Supertrött

2009-09-30, 21:41:01 / Kategori: Allmänt
Har gjort jättegod mat ikväll. Blev stekta köttbitar av fransyska :) pommes, bearnaise sås, sallad! Lite helgmiddag såhär mitt i veckan.
Sedan kollade vi på Idol, shit vad grym Erik var idag. Kan bli ett bra år i år.

Är fortfarande supertrött fastän jag tog en powernap i soffan på 20 min, men ska upp 7 imorrn så ska närma mig sängen nu och sussa gott.
Hann prata en liten stund med syster yster med, hon och Koffe har ju varit lediga nu ihop. Han fyllde 25 igår så dom har varit på restaurang och haft shoppingrunda istan! Låter supermysigt.
Fick jag även kollat av hur hon gör sin fiskgratäng, ska jag göra imorrn hade jag tänkt... Få se om min blir lika god som hennes.
Det som är roligt är att det var jag som gick Hotell & Restaurang programmet och hon vård, haha så intresserad var jag av att laga mat då^^ men jag klarar mig hemma i af även om man får ringa emellanåt och kolla av nya goda recept.

Fick pysslat med mitt armband igen en stund ikväll, så nu börjar det bli nånting av det.

Pysslig

2009-09-30, 16:34:28 / Kategori: Allmänt
Påbörjade mitt ena armband idag med :) var lite småkrångligt men man kommer väl in i det efter ett tag. Tur att min sambo är pysslig han hjälpte mig lite i början!
Dock får man vara glad för den timmen man fick sedan har tösen varit vaken och man ska ju som sagt äta nånting emellan med.
Vädret så grått och trist, ganska så kallt med.... känner mig väldigt slö fastän jag fick sova lite längre idag. Men får hoppa i säng i tid ikväll är ju öppnis imorrn bitti.
Så ikväll blir det bara mat och slappa i soffan, känner att jag har inte ork till nåt mera.

Med i tidningen

2009-09-30, 10:14:28 / Kategori: Allmänt
Idag ligger i af våran tös på Hallandspostens hemsida, vet inte om hon är med i tidningen. Ska höra med familjen om hon är med. Här är i af länken för er som vill kika:

http://hallandsposten.se/folkfamilj/familjeannonser

Idag har jag haft sovmorgon, var ju väldigt trött i huvet igår och kom isäng sent eftersom jag fixade och donade med mitt hår. Nu är luggen mörkröd igen, ser mycket bättre ut!
Sambon var så duktig så när Svea ätit tog han vagnen och gick en runda med henne, helt tyst och tomt är det här hemma. Men skönt att kunna morna sig i lugn och ro.
Nu blir det strax frukost för min del, yoggi med smaken jordgubb, lakrits & vanilj. Var tvungen att köpa den, konstig blandning på smaker men det funkar.

Våran dag idag.

2009-09-29, 22:52:56 / Kategori: Allmänt
SÅDÄR
Nu har Svea sovit ett litet tag. Hon var superlessen (så lessen att det gjorde ont i hjärtat mitt) i säkert 1 timme :(
Vi börjar tro hålet på nappflaskan är för litet så imorrn ska jag testa normal hålet. Hon har nämligen inte ätit upp all mat på ett par dar.
Så nu har vi egen tid jag och sambon. Då jag passar på att färga luggen, ögonbrynen! Ser man lite bättre ut :) Och imorrn ska sambon hjälpa mig snagga håret med trimmern. Blir det jämnt i nacken.
Han kollar på lite serier.

Fikan med Carina & Annette var jättetrevlig. Skoj med tjejfika (sambon flydde hem till Carinas man).
Fick ju jättefin body & mössa från butiken "smått". Där finns det massa fina saker. Svea var väl inte helt nöjd när dom var här men det gick, var nog inte hennes dag idag.
Jag har ju haft tösen nästan hela dagen själv idag och jag är helt slut i huvudet... är det såhär andra mammor har det då deras karlar bor på jobbet????
Jag och sambon har det bra att vi båda går hemma, man blir avlastat på ett helt annat sätt. Och min karl vill vara hemma med tösen han vill inte missa en sekund så han kommer aldrig "bo" på sitt jobb han får i framtiden, tack och lov!
Love You.

Nej nu ska färgen ur mitt hår. Sen mysa lite med sambon min :)
Natti natti på er.

Kvällens bild.

2009-09-29, 22:24:32 / Kategori: Allmänt
Sådär nu bjuder jag på en bild av mig och Svea. Dock att få mig att le och Svea kolla in i kameran samtidigt funkade inte...


Pictures.

2009-09-29, 19:27:36 / Kategori: Allmänt
Här har vi kläder vi shoppade nere i Skåne till Svea. Den bruna bodyn + mössa fick vi av Carina & Annette idag! Tack så himla mycket!
Även på mina fina blommor jag fick idag!








3 månader

2009-09-29, 16:04:51 / Kategori: Allmänt
http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=28188

Här är Paulines söta bebis för er som är nyfikna!!!


Gissa vad jag fick?
Jo 9 röda rosor :) han är för söt min darling!

Och idag är lilla Svea 3 månader.

Bvc

2009-09-29, 14:29:04 / Kategori: Allmänt
Var på Bvc idag klockan 11, själv för första gången. Sambon ville dammsuga och diska ifred. Nu väger hon 6050 gram och är 60cm lång! Stora tjejen!
Sedan åkte vi ner till Eurostop handlade ögonbryns färgning & foundation på Kicks åt mig, hade lite rabattcheckar där.
Blev en kaffe med på Espresso House, men ingen kaka! Stolt över mig själv!

Nu har vi precis ätit köttfärslimpa, sås, potatis! Så gott!
Sambon är iväg istan skulle handla en överraskning... är så nyfiken :) Undrar vad han nu kokat ihop, jag brukar inte få saker bara sådär.

Sedan vid 16 tiden kommer Carina och Annette hit med lite fika! Trevlit med massa sällskap! Denna veckan är det fullt ös varje dag mer eller mindre^^


Handlat

2009-09-28, 19:12:14 / Kategori: Allmänt
Så nu är min mobil inlämnad ska få en ny av samma modell... tar väl dock mellan 1-3 veckor som det brukar. Hoppas vi nästa ex är bättre än detta jag haft!
Sedan storhandlade vi på Citygross. Så nu har vi massor hemma både till oss och Svea. Kan säga vi har klarat av 1 hel vecka utan skräpmat, det är bra början och jag har tänkt vi ska fortsätta i samma anda denna med!

Blev att vi hoppade över dammsuga idag kom hem sent från affären så vi tar det imorrn, men tvätten är jag klar med.
Fick även inhandlat lite verktyg till mig. Har nämligen köpt ett startkit från Panduro så man gör egna armband. Vill ha nåt att pyssla med hemma, få se hur svårt det är nu. Handböckerna i affären var dyra, men man får en liten vägledning med smyckena men ska kolla runt om jag hittar nån handbok på bibblan man kan låna.

Snart ska vi påbörja kvällsmaten.
Imorrn bär det av till Bvc med Svea, dags för vägning och mätning. Ser jag fram emot :)

Måndag.

2009-09-28, 14:01:58 / Kategori: Allmänt
Vaknade inte förrns 11 idag :D Men jag är helt utvilad! Var så underbart sova i sin egen säng.

Idag blir det en städdag här hemma har massor med tvätt, dammsuga och moppa behövs också... ska även passa på att storhandla lite nu när jag fått mina pengar. Men måndagar är tråkiga dagar kan man lika gärna göra dessa uppifter, har man hela veckan på sig att göra roliga saker.

Blir även en sväng inom The Phone House lämna in min mobil... igen... men dom sa sist nästa gång blir det reklammation så får se om jag får en ny mobil i samma modell eller om jag ska välja en helt ny. Trist det blir såhär, jag vill att mobilen bara ska funka, jag gillar den skarpt. Få se vad dom säger...

Nu ska tösen äta lite.

Dagens bild!

2009-09-28, 11:55:27 / Kategori: Allmänt
Så söt i sin nya jacka med Hello Kitty :)
Nu fryser hon inte längre.



Hemma!

2009-09-27, 22:53:55 / Kategori: Allmänt
GRATTIS säger jag till våra grannar som fick en pojk i fredes vid 11 tiden :)
Vad roligt han ville så gärna ha en pojk eftersom han hade en tjej sen innan.
Vi ska gratulera dom imorrn.

Är hemma nu i Halmstad, precis matat Svea och strax ska vi sova själva. I vår egen säng! Underbart ska det bli.
Tyvärr hade nån (antagligen honkatten) kissat på våra grytlappar som låg på spisen.... och det har runnit ner och stänkt upp på hela spisen och en pöl på golvet.
BLÄ URK OFRÄSCHT
Men pallar inte nu, så imorrn får jag snällt börja med att städa i köket.
Typiskt hon att göra så nu bara för hon löper och i protest vi har varit borta över helgen.
Han katten fick springa ut en runda nu, ska strax se om han vill komma in inatt eller sova ute.

Så natti natti på er alla.

Grattis.

2009-09-27, 19:11:53 / Kategori: Allmänt

GRATTIS PAULINE & TOBBE

det blev en flicka 27/9 klockan 03:12


Shopping dag igen

2009-09-27, 16:02:49 / Kategori: Allmänt
Blev ännu en shoppingdag idag :)
Fast denna gången var vi utan Svea. Första gången vi lämnar bort henne. "faster" Sara tog henne och åkte in till Landskrona för att umgås med nån kompis och sedan träffa gammelfarmor. Så dom har inte ringt idag, får se om tösen har varit snäll.
Var skönt slippa känna nån "stress" i affärerna (sambon sitter ju alltid utanför, farligt att gå in) man kan prova i lugn och ro, titta på det man vill. Dock gick sambon jämte lite lätt suckandes men nu har jag fått handlat 1 par jeans, 2 tröjor, 1 mössa med skärm (behöver man när man inte har nåt hår längre) och lite pyssel mtill mig.
Sambon fick med 1 par jeans, vi är så tråkiga så det är samma modell *haha* men jag gillar baggy jeans så därför blir det så.
Blev dock lite chockad vilken storlek jag har nu i midjan, men men det får det vara värt efter barnafödande.

Carlings är min nya favorit affär, så mycket snyggt dom fått in till oss tjejer i af på Center Syd där hade dom bra utbud. Inne i Helsingborg var butiken så liten så fanns knappt några tjejkläder... undra hur det är i Halmstad? Tråkigt det ska skilja så mycket från butik till butik. Välas är helt ok... dock väldigt stökig när dom har rea ingen som sorterar kläderna...

Har inte hört ett ljud från Pauline så hoppas och tror hon är på BB nu med en liten knodd! Ska kolla webbisar imorrn (dom uppdaterar aldrig på helgerna).
Sedan har ju vår granne nog med fått, det smällde i dörrarna mitt i natten mellan tors-fre och sen dess har vi inte sett dom, så dom har kanske med fått en liten en....
Massa bebisar som sagt i år.

Shoppingdag.

2009-09-26, 21:18:08 / Kategori: Allmänt

Har inte hunnit blogga nåt idag då vi stack ner till Väla på förmiddagen för att hämta sambons glasögon! Mötte upp Sara, Linus och svärmor. Sedan hade vi en shoppingdag inne i Helsingborg, trevligt.
Hittade en skitsnygg vinterjacka... men tror ni det märket hade L ? NEJ, det var man tvungen att specialbeställa. VA? Sen när är Large nån specialmodell?
Men vi tjejer kanske bara få vara medium numera? Även om man vet  man inte är "stor" så känner man sig så emellanåt när man shoppar för man kommer ju inte i kläderna längre...

Sedan så har Pauline´s vatten gått. Så kämpa på nu tjejen så det blir en bebis ihelgen! Hon hade ju beräknad dag 8 okt men det verkar ju bli en september bebis. Det går lika bra. Jag har ju gissat på den 27 så får se om jag får rätt. Och att det blir en liten tös :) får Svea sig en kompis!

Sambon blev jättesnygg i sina glasögon :D
Och nu kanske han slipper huvudvärk. Han ser ut nu i af, dom andra var så repiga så det var ett under han såg ut.

Ha en toppen helg alla.
Tänker på dig Pauline!


Final.

2009-09-25, 22:10:56 / Kategori: Allmänt
YES
Min favorit Karl-Petter är med i FINAL i kändisdjungeln! Så imorrn hoppas jag att han vinner!!!
Sambon hejjade på Mickey Dee men han åkte ut idag.

Efter käket tog jag en liten power nap i soffan hade hemsk huvudvärk. Efter det har vi itne gjort så mycket vettigt. Suttit vid tv´n och gosat med vår lilla tös, det är ju fredag då kan man bara mysa i soffan.
Nu börjar Men in Black II på tv.

Ha en bra helg allihopa :)

Svea.

2009-09-25, 22:08:01 / Kategori: Allmänt
Hade glömt bort vi tagit bilder med systemkameran, så här kommer dom jag gillar bäst!
Så söt när hon ligger i sin filt och "gömmer" sig. Våran lilla sötnos som börjar bli en stor tjej.





Fredag.

2009-09-25, 16:40:55 / Kategori: Allmänt
Idag har varit soft bra dag.
Gick inte upp förrns halv 10 :) Svea sov länge och jag passade på att sova jag med.
Åkte hem till Lisa vid 13 tiden, Svea var snäll idag. Åt och sedan tittade hon sig mest förvånat omkring vart hon var. Gick en runda på kanske 30min runt området så Svea fick sova och vi fick oss frisk luft.

Dom har gjort om i vardagsrummet så det är lila väggar och en grå fond vägg med blommor på. Skitsnyggt verkligen! Rummet blev så mysigt.
Dom har även köpt en ny dubbesäng, snygg och så skön den med.

Var hemma vid halv 4 och nu har vi precis käkat spagetti med köttfärssås. Mums.
Verkar som sambons glasögon har kommit nu, få se när vi åker ner och hämtar dom. Förhoppningsvis ihelgen vill jag! För nästa vecka är det tillräckligt med flängande som det ser ut nu.

Duktig idag.

2009-09-24, 17:21:36 / Kategori: Allmänt
Har hunnit med en del idag :) stolt över mig själv!
Bäddat rent i vår säng och Sveas, även i mjukliften. Inte för att hon skitar ner direkt men det behövs ju bytas emellanåt. Så blivit en del tvätt men sista maskinen är i nu, sen har vi ingen plats kvar att hänga upp det på.

Käkade korvsoppa till lunch som sambon gjorde, och jag diskade. Skoj att vi bytar arbetsuppgift ibland.

Har även sökt 2 jobb.
1 som är heltid i butik och 1 som bara är ca 11 dagar men hyftsat bra betalt. Bara så man får komma ut göra nåt, vara lite social. Men idag är det så många sökande så vi får se vad som händer, hör dom av sig så gör dom.
Både jag och sambon söker jobb nu och den som får jobb först tar det den andre stannar hemma med Svea. Vi måste köra så eftersom det kommer inte hålla i längden att vi båda går hemma, så bra betalt är inte a-kassan eller mammapengen.

Sen har vi även beslutat oss för att flytta.
Till Helsingborg.
Så nu behöver vi jobb och bostad. Jobb finns det gott om, men bostad??? Värre än värst.
Vi vill gärna vi flyttar innan sommaren men få se vad det blir vill inte ha för höga förväntningar då bostadsmarknaden verkar dålig.
Många säger man kan få 2:a hands kontrakt men känns inte säkert nu när man har barn, jag vill ha 1:a hands kontrakt!

Nån som har några kontakter så skriv gärna en kommentar :)

Pictures.

2009-09-24, 12:39:18 / Kategori: Allmänt
Här är vi på Burger King lite utanför Väla.





Öppnis

2009-09-24, 12:32:07 / Kategori: Allmänt
Sådär kom hem från öppna förskolan kvart i tolv, fick mata Svea på direkten hon blev hungrig under sångstunden men lyckades vara ganska så snäll ändå.
Vi var säkert en 13 mammor där och 1 pappa :) så nu ska jag se till att få min sambo att gå dit med minst 1 gång. Han tror ju att det bara är mammor där. Visst vi är ju fler men roligt när det kommer dit killar med, är pappan hemma måste ju barnen ändå få komma iväg.
Var helt ok att stiga upp lite innan 8 idag även om jag somnade sent igår, nackdelen när man får sovmorgon man blir inte trött när man borde gå och lägga sig.

Snart så ska vi påbörja våran lunch, Svea sover nu så gott.
Tvätten står och går nu, skönt har man det gjort för idag.

Onsdag.

2009-09-23, 19:48:18 / Kategori: Allmänt
Blev en runda till Eurostop så nu har jag näsdroppar igen hemma, alltid bra att ha!
Sen lite småshopping på Citygross, mest onyttigt eftersom "tant röd" hälsade på idag då vet jag aldrig hur gottesuen jag blir.
Blivit att vi suttit hemma kollat Ice Age 3 och Race to wich mountain, vädret var ju trist, grått och kallt så vi hade inte alls lust att gå ut och gå.
Imorrn ska vi till Öppnis jag o Svea så det blir skoj.

Nej fixa lite kvällsmat nu innan Idol. Tiden bara rinner iväg, speciellt när man sovit bort halva dan.

Sovmorgon.

2009-09-23, 13:36:11 / Kategori: Allmänt
Har sovit som en prinsessa inatt :)
La mig lite efter 23 och vaknade klockan 10 idag, men låg kvar och mornade mig till 11.30^^ Så skönt batterierna är laddade igen.
Blev frukost och en dusch, nu snart ska vi ut och gå en runda även om vädret är sådär men man kan inte sitta inne om dagarna.
Har inga planer idag så vi ska ta dagen som den kommer, skönt det!

chillkväll

2009-09-22, 22:05:39 / Kategori: Allmänt
Var över hos Carina en sväng, drack lite te och snackade. Fick en kasse med flickkläder i lite olika storlekar som hennes systers barn ha haft! Så ska gå igenom det imorrn. Tack tack!
Väl hemma började jag göra pannkakor det har sambon önskat sig i snart 1 vecka :) är ju gott men tar en sån tid att göra. Dock äter vi den onyttiga varianten men vi äter hemma i af så det är framsteg för oss!

Annars har vi bara slappat efter maten, kollat Idol o kändisdjungeln som alltid. Svea hade en liten kinkperiod mellan 19-20 (vad är det med just det kockslaget?) som alltid varje dag...
Jag ska få sovmorgon imorrn, är helt slut efter att ha sovit dåligt nu i 4 dar, så hoppas på att jag somnar fort ikväll och lyckas sova länge.

Tisdag.

2009-09-22, 14:47:17 / Kategori: Allmänt
Vilken konstig dag idag...
Vaknade lite efter 7 att Hfab började borra igen, men i nästa trappuppgång men det spelade ingen roll för det lät som om dom var i vårt hus.
Så vid 8 steg jag upp pallade inte försöka mera att somna om. Svea sov sött men väckte henne (elak mamma som man är) så hon fick lite mat i sig.
Sedan medan hon sov på mitt bröst nickade jag faktiskt till, har inte hänt sen tösen var nyfödd. Så ett tu tre var klockan 10...

Åkte hem till pappa för att hämta matlådan vi skulle få av dom, blev kvar ett litet tag och snackade lite :) Han har fått sin vaccination spruta nu, så förhoppningsvis blir han inte sjuk i vinter.
Var hemma igen lite efter 13 så blev lunch (kålsoppa med frikadeller + knäckebröd m ost) och vi kände vi skippa öppnis idag. Pallar inte stressa dit efter man ätit.
Tar det hellre lite lugnt fram till 16 då jag ska över till Carina.

Så TACK mamma för maten, det var supergott!
Vi kommer nog leva på soppa i vinter det är det bästa vi vet.

Veckans planer

2009-09-21, 22:47:51 / Kategori: Allmänt
Har ju glömt min veckoplan^^ bara för vi steg upp så tidigt idag. Men har inte så mycket inplanerat direkt, är mest öppna förskolan jag vill försöka gå på minst 1ggr/vecka.
Men nej det var ju sängen som kallade. Natti natti.


Måndag:

7-10 Hfab kommer hit fixar o donar med elen.
Handla lite mat på Flygstaden.

Tisdag:
12.30-16 Öppna förskolan
Hämta matlåda hos mamma & pappa.
16 Hem till Carina & Grön

Onsdag:

Torsdag:
8.30-11.30 Öppna förskolan

Fredag:

Lördag:

Söndag:

Superkink.

2009-09-21, 22:08:14 / Kategori: Allmänt
Så nu skriver jag sista inlägget för ikväll :) blev i af lite piggare efter en långdusch!
Körde en maskin tvätt med så nu har jag ingen tvätt efter helgen. Vet inte varför men så fort vi är borta kräker tösen mer oavsett om det är hos kompisar, familj, öppnis... hon blir väl för uppspelt och vill inte alls sova och magen hänger väl inte med.
Idag har hon däremot haft världens sämta dag tror jag. Varit så lessen/arg/kinkig från det jag ställde mig i duschen (18.30) till 20... vi är ju inte så vana vid att hon är så lessen man känner sig hjälplös.
Men nu ligger hon på sambons bröstkorg och sussar sött.

Hunnit prata lite med mamma med, dom ska kolla om dom har kvar deras hokus pokus barnstol dom använde till oss barn. Hoppas den finns kvar jag vill verkligen ha en sån, annars blir det jakt på blocket.
Sen ska vi få lite kålsoppa med, hämta den imorrn :) det är min favorit soppa och så härligt att slippa tänka på att laga mat imorrn.
Bara att värma innan öppnis som är 12.30-16 imorrn.

Annars tände vi lite levande ljus och släckte ner här lagom till Tinas cookalong :D
Så mysigt det är på kvällarna nu. Det är det bästa med hösten.

Galgberget

2009-09-21, 18:26:02 / Kategori: Allmänt
Blev vi flydde från lägenheten pallade inte med oljudet och ingen el.
Så matade Svea efter killen fått sitt snus inköpt på Citygross, sen bar det av mot Galgberget. Gick en slinga på 4km, i lagom rask takt. Går inte att gå så mycket fortare där med barnvagnen.

Började bli hungriga så vi körde inom Flygstaden handla mjölk, konserver så vi mat för veckan ut, sen bar det av hemmåt. Helst sjukt vi fått gjort så mycket innan kockan 14.
Väl hemma var Hfab klara med vår trapp- jippie. Så Svea fick mat medans jag gjorde iordning vår lunch. Blev egna hamburgare i pitabröd med grönsaker till. Gott gott.
Vi ska nu verkligen börja jobba på att gå ner i vikt båda två och skippa äta skräpmat, så nu ska jag börja jobba på att laga mer varierat så ser man fram emot att äta hemma. Killen ska diska oftare blir det roligare gå ut i köket.
Sparar vi pengar och vi äter mer hälsosamt och förhoppningsvis går man ner något.

Nu är jag helt slut, känns ikroppen att vi varit uppe sen 7. Så blir nog jag ska sova direkt efter kändisdjungeln.
Bara katten vill vara tyst inatt, annars blir jag knäpp.


Hfab besök

2009-09-21, 09:29:16 / Kategori: Allmänt
Jodå Hfab kom och knackade på dörern klockan 7 imorse... usch usch tidigt som fasen. Speciellt eftersom jag inte kunnat sova inatt pga min honkatt :/
Vi ger ju henne p-piller varje lördag men nu missade vi ge det i fredes innan vi åkte så nu löper hon *arrgh* Detta jädra gnälljamande i evigheter får en att bli knäpp.

Sen hade vi inte läst ordentligt på lappen så det visade sig dom stänger av strömmen från och till hela dagen idag när dom går in i varje lägenhet, så nu har vi kastat i oss frukost och Svea har fått mat och även fixat kokande vatten som finns till hennes. Men förhoppningsvis är dom klara innan 13 idag. Man är verkligen helt handikappad utan el.
Men det blev snyggt i af i köket fick ny lampa ovanför diskhon med 2 eluttag där :) behövs verkligen annars har man bara 2 uttag i hela köket.

Snart ska vi traska till Citygross, slipper vi vara hemma när dom håller på och vi behöver ändå handla småsaker. Snart lön, ska bli så skönt i plånboken!

Vi fick inte heller 3:an här på Vallås...

Hemma igen.

2009-09-20, 21:40:17 / Kategori: Allmänt
Vi var väl hemma i Halmstad runt 19 tiden!
Lagom tid för att mata Svea på direkten och även vi har hunnit packa upp våra saker.
Direkt efter kändisdjungeln gjorde vi iordning i badrummet och nu är även köket fixat! Var inte så hemskt äckligt som jag trodde, men tillräckligt skitigt ändå. Skönt ha det fixat, skulle vi nu får lägenhet har vi städat där i af!

Svea sover som en stock, men blir vi matar henne runt 23 i af, vet vi hon sover hela natten.
Snart ska jag hoppa isäng och ställa klockan på 7, jippie - NOT.

Det har varit en kanon skön helg massa fint väder, god mat och trevligt sällskap!

Söndag- Landskrona

2009-09-20, 15:52:04 / Kategori: Allmänt
Oj här har det varit tyst från min sida ser jag, blir så när man är iväg.
Käkade igår bakad potatis med röra som innehöll räkor, rödlök, rom, creme fraiche- supergott! Sedan åt vi glass med färska bär till :) Så man gick och la sig supermätt. Bara denna helgen har man väl lagt på sig nåt kilo.

Idag har vi varit ute i Landskrona och gått runt, varit på cafe´t "Why not" som Flinck äger (han i after dark). Mackorna var helt underbara och så mycket mat man fick för pengarna. Så nu är jag igen proppmätt... jag gör inget annat än och äter när vi är här nere.
Körde även en liten sightseeing tur om Borstahusen.
Nu klipper sambon trädgården åt sin mor och sen ska i väl börja packa ihop våra saker så vi är hemma innan 19 i Halmstad iaf.
Vi har ju badrummet som ska fixas och bakom spisen för att Hfab kommer ju imorrn runt 7 (hemska tid).

Varit superfint väder också så man har gått runt i linne, såg nu man har fått lite färg... det är snart slut på September och man går bara i linne, helt sjukt skönt!

Väla

2009-09-19, 16:37:34 / Kategori: Allmänt
Sådär nu är man hemma igen i huset!
Blev en runda inne på Väla var rätt så mycket folk, hittade i af ett linne inne på Carlings till mig för 149kr! Fanns 3 skitcoola men nu hade jag bara råd med ena.

Inne på Ikea hittade vi vår servis vi vill/tänker köpa när vi får större lägenhet, alltid skoj med ett nytt som vi valt ihop. Hittade ingen snygg mobil till Svea så vi skippade det, så denna gången handlade vi inget på Ikea- helt otroligt annars hittar man alltid nåt.
Killen fick provat ut glasögon och gjort synundersökning (det var ju därför vi åkte hit). Synen hade ändrat sig så nu kommer han nog få mindre huvudvärk med dessa nya. Blev 2 par eftersom man fick halva priset på andra paret. Tar väl 1-2 veckor innan dom kommer :)

Nu ska sambon tvätta sin bil, behövs verkligen.
Jag & Svea ska mysa i solen i trädgården. Svärmor kommer väl om någon timme från sin trädgårdsgrej hon varit på...

Fredag.

2009-09-18, 23:08:47 / Kategori: Allmänt
Så nu hinner jag köra en uppdatering av dagen.
Var min sovmorgon idag så kom upp vid 11, började genast att packa ner kläder vi ska ha ihelgen, slängde igång en maskin tvätt eftersom vi inte kan tvätta på måndag (vi vet ju inte när Hfab gubbarna kommer).
Sedan åt vi lite frukost ihop. Diskade upp allt och rengjorde spis, diskbänk för det måste också vara tomt på saker tills på måndag (nu har vi bara bakom spisen kvar).
Hann sitta ner och slappa en liten stund sen kom Bentz & Milli :)
Blev en massa snack om allt och inget.

Lagade ju till potatisgratäng och fläskfile, Milli gjorde mini vitlöks baguetter (tack så mycket för all hjälp)det blev supergott! Alla åt med god aptit och sen bara sjönk man ihop i soffan.
Dom åkte lite innan 18 tror jag så jag packade det sista i hygienartiklar och sambon matade tösen. Så 19.45 var vi äntligen på väg mot Skåne!

Nu har vi suttit här ätit lite ost, kex god sylt till och ett gott rödvin :)
Sambon åt McDonald´s.
Svea har ätit sitt kvällsmål och sover nu gott, vi får väl strax också krypa till kojs så man orkar med shoppingdag imorrn på Väla/Ikea.

Ha en bra helg alla!

Pictures.

2009-09-17, 20:17:40 / Kategori: Allmänt
Här har vi kläderna från Kapp Ahl vi handlade i tisdes.
Även fina hand & fotavtrycken från öppnis, och lilla Svea i sin hello kitty pjyamas.







Bad & mys

2009-09-17, 20:00:05 / Kategori: Allmänt
Blev vi käkade lunch och Svea fick i sig lite mat, sedan började jag känna mig väldigt hängig frusen och svettig omvartannat. Fick väl en liten febertopp eller nåt.
Men tappade upp ett bad och efter en liten stund kom även sambon och tösen! Får ju passa på nu att bada henne eftersom vi inte är hemma i veckan. Idag fick vi inget skratt men en massa leenden och mys pys.

Hann även prata lite med Liz, hon var ju ledig idag så hinner man snacka i lun och ro. Bara en vecka kvar sen sticker dom på semester en vecka uppåt i landet.
Så nu känner jag mig mycket bättre och vi strax se på Idol sedan blir det kändisdjungeln!

Köttet till imorrn ligger i vitlöks marinad, ser fram emot middagen imorrn ska bli supergott! Får vi hoppas dom med tycker :)

Öppnis

2009-09-17, 12:10:41 / Kategori: Allmänt
Sådär nu är vi hemma igen efter öppnis. Kom dit vid 9 ungefär, ville mata Svea i lugn och ro hemma för där är det så mycket att titta på så hon glömmer bort att äta. Liten kräkapa var hon idag men annars var hon väldigt glad liten fis :) Sov en stund idag med men inte alls lika länge som förra torsdagen så roligt hon orkar vara med!
Nu sover hon på pappas bröstkorg :)

Kom hem och sambon har varit duktig och diskat! Alltid skönt komma hem se att köket är rent.
Fick visst lapp från hyresvärden dom kommer på mådag installerar uttag för tvättmaskin i badrummet då ska vi ha gjort utrymme där inne. (inte för jag vet vad vi ska göra av den tvättmaskinen vi har nu den orkar man inte flytta hur som helst). Sedan i köket ska vi flytta ut spisen och det ska vara rengjort där med bakom vi ska få nåt nytt uttag (usch vill inte veta hur det ser ut där).
Så vi vet vad vi ska göra på söndag när vi kommer hem från Skåne.

Få se vad vi gör mer idag, nu ska jag bara slappa lite framför datorn, snart äta lite lunch.


Home again

2009-09-16, 20:15:42 / Kategori: Allmänt
Kom hem lite innan 17 och började mata Svea för killen ville ta en dusch, men var bara mysigt när man varit borta några timmar. Får man ny energi och är laddad för allt gnäll och kink.

Lagade lite mat med, kokt potatis, brunsås, stekta champinjoner och hemmagjorda biffar! Supersmarrigt. Nu sitter man här framför Idol mätt som jag vet inte vad... Svea halvsover.

Även planerat lite mat till på fredag då vi ska bjuda brorsan & Milli på käk :) alltid trevligt laga lite lyxigare mat och bjuda på.
Sen får vi se om vi åker till Skåne på fredag kväll eller inte men det tar vi då.

Man börjar ju bli lite seg nu, får hoppa i säng i tid idag, se om vi kommer upp imorrn så vi är på öppnis runt 9. Och att Svea gillar det lika mycket som förra gången.

Viktuppgång.

2009-09-16, 15:14:09 / Kategori: Allmänt
5690 gram vägde hon idag :) så hon går upp i vikt som hon ska, ligger precis på sin kurva!
Hon gillar även deras mobil dom har i taket så sån ska vi med köpa nu på Ikea när vi är nere i Skåne ihelgen. Skönt dom handlat där blir det billigare och man får tag i en sån som man vet hon gillar.

Sedan körde vi ner mot Eurostop eftersom Pontus skulle inom Willy´s sedan gå hemmåt mot Vallås och jag körde vidare mot Bäckagård! Träffade varenda rödljus och så var det lunchtrafik *grr* tog ju en evighet komma fram kändes det som.
Så nu har vi hunnit uppdatera varann, och snacka av oss. Deras katt har ju varit sjuk och även inlagd i Slöinge men nu är missen hemma och mår bra igen!
Ska sen köra syrran till jobbet hinner vi ses lite längre, slippa stressa. Så nu sitter jag hos henne och uppdaterar här, medans hon gör sig iordning.

Undra vad mannen gör där hemma med tösen.

Bvc idag.

2009-09-16, 10:32:10 / Kategori: Allmänt
Resten av kvällen blev lugn vi bara väckte tösen för sista matmålet vid 23 sen somnade jag och tror sambon kom in lite i 02, men somnade om gott och vaknade inte förrns 08.30 idag!

Om 1 timme ska vi vara på Bvc, jippie.
Nu när det går 14 dar emellan vägningarna ser man fram emot det och vi brukar gissa hur mycket hon kommer väga! Jag tror det är 5800gram... få väl se vad det blir.
Sedan kör jag direkt till Dior så vi hinner umgås innan hon ska börja jobbet, sambon får snällt gå från Fyllinge och hem (var hans idee) med vagnen. Så blir lite barnfritt idag med för min del, men imorrn har jag henne då vi ska på öppnis.

Så nej nu blir det att göra sig iordning!

Tyst kväll.

2009-09-15, 22:17:21 / Kategori: Allmänt
Hann med en dusch och sedan åt vi köttfärssås idag igen, men skönt man gör mycket mat så man bara kan värma.
Sedan har vi kollat på Idol & Kändiskdjungeln :) kommer vi nog följa båda dessa program, man får sig ett gott skratt emellanåt.

Bokat in så ska träffa Milli på fredag, få se om våra karlar hänger med eller inte, eller ja hennes karl är ju min bror men inte alltid han har tid att ses. Hon ska även få göra min tatuering som jag ska ha på höger underarm :) vilket hon blev jätteglad över! Så ska bli skoj se vad hon hittar på, gav henne lite ideer men är väldigt öppen för förslag. Sedan ska brorsan få göra den.

Svea är slut efter lekt modell för en dag, hon åt som alltid klockan 19 sedan slocknade hon som ett ljus och än sover hon. Jisses så här tyst brukar vi inte ha det om kvällarna.
Jag ska snart hoppa i säng så jag är pigg imorrn. Ska bara prata lite med svärmor på msn först!

Fotografering

2009-09-15, 17:32:51 / Kategori: Allmänt
Så nu var vi hemma igen.
Killen mötte upp mig lite efter 14 då jag var klar på salongen, sa vi hej till Anders i hans studio. Sen traskade vi in mot stan mot Kapp Ahl. Blev en vit klänning med svarta prickar och lite volang på och 2 pack pjyamas allt i stl 80! Var för mammas pengar och hennes kupong!
Men känns väldigt konstigt handla så stora kläder nu, än är hon så liten.

Gick vidare till Göte Karlssons foto och Svea var duktig blev några leende! Dock vet man inte när hon dyker upp i tidningen, utan dom skickas om ca 1 vecka från foto affären sedan publicerar Hallandsposten när dom fått en en hel drös med babyfoton. Så alla ni som har tidningen får hålla utkik och hojta till oss så vi kan köpa den själv!

Sambon var hungrig för han åt inget hemma innan han gick in till stan, så svängde inom Fete gretas (ni hör ju så bra det går med att inte äta skräpmat) åt där och matade även tösen.
Sen traskade vi hemmåt. Blev en del promenerande idag men var så skönt väder så då kan man vara ute länge.

Nu ska vi alla bara slappa lite i soffan, njuta av kvällen.
Imorrn ska vi på Bvc, väga och mäta henne. Sen ska jag till Dior en runda.

Tisdag

2009-09-15, 11:17:23 / Kategori: Allmänt
Vaknade idag igen innan Svea, skönt man verka ha vänt rätt på dygnet nu så man kommer ur sängen i tid! Även om man inte har en massa saker inplanerade tycker jag det känns som dagen försvunnit om man sover till 10.
Tösen vaknade precis (hon somnade direkt efter maten imorse) och jag har hunnit äta frukost.
Snart dax att bege sig iväg för min del ska ju vara istan kl 13. Bara försöka få upp sambon med....
Vädret är i af bra, solsken och knappt några moln på himlen så känns som en bra dag att gå istan!


Natti

2009-09-14, 22:16:20 / Kategori: Allmänt
Nej nu kallar sängen.
Vill ju vara pigg imorrn!
Blev i af lite kändisdjungel ikväll, ganska så roande faktiskt :) och sen har man läst igenom bloggarna man följer, börjar bli en del nu.
Märker själv man har en del läsande väldigt roligt att logga in varje dag och läsa kommentarerna man får.
Det ger en ny pusch till att fortsätta skriva och man blir superglad, så fortsätt gärna kommentera!

Fotografering imorrn av tösen som sen ska hamna i Hallandsposten, så ni får hålla utkik i den (när bilden nu kommer publiceras) eller på internet.

Hos mormor & morfar

2009-09-14, 19:52:41 / Kategori: Allmänt
Kom hem lite innan 18 tiden från mamma o pappa. Varit en skön och trevlig eftermiddag med fika och massa prat. Pappa är mycket piggare nu och pratglad så känns toppen han mår bra nu!
Svea sov ett bra tag men var även vaken en liten stund så dom han gosa med henne.
Imorrn ska vi inom Kapp Ahl shoppa lite kläder till henne då jag fick kupong och pengar av mamma, TACK så mycket!
Fick även deras trimmer, slipper vi köpa en ny och vi kan hålla efter mitt hår (jepp jag har snaggat av det) när jag känner för det :) TACK TACK.

Började direkt med maten, spagetti med köttfärssås. Supergott som alltid och nu sitter man här mätt och orkeslös. Svea har precis ätit och sover. Nästan så man själv borde ta en liten tupplur men då kan man inte sova inatt...

Annars idag har jag bara ringt bokat tid för sambon på smarteyes till på lördag så han får gjort synundersökning och även kolla ut nya bågar.
Lägenheten ligger som ärende behandlas hos Hfab så väntar med spänning se om det blir vi.


Strax iväg.

2009-09-14, 14:23:19 / Kategori: Allmänt
Varit en lugn och skön morgon, Svea åt och somnade nästan på en gång. Går superbra nu att ge henne 180ml :D känns superbra hon äter fint och får behålla det.
Spännande att se på onsdag vad hon väger.
Nu ska vi strax börja traska mot mina föräldrar, har väl inte setts på 3 veckor så en fika sitter inte fel. Få se om mormor är med eller inte...
Annars händer det nog inte nåt mera idag.

Veckans planer.

2009-09-14, 09:49:37 / Kategori: Allmänt
Sådär ny vecka, nya tag!
Denna händer det nånting varje dag, men är bara roligt går dagarna fort och man hinner inte direkt bli rastlös... ska försöka hinna träffa syrran med en runda innan hennes jobb. Ser i af fram emot Tisdagen då jag bara ska ligga och slappa och bli omhändertagen av AnnikaLa Couronne.


Måndag:

14.30 Hem till mormor & morfar på fika

Tisdag:
13.00 Ansiktsbehandling på La Couronne
13-17 Bebis Fotografering på Göte Karlssons foto.

Onsdag:
11.15 Bvc besök

Torsdag:
08.30-11.30 Babycafe, öppna förksolan

Fredag:

Lördag:
Hundvakt åt Eton.
14.00 Synundersökning + prova ut glasögon till sambon på Smarteyes, Väla.
Söndag:


Go´natt.

2009-09-13, 22:21:05 / Kategori: Allmänt
Maten blev god, dock lite för rinnande sås för min smak gillar när det är krämigt men som sagt det ska ju passa ris egentligen.
Kollade på kändisdjungel lite och sedan läst Den Äldste (eragon 2), man får ju inte så många stunder nu längre då man kan ligga och läsa. Men nu ikväll har Svea sovit som en stock då passar jag på :)
Men nu är jag supertrött så det är natti natt för min del.

Mat

2009-09-13, 19:25:43 / Kategori: Allmänt
Badade för en liten stund sen och då skrattade Svea :) ett riktigt skratt. Var så härligt att höra det!!!
Så hon gillar verkligen detta med att bada. Direkt efter fick hon på sig sin hello kitty pjyamas och somnade på killens mage... helt slut.

Jag gjorde iordning maten vi ska testa för första gången ikväll, receptet kommer lite längre ner om ni blir sugna.
Kyckling i ugn som sköter sig själv och ris till. Nu är jag ingen ris människa så jag kör med pasta, men jag tycker recept är till för att ändras på lite man tar vad man har hemma, efter tycke och smak.
Hoppas detta ska bli gott.




Recept:


Frysta kycklingfileer
5dl Matlagningsgrädde
2dl Creme Fraiche (valfri smak, jag använde paprika/chili)
Salt
Peppar

(jag la även till purjolök eftersom jag hade det hemma)

Ugn: 200
ca 1 timme

Ärende

2009-09-13, 16:29:19 / Kategori: Allmänt
Har man hunnit med lite idag i af. Sambon kom upp lite innan 12 ville inte väcka honom han var också värd sovmorgon eftersom jag hade det igår. Och han satt uppe till 02 inatt och kollade film så han var lite trötter...

Blev vi gick en runda till Ica postade köanmälan till Montessori dagiset på slottsmöllan, och hans a-kassa kort så vi får lite pengar i slutet av denna månaden.
Blev lite hamburgare till lunch här hemma, för ikväll ska jag laga nån kyckling rätt i ugenen vi blivit tipsade om. Hoppas det ska bli gott.
Ska vi nu skippa äta ute får man ju prova lite nya rätter så blir det roligare laga mat och förhoppningsvis godare att äta :) Men visst får sambon bestämma äter vi spagetti med köttfärssås jämt, det är jag som vill ha variation.

Även hunnit kolla på Idol avsnitten och Kändisdjungeln, haha fan vad man garvar. Så får väl se om man börjar följa Idol vissa avsnitt hinner man väl se, alltid skoj att se när det är nån ifrån ens hemstad som är med.



Pictures.

2009-09-13, 11:04:49 / Kategori: Allmänt


Mina små älsklingar, sackosäcken är det nya mysstället för hankatten!


Här har vi kläderna från H&M!


Sötnosen i soffan! Hon är så stark nu i nacken :)

Söndag

2009-09-13, 10:54:11 / Kategori: Allmänt
Ännu en ny dag!
Har sovit gott, och tösen vaknade inte förrns 9 idag så man behövde inte stiga upp jätte tidigt.
Nu äter man lite frukost och Svea ligger jämte en och gosar med sin kanin :)
Vet inte vad som händer idag...
funderar på man kanske ska ta ett bad med Svea det gillade hon ju massor och nu är det lite höstväder är det gött att krypa ner i badkaret.

Besök av farbror Linus & Sara

2009-09-12, 19:30:22 / Kategori: Allmänt
Var trevligt få besök av Linus & Sara :) Sara hade rensat ur sin garderob och kom upp med 4 kassar med kläder jag fick gå igenom, TUSEN TACK! Valde dock inte allt visa saker fick hon behålla då jag inte bär tubtoppar el halterneck toppar.
Sedan käkade vi på Pärlan (Frennarpskrogen) helt ok mat jag blev nöjd och sambon med. Men dom såg lite skeptiska ut.
Svea var lite kinkig men åt halva matportionen sen somnade hon så vi hann käka i lug och ro i af.
Lemmy deras hund var med idag, gick bra dock letade han efter min katt hela tiden och till slut tröttnade hon så han fick sig en smäll, men den tog inte som tur va. Katt som bråkar med amstaff kan inte sluta bra... hankatten hade vi släppt ut eftersom vi vet han är livrädd för hundar.

Nu blir det bara ta det lugnt framför tv´n, sambon ska väl spela lite xbox. Nu är ju Smallville slut så då har vi inget direkt att följa så då får han ha tv´n ifred med sina spel.

Var skoj med att hinna träffa Liz, vi har inte setts på 2 veckor typ, tiden bara rinner iväg och hon jobbar jätte mycket nu så vi hinner knappt ses... och jag har ju varit uppbokad på mitt håll.
Blev en kopp te och en runda med deras hund.

Nej nu kallar Svea på min uppmärksamhet så hej så länge.


Lördag

2009-09-12, 13:09:34 / Kategori: Allmänt
Åh idag är jag en helt ny människa! Blir man alltid efter en klippning, dusch och SOVMORGON! Så jag steg inte upp förrns kl 11 idag! Så underbart!
Alla behöver man minst 1 dag iveckan där man bara får sova ut.

Fast la mig ändå tidigt igår, lagade ju supergod mat och gjorde egna vitlöks baguetter, så man åt ju tills det tog stopp och efter 3 glas rödvin var jag såå trött. Så vid 23 la jag mig, man känner sig lite tråkig men klart kroppen blir trött efter den långpromenaden och att vi inte drack nåt under hela vägen trots det var minst 25 grader ute.
Vaknade dock vid 3 tiden astrött, huvudvärk så kände mig bakis, haha, killen hade väldigt roligt åt det tur man somnade om och idag mår man ju toppen.
Helt otroligt man vaknar helt förvirrad halvvägs in mitt i natten.

Nu ska jag iväg en runda till Liz, sambon är ute och går med Svea i vagnen.
Vid 15 tiden kommer Linus & Sara hit, dom hade inget annat för sig, roligt! Så jag passar på att slänga igång en maskin tvätt nu innan jag går... diskberget som har invaderat köket är sambons så få se om vi hinner ta itu med det, annars får dom stå ut med den synen.

Långpromenad

2009-09-11, 17:45:12 / Kategori: Allmänt
Så nu är man hemma efter en riktigt lång promenad.
Gick ner till Taxi idag och sa hej till dom, får ju visa upp Svea där med, sen gick vi vidare till fete gretas för frukost till sambon och lunch till mig.
Kände för att gå inom stan så vi traskade dit och blev vi handlade lite sockar och 1 body till tösen :) faktiskt killen som valde body så roligt han med engagerar sig i vad hon ska ha på sig.
Jag har varit sugen ett ta på att klippa mig är ju så när man har kort man måste hålla efter det. Så tog en drop in tid på Självfallet istan. Blev nöjd men denna gången bestämde jag ju hur det skulle vara! Kan jag även hålla efter frisyren hemma med en trimmer, billigt och enkelt.
Sedan traskade vi hemmåt så ja vi började väl gå lite efter 12 och var hemma 17 så var en lång dag, men så skönt väder ute. Och jag känner man fått ut mycket av dagen.

Nu är killen iväg hjälper en kompis med hans skåp som ska upp, Svea har precis ätit! Så snart är det dags för mig att påbörja vår kvällsmat... blir oxkött, klyftpotatis och bearnaise sås :) är ju helg så man får unna sig lite extra gott!
Sen blir det bara slappa i soffan, har man ju unnat sig idag.

Insåg att det smugit sig på 2,5kg på mig.... så nej nu får vi verkligen ta tag i att gå mera och äta mindre skräpmat speciellt eftersom killen vill gå ner i vikt och har nu gått upp 1,5kg istället...
Stackarn la ju på sig 12kg under min graviditet.
Men onyttig mat är ju så himla gott :D

"Nyss så träffa jag en krokodil..."

2009-09-10, 22:53:25 / Kategori: Allmänt
Efter soppmiddagen tog vi en långpromenad på kanske 1,5 timme runt Vallås. Sprang på Pauline och hennes mamma, trevligt trevligt hon har ju nu bara 4 veckor kvar tills deras bebis är beräknad! Spännande se vad Svea ska få för kompis.
Svea sov nästan hela rundan, bara sista biten hon vaknade på men nu resten av kvällen vägrar hon somna så får se när vi får henne i säng idag. Men hon sov ju 1,5 h på öppnis sen 2h efter jag matat henne direkt efter öppnis så det är säkerligen orsaken.

Har haft krokodil barnvisan i huvet eftersom vi sjöng den idag och sambon hade aldrig hört den. Hittade en rolig sida barnvisor.net där man kan lyssna igenom en massa olika. Svea började le massor direkt när hon hörde den och ja sambon bara garvade. Undra om den kommer gå varm här hemma...

Annars har vi bara tagit det lugnt ikväll, skönt bara slappa framför tv´n när man har fullt upp hela dagen.
Bokade även in mig på ansiktsbehandling nästa vecka :) får jag lite egen tid med lyx!

Så natti på er och jag ska fortsätta nynna vidare på krokodil visan, den är för söt :D

Öppnis

2009-09-10, 13:15:32 / Kategori: Allmänt
Var inte så jobbigt gå upp idag när klockan ringde vid 7, dock sov Svea som en liten gris^^ men väckte henne vid halv 8 så jag hann mata henne innan öppnis.
Var trevligt, 7 mammor med barn från 2mån- 1,5 år så min tös var minst. Men hon tittade så nyfiket omkring sig på alla barnen och sedan runt 09.30 somnade hon som en stock vaknade lite efter 11 så var lugn dag för min del. Men blir väl så med alla dessa nya intryck och människor.
Gjorde hand & fotavtryck i gips så ska bli skoj hämta det sen, och minnas hur små dom var. Man glömmer så lätt.
Magdalena som håller i det kände mig sen innan, för hon har haft mina minsta bröder på solrosen och hennes dotter har lekt med Dior. Så polletten trillade ner efter ett tag men man kan inte ha koll på alla som känner en pga ens syskon.

Väl hemma lite innan 12 hade sambon klivit upp, och han matade henne medans jag bara slappade i soffan bredvid.
Nu ska vi strax göra lite soppa, lite sen lunch men jag åt ju på öppnis och killen är inte hungrig på direkten när han vaknat. Svea sover ännu :) så ikväll blir det nog mycket vaken tid för så här mycket sover hon aldrig annars mitt på dagen.

Ska se om jag får tag på mamma senare idag boka in en fika med tösen var ett tag sen vi sågs och då var det bara en snabbis. Nästa vecka springer tiden iväg då vi ska vara nere i Skåne den helgen.
Sen vet jag inte vad som händer idag...

Ändringar

2009-09-09, 21:43:10 / Kategori: Allmänt
Sådär har jag lekt lite med min blogg :) hoppas ni gillar det nya typsnittet och färgerna! Tog en liten stund och lite hjälp av sambon men med tålamod gick det.
Tog bort bilden med, så bra var den inte... ska fundera på vad jag vill ha istället.

Pictures.

2009-09-09, 21:12:48 / Kategori: Allmänt
Här har vi mössan och overallen, dock blev bilden sådär den ser lila ut men den är ljusrosa :)
Och dagens bild på Svea i soffan.




Paket & telefon

2009-09-09, 19:11:45 / Kategori: Allmänt
Sådär har man varit och hämtat ut mitt paket från posten, var overallen från tradera :)
Skitsnygg var den, och mössan var helt underbar! Supernöjd verkligen! Kommer bilder på den.
Var alldeles nyss på The phone house och hämtade min telefon, den var klar nu! Skönt att få den igen, kunna ta foto igen och kunna menyn utantill!

Annars idag har man bara tvättat, så nu är korgen tom tack och lov!
Sedan var killen iväg med Viktor och fixade hans bil... och nu ska vi kolla Smallville och bara ta det lugnt. Skönt med lugna dagar när man har fullt upp dom andra.

Lägenhetsvisning.

2009-09-08, 19:06:46 / Kategori: Allmänt
Var skönt att komma iväg lite hem till Annika missade deras infart som alltid men man kan vända 500m bort så det var lätt gjort. Och jag blev av med lastbilen jag hade i röven för alla som kör på 25:an ska alltig nosa en i röven och köra helst för fort fast det bara är 80 på den sträckan. Men nu ska där visst bli fartkameror så lika bra man fortsätter köra lagligt.
Svea var hur snäll och söt som helst även om hon började med att äta direkt när jag kom dit. Vissa dar hinner det knappt gå 2h mellan målen få se om vi ska testa 180ml per matning nu, innan gick det inte då det mesta kräktes upp men nu behåller hon ju allt på 150ml så förhoppningsvis går det att öka.
Fikade och snackade om allt och inget som vanligt :) sedan kom ju hennes äldsta son hem från skolan och den yngsta hade en kompis så det var fullt hus och full rulle på pojkarna!

Var hemma runt 16 hann mata tösen och sen bar det av att titta på lägenheten! Alla rum var nytapetserade utom ena sovrummet så där blir det väl både lägga nytt golv + tapet. Sen fondvägen i vardagsrummet byter vi ut för den som var där nu var inte alls vår stil väldigt färgstart brunorange... big no no.
Så den har vi tackat JA till, får vi se om ca 1 vecka om vi fått den eller inte.

Gick inom Ica för att handla lite mjölk, yoggi mm som behövs då och då... nu har vi hunnit äta i lugn och ro och jag ser fram emot en kväll bara att dega i soffan!
Tyvärr har Svea kinkit sen vi kom hem, sambon vill hon absolut inte alls vara hos, så hon har blivit väldigt mammig nu sista veckan.
Men är kanske för jag har ju med henne vart jag än går och killen är ju ensam hemma då. Han har henne ibland med själv men är ju mest jag som är iväg träffar gamla kompisar, jobb mm och då måste jag ha med henne för alla vill ju se henne... men får börja boka in lite egen tid för mig med så får tösen egentid med sin pappa också.

Nej nu är det sista säsongen på Smallville, sen lite NCIS klockan 20!

Tisdag

2009-09-08, 09:59:50 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade redan 8 idag så känns bra vi börjar gå upp i tid, övar lite inför på torsdag då vi ska till öppnis :) Man är ju lite trött men så fort man går upp piggnar man till!
Nu har jag precis ätit lite frukost och ska strax åka iväg till Annika, jippie!
Hennes busungar är med hemma eller ja den äldsta kommer från skolan lite efter 12, tiden går fort. När vi lärde känna varann gick han på dagis och nu är han 8 och åker skolbuss själv till o från skolan.
Roligt dom ska få en liten sladdis.

Så ha en bra dag så uppdaterar jag lite senare ikväll.

Bra dag.

2009-09-07, 22:59:30 / Kategori: Allmänt
Varit en bra dag idag, var en runda hos Carina i deras nya lägenhet roligare att se den nu när dom fått dit deras möbler :) så sambon fick rejäl sovmorgon han gick inte upp förrns lite efter 12 och vid 12.30 gick jag och kom inte hem förrns vid 17.
Sedan har det bara blivit laga mat, äta och nu har vi tänt massa levande ljus och kollar Smallville. Är på säsong 7 av 8 nu så snart slut börjar bli väldigt spännande... kommer nog kännas tomt utan serien brukar bli så när man följt något länge.
Blev vi räknade ut hur många ljus vi har som vi brukar tända, det blev 60stycken (i vardagsrummet)!!! Så det är en del men mysfaktorn är hög och vi får det varm och gött i vardagsrummet!

Imorrn bär det av till Annika har nog inte träffat henne på 1 år så ska bli skoj att ses igen. Hoppas bara jag kör rätt på direkten dom bor lite knepigt ute i Skerkered.
Sen ska vi kolla på lägenheten ju :) jippie.

Dagis

2009-09-07, 11:35:32 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har jag varit duktig tycker jag!
Har anmält Svea till 9 olika kommunala dagis, vi ska även anmäla henne till Montessori dagiset Katten vid slottsmöllan. Men kunde man inte göra via internet utan man får snällt skriva ut deras blankett och posta. Det är det vi är mest sugna på nu, men vissa säger det är jättesvårt att få plats så lika bra vi har kommunala vi står i kö till.
Får vi se nästa år vilket det blir.

Veckans planer.

2009-09-07, 10:19:41 / Kategori: Allmänt
Ja så här ser min vecka ut än så länge, ska bli skoj med öppnis på torsdag men ur jag ska orka vara uppe tills dess vet jag inte man är ju bortskämd med att Svea sover till halv 9, inte att man ska vara iväg den tiden.


Måndag:


Tisdag:
16.30 Kolla på lägenhet, en 3:a på Vallås
Umgås med Annika

Onsdag:

Torsdag:
8.30-11.30 Öppna förskolan med Svea

Fredag:

Lördag:

Söndag:

Wild West

2009-09-06, 20:52:32 / Kategori: Allmänt
Tyvärr öppnade inte Harry´s förrns kl 17 och vi var vrålhunriga så det blev (som vanligt) vi åkte till Wild West och käkade där med svärföräldrarna! Supergott som vanligt och idag var det tyst, lugnt stilla och bra service!!! Åt för en gångs skull Ribs + 200gr oxfile brukar ju äta Bison men tänkte lite omväxling måste man ju få...
Svea var snäll och tyst hon åt ju innan vi fick mat sen låg hon och sprattlade i vagnen :)
Sprang på Thomas, Sandra & Jönsson med på WW roligt att träffa dom, vi har ju inte setts på evigheter.

Väl hemma påbörjade sambon att bygga ihop överhyllan till vår bokhylla och sen hjälptes han och hans pappa åt att få till det, skitsnyggt blev det! Dock har vi inte satt in några saker lär nog inte bli av om vi får 3:an då åker alla prydnassaker upp först då.
Har bokat tid så på tisdag 16.30 ska vi dit och kolla på den för nu var dom i Göteborg nämligen.

För en stund sedan åkte dom hemmåt och nu försöker vi lugna lilla tösen hennes kink tiden är lite förskjuten så nu är hon så lessen så lessen....
Och vi ska bara ta det lugnt framför tv´n och mysa lite.

Söndag

2009-09-06, 12:49:04 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har man vaknat till liv och fått i sig frukost :) Vi kom inte hem förrns lite innan 01 igår så Svea sov ända till 09.30 idag! Men jag var ändå seg i huvudet imorse.

Var super trevligt igår hemmagjorda hamburgare ett gott rödvin och trevligt sällskap, kan det bli bättre!!! Svea var en ängel hela kvällen och alla gosade med henne även deras barn! Jag och Ulrika tog en tur med deras hundar på Galgberget och det var skillnad på att hålla deras tax och lille Yra som jag är van vid. Så idag känns det i låren för springa runt på ett berg tar emot på ett annat sätt en när man går på asfalt.
Jag behöver verkligen träna, jag har ingen som helst kondis. :/

Idag kommer Ingrid och Kari, just nu är dom bara en runda på Ikea vi bad dom köpa en överhylla till vår bokhylla vi ska ju ha 2-3 delar till men vi köper en i taget eftersom vi inte har råd med alla just nu.

Ska även ringa och boka tid till att kolla på en 3:a här på Vallås... vi är 1 av 5 som får kika på den så få se vad vi tycker om den och om vi får den. Hade ju varit skönt att få den!

Sovmorgon.

2009-09-05, 13:53:00 / Kategori: Allmänt
Syrran har nu fått komma hem :)
Dock får hon vara sjukskriven tills på onsdag eftersom hennes provsvar kommer på tisdag för att se om det var svin influensan eller inte, dom har behandlat henne som om hon har det. Sovit i karatän rum och fått gå med munskydd, stackare. Hoppas bara det är vanlig influensa för nu har hon ingen feber i af.

Vi fick sova länge idag, Svea och killen gick upp vid 10 själv låg jag kvar och läste ut Eragon och gick upp 11. Hade bett om att få sovmorgon- så skönt! Känner mig som en ny människa idag!
Idag ska vi hem till Andreas och Ulrika på middag ikväll :) Ska bli skoj träffa dom, Ulrika har ju ännu inte träffat Svea. Får vi hoppas tösen har en bra kväll så vi alla kan umgås så det inte blev som igår massa kink. Men ja alla har vi ju våra dåliga dagar så får väl hon också ha det.


Krya på Dig.

2009-09-04, 23:05:25 / Kategori: Allmänt
Sänder en tanke till min kära syster som är sjuk, ligger även inne nu för dom måste ha koll på hennes astma. Den hostan hon hade igår när vi pratade i tele var inte att leka med så skönt dom har koll nu på henne, får vi bara hålla tummarna det inte är svin influensan....
KRYA PÅ DIG!

Underbart gott.

2009-09-04, 22:56:32 / Kategori: Allmänt
Det blev att vi åkte till Eurostop då jag fick su efter en latte :) sprang på Annette henne har jag inte träffat sen Carinas bröllop! Så skoj att ses och även var hon glad över att få se oss och speciellt Svea. Träffade även lite stammisar på Espresso House som blev lite häpna över att jag blivit mamma, men klart för dom försvann jag bara förra hösten och nu dyker jag upp med barnvagn.
Kollade runt lite med i affärer men hittade inget skoj :/ Spelade lite på Lotto, se om vi vinner nånting, det är killens avdelning men nån miljon hade vi inte sagt nej till.

Vid 18 tiden påbörjade jag maten och vi satte oss att äta runt 19.30, potatisgratäng tar ju sin tid men den var himmelskt god, åt så jag blev så mätt att jag trodde jag skulle kräkas. Typiskt mig att alltid äta så. Så nu börjar jag bli människa igen att sitta upp i soffan och vara här på bloggen!
Svea har nog haft en dålig dag, halva kvällen har hon bråkat med oss, matade henne för 1 timme sen får se om hon strax vill somna. Men det är ju helg så vill hon inte somna förrns 01-02 är det ju ok bara att vi sover längre imorrn.

Vädret är ju fortfarande stormigt med regn då och då så vi har inte lidit av att vara inne vår tur till Eurostop räckte som sagt.
Hoppas nu inte det kommer vara såhär hela tiden man blir lite deppig av allt regn.

Badning

2009-09-04, 14:08:06 / Kategori: Allmänt
När killen kom upp vid 11 tiden idag passade jag på att tappa upp ett bad :) har längtat efter det verkligen då man inte får bada efter förlossningen pga infektions risken.
När vattnet hade svalnat lite kom även sambon och tösen in det uppskattade hon verkligen att vi allihopa badade! Annars i sin balja tar det max 5 min sen är hon superlessen och kinkig, nu badade hon säkert 20min.
Hann även lägga en lermask, så skönt har inte varit på ansiktsbehandling sen jag var i v.35 (Maj nångång med andra ord) och jag känner jag behöver det verkligen! Under graviditeten hade jag skitfin hy det sa alla, men nu vet jag inte vad som hänt det bara kommer en massa finnar :( Men få se nästa månad om jag kan unna mej en behandling.

Få se om vi strax går en runda med vagnen kan ju inte sitta inomhus hela dagen även om vädret är dåligt. Så länge det inte regnar är jag glad!
Ser fram emot maten ikväll: potatisgratäng och fläskfile!

Storm

2009-09-04, 09:58:57 / Kategori: Allmänt
Igår jäste vi hela kvällen i soffan efter maten som bestod av kokt potatis, sås och köttfärslimpa, det var supergott men man äter ju tills det tar stopp så jag orkade inte röra mig direkt mycket efter det.
Men skönt att bara slappa. Hann snacka lite med Annika i telefon, ska ses nästa vecka! Tror inte vi har träffats på säkert 1 år men vi tar vi d där vi slutade och hon ska ha barn i början av December, deras 3:e! Så får passa på ses nu innan sen blir det väl inte av förrns nästa år.

Idag har vi stormvindar så ingen lust idag heller att gå utanför dörren, höll på att blåsa bort då jag släppte ut katten. Nu äter jag lite frukost och tösen sover gott i soffan bredvid mig :)
Få se vad som sker idag...

Superkink.

2009-09-03, 16:47:35 / Kategori: Allmänt
Så idag har man varit och hälsat på gamla jobbet, Samport! Var trevligt men tyvärr var Svea lite kinkig så man kan inte direkt prata på samma sätt när hon bara skriker... tyvärr har hon varit superkinkig hela dagen kanske är det nya maten som spökar?!?!
Annars har jag pantat lite flaskor och handlat ingredienser till imorrn tänkte vi ska käka lite gott^^
Har ju glömt berätta vann 200kr igår på en trisslott :) Inte ofta det händer men när det väl sker blir man superglad!

Nej nu ska man hänga upp lite tvätt och snart dax att påbörja våran kvällsmat!
Regnet har ju öst ner här idag så lika bra vara inne och mysa lite!

Ny storlek.

2009-09-03, 09:44:38 / Kategori: Allmänt
Sådär ja nu har vi börjat med stl 62 kläderna, tyckte det var dax! Så roligt att börja använda nåt nytt :) Och påbörjade även idag med 50/50 blandningen till Svea så får se om hon blir mättare på detta.
Dagen har precis börjat för vår del så vet inte ännu vad vi ska hitta på....
frukostdax för min del i af!

Lugn kväll.

2009-09-02, 22:20:41 / Kategori: Allmänt
Så nu har vi ätit lite gott och bara umgåtts. Varit ute med lille Yra såklart också, men lämnade henne för en liten stund sen hos Liz & Viktor dom slutar ju snart sina jobb.
Varit skön dag lagom dos av "äventyr" och lagom dos bara vara hemma, idag har jag inte alls varit rastlös som jag annars lätt blir.
Nu snart blir det duschen måste tvätta såren efter smycken varje dag noga med tvål och vatten så det inte blir infekterat och jag får absolut inte pilla på ruvorna då blir det ärr... pilla på ruvor- kan man låta bli det?!?!

Du är så söt farmor inga fler hål, men om hålen är i öronen är det inte lika farligt :) Jag kommer inte bli en nåldyna^^
Fler halsband blir det säkert men killen får ju få en chans att kanske köpa nånting till mig...

Natti natti på er alla.

Pictures.

2009-09-02, 19:06:48 / Kategori: Allmänt


Här har vi mina tradera fynd :) Mycket nöjd som sagt.



Kläderna Svea fick från mormor och morfar, och smycket jag handlade idag.

Bvc och shopping

2009-09-02, 16:30:29 / Kategori: Allmänt
Gick bra idag på Bvc Svea väger nu 5295 gram och är 57.3 cm så ja inte konstigt vissa 56 kläder stramar.
Ska även börja testa ge 50/50 blandning av NaN 1 och NaN 2 eftersom hon inte verkar bli riktigt mätt på bara NaN 1. Och nu blir det en mildare övergång för hennes mage även om man kan bara starta direkt på NaN 2. Men vi har haft en del krångel med hennes mage så jag kör hellre 50/50 blandning.

Sen bar det av en runda till Eurostop vi käkade frukost/lunch på Mc Donalds (vart annars) handlade sedan NaN 2 på Willys och lite dricka till oss på systemet. Köpte ju fläskfile när vi storhandlade så kan va gott att unna sig lite vin till god mat.
För en gångs skull kom vi ihåg att kopiera killens bilnyckel då vi bara har 1 och även fixa nytt batteri till min klocka så nu är jag "hel" igen.
Såg att Albrekts Guld har 30% på allt om man blir medlem så gick in där och unnade mig ett halsband! Så fick det för 350:- istället för 500, som hittat!
Ska nämligen ta ut mina dermal anchors så nu kan jag använda halsband igen och det kommer kännas tomt utan dom så då får man köpa sig nåt litet. Var faktiskt killen som föreslog halsbandet så lite credit får han väl ha :)

Så väl hemma igen vände jag mer eller mindre i dörren för Evil Anders har nu öppnat egen piercingstudio på Fredsgatan!!! Tog med mig grannen (som jag pratat med på internet nu nästan 1 månad) och sen hann vi tjöta en massa skit med Anders vad han har för planer. Kan säga det gjorde SKITONT att ta ut dom gör inte ens hälften så ont att sätta dit dom.... Men nu slipper jag en massa infektioner och skit bara för att Svea slår i dom hela tiden. Tråkigt man lagt ut pengar men nu vet jag vart man inte ska ha smycken i af.
Han har öppningserbjudande nu alla piercings 300:- utom tunga och intim dom kostar 400:- svinbilligt! Men min kropp vill inte utstå mer smärta just idag, så får se om man svänger inom där nästa vecka eller så kanske gör nåt litet^^

Vunnen auktion.

2009-09-01, 21:41:04 / Kategori: Allmänt
Yeay jag vann en overall dock inte den jag helst ville ha men självklart hade jag en annan som val nr 2. Så denna är rosa/grå i stl 74 så tror det ska bli bra! Så med frakt blev det 151kr som hittat!!!
Känns gött har jag det avklarat slipper jag tänka på det i vinter i af.
Kan jag hoppa i säng glad :D

Natti natti allihopa.

Bebisar.

2009-09-01, 20:39:05 / Kategori: Allmänt
GRATTIS Hanna till din pojk :) kom inatt vid 04 tiden såg jag på Millis blogg! Roligt för er!
Sen fick Helena & Egge en flicka den 31/8, såg jag på webbisar.
Så bara 2 personer kvar som ska ha bebbe...
Som sagt värsta babyboomen i år.

Körde till syrran så va där lite innan 16, blev vi drack kaffe, tjötade lite skit. Sen skulle Dior in till stan dom skulle bowla och käka på Harry´s med jobbet- roligt roligt. Så körde in henne dit och var hemma lite innan 19 och då stod kvällsmaten på spisen :) Darlingen lagade till korvsoppa var mums.
Svea har varit helt underbar idag då jag har haft henne mer el mindre hela dagen så killen kan få lite egen tid med sina serier och vad han nu gör på datorn. Vara bara medans jag gick till och från Ica som han hade koll på henne.
Nu ska vi chilla lite framför tv´n och datorn sen är det sovdags.

Imorrn är det Bvc besök, ska bli skoj se vad hon väger nu är ju ändå 2 veckor sen vi var där. Annars ska vi vara hundvakt åt Yra från ca 16-21.

Grattis.

2009-09-01, 15:08:58 / Kategori: Allmänt
GRATTIS Dior & Koffe på eran 4-års dag idag.

Oj vad tiden går fort minns ju när ni träffades eftersom vi bodde ihop och sedan flyttade ju Koffe också in mer eller mindre så min 3:a blev lite trång, men det funkade!
Så grattis igen systeryster!

Hämtat paket.

2009-09-01, 14:20:14 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har jag varit nere på Ica och hämtat mitt paket från tradera :) åh pjyamasen var hur söt som helst och det andra var ju med fint. Så nu håller jag på att buda på en overall som slutar om ca 7h så får se om man vinner den eller inte, hoppas på det då jag tycker den ser kanonfin ut.

Annars har jag inte hunnit med så mycket idag ännu, killen kom upp lite efter 11 han var trött idag... ringde syrran nyss dom var uppe skulle käka frukost sen höra av sig till mig så inom 1h hoppas jag att jag är på väg till henne.

Morgon.

2009-09-01, 09:26:17 / Kategori: Allmänt
Så idag kom jag faktiskt upp i tid :) försökte ställa klockan men det funkade visst inte... men Svea vaknade ju som tur va så vi kom upp! Igår la jag henne redan vid 23 (annars äter hon sista ggr runt 01) för att vi ska försöka vända rätt på dygnet funkar inte i längden att stiga upp vid 10-11 tiden jag tycker ju att dagen bara försvinner.
Snart frukostdax för min del sen får jag se när systeryster ringer...
Undra om det blev nån bebis inatt för Hanna?