-05-21, 23:04:00 / Kategori: Allmänt
Svea sov knappt en 35min vid lunch sen efter det blev det gröt och vi gav oss iväg mot Stenalyckan och Eurostop. Skönt med promenad vädret var lagom varmt faktiskt. Men ska ärligt säga fy faaaaaan vad det känns i vaderna. Hade inte stödstrumporna och dom gör sån skillnad mer än man tror.

Gick till Cervera la undan det porslinet vi tittat på ibörjan av året men inte haft råd med, har redan slutat tillverkas så nu säljer dom bara det som finns kvar på lager.
Har presentkort där som vi fick i julklapp så vi behöver inte lägga till alltför mycket. Ska bli skoj med nytt servis inte som vi haft det nu, massa olika och ingen har alla tallrikar kvar.
Nu har vi bara en uppsättning bestick med, när vi träffades hade vi nog minst 4 el 5 olika... men ja det blir så när man har 2 boende.
Så känns bra med nytt och fräsht.

Gick vidare till Eurostop skulle fixa sambons glasögon, han har tappat ena skruven till ena glaset för x antal månder sen men inte orkat. Så nu kände jag det va dax fixa dom + det va en anledning för mig komma ut från lägenheten. Kostade inte ett öre fixa hans glasögon biträdet sa "det bjuder jag på" :) verkligen schysst!

Funderade på fika men blev McDonald´s istället.
Märks dokumentären har skakt om dom, ALLA hamburgare gjorde mer eller mindre på beställning så var superfräscht och gott.
Sedan bar det av hemmåt igen. Började småregna men slutade fort och det var varmt och skönt ute så var bara gött vara ute.
Så blev en rejäl runda var borta ca 12:30-16.

Väl hemma bara "dog" jag. Vaderna och fötterna ömmade satan så tänkte bara lägga mig vila, läsa lite. Jag vaknade 18:50 !!! så jag behövde nog det.
Sambon försökte lägga Svea då men gick som med mig iveckan... inte alls. Runt 21:30 fick vi henne att somna. Men hon var glad och snäll så vi fick ätit i lugn och ro.
Få se vad det betyder om morgondagen när vi får gå upp.


Sov hela natten :)

2010-05-21, 11:19:09 / Kategori: Allmänt
Svea sov 18-06 !!! så 6 mån vällingen gjorde nog susen :) Men skönt hon kan sova bra igen för allas skull.
Nu ska jag bara ställa in min kropp på gå upp kl: 6 och lägga sig i tid.
Men var ändå helt ok imorse, käkade frukost vid 7 så efter det har jag i af känt mig pigg.

Passade på boka tid för Balders kastrering, blir om ca 3 veckor. Lika bra göra det i tid kan jag få en tid jag och Svea får vara hemma med pappa sin. Vissa saker underlättar om man är ensam.
Så har man påbörjat våran Majlista med saker vi ska köpa/göra.

Vi började göra en sån för vi vill ha så mycket till hemmet men allt kan man inte köpa samtidigt (tyvärr) så vi försöker priroritera lite varje månad + nåt till oss.
Men nu har vi ändrat elräkningen till varje månad slipper man få en chock var 3:e. För det är alltid jobbigt var 3:e månad då det känns som allt ska betalas då. Lika bra sprida ut det varje månad vet man alltid hur mycket man ska betala.

Nu precis kom Svea till ro på sambons bröstkorg, hon var helt slut. Men insomningen är fortfarande väldigt jobbig för henne även dagtid. Sängen går absolut inte och han fick försöka x antal gånger innan hon accepterade ligga ner på honom, vilket aldrig händer annars.
Vädret är ju mulet men känns varmt ute, ska ju bli kanonväder idag med.
Få se vad man ska hitta på nu när vi har helg!

Utseende

2010-05-20, 22:06:33 / Kategori: Allmänt
Passade på unna mig nästan 1 timmes dusch :) skönt med lägenhet kan man duscha i evigheter! Känns redan bättre ikroppen!
Märks värmen kommit man svettas mera och sen blir man varmare med ju längre in i graviditeten man kommer.

Eftersom Svea ändå sover, katterna är ute så passade jag på måla naglarna lite.
Skulle verkligen vilja ligga en helg på spa bara bli omhändertagen och ompysslad från topp till tå, men det lilla man kan göra själv räcker en bit.
Bara ansiktsbehandling jag ska försöka få in nu i Juni det är verkligen på tiden. Brukade gå senast var 3:e, mest optimala är varannan månad för mig och har inte varit sen i slutet av Januari så nu ser jag hemsk ut enligt mig själv.
Visst det ÄR bättre än på många år men nu när man börjat med behandling av porer och finnar blir man beroende + jag mår bra av att äntligen slippa det.
Avskyr se gamla bilder på mig själv och all acne, bara synd man inte visste då vad det fanns för metoder.
Så om Svea skulle bli som jag då bekostar jag det mer än gärna, tar man itu med problemet direkt.

Ja det jag egentligen ville ha sagt var är
Just nu känner jag väl mest BLÄÄÄ ang mig själv och mitt utseende. Gjorde så sist med med Svea i magen.
Inte för jag behöver smink, sminkar mig aldrig typ. Bara det jag vill känna mig fräsch.

Få se vad kontot säger efter alla räkningar är betalda.

Trååkdag

2010-05-20, 19:11:41 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade en liten snabbis igår vid 22.30 men somnade snabbt om efter mat och ny blöja. Sen hoppade jag isäng, men har sovit uruselt. Ingen bra ide lägga sig hungrig.

Svea vaknade vid 06:15 idag och sen dess har vi haft fullt ös medvetslös här. Så energin är det inget fel på hos henne.
Jag va som en zombie och megahungrig men pallade inte med mackor, har levt på det känns det som. Vid 11 stack jag och handlade så hade sambon Svea.
Nu har vi mat över helgen + lite in på nästa vecka. Skönt ha det gjort slippa göra det ihelgen. Unnade oss varsin räkbaguett som Citygross gör själva, jävligt stora och med mycket räkor i så var lätt värd dom 35:-.

Sen var det tvätt tid 12-17 men kom inte ut förrns vid 13 då jag var iväg och sambon vet nog inte vägen dit för han tänkte att "jaja det tar hon när hon kommer tillbaka efter har handlat". Så körde bara alla kläder, handdukar, lakan som nu blivit nerkräkta. Mitt täcke får vänta, var inte mycket men känner ändå det behövdes tvätta... men får bli nästa veckas projekt då alla tider är uppbokade nu minst 1 vecka frammåt.
Såg även veckotvätten den maskinen är trasig och varit det sen den 10/5... bra att veta det.

Så har varit en tråkig dag för Svea, bara följt med mig fram och tillbaka till tvätten, lekt lite i trädgården och på sitt rum men inte blivit av någon långrunda trots kanonvädret :/
Passade på bada henne innan läggdags, så nu är hon med ren och fin :)

Allt som allt har hon fått 30min sömn och det var när jag var och handlade så hon var "lagom" övertrött vid 18 idag.
Mer eller mindre hysteriskt skrikande.
Vid såna här lägen undrar jag vad grannarna tror, det måste ju höras.
Men efter lite dragandes i speldosan, smekte henne över håret/nacken somnade hon.
Men vaknde igen efter 30min ungefär, gick bara in gjorde samma sak men tog av henne täcket tyckte hon va lite svettig (första kvällen med pjyamas på en vecka) och hon har verkat somnat om.
Har slängt i mig ett glas oboy och mackor (igen) så nu är jag mätt förtillfället om hon nu vaknar igen.

Fick även städat toan så nu är allt rent och fräscht igen efter sjukdomen!
Har bett sambon dammsuga och moppa imorrn så blir det med av.
Men känns redan så mycket bättre här hemma nu när allt är rent och man vet bacillerna är borta.
Nu hoppas jag vi är friska ett bra tag frammöver.

v.29

2010-05-20, 18:57:47 / Kategori: Allmänt

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Egna anteckningar: Har precis gått ner 0,5kg så få se när min viktökning ska börja. Hunger känner jag av konstant denna veckan. Känns som man svälter men har ju bara levt på mackor och nyponsoppa. Har ingen ork alls laga mat, Svea hänger en i benen är allmänt gnällig. Ska bli skönt nu när vi ska vara 2 fre-sön.

Ska inte till Mvc förrns om 2 veckor så är ett tag kvar. Borde gå inom kolla mitt järnvärde men jag känner jag har inte riktigt tid, klarar mig nog tills nästa besök.

 

 


Diverse

2010-05-19, 21:47:15 / Kategori: Allmänt
Blev lite utomhus då vi varit i trädgården njutit av solen :)
Men märker Svea kryper helst nu precis som hon inte orkar gå men musklerna har väl blivit svaga av allt sovande dessa dagar.
Annars är det bara hon är som ett frimärke på en ska gärna sova på en så man blir lite låst den timmen hon sover, så en del skitserier man aldrig annars ser har jag sett idag. Varvat gröt och NaN så mätt tror/hoppas jag hon blir, varit fullt ös på henne i af.

Nu ikväll blev det en del gnäll och skrik då hon vägrade somna ville inte ens ligga på mig. Visst det är obekvämare på mig än på sambon pga magen och tuttarna men inget jag kan göra åt just nu. Så har fått hålla henne vid liv genom lek och bus så nu ÄNTLIGEN somnade hon kl:21 i sin säng.
Känner mig ganska så trött och slut i kropp och knopp.
Ska slurpa i mig nyponsoppa är hungrig men det får duga. Åt rostemackor vid 18 men dom är nog förbrukade eftersom jag är hungrig igen.

Skippar öppnis imorrn, visst hade varit skoj komma ut men känner jag vill helst ha lite fastare avföring innan jag beger mig ut på sociala tillställningar med henne. (snart slipper ni allt läsande om hennes bajs- jag lovar:)
Så bara handla och tvätta på schemat det får räcka.

Ang tänder såg jag nu har hon 3 som kommit igenom där uppe och 2 där nere. Men 2 till är näranära, en nere andra uppe. När var hur den sista tanden kommit vet jag inte men den är där nu i af.
Förhoppningsvis blir det så med dessa 2 med dom bara finns där en dag utan man märkt det.

Fick lite klagomål idag av en granne, visst det är bra dom kommer till en men med detta problem vet jag inte hur jag ska lösa.
Hon har massa blommor planterade och sa att Ozzy främst gärna sprätter i hennes rabatt + bajsar. Så jag skulle åtgärda det problemet.
Ska jag börja ha honom i koppel som en hund eller hoppa över staketen varje gång jag ser honom i nåns trädgård?
Inte för jag är hemma alltid när dom är ute, men får väl ha dom inne så fort jag/vi ska iväg slipper man oroa sig.
Balder skiter i vår trädgård vet jag, mig bekommer det inte hellre hos oss än hos andra. Ozzy trodde jag gick i dungen bara några meter från oss, men ack så fel jag hade.
Sa i af att hon får göra vad hon vill mot honom det är hennes trädgård så vill hon inte ha honom där så kasta en hink vatten över honom, det bruka funka.
Det roliga är jag har själv bott på nerdervåning och aldrig haft dessa bekymmer.
Varför?
Jo man skrämmer iväg andras katter (på ett bra sätt), klappar dom inte eller nåt annat uppmuntrande då fattar dom vinken.

Back on track

2010-05-19, 11:41:56 / Kategori: Allmänt
Har fått sova hur gott som helst inatt :)
Svea vaknade vid 05 idag igen men det var bara mat sen somnade hon om till 8:45 så var helt ok gå upp och komma isäng fort vid den tiden.
Sen dess har hon varit vaken och ätit konstant känns det som. Vi ger ju bara NaN 1 som är upp till 4 mån så den mättar väl inte så länge. Ska ner imorrn köpa 6 mån mild välling för hemma har vi bara fullkorns produkter till henne och det är inget bra att ge efter magsjuka.
Testade även med lite risgröt och det slank ner fort :)
Så gött ha tillbaka sin flicka igen med full aptit!

Sambon ska till jobbet idag så få se vad vi hittar på, men tror det blir en innedag trots det fina varma vädret.

Fix och don

2010-05-18, 17:40:47 / Kategori: Allmänt
Lite har vi allt fått gjort idag :)
Gick ut med sopor, bokade tvätt tid fanns ingen förrns torsdag. Behöver långtid då mitt täcke råkade ut för en olycka och det torkas ju i evigheter i torktumlaren. Men tror nog vi ska överleva tills dess.
Sambon mådde bra bara lite orolig mage men annars inget så, så han hade Svea körde jag ett städrace i köket. Nu är där rent och undanplockat, fattar inte vart all skit kommer ifrån.
Så nu är det mest badrummet som står i behov men kanske imorrn får det bli min uppgift om Svea tillåter. Mannen har lovat jobbet arbeta så han är borta 14-23.

Sambon passade på luka lite i trädgården så nu ser det lite bättre ut där. Men shit som dom förra hyresgästerna planterat lite här, lite där. Ingen dirket ordning, sen ser man inte nu vad det är för nåt. Så det får väl vara så i år får vi fixa det till nästa år.

Fick även ringt bokat bord till Wild West!!!
Snälla Lisa och Jörgen ska vara barnvakt på Mors Dag så vi kan gå ut käka lite och även då fira vår 2-års dag. Eftersom det infaller på samma vecka kan man lika gärna slå ihop det.
Så nu håller jag tummarna vi alla är friska så det blir av.

Svea har ätit bra hela dagen och fått behålla allt!
Även bajsat, det är ju löst men inte rent vatten som igår.
Så man ser hon blir bara piggare och piggare!

Ny dag, nya tag

2010-05-18, 09:16:18 / Kategori: Allmänt
Vi la oss vid 23 ungefär då sov Svea ännu. Kan säga jag har sovit som en död. Katterna var ute hela natten dom ville inte komma in och jag brukar alltid vakna för att kissa eller att dom jamar högt. Men inte hört ett dugg inte ens kissat så känner mig utvilad!
Sen vaknade vi båda vid 05 av att Svea hade vaknat. Ojoj riktigt många timmar isträck. Men behövde hon nog.
Blev dock lite rörigt så tidigt på morgonen, sambon fick för sig att kräkas........ Svea var pigg och för glupsk så maten kom upp...... men fick i henne lite sen somnade hon om.

Vi la oss igen och sen jag hon och jag upp 07:30. Så nu kör jag småflaskorna från när hon var baby ser hon själv flaskan blir tom, och inget har kommit upp sen dess. Lite sömnig än men man ser hon har fått tillbaka glimten i ögat, småleker lite med en skallra.
Känns skitbra, det är på rätt väg :D
Nu sover hon dock igen, men nu blir det väl korta sovpass lite hit och dit men så är vi ju med när vi mår dåligt.

Ska snart kolla till sambon, han har sovit sen 6. Men han får ju gå upp ringa sitt jobb då han inte kan jobba idag. Lika bra va hemma en dag extra när man ändå har haft sin karensdag.

Själv har jag precis käkat frukost :) var ashungrig.
Skönt jag känner igen mig själv nu och att man inte blev sämre.
Ska kolla läget i tvätt stugan sen, är ju dax köra nästa äckel lass.
Borde städas här, men det får vi ta när vi alla är friska.

Akuten

2010-05-17, 22:21:24 / Kategori: Allmänt
Jo det blev vi fick åka in. Men ja redan när vi kom till akuten piggnade hon till och var nyfiken, man kände sig lite dum.
Men läkaren var super trevlig och hon sa hon ändå kunde se Svea var hängig. Men annars såg hon ut må bra trots maginfluensan. Ingen uttorkning- tack och lov.
Medan vi var där gav dom panodil och lite mild välling och eftersom hon fick behålla allt så kunde vi åka hem. Men var självklart välkomna åter om det blev sämre.

Väl hemma sov hon i kanske 2 timmar, sen kom hon upp en stund. Åt lite NaN (mjölkersättning vi körde med när hon var mindre) den skulle vara mild och bra. Tyvärr blev det en kräkattack, men nu är hon piggare vilket innebär glupskare så man får verkligen stoppa henne.
Sen somnade hon om.
Så vi får se hur natten och dagen imorrn blir, men förhoppningsvis blir det bättre med både NaN och saft.
Har köpt hem risgröt med men den tar vi när hon slutat kräka helt och orkar sitta upp och äta.

Känns i af bättre när man undersökt henne. Man är så van vid hyperaktiva gumman och sen bara ligger hon där som en säck potatis. Usch.

Själv har jag ätit och ja magen är väl lite orolig men annars mår jag bra. Inget kräk eller diarre för min del. Sambon mår fortfarande bra.
Lättare ta hand om Svea när vi är friska.
Och som det är tänkt ska sambon jobba imorrn.

slö och orkeslös

2010-05-17, 14:46:43 / Kategori: Allmänt
Ja det där med sömn går att diskutera.
Gick och la mig, vaknade av att Svea vaknade men sambon tog henne för han var vaken. Men sen bara kände jag hur magen började "bubbla".
Så min natt har varit fram och tillbaka till dass... trodde jag skulle klara mig men icke.

Dock har jag fått i mig en skål med nyponsoppa idag, är hungrig som fan nu. Så känner mig redan bättre. Men det finns ju inte att komma ut, babyn tar allt jag får i mig.
Sambon känner inte av nåt.

Svea är inte alls sig själv. Har suttit på en som ett frimärke, hon vill bara sova, sova, sova. Apoteket hade ingen vätskeersättning så gjorde själv (även om det inte rekommenderas till småbarn) det blev hon lite piggare av men inte så länge.
Barnakuten sa jag skulle ge saft och/eller isglass så precis varit nere och köpt det. Hon dricker det om än lite tveksamt.
Hoppas nu hon får energi. Har i af ingen feber.
Ska ringa tillbaka 15:30 säga hur hennes tillstånd är, är det inte bättre kommer vi antagligen få åka in.

Ren tvätt :)

2010-05-16, 21:43:59 / Kategori: Allmänt
Sådär då var tvätten klar, matlådorna gjorda och står i kylen.
Svea la vi för kanske 30min sen så nu ska jag hoppa i säng så man får några timmars sömn innan hon vaknar igen.

Vi alla tog ett bad då sambon skurade av det direkt :) Svea tyckte väl sådär var precis som hon blev rädd.
Innan älskade hon bada badkar men nu har hon kanske vant sig vid baljan. Efter det sov hon en kortis och sen varit uppe.
Har som sagt energi emellanåt, leker lite, ska kramas en stund, leka lite till och så fortsätter det.
Men nej ska nog bara ge vatten nu för har kräkt 2 ggr ikväll direkt efter vällingen så känns så onödigt ge henne det om det bara kommer upp.
Vattnet dricker hon ju själv ur sin mugg när hon känner för det och det får hon behålla. Får det ta den tiden det tar för henne att få matlust.
Visst kommer bli trist med ännu ett bvc besök med dåligt vikt men får dom ha förståelse för.

Tog mig en långdusch innan så nu känner man sig i af lite fräsch och som "ny".
Även om man får sova några timmar bir det aldrig dirket nån djupsömn, börjar känna mig som en zombie igen.
Man funkar men det är inte mera.

Mycket piggare

2010-05-16, 16:31:03 / Kategori: Allmänt
Inatt var jag uppe mellan 02:30-04 då var Svea pigg, ville leka. Visst är skoj hon visar dom tecknena men inte mitt i natten. Fick bara i henne vatten hon totalvägrade välling. Sen efter hon bajsat fick jag henne komma till ro, men fick stå klappa henne på huvet i säkert 15min.

Sambon var uppe mellan 07-08 då åt hon kanske 100ml välling sen somnade hon om. Vid 09 var det dags igen gick jag upp och sen dess har vi varit uppe.
Dock har vi mest fått i henne vatten, lite blåbärssoppa och lite välling.
Sovit kanske max 20min och då i vagnen då vi gick till Citygross för sambon behövde snus.
Så nu är hon helt slut men få se om sambon lyckas få henne somna, med mig vägrar hon. Varit mycket pappa denna helgen t o m så hon sagt det i sömnen :)

Ikväll har vi tvätt tid 17-22 känns bra åker all äckeltvätt bort.
Tobbe var här innan och bar in badkaret så nu ÄNTLIGEN har vi det inne. Det behöver dock skuras så få se blir väl morgondagens uppgift. Sen lär vi köra hela badrummet samtidigt.
Jag känner även om inte vi varit sjuka vill jag städa bort alla äckel baciller.

Sen hjälpte mannen Tobbe med att flytta deras plasma tv, dom har ju flyttat nu från en 3:a på 2:a vån till markplan. Dom bor i vår gamla trapp 22A :) helt nyrenoverad är deras lägenhet med!
Dom har lyxen ha inglasad altan, men få gå dit sen när Svea är frisk kolla in hur dom har det.

Vi "lyxade" till det idag, hämtade mat från Max.
Sambon var sugen på skräpmat, så ja det fick bli så. Dock måste jag ändå senare ikväll ställa mig vid spisen göra matlådor till honom. Är ju em vecka den som kommer...

Känns som en tråkig vecka för mig om inte Svea blir frisk.

Varmt och kvavt

2010-05-15, 17:00:35 / Kategori: Allmänt
Vi passade på gå ut en runda med Svea i vagnen när det slutat regna, shit är superkvavt trots allt regn. Var molnigt men ändå ca 23 grader ute. Så lite åska hade inte skadat.
Gick inom Ica så nu har vi risgröt som jag hoppas vi får i henne ikväll eller imorrn så det stoppar upp lite. Välling i all ära det är bra hon vill äta det men hjälper ju inte när man har diarre.
Tog blåbärssoppa med, men Svea dricker ju aldrig sött för hon älskar vatten så fick skedmata, gick lite ner. Men hon vänjer väl sig vid smaken. Blev lite go i henne :) socker det är grejor det!

Var skönt för oss komma utanför dörren, även om det är skoj kolla på film/serier så blir man sjukt rastlös speciellt när man hade annat inplanerat.
T o m sambon kände sig rastlös vilket är ovanligt för han om nån tycker det är skönt ligga i soffan slappa efter en jobbvecka, men nu klättrar han på väggarna.

Sprang på Alexandra en mamma från öppnis, i deras familj är nu 3 av 4 sjuka och dom har haft det sen i onsdes... usch. Så är en del man vet om nu som ligger i magsjuka...
Men bara att vänja sig när vi väl kommer med Svea till dagis får man väl både det ena och det andra.


Inte mer kräk

2010-05-15, 12:49:52 / Kategori: Allmänt
Svea sov faktiskt länge, vaknade vid 02 inatt. Blev 1 timme där med lite mat i småportioner + lite alvedon för hon var väldigt varm. Sen slocknade hon till 08 då gick sambon upp.
Skönt man kan dela upp det får man själv sova ut.

Stackarn hon är helt slö har ingen som helst ork. Men hon har knappt haft feber sen hon föddes så det är väl den. Har inte kräkt sen kl: 19 igår vilket är väldigt positivt kommer näringen till nytta. Hade hon fått hade hon ätit hela tiden men man vill ju inte chocka magen så man känner sig väldigt elak när man bara ger henne lite i taget.
Nu vid 12 somnade hon igen, men då hade hon varit vaken mesta av tiden sen 8. Så denna dagen blir vi inne bara myser med henne.

Vi mår bra, jag är lite slö sov alldeles för länge. Men kroppen behövde väl det så vid 11 kom jag upp hade jag inte ätit sen igår kväll.... Mindre bra men jag brukar vakna av hunger så inatt tyckte väl kroppen och bebisen sömnen var viktigast.

Vi kollade på Avatar igen eller sambon gjorde, sen blev det några avsnitt Smallville.
Skulle sett Shutter Island men hade fått ner dålig kvalite så vi gör ett nytt försök när vi hittat nåt bra.

Skyddad

2010-05-15, 12:42:33 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=15124203

Inte bättre

2010-05-14, 21:06:42 / Kategori: Allmänt
Hon sov nästan 1 timme innan så ja den maten fick hon behålla! Sen klarade hon sig i 3 timmar på att inte kräka dom små portionerna vi gav.
Dock kom det andra vägen... så nu vet man aldrig vilket håll det kommer ur.
Var i af lite pigg så hon var med ute när sambon klippte gräset och plockade bort alla maskrosor vi har. Vi insåg vår gräsmatta bestod säkert till 80% av maskrosor inte gräs... suck. Men nu ser det mycket mycket bättre ut.
Bara rabatterna kvar men vi tar det lite då och då beroende på humör och ork.

Svea fick för sig med en kräkattack igen vid 19 tiden sen bara däckade hon. Jag hade precis påbörjat vår mat, men vi kunde äta den i lugn och ro. Hon sover ännu, mannen sa hon hade visst feber nu med. Vet inte hur hög då vi bara äger ändtermometer och där nere pilar vi inte i onödan med diarre.
Nu önskar man sig en örontermometer. (har velat ha en hela tiden men 600:- för en är liiite väl dyrt)

Ska ut imorrn kolla tvättstugan veckotvätten borde vara ledig. Får man undan dagens lass förhoppningsvis.
Skåneresan blir inställd så nu får vi roa oss själva hela helgen och hoppas på Svea är frisk snart.

Vågar inte skriva hur vi mår då kanske vi bara blir sjuka. Så återkommer imorrn istället med det.

Ny klädsida

2010-05-14, 20:03:48 / Kategori: Allmänt
Fick en avi innan idag.
Var mina kläder från denna sidan

http://www.djf.se/index.asp

Dock hade jag beställt i 86/92 för hon har 80 nu så kändes dumt beställa i 74/80. Men ojoj vad stora dom var. Men superfina.
Så kör sommarpaketet i 74/80 få jag se sen vad jag tar. Tänkte testa några gånger se om man blir nöjd.
Om inget annat bytar jag till pojk kläder så den lille får lite nytt och inte bara ärva från Svea.

Magsjuka

2010-05-14, 16:05:31 / Kategori: Allmänt
Har jag sagt jag gillar att tvätta???
Tyckte inte jag det va skönt igår tvättkorgen var tom??

Jo Svea sov 14 (!) timmar så var paff hon väckte mig 09:50, själv har jag sovit uruselt har vaknat och somnat omvartannat och kissat x antal ggr.
Så började mata henne, men hon var inte riktigt sugen på det... fick knappt ner 100ml.... jaja tänkte inte hela världen hon kan ju få gröt när jag äter frukost.
Och sen bara
BBLLÖÖÖÖ
Kaskad kräker hon över mattan. Hon bara ulkar och ulkar.
Ropar upp sambon så man kan få lite hjälp.
Mattan vill jag helst slänga är ful men blir så tomt då så får väl snällt skicka iväg den på tvätt snart.
Vi tänkte kanske var för många timmar sen hon åt och hennes mage inte pallade.
Men NEJ.
Hon har inte behållt nånting mellan 10-12.
Så verkar som magsjukan har kommit för att hälsa på.... igen. Herregud är ju bara 3 mån sen vi hade det.

Men vädret är ju fint så vi tog vagnen promenerade i ca 3 timmar omkring här på Vallås. Svea sov så gott och var vaken en liten stund.
Fick lite mat nu, häften kom upp. Så ja alltid nåt positivt lite är kvar i magen.
Nu sover hon igen.

Jag hoppas verkligen vi klarar oss denna gången jag vill INTE bli magsjuk.
Så nu blir det karantän här hos oss.
Och jag får väl snällt springa ut boka ny tvätt tid så snart det bara går.
Yeay.

Skyddad

2010-05-13, 22:20:31 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=13221951

Torsdag fast lördag ;)

2010-05-13, 21:58:47 / Kategori: Allmänt
Sådär då var tvätt korgen tom igen. Skönt bli av med sängkläderna på en gång. Tog även våra fleecefiltar vi har isoffan. Egentligen är dom inte skitiga men blir en del katthår då dom sover på dom då och då.
Emil kom vid 13 tiden och var här i 2 timmar :) Trevligt ses och snacka även om man blir avis på festivaler han ska på. Själv tar det ju några år innan man själv kan åka igen.
Sambon kan ju åka men han vill inte lämna mig själv med Svea nu när jag är gravid vilket är tacksamt för mindre blir man inte.

Fick åka en snabbis till Citygross handla klyftpotatis och så blev det lite mera så vi har inför helgen, hade ju kött tinat och så inför kvällen men inget till. Bra planering? Nej men så blir det ibland.
Gött som fan med pepparbiff.
Svea la vi vid 18 tiden men idag var hon väldit pappig så han fick stå där inne dra i speldosan och så och vid 19 då sov hon djupt.

Vi satte igång Alice in Wonderland med Depp :) och mumsat chips och dipp. Riktig lördagkväll för oss fast det är torsdag.
Riktigt bra gjord va den, så jag blev inte besviken.

Nu har vi precis satt igång Avatar, jag såg den på bio med Carina men sambon har inte sett den (!) ja det är sant. Så nu är han hänförd vid tv´n.

Själv såg jag idag jag hade fått 150:- insatt på mitt konto av postkodlotteriet!!! Måste vara en vinst igen men inget mejl som jag fick i julas... jaja jag är glad för alla pengar man vinner :D

Sova ut

2010-05-13, 10:42:01 / Kategori: Allmänt
Sambon erbjöd sig ta Svea imorse, han tyckte han fick ju sova igår. Och jag har ju haft bra dagar då hon vaknat runt 7-8.... haha... så idag vaknade hon 06.10 :P
Mindre glad var han just då. Tyckte det va orättvist sen att han var uppe till 02 gjorde nog inte saken bättre.
Jag har sovit som en stock inatt, och gick upp vid 9 då var jag vrålhungrig. Skönt med sovmorgon men ändå att man kom upp i tid.

Svea var såklart trött redan vid 10 så nu fick vi henne att somna. Lite tidig sovpaus men blir ju så när man går upp med tuppen.

Tvätta för min del om en timme typ.
Tråkit väder idag med :(
Jag saknar solen.

v.28

2010-05-13, 10:34:54 / Kategori: Allmänt

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 


Egna anteckningar: Ja otymplig är väl bara förnamnet som jag känner mig och ryggen gör ju inte saken bättre. Så humörsvängningar är det gott om eller det är mest nere i botten vissa dar.
Annars är det hungern som vaknat till liv, jobbigt det med på sitt sätt. Så vissa dar känns det som vi bara äter jag och Svea om varandra.

Färgning

2010-05-12, 21:20:35 / Kategori: Allmänt
Svea sover ännu, inte ett pip från henne. Stackarn är trött.

Själv käkade jag lite (som vanligt) vid 19 tiden och fick lite ny energi. Så nu har jag blåsvart färg i håret och även ögonfransarna har fått lite brunsvart färg!
Skönt få det gjort innan utväxten är alltför stor blir så knepig blandning av färgerna då.
Snart dax hoppa in i duschen skölja ur det.

Emil ringde innan en runda, han hade tråkigt på väg hem från jobbet. Så hade fel innan, han har faktiskt träffat Svea men då var hon liten... dvs nån gång förra sommaren/hösten senast. Får han väl en chock nu.

Skulle fixa med mina mammadar med men behöver visst flytta dar från sambon till mig. Får ta det en annan dag. Fyller i för 2 mån i taget så nu har jag bara begärt Maj ut, lika bra ta tag i det nu snart innan man glömmer det. Blir bara juni-juli med för Svea sen tar jag av pojkens dar f r o m Aug.

Sambon vaknade kl: 19 väääldigt yrvaken, haha, ibland trot jag det är han som är gravid. Så mycket som han sover sov jag när jag väntade Svea.
Så nån kommer vara vaken halva natten. Själv kommer jag somna gott förhoppningsvis innan 23.

Onsdag

2010-05-12, 18:04:03 / Kategori: Allmänt
Vi vaknade 07:30 idag med :) kanske är hennes nya tid att vakna på nu? Men ska inte klaga blev lite senare igår eftersom vi låg och snackade massa. Sambon har ju en förmåga sova efter jobbet sen är han pigg när det är läggdags, jag brukar somna ändå men igår hade vi väl ovanligt mycket att prata om.

Tyvärr har Svea varit oerhört mammig idag, inte velat lämna mig för en sekund. Eller först ska hon va i knät, väl där då försöker hon åla sig ner. Väl nere då skriks det...... hur ska du ha det??
Vid 10:30 kom Lisa :) så längesen vi sågs.
Hade massor att uppdatera.
Känns som en evighet gått emellanåt när man pratar med sina vänner om vad som sker i deras liv, man hinner inte med alls i svängarna. Mina dar är ju ganska så lika.

Fick Svea att i af sova 40min, gjorde saken lite bättre men vid 16 var det dags igen. Så lekte järnet med henne i hennes rum och nu 17:30 bara slocknade hon vid vällingmålet.
Så nu sover hon.
(Sambon slocknade på soffan om ni undrar vad han gör)

Blir väl en tidig morgon imorrn men gör inget ska ändå tvätta 12-17. Har en massa sängkläder jag ville bli av med på direkten. Sen kommer Emil med hälsar på från Gbg. Vet inte ens om han träffat Svea, så det är på tiden vi ses.
Helgen ska ner till Skåne igen för sambons syrra är hemma från Umeå.
Så lika bra få undan det mesta innan helgen.

Hittade ännu en fästing idag på Ozzy, den 3:e inom en kort period. Så ska köpa nåt halsband när vi får lön, hoppas vi det minskar lite.
Tycker dom är så äckliga så det är alltid mannen som får ta bort dom.
Inga på Balder (än) men han håller sig mest i närheten av vårt boende så han är väl inte lika mycket i högt gräs/skogen som Ozzy.

Dagen idag

2010-05-11, 21:29:41 / Kategori: Allmänt
Blev 1 fel på besiktningen, som var lätt åtgärdat enligt sambon, vet inte vad det heter så därför låter jag bli försöka förklara. Skönt det inte var nåt större projekt.
Har till den 11/6 på oss så vi hinner.

Blev en promenad ner till Ica hämtade ut mitt paket, var min klocka :) supersnygg! Men sambon fick ta bort 4 länkar så liten handled har jag, men hellre så än den varit för liten. Fick med extrabatteri med så nu ska väl denna klocka fungera ett bra tag!

Men usch nu har min svank helt lagt av, har så jävla ont om jag så går 1m eller 100... det är så det ilar till emellanåt ner mot rumpan så är väl ichias som kommer i kläm. Har ett stödbälte sen innan men tycker det inte funkar så bra, sen fick jag nåt av Sara men än är väl min mage för liten (även om min omgivning tycker jag är gigantisk) så jag behöver spänna åt ännu mera men går inte.
Så har inget superbra stöd och gå försöka suga in svanken med magmusklerna funkar ingen längre stund.

Sen att jag badade Svea i baljan gjorde det inte bättre, alla positioner är snart omöjliga för mig. Bära henne har gått bort idag men tyvärr blir det man gör det ändå.
Så nu sa jag det är färdigstädat för mig tänker inte slita i onödan på min rygg eller ja svank det kommer tyvärr inte bli bättre förrns jag fött.
Ni som kommer och hälsar på få stå ut med skit här och var helt enkelt.

Och finns det nån frivillig får den gärna vara gravid åt mig dom sista 3 månaderna, föda fixar jag själv inga problem. Bara vägen dit jag inte vill vara med på längre.


Svea kinkade med läggningen så testade ge ytterliggare en halv flaska välling och ja då bara slocknade hon. Shit hon måste hamnat i en växa period så som hon slukade maten idag.
Min fiskgratäng bara matades in sked efter sked och hon höll sig i 2 timmar på det, vilket är dubbelt så länge som annars med mat! Bra hon uppskattar den i af.

Nu har hon börjat hajja det här med tandborstning hon tar själv ut nappen men blir mest hon suger på tandborsten, hon gillar väl smaken. Men enligt tandsköterskan är det huvudsaken flour kommer in i munnen. Så ordentlig tandborstning kommer väl med tiden.

Precis käkat hamburgare med pommes, hemmagjorda, var hungrig igen. Så även bebisen i magen börjar suga musten ur mig. Märker jag behöver 2 lagade mål mat/dag nu. Är vrålhungrig som fan varje kväll.
Men sen mvc besöket dvs för 3 veckor sen har jag bara ökat knappt 1kg så syns inte på vågen i af jag äter som en häst.

Nej nu ska jag slösurfa runt innan det ska bäddas rent i vår säng, kommer sova gött.

Öppnis

2010-05-11, 12:48:52 / Kategori: Allmänt
Ställde klockan igårkväll på 7:30 man vet ju aldrig med Svea. Men den ringde samtidigt som hon vaknade så bra tajming :D
Så vi hade gott om tid bli klara för öppnis.
Svea var nästan lite blyg när vi kom dit *hihi* Men sen släppte det och hon lekte och gick omkring lite dock inte själv utan med nåt att hålla i.
Trodde hon skulle somna i vagnen, men nej lite krångel hemma blev det.
Först ny blöja sen gjorde jag välling då bajsade hon så ny blöja igen och sen äntligen fick hon i sig lite välling och då somnade hon. Så hoppas på 1 timmes paus nu slipper hon sova så sent på em som hon gjorde igår.
Har börjat med fullkorn välling nu och det går skitbra hennes mage fungerar direkt har inte behövt katrinplommon alls nu i 2 dar :)

Besiktning idag 14:20 så efter det ska vi käka.
Få se om jag får köra bilen nåt mer iveckan råkade spräcka plasten runt nummerplåten igår då jag körde in i ett träplank på Flygstaden. Haha jag och parkera det enda jag fortfarande är askass på efter 7år. Sambon han bara suckade.
Sist jag repade bilen hade han den i 1 veckan... så ja detta var nog 5:e eller 6:e saken jag gjorde på knappt 2 år så det finns ju en anledning folk inte lånar ut sina bilar till mig.

Jag längtar tills jag har en egen bil då kan jag köra med den som jag vill och ha helförsäkring.

Skyddad

2010-05-10, 20:31:49 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=10203050

Småhandlat

2010-05-10, 15:38:45 / Kategori: Allmänt
Jag passade på efter grötmålet att fara till Flygstaden shoppa lite mat, mest bröd och pålägg så vi klarar oss denna veckan.
Svea var snäll i butiken och sen höll hon mig i handen och gick från bilen till lägenheten och så bar jag ena kassen. Men var lite sådär med gången hon hade så mycket annat att titta på.
Bara ställde in kasen och Svea gick och hämtade nästa kasse, det är SÅ SKÖNT Svea är trygg hemma. Hon brydde sig knappt jag gick och när jag kom tillbaka satt hon fortfarande på samma ställe med mina nycklar i munnen hur glad som helst.
Passade på packa upp när hon ändå var på gott humör, då gick hon själmant in i sitt rum lekte själv säkert 30min.
Duktig tös, redan väldigt självständig på sitt lilla vis.

Vid 13 försökte jag få henne sova middag, hon var trött men icke.... så var snällt hålla henne vaken så jag hann fixa middag till sambon kom hem. Blev ganska så kinkigt i slutet men nu vid 15 lyckades hon komma till ro på sambons bröstkorg. Så nu har jag dom 2 sovandes bredvis mig isoffan :)
Egentligen för sent för henne sova middag, men hade inte varit roligt hålla henne vaken till 18 idag annars. Så få se hur kvällen blir.

Sambon ska sen ut byta vindrutetorkare, ska ju besiktigas imorrn och den ena är kass. Man vill inte åka dit för nåt sånt töntigt.
Så håll tummarna den går igenom i år har vi ingen back up plan om den behöver lagas (tack och lov hade vi det förra året).

Bortskämd

2010-05-10, 08:47:21 / Kategori: Allmänt
Shit jag börjar bli bortskämd, Svea vaknade 8 idag!!! Så hon har sovit i 14 timmar. Allt eller inget brukar det vara :)

Var underbart gott igår, men guuud man äter sig alldeles för mätt. Jag tog ryggbiff mannen grillklubba och så dessert på det. Mmm.
Jag gillar Harry´s det är så avslappnat och maten kommer fort. Skönt komma ut bara vi 2 med, även om sambon är mer som  en mamma borde vara. Han saknar Svea tycker det kändes konstigt hon skulle sova ensam, men hallå vi hade barnvakt, men nej inte samma sak.
Det är gulligt, men kanske bara jag som har lättare för slappna av eftersom jag har Svea om dagarna och behöver detta mera att komma ut.
Var väl hemma lite efter 21:30 sen kollade vi klart hockeyn med liz & Viktor här.
Så klockan blev mycket men gjorde ju inget då Svea sov länge idag.

Inga planer alls idag, men ganska så skönt.
Sambon jobbar fm denna veckan eller ja mån-ons sen är det helg igen :D så det känns bra vi kommer ses lite mera än vad vi gjort.

Äntligen rent .

2010-05-09, 17:49:28 / Kategori: Allmänt
Var klar vid 15 tiden men lät tvätten hänga kvar så den skulle bli helt torr :) Så skönt nu är man av med den lasten.
Känns bra med nya tag ny vecka imorrn när här är rent & fint.

Passade även på packa upp 3 lådor från sovrummet, var mest prydnassaker o tidningar man vill spara. Usch resterande lådor är överfulla med dvd/cd skivor som vi inte vet vart vi ska ha dom. Men än ska vi inte ha spjälsängen där så vi har lite tid på oss packa upp dom.
Satte även upp dom 2 dörrarna vi köpte på Ikea så nu ser det mycket bättre ut på tv-möbeln. Att komma iordning när mycket ska köpas tar tid.
Ett evighetsprojekt detta inreda ett hem.

Svea har lekt för fullt, även haft sina skor på sig. Tänkte hon måste ju få vänja sig vid dom, det är ju lite tyngre gå med skor än barfota.
Men smart flicka är hon, så hon kan ta va sig dom själv. Trodde kardborren skulle vara lite svårare men nejdå inga problem för henne.

Nu vid 17 var hon helt slut, så sambon bara matade henne så somnade hon i hans knä *aaw*
Snart kommer Liz & Viktor så vi hoppas hon sover vidare när dom är här. Tror inte dom kan få henne att somna om om hon vaknar. Vi har ju aldrig testat.
Ska bli gött med käk ute ikväll.

Ny människa

2010-05-09, 11:17:07 / Kategori: Allmänt
Vilken ny människa man blir av att sova en hel natt :D
Ändå vaknade jag vid 6 och undrade varför det var så tyst här hemma^^ snacka om man vant sig gå upp så tidigt. Men somnade om vid 08:30 vaknade Svea. Så hon sov ca 13 timmar! Men hon har ju haft 4 jobbiga nätter så hon har ju en del sömn att ta igen.
Märks ändå idag att hon blir trött så fort så nu ska vi se om hon vill sova lite middag. Vågar inte låta henne sova för sent eftersom vi vill ha henne isäng i tid ikväll då bordet är bokat till kl:19.

Har redan satt igång en maskin tvätt på veckortvätt tiden, tyvärr hade ju nån den tidiga tiden. Men blir jag klar lite tidigare idag. Sen kommer ju min ordinarie tid 12-17.
Köket luktar som det ska, rent och fräscht :) gött man får bort kattens äckeldoft.

Home again

2010-05-08, 21:14:23 / Kategori: Allmänt
Var i Häljarp vid 16 tiden så var bara byta blöja lasta in våra saker och åka vidare hemmåt.
Svea somnade ju i bilen så väl hemma var hon pigg och lekte lite. Men gjorde inget för på nåt sätt hade katterna lekt så vilt så toadörren stängts.......... dvs Balder hade gjort sina behov i ena hörnan i köket.
SUCK.
Så var bara städa upp och sen körde jag ett varv med mopp + massa rengöringsmedel i köket + hall så nu doftar det gott här igen. Blev jag även tände upp med massa doftvärmeljus, så nu har vi det mysigt och det luktar gott.
Till nästa gång får vi ställa nåt framför dörren så den inte går att stänga av misstag.

Svea kom till ro runt 19:30 tiden, har hostat en del redan. Hoppas det inte är förkylning på G.

Såg innan idag nu har hon 1 framtand där uppe *wwiie* syns inte men känns. Fy fan vad sylvassa dom är. Sen sidtanden är snart framme med så förhoppningsvis är det dom som spökat iveckan.
Få se hur natten blir nu hemma. Men annars får man ringa imorrn, nu är vi hemma igen och har tid med läkarbesök om det skulle behövas.

Snart ska jag ta en lång skön välbehövlig dusch.
Imorrn har jag tyvärr tvätt tid 12-17, har ångest. Längesen min tvättkorg var så överfull.......
Sedan om nu allt går som vi vill ska vi käka på Harry´s på kvällen. Snälla Liz & Viktor kommer vara barnvakt.

Shopping i Malmö

2010-05-08, 21:10:53 / Kategori: Allmänt
Jodå vi hittade skobutiken i Malmö som farmor tipsat om.
Föll för dessa på en gång, då jag tycker det är smidigast med kardborreband till så små. Skosnören hinner man med tids nog.
Tack Tack farmor & farfar för dessa.

http://www.vincentshoestore.com/tove-pink-p-529-c-151.aspx


Kan absolut rekommendera den, massa snygga saker. Dock är väl inte priset det roligaste men så är det ju med barnskor har jag märkt.

Sen bar det av till Ikea i Malmö, farfar behövde en spegel till deras vardagsrum. Men ja som ni vet gå på Ikea utan handla nåt = omöjligt.
Så vi köpte lite småsaker som nya plast bestick till mig när jag lagar mat. Har ju en ny teflonpanna nu man vill vara rädd om. Blev 2 dörrar till till vår tv-möbel så nu börjar den strax bli klar.
Och en vit lackhylla vi ska ha ovanför vår säng där man kan ha böcker mm. Nackdelen med säng utan stomme/sängbord allting ligger i vårt fönster.
Hade en miljon saker till jag ville handla men kontot sa nej :(

Sen fick Svea med en rosa monstertruck och en rosa/grön ödla. Hon leker ju en del med bilar på öppnis så kände klart hon ska ha en egen. Jag är inte själv så mycket för dockor så det kan vänta ett tag till. Och jodå hon är superglad för sin bil.
Ödlan är väl mest prydnasgrej nu, jag som tyckte den va tuff.

Snart Malmö

2010-05-08, 11:23:14 / Kategori: Allmänt
Jag gick och la mig vid 22, kände lika bra få i sig så mycket sömn som möjligt.
Svea vaknade runt 01-02 men sambon tog henne då han precis skulle lägga sig. Men var inte alls lika hysteriskt skrikande som dom andra nätterna, men kanske var för hon märkte vi alla skulle sova i samma rum? Så ny blöja och mat sen kom hon till ro på sambon och till slut kunde han lägga över henne i rese sängen.
Sen vaknade hon nånstans vid 04 men bytte bara blöja (inte för det behövdes menmen) sen verkade hon lugna sig och låg och pratade i sängen och ja vi alla somnade om.

Men ändå vid 07:30 var det dags igen men då hade hon fyllt blöjan så det var förståligt.
Lika glad och pigg som dom andra dagarna men nu märker man hur trött hon är. Snart ska vi åka ner till Malmö kolla i en barnsko affär + Ikea så hoppas Svea sover gott i bilen.

Sedan ska vi åka hemmåt idag nångång innan 18 har vi sagt.

Nere i Skåne

2010-05-07, 19:07:13 / Kategori: Allmänt
Var nere i Skåne runt 13:30 tiden och Svea somnade efter en stund i bilen :) Skönt hon kom till ro.
Eton blev superglad av att se oss och Svea bara tjöt när hon såg honom. Så hon fick såklart gosa massor med honom och han köpte läget idag.
Efter lite gröt runt 14:30 tiden åkte sambon för att tanka och hälsa på sin moster & man med Svea. Jag la mig för att vila kände jag var helt död. Så lyckades sova nästan 2 timmar, nu har jag energi igen. Men man känner sig ändå sleten ungefär som efter en festivalvecka.

Nu ska vi strax käka Thai mat, längesen man käkade det. Inte för jag vet om magen gillar det men har med mig Gaviscon ner. Är ju i behov av det allt oftare nu :/ kan inte ens dricka te nu...
Vet inte vad jag kan och inte kan äta längre så vissa dar är bra och andra mindre bra.

Svea fick välling nu 18:20 få se hur denna kvällen blir... men trött var hon.
Tack för alla tips via Facebook och här på bloggen få se fortsätter våra nätter såhär får jag ringa 1177 imorrn när vi är hemma i Hstd igen eller Bvc på måndag.

Skyddad

2010-05-07, 09:19:43 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=07091830

Superkink.

2010-05-06, 22:21:13 / Kategori: Allmänt
Ingen kväll är den andre lik denna veckan.
Svea var allmänt kinkig, ledsen, skrek från 17:15-19:30 då hon kollapsade isängen av trötthet. Hon var supertrött hela tiden men ville inte alls komma till ro. Så gav panodil idag och mera mat, så hoppas det ger henne lite ro inatt.
Själv var jag så hungrig så jag trodde jag skulle gå sönder inifrån, nackdelen vara gravid man kan inte koppla bort hungern. Levt på mackor idag... så vid 20 då äntligen fick jag i mig mera mackor + ett päron. Inte det nyttigaste kanske men vill inte äta lagad mat så sent. Får bara då ta Gaviscon och jag blev mätt i af nu.
Vågen pekar uppåt i af såg jag igårkväll så det går inte åt andra hållet.

Annars ikväll passade jag på prata med Liz, var säkert 2 veckor sen vi pratade i telefon. Vet inte vad tiden blivit av, men när hon börjar med "lever du?" ja då vet jag det gått lång tid emellan. Sms brukar vi försöka med varje vecka... men jag känner jag hinner knappt det.
Men ska säga upp mitt abonnemang i Aug och sen får jag se vad det blir. Utnyttjar inte det för 5 öre och lär inte bli fler samtal/sms med 2 barn.
Ska nog byta operatör med då vi inte har lika bra täckning med Telenor som i förra lägenheten.

Och ja bara disken kvar som ska bort och ut med soporna imorrn sen kan vi fara till Skåne. Men är mannens uppgifter min rygg "dog" efter dagens städning, så jag känner jag har gjort mitt.
Kommer man komma hem till ett rent och fint hem :)

Nu hoppas jag bara Svea sover längre än 05 imorrn bitti, så ska i af snart avrunda så man är utvilad om det blir en tidig morgon.

Massa lek

2010-05-06, 17:26:05 / Kategori: Allmänt
Svea sov ända till 8:30 så vid 9 började jag gå till Maria :) Svea var pigg och glad och jagade hennes katter. En av dom är van vid barn men dom andra var inte lika roade^^
Fikade lite och snackade massor. Hon bodde skitfint tycker jag, bra planlösning hade hon med.
Vi fick ju erbjudande vid hennes område på 3:or men alla på 2:a vån därför vi tackade nej, men ja vissa saker gillade jag bättre i hennes lya än vad vi har.

Sen vid 12 traskade vi hemmåt för hon skulle iväg jobba vid 13.
Väckte sambon han börja ju 14, så lite sömn fick han men var ändå trött. Annars under dagen har vi lekt här hemma och jag passade på dammsuga och moppa så det är gjort för helgen.
Samlade ihop alla kläder som ska tvättas, så nu är verkligen tvättkorgen full :/ jaja så blir det när man inte bokar när man ska.

Svea är dock väldigt kinkig, hon åt vid 16:30 och somnade men nu i skrivandes stund vaknade hon gallskrikande. Så ska springa in till henne, se om det behövs ny blöja och mera mat.
Måste vara tänder på G för idag har hon varit extremt tuggig på allt och inget.

Skyddad

2010-05-06, 08:10:05 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=06080900

Ännu en tidig morgon för Svea

2010-05-06, 08:04:49 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade till så jag fick gå in till henne 19, 21 och 22. Sista gången fixade jag välling och tog fram en panodil supp men då lyckades hon somna om...
Satt och inväntade hon skulle vakna men blev aldrig av.

Så la mig när sambon kom hem och sen vaknade jag med ett ryck då hon var ledsen. Klockan var 04:50 - usch- men sambon hade inte somnat (vissa nätter har han svårt för det, tror han tänker för mycket) så han gick upp då. Väääldigt tacksamt ska jag säga.
Sen vid 06:30 väckte han mig då var han trött så då var det mera ok gå upp även om jag kände mig trött. Så Svea fick välling och jag lyckades få henne somna så nu har hon sovit i snart 1 timme! Hoppas på lite till så hon har ork hela dagen.

Ska ringa Maria idag efter 8 se när vi ska komma bort. Hennes busungar ska dock vara på dagis så bara Svea som vi ska ha koll på :)

Imorrn blir det Skåne, ska vara hundvakt åt Eton. Men kommer hem lördag igen för på söndag har jag både tvätt tid och vi ska ut och käka på kvällen så vill inte rubba några rutiner hos Svea då. Bara längtar vi har inte varit ute bara han & jag sen November.

v.27

2010-05-06, 07:24:36 / Kategori: Allmänt
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna anteckningar: Bara för jag skrev förra veckan att jag aldrig fått kramp i vaderna har jag fått det en natt, hua. Fy fan vad hemskt det va. Så hoppas det bara var en engångsgrej.
Kissa mitt i nätterna har jag gjort sen jag +ade men tack o lov går jag bara upp 1ggr/natt så det är ok.
Denna gången har jag knappt haft ont i mina bröst- så skönt. Med Svea kunde jag knappt krama folk så ömma var dom + jag ökade säkert 3 bh storlekar utan att amma, vill inte veta hur det annars hade slutat. Nu har jag än mina vanliga bh.

Pojken är bara mer och mer aktiv, sparkar nu väldigt ofta. Gärna efter jag ätit den bli nog pigg av lite energi :) Men det är väldigt mysigt när magen buffar till och sambon känner det nu med. Det var verkligen skillnad på hur moderkakan ligger.

Snart lösen skyddad

2010-05-05, 19:54:53 / Kategori: Allmänt
Har ju vissa bloggar som jag följer som är lösen skyddade, antingen helt eller enbart vissa inlägg. Nu är jag ju ingen expert på detta men vad jag fann blir det lättast skydda hela.
Och ja så är det antingen har man vissa personer man inte vill ska läsa/komma åt ens inlägg eller helt enkelt inte publicera bilder till vem som.
Jag har faktiskt dålig koll på vilka läsare jag har är bara nåra få jag vet om.
Så ni som vill ha lösen mejla

[email protected]

så kommer ni ha fortsatt tillgång till min blogg.

Massa bus idag

2010-05-05, 19:11:23 / Kategori: Allmänt
Blev i af 45 min Svea sov middag :) Hon vaknade samtidigt som syrran plingade på dörren!
Så Dior fixade käket medans jag bytte på Svea och underhöll henne. Väldigt lyxigt sitta och titta på. Blev kyckling, sås och potatis. Mums. Tyckte tösen med.

Efter en litens tund tog vi vagnen gick ner till Ica, behövde nämligen lite smör och sånt såg jag och vädret var ju fortfarande fint så kände vi ville passa på.
Väl hemma igen blev et fika och Svea fick gröt. Hon blev inte mätt på den lilla mat hon fick i sig.

Sedan busades det hej vilt i hennes rum, man märker hur glad hon är för vissa av sina leksaker och det var mycket roligare leka med moster än med mamma.
Det nya pusslet jag beställde via Liberos hemsida av poängen man får av blöjpaketet uppskattades. Dock mest som tuggleksak men det kommer väl. Superfint var det.

Helt plötsligt var klockan 17 så syrran åkte hem och jag började röjja undan i hennes rum. Så lyckades dra ut på tiden och inte var hon direkt ledsen så lagom lite innan 18 somnade hon.
Hon vaknade till lite alldeles nyss men drog bara i speldosan och ja nu har hon varit tyst.
Hoppas hon sover hela natten idag.

Missarna kom med in för en stund sen eller ja Ozzy. Balder sover och sover, han växer så det knakar. Syns på maten med. Shit vad det går kattmat.
Nu sover dom så sött i soffan

Trött morgon

2010-05-05, 12:11:50 / Kategori: Allmänt
Jaha tror ni jag fick sova för att jag la mig tidigare???
Nej.
Balder sprang runt lekte och bara skrekpep, väldigt störig var han. Svea sov oroligt hon gnydde till säkert var 10:e minut. Så slängde ut katten, blev det lite tystare.
Sen vid 00 när sambon var hemma höll Svea på fortfarande, så tog upp henne fick hon ny blöja sen gav han henne välling. Jag la mig och lyckades somna. Han fick henne isäng vid 01:30 men hon vaknade ändå runt 06:30 idag.
Så ingen har varit direkt pigg.

Var i af klar och påklädd när elektrikern kom några minuter över 8 och vid 8:30 gick jag till öppnis med Svea. Fick hon leka av sig och han jobba på i lugn och ro i köket.
Men märktes hon inte fått hel natts sömn, inte alls samma energi och var kinkigt emellanåt.

Så nu fick hon som igår en halv flaska välling och sen slocknade hon så hoppas på minst 1 timmes sömn. Syrran slutar skolan 12 så borde vara här vid 13 trodde hon. Då ska jag göra lunch :)
Sen blir det nog leka inne kallt ute och ser ut bli regn idag med.

Hantverkare imorrn

2010-05-04, 21:13:18 / Kategori: Allmänt
Fick besök innan av en elektriker, han hade försökt nå sambon eftersom vi beställt diskmaskin. Får nog ändra telenr hos Hfab inte lönt dom ringer mannen har hör inte det på jobbet.
Men imorrn kl: 08.00 kommer han..... näst sista momentet sen ska bara maskinen levereras sen kan vi äntligen sluta diska för hand :D

Så tänkte ska pallra mig iväg till öppnis, får han dona ifred, förhoppningsvis kan sambon sova.
Sen kommer ju Dior vid 13 tiden, hoppas jag Svea sovit middag med så hon orkar med en lekdag med moster.
Blir nog en kanondag imorrn!

Annars ikväll har jag degat på soffan, blev liite för mätt. Så nu är jag helt slut i huvudet, så ska strax göra mig iordning för natten. Få se om jag får in katterna annars får dom vara ute tills sambon kommer hem runt 23:30.

Natti najt.

Går och går och går

2010-05-04, 17:48:20 / Kategori: Allmänt
Svea sov nästan 1,5 timme som middagslur, så hon fick träffa sin pappa i knappt 10min :/ jaja han är ju ledig fre-sön så får dom ta igen tiden då.

Vädret blev snabbt mulet och det har regnat så vi busade på här hemma. Trodde av man hört från andra mammor att det tar ca 2mån från dom börjar gå små steg tills dom helt går. Men idag när jag även höll på underhålla Balder med sina leksaker gick Svea från vardagsrumsbordet ut i hallen till katten och hans leksak. Det är halva vår lägenhet hon bara knatade på. Så på knappt 1 vecka har hon fått sån jävla bra balans.
Shit vad fort det gått.
Så nu vart hon än ska går hon mer eller mindre själv. Bara när hon har ett mål typ matskålen som är föbjuden då kröps det i maxhastighet^^

Men upptäckte iag dom skorna vi har har en slät sula så är askassa inomhus hon bara halkar :( behöver nog hitta några nya med lite bättre sula. I trädgården funkar det ju men ska ändå köpa några med bättre stöd för ankeln ena foten har hon en förmåga att böja inåt.

Sen fick jag även kika i munnen så hon har 3 tänder synliga och 3 som ligger precis under tandköttet så dom kommer när som. Men inga framtänder där uppe... hon får sina i en konstig ordning om man ska jämföra med andra.

Somnade på 2 röda idag med, hon ville egentligen sova middag vid 16 tiden men då är det för sent så nu vid 17:30 slök hon sin välling och bara var super mysig och gosig. Inte sagt ett pip sen jag la henne i sängen.

Jag ska kolla klart Hells Kitchen sen blir det koka pasta och käka köttfärssås igen idag. Så skönt ha mat snabbt och enkelt när man är ensam.
Imorrn ska Dior komma hit då ska jag laga nåt med kyckling, roligt med sällskap.

Vanlig tisdag

2010-05-04, 12:21:36 / Kategori: Allmänt
Fick sova till 06:45 idag :) riktigt gött. Allt innan 6 är pest och pina.
Så fram till öppnis tog vi det lugnt här hemma och sen där lekte hon på som vanligt. Hon går allt fler steg för varje dag själv nu oavsett var vi är, skitskoj!!!
Men som alltid är sista halvtimmen sisådär hon är ju mega trött, trodde hon skulle somna i vagnen men inte idag. Så väl hemma fick jag ge en halv flaska välling så nu sover hon gott.

Ska passa på äta lite med sambon innan han börjar jobbet.
Sen vet jag inte vad vi ska hitta på, vädret är ju fint...

Lekträff

2010-05-03, 19:29:13 / Kategori: Allmänt
Svea sov ändå till 09:30 så då gick sambon upp så jag fick sova lite till.
Oerhört tacksamt mitt huvud gillade inte gå upp vid 5 imorse. Så dom gick en promenad vid 10:30 då gick jag upp och gjorde mig iordning i lugn och ro.
Sedan blev det frukost igen (åt vid 7 tiden ju) och lek med Svea.
Tajmade det så hon fick gröt vid 13 tiden sen gick jag en promenad på Vallås så Svea somnade ca30min så hon hade full ork hos Sara. Totalt var det 6 barn, alldeles lagom.
T o m så Svea var blyg och satt jättemycket stilla, jag var chockad.
Sen lyckades hon bajsa ner sig helt dvs ändå till nacken typ. Så tur man har extrakläder med sig så var bara duscha av henne i badkaret och sen var det lite mera min tjej. Full fart och lek.
Så idag har hon gjort sina behov för kung och fosterland.

Väl hemma passade jag på käka spagetti med köttfärssås, helt underbart god blev den. Men hoppas inte sambons jobbpolare klagar, det blev en hel del vitlök^^
Svea fick med smaka, började ju närma sig hennes läggtid så gjorde allt för att dra ut på den.
Men vid 17:30 var hon så slut och började bli lessen så då fick hon välling sen la hon sig utan ett pip. Bara somnade sådär på en sekund.

Imorrn öppnis på schemat :) hoppas inga "olyckor" i blöjan kommer det räckte för idag.
Annars vet jag inte vad som sker på eftermiddagen.

Tidig morgon

2010-05-03, 07:50:00 / Kategori: Allmänt
Ja det blev en tidig morgon, Svea ville upp redan 05:20 idag. Suck, var inte riktigt beredd på detta....
Men nån direkt energi hade hon ju inte ville nog mest ha mat och sen fylla blöjan.
Så nu för bara 5min sen la jag henne, än är det tyst så ska strax lägga mig själv och hoppas det blir 1 timme man får sova.

Grinden har ju nu varit uppsatt i 2 dar och hon står mest leker på ena sidan när jag är i köket :) så än inga direkta tårar för hon inte får vara i köket med mig. Men nu har ju katterna hjälpt till en del genom att hoppa över äta och Balder busar med henne genom gallrena.
Det är bra med djur dom är små "barnvakter" på sitt sätt.


Pictures.

2010-05-02, 21:15:39 / Kategori: Allmänt
Svea på öppnis, för en gångs skull helrosa och matchad! Inte alltid det händer jag är väl den mamma med mest omatchade kläder på min dotter.


Här börjar vi gå själv övninen :)


1:a Maj fin :)


Sambons nya frissa! Mycket snyggt och kort.

Söndag

2010-05-02, 20:35:50 / Kategori: Allmänt
Så då har man fixat sambons mat för veckan, gäller göra det enkelt för sig. Så han får äta spagetti med köttfärssås mån-ons :) men är hans favoriträtt så han klagar inte.
Sen gjorde jag iordning en kladdkaka tills Pauline, Tobbe & Zelda skulle komma.

Svea fick välling och lyckades sova i af 40min isoffan så hon var utvilad när vi fick besök. Då var det fullt ös i trädgården med vagnen och alltid skoj få massa uppmärksamhet. Zelda studsade upp och ner i föräldrarnas knä och förskte hänga med i blicken vad Svea gjorde^^ Tänk när Svea var så stilla... då fikade man i lugn och ro.
Dom gick lite efter 17, så passade på bada Svea men redan efter 10min ville hon ur och var ledsen. Supertrött hon orkade knappt sitta själv.
Så vara bara ge välling göra iordning för natten sen sov hon inom kort.

Vid 19 käkade vi oxfile, klyftpotatis, morötter och sås! Så gott. Det behövdes riktigt käk känns som vi levt på socker idag, massa fikande denna helgen. Så jag lär nog gå upp x antal kg under denna graviditet om det ska fortsätta såhär.

Har även varit ambitiös redan bestämt dag för Sveas kalas, känner lika bra vara ute i god tid då man aldrig vet hur folk jobbar, har semester mm. Så nu kan alla ansöka om ledigt i tid och komma om dom vill.
Sen har vi några allergiker och jag har noll koll vad man ska hitta på så jag vill ha lite framförhållning på bakverk så man hinner hitta på nåt skoj.

Imorrn är det lekträff hos Sara :)
Bra då kommer Svea ha massa skoj och vara totalt slut på kvällen.

Solskens promenad

2010-05-02, 12:52:43 / Kategori: Allmänt
Hörde Svea hosta vid 06 tiden men hon somnade om, så vi gick upp 07:30! Så ja det hjälpte tydligen natta henne senare, men jag är lika trött för det på kvällarna så efter filmen la jag mig. Sambon spelade nintendot isängen men jag snarkade på, så ja trött var jag.

Åt frukost ihop idag igen och sen efter Sveas gröt gick vi till Citygross, handlade sånt vi glömde igår. Handla utan lista går sådär för oss, så nu ska vi klara oss resten av månaden med blöjor, gröt. Blir väl nån mjölk till men är ingen kostnad ju.
Skönt vara ute idag när solen skiner :)

Pauline, Zelda & Tobbe ska komma hit i eftermiddag på lite kaffe och lämna dregellappar jag bad dom köpa åt oss på GeKås. Så nu har vi i af ett gäng så man hinner tvätta för en billig peng.

Ska ordna med matlådor, sambon har ju ännu en eftermiddas vecka med sitt "nya" skift nu. Så få se vad man ska hitta på, man är ju lite mera låst nu när tösen ska somna kl:18.

Lördag

2010-05-01, 20:58:37 / Kategori: Allmänt
Sådär då var klockan betald med, borde den komma iveckan :)

Svea och sambon vaknade till liv vid 18, ja han behövde med vila är inte van gå upp så tidigt. För att vara småbarnspappa är han sjukt trött dygnet runt mer eller mindre.
En annan har ju vant sig nu gå upp mellan 06-07.

Jag började med maten och Svea fick sitta med, sedan var det lite lek för att trötta ut henne och nu för bara nån minut sedan tystnade hon.
Så få se om det hjälper lägga henne senare så hon vaknar senare... är tveksam till detta. Men sambon kunde i af natta henne idag! Hon har ju bara på senaste tid accepterat mig, eftersom jag är mest hemma, så på helgerna försöker vi att jag inte ska göra det. Måste kunna gå med oss båda.

Hunnit duscha med, skönt göra det i tid inte alltid precis innan läggdags.
Snart även kolla på film, Daybreakers. Vampyrfilm :D Så det kan inte annat än vara bra.

Ha en bra lördag alla.

Ny klocka

2010-05-01, 17:37:45 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har jag budat hem en ny klocka till mig :D
Har varit sugen på en ett tag men lite för snål betala full pris. Har haft en Accent sen -05 jag fick av mitt ex så nu kände jag det va dags byta.
Jet Set Addiction har jag funderat på men som sagt dom kostar en del, detta är så snarlikt det bara kan bli som kopia, men det behöver inte vara äkta.
Och ja 219:- är lagom pris.

Finns massor med Japanska häftiga klockor ute nu till billigt pris, visst är en leverans på 2-3 veckor men kan man köppa flera och byta emellan när dom knappt kostar 100:-. Så kanske nästa "nya" grej samla på sig^^


http://www.tradera.com/KRISTALL-BESTRODD-GEPARD-BLUE-HEAVEN-auktion_190709_111458407

1 Maj

2010-05-01, 17:08:43 / Kategori: Allmänt
Helt otroligt Svea sov till 07:20 idag, där är ca 13,5 timmes sömn. Ojoj vilken trött stackare vi har.
Så när hon ätit sin välling väckte jag sambon vi sa vi skulle käka frukost ihop. Så förberedde för scones och dukade fram allt och när han kom upp så först synande han bröden.
Dock åt han en halva sen såg jag hur han bara grimaserade... han tyckte det va smuligt, degigt och äckligt. Hallå vem gillar inte scones????
Så han åt röstebröd istället och jag och Svea mumsade scones.
Jag har en kräsen pojkvän, ska man baka får man leva upp till höga förväntningar.

Sen gjorde vi oss iordning och gick ner till stan, vi tänkte hann vi gå runt där innan raggar bilarna kom och visade upp sig. Halvvägs ner började det regna, men vi hade förberett med paraply. Dock var det bara några småbutiker och cafeer öppna.... det räknas ju som söndag idag. *suck*
Men ja 1 timmes promenad fick vi och Svea sov. Orkade inte vänta på bilarna så tog bussen hem och Svea var helt till sig. Kollade på allt och alla, dock körde hon som om hon stulit bussen. Känns så i svängarna i af. Sambon buss ännu mer sällan än jag och han bara "är det såhär det är åka buss" Så ja han förstod varför jag helst kör bil med Svea.

Väl hemma tog vi bilen till Flygstaden, kollade efter lite spel till Nintendo ds men hittade inga roliga, handlade pålägg på Ica och tog en fika där.
Att få Svea uppskatta detta med fika ute är inte det lättaste, hon vägrar vara stilla och sitta i barnstol är ju sådär. Men när vi gav henne lite bröd blev hon äntligen stilla. Puh. Tur Ica var fullt av barnfamiljer idag ;)

Sen hemma fick vi upp grinden efter mycket om och men :) så nu ska vi bara se vad Svea gillar den iveckan när jag är på ena sidan, hon den andre. Men jag tror min matlagning kommer kännas mera barnsäker i af men får stå ut med lite skrik.
Svea är helt slut, vara ute tar på henne^^ så nu vilar hon isoffan på sambon. Få väl se när hon vill somna för natten idag då.

Men trots dåligt väder tycker jag det varit en toppendag :)