Kindtand

2010-09-30, 20:47:11 / Kategori: Allmänt
Idag var Svea sitt vanliga jag tyckte Pontus så hon fick gå till dagis och jag begav mig till öppnis med Esbjörn. Lagom med mammor idag ca 15st! I tisdes hade det varit igen över 30st så glad vi hoppade över det. Usch ska det va så många jämt är det inte alls lika skoj...

Väl hemma förberedde jag maten, en gratäng med köttfärs och skivad potatis. Skönt med enkel mat som räcker en dag extra och sköter sig själv i ugnen. Dock fick jag käka själv för Svea sov 1,5 timme... och sen ville hon ändå inte ha nån mat :/
Åt dåligt igår med hemma. Vet inte vad dagis sagt eftersom jag inte hämtat henne.

Visst hon snorar lite men gör alla nu i dessa tider, så kände efter i munnen om det kunde vara hörntanden där uppe som spökade igen. Man känner den är ju på gång för hon började bita direkt så hon tyckte väl det va skönt med tryck emot där.
Dock hittade jag en kindtand där nere, syns inte, men känns. Så kanske den som kom inatt?! Herregud vad tänderna kommer i konstig ordning men ja alltid skönt hitta "felet". Likadant när man borstar tänderna det kan man göra i evigheter, så det kliar väl en del i munnen.

Men nu sover hon, Esbjörn har jag precis lagt isängen så få se om han vill komma till ro. Man vet aldrig nu med honom eftersom jag försöker köra utan napp så tar det lite längre tid. Tack och lov på natten somnar han med flaskan!

Helg imorrn :) gött ha 2 dar spendera med darlingen. På söndag ska jag jobba hela dagen har nämligen 2 visningar inbokade. Men känns bra, är taggad!


Bvc och Pippiparken

2010-09-28, 20:41:52 / Kategori: Allmänt
Var på bvc idag. 6440gram väger nu Esbjörn. Svea väger 10880 gram :) hon följer sin kurva perfekt! Så gött. Nu ska vi inte dit med henne förrns vi blir kallade vid 18mån.
Han följer med sin kurva och vikten har ju börjat stanna av, nu var det ändå 14 dar sen vi vägde sist. Så ca700gram på 2 veckor är bra. Innan var det nästan 500gr per vecka.

Sedan for vi till Pippiparken och Svea gungade massor. Försöker få henne leka med annat men nej det är bara gunorna som gäller för hennes del.
Pappa Pontus försökte bygga lite sandtorn men dom rev hon på 2 röda, sanden vill hon mest bara kasta omkring.
Esbjörn sov gott i bilbarnstolen och käkade precis innan vi skulle hem så han somnade om i bilen igen.

Svea var hur trött som helst, inte konstigt när hon vaknade 06 och vi hållt igång henne hela dagen. Så väl hemma var det massa tårar och kink men hon fann sig fort i sin säng och sov gott i 1 timme :)
Jag passade på börja med vitkålssoppan, hackandet tar ju sin tid. Skönt ha soppa när Pontus jobbar em vecka, bara värma så har jag mat.
Dock lyckades 1,5 timme rusa iväg eftersom Svea åt överallt och ingenstans, blir så när hon ska äta själv. Esbjörn gallskrek halva måltiden (matro vad är det?) bajsade och var hungrig var hans problem. Så jag bytte på honom, fick torkat upp efter slabbmaja och ätit själv och sen fick han mat. Då hade klockan gått från 13.30-15. Så ni om undrar hur man får dagen gå som mammaledig- det är enkelt vissa dar.

Maria kom hämtade sina kläder sen i söndes, hade med sig sina barn så vi fikade upp min plommonpaj jag hade över från i söndes. Trevligt.
Sedan blev det bad för båda mina barn.
Nu har jag hunnit äta kvällsmat (!) och Svea sover gott. Esbjörn vill sova men behöver nåt att snutta på, men så fort han tappar nappen- dvs HELA tiden- vaknar han. Så sen 15 har han nog max sovit 30min isträck. Men han är tyst än så länge.
Hoppas på få duscha innan midnatt, behöver det. Men först får lilleman somna annars börjar han väl bara gallskrika som sist jag försökte när jag va ensam och då vaknade Svea med. Lagom rörigt.

Grattis

2010-09-28, 20:26:13 / Kategori: Allmänt
Grattis
Liz & Viktor på eran 1-års bröllopsdag!


Ja självklart ska dom få ett eget litet grattis inlägg trots man inte fick vara med på bröllopet ;)
Man har ju hängt med sen dom blev ihop och än har vi inte tröttnat på varann och hoppas det inte sker heller. Ja just nu ligger ju att umgås på is pga jag hinner knappt med mig själv och att säga "jag ringer" kan sluta i det tar 1 vecka innan jag ringer upp. Men jag hoppas att om bara några månder när lilleman är lite äldre och mera med så kanske man kommer utanför dörren.

Men framför allt roligt när ens vänner håller ihop, hur många förhållande/dejter jag haft under deras 6år kan man bara gissa sig till, så dom inger ju en hopp det finns förhållanden som varar. Eller framför allt kärleken :)

Få vi se om det blir några miniliz eller miniviktors men tror Liz just nu är trött på bebisar med tanke på hon hör mitt eviga babbel (tyvärr det negativa då hon är mitt bollplank, nån måste jag ju avreagera mig på) så hade jag hört allt det innan jag fick barn hade man nog tänkt både 5 och 10ggr.

Hoppas ni haft en kanondag i af!

Me&I träff

2010-09-27, 20:26:56 / Kategori: Allmänt
Tiden bara rinner iväg, man hinner inte med.
Ny vecka hela tiden känns det som.

Igår hade jag Me&I träff här på förmiddagen. Superskoj träffa Sara & Alexandra med barn och kolla på finfina kläder. Så nu har man shoppat nya fina höst/vinterkläder till dom båda. Blir Svea som får lite mer men hon växer inte lika fort längre som Esbjörn. Men det Svea fick i julklapp förra året passar än från Me&I så det är lätt värt dom extra kronorna tycker jag.
Som bebisar kan man köpa billigare plagg men sen vill man dom ska både va snygga och hålla.

Sen på eftermiddagen kom farbror Linus med Sara & Lemmy :)
Svea blev superglad såklart och busade järnet med Sara. Hon blir så till sig så hon kan inte varva ner för 2 sekunder ens. Lemmy var lika nyfiken som alltid på Balder men tycker det går bättre och bättre så en dag kanske dom hälsar fint på varann.
Blev vi käkade på Burger King, och sen bara tjötade en massa tills det va läggdags för Svea.
Kan säga hon somnade gott.

Esbjörn slumrade till han med runt 21 kanske och vaknade inte förrns 02 :) så numera äter han alltid runt 19 tiden och brukar få mat då mellan 01-03. Väldigt bra tajmning då man precis lägger Svea så lika bra man byter på honom till pjyamas och matar honom, kan man bara gosa med han i lugn och ro i soffan framför tv´n.

Imorrn blir det inge dagis för Svea vi ska istället ta och väga/mäta henne och Esbjörn på Bvc. Sen eftersom det är Pontus em vecka blir det vi umgås alla innan hans jobb. Inte lönt stressa till dagis för bara nån timme.
Få se vad vi hittar på.

Hämtade Oktobernyheterna från Wild Mango idag :)
Supersnygga kläder (som alltid) så börjar ladda inför söndagen då jag har 2 visningar (så blir en heldag borta för min del) inbokade. Hoppas på bra respons.

Annars iveckan blir det väl öppnis på torsdag, dagis för Svea.
Sen får vi se vad vi gör på eftermiddagarna då vi är själva.

På stan med syrran

2010-09-24, 09:51:43 / Kategori: Allmänt
Var hur underbart gött son helst va på stan med Dior igår. Mannen släppte av mig 15:30 så gick vi direkt tog en pizza på Idas. Känns fortfarande lite konstigt gå dit dagtid och nykter när man festade där varje fre & lör... Är ju syrrans stammishak med så servitören tramsade glatt med henne. Sen när ägaren kom hälsade han på oss båda så man är inte bortglömd ;) hehe då har man varit där ofta.
Men blev ändå bara cola till maten, även om vi hade kunnat ta en öl för en gångs skull körde jag ju inte.

Sedan blev det glo lite i affärer, men shoppade ett par höststövletter til mig. Skitsnygga. Dior som visade mig dom hon har likadana inte ofta vi vill ha samma saker men nu ses vi inte så ofta så nu är det mera ok ha samma skor.
Blev även en ny bh på Sara & Sally. Har behövts men man vill inte köpa när man är gravid då har man ingen aning om vad för storlek man har sen.
Hittade en massa kläder som alltid, men vi ska ju ner till Skåne den 7-10 Okt så ska spara pengar tills dess. Är både Volbeat konsert + vi lär väl åka nånstans då är det roligare handla då.

Ser så fram emot komma iväg bara jag och sambon, ha lite kvalitetstid. Sånt är viktigt speciellt när man fått barn, man kan ju inte glömma allt bara för man har en bebis. Förtstår inte folk som aldrig hittar på saker själva, lite egentid ihop utan barnen dör dom inte av. Man måste ju hålla liv i förhållandet.

Efter affärerna st'ngt drog vi till Espresso House, träffade 2 från Mc Donaldś tiden så satte oss med dom och nivån sjönk snabbt och vi alla blev flamsiga :)
Så slog ihjäl en 2 timmar där.
Helt underbart bara vara iväg inte ha en tid att passa, men tog 20:15 bussen hem.

Och stackars Esbjörn hade skrikigt från 16-20.
Likadant första torsdagen jag var på öppnis så tror det är alla intryck som gör honom uppe i varv, men tråkigt för sambon han inte var glad nu när dom var ensamma.
Så inatt ville han äta 00.30, 03 och sen från och till 05-07 fick jag ge nappen. Han vaknar alltid då men vill inte trycka i honom mat bara för att för det är mest snuttande han behöver. Men han är fortfarande dålig på ta napp emellanåt även om jag köpt nya som funkar lite bättre.
Denna nappdjungel... vet inte hur många kronor vi lagt till honom nu bara hitta en modell han vill ta.
Så idag är jag trött.
Glad men trött.

Morgon hos oss

2010-09-23, 13:20:33 / Kategori: Allmänt
Såhär ser en morgon ut hos oss under mannens fm vecka:
07 ringer min klocka
är Esbjörn vaken upp med honom byta till kläder
7.30 Svea vaknat av oss, upp med henne, ny blöja + dagens kläder
Värmer 2 flaskor en till varje barn
7.45 Matar Svea.
7.50 Matar och rapar Esbjörn
8-8.10 Hoppar i mina kläder, borstar tänderna
8.15 I med barnen i vagnen, tar soppåsen och iväg
8.35 Lämna Svea på dagis
Sen kommer lugnet, inga mer tider att passa förrns 12.15 då hon ska hämtas.

Så varje minut är dyrbar på morgonen och snoozar jag för länge blir vi bara sena till dagis. Här stressas det inte i onödan.
Svea skulle säkert kunna dricka sin välling själv i flaskan, men vi har valt att behålla det mysiga på morgonstunden och även vid nattning. Enda är att när båda är vakna och hungriga så får lilleman skrika tills hon ätit färdigt men hon äter fortast så det är den enklaste lösningen. Och han mår inte sämre för han får vänta någon minut på mat.

Öppnis

2010-09-23, 13:11:17 / Kategori: Allmänt
Lite konstig morgon idag, Esbjörn åt vid 06 så han sov gott, jag snoozade till 07:15 och Svea vaknade först när jag stökade runt här hemma och katterna jamade. Så blev en lugn morgon för mig och tösen och vid 8 tog jag bara upp honom, bytte om från pjyamas och sen gick vi.

Esbjörn somnade om gott i vagnen och Svea lämnades på dagis. Köpte hårband igår på HM så invigde vi idag, supersöt i sina tottar. Tyckte hon nog med själv för hon lät dom vara i hela dagen sa fröknarna.
Sen bar det av mot öppnis mötte Carina på vägen sen kom Martina och Sam. Sara hoppade idag då hon inte fått sova alls, stackaren. Var väl kanske 10 mammor idag SÅ lugnt och skönt för i tisdes hade vi varit 36 (!) mammor där. Så ni förstår så var det kaos då, så idag kunde man prata i lugn och ro. Esbjörn åt lite och var vaken jättemycket idag, tittade sig omkring och så. Försöker även "prata", man bara ser munnen röra sig och ibland kommer det lite ljud.
Än så länge är han yngst där.


Nu sover dom båda gott, jag passar på surfa lite och sen efter 15 ska jag in till stan träffa Dior. Få väl se vad vi hittar på :)


Öronen mår bra, inte så ömma som jag trodde dom skulle vara. Nu vet jag att jag har grymt bra läkekött så detta ska väl gå lika fort som det brukar. Men var sådär skönt lägga sig sova igår på sidan men man vänjer sig.
Kan dock inte ha öronproppar :/ så sover tyvärr inte lika djupt som jag brukar. Det är sjukt vad beroende man blir av tystnad när man ska sova.

Nypiercad

2010-09-22, 20:57:03 / Kategori: Allmänt
Idag har jag piercat tragus i båda öronen :) Jäkligt snyggt blev det. Ha velat ha det ett tag nu, men får ju inte pierca sig som gravid så nu äntligen var det dags.
Kändes en del, enligt Anders var jag gnällig^^ men är ju för annars säger jag inte ett knyst så några ajaj då är man gnällig. Men tror jag blivit känsligare sen jag fått barn, trodde man skulle höja sin smärtgräns?!?! Och jag har ändå haft hög sen innan...
Imorrn är det öppnis med Sara och Martina och deras bebisar :D
Alltid trevligt ta med nya vänner dit och när man har barn i samma ålder. Vet ju själv hur det är att få första barnet och ens vänner inte har barn då behöver man knyt nya kontakter.
Sen på eftermiddagen ska jag in till stan umgås med Dior :) har inte setts på evigheter. Och jag får lite egentid.
Vet det är ont om bilder men alla ligger på skivor nu, min dator ska tömmas och få Windows 7 iställer för Vista. Bara att utan barn hade mannen gjort det över en kväll, nu tar allt lite längre tid. Så vi delar nu dator och denna är ju med precis tömd så man har inget där man brukar ha det i datorn.
Men jag hoppas verkligen min dator är färdig fixad innan helgen är slut, saknar min laptop.

småfåglar

2010-09-19, 21:58:39 / Kategori: Allmänt
Fattar inte detta med småfåglar.
VARFÖR måste dom alltid flyga rakt in i vårt vardagsrumsfönster? Nu menar jag inte det händer sällan eller ibland utan bara denna veckan har det varit 3 gånger.
Idag trodde jag den dog, men gick ut petade på den så vände den sig och sambon fick lyfta upp den hålla den i handen tills chocken lagt sig. Så satte vi den i dungen utanför oss på en gren.
Ozzy kom ut kikade lite förstulet på oss, men han vågade inte komma nära. Jag vet ju vad dom gör med fåglarna tyvärr så man får ju rädda dom små liven som flyger in på tomten.

Men efter vår långrunda kollade vi fågeln, den satt och sov i trädet och flög iväg när vi kom!
Puh, han/hon överlevde tack och lov.

Besök av farmor & farfar

2010-09-19, 11:01:46 / Kategori: Allmänt
Igår hade vi besök av farmor & farfar, Svea blev superglad av att se dom och körde igång med 500% energi och massa bus. Hon blir helt tokig och bara sprang fram och tillbaka visste knappt vart hon skulle bli av *hihi*
Hon fick en Pingubok med knappar på högersidan som spelade små melodier, kan säga den var superrolig. Första hon började plinka på imorse med :)

Dom behöde tömma sin frys så hade med sig lax och tillbehör så vi lagade mat jag och farmor medan killarna hade barnen. Blev supergott!
Och till efterrätt blev det plommonpaj! Svea åt med ganska så duktigt, kakan slank ner helt utan protester^^

Gick även bra lägga henne trots dom var där, men inte konstigt då hon hållit låda hela dagen, då somnar man gott!
Dock vaknade hon hungrig vid 01:30 men efter lite välling somnade hon om. Men jag brukar ge gröt vid 16-17 tiden på vardagar så hon blev väl inte så mätt på middagen innan.

Esbjörn var hur snäll och go som helst under besöket, och sov även 6 timmar isträck inatt. Eftersom jag ändå var uppe med Svea väckte jag honom då och matade honom. Annars hade han väl vaknat nån timme senare. Så vi fick sova till 07 idag innan han ville upp igen!
Är så skönt han kan sova i sin säng gott och vi börjar märka att han allt oftare sover 5-6h isträck. Blir man lite mera människa dagen efter.

1 månad

2010-09-16, 10:17:43 / Kategori: Allmänt
Esbjörn är 1 månad idag :)

Vad tiden bara rusar iväg.
Vägde mig för skojs skull och står kvar på 64kg så -10kg sen han föddes. Känns väldigt bra då jag väger mindre nu än när jag plussade med Svea :)
Äntligen på väg åt rätt håll, kommer bli bättre sen när jag kan börja träna och bygga lite muskler. Som sagt känner ju hur kass ens kondis är bara av att gå med vagnen till och från dagis.
Men har inte aktivt rört mig sen hösten -08 så inte konstigt kroppen bli slö.

Hmm

2010-09-15, 20:19:11 / Kategori: Allmänt
Hmm inlägget ser ju förjävligt ut utan mellanrum mellan dom olika sakerna jag skrivit om.
Men sambon kör med ubuntu/linux version numera på sin dator som jag surfar på på kvällarna och inget blir riktigt som jag är van vid.
Så ja ni får väl stå ut tyvärr...

Följer sin kurva

2010-09-15, 20:15:58 / Kategori: Allmänt
5770 gram väger han nu och är 57,5cm! Följer sin kurva perfekt!
Så nu ska jag börja gå dit var 14:e dag :) skönt slippa ränna där varje vecka! Fick även tid för första läkarkontrollen till lilleman i Oktober.
Idag har Svea inte alls varit lika ledsen, så skönt. Varit superpigg och glad här hemma så vi har kunnat busa.
Var visst även jätteglad på dagis, sprungit och skrattat och busat med sin favorit Marlene.
Aaw hon är så söt. Blev nog glad vi båda hämtade henne idag.
Annars lyckades jag med få ena vägguttaget att riktigt slå gnistor om så all ström försvann från Sveas rum, toan och i köket (inte kyl & frys)... Men felanmälde till Hfab och inom 1 timme kom dom bytte säkring!
Vi har ju nya elskåp nu så man kan inte byta säkring själv, ska väl inte behövas då detta ska tåla mer men med så få uttag det är i våra lägenheter så är det bara en tidsfråga innan dom blir överbelastade. Speciellt i köket då man eller i af vi kör med grenuttag för att få plats med alla saker vi vill ha inkopplade.
Men ja nu har vi ljus igen.
Bäddat rent här i vår och Sveas säng. Hon skulle hjälpa till men blev hon gosade med täcket på sitt golv, hihi. Så söt så. Bara lillemans säng men får bli imorrn han rör sig inte alltför mycket så han blir inte direkt svett som en annan.
Sista arbetsdagen imorrn för sambon, sen har vi helg :)
Ska bara jobba lördag dag (blev ombokning på söndagen) så känns kanon får vi lite tid att umgås.
Går lite trögt nu med visningar, men har alla helger bokade i Oktober så hoppas på det blir bättre då!

Nya vänner

2010-09-14, 21:26:21 / Kategori: Allmänt
Hade frukostbesök idag av Martina & Sam :)
Jättetrevligt att ses och bara tjöta allt mellan himmel och jord.
Första gången vi umgås idag, men vi har känt varann sen 2007. Hon och hennes kille var mina stammgäster på ett gatukök jag jobbade på och då vi är i samma ålder blev det vi började snacka varje gång dom var där. Sen vet hon ju vem både Bentz & Dior är och nu sen Facebook blev poppis har vi snackats där. Att vi då båda fick barn iår gjorde att vi började planera för att ses och ja så blev det till slut.
Tycker det är så jäkla skoj att man får vänner bara sådär och som man helt klickar med :D
Det är det suveräna med ett servicejobb!
Få väl se om vi ska ses nästa gång med alla barnen, hennes äldsta är ju 3 så Svea kommer säkert gilla honom^^.

Mannen skötte hämtning och lämning av Svea slapp jag stressa med det. Dock är hon väldigt pappig har jag märkt för både igår och idag blir så toklessen när han går. Går knappt att trösta :(
Hon vägrar vara hos mig, vill bara slåss.
Vilket är det senaste hon börjat med när hon inte får sin vilja igenom...

Liz & Viktor kom förbi efter 14 med hundarna och det gjorde susen, Svea var superglad. Så hann prata lite med dom med mellan varven av blöjbyte, matning- även om Viktor matade Esbjörn på eget bevåg- och bus med Svea.

Väldigt skoj med massa besök idag.
Dock har min kväll varit sådär, Esbjörn har varit vaken sen 18, fick han bara sova ca 30min nu precis. Han vaknade nu hör jag...
Han är super övertrött och vill ingenting.
Så får väl börja om nu med blöja, mat och vaggning.

Imorrn är det bvc, väga och mäta.
Torsdag är han 1 månad- herregud vad tiden går fort.

Fika besök

2010-09-13, 21:01:40 / Kategori: Allmänt
Svea har varit på dagis idag 8.30-12.15 som vanligt. Vi ska köra mån-tors varje vecka så vi kommer upp i 15h/vecka, spelade ingen roll att sambon jobbade em vecka!

Vid 10 for vi in en snabbis till stan så jag kunde byta mina linnen från Gina till storlek M istället för S. Är inte så mycket som skiljer men tyckte S stramade lite väl över bysten och man vill ju ha kläder man trivs i.
Sen blev det handla kattmat på Willy´s den började ta slut och skönt komma på det samma dag den tar slut.

Carina kom med Lex och hade med sig fika runt 11:30.
Trevligt att ses, sitta ner tjöta lite och supergod chokladkokos kaka. Du bakar alltid så underbart goda kakor!
Sambon sprnag iväg hämtade hem Svea och hon ville inte somna ju när man hade besök så hon och Lex fick roa varann lite. Även om båda 2 var väldigt kinkiga och gnälliga av trötthet och sen hunger. Så jag fick matat Svea vid 14 och stackars Carina fick försöka hålla Esbjörn lugn samtidigt som Lex blev helt vansinnig och svartsjuk.....
Lite kaos där ett tag.
Men hon traskade hem med Lex och jag fick matat Esbjörn och sen lyckades Svea somna i af en ca 40min.

Så hon har orkat busa runt med mig här och sen blev det bada och prick kl 19 sov hon, eller ja låg i sin säng.
Båda har sovit gott så har hunnit ordna matlåda till imorrn, bestämma tid med Martina som kommer med sin pojk Sam (föddes i Juni i år) imorrn lite efter 08.

Ja det är väl såhär mina dagar ser ut ren generellt numera.
Och nu har vi bytt till storlek 62 på Esbjörn.

Lek och bushelg

2010-09-12, 22:01:58 / Kategori: Allmänt
Igår hade jag egendag med Svea.
Tror hon uppskattade det att det bara vara hon och jag som for iväg hem till Annelie. Annelie var nämligen ensam med sina barn så vi körde en riktig lekdag.
Hennes är ju 4,5 och tjejen snart 3. Svea var helt betagen i Elias och skrattade varje gång han sa nåt, så hon verkligen beundrade honom. Dom var så söta när han tog henne i handen och skulle gå visa henne nåt.
Hihi, det ska börjas i tid, detta med pojkar.

Väl hemma blev det jag gjorde mat direkt så vi alla kunde käka, Svea var helt slut. Lekt hela dagen och inte fått någon middagslur.
Så fick hålla liv i henne till i af 18 sen blev det bad och välling och hon slocknade på 2 röda.

Själv var jag med helt slut så var faktiskt så tråkig att jag la mig klockan 22. Visst vill man hinna umgås, prata lite med sin karl men när man är så trött så man knappt orkar hålla ögonen öppna då är det lika bra gå och lägga sig. Är ju bara nu en kort period det kommer vara såhär då vi ses lite.
Kör numera varannan natt, det var sagt jag skulle ta varje på hans fm veckor men kände efter denna veckan det orkar jag inte. Man funkar inte när man går som en zombie varje morgon, knappt hinner äta, orkar knappt tänka på nåt och varje eftermiddag är man helt slut av trötthet och hunger. Så nu hoppas jag man hinner få lite mera ork när vi delar på det.

Idag kom farbror Linus med Lemmy på besök.
Svea hann sova sin middagslur och busade järnet med Lemmy :) Balder visade sin rätta sida och försvann inte trots vi hade hundbesök utan han försökte vila isoffan som alltid trots hunden skulle fram nosa och så. Så det slutade varje gång med att Balder vevade med tassarna och klorna ute^^
Men lärde sig Lemmy nåt? Nej, han är för nyfiken.
Ozzy stack så fort Lemmy satte tassarna innanför dörren, så han kommer sura ett tag nu som alltid när vi har hundbesök.

Sambon gjorde korvsoppa!!!
Ja ni läste rätt idag stod jag inte vid spisen :D
Nu är det höst på riktigt när man börjar äta soppa.

Vid 14:45 satte jag mig körde mot Knäred för visning. Gick bra köra, lätt hitta faktiskt. Supertrevlig värdinna och blev en bra visning :)
Var väl hemma igen 19:30 då sov Svea gott men Esbjörn hade vaknat och var superhungrig så passade på mata honom och gosa med han.
Nu sover alla, mannen är på väg i säng så bara jag som lägger in mina ordrar och uppdaterar här lite.

Ny vecka intågande med både Bvc besök, öppnis och besök av Martina med sin yngste son Sam ska ske iveckan :) Blir ju nu man bokar saker en vecka frammåt så man har nåt att se fram emot och skönt ha besök på dagarna när mannen ändå är på jobbet.
Och nu när man ändå ska iväg till dagis och är uppe på fm så är det gott komma iväg eller få besök på förmiddagen. Dagen går fortare känns det som och jag hinner inte dega ihop av trötthet som jag alltid gör runt 14 tiden. Så vill man umgås med mig nu är det dags redan vid 9 tiden då man lämnat av Svea på dagis.

Slappedag

2010-09-10, 19:42:51 / Kategori: Allmänt
Blev ingen Lisa idag, hon var tvungen jobba. Men så är det som timmis får man ta och jobba när dom ringer.

Så vi har bara varit inne idag då det regnat från och till.
Men märktes Svea tyckte det va konstigt vi inte gick ut, direkt efter gröten gick hon ut i hallen hämtade sina skor som om hon trodde det va dagis dags.
Ååhh, hon är så söt när hon gör så.

Visst hon blir sjukt rastlös när hon inte får komma ut göra av med energi, men jag hade absolut ingen energi alls idag. Så när Svea sov mellan 10-11 så slumrade jag även till isoffan med Esbjörn på mig. Alltid något, men tycker nog man blir slöare av det.
Så vi har rullat boll till varann i hallen, ritat lite och gosat med lillebror.

Tror även det är fler tänder på G, hon dreglar nu igen som tusan och det ser lite svullet ut i gommen där nere. Ja vi får väl se vad det blir av det.

Nu sover Svea och Esbjörn passar på vara vaken. Dom bytar av varandra hela dagarna som om man absolut inte ska hinna känna man inte har nåt att göra.
Man får liksom försöka slänga i sig nån macka, gärna gå på toa samtidigt och försöka tajma det när Svea ska äta då man är i köket. Annars får man snällt vänta tills dom sover eller sambon kommer hem, så man kan göra nåt ordentligt i lugn och ro.
För som idag känns det som jag bara matat barnen, man hinner inte med nåt annat. Eller jo byta blöjor då såklart.

Bvc

2010-09-09, 20:58:54 / Kategori: Allmänt
Trots en lite jobbig natt med alltför lite sömn var jag konstigt nog ganska så pigg imorse när lilleman och Svea vaknade samtidigt vid 6:30.
Så idag blev en lugn morgon t o m jag hann äta frukost innan vi gick till dagis (är annars glad om jag hinner äta innan 12). Lika glad idag att få springa in och leka med sina kompisar.

Gick inom tandläkaren för att boka om min tid, onödigt behöva ordna barnvakt när jag kan ta en fm tid när mannen jobbar em skift. Så 12 okt ska man dit, hoppas allt ser bra ut så man kan teckna en försäkring sen.

9:15 var man på Bvc, och nu väger Esbjörn 5410 gram och är 57 lång. Så 530 gram på 1 vecka. Inte konstigt då han kör stenhårt på sina 4 timmars intervaller dygnet om. Hungrig pojk.
Kan säga storlek 56 börjar bli lite korta nu i ärmarna, men får väl gå en vecka till. Och har även bytt blöjstorlek. Känns sjukt man hinner knappt med.
Tur han är 2:a barnet så Svea hunnit använda alla kläder så mycket, för han hinner knappt innan det blir för smått.

Sen bar det av till öppnis, sjukt många nya ansikten där och barn såklart. Men tror nog Esbjörn är yngst där än så länge :)
Var mest social mot Alexandra, Esbjörn var nämligen lite kinkig efter bvc besöket så han ville bara ligga och gosa och äta. Men jag hinner med va social ju äldre han blir.

Mina benhinnor protesterar högljutt av allt detta gående till och från dagis. Varje steg är smärtsamt just nu.... men försöker gå i lugnt tempo och ändå gå ordentligt. Men inget dagis förrns på måndag så hoppas dom hinner vila sig tills dess.
Konditionen kommer väl så småningom får man hoppas.

Imorrn är det hemmadag för oss alla och Lisa kommer på besök :)
Ska bli skoj, har inte hunnit ses på länge nu.
Annars inga planer för helgen mer än jag ska jobba söndag 16-19:30. Känns jäkligt bra då värdinnan är pepp och bjudit 18 (!) personer, så spännande se hur många som kommer.

Morgontrötta

2010-09-08, 20:48:03 / Kategori: Allmänt
Ojoj det var nära vi sov bort hela dagen idag...
Esbjörn vaknade 00 och 04 och då bestämde han sig sista gången för att krångla lite och efter mycket om och men lyckades han bajsa. Dock vaknade ju Svea :/
Men sambon var ju hemma så han fick ta henne så efter ny blöja och mat somnade hon om, och till slut lilleman med.
Hade min klocka på 07, men snoosade lite väl länge och helt plötsligt var klockan 7:50.

Försökte ge Svea gröt så hon ska stå sig lite längre på dagis, men nej gick inte så fick bli välling. Gjorde iordning mat till Esbjörn och sen bar det av mot dagis. Var väl där 09 så inte så sen "bara" 30min, och hon sprang glatt in, började leka och vinkade av mig så glad.
Jaha lämna mamma är inga bekymmer just nu.

Jag gick mot öppnis, vet att onsdagar brukar vara lugna och så även idag vi var 5 mammor. Så lugnt och skönt och det blev verkligen kvalitetstid med Esbjörn. Självklart fick han ju lite extra uppmärksamhet då han är så liten.

Direkt efter den gick jag till dagis och Svea hade ätit duktigt idag med och var supertrött. Så hade gjort iordning vagnen så gosade ner Svea där och traskade sedan runt på Vallås i ca 1 timme och hon sov i hela 45min!
WOW det gjorde hela vår dag att jag fick henne att sova middag. Så får väl bli det nya traska runt direkt efter dagis så hon kan sova.
Lilleman sov med bara sista biten han vaknade till så väl hemma var han vrålhungrig och superarg. Men eftersom Svea för en gångs skull var utsövd och glad kunde jag i lugn och ro ge han mat medans hon sprang runt här hemma.
Så tiden idag har bara rusat iväg, för ett tu tre var mannen hemma och jag kunde skicka iväg honom på ärenden. Skönt ha det gjort, slipper man göra allt tråkigt handlande på helgerna eller sent på kvällen.

Just nu så sover Svea, mannen och Esbjörn. Dom 2 sistnämnda i soffan bredvid mig :) hihi.
Småglor på Idol och ska strax göra mig iordning för natten så jag slipper försova mig imorrn med.

Bvc som sagt imorrn och direkt efter öppnis. Träffa Alexandra & Elin där.
Jippie.

Tack!

2010-09-08, 20:31:32 / Kategori: Allmänt
Fick en avi på posten idag, visade sig vara paket från Lena med familj. En god vän till sambons familj. Så söt skjorta med gubbbyxor till med hängslen. Skittufft ihop i storlek 74 :D
Så han kommer bli en snygg kille som ska charma flickorna sen *hihi*

Liz & Viktor var på Gekås förra veckan skickade vi bud med dom på nåra småsaker. Så nu tror jag vi har våtservetter för året ut :)
När dom kom hit i måndes hade dom även med sig presenter till Svea & Esbjörn.
Barnen är inte döpta och vi har inte heller haft namngivning men dom ville ge oss nåt i af så Svea fick en kossa som sparbössa. Esbjörn fick en vikingabåt- ascool. Ganska så tunga så vet inte vad det är för material.
Han fick även en superlen nallebjörn och Svea en my little pony med rosa mohawk, och trycker man på ena foten så pratar den. Medföljde även en nappflaska så just nu agerar den Sveas bebis.

Så när jag matar lilleman har jag henne jämte mig med ponyn och så avleder jag lite uppmärksamhet där så hon slipper klättra på mig och lillebror. Hon vill så väl och vill så gärna vara med, men har ingen koll på hur hårdhänt hon egentligen är.

Annars är det kritorna och målarboken från Sara & Linus som åker fram varje eftermiddag när vi kommer från dagis. Dock tuggar hon mest på dom och kastar dom runt sig och jag försöker måla lite^^
Huvudsaken hon tycker det är skoj. (och att tapeten ännu inte målats på)


TACK TACK alla för dom fina sakerna vi fått.

Snäll bebis

2010-09-07, 20:14:45 / Kategori: Allmänt
Lämnade ju Svea i måndes 8:30-12:15 på dagis, gick kanon. Hon hade haft skoj och ätit jätteduktigt sa dom. Hon blev lite arg och ledsen precis innan lunch men var för hon va hungrig. Inte konstigt hon får ju välling innan vi går hemifrån sen är det ju bara frukstund vid 10 innan lunch, och frukt äter hon sådär. Vi har ju inte haft den rutinen här hemma så förhoppningsvis lär hon sig äta frukt då så hon står sig till lunchen. Men allt tar väl sin tid nu med alla nya rutiner.
Dock somnade hon bara till i vagnen på vägen hem, ca 5min det var allt på hela dagen. Kan ju säga hon var helt slut, hysteriskt ledsen och man fick inte lämna henne för en sekund... Så när mannen kom hem då kunde han avlasta mig så det blev lite mat lagad.
Och innan klockan 18 sov hon.

Idag vaknade hon lite efter 05...
yeaay eller inte. Tog max 10min sen var Esbjörn också vaken. Men Svea går fortast mata så hon åt sin välling sen kunde jag mata honom. Och han somnade i af om :) äta och sova gillar han! Sen lite innan 07 lyckades jag lägga Svea igen, skönt hon kan sova lite extra.
Dagis var stängt idag men hade bestämt att Annika skulle komma med sin pojk Dennis på 10månader. Så runt 8:30 var hon här och Svea vaknade då med, lite skeptiskt till en början till besökarna men det släppte fort.
Herregud vad tiden går fort, jag var ju hos Annika i Jan/Feb så det hade ju hänt massor med Dennis. Vart tar tiden vägen??
Hon kom med frallor så vi käkade frukost i lugn och ro, sen umgicks vi i vardagsrummet och Svea hjälpte oss sortera alla pojkkläder hon hade med sig till mig.
Kan ju säga han behöver inte gå naken i af, fyllde min byrå med storlek 62 och 68.
Så nu ligger mina kläder i en hög, har ingenstans att lägga dom för Esbjörn har min byrå, Svea har fyllt sin garderob i sitt rumm och sambon har ju garderoben i vårt rum + alla handdukar. Får väl köpa massa galgar och hänga mina kläder i walk in closet så länge. Men väldigt tacksamt få beg kläder till en billig peng.
Så dagen idag har bara sprungit förbi, hjälper verkligen med sällskap här hemma.

Imorrn är det dagis igen för Svea, få se om det går lika bra lämna henne som i måndes.
Annars inga planer.

Esbjörn växer så det knakar det märker man på honom, han äter som en häst. Han är världens gulligaste och snällaste bebis nu när han blir mätt :)
Väldigt vaken och med i blicken tycker jag för att bara vara 3 veckor.
Vi funderade ju länge och väl på namn för att det här med dialekter kan ju bli väldigt fel. Tycker inte Esbjörn är så konstigt men har nu märkt folk säger Esssssssssbjörn eller t o m Ässsbjörn.
Nejnejnejnej
Betoningen ska ju vara på E:et altså Eeeeeeeesbjörn.

Så ni som undrat där ute nu vet ni ;)

Bilder.

2010-09-04, 16:54:11 / Kategori: Allmänt
Svea, fullt ös som vanligt här hemma :)


Ozzy som hoppas på vi ska öppna grinden så han slipper hoppa över^^


Balder om dagarna, bara sover & sover i våran säng.

Effektiva dagar

2010-09-04, 16:48:29 / Kategori: Allmänt
Hunnit vara lite effektiv nu i 2 dar. Tvättat så tvättkorgen är så tom som den kan bli med 2 barn^^
All ren tvätt vek mannen in idag, Sveas leksaker börjar hitta in på hennes rum så det kan börjas vankas för dammsugning.

Passade på storhandla i fredes så nu har vi mat och blöjor så vi klarar oss ett bra tag. Var hur skönt som helst kunna handla själv i lugn och ro.
Var inom min vårdcentral en sväng i fredes fm för jag hittade "en knöl" i vänster armhåla men det var bara mitt muskelfäste som är lite inflammerat. Så har väl spänt mig när jag bär runt på antingen Svea eller Esbjörn.
Så stretcha ska jag göra och försöka bära rätt... kan säga det är lite småjobbigt med bara en arm som är 100% duglig.
Men ryggen börjar rätta till sig i af, nu känner jag mig inte lika ihoptryckt som innan. Få väl se om man ska unna sig en lyxig massage på salong? så man fått gå igenom den ordentligt.

På fredag eftermiddag for vi alla in till stan jag ville shoppa lite, så blev 3 linnen, 1 t-shirt och 1 par leggings på Gina tricot! Äntligen kläder som passar. Mina andra linnen är ju en aning uttöjda efter gravidmagen^^
Blev även en klännig på Lilla Berlin :) jäkligt snygg.
Ska bara nu ta en dag eller kväll gå igenom mina lådor vilka kläder som passar och som man vill ha kvar. Vissa saker har jag ju knappt haft sen jag väntade Svea...

Inget jobb denna vecka, vi sköt fram visning till mitten av Oktober istället. För lite intresse från hennes vänner :/ så nu har dom i af lite mer än 1 månad på sig säga ja eller nej.

Idag har jag klippt mig :)
Skönt nu är jag människa igen med ordentlig frisyr. Får försöka hålla att man går var 6:e vecka annars blir det så jäkla fult eftersom jag har så kort hår. Det bara är ju, kan knappt fixa det när det är för långt och för tjockt.

Napp, det är frågan

2010-09-02, 21:57:26 / Kategori: Allmänt
När lär sig bebisar hur man suger på napp????????????????????????

Vill minnas Svea fixade det på en gång, men Esbjörn har inte fattat hur man gör. Suger i ren panik så den studsar ut mer eller mindre om man inte håller den på plats.
Han somnar ju gott med den när han ligger på en men jag kan ju inte hålla i honom hela dagarn eller nappen på plats...
Tummen har han inte ens hittat... få väl se hur länge vi försöker med napp, snart ger jag upp.

Haft Annelie på besök hela dagen :)
Underbart med sällskap och hon underlättade massor att antingen sysselsätta Svea när jag matade Esbjörn eller så gosade hon med honom. Sen att hon hade med sig både frallor och fika var helt fantastiskt.
Så alla är nöjda och glada idag!
Fick jättefint kort och en blomma med chilifrukter i av henne och hennes familj.

Tyvärr har jag åkt på värsta halsontet nu, blev bara värre nu ju närmare kvällen det blev :(
Är så hes så har knappt nån röst.

Dagis imorrn för Svea, sista dagen när vi är med sen på måndag är det "på riktigt".

Mina katter...

2010-09-01, 22:25:45 / Kategori: Allmänt
Mina katter blir bara värre och värre.
Förra veckan kom Ozzy med en RÅTTA och då menar jag inte en liten bebisråtta utan en stor. Trodde katterna i af skulle ge fan i dom, dom kan ju ge igen.

Ikväll har om lagt ut sitt fina byte på altanen i form av en fågel.
Urk.
Sambon får plocka bort den imorrn.

Har som sagt haft mina katter ute så länge jag kan minnas och aldrig har dom släpat hem så mycket som iår. Är det Balder som är den duktiga jägaren eller har Ozzy helt plötsligt hittat sitt kall?
Eller så samarbetar dom.