Helgen

2010-10-31, 21:46:21 / Kategori: Vardag
Helgen har varit lugn då Pontus inte riktigt mår 100... han har åkt på samma som Svea och ni vet ju hur karlar är när dom är förkylda *s*
Svea har ingen feber längre men en jobbig torrhosta så hon sover superdåligt och har säkert ont i halsen :( stackars plutten. Försöker få henne dricka vatten så hon i af får i sig vätska, med maten går det bra bara att det är mindre portioner än innan.

Esbjörn har med lite hosta, dock inte alls så som Svea så han verkar inte störas av det.
Riktig liten skalman är han nu, somnar runt 20 på kvällarna. Vaknar till runt 6 vill ha nappen sen går han upp när Svea väcker oss dvs allt mellan 7-8. Så han håller sig lätt 10h på maten :)

Nu håller jag tummar och tår jag ska klara mig.

Höstlov veckan som kommer så inget dagis för Svea.
Hoppas hon blir piggare och kryare så vi kan gå till öppnis så vi kommer ut träffar folk. Ska till Göte Karlssons foto ta kort på Esbjörn så han hamnar i Hallandsposten på tisdag, måste ju ske innan han är 3månader.
Jag ska på tjejkväll på fredag hos Lisa-Marie och sen blir det träffa Magnus & Hanna på söndag.
Lite av veckans planer om vi nu inte blir sämre...

Fredag

2010-10-31, 21:38:38 / Kategori: Vardag
Fredagen spenderades med Dior istan, vi käkade på Robert´s Coffee! Supergoda sallader har dom där och det var hur gött som helst bara träffas och snacka- som alltid :)
Vi gick runt lite men blev ingen shopping direkt bara några nödvändiga småsaker såsom panodil till Svea, avsminkningsservetter... målet var ny cool hårfärd men Lilla Berlin har visst bara öppet mån-tors. Så få in en annan dag fixa det.

Var in på mvc med så blev kopparspiral i af. Jag vet, jag är världens veligaste men ska bli skönt slippa några hormoner och den håller i 5år. Slipper man tänka på det nu på väldigt länge.

Klippte mig innan stan här på Vallås då dom bara tar 250:-.
Men jag har aldrig blivit klippt så fort någon gång, även om man har kort hår ska man inte behöva uppleva det som om hon stressade igenom ens hår.
Sen körde hon mig t o m med trimmern på örat så det började blöda, inte ett ord sa hon.
Kändes sådär när jag gick därifrån om jag ska va ärlig. Sen är jag skitkräsen när det gäller frisörer..... så få väl se vart man ska vända sig nu.
I miss Robert :(
Sen tog dom inte kort, vilket jag inte visste så man bara såg hur hon suckade inombords när jag snällt fick gå till Ica ta ut pengar och sen tillbaka.
Det är ju mer eller mindre omodernt att ta bara kontanter...
Blonderade det i af å kvällen så nu går man runt uberblond. Men förhoppningsvis kan jag snart färga det igen bara jag får inhandlat en färg.

Bättre idag

2010-10-28, 15:46:06 / Kategori: Vardag
Svea vaknade till runt 00 när Pontus kom hem, jag hade tagit in henne i vår säng och hon sov på mig. Men blev lite pappig och han kunde efter lite kramar lägga henne i sin säng.
Esbjörn vaknade lägligt då med och fick käk sen somnade han också om. Och natten blev lugn och jag vaknade runt 7. Skönt Svea kunde sova så många  timmar isträck.
Esbjörn somnade om efter bara 30min och Svea var inte heller så jättepigg så vid 8:30 la jag henne igen och sen somnade jag med. Är inte riktigt mig själv just nu när jag har mens, är så sjukt trött och konstant sugen på snabbmat.
Brukar inte ha cravings men nu är det hemskt.

Vid 11 kom jag upp igen och då var Svea mycket piggare och gladare och hon har sprungit runt här med sin gåvagn och lekt även på sitt rum.
Jag har övat med Esbjörn, att han ligger på mage och tittar på en färgglad babybok i tyg. Han hatar det, han blir så jäkla ilsk. Mage är inte hans grej, men han är jätteplatt bak på huvet så måste vänja honom att inte ligga på rygg. Sitta upp går bra, det gillar han.
Så fick ju snällt lugna honom och han var visst trött så nu har han sovit sen 12:30.... vilken sömntuta.

Fick Pontus handla Mcd mat åt mig :D och kände direkt jag fick energi! Och nu är mitt konstanta sug borta!
Sista kvällen för honom denna veckan och nu har han långhelg.

Imorrn ska jag klippa mig kl: 10 sen ska jag möta upp Dior istan och vi ska umgås :)
Blir även inom Mvc få min p-spruta.
Hoppas på uppehåll, inget skoj gå istan med ösregn.

Kramig

2010-10-27, 22:38:40 / Kategori: Vardag
Svea är världens kramigaste och goaste när hon är sjuk, det är det enda positiva att hon vill vara i ens famn och kramas.
Just nu har febern i af gått ner till 38.2 och jag har lagt henne (hon sov på mig ett bra tag) i sin säng få se om hon kommer till ro och kan få nåra timmars sömn.
Dock har hon en jobbig rethosta så den hjälper inte till :(

Esbjörn åt vid 18 och somnade vid 19 och har sovit sen dess.
Vill inte väcka honom för mat så han får sova på tills han vaknar precis som igår. Så blir ge honom mat runt 03-04 skulle jag tro. Han brukar ju äta nu mellan 21-23 men dom vänder ju ibland på dygnet... just nu får det vara så, kommer ändå vara uppe med Svea.

Så nu ska jag göra mig iordning så man får lite sömn kanske.
Natti.

Sjukstuga

2010-10-27, 14:29:17 / Kategori: Vardag
Pontus körde Svea till dagis och jag och Esbjörn traskade till öppnis. Är verkligen så mycket lugnare på onsdag fm så ska nog börja gå då istället.

Väl hemma ringde dagis, hann inte ta det men dom lämnade meddelande så Pontus hoppade in i bilen hämtade henne direkt. Hon var superhängig ville inte äta och var varm. Hade bara 38 väl hemma och sov ca 1 timme, men när hon väl vaknade bara grät och grät hon och tempen var direkt lite över 39 :(
Stumpan har blivit sjuk.
Så hon fick en panodil och jag har vaggat henne tills hon mer eller mindre sov i famnen så nu ligger hon igen i sin säng.
Esbjörn åt som tur va innan hon vaknade och han sover nu med.
Bara för man hade roliga planer inbokade idag......... men jag hoppas det kommer fler tåg att komma hälsa på Annelie innan Esbjörn är alltför stor.

Så nu blir det sjukstuga idag.

Korvsoppa

2010-10-26, 23:04:42 / Kategori: Vardag
Fått en liten förfrågan att skriva ut receptet för korvsoppan.
Shit jag som knappt följer recept mer än när jag bakar.

Men ja här är ingredienserna

1 Stor gul lök
4-5 Morötter
6-8 Potatisar (beror ju på hur stora man tar)
En halv falukorv
3 Grönsaksbuljongtärningar
Kryddor

Hacka löken i lagom stora bitar, skala morötterna och potatisen. Skiva morötterna i ca 2cm stora bitar, dela potatisen först på mitten sen en gång till.
Skiva falukorven- inte för tunna- dela sen skivorna till 3 "längder" och dela längderna på mitten.
I med allt i en stor kastrull, ner med buljongen fyll upp med vatten.
Krydda med pepparmix, vitpeppar eller vad man nu känner för.
Koka upp och låt småbuttra i ca 20min- tills potatisen har lite tuggmotstånd.

Vi kör med en stor gryta för vi älskar soppa och det är gött ha dagen efter bara värma upp och den blir bara godare för varje gång :)

Ingen ro

2010-10-26, 19:32:34 / Kategori: Vardag
Nu väger han bara 7260 så jag gissade lite väl högt igår. Men precis som Svea så blev det dom stannade av rejält när dom började sova hela nätterna. Men han ligger prick på sin kurva så det ser bra ut!
Dock har han växt hela 3cm så nu är han 63cm, och då var Pontus noga så huvudet låg kvar när hon mätte. Men låter mycket med 3cm på 2 veckor....
Nästa gång ska vi dit när han är 3mån och då blir det vaccinering med. Tiden rusar som sagt iväg.

Direkt efter bvc for vi till Citygross handlade blöjor, gröt, kattmat och såna saker som också behövs emellanåt. Knappt nån mat men vi har här hemma sen ihelgen.
Så skönt nu när vi handlar mindre men ofta, är ju oftast bara till barnen vi tar storpack som t ex välling eller flera Nan paket för det är sånt som går åt.

Klockan rinnger bara iväg på fm tycker jag så Pontus lämnade mig och varorna hemma, sen hämtade han Svea.
Dock sov hon bara 30min så hon har varit ganska så hängig och kinkig idag :/
Men fick vara med när jag gjorde korvsoppa (ja denna veckan med, men blev så när vi handlade lite för mkt falukorv) sen fick Esbjörn först mat annars hade vi inte haft nån matro alls och sen kunde vi äntligen äta. Svea var fortfarande väldigt trött efter maten så hon fick lägga sig så hon sov nästan 45min på eftermiddagen men behövdes verkligen för sen var hon pigg och glad.
Esbjörn har haft lite svårt komma till ro idag sover knappt 30min isträck sen är han vaken. Så när det var dax för Svea bada var han så övertrött den stackarn. Så är väl snart dax ge honom lite mat sen kanske han kommer till ro då jag släckt ner här i vardagsrummet.


Bilder

2010-10-25, 21:32:37 / Kategori: Bilder
Svea i Esbjörns tröja (fick den av Magnus & Hanna då dom va här) men passar henne perfekt därför Pontus tog fel. Hihi.



Katterna väntar på maten...



För tjejig i denna??
Tyckte om den massor med Svea så den fick hänga med i hans garderob också.


Ligga på golvet är skoj :)

Speciell

2010-10-25, 21:00:17 / Kategori: Vardag
Har ju sagt det gått bra med spökena och få Svea somna. Men nu når hon och har fattat hur man tänder sin skalbaggelampa ovanför sängen så den tänder hon när hon ska somna och sen får vi gå in släcka den. Det får ju va så nu ett tag...
Men så bytte vi plats på sängen och idag när jag la henne nådde hon knappen för taklampan... så den hade hon tänd och somnade till. Hmm, inte så bra hon somnar till så upplyst rum tycker jag, hellre skalbaggelampan då.
Har släckt den nu och lagt henne rätt. Få väl se om hon vaknar, spökena lyser i af.

Esbjörn är speciell på sitt sätt.
Med Svea hade vi henne väldigt mycket i famnen på kvällarna hon sov på våran bröstkorg. Speciellt Pontus. Men Esbjörn han kommer inte till ro, grymtar och blir antagligen supervarm. Han är jättenöjd när han ligger i sitt gym med mig jämte, eller om han ligger bredvid mig isoffan. Känns fortfarande skumt sitta ensam på kvällarna när Svea sover och han hellre vill ligga bredvid mig. Nu borde jag ju bara gosa gosa med honom, men då vill han hellre va i lugn och ro.
Likadant Svea då ska ha lampa tänd, han kommer aldrig till ro i ljus så man lägga han i mörker annars somnar han inte. Fast det är det sköna för oss, äntligen kan vi sova i vårt sovrum med släckt lampa :)
Så olika barn kan vara.

Imorrn ska vi till bvc väga och mäta honom, gissar på han landar runt 7,5kg.
Onsdag efter Sveas dagis blir det åka till Annelie umgås med henne och hennes barn!!! Evigheter sen vi sågs så ser jag fram emot.
Bokat klipptid (äntligen) på fredag fm, sen ska jag till stan umgås med Dior. Pontus är ledig och ska vara med barnen.
Ja det var veckans planer det!

Hfab och mvc

2010-10-25, 19:10:12 / Kategori: Vardag
Lurade er lite igår ang priset på dammsugaren. Förra varianten kostar två tusen denna jag kikat på kostar 3000:-
http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/dammsugare-handdammsugare/dammsugare/ZUS3980P/electrolux-ultrasilencer-zus3980p
Men fin är den ;)

Gick bra på återkontrollen på Mvc, gick mest igenom journalen från förlossningen/bb och babblade bort tiden som vanligt.
Enda var mitt blodtryck låg lite för högt så hon ville jag skulle be dom på bvc ta det igen om 2 veckor. Så vi har lite koll det inte stiger mera. Under graviditeten hade jag som max i undertryck runt 70 tror jag men nu låg det på 85...
Järnvärdet var bra i af.
Tog beslutet inte sätta in kopparspiral då den ökar ens blödning och sist nu fick jag byta efter 1,5 timme och byta under natten... så vill inte ha kraftigare blödning.
Nu är då frågan valet står mellan hormonspiral eller p-spruta. Båda ska tas under mensen så har ca 1 vecka på mig fundera.

Hormonspiral: Sitter i 5år, jämn daglig dos under dygnet av hormoner, mensen försvinner oftast, kostar dock 1070:-.

P-spruta: Gå var 3:e månad få den på mvc, mensen försvinner oftast, gratis, högre dos av hormoner som man får på en gång vilket kan ge en euforisk känsla.

Har haft p-spruta innan och då fungerade den super.
Jag gillar min barnmorska det är inte det, men gå dit var 3:e månad är sådär... nu när man är hemma är det inga problem men minns från förr man ska fixa och trixa med ens jobbtider osv.
Den s.k euforiska känslan var på mig då lite lätt översexuell veckan efter. Veckan innan ett litet irriterat monster som klättrade på väggarna. Men det har ju med hormonerna att göra att dosen är hög ibörjan och avtar allmer.
Finns väl mer skriva om dom än vad jag tog upp men minns inte mera just nu.


Var inom Hfab innan mvc och beställde nytt golv till köket.
Blev mörkgråa rutor, tror det blir snyggt eftersom tapeterna är ljusa och skåpsluckorna är vita. Får vi lite kontrast.
Dom ska ta kontakt med oss inom 1 månad och boka in tid så hoppas på det är klart innan jul!

Var hemma lagom tills Svea skulle hämtas från dagis, och hon somnade på direkten när vi kom hem.
Vi käkade lite lätt lunch och Esbjörn fick med mat! Sedan var det dags för Pontus sticka till jobbet.

Bilder

2010-10-24, 22:54:19 / Kategori: Bilder
Bilder under våran ommöblering.
Svea passar på busa i vagnen, hon klättrar upp själv och sitter där speglar sig emellanåt eller bara skriker och vill man ska komma :)
Dax köpa egen spegel till henne på Ikea tror jag.

(Nya klänningen från Me&I har hon med på sig)








Ozzy

2010-10-24, 22:49:11 / Kategori: Vardag
Sådär då har man lagt ut kattställningen på blocket, hoppas den blir såld ganska så omgående.
Katterna använder ändå inte den längre och nu får vi inte plats med den längre.

Annars ikväll har vi glott på Indiana Jones, ätit lite mera av chipsen från igår (usch så onyttig man är)
Esbjörn har legat och sprallat i sitt babygym :) han kommer nog bli som Svea - massor med energi. Men han sover nu sen 1 timme tillbaka.

Ozzy är ganska så söt nuförtiden.
När Svea föddes var han väldigt osäker och sur på vad det nu var för nåt nytt som kom hem med oss. Och med tiden vande han sig, även om alla nya saker som t ex krypa och lära sig gå var jobbigt, han föredrog när hon var stilla ;)
Nu går han gärna fram till henne så han får lite kel men går undan så fort det blir jobbigt, han är superduktig.

Blev inte nån direkt stor omställning när Esbjörn kom, han visste ju var det va men herregud så sotis han är.
Han kan sitta demonstrativt och stirra på en när man har Esse i knät och så fort man lägger ner honom i sängen så kommer katten och ska ligga verkligen på en som en bebis. Sen när man ska sova ligger han inte längre i fotändan utan gärna på en bröstkorg. Och hur lätt är det somna med 7kg katt över en??
Så just nu gör han allt för att vi ska se honom.
Bara idag hoppade han upp i soffan, jag matade Esbjörn men han la sig med halva kroppen på Pontus andra på mig men låg lite på Esbjörn. Snacka om att verkligen "här är jag".
Men blev nog lite trångt och stökigt när vi inte satt stilla så nu ligger han på min sida i sängen väntar på jag ska lägga mig (nejdå han är inte alls mammagris) och surar säkert.

Jobb + fix

2010-10-24, 21:15:44 / Kategori: Vardag
Hade visning idag hos Maria, blev bra resultat även om jag fortfarande alltid glömmer nånting... Det roliga var att hon är kompis med min barnmorska så hon kom idag med 2 av sina barn. Nu gillar jag min barnmorska väldigt mycket, men kan ju bero på det skiljer så mycket i ålder. Nackdelen är ju att imorrn kanske det känns lite weird. Som hon själv sa ibland är det en nackdel jobba på mvc när vissa av hennes patienter är i hennes ålder och man blir mera vänner.
Men det var ändå skoj ses har inte träffats på evigheter då hon hade semster innan Esbjörn föddes.

Väl hemma vaknade Svea från sin tupplur, och vi fortsatte med att borra upp högtalarna och plockade iordning här så man kan gå och leva i vardagsrummet utan att snubbla på allt möjligt.
Dock är jag väldigt megaless på vår dammsugare. Den är extremt högljudd, blåser ut mer damm än den suger n och just nu är påsen överfull och vi har ingen hemma + vi slängt förpackninen..........
Men har sett en jag vill ha, dock kostar den ca 2000:- men ska vara så tyst så tyst att man kan dammsuga när barnen sover. Får drömma vidare på den då Pontus tyckte det var på tok för dyrt för en dammsugare.

Ommöblering

2010-10-23, 20:25:37 / Kategori: Vardag
Pust.
Dagen började med att vi tog tag i ommöbleringen. Så runt 10 tiden borrades det i Sveas rum, så vära kära grannar åt väl frukost till det^^ Men tog knappt 2min, har man bara rätt borr så går det fort, fattar inte dom som kan borra i typ 20-30min...
Så nu är Sveas rum klart inför dom hyllorna vi ska köpa på Ikea, och hennes säng är flyttad och vi har en plan vart Esbjörn ska sova.

Svea fick sin gröt sen sov hon säkert 1 timmes middag och då passade vi på byta plats på soffan och tv-möbeln. Lilla projektet med att bra koppla ur alla teknikgrejor Pontus har. Värsta sladdhögen som tur va är gömd bakom möbeln.
Men fick flyttat möblerna så som vi ska ha det, 3 sits soffan åkte ut i trädgården så nu ska vi bara forsla bort den till tippen och vi har bara 2 sits soffan kvar tills den nya anländer sen ska vi lägga ut den på blocket.
Visst blir lite tajt med soffan kan ju komma nu v.43 och det är ändå Pontus em vecka så jag är ensam om kvällarna.

Blev en tripp till Biltema handlade ny antennsladd då den gamla var för kort, och lite mat på Citygross. Och hem igen fortsätta i vår fina röra.
Svea har hjälpt till, eller rättare sagt mest stått tittat på utom då dammsugan varit framme det är ju hennes skräck. Esbjörn har legat supersnällt i babygymet :)
Men nu äntligen är det viktigaste inkopplat, möblerna på plats och även dammsugat och moppat efter alla dammtussar som flögit omkring.
Bara ta tag i reda ut vart alla saker ska stå just nu har vi placerat ut dom lite överallt i vår lägenhet^^

Blev vi gjorde egen pizza, tog färdig mix, lättast så idag.
Nu är det lite lördagsmys med chips och dipp och ett glas rött. Helt slut i kroppen, men skönt ha detta gjort och det kommer bli kanon när vi får hem soffan!!!

Imorrn ska det jobbas lite, men kommer hem runt 14 senast 15 så sen blir det väl fortsätta här hemma.
Måndag ska jag på återkontroll på Mvc, och vi ska beställa nytt golv till köket via fonden på Hfab :D

Snö - Sol - Regnstorm

2010-10-21, 20:17:03 / Kategori: Vardag
Sådär nu har jag skickat iväg byxorna så jag får min tröja jag beställt från Me&I. Lika bra man gör det så fort som möjligt så inget tar slut på lagret.

Idag har vi också fyllt i papprena från skatteverket så Esbjörns namn blir registrerat. Pontus uppgift var ju bestämma hans andranamn och nu hade han kommit på vad han ville ha, så det blev Thomas Esbjörn.
Många brukar ju välja andranamn som går i släkten på antingen bådas sida eller den ena men vi har valt att välja våra bästa kompisars namn :)

Var på öppnis med Esbjörn idag, lugnt och skönt med lagom med mammor. Inte för lilleman är så social han vaknade när vi kom dit, var vaken en stund och sov säkert en 30-40min. Men inom kort kommer han få ut lite mera av det, än så länge går man dit för sin egen skull.

Svea hade haft det bra på dagis, dock sa dom hon är väldigt pipig när dom går ut så hon vill ha vantar då blir hon glad igen :) Men har alltid 1 par liggandes där och ett par hon har när hon kommer så brukar lämna båda ifall dom blir blöta. Idag hade hon sina vanliga skor så hennes sockar blev blöta, ska nog ställa dit gummistövlarna för man vet ju aldrig när det blir blött.
Var ju minus när vi gick imorse, 11.30 snöade det och eftermiddagen bestod av solsken och nu har vi regnstorm.
Men annars är hon glad som en solstråle sa dom :)

Var på jobbmässan allihopa efter Pontus kommit hem och vi alla ätit.
Trodde det skulle va inne på själva arena hallen, men var uppställt längs korridoren så blev ganska så trångt med folk och där kom vi med dubbelvagnen.
Men pratade lite med Lernia och Vuxenutbildningar dom som kändes mest intressant. Dock är alla aktuella utbildningar som startar i Januari så utbudet kan ju ändras tills det är dags för mig så får väl ta kontakt med dom i vår så man vet vilka ansökningsdatum som gäller.
Låter i af bra med 1-års utbildning mycket praktiska övningar och mindre sitta i skolbänk :)

Kollat igenom mina grejor inför imorrn, så nu ska allt vara klart för jobbet.
Verkar ganska så lätt hitta med. Så jobb imorrn kväll och sen söndag dag. Så blir inte så mycket till helg denna vecka.

Energi

2010-10-20, 19:12:49 / Kategori: Vardag
Tror ni jag ick inom Ica för att skicka tillbaka byxorna som blev fel???
Nej jag gick som vanligt fram och tillbaka till dagis... men får försöka komma ihåg det imorrn bitti efter jag lämnat Svea innan jag ska till öppnis.

Svea sov hela 1,5 timme idag så hon var trött. Men hon sover fortfarande oroligt på nätterna pga tänderna så det tar ju på hennes krafter.
Sedan hjälpte hon mig påbörja maten - korvsoppa men kom bara halvvägs för Esbjörn vaknade och det var matdags så Pontus fortsatte när han kom hem. Hade nämligen fixat hans favoriträtt så den kan han i af tillaga :)
Svea slukade all korv och morötter men potatisen skippade hon. Hon verkar inte gilla kokt potatis, för igår gjorde jag fiskgratäng och då skrapade hon tallriken ren.

Annars idag har vi bara busat järnet, både i våran säng (den har blivit hopp och studs bus) och leka med katterna. Det är så himla skoj när hon trissar upp sig själv, till slut vet hon inte om hon ska busa, skratta eller bara ligga ner helt utmattad.
Förstår inte vart dom får sin energi ifrån, jag hade önskat jag hade densamma. Ändå har jag känt mig pigg, alert hela dagen men efter maten bara kände jag hur trött jag blev... då är det svårt komma ur den svackan.

Tog dessa bilderna igår på Esbjörn, aaaww han är så söt när han kramar snuttefilten han fått av moster Dior.



Jobbmässa

2010-10-20, 13:06:08 / Kategori: Vardag
Funderar på gå till jobbmässan imorrn.
Visst det är inte förrns nästa Augusti jag ska antingen plugga eller börja jobba, men känner jag behöver lite inspiration vad jag vill göra i framtiden.
Och har inte heller sett nya Arenan så blir ju 2 flugor i en smäll om man går imorrn ;)

Ni kan gå in här kika vilka företag som kommer!
http://www.halmstad.se/naringslivarbete/nyhetsarkivna/jobbmassaihalmstadarena2110.4519.html

Handla

2010-10-20, 11:21:58 / Kategori: Vardag
Kör lite varannan dag här med våra fina lugna morgnar ;)
Svea vaknade idag med vid 6:20 så hon fick välling och sen kunde hon springa runt leka lite medans jag gjorde mig iordning. Väckte Esbjörn så han hann vakna i lugn och ro och få mat.

Hade bilen idag för behövde handla blöjor och Nan framför allt så efter jag lämnat av Svea på dagis körde jag till Flygstaden. Så skönt handla på morgonen i lugn och ro, knappt nåt folk. Märks det var barnbidrag idag, var mest barnfamiljer :)
Esbjörn vaknade till i butiken men låg tyst och kollade runt, sen somnade han om och jag passade på ta en frukost på Icas eget fik. Är ju ganska så mycket billigare än cafeer istan, och skönt kunna bara vara innan man ska hem och fortsätta med dagens sysslor.
Nu har jag i af köpt ett par regnbyxor så jag slipper bli så blöt när jag går till och från dagis.

Me&I kläderna var superfina :)
Dock hade dom råkat skicka ett par byxor istället för en tröja :/ så ska reklammera dom och hoppas på tröjan kommer inom kort. Var som tur är kläder till Esbjörn han ska få i julklapp så ingen panik jag måste ha dom nu.
Med tanke på hur han växt så köpte jag 74/80 lika bra så han kan ha det längre tid.

Kör massa tvättar nu, men det sköter sig själv.
Få se vad vi annars ska hitta på idag.

Dagens bild:

2010-10-20, 11:09:13 / Kategori: Bilder
Dagens bild:

Detta passade Svea på göra förr när jag fixade käk och pappa Pontus skulle vakta henne somnade på soffan istället.
Men hon hade stenkoll på köksdörren för hon vet hon inte får så som ni ser kikar hon efter mig^^


Mobil bilder

2010-10-20, 11:07:11 / Kategori: Bilder
Sådär då har man tömt mobilen med på bilder :)
Men fick leta upp sladden, vet fortfarande inte vart min skiva är :(





Sen idag

2010-10-19, 13:20:30 / Kategori: Vardag
Ja igår var jag ju duktig kom i tid till dagis, hade en lugn skön morgon.
Så idag körde vi tvärtom^^

Svea kom aldrig till ro igår så fick ge en supp, men runt 03:30 vaknade hon skrikandes och väckte antaglien Esbjörn med så blev vi båda var uppe med barnen.
Esbjörn somnade om lätt efter mat och ny blöja, Svea låg ledsen ett tag men somnade till slut. Ska känna idag vilken tand det är nu då som spökar. *suck*

Så var lagom yrvaken när klockan ringde och snoozade och på nåt vis blev klockan 7:50...........
Ojoj. Så när vi väl var påklädda och Svea ätit och dom satt i vagnen, på med regnskyddet - klart det ska ösa ner en morgon som denna - så var klockan 8:40 så redan 10min sen.
Man kan inte lyckas jämt.

Esbjörn hann vakna till och lagom vid dagiset gallskrek han hungrig som en varg, men han fick mat när vi kom till öppnis. Sen var han en glad och go bebis som låg under deras babygym och sov även en liten stund.
Solen sken så fint när vi gick för att hämta Svea så slapp bli dyngsur på vägen hem, torkade istället^^

Fick mejl igår mina Me&I kläder har kommit *jippie* så Pontus ska hämta dom efter jobbet.
En del ska ju bli julklapp så spännande bara testa och se hur dom sitter nu, ifall man behöver byta men tror inte det. Gött redan ha några klappar avklarade.

Grattis

2010-10-19, 13:12:32 / Kategori: Vardag
GRATTIS
Carina på din födelsedag :)
Hoppas du får en kanonbra dag!

Fikabesök

2010-10-18, 19:20:45 / Kategori: Vardag
Märktes Svea var trött idag efter dagis, hon somnade i vagnen men väl hemma bara klädde jag av henne och hon somnade om i 1,5 timme. Hihi så det straffar sig lite vakna tidigt.
Men jag hann förbereda våran mat- lasagne och Esbjörn åt runt 13, så skönt när han äter innan oss är han mätt och glad.

Såg Carina kom online på msn så kollade om hon och hennes familj ville komma över på lite "grattis i förskotts fika" och det ville dom såklart. Carina fyller nämligen år imorrn!

Så vi käkade direkt när Pontus kom hem sen vid 16 kom Carina & co. Men äpplekakan blev inte som den brukar :/ men god ändå som tur va.
Sedan blev det lite tjöt och Svea och Lex lekte med sina pappor i hennes rum...

Klockan bara rusar iväg idag tycker jag, vid 18 hade dom gått hem och vi tappade upp ett bad till båda barnen. Försöker i af bada Esbjörn 2ggr/vecka så man håller hans veck i schack.

Svea är tyvärr superkinkig ännu så vill verkligen bara att dessa tänder ska spricka igenom så vi är klara med det. Vill ju ha våran glada busiga tös tillbaka.
Har lagt henne utan panodil få se om hon finner ro eller om hon vaknar senare ikväll/natt.

Annars ikväll är det säsongsstart för CSI :)

Lugn morgon

2010-10-18, 09:30:54 / Kategori: Vardag
Idag vaknade Svea redan 6:20 så det har varit en lugn morgon, väldigt skönt med ingen stress.
När hon väl var klädd och jag med väckte jag Esbjörn som sovit sen 21 igår. Anledningen jag tror han sover så länge nu är för han har fått sån hemsk hosta och nyser en väldans massa så han är väl förkyld. Så han fick med för en gångs skull vakna i lugn och ro, äta och hinna leka lite i babygymet.
Själv hann jag med äta frukost innan det var dags å till dagis :) så känns verkligen som en toppendag!

Just nu sover Esbjörn och jag passar på tömma kameran, hade gärna velat tömma mobilen med men måste först på jakt efter min skiva så jag kan installera programmet först.
Det är nackdelen när man tömt datorn, man måste installera om en massa och det tar ju sin tid. Men det är skönt surfa igen på en snabb dator!
Kan man ju kanske börja ha bilder dagligen här på bloggen, är ju så mycket roligare läsa då för alla, speciellt nära & kära.

Dagens bild:

Blingo

2010-10-18, 09:24:00 / Kategori: Allmänt
Kläderna fråb Blingo har kommit :)
http://www.blingo.se/shop/viewArticleGroupContent.asp?groupId=140
Superfina var dom verkligen, dessa är från farmor så nu är syskon lika!
Svea är lite morgon butter när nappen åker bort, annars går hon mest runt med spöket som ni ser här.








Bilder

2010-10-18, 09:20:32 / Kategori: Allmänt
Sådär nu är min dator äntligen uppdaterad, jäkla vilken skillnad nu går det ju snabbt att surfa och speciellt lägga upp bilder här :)
Dock hittar jag inte installations cd´n så jag kan föra över bilder från mobilen till datorn :/

Annars har jag inte hunnit vänja mig vid nya prorammet, hittar inte hur jag tar borta röda ögon på bilderna, sånt kom automatiskt innan... jaja får väl be Pontus hjälpa mig sen ikväll.



Här lyckades jag äntligen få Esbjörns leende på bild :)


Bus med vagnen





Lekdag för Svea

2010-10-17, 20:14:30 / Kategori: Allmänt
Tog med mig både Svea och Esbjörn hem till Marie då det bara var hon, hennes syster och mamma som skulle komma på visningen och dom ville så gärna träffa barnen mina.

Trots Svea aldrig varit där så var hon inte så blyg som jag trodde hon skulle vara, dock väldigt mammig men inte konstigt för inatt kom antagligen 3:e kindtanden. Så nu har hon en helt framme och 2 där bara halva kommit :/ så blir väl några dar till som det är kinkigt.

Så allt som allt var det 6 barn från då 2 månader till 4 år så verkligen high life :) Ingen lekte med varann, alla var mammiga eller skulle ha/kolla på samma leksak om nån fick för sig hämta en.
Puh, säger jag bara och mitt i allt detta visade jag kläderna.
Så blev en heldag kom inte hem förrns 17:45 så Svea fick mat direkt sen påbörjade jag våran kvällsmat och nu har Svea somnat. Helt slut. Hoppas nu hon kan sova gott inatt trots tänderna.

Popcorn

2010-10-16, 22:46:10 / Kategori: Allmänt
Orkar inte riktigt tänka så får ta tag i att fixa det sista på bloggen en annan dag alternativt be Carina om hjälp då hon precis fixat sin blogg nyligen.
Ser ju att lite saker försvunnit...

Varit en toppendag i af med farbror Linus och Sara på besök.
Blev vi for till Eurostop, jag fick handlat på apoteket, Sara kollade skor men blev inga.

Väl hemma poppade vi popcorn, första gången Svea fick smaka och ojojojoj vad det gick hem :) Satt så snällt i soffan med en egen liten tallrik där vi hade smulat sönder popcornen så hon inte kunde sätta i halsen och proppade i sig dom. Det är ju trots allt lördag.
Efter massa snack och bus var klockan helt plötsligt 18 och Svea som varit igång sen 6:30 (bara en liten vilostund runt 10) var super trött så hon fick bada och sen for Linus och Sara hem till Kristianstad. Så hon somnade kvickt efter sin välling.

Jag lagade fläskfile med pommes och beasås och unnade mig ett glas rött och Pontus öl.
Nu känns det lite mera helg, första gången jag tror vi har alkohol hemma sen Svea föddes så är verkligen inget som brukar ske.
Kollar på Resident Evil II och nu III.

Jobba imorrn mellan 13-16 ska ta med mig Esbjörn eftersom det är till en kompis jag ska till och hon vill träffa bebisen :) Eller ja så mycket bebis han nu är för sin storlek.

Även börjat plocka ur tvmöbeln, lite problem vart alla saker ska stå tills möbeln är på rätt plats. Men lika bra ta lite då och då så har vi väl snart bytt plats på grejorna inom en vecka eller två^^ Ingen panik än då soffan kommer v43 eller 44.

Ny design

2010-10-16, 10:39:15 / Kategori: Allmänt
Ska byta design som ni ser, men hinner inte klart just nu för Svea har vaknat och sen kommer Sara & Linus på besök :)

Sova, handla och besök

2010-10-15, 23:26:36 / Kategori: Allmänt
Jodå 2 av hörnen på kindtanden har spruckit igenom, ska bara resten av tanden komma med. Hon är just nu världens superlessnaste flicka :(
Så det var så roligt när Magnus och Hanna kom på besök och vi har inte setts på ca 1år och Hanna är väldigt barnkär och sånt läser ju barn av så Svea och hon fann varann direkt och det blev bus på hög nivå. Var jätteskoj se Svea bli glad och busa massor som sagt har varit 2 dar nu när hon varit så ledsen. Hon var lite reserverad mot Magnus men tog knappt 5min sen kunde även han kittla henne! Tycker det är så skönt hon kab vara avslappnad bland våra vänner fastän man inte ses så ofta.
Nu har vi gjort en deal vi ska hälsa på dom innan jul, dom flyttade ju ut till Simlångsdalen förra året i December så det är dags vi tar och hälsar på. Vi alla 4 kommer skitbra överens och jag och Magnus har ju umgåtts sedan barnsben och även haft samma umgängeskrets på äldre dar så varför ska det vara så svårt att hinna ses?
Känns alltid så surt skylla på jobb.

Idag fick jag sovmorgon, första sen vi var iväg i Skåne.
Så pluggade in öronpropparna och sov ända fram till 12! Snacka om att man behöver sova. Men Esbjörn är ju väldigt gruffig när han sover så jag vaknar ju konstant av minsta lilla ljud han gör så för att jag ska kunna sova måse jag ha öronproppar.
Men nu är mina piercings mer eller mindre läkta så märkte att jag kan ha öronproppar utan att det gör ont. Tack och lov :) kanske man kan bli lite mera människa igen.

När jag kom upp var det high life på barnen, så blev mat för dom båda sen la sig Pontus för att sova. Lät han sova till 15 sen kände jag vi var tvugna komma ut lägenheten så for till Max käkade där. Svea fick en mugg med vatten och sugrör, haha, hon ser så rolig ut när hon ska dricka. Det går sådär hon har inte riktigt lärt sig tekniken ännu. Dock höll hon i muggen som om den vore guld värd så den följde med in på Willy´s.
Dålig ide handla en fredag på ett ställe vi inte brukar.... herregud man hittar ju inget. Men ja efter sprungit som yra höns hade vi hittat det nödvändigaste.

Ikväll har vi tagit igen massa serier som Smallville, House och Vampire Diaries. Sista säsongen nu med Smallville sen läggs den ner...

Esbjörn har suttit med oss övat på sina nackmuskler, han vägrar nämligen ligga på mage han blir så himla ilsk då. Och märker att han är lite platt på bakhuvudet så försöker få han kolla mera åt sidan och låta bakhuvudet bli runt igen. Med Svea hade vi inte det problemet då hon sov på mage.
Men ja det ändras ju med tiden så än är det väl ingen panik tvinga honom på mage.
Fick kallelsen med på posten, shit vad snabbt det gick. Så ska dit den 1:e November till öron-näsa-hals kliniken. Måste boka om tiden för Pontus vill ju följa med men sen är det tajt med tiden innan vi ska hämta Svea på dagis. Så blir till att ringa på måndag.

Imorrn får vi se vad vi ska göra, blir nog en sväng till Eurostop. Behöver handla lite småsaker vill gärna ha panodil hemma om det ska bli fler tänder på G iveckan som kommer.
Och skönt komma ut allihopa tillsammans!

inte som jag tänkt

2010-10-13, 19:22:55 / Kategori: Allmänt
Min eftermiddag blev inte som jag tänkt med vara ute i det fina vädret.
Var egentligen mattid för Esbjörn när vi skulle till bvc så väl hemma var han inte så lite hungrig och Svea med såklart då dom äter 11:30 på dagis och klockan var 15:30 när jag kom hem.
Hon fick burkmat, snabbaste lösningen, sen fick lilleman mat. Och han somnade gott i bilbarnstolen, så jag kunde påbörja laga mat till mig.
Svea fick ett rån så länge hon har varit konstant ledsen, kinkig sen hon vaknade från sin tupplur efter dagis, måste vara en av kindtänderna som är på G (vi såg att 3 till börjar komma fram så smått ihelgen genom att tandköttet är svullet). Så slänge ihop pasta, sås och biffar.
Inte så avancerat direkt, men mat som mat kände jag idag. Svea åt med lite drack mest kändes det som. Hon älskar mjölk och vi ger alltid det efter hon ätit en hel portion mat annars dricker hon sig mätt.
Fick undan all disk med genom att sätta på en barnskiva vi fick av farmor i julas, kunde Svea lyssna på det och va lite lugn.

Hann inte mer än lägga ner Esbjörn i babygymet så bajsar Svea ner sig blev det bada av henne... Esbjörn var inte direkt jätteglad ligga i vardagsrummet ensam... Så ett tu tre var klockan lite efter 17 och jag kände "vad hände med dagen?".

Men vi lekte lite i hennes rum, men inget var skoj idag så 18:15 blev det välling och nu tror jag hon somnat. Hade väldigt svårt komma till ro, få väl se om hon vaknar inatt... skulle inte förvåna mig med han panodil supp hemma så är redo om det behövs.
Esbjörn fick också mat nu vid 18:30 och sen slocknade han, stackarn har inte sovit ostörd sen imorse så han är trött på sitt sätt.

Nu ska jag bara sjunka djupt ner i soffan, inte göra ett piss.
Är helt slut i huvudet.

Läkarkontroll

2010-10-13, 19:08:35 / Kategori: Allmänt
Var på bvc idag med Esbjörn för läkarkontroll + väga och mäta. Nu är han 60cm lång och väger 7030gram :) så 590gram har han ökat på 14 dar!

Läkaren var väldigt seg och långsam i mina ögon, tog i honom som om han vore en fågelunge... Och det tog sån tid. Herregud inte konstigt han sprallade och hade sig jag var ju frustrerad som stod jämte. Slutade med jag fick hålla honom + hålla fast hans ena hand samtidigt för hon skulle kunna lyssna på hjärtat, inte det lättaste med en 7kg bebis som vill loss. Hennes kommentar var "ja han är så livlig och ör en massa ljud så jag kan inte höra" enligt mig tyder det på en frisk bebis, menmen det gick ju till slut. Dom på Amadeus var bättre tycker jag.

Men hon ska skicka en remiss till öron näsa hals för hon tyckte det verkade som om strängen under tungan är för kort. Man brukar märka det genom att barnet inte får bra tag om bröstet, men eftersom jag inte ammar blev hon väl ställd och jag fick inga direkta konkreta svar när jag sa enda han inte kan ta är ju nappen men det visste hon inte om det kunde bero på det. Man borde ju märka det mer än bara på amning, men hon var ju äldre så i deras värld existerar väl bara mning som mat till barnen.
Men lika bra åka upp på en extrakoll behövs det åtgärdas går det ju fort genom man bara gör ett klipp, slipper han problem senare i livet. Allt beror ju på hur kort den är, nu kan han ju inte räcka ut tungan, den färdigheten har han inte lärt sig då är det svårt veta hur kort den är.
Och förhoppningsvis kanske han kan ta nappen sen, hoppas jag på.
Framför allt vill man ju inte att det ska förhindra talet, som det kan göra.

Annars var allt bra hos honom :)

Mysdag

2010-10-12, 21:41:35 / Kategori: Allmänt
Vi blev inne idag och  bara mös :)
Esbjörn ville äta vid halv 3 och sen var det dags fixa käka till mig och Svea, blev snabbmakaroner och chili con carne. Hade chili röra över sen igår så gick snabbt, och Svea mer eller mindre slängde i sig maten så hungrig av hon. Det är nåt med snabbmakaroner hon äter alltid hur mycket som helst :) men är ju bara bra.
Esbjörn hade varit vaken mer eller mindre sen 9 så han slocknade vid 16 och sov ända till 19:30 så trött var han och därav jag bestämde vi bara skulle va inne och jag och Svea kunde leka massor på hennes rum. Hon är inne i en pussfas igen, det är så sött hon ska pussas både på mig och lillebror.

Sen passade jag på att duscha samtidigt som Svea skulle bada men som sist så blev det hon duschade med mig. Det är visst mera spännande just nu.

Nu ikväll har Esbjörn legat i babygymet och bara lett och garvat, han älskar ligga där :) Det är så mysigt se han le och höra hans kluckande skratt.
Försökte få lite bra bilder... men det går ju sådär när man försöker fånga leenden.

Det är så mysigt med en glad bebis :D

Tandläkaren

2010-10-12, 11:40:32 / Kategori: Allmänt
Sådär då var det årliga besöket hos tandläkaren gjort. Hade ett litet hål som lagades, var länge länge sen jag hade hål så man glömmer hur illa det låter med borren. Trots jag hade avdrag (det man får årligen av staten) slutade ändå räkningen på 700:-... man kan ju göra väldigt mycket roligare för dom pengarna fast samtidigt är det ju viktigt gå varje år så man inte står där med skägget i brevlådan den dagen det kanske händer nåt.
Tecknade en försäkring med, lika bra ifall nu mina visdomständer får för sig att dyka upp.
Min nya tandläkaren var trevlig, lika gammal som mig med så kan tro att dom andra tanterna som jobbar där är glada över lite ungt lammkött^^

Svea fick inviga sin vinterjacka idag, för den gröna vindfleecejackan behövs tvättas. Börjar ju bli ruggigt kallt med :/ usch längtar inte till vintern.
Så får väl se när jackan åker fram på riktigt i år.

Esbjörn sov till 05 idag :) så förhoppningsvis har han glömt av sin gamla tid^^
Svea somnar gott nu med bara spökena tända på rummet! Har gått riktigt bra, bättre än vad jag vågade hoppas på då hon är mörkrädd och alltid haft en lampa tänd på rummet. Hon är glad i dom med för varje morgon går hon fram till dom ska pilla lite på dom.


Tvättdag

2010-10-11, 13:50:14 / Kategori: Allmänt
Somnade inte om på direkten efter jag matat Esbjörn idag, sånt är så störigt. Så somnade väl runt 7 och vid 8 vaknade han till liv, men Pontus var uppe han skulle ju ta Svea till dagis så han tog lilleman med sig så jag somnade om och gick inte upp förrns 10!
Herregud, vad jag har börjat sova^^ men behöver det antar jag.

Så blev en sen frukost och sen körde jag igång på direkten med tvättmaskinen. Lika bra få kört så mycket som möjligt idag slipper jag tänka mera på det sen.
En från Hfab kom och satte dit kastrullskydd som jag ringt och bett om. Brukar finnas i alla lägenheter men då vi har en nyare spis får man som boende själv säga till om en när den kommer och här bodde ju ett äldre par så jag förstår dom inte tänkte på det. Men nu har vi så nu kan Svea vara med lite mera när jag lagar mat :)
Sedan började jag direkt på chili con carne så Pontus får med sig matlåda och vi kan värma senare i eftermiddag jag och Svea. Kändes lite konstigt laga mat direkt efter frukosten men blev ju så när jag sov så länge. Man kan inte få allt när man ska ha sovmorgon.

Svea kom hem från dagis med en lite svullen näsa, hon hade trillat ner från en stol och fått näsblod.
Ja det var väl nästan väntat det skulle ske nåt snart så som hon går frammåt på allt och inget. Dom hade redan räddat henne från att trilla ner några gånger innan under dagen och denna hann dom inte... så får väl hoppas Svea tar det lite lugnare imorrn. Att hon lär sig av sina misstag.

Har packat ner storlek 62 nu och lagt fram 68 till Esbjörn. Kläderna började sitta tajt och knapparna i grenen gick upp under dagen.
Herregud vad han växer.
Så ska väl snart ta fram 74/80 gå igenom dom för det va då Svea började få mycket klänningar/tunikor så det kan han inte ha. Annars har han massor med kläder nu, så få väl se vad som finns frammåt här. Alltid skönt veta nästa stl är upppackad, ligger i byrån slipper man få panik när kläderna är för små.
Så snart dax bära ut alla babykläder till förrådet så man får plats i vår garderob här inne, och alla rosa plagg ska jag lägga för sig. Kanske nån av våra syskon får för sig skaffa barn snart kan dom ärva kläder av oss om dom vill då. Jag har tyckt det varit skoj få av andra så man får hoppas vi kan ge våra kläder till någon så dom inte bara ligger och samlar damm.

Annars iveckan ska jag ju som sagt till tandläkaren imorrn, läkarbesök för Esbjörn på onsdag. Blir väl öppnis på torsdag och jobba på söndag.
Full rulle som alltid :)

Helgen

2010-10-11, 13:22:42 / Kategori: Allmänt
Lördag

Eftersom det drog ut på tiden igår med soffa och inne på Ikea hann vi inte med Väla så blev vi körde dit idag.
Eller jag, farmor och Svea, killarna for ut till lite bilfirmor för att kolla in lite större bil till oss. Jag lägger mig inte i bilköp och Pontus vill kolla och provköra så många som möjligt innan vi bestämmer oss så lär inte bli nån ny denna sida året.

Svea hann sova lite i bilen så började med prova ut vinterskor till henne, gick bra tills tanten i affären skulle mäta hennes fot det var visst superläskigt. Men när väl skon var på travade hon runt i affären glad igen :) Så blev ett par svarta fina!

Sedan gick vi till Intersport och provade ut en overall, ha en 2 delad sen innan men alltid bra ha en extra om hon är kanonblöt efter en dag på dagis. Man vet ju aldrig storlek så vi provade en på henne i butiken och hon sprang omkring i den och charmade både personal och alla människor där.
Blev en ceriserosa/svart modell, för den gröna fanns inte i hennes storlek så tyvärr kan ju inte Esbjörn ärva den. Man tänker på sånt med saker som är ganska så dyra, men den är kanonfin och verkade bra på alla dessa test med hur dom tål vatten mm så den får vara värd pengarna.

Svea började bli kinkig så gick till Espresso House som öppnat inne på Väla, så köpte en barnmacka där till henne och kaffe och macka till oss. Hon åt med god aptit.
Grabbarna kom och mötte oss där när vi precis fikat klart.

Så gick jag och farmor iväg på skojakt till mig.
(Dom stövletterna jag köpte i Hstd lämnade jag tillbaka pga mina fötter är olika stora och väl hemma när jag gick med dom klämde det för mycket på höger fot)
I 3:e butiken fann jag kängor som på direkten satt som en smäck så blev dom, och dom kostade bara 499:- så kändes som ett kap!
Äkta skinn med så behöver inte impregnera dom som många andra skor i dagens läge.
Sen blev det även 2 nya leggings på Gina och en långärmad stickad tröja. Börjar ju bli lite kallare väder.

Klockan sprang iväg som alltid när man har trevligt så var väl hemma runt 17 och barnen var supertrötta. Svea fick lite mat i sig och Esbjörn med sen sov han 17-23, 23.30-04, 04-08, så det tar på krafterna vara iväg på shopping :)
Svea har sovit gott som alltid när vi är hos farmor & farfar.

Söndag

Vi käkade frukost och sen blev det packa ihop alla våra saker.
Skönt komma iväg när alla är mätta och glada och man är hemma dagtid så man hinner fixa och dona hemma.

Väl hemma blev det tyvärr att storstäda lägenheten då nån av katterna fått för sig bajsa i hallen :( dom är ju vana vid att göra sina behov ute och gå på låda går bra nån natt hit eller dit men eftersom vi stannade en natt extra denna gång så blev det som det blev.
Men nu är här rent ;)

Så när det väl var både dammsugat och moppat, barnen ätit var vi megahungriga men ingen av oss hade ork laga mat så vi stack till Burger King. Skönt komma bort lite från all doft av rengöringsmedel och väl hemma igen hade det mesta hunnit vädras ut!
Hann packa upp alla våra saker, sortera tvätten och insåg det var en hel del eftersom jag ännu inte kört våra sängkläder så nu vet jag vad jag ska göra iveckan som kommer.
Satte in dom nya spöklamporna vi köpte till Svea och hon verkar glad i dom. Och dom gav ett fint behagligt sken, lagom mycket ljus inte som den vi haft innan alldeles för mycket.

Mätte även lite här inför den nya soffan och hur vi ska ställa tv möbeln nu, det kommer bli snyggt så som vi tänker nu :)
Blir väl börja plocka ur alla saker iveckan och sen till helgen byta plats på soffa och tv möbel redan nu så när killarna kommer med den nya soffan är det bara för dom flytta den gamla, sätta dit den nya. Vi tog ju att dom kör hit med den och monterar den- slipper man tänka på det själv och det är lätt värt 500:-.
Så tills soffan kommer kanske här kommer se lite märkligt ut men är ju bara för en kort tid.

Esbjörn sov väldigt bra nere hos farmor & farfar i sin liggdel till vagnen så vi tänkte fortsätta att han sover i den även här hemma. Kanske har han känt sig lite liten i sin spjälsäng då han sover oroligt vissa nätter.
Så matade honom 23 och nästa mål blev 05:30!!! Wiho, han sov över sin magiska tid 04.
Det är lite den tiden vi vill han ska sova igenom, går hellre upp runt 6 än varje natt vid 4 sen somna om och vara som en zombie halva förmiddagen. Får väl se hur det blir inatt, men håller tummarna.
Så nu lägger vi liggdelen i hans säng så han ändå kommer upp, slipper ligga på golvet. Tids nog använder han sin spjälsäng i af om vi ska gå på hur Svea var.

Soffa

2010-10-08, 23:23:41 / Kategori: Allmänt
Är superglad.
Lycklig.
För vet ni vad, vi har KÖPT NY SOFFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen.
Den vi har nu är helt sönderfestad, söndersutten mm och passar absolut inte in.
Men inte alltid det lättaste hitta en båda känner wow för och ha råd med den sådär. Men på EM i Hyllinge hittade vi den idag och tack vare ett litet arv från Pontus farmor så slipper vi ens fundera på avbetalning utan kan unna oss den.
Men kommer om 3-4 veckor så nu ska vi hem börja ta ner tv möblen då vi ska möblera om helt.
Kommer bli så jäkla snyggt när vi är klara.

Konserten

2010-10-08, 23:17:25 / Kategori: Allmänt
Volbeat igår med by kandidate och Entombed som förband. By kandidate var inte alls min typ däremot Pontus favorit, sen kom ju Entombed och dom va grymt bra! Volbeat var sjukt bra, riktigt jäkla röjj :D syns dom fått mera budget sen sist vi såg dom.

Men kan ärligt säga jag va så sjukt trött efteråt, blev en burgare på Mc Donalds sen for vi hem, la väl oss runt 01 och såklart precis när jag nickade till började Esbjörn pipa. Men var bara ny blöja han ville ha sen somnade han om gott. Men vid 05 var det dags igen då var det mat och ny blöja... kändes knappt som jag sovt. Vid 9 vaknade han igen men farmor va uppe så hon kom in och tog honom.

Väldigt tacksamt. Så lyckades somna om och sen vaknade jag halv 12. Herregud halva dagen hade gått. Sen när sov jag till halv 12???
Behövde det, det vet jag. Men hade man bara fått sova i ag 6 timmar isträck hade man varit mera utvilad än detta hattande hit och dit. Men inte ofta jag är uppe till efter 00 heller, så kroppen var ju sjukt trött.
Enda tråkiga är man inser att ståplats är jobbigt, punkt slut. Börejar väl bli gammal (usch för det ordet) men nästa gång köper jag nog sittplats.
Fick sjukt ont i ländryggen, men kanske foglossningen från graviditeten som spökar än när man står upp såpass länge.

Men var väldigt trevligt komma iväg bara jag och mannen. Kanske inget direkt romantiskt och där vi sitter ner pratar, men detta är ju vårt stora intresse så jag är glad vi kan göra det emellanåt.
Hoppas på det finns biljetter kvar till Avenged Sevenfold när lönen kommer, ska vi se dom med i November.

Fika

2010-10-06, 21:59:32 / Kategori: Allmänt
Var skoj komma iväg till Espresso House bara sitta ner käka i lugn och ro, dricka en stor mochalatte och tjöta en massa.
Vi har alltid en massa att prata om men när vi båda är supertrötta och slutkörda på var sitt vis blir det lätt man inte får nåt sagt alls. Visst det är skönt bara kunna umgås utan att man alltid måste prata men sen är det också skönt bara kunna tömma huvudet å alla tankar, ideer eller funderingar som man har.
Så nu ska jag väl överleva dessa 2 veckor dom ska vara iväg på semester.

Kom hem runt 18 igen så båda barnen var vakna. Svea busade på som alltid när vi har besök :)
Men hon somnade gott runt 19, har varit en lång dag för henne med dagis och allt. Esbjörn har vari vaken massor under dagen och somnade gott när jag gosade med honom. Få se när han vill vakna för sista målet innan natten, hoppas på man får sova i af 4 timmar isträck.

Tvätten är vikt, kläderna nerpackade till barnen.
Bara vår säng kvar som ska bäddas rent innan vi åker så man kommer hem till en ren skön säng.
Sista med mat och blöjor tar jag imorrn och vad man själv ska ha på sig...


Mysmys

2010-10-06, 21:07:56 / Kategori: Allmänt
Såhär ser det ut ibland på kvällarna, missarna passar på mysa med mig.
Trångt på min sida av sängen ;)



Har lite koll på lillebror medans han ligger i sitt gym


Gillar mitt babygym





Äter för fullt :)


Mera bilder

2010-10-06, 21:04:15 / Kategori: Allmänt
Så idag var det digitalkamerans tur att tömmas.
Så ni får njuta av lite fler bilder :)


Leker indian


Min nya pjyamas


Lite cool bild med solljuset på henne



Har ju fåglar som flyger in i vårt fönster, räddade denna stackare.




Svea var nyfiken och ville klappa, gick utmärkt då den var så chockad. Hur ofta händer det man kan klappa en vild fågel?

Frukostfika

2010-10-06, 13:47:31 / Kategori: Allmänt
Idag kom vi iväg i tid till dagis :)
Sen gick jag inom Ica handlade frukostfrallor för Carina & Lex skulle komma på frukostfika! Alltid trevligt med morgonbesök och tiden bara flög iväg och fick nästan rusa till dagis hämta Svea.
Antingen lämnar man för sent och hämtar tidigare eller så lämnar man i tid men kommer senare............ det där med passa tider går sådär just nu.

I eftermiddag ska jag sticka med Liz till Eurostop, fika. Passa på nu innan dom tar 2 veckors semester och åker uppåt i landet. Veckorna rusar ju iväg så man får passa på när man kan ses när Pontus ändå jobbar tidig vecka.

Ikväll får jag väl ställa mig vika in all ren tvätt :/
Men skönt få det gjort och man kommer hem till ett hem utan en massa måsten ihelgen. Kanske även ta fram en väska inför helgen, är ju en del som ska med nu med 2 barn. En annan har ju bara med sig nåt klädesplagg och tandborste typ.
Ska bli så nice gå på konsert, va evigheter sen nu. Faktiskt ett helt år sen vi såg Amon amarth i Malmö.
Dock hade en utvilad natt innan varit toppen men man kan inte få allt så hoppas på fullt ös så man glömmer bort sin trötthet ;)

Funderar på besöka nya Ikea i Hbg med när vi ändå är nere... ja vi får se vad det blir av.
Hoppas på bra väder i af :)

Ångest redan nu inför tisdag............
Tandläkarbesök.............
Blööö

Esbjörn

2010-10-06, 13:39:51 / Kategori: Allmänt
Hann aldrig komma till lilleman igår, blev lite annat som kom emellan och sen var det på tok försent.

Han smålog förra veckan men nu ger han som sagt rediga smajl till en. Ibland i sömnen hör man honom småskratta :) Det är bara så sött!
Växer så det knakar, tycker 62 bodysarna börjar bli trånga. Han va sist 59 lång men han fyller ut dom såpass på bredden så det blir tajt överallt. Ska göra läkarkontroll den 13 + väga & mäta så är han lite över 60 bytar jag nog till stl 68. Hellre lite lösa än för trånga plagg på en sån liten krabat.

Han sover allt bättre och bättre, går nästan 6 timmar nu mellan varje mål mat. Man hinner lite mera på dagen och på natten känner man sig bättre utsövd än när man knappt får 4 timmar.
Kanske sover han snart en hel natt ;) hoppas kan man ju få göra.

Ligger även mycket nu i babygymet och det är så skoj. Han boxas och har sig i luften och ibland kommer han åt ena nallen som hänger där!
Svea har inte brytt sig om den sen hon började krypa men så fort Esbjörn ligger i den då ska hon med gärna ligga halvt på honom, gosa. Eller så står hon och drar i den så nallarna bara skramlar. Stackars Esbjörn får inte ha nåt ifred.

Svea

2010-10-05, 19:55:00 / Kategori: Allmänt
Svea är för rolig. Mycket som sker nu lite varje dag jag tänker jag ska skriva här om, men när kvällen kommer är jag så sjukt trött jag orkar knappt öppna min lap top.

Men vi kör nu stenhårt med det är bara napp när det ska sovas. Och precis som om hon har haft ett helt ordförråd liggandes så nu när hon inte har sin älskade napp pratas det hej vilt. Det är som Anders (min piercare) sa när dom väl lär sig prata får man inte tyst på dom ;)
Igår tyckte vi hon sa lillebror och idag lego! Sen pekas det ju på allt hon vill ha eller leka med och snackar samtidigt men man lyckas inte tyda allt...än.

Sen har hon nog kommit in i en nakenfas för man kan knappt dra ner brallorna så är hon framme nyfiken som i en strut. När hon bara är i blöja bryr hon sig inte men just jag eller Pontus är nakna är det väldigt spännande.

Innan har hon varit väldigt rädd för just duschen så har alltid bara blivit bada henne. Men när jag vill det ska å undan för oss så badar Svea och jag duschar men idag var hon så nyfiken på varför jag stod upp så hon ville inte alls bada utan fick duscha med mig. Gick kanonbra både att stå själv på golvet trots hon fick vatten i ansiktet och även när jag sköljde håret! Duktig tjeja.

Hade ju tofsar 1 dag på dagis hon var så STOLT över dom.
Gissa vem som förstörde det? Jo Pontus :/ han visade man kan sätta dom på fingrarna och skjuta iväg tofsen så nu kan jag inte sätta nån tofs alls hon bara leker med dom.
Suck.

På dagis går det kanon, hon blir så glad varje dag man lämnar henne speciellt när det varit uppehåll över helgen då rusar hon in och vet inte vad hon ska börja leka med :)
Känns så bra lämna henne när hon trivs.

Ja det var lite om vad som skett Svea under nån månad bara!

Esbjörn i bilder.

2010-10-05, 19:44:33 / Kategori: Allmänt
Bilder på Esbjörn under September månad.

Somnade om gott på morgonen i mamma & pappas säng.


Boxas lite i luften :)


Sover, ovanligt eller inte kanske.


Testar sova på mage, går bra ibland...


Taget häromdan
.

Svea i bilder.

2010-10-05, 19:41:26 / Kategori: Allmänt
Äntligen tömt min mobil på lite bilder.

Fikar isoffan med ballerina kex :)


Köpte lite hårsnoddar och detta blev resultatet!
(dock förstörde pappa det genom leka med dom så nu får dom inte sitta i alls utan hon bara leker med dom :/)


Testade stora gungan förra veckan.


Taget häromdan och som ni ser leker hon med sin hårsnodd.



Lekträff och öppnis

2010-10-05, 13:06:41 / Kategori: Allmänt
Ja nu så är man tillbaka på internet igen. Inte bara via Pontus iphone, men tur han har den, har man i af varit lite uppdaterad.

Svea har varit världens kinkigaste och gnälligaste hela helgen, t o m på dagis kände dom inte igen henne och som sagt det har varit dessa tänder som spökat. Kindtanden har kommit igenom, men inte hörntanden och den gör nog ont fortfarande och kliar en massa för hon tuggar på allt.

Hade 2 visningar i söndes, gick kanonbra på båda! Oktobernyheterna är supersnygga tycker jag och kommer bli poppis. Så var iväg från 10-18:30 ungefär.

Igår skulle jag haft Blingovisning, men säljaren hade tyvärr punktering på bilen och kom ingenstans :( Hade fixat fika och så så jag körde lekträff istället.
Carina och Sara kom med sina busungar så vi var 3 mammor och totalt 6 barn. Rena bomben slog ner såg det ut som sen^^ Men trevligt med sällskap och Svea fick leka av sig. Hon sov gött en timme när dom väl gått hem.
Pontus kom hem lite efter 15 och in i röran, jag pausade själv när barnen sov så vi hjälptes åt röjja upp och soppan stod och puttrade på spisen.
Dock är det ju mest jag som åt vitkålssoppan, Svea har sämre aptit nu sen tänderna och mannen ville inte ha så han fick käka rostemackor. Kräsen sak emellanåt ;)

Idag försov vi oss lite, min klocka ringer 07 men stängde av alarmet och vaknade 7:50. Så pallar inte stressa, bara onödigt så vi gjorde oss iordning i lugn och ro, Svea fick sin morgonvälling och sen bar det av till dagis. Lämnade henne kl 9 istället för halv 9. Sen gick jag och Esbjörn vidare till öppnis.
Lagom med folk idag och Esbjörn log med hela ansiktet :D
Han har smålett lite förra veckan, men idag var det ett sånt härligt riktigt mega smajl :)

Nu sover barnen, jag passar på uppdaterar er lite :)
Sen ska det bli tacos idag!
Volbeat på torsdag i Malmö, längtar! Så inget jobb ihelgen bara tat lugnt.

Internet

2010-10-04, 21:08:08 / Kategori: Allmänt
Woho nu har vi internet igen :D