Allt möjligt

2010-08-31, 12:04:59 / Kategori: Allmänt
Svea har ju varit hemma igår och idag från dagis.
Hon vill bara få ny blöja sen somnar hon om en stund till, får knappt i henne välling så ledsen är hon på morgonen. Så har inte varit läge springa till dagis då. Men sen resten av dagen är hon superpigg, glad och full av bus.... så ikväll ska jag börja läggningen runt 18 kanske hon sover vid 19 så hon vaknar tidigare och hinner bli pigg innan 09 då vi ska va på dagis.

Imorrn ska jag annars iväg till Bvc väga och mäta Esbjörn, så iväg ska vi ändå.
Hoppas han gått upp en del nu!

Idag ska sambon jobba, han var hemma sjuk igår. Visst han snorar fortfarande men är tillräckligt pigg för att jobba nu.
Skulle haft besök av både Annika och Dior idag men inte bara vi som är/varit sjuka utan det är även dom :(
Så får göra ett nytt försök nästa vecka.

Annars går dagarna i ett, mat till honom, mat till oss och Svea och sovpauser där emellan för dom.
Så man hinner med så mycket om dagarna för helt plötsligt är det kväll och man känner man har x antal saker man borde/skulle hunnit med men som man får skjuta upp.
Har i af fått upp barnlås på 3 av dörrarna i vår tv möbel så nu ska både vår xbox och skrivare klara sig undan från Svea ;) Hon är ju så lång så nu har hon lärt sig hur man öppnar dom dörrarna.

Har fått "läxa" från hennes dagis, skriva ut bilder på oss, djuren och favoritleksaker så dom kan göra en bok till henne och visa när hon är ledsen.
Ska ta tag i det senast ihelgen så dom har den på måndag då det är sagt vi ska börja köra på riktigt.

Nej nu ska det lagas lunch.

Bilder

2010-08-31, 11:53:06 / Kategori: Allmänt
Svea in action :) Alltid full rulle på henne!





Var sååå mycket roligare springa med vagnen när någon låg i ;) dock var Ozzy mindre nöjd men han fann sig i situationen.

Esbjörn

2010-08-31, 11:50:46 / Kategori: Allmänt
Här är blandade bilder allt från BB tills igår :)
Nu har han fått den fina färgen tycker jag!




Dagen idag

2010-08-29, 22:33:00 / Kategori: Allmänt
Somnade som en stock igår ju och hann ju sova till 03 så var helt ok då Esbjörn bara fick ny blöja slök maten och somnade om :) Men inte konstigt han behöver sova då när han är vaken så länge innan.
Sen vaknade väl Svea runt 7:30 men då steg mannen upp så vilade jag en stund till. Men blev inte långvarigt då Esbjörn sket ner sig och Svea var hungrig så jag gick upp tog hand om henne.
Man märker så tydligt hon inte mår bra hon vill inget men ändå har hon ingen ro ikroppen.

Begav mig till Carina så jag var där 10:30. Blev en superlyckad visning tycker jag, kände mig absolut säkrare på plaggen nu och väldigt trevliga tjejer kom med sina barn. Sen bjöd hon på superduper god dumlekladdkaka :D Hur hon har tid att baka och fixa och dona vet jag inte, men man får alltid god fika när man kommer på besök.
Och såklart trevligt jag fick sålt en del!

Väl hemma bev det lite kaos då Svea vaknade efter ha sovit en bra stund i vagnen (sambon var hundvakt idag) och hon ville absolut inte till mig och hon bara grät och grät. Och snorade.
Knappt fått i henne mat heller så förstår hon inte hade nån ork då. Vi lyckades till slut få henne lugn och lite glad igen och jag kunde påbörja göra vår mat. Blev spagetti med köttfärssås, snabbt och enket + jag fick Svea äta vår mat.
Vilken skillnad det blev sen, hon fick energi i sin kropp!
Så jag passade på busa med henne på sitt rum så mannen kunde ligga vila på soffan med Esbjörn, han mår ungefär likadant som hon. Hoppas bara jag lyckas hålla mig frisk.

Vart tiden försvann vet jag inte men helt plötsligt var hon 18:30 och Svea fick bada och gav henne panodil inför natten så hon kommer till ro och kroppen hinner jobba bort förkylningen. Sedan bara slök hon vällingen och somnade. Har vaknat till en gång men somnade om fort igen.
Blir inget dagis imorrn heller, lika bra va hemma nu tills hon är sig själv igen. Kommer väl bli extralång inskolning men så får det bli.

Alla bud jag haft ute på tradera är borta nu :) Blev väl runt 300-350kr, inte mega mycket men helt ok.
Har jag fått bort några kläder, har egentligen 2 kassar med bara tjejkläder men orkar inte lägga ner den tiden just nu, lägger hellre den energin på Wild Mango. Så ställde in dom igen i garderoben allt är ju ändå rent så få se vad man gör med dom nästa år.

Nej nu är det läggdags, jag försöker hålla stenhårt på att ligga till sängs kl: 23, då får jag den sömnen jag behöver.
Natti natt.

Namn

2010-08-29, 22:10:38 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har vi enats

Esbjörn Leppänen blir det. Han ska ju ha nåt andranamn med men det bestämmer sambon och ja huvudsaken han får ett förnamn :)

Jag fastnade för detta för flera månader sen och har kört på det sen dess i tankarna. Tyckte absolut det passade då han föddes. Sambon har väl inte haft nåt emot det så, han har ju vant sig genom månaderna men vi hade ju flera alternativ så var mest han som ville vänta.
Var ju min tur bestämma och fornnordiskt ville jag absolut det skulle vara. Inte för jag är asatroende direkt men är väl den enda religionen som jag tycker är spännande/intressant läsa om.
Viking hade varit skittufft döpa honom till men det röstades ner direkt^^

Men jag tror Esbjörn blir perfekt!

Firade Jonas

2010-08-29, 20:45:31 / Kategori: Allmänt
Igår åkte vi ner till Skåne för sambons kusin Jonas fyller 25 den 30:e.
Lyckades faktiskt komma iväg utan en massa stress, nu hade jag ju förberett skötväskan på kvällen innan så var bara mata barnen och bege sig.
Vi stannade käkade frukost på Rasta, kände vi ville lyxa till det inte bara käka rostemackor varje dag som vi annars gjort iveckan. Lilleman sov gott han märkte inte av vi stannade och Svea tuggade på lite ostskivor.
Så vi var väl nere i Skåne runt 11.

Blev vi först stack en snabbis till Center Syd med farmor så jag fick shoppat lite nya kläder, känns sådär gå runt i allt nu man har hemma som är för stort.
Antingen får man kommentaren "fina mammakläder du har" eller "åh har ni redan en till på G??"
Så antingen tror killar man blir platt direkt om magen när man fött, men oavsett så är det inget man vill höra. Man hoppas ju att dom där 10kg man gått ner ska ha gjort sitt lite.

Men ja det blev en höst/vår jacka i svart fejkskinn skitsnygg från New Yorker. En kortärmad hood tröja i lila neonrosa, skittuff. Och en svart t-shirt med 2 vampyrer på bröstet.
Ääälskar den affären bara synd vi inte har den här.
Köpte även en gördel på Lindex så den ska hjälpa en hålla in magen, har en kompis som haft det sen hon fick sin sista och hon upplevde magen drog ihop sig snabbare.
Kostade bara 199:- så kände att jag absolut ville testa. Sambon tycker jag är fåfäng, men ja nån gång måste man vara det och hellre nu än bara förfalla och leva i joggingbrallor bara för man går hemma om dagarna.

For till Jonas, eller ja hans föräldrar, Jonas bor i solna annars.
Lilleman fick en speldosa som nalle och body från Polarn o Pyret.
Svea fick med en liten nalle :) alla har verkligen gett henne en present så fort dom haft nåt till honom. Bortskämd är väl förnamnet snart på henne.

Dom bjöd på supergod mat och man kunde även njuta av ett glas vin :D har man inte kunnat på evigheter känns det som.
Svea var glad trots sin förkylning och lilleman höll lite låda då han numera har lång vakentid. Men fanns många famnar att vandra till så han var aldrig ensam.

Vi for hemmåt runt 19 tiden, och Svea slocknade på 2 röda i bilen.
Sista 15min skrek lilleman konstant och Svea var superkinkig. Men det fick vi ta var ju deras läggningstid egentligen.
Men vi körde på Sveas nattrutin med bad och välling och till slut kom hon till ro, detta snorande gör att hon helst inte vill ligga ner men hon var så trött så trött så hon gav upp igår.
Lilleman bara åt och åt (finns det ingen botten?) och vid 23 slocknade han med och sov till 03!

Lite allt möjligt

2010-08-28, 21:21:53 / Kategori: Allmänt
Svea har blivit förkyld :( men så blir det ju när dom hamnar på dagis. Så hon fick vara hemma i fredes för hon hade sån hosta halva natten.
Just nu snorar hon mest, så hoppas vi kan gå hela nästa vecka så hon känner sig hemma där innan vi lämnar henne ensam.

Bvc var ju här i torsdes, gick jättebra var en trevlig tant. Han vägde då 4465 gram så nästa gått upp till sin födelsevikt men han har ju fått för lite mat så inte konstigt han inte gått upp så mycket. Hon tyckte vi skulle göra 150ml NaN så år han äta så mycket han orkar och somnar han inte på nån/några timmar så ska vi ge mat igen. Så var skönt få veta det var ok bara mata på :)
Sen dess har han varit en väldigt nöjd pojke, skriktiden på kvällar/nätterna har försvunnit :)
Vill minnas Svea sov en massa första tiden, men så är inte han alls. Han kan lätt vara vaken (kanske tar nån powernap på 20min) från 16-23. Så är en vaken pojke vi fått.

Farfar kom på besök i torsdes kväll med, med 1 superfin klänning till Svea och 1 body till pojken! Annars blev det mest lite snack och så.

I fredes var Sara, Linus och 2 av deras kompisar på en snabbvisit innan dom for vidare till Göteborg. Så fick dom träffa lilleman och även Svea. Svea fick en Skrållan docka, men hon var väldigt väldigt skeptisk mot henne hela dagen det var först lite på kvällen hon vågade börja pilla på den.
Men nu är det skoj trycka henne på magen så hon pratar.
Lilleman fick 2 body med byxor- superfina!

Så ja våra dagar bara rullar på här nu och kvällarna med fast nu med Svea som sover oroligt pga förkylningen.

Imorrn blir det hem till Carina och visa Wild Mango kläderna :)
Ska bli skoj.

Besök idag

2010-08-25, 21:43:37 / Kategori: Allmänt
Gick ju sådär med att lägga sig igår eftersom lilleman höll låda till 02 :/ men efter fått bajsa och ännu mer mat bara somnade han rakt av och sov till klockan 8 (!). Blev helt chockad men en annan sov ju med som en stock så det behövdes.
Testade imorse ge han 90ml som igår men efter 1,5 timme var han vaken om än trött så gav han 30 till och då somnade han. Så nu kräver han nästan 120ml mat för att bli mätt. Känns konstigt ge honom så mycket redan men är han hungrig så ska han få äta såklart.

Vid 9:30 kom Annelie så hon fick se liten vaken en stund sen somnade han gott i babysittern och vi fikade :) Inte så nyttigt med chokladbollar och rulltårta så tätt efter frukosten men gott va det ändå.
Kunde ju prata i lugn och ro då han sov och Svea var på dagis med mannen. Sen när dom kom hem hängde jag upp mina Wild Mango kläder så hon fick titta på dom och blev även lite shopping :) Tack tack Annelie för du handlade.
Roligt också du stannade så länge!
Svea ville dock inte direkt hälsa var väl lite blyg idag så hon sov sin 30min middagspaus och sen for hon och sambon iväg till Lekcenter. Idag köpte han duplo till henne så nu är det definitivt ett slagfält i hennes rum med saker överallt.
Han passar på skämma bort henne lite :)
Annelie åkte runt 15, stack vi iväg käkade och sen inom vårdcentralen på Fyllinge lämnade igen min tens apparat. Så får se när jag får räkningen för jag haft den.

Väl hemma sov Svea igen... det tar på krafterna vara på dagis^^
Jag passade på duscha i lugn och ro. Skönt göra det dagtid och inte alltid sent på kvällen, man vet ju aldrig när lilleman har en bra eller dålig kväll.

Idag har han varit en ängel. Hade ändå en lång vakentid från 17:30-18:45 där han bara var och kikade runt. Så få se när han vill vakna och ha mat innan det är natt för oss.
Hoppas på han inte blir ledsen som igår, vore skönt om han är en lycklig bebis då är jag en lycklig mamma.

Imorrn kommer Bvc på hembesök.
Besök av farfar med på kvällen tror jag det blir.
Det va väl planerna för imorrn.

Mammiga

2010-08-24, 21:50:36 / Kategori: Allmänt
Jaha då börjar verkligheten för mig nästa vecka.
Sambons jobb ringde dom har lite kris så han måste börja jobba på måndag. Men infaller på hans em vecka så han ska köra inskolningen 9-11 varje dag sen sticker han till jobb. Ska väl följa med någon dag här se hur Svea har det. Men just nu njuter jag av bara ha pojken och vara lite själv i lugn och ro. Och såklart boka in lite tjejkompisar som kommer för att gosa med bebis och snacka skit.

Han fick även sin iphone idag så han har helt slutit sig och har bara ögon och öron för den. Jaja killar och deras leksaker^^

Svea har fortsatt sitt superkink och varit supermammig idag så att så fort jag bara tar i lilleman är hon där klänger i ens ben. Så eftersom båda är mammiga har jag kört skytteltrafik med matning antingen är det den ena eller den andre. Sambon känner sig lite off eftersom han känner sig obehövd, men ja vad ska jag göra... inte konstigt lilleman är mammig han har ju bott i min mage i 9 månader.
Svea har ju sina perioder.
Fast hon sov ju bara 30min då vid lunch, så det har väl sin förklaring med.

Annars vägde jag mig idag, gjorde samma sak efter en vecka med Svea.
Har tappat 9 (!) kilo :D vilket känns jävligt gött då jag inte gick upp nåt nu- men behövdes ju inte då jag låg på lite övervikt sen Svea. Så nu väger jag 65 samma vikt som när jag +´ade med Svea.
Bara 7kg kvar till min målvikt, men nu är jag under 70 vilket bara det känns super så nu fort det andra ta den tiden det tar.

Nej får återgå till lilleman han vägrar somna så har varit vaken sen klockan 20, rekord för honom!
Snart läggdags för mig med för jag går upp med honom runt 04-05....

Egentid

2010-08-24, 12:13:07 / Kategori: Allmänt
Det är väldigt konstigt med egentid såhär mitt på dagen när sambon är iväg med Svea på dagis. Men skönt och tyst. Jag hann äta frukost i lugn och ro, surfa lite och sen vaknade lilleman :)

Så skönt han är en glad nöjd kille nu. Vaknar var 3:e timme och äter har lite vakentid- den är inte lång men man hinner se hans blå ögon i af.
Gjorde om i hans klädlåda så nu kör vi på storlek 56, så 1 hel vecka hade han 50. Herregud Svea hade i af det i en månad tror jag.

Bvc ringde idag dom kommer på hembesök på torsdag, ska bli skoj se vad han väger då.
Har bytt till Vallås nu orkar inte krångla med båda barnen köra iväg till Fyllinge så ska flytta Svea med till Vallås. Bara jag som är kvar på Fyllinge men jag går ju inte dit så ofta så då är det lugnt.
Men nu ibörjan går man ofta med lilleman skönt kunna ha det i närheten + det ligger nära Sveas dagis så man är ju där i krokarna.
Fått tider på hur hon ska gå nu, blir 4 dar ena veckan och 3 den andre. Så ledig varje Fredag, och hon får lunch varje gång hon är där vilket jag tycker är bra får hon in den rutinen äta borta och kanske lära sig äta med bestick inte som här hemma med händerna.

Idag hade hon varit lite mera kinkig sa sambon, men tror det berodde på hon vaknade 8 fick välling då och hann väl bli hungrig. För när dom kom hem var hon superkinkig och bara slök gröten rakt upp och ner och somnade på 2 röda.
Så skickade iväg sambon med världens längsta lista till Ica. Har ju som sagt inte brytt mi gom mat på ett tag så insåg allt är slut mer eller mindre hemma och han fick pengar den 19:e (vilket vi missat) så han lär vara borta i af 1-1,5 timme. Men får bli hans egen tid idag :)

Imorrn kommer sötaste Annelie på besök gosa med bebis och snacka skit med mig :D
Längtar!

Lilleman

2010-08-23, 21:17:37 / Kategori: Allmänt
Här är han väl ca 30min



Myser hos sin pappa



Sover gött i vagnen när vi är ute



Min lille plutt <3



Första dagen på dagis

2010-08-23, 20:42:20 / Kategori: Allmänt
Ja jag vet knappt vart tiden tar vägen. Och inte heller fungerar man riktigt som människa med detta skrikande på kvällar/nätter. Vi delar ju upp det så jag lägger mig senast 22 och sen ställer vi klockan för att väcka honom för mat och sen tar jag vid på morgonkvisten och så vidare....
Att prata med varann har uteblivet man tar det viktigaste som typ "vad ska vi äta idag" och en underhåller Svea om lilleman är lessen dagtid och så turas vi om där med. Svea verkar inte lida av att han låter, hon tutar och kör som vanligt. Men det är det sköna man fått höra genom att få barn tätt dom kan somna till allt, dom vänjer sig fortare än vad en annan gör.
Så därav har vi inte kommit fram till nåt namn, vi känner vi har inte tid sitta ner samtala med varann om det. Men LOVAR jag skriver det här och på facebook när vi vet.

Men idag ha det varit en BRA dag :)
Vi råkade sova bort alarmet inatt så han vaknade av sig själv och slök all mat och så testade jag ge lite mera. Han bara rapade och somnade om.
Wiho.
Sen körde jag på det att han får sova tills han vaknar av sig själv så blir det absolut inte vi matar han för ofta, och detta verkar ha hjälpt + att han åt innan bara 60ml nu äter han 90 och inte ett enda skrik. Väldigt hungrig pojk så det har väl varit en blandning av hunger och magknip ibörjan.
Men känns super kunna göra honom mätt och nöjd.
Man går liksom sönder inuti av detta hjärtskärande skrikande.
Så nu kör vi på detta i ett par dar se om det fungerar.

Sveas första dag idag på dagis.
Var där med sambon mellan 10-11 och hon lekte med duplo och sprang med gå vagn. Så hon klarade sig utan sin pappa :) Så skönt hon verkar trivas.
Imorrn blir det 10-11 sen onsdag 9-11 och sen får vi se beroende på vad dom tycker. Men dom (han praatde med 2 lärare) tyckte hon verkade vara en tuff flicka lite av en pojkflicka! *hehe*
Dom kommer vara 21 stycken barn, flest killar så dom har försökt få dit lite tjejer så få se hur många flickor det blir. Men då är det bara bra Svea är lite tuffare så hon inte blir överkörd av nån pojk.

Inte lika ledsen längre

2010-08-21, 20:40:51 / Kategori: Allmänt
Började igår med att testa väcka lilleman (ja han får kallas så tills vi gett honom ett namn) var 3:e timme och gav bara 30ml nan. Under dagen sover han som en gris, hur nöjd som helst.
Sen runt 18 började han kinka lite, men vi hjälpte honom bajsa så blev han faktiskt nöjd. Men vid 22 började det igen men var inte alls på samma gallskrik panik nivå som i förrgår. Och innan 02 somnade han.

Har kört samma grej idag fast med 40ml och i förmiddes var det väl sådär men sen lyckades han bajsa själv :) wiho. Stackars bebisar som inte fixar detta med att bajsa.
Sen efter lunch och ja till nu har han varit som igår sover, sover, sover. Så vi leker skalman just nu med ät och sovklocka så vi inte missar nåt mål till honom.
Ska bli spännande se hur natten bli, verkar som det är då det är värst.
Men barnläkaren på förlossningen (sambon var upp där en snabbis idag kollade hans vänster öra då vi missade det i torsdes) tyckte det lät bra och skulle helst ge 50ml med tanke på han är snart 1 vecka. Så vi kör på det imorrn.
Så förhoppningsvis hjälper detta!

Svea blir bara mer och mer nyfiken och klappar honom eller ja på fleecefilten uingefär som hon klappar Ozzy^^ Och när han ligger i babysitterna går hon fram försöker gunga på den. Dock tar hon i alldeles för mycket så man får hålla emot.
Men skönt hon inte verkar ha ont av honom eller avis, än så länge... kanske blir andra bullar när man är ensam med båda.

Annars idag har vi bara varit inne, tagit det lugnt.
Käkat "lyx" middag dvs potatis, sås och hemmagjorda köttbullar!
Anledningen till det var lyx är innan iveckan har jag bara fixat snabbmakaroner med felix köttbullar eller falukorv. Orkar inte riktigt engagera mig i matlagningen just nu. Det ska gå fort bara.

Förlossningsdagen

2010-08-20, 22:15:07 / Kategori: Allmänt
Vaknade runt 06 med förvärkar, med lite mera kraft i men ändå inte onda.
Låg och vilade så länge jag kunde vi skulle ju infinna oss på förlossningen vid 8. Sambon kom upp lite efter 7 lagom yrvaken.

Väl där tog dom ctg och blodtryck, dock sov bebisen så fick vända på mig från ena sidan till den andre för det skulle bli lite kurva på honom. Allt såg bra ut och väldigt få förvärkar så vi käkade frukost där runt 09.
Sen kom barnmorskan in igen (ca 10) sa att dom skulle ta hål på sista hinnan (är nämligen 2 fosterhinnor och bara ena hade gått sönder då vattnet gick). Kan säga det var en mindre rolig upplevelse... tur man slipper det igen.
Kollade hon ctg och bebisen sov fortfarande så fick röra mig än hit och dit så han vaknade och till slut blev det bra ctg. Var bara öppen 3cm.

Fick rådet upp röra på mig så det skulle börja hända nåt, tycker efter 10min blev det ordentliga värkar och jag hoppade in i duschen. Men klarade knappt stå kändes som världens tryck neråt så satt på den lilla stolen där inne med vattnet på max på värmen och ändå var det kallt enligt mig.

Vid 11:30 gav jag upp duschen och fick hjäp till sängen och tog lustgas.
Var då öppen 6cm. Trycket neråt bara ökade och lustgasen gav inte ett skit så efter bara 15min ökade dom den ett steg.
Vid 12 sa jag (detta är ju mannens ord jag har noll koll på tiden) att det bara var tryck neråt konstant, fick knappt 30sekunder mellan mina värkar. Och jag började känna jag ville krysta. Men som vi båda visste var jag ju bara öppen 6cm så han bara "nejnej det är långt tills dess".
Men fick till slut honom ringa på sköterskan och då hade jag redan börjat krysta lite lätt och hon kallade direkt på barnmorskan.

Jag låg på sidan så dom mer eller mindre drog mig på rygg, slängde upp ett benstöd och sa vi var tvugna samarbeta då bebisen hade dåliga hjärtljud. Dom var nere först på 80, sen ner till 50.
12:35 började jag krysta, 12:41 är han född så tog bara 6min = 2 krystvärkar.
Och enligt sambon så mer eller mindre slet dom ut honom när dom fick tag om axlarna.
Jag kände han var stor, Svea var helt klart lättare få ut men då hade jag varit påverkad av lustgas i 6 timmar nu hann denna knappt ta. Och fick ingen mellan krysningarna pga hans hjärtljud.

Så fort som fasen gick det när mina värkar väl startade. Lite väl fort rent psykist, kroppen körde ju sitt race men själv minns man ju från Svea och inväntade vissa steg som t ex massa illamående och här bara sa det svisch.
Men jäkligt skönt efteråt det gick så fort. Var lite rädd där innan frukosten det skulle ta hela dagen.

Han vägde ju 4495 gram, var 54 lång. Så en stor pojk :)
Moderkakan vägde 850 gram !!! Men han ligger precis under strecket för vara för stor för sin tid. Men bra dom har såna mått kanske man får extra koll om det skulle bli en bebis till.
Han väger ju ändå 900 gram mer än Svea så det vill man inte lägga på för varje barn.

Trots jag bara förlorade 4,5dl blod var jag sjukt yr säkert i 2 timmar efteråt. Så bara fick dricka massa nyponsoppa och låg där likblek i sängen medans sambon gosade med pojken.
Blev bättre efter jag fått duscha och blodsockret steg.
Vid 17 käkade jag kvällsmaten ute i matsalen på förlossningen och sen vid 18 fick vi komma upp på BB.

Var ju fullt där så fick dela rum med en annan mamma. Vi hade ändå inte tänkt ta familjerum, har ju katterna att tänka på. Bara jag som inte gillar detta dela rum med okända och det känns som man måste tassa på tå. Så sov sjukt dåligt den natten + pojken var vaken mellan 04-07.

Han är med positiv så eftersom jag är Rh-negativ fick jag en spruta, även mina tabletter som ska stoppa mjölken att rinna till.
Och dagen efter fick jag nytt vaccin mot Röda hund. Så nu har man skydd mot det igen.

Mådde kanon dagen efter, om man bortser från all träningsvärk. Man använder muskler man inte visste fanns.
Så det blev tidig hemgång denna gången med. Kan säga det var underbart sova i sin egen säng.

Veckan som gått

2010-08-20, 08:34:37 / Kategori: Allmänt
Ja som ni sett så har pojken kommit till världen- äntligen :D
Sen dess har dagarna bara försvunnit, redan fredag fattar det inte riktigt.

Stannade bara 1 natt på BB sen kom sambon hämtade mig och runt 14 åkte vi därifrån. Blev en premiärtur för honom till Ica då vi inte hade nåt hemma direkt.
Sen körde vi direkt till Skåne för att hämta hem Svea. Farmor är ju lärare så henne barn skulle börja på onsdagen.
Hon blev superglad se oss och kikade lite nyfiket på bilbarnstolen men visade inget direkt intresse så.
Blev vi käkade där och vi var väl hemma runt 20:30.
Så den dagen var allt lång tyckte jag eftersom jag sovit så dåligt på BB, kan inte sova bra borta.

I onsdes tog vi en kortis promenad till Ica på Vallås och sen gick sambon en längre runda med barnen. Har inte den orken nu + man ska ta det lugnt ibörjan med tanke på bäckenet.
Dior & Koffe kom på en snabbvisit och han fick en sån supersöt snuttefilt med elefant på :)

Igår var vi gjrde PKU test på förlossningen, och kollade hans vikt med. Han hade bara gått ner 100gram så det va bra. Dock blev han så superlessen och panikslagen när hon stacka han i handen :/
Vi skulle kollat hans vänster öra för hörseltestet gav inget utslag, men det glömde vi bort. Får ringa idag kolla när vi ska göra det eller om Bvc kanske kan fixa det. Så var det på Svea med så är inte direkt orolig det är nåt.

Sen på eftermiddagen tog mannen barnen och gick med 2 polare till och från Citygross så jag kunde sryka så mycket jag bara hann.
Har min första visning på söndag och all info är ju klar bara kläderna som ska fixas till. Så visst denna veckan har de varit mycket och lite rörigt men sen ska jag ju inte stå och stryka 70 plagg såhär i panik.
Vet att många tycker jag är galen som ska jobba men detta är något jag och sambon bestämt tillsammans och även lagt ut den del pengar på så vi vet vad vi ger oss in i.
Bara för man blir mamma behöver man inte vara hemma 24/7. Så jäkla mycket snack det är om jämställdhet här i Sverige borde det väl då med gälla vara hemma med barnen?
Det är inte sämre för han är hemma!
Har inte jobbat sen Maj 09 det känns på den sociala biten, så ska bli skönt komma ut känna mig nyttig och ha roligt samtidigt.

Inatt hade vi ingen glad pojk :(
Han vaknade och började skrika runt 18 och vid 02 tog hans ork slut så då tvärdog han.
Ändå bajsade han 3 ggr, rapade efter varje måltid... visst Svea hade med magknip som fan men tror inte hon höll på så länge. Tar ju tyvärr några dar eller vecka innan deras mage kommer igång ordentligt. Hoppas han mår bättre idag.
Svea somnade ju till hans skrik så hon har sovit hela natten, sover än. Ska snart in väcka henne. Skönt nån i detta hushåll har kunnat sova ;)

Välkommen

2010-08-17, 22:40:51 / Kategori: Allmänt
Här kan ni se våran "lilla" sötnos :)

http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=30783

Vattenavgång

2010-08-15, 14:28:02 / Kategori: Allmänt
Sovit sjukt gött inatt, bara varit uppe 1 gång! Så blev ändå en 8 timmar isträck man fick, vilket tillhör ovanligheten för min del denna sommaren.

Vaknade i af av man låg på en blöt fläck, så när jag väl reste mig ur sängen bara rann det längs benen.
Vattnet som gått, precis som med Svea sköter det sig själv när man sover ;)
Käkade frukost och tog det lugnt, efter en del tjat kom sambon äntligen ur sängen och vi for in till förlossningen. Man måste ju upp på rutinkoll eftersom det finns infektionsrisk när vattnet gått.
Dom tog ctg kurva idag med, tog sin tid då bebisen sov i 20min men han vaknade till slut. Jag hade några sammandragningar och på barnmorskan lät det som det var på väg igång men jag har inte ont det minsta.
Läkaren var upptagen på akuten så vi gick ner till kiosken tog en burgare, gick en runda nedanför galgberget och när vi kom upp igen hade han kommit på plats. Så blev knappt 5 sek han undersökte mig då det bokstavligen rann vatten ur mig.

Skillnaden nu från Svea är då man är omföderska får man bara gå 1 dygn sen ska barnet ut. Så har fått en tid till imorrn bitti, blir det koll och ev igångsättning beroende på om jag har värkar eller inte.
Hoppas i af det drar igång av sig själv ikväll/natt slipper jag bli igångsatt. Det är det enda man hört så mycket negativt om så det slipper jag gärna.

Har packat upp alla kläderna nu.
Så snygga :D
Ska strax börja stryka tjejernas överdelar medan jag har ork och energi, ju mer jag får undan nu desto mindre måsten har jag att komma hem till sen iveckan.

Latensfas

2010-08-14, 21:42:27 / Kategori: Allmänt
Det här med att föda barn går inte alltid som man vill, eller man kan ju inte bestämma nånting själv man får snällt vänta på vad kroppen säger, tycker och vill.
Jag är nog inte riktigt skapt för detta med föda barn snabbt som vissa andra som fixar det på 4-5 timmar.
Ska man se det rent konkret startade ju allt med Svea en lördag morgon och sen jobbade kroppen sakta men säkert till mån fm då hon föddes. Det är ju 2 dygn.
Visst nu har jag ju den turen jag inte låg med värkar i alla dessa timmar som det finns vissa som gör, men det är så drygt man vet det är på G men det går så slött.

Och likadant denna gången tydligen.
Natten mellan fre-lör ca 01 (hann aldrig somna) så började det som förvärkar men direkt kände jag hur det kom i ryggen med vilket är ett klassiskt tecken på riktiga värkar. Och även slemproppen kom kanske vid 02.
Så sambon somnade och jag försökte vila emellan värkarna.
Från första stund till ca 03 var dom direkt nere på 10min. Vid 03 vaknade Svea så sambon gav henne mat och välling som alltid numera nattetid. Så kände jag det va dags ringa förvarna farmor och då damp värkarna ner till 3-5min, så hon körde på en gång.

Vi gick ju upp klädde på oss, jag la mig isoffan istället och bara för jag rörde på mig antagligen slutade dom. Så packade det sista, snackade med farmor och sen försökte vi alla sova här på soffan. Då direkt kom mina värkar tillbaka ner på 8min och varade ca 1,5 minut så vid 08 åkte vi in till förlossningen.
Där va det rent kaos, så låg i väntrummet i säkert 40min. Och sköterskorna sprang som skållade råttor, massa bebisar på morgonkvisten tydligen.
Fick i af ett rum dom tog ctg och såklart hade jag bara värk var 10min, men dom undersökte mig ändå och är ca 3cm öppen men kan man vara som omföderska utan det betyder nåt.
Men helt klart sa dom det är på G, men är i latensfasen* så han kan komma idag, imorrn eller t o m övermorgon.
SUCK.
Var bara åka hem, så käkade vi frukost kollade så farmor hade packat ner allt till Svea poch så blev det lite pusskalas.
Så nu är Svea nere hos farmor & farfar i af till måndag sen får vi ju se OM det blivit bebis eller hur vi ska göra.

Jag tog en dusch och la mig för jag hade då varit upper sen fredes morgon 08 dvs ca 30 timmar isträck.
Vaknade igen vid 16 och har inte haft en enda känning.
Så vi sa han kommer säkert på måndag fm som Svea, min kropp kanske behöver 2 dygn på sig bli redo. Men ska väl inte klaga jag har inte ont, jag kan va hemma i lugn och ro men det är så jobbigt denna väntan man vet ju det är dags så jag blir sjukt otålig.
Men att det ska behöva ta dagar för att föda barn, det hade jag int väntat mig nu med nr 2.

Så nu ikväll gick vi tll Olivers på Vallås, käkade kycklingvingar. Väldigt god mat och billigt för vara Restaurang. Och gick hem i lugnare tempo, får jag väl se om det kickade igång honom till inatt^^ man ska ju ut röra på sig i den mån man kan och har ork men inte glömma vla.
Även äta gott och boosta kroppen helt enkelt inför det som ska komma.


*Vill ni läsa mer om dom olika faserna gå in här:
http://www.barnsidan.se/cldoc/85.htm

Grattis.

2010-08-14, 21:19:05 / Kategori: Allmänt
GRATTIS

säger jag till Annelie & Pauline som fyller år idag.

Ingen bebis på G här på eran dag som ni önskade.
Hoppas ni haft en kanondag.

Fredagen den 13:e

2010-08-14, 12:29:39 / Kategori: Allmänt
Gick superbra för Dior ha Svea när jag hade mitt möte. Dock tog det ca 1,5 timme iställer för 1. Men första mötet blir ju alltid längre när det är massor med information som ska ut.
Fick även sms från Dhl så vi hämtade ut paketet med kläderna :D Längtar tills jag kan packa upp dom och kolla igenom vad som finns.
Köpte även på Rusta en vädringsstång och en megastor resväska på hjul, dom hade nämligen rea så fick den för 499:-. Som hittat då andra jag sett i väskaffärer tar minst 1000:-. 
Så nu ska allt vara redo inför säsongsstart.
Eller ja kläderna ska ju upp på galgar, strykas, priset ska skrivas på lapparna i kläderna mm men det är ju det som ska bli det roliga nu att pyssla med fram till den 17:e.

Ida, Oscar, deras kompis Malin och Xo kom igår kväll vid 18 med Mc Donald´s käk :) sen resten av kvällen blev det vi snackade om allt och inget och Svea busade runt med Xo och alla andra såklart.
Blev vi höll henne vaken så länge hon orkade men vid 21 gav hon upp då somnade hon i sambons famn. *aaww*
Dom gick lite efter 22 tror jag så vi la oss mer eller mindre direkt, var trött men ändå uppe i varv.

Så därför inge bloggande, men bäst skriva nåt idag annars tror ni kanske man ligger på förlossningen^^

Kan en massa ord

2010-08-12, 21:19:51 / Kategori: Allmänt
Svea har varit helt underbar idag, varit så glad och mysig. Hon har nog märkt att jag inte har ork leka så hon har taggat ner sitt tempo.
Blev i af superglad när sambon kom hem och genast blev det lite vildare. Så han fick ta en snabbdusch sen busade dom på. Han satte igång sin favoritmusik Slipknot på bra volym och herregud vad hon skrek, så tack och lov (jag är inte heller nåt fan av dom) blev det Volbeat istället och direkt tystnade hon och började dansa :)
hihi, dom vet redan nu vad dom vill och inte.

Har även kört utan napp mer eller mindre under hela dagen. Den ska ju bara användas när det är sovdags.
Och som hon pratar på på ett annat sätt nu. Försöker härma ord men går sådär än så länge. Men sen vet hon en massa som t ex säger jag "hämta blomma till mamma" går hon ut i trädgården plockar en klöverblomma och kommer in med, napp vet hon absolut vad det betyder. Säger man katt går hon fram till Ozzy och säger man vovve hämtar hon oftast en av sitt gosedjur hon haft sen hon föddes som är en hund.
Så snart får man väl börja tänka på vad man säger dom fattar mer än man tror.

Vid 18 var jag helt slut och sambon sa jag kunde lägga mig lite, så han tog hand om resten av kvällsrutinerna precis som igår. Behövde nog sömn med tanke på vi gick upp 06, sovit stenhårt utan öronproppar under täcket med kläder på. Blev väckt kl: 20 kan säga jag va liiite svettig då. Men det råder en dusch bot på.
Fick i af tillbaka lite energi :)

Imorrn kommer Dior hit! Ska bli skoj ses och så har jag 1 timmes möte med jobbet via telefon.
Sen på kvällen ska Ida & Oscar komma så ska vi käka ihop :)

Vi gör planer dag för dag men alla är ändå beredda på man ställer in om nu det blir bebis, men känner jag måste ha lite planer bokade annars känns livet så jäkla trist av all denna väntan.

Dröm eller inte?

2010-08-12, 13:18:09 / Kategori: Allmänt
Inatt har Svea sovit hela natten, däremot tror jag nog att jag har kissat en miljon gånger. Känns så i af varje gång man vaknar. Så det där med ostörd nattsömn kan vi glömma.

Svea vaknade i af 06 så blev en tidig morgon, men lika bra vänja sig och komma in i bra rutiner nu innan dagis. Vet ju inte än vilka tider vi får lämna på.
Varit en slapp morgon för Svea var nog lite för trött själv för att vakna så tidigt så hon har suttit gosat med sina gosedjur eller lekt stillsamt på sitt rum :)
Så få se nu efter middagsluren om hon fått lite mera energi.

Har nu fått lagt ut ett gäng med kläder på Tradera, får man hoppas nåt blir sålt.
Skönt i af fått rensa ur garderoben.
Bara min kvar- men får jag ta när jag väl kan prova igenom alla kläderna.

Kan i af avslöja att trots jag hade mensvärk hela dagen igår och förvärkarna kom ca 15min emellan så som alltid la dom av på kvällen. Min kropp är sjukt trött helt enkelt.
Men har ett märkligt minne från inatt vet ej om jag drömt eller om det hände i halvvaket tillstånd (vilket som kanske det va bäst så) men kände ett sjukt tryck neråt och det gjorde jävligt ont i bäckenet/underlivet.
Idag kan jag knappt böja mig frammåt utan det känns i bäckenet. Så han kanske fixerade sig inatt?!?!?!
Har ju fått det förklarat att "det känns som ett bowlingklot pressar sig neråt i ditt bäcken" ryyys låter inget vidare.
Så kanske var bäst jag halvsov igenom det ;)
Och försöker han komma längre ner nu kommer han nog trilla ut- lite den känslan har man.

Bf dag idag

2010-08-11, 21:28:01 / Kategori: Allmänt
Ja som sagt bf (= beräknad födelse) dag idag men ingen bebis i sikte.
Fast det är klart hur ska det kunna starta när min kropp inte är utvilad?!?!
Kissandet är man van vid, inga problem men vareviga natt vaknar Svea och det tar på mina krafter eftersom det alltid är efter 01 och sambons klocka ringer ju 05 så han måste ju sova.
Innan har vi alltid delat på det så han tagit sena skiftet och jag morgonen med henne, men nu när han cyklar till och från jobb är han faktiskt helt slut på kvällarna som man ska vara. Haha han är inte van vid att vara nyttig rent kroppsligt.
Visst jag ser 2 tänder där nere är på gång så dom spökar säkert lite men känns inte att det är därför hon vaknar nattetid utan det är precis som hon vill åt maten. Får hoppas hon slutar med det när det är dagisdags för då kommer hon om inget annat vara supertrött tills hon slutar vakna nattetid.

Men ja åter till detta med lillebror.
Han vill nog ut, men jag ska ju orka med också det är nog där haken klämmer. Är ju snart ner smsád, även en del på Facebook och här kraschar väl snart bloggen^^ Lika många unika läsare men herregud vad alla kollar den x antal gånger per dag.

Kommer inte skriva om/när det drar igång för som sagt det kan ta sin lilla tid (har ju erfarenhet efter Svea då vattnet gick på lördan men hon föddes på måndag fm och där gick jag utan värkar och bara väntade och alla andra då med såklart. Men sen gick det undan tack o lov) så ni får hålla utkik på webbisar och sen som sagt kommer jag skriva här med.

Men håll gärna tummarna att han kommer innan veckan är slut :)

Dagen har rusat iväg

2010-08-10, 21:18:46 / Kategori: Allmänt
Full rulle har det varit här idag :)
Men dagen har bara susat iväg så har känts kanon :D

Alexandra, Elin & Nea kom lite efter 10 och det blev ju lek på en gång trots Svea var nyvaken. Nea var söt ordnade en liten teater med gosedjuren isoffan och ja dom andra sprang mest runt som yra höns.
Svea gillar verkligen äldre barn, hon hängde i hasorna efter stackars Nea som är 5 så hon tyckte nog det va sådär.

Vid 13 hade dom gått, var ju lunchdags för oss alla, så bara värmde idag med spagetti med köttfärssås. Och tur va väl det då Svea lyckades göra en vurpa i köket precis innan jag skulle äta.
Hon ska alltid leka med katternas vattenskål (men har en size som en hundskål) så hon hällde den över sig typ och sen skulle hon springa ifrån mig för hon vet hon inte får göra så och bara halkar ju runt så jag hinner inte ens reagera förrns hon ligger med benen i luften på golvet.
Totalt kaos där i säkert 15min, superhysterisk. Men har inte sett nåt märke så hon blev nog mest rädd. Tänk när ska hon lära sig inte leka med vatten inomhus.
Så ja sen fick jag äta ;)

Liz, hennes mamma och Viktor kom på besök kort därefter med hundarna och det märktes inte att hon busat massor med kompisarna innan utan hon fortsatte köra på i 200 knyck.
Så vi satt ute i trädgården svettades i solen.
Sambon kom cyklandes då vid 15 och gjorde oss sällskap så dom gick nog inte förrns 16:30 då när vi alla kände det va dags för mat.
Men var supertrevligt med sällskap idag.

Vi for iväg käkade på Burger King, vi båda var för hungriga för att laga mat. Sen blev det handla lite idag igen på Citygross, mannen fick för sig han vill ha nachotallrik imorrn och alla ingredienser till det har man inte hemma.

Väl hemma satte jag mig kollade mejl då jag fått en massa från jobbet. Så nu har jag beställt visitkort, man får ju bara det när man sålt en säsong, men jag vill ändå ha bara jag får betala mina. Men känns lite bättre kunna dela ut dom på visningarna, gör man reklam för sig.

Var inom Ica med hämtade ut ett paket, visade sig vara mina fotoböcker *wiiee* kanonfina som alltid.
Men ska i fortsättningen bara köra bilder tagna med digitalkamera man ser när man blandar bilderna det är skillnad på kvaliten på fotona men är ju inte pga tryckeriet.
Så nu när jag faktiskt äger en kamera ska jag bara använda den och inte mobilen som man gör emellanåt.

Är helt slut i huvudet, så snart blir det en dusch och sängen.
Bf dagen imorrn- och det lär inte bli nån bebis.

Nattblöja??

2010-08-10, 08:49:47 / Kategori: Allmänt
Man är lite mör i huvudet idag.
Svea vaknade 04:20 och samma visa som dom andra dagarna. Undrar om det är maten hon vill åt eller bara att blöjan är för  blöt?!?!?
Ska testa låta henne sova inatt i en Up&go nr 5 istället för Comfort fit nr 4 se om det blir nån skillnad. Annars får jag väl kolla upp det farmor nämnde om nattblöjor. Kan ju vara så nu kissar hon så mycket att det gör så hon vaknar för såhär har vi inte haft det om hon inte varit sjuk.

Ändå vid 7 var det dags igen ville hon upp. Så min klockan stod ändå på 8 så kände lika bra att dagen drar igång. Men lagom tills jag ätit frukost fått på mig kläder så började Svea lägga sig gosa på golvet, mattan osv så nu sover hon.
Lika bra det så hon är pigg och har energi när besöket kommer hit om ca 1 timme.

Och jag hinner köra en maskin tvätt, slipper jag tänka mera på det sen.

Snart premiär...

2010-08-09, 21:20:49 / Kategori: Allmänt
Nu märker man att snart snart är det Premiär för Wild Mango :)
Ska ha Webex möte (telefonkonferans via datorn) på fredag, rent info möte för oss som inte var med på Kick offen. Sen nästa vecka är det på tisdag med.
Spännande se om jag lyckas lösa hur man loggar in på sånt ;)

Snälla Dior ska i af komma hit passa Svea den timmen det mötet tar och såklart ska vi ju umgås med. Har knappt setts isommar tycker jag men hon har ju haft sommarvik.
Så passade skitbra hon har inget jobb denna veckan och jag behövde lite hjälp.

Är nog bara nu ibörjan vi har en del möten men alltid skönt få så mycket info man kan.
Hade gärna velat vara med på Kick offen, den var ihelgen men kändes sådär åka till Stockholm och vara där i 3 dar så nära bf dagen.
Men ska vara en miniträff i Oktober i Varberg- den hade jag tänkt komma på i af.

Längtar tills jag får avin och kan hämta kläderna, spännande se hur dom kommer se ut :)
Ska i af ha en egen liten visning på premiärdagen för några vänner som inte vill ha visning själva men är nyfikna på kläderna!
Hinner jag "öva" inför den riktiga visningen den 22:e.

Back to work

2010-08-09, 20:49:40 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade runt 01 inatt men var bara ny blöja och mat hon ville ha, sen slocknade hon på 2 röda. Satt ändå uppe kanske 5min extra så jag va helt säker på hon sov + jag slapp ränna in och ut ur sovrummet och störa sambon.
Han gick ju upp vid 05 idag för att sen cykla ca 7km till jobbet.
Men han cyklade varje dag när vi blev tillsammans så bara bra om han kommer igång med det igen både för kondisen och han går ner i vikt, då blir han piggare. Sen om det blir en sån vargavinter iår igen ja då får han ju ta bilen såklart.
Själv hade jag sjukt svårt för att somna om + jag vaknade när sambon gick upp så när Svea väl skrek till att hon hade vaknat för dagen var jag inte så pigg. Ändå var klockan 9:15!
Det är nackdelen med att hon äter mitt i natten vi sover för länge på morgonen.

Tog det väldigt lugnt på morgonkvisten blev ju mat till henne och mig och sen vid 11:30 var det samma visa som dom senaste dagarna hon vill absolut inget. Så la henne isängen och hon somnade, sov 1 timme.

Men efter det slukade hon en portion gröt, men nu är vi tillbaka på Fullkornsgröt från Semper. Kör nu en från 1,5 år men hon verkar gilla den skarpt och behöver inte ens ge katrinplommon utan hon kan bajsa i af :) så ett halvår hit eller dit spelade ingen roll för hennes del på gröten.
Maten har hon tyvärr börjat krångla lite med igen, men tror nog det är några fler tänder som spökar även om dom inte syns så tydligt.
Huvudsaken jag får i henne gröt nu och inte bara välling.

Sambon kom hem vid 15, såg lagom slut ut. Så nån kommer ha träningsvärk i lår och rumpa imorrn ;)
Vi käkade bara lite lätt, insåg nämligen igår kväll att vi behöver handla. Men blir så när man inte käkar hemma på hela helgen tappar man koll på vad man har och inte.
Så vid 18 tog mannen Svea och dom for till Citygross, kan vi äta imorrn igen som vanligt :D

Så idag blev det vi drog ut på hennes nattning ca 30min men hoppas hon inte vaknar inatt.
Imorrn vid 10 kommer Alexandra & Elin hit, får ungarna busa av sig :)

Märktes idag redan efter nån timme att det tar på ryggen så mycket man får springa efter henne, eller om hon kanske bara busade extra mycket för jag va själv idag.
Min rygg har protesterat i af.
Så jag hoppas det blir bättre imorrn med en lekkompis.

Vilket datum?

2010-08-08, 22:19:29 / Kategori: Allmänt
Nån som kanske vill gissa på ett datum då pojken kommer?

Har fått 2 som tycker den 14- för då fyller dom år.
På fre den 13 bara för det ett coolt datum.
Den 16:e.

Inte den 19:e- då fyller hennes pojk år lite dumt det ska krocka även om det hade varit smidigt komma ihåg.

Ett tag chansade jag på den 5:e bara för det va det datumet innan ultraljudet, men som ni märker har vi passerat det och inget skett.

Regnig söndag

2010-08-08, 21:14:20 / Kategori: Allmänt
Svea sov gott hela natten och jag med, eller ja jag har ju mina kisspauser men inget annat. Helt sjukt nu i 2 dar har vi gått väldigt mycket och inte en enda natt har jag haft förvärkar?? Men går jag t ex Ica el bara vi var en kort runda istan för en vecka sen då jäklar kunde jag ligga i flera timmar med förvärkar.
Bebisen är konstig.
Men får väl tro det farmor sa, den vilar upp sig inför det som ska komma.

Tog i af sovmorgon (får passa på nu för imorrn är det tillbaka till verkligheten då sambon börjar jobba) så kom upp 10:15. Sambon och Svea hade gått upp 8:30-9 nånstans där.
Sen åt vi frukost ihop.
Svea var sjukt kinkig och superlessen hela tiden så vid 11:30 gick vi och la henne och hon sov i 1 timme. Förstår inte detta riktigt, hon hinner knappt vara uppe på fm innan det är sovdags.

Farmor & farfar hade varit en sväng på Stenalyckan och kom hem till oss perfekt efter Svea vaknat och då minsann blev hon som en strålande sol :)

Satt och snackade lite och sen kände jag att jag redan var hungrig igen så for in till Harry´s och käkade där. Tog ryggbiff (som alltid) och den var supergod- som alltid! Svea fick en barnmeny (för på den finns det gubbar att färglägga) och kritor så nu har hon målat för första gången.
Jag har en målarbok + pennor i garderoben men vi har tänkt hon varit för liten men kanske dax ta fram det då och då så hon får öva. Vårat köksbord är perfekt för sånt då det är köpt på Amnesty (loppis) så det bryr vi oss inte om om det blir målat på.
Tyvärr regnade det, eller fel det var värsta skyfallet så sambon fick snällt traska själv hämta bilen (ingen av oss hade paraply) så vi stod och tryckte vid Gina tricot och sen fick vi rusa ner till bilen.
Skönt komma ut på en liten tur idag i af.

Farmor & farfar for vidare till Båstad för att träffa Ida innan deras hemresa och vi har bara tagit det lugnt hemma. Jag fixade matlådor till mannen och det blev även så jag bara kan värma imorrn. Man får göra det smidigt och enkelt för sig.
Hängde upp griffeltavlan vi köpte i fredes i hallen, blev riktigt fint.

Svea var väldigt mysig och ville bara ligga på en, kramas och pussas (hon har kommit på man kan pussas med stängd mun nu^^) så hon är nog lite slut efter helgen.
Blev en lätt läggning då hon kom till ro på dirketen vid 19.

Själv har man hunit med snacka med Liz lite, och surfa runt.
Får börja kolla upp hur veckan och ev nästa ser ut för lite vänner om man nu går över tiden. Farmor & farfar ska ju vara barnvakt men dom börjar nu den 11:e och bebis tycker väl inte han är redo att komma så nu känner jag mest det blir jävligt jobbigt/bökigt/stökigt att behöva tänka vem man ska ringa osv.
Har ju kompisar som har anmält sig det är inte det men vissa har ju egna barn och kanske inte kan/vill spendera ett halvt dygn hos oss med Svea. Det är ju det som är en nackdel med förlossning man vet aldrig hur lång tid det kan ta.
Sambons "fina" lösning var att jag åker själv...........
Men nähe ska man vara med göra barn kan man minsann vara med på sjukhuset med.
Jaja det löser väl sig på ett eller annat sätt.

Runda på stan & sightseeing

2010-08-07, 21:24:08 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela natten så det tog på krafterna alla utflykter igår :)

Själv vaknade jag störigt nog 6:30 och kunde inte somna om, så lite innan 8 gav jag upp och gick upp gjorde mig iordning. 8:15 väckte jag Svea och hon fick sin frukost.
Sambon kom upp runt 9 och vi hörde av oss till farmor & farfar dom hade med käkat frukost.

Så vi for in till stan vid 10:30 och strosade runt i alla möjliga butiker. Fick en liten present till pojken- inslagen, men vet vad det är så den får öppnas när han nu tänker komma.
Fikade lite snabbt på Roberts Coffee och Svea åt knappt en halv flaska välling, och efter mycket om och men somnade hon i vagnen. Hon verkligen vägrar koppla av emellanåt.
Visade farmor lite butiker för henne, blir ju så lätt man annars bara går på storgatan & brogatan och missar dom mindre gatorna med små butiker. Hon hittade massa saker hon ville ha, men ja tyvärr kan man inte shoppa allt men nu vet hon tills nästa besök vart hon ska gå.

Vid 14:30 lämnade dom av sina grejor på hotellet och vi får ut till Wild west för att käka middag, var buffe. Helt ok, men föredrar att beställa från menyn helt klart.
Svea mumsade i sig deras kyckling, gurka och nachochips det var väl det hon föll för^^

Sen blev det en sightseeing med bilen ner till Grötvik, ut mot Tylösand- Frösakull och till sist körde vi mot Riccardos som vi lovat.
Var väldigt mycket folk där men gott om platser på deras uteservering. Dock inte mina favoritsmaker, men hasselnöten är inte dum.
Fann även en hage med får i man kunde gå in i som vi gjorde, Svea skrek tillbaka på dom när dom bräkte *haha* hon är så rolig när ho ska prata med djuren. Hon gör ju likadant här hemma mefd Balder.

Klockan hann bli 18:30 så vi lämnade av dom på hotellet och sen for vi hem. Är ju läggdags för Svea och så kan farmor & farfar unna sig lite egen tid och gå på restaurang på kvällen.
Idag somnade hon efter kanske 30min, hon lekte först av sig isägnen, men man märker hon är slut efter allt vi gjort.

Själv låg jag vilade i 30min på soffan och använde tens apparaten. Det går så mycket fortare då för hela kroppen att slappna av för det känns ju vi gått en massa idag.
Lite väl varmt har det varit men man överlevde.

Heminredning

2010-08-06, 20:44:01 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade till vid 00 igår fick hon ny blöja och välling. Jaha ska detta bli nån vana med nattamat??
Jag hade i af lagt mig men kunde inte somna hade sån hemsk halsbränna att inte ens medicinen hjälpte. Men ja efter mycket om och men kom jag till ro.

Vaknade vid 8:30 gick jag upp, hann plocka undan lite från vardagsrumsbordet och sen gå in väcka tösen. Hon är så himla söt och go på morgonen när hon är nyvaken. Så vi satt och gosade i hennes rum säkert en 15-20min. Sen blev det morgonvälling.
Sambon kom upp vid 10 kanske, städade han badrummet och sen duschade.
Jag mådde väldigt illa idag efter frukosten så jag la mig vid 11 och Svea hade visst också kinkat en massa så hon passade med på sova. Så vid 13 hade hon vaknat och då väckte dom mig med.
Skön morgon för mannen, fick han lite lugn och ro :)
Sedan gjorde vi lätt lunch och gjorde oss iordning, blev precis färdiga när farmor & farfar kom.

Vi började med en liten heminredningsbutik i Falkenberg http://countrystyle.se/ kändes lite som komma hem till någon annans hem, typiskt farmor hitta ett sånt ställe^^ Var bara lite småsaker jag föll för men Svea fick en liten minibörs.

Sen for vi vidare till Särdals kvarn, fikade där på deras cafe och kollade in deras butik. Dom har ju en massa egengjorda safter, marmelader, gele allt möjligt. Väldigt mysigt och lugnt skönt ställe.
For sedan till Harplinge där det blev ännu en heminredningsbutik, http://www.smating.se/index.php. Denna passade mig mycket bättre, massa fina saker.
Blev en welcome griffeltavla, kommer nog bli snygg i hallen.
Alltid skoj komma till udda ställen man inte tänker på som finns i ens hemstad, men nu är ju farmor väldigt intresserad av sånt här så hon ser ju reklam får såna ställen i sina tidningar och lyckas hitta dom på nätet.
Men kommer nog fler gånger vi handlar där eller på nätet i af.

Svea har varit hur snäll som helst, hon trivs kanon i farmors & farfars sällskap och tycker nog också det är skoj komma iväg till nya ställen.
Kom väl hem runt 19 och blev ett snabbt bad och välling sen så la vi henne. Tog väl några minuter idag innan hon kom till ro men nu sover hon gott.
Få väl se om hon vaknar runt midnatt idag igen och vill ha mat.

Inget spikat för morgondagen, vi ska höras av efter morgonrutinerna.
Hoppas på samma väder som idag, lagom varmt och vi slapp regn på oss i af.

Pippi parken & rea

2010-08-05, 20:00:38 / Kategori: Allmänt
Helt otroligt så sov Svea till klockan 13, så 2,5 timme. Antingen var det för tidigt för henne gå upp 7:30 eller så är det ta igen sömn för dessa dagar innan hon haft orolig sömn.
Jag passade på ta fram alla kläder i 86/92 och plocka bort alla bodys. Har knappt använt dom så fram till stl 74 var body ok sen kändes det mest jobbigt använda dom.
Men byxor/tjocktröjor behåller jag i stl 80 för dom är gigantiska och vissa tröjor i 80. Det skiljer så mycket mellan märkena så lika bra köra på med nästa storlek ser man vilka som är små/stora.

Efter hon vaknat fick hon gröt, första måltiden sen morgonvällingen så kan säga hon riktigt slukade skålen. Första gången på länge! Visst jag har köpt fel gröt, är musligröt från Nestle så den är ganska så grov. Men hon får alltid katrinplommon till, men går sådär. Får väl köpa nåt annat nästa gång vi är i mataffär.

Sedan for vi in till stan, jag hade ju sett ett par skor när jag va istan med Lisa så provade dom idag igen och blev jag köpte dom med. Är ju vår/sommar skor men har jag till nästa år och fick dom för bara 100kr istället för 500. Gött med rea.

Mina skor från Monki


Sen gick vi till Pippiparken så Svea fick leka av sig där.
Var ganska så mycket folk, och mest äldre barn, men det bekymmrar inte Svea hon springer runt där i sin lilla värld kollar på allt och alla :) Bara hon inte har nån respekt för gungorna så sambon fick jaga fatt på henne då och då.
Jag träffade Jenny (en mamma från öppnis) och hennes barn så vi satt på en bänk och snackade.

Klockan rusade iväg och vid 15:30 åkte vi hemmåt, gav jag Svea yoggi under bilfärden. Och det märktes hon var hungrig.
Tillbaka hemma var det fullt ös både inne och ute, man verkligen ser hur skoj hon tycker det är att kunna komma och gå som hon vill ut och in. Är så glad att vi har en egen trädgård.
Blev ju bad i vanlig ordning och vid 19 slocknade hon på 2 röda.
Så får vi hoppas vi vaknar runt 8 imorrn igen, är mera lagom tid gå upp inte för sent. På måndag som sagt drar verkligheten igång igen för sambon.

Annars imorrn kommer ju farmor & farfar vid 14 tiden sen blir det fullt ös ihelgen med massa utflykter :)
Ser vi fram emot.

Inte riktigt sig själv

2010-08-05, 11:11:26 / Kategori: Allmänt
Igår var inte min dag helt enkelt.
Hade emellanåt varit skönt kunna spy galla över vissa personer här men samtidigt försöker jag tänka på vad man skriver. Det hamnar ju ändå på internet.
Så när jag har en dålig dag skiter jag helt enkelt i att blogga tills jag fått ur mig allt som måste ut.

Men jag kan tänka mig alla ni där ute hoppas/tror det är bebis på G, precis som med Svea har helt plötsligt bloggens besökare ökat.
Men ärligt, jag tror inte bebisen kommer innan den 11:e, jag tillhör väl den kategorin som går hela tiden ut + lite till.

Idag gick sambon upp 7:30 med Svea och jag sov vidare till 9:30. Kan säga det behövdes, inte för man är pigg men blir jag inte så länge jag är gravid.
Svea har sovit hela natten, inte ens gnytt till *wiho* dock är hon inte riktigt sig själv för redan nu vid 10:30 somnade hon i sin säng. Och har bara ätit sin morgonvälling...
Ja förhoppningsvis är hon pigg och glad nu när hon vaknar.

Vädret är kanon i mina ögon, mulet och svalt :)


v.40

2010-08-05, 10:46:48 / Kategori: Allmänt

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Mvc besök

2010-08-04, 13:36:12 / Kategori: Allmänt
Gick bra på Mvc, var en ny tjej idag som var jättetrevlig.
Allt såg bra ut, bebisen mår bra.
Nu är huvudet ruckbart istället för rörligt, så får väl anta det är det som skedde ihelgen med alla förvärkar.
Nästa besök är den 18/8, trodde nästan man skulle gå varje vecka nu men icke. Så jag hoppas INTE det blir besök då för det är ju 1 vecka efter bf dagen.

Järnvärde:
125
Hjärtljud: 137
Sfmått: 35
Vikt: 74 (så nu står man på +-0 sen jag plussade.)

Fin i öronen

2010-08-03, 21:08:47 / Kategori: Allmänt
Sådärja nu har man 2 ringar som är lika i varje öra :) ser mycket snyggare ut!
Alltid lika skoj träffa Anders, han är så lätt snacka med om allt och inget. Och han är lika paff varje gång över hur "stor" jag är, han har ju sett mig nu bara som gravid känns det som^^

Sambon och Svea gick till Pippiparken medans jag var hos Anders. Fick hon lekt av sig lite.
Kom väl hem precis innan 18 och så fick hon en halv yoggi (hon orkade inte hela då vid 14:30) sen lagade jag mat och vi käkade.

Det klassiska kvällsbadet blev lite kortare än annars eftersom klockan rann iväg och sen fick hon sin välling. Vet inte om hon fick magknip, men vägrade somna och bara gallskrek. Har hon inte gjort på länge (om hon inte varit sjuk) så sambon fick bära henne enda gången hon tystnade.
Men ja blir ju lite knas när klockan rinner iväg och man missar en måltid. Men vid 20:30 hade hon somnat.
Hoppas hon får sova gott inatt och inte vaknar då och då.

Imorrn är det Mvc som gäller kl: 11
Sen fre-sön kommer farmor & farfar på besök, deras sista semestervecka. Men dom ska bo på hotell då det är lite trångt att bo hos oss. Ska bli skoj hinna umgås lite och kanske hinna med nån utflykt här för dom.
Lika bra som sagt boka upp sig så går dagarna inte lika långsamt.

Tvättdag

2010-08-03, 12:33:25 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade väl till och från inatt en 2-3 gånger men hon gnyr mest så hon lyckas somna om själv. Men det är tråkigt ändå hon inte kan få sova lika hårt och bra som hon gjort innan.
Men såg precis att hon fått sin 4:e tand där nere så kanske den som spökat?! Så nu har hon 8 totalt.

Vid 6 råkade nog farbor Linus ringa upp mig av misstag för när jag svarade hördes det som telefonen låg i fickan, och hade väldigt svårt somna om efter det. Men lyckades för när jag sen vaknade av ren utmattning dvs hunger och superkissnödig var klockan 9:30.
Så Svea själv sover alldeles för länge men hon bli ju inte heller utvilad av att vakna från och till.
Men väl uppe vaknade hon på 2 röda, så Balder var överlycklig få komma in, den stackarn har ju varit ute sen 21 igår.

Annars idag har sambon installerat min skrivare, så nu funkar den :)
Jag kör maskin 1 av 2, så nu vet jag tvättkorgen är tom. Även sorterat ut allt som ska säljas på Tradera och kör även det i maskin. Ska bara hinna sätta mig sortera i stl och fotografera så det kan komma upp på sidan med.
Sveas säng är nybäddad.
Ja lite vettiga saker har man fått gjort.

Ska ner till Anders, piercaren idag hämta mina smycken jag beställt som kom veckan innan lön. Bara inte blivit av jag kommit dit. Han är där bara mån-ons 16-18 nu på sommaren.

Omvänd taktik

2010-08-02, 21:33:22 / Kategori: Allmänt
Blev bara en kortis middags lur för Svea men har inte påverkat dagen trots det :) gött nu börjar jag känna igen min tös igen som är full av liv, fullt ös från morgon till kväll utan att behöva sova där emellan.

Som ni såg i inlägget innan blev det en tur till Laxvik och bad.
Innan vi for hemmåt fick hon sig en yoggi, hade nästan gått 5h sen hon åt sist, sen körde vi till Ica hade ett paket att hämta ut.
Vi passade på käka lasagne från igår och sen blev det bad för Svea, hon behövde ju bli av med allt salt. Själv vilade jag mig lite i ca 1 timme för har ju varit igång sen 9 idag.
Svea drack sin välling i vanlig ordning och kom isäng runt 20, var lite kink men hon tystnade ganska så fort.

Nu sitter jag och mannen här framför tv´n respektive datorn och mumsar vårt godis vi köpt idag. Mitt lär som alltid vara i 2 veckor^^
Det är gott men kan absolut inte kränga godis som min karl gör.

Nu får jag väl försöka köra med omvänd taktik att INTE tänka på att pojken ska komma och bara se till vara utvilad varje dag så kanske det händer nåt då.
Vissa säger ju att går man runt och är spänd av t ex förväntan eller över andra saker kanske man hindrar det själv från att ske. Ja vem vet det är ju bebis som bestämmer när det är dags, men vet ju att det tar på kroppen och massor av energi gör man av med under en förlossning så vila, vila, vila är högt uppsatt på min lista.
Så bara för det ska jag tvinga sambon ur sängen varje morgon nu, innan det är dags för han att börja jobba. Han har faktiskt mer eller mindre haft sovmorgon varje dag nu i 3 veckor och vem fasen har den lyxen????

Laxvik

2010-08-02, 21:21:51 / Kategori: Allmänt
Här har vi bilderna från idag när vi var i Laxvik.
Blev spontanresa dit efter Godis på landet. Och eftersom vi varken hade solkräm el äger några badkläder till Svea blev det av med blöjan fick hon springa omkring i sin klänning och även bada i den. Och hon brydde sig inte det minsta :)
Hon trivs verkligen vid vatten, ville knappt gå därifrån trots det var matdags för henne och hon hade varit lite gnällig precis innan. Så nästa sommar får vi väl bo nere vid stranden.




Lite bilder från sist Ida var här med sin Xo.
Svea har såklart kopplet i handen som alltid, och springer omkring superlycklig.


Dagens kanonbild av sambon.
Inte varje dag man lyckas få så här bra bilder på katt och mus i jakt^^

Utvilade hela familjen

2010-08-02, 13:47:51 / Kategori: Allmänt
La mig väl vid 23:30 och vaknade 9 idag!!! Wiho, äntligen är man utvilad :) både i kropp och själ.
Svea vaknade kort därefter så hon har också fått sova ut ordentligt även om sambon sa han fick ge ny blöja och en halv flaska välling vid 00:30. Och sambon själv sov från 01-11:30 då tyckte jag det var dax att kliva upp för jag skulle fixa lunch.
Så idag är alla utvilade.

Nu precis la sig Svea för sin middagslur, lagom tid blir det bara 1 idag med och inte för sent. Så kanske våra rutiner på kvällarna rullar på.

Annars idag ska vi till Godis på Landet, pratade om det igår och idag känner jag av godissug så får nog unna oss en påse där ;) Jag är ju kräsen när det gäller smågodis det ska vara fräscht och det är det sällan på matbutikerna så kör hellre en liten bit extra och får supergott godis.

Har ett par jag saker jag borde fixa här i hemmet jag stör mig på, men har ingen dirket ork till att börja plocka undan, dammtorka osv för blir så trött av att stå. Så skiten får stå ett tag till, så många besökare har vi inte här hemma att det behöver se fint ut.

Trötta ut Svea

2010-08-01, 19:58:13 / Kategori: Allmänt
Efter sin middagslur på knappt 30min vaknade Svea och sambon skulle ut med Yra & Mojje så Svea fick följa med i vagnen då hon blev helt hysteriskt när han skulle gå. Vissa dar tyr hon sig bara till en av oss.

Jag la mig för att läsa lite och småvilade, men blev mest slö.
Insåg det var ju middagsdags så när dom kom hem påbörjade jag lasagnen. Blev supergott och Svea åt först sin mat och lite av vår.

Sedan passade vi på bada henne då hon kladdade mat lite överallt och sen blev hon full av liv och bus. Springer runt och är allmänt lurig och ska göra allt hon vet hon inte får. Det var så Balder la sig under bordet så han inte skulle vara ivägen, han har bara sovit hela dagen. Dom som annars brukar leka lite.

Vi drog ut på allt till klockan 19 då bytte vi om till pjyamas och gav välling, hon bara slök allt och la sig utan ett pip. Tror någon är väldigt trött efter denna dagen + en natt med dålig sömn. Håller vi tummarna att hon sover hela natten, men jag ska lägga mig i tid så man får sovit om det nu skulle vara man behöver gå upp mitt i natten. Märks på sambon min han inte brukar ta morgonen med henne, han ligger som en död säl i soffan orkar knappt resa sig *haha* så han lär sova gott inatt tror jag.

Ny vecka imorrn, har inga planer då vi tar dagen som den kommer beroende på väder och hur man mår. Enklast så nu dessa sista veckorna som är kvar av graviditeten.
Bara mvc besök på onsdag- som förhoppningsvis är det sista.

Sömnlös natt

2010-08-01, 13:55:13 / Kategori: Allmänt
Alla intryck igår gjorde ju så natten blev mindre rolig för oss.
Vid 01:30 hade Svea vaknat så blev ny blöja och välling sen hade hon kommit till ro sa sambon. Han kom väl isäng vid 03 då vaknade jag till sen startade mina jäkla förvärkar efter toabesöket... dock var dom mycket mycket starkare än alla andra dagar så gjorde ju att jag inte kunde somna om trots 2 alvedon.
Vid 04 vaknade Svea blev det bara ny blöja och sen låg jag i hennes rum på golvet tills hon somna, tog väl en ca 30min. Vid 5 kom jag isäng och vaknade igen av Svea vid 07 men då väckte jag sambon tog han henne.
Sen kom dom in väckte mig vid 10.
Utvilad???
Inte det minsta.
Och NEJ ingen bebis heller. Som sagt helt värdelöst med massa förvärkar, det händer ju inget (som jag märker av i af) mer än man blir tröttare av att man missar viktig sömn.

Stack iväg käkade frukost ute, min kropp var utsvulten.
Sen handlade vi lite på Citygross sånt som inte fanns sist vi handlade och en cykelpump. Sambon ska ju börja jobba nu den 9:e och ska cykla så bäst kolla över hans cykel redan nu.
Svea somnade max 15min i bilen trots hon hållt igång sen 7 så väl hemma fick hon lite yoggi och nu sover hon. Hoppas på en bättre natt inatt för allas del.