Egen kväll

2010-07-31, 22:13:50 / Kategori: Allmänt
Svea blev full av liv trots en dag med massa folk så blev bus och massa musik och dans för hennes del när vi kom hem. Hon är för söt, hon har 2 olika dansstilar nu och bytar man låt riktigt ser man hur hon försöker finna takten. Hon gillar ju även vår gitarr och pianot hos farmor så kanske har vi nåt där att gå på i framtiden^^
Och självklart är det hårdrock som gäller här hemma, bara Slipknot hon inte gillar annars går allting hur bra som helst.

Blev bad som vanligt och sedan självtorka.
Och runt 20:30 fick vi henne att somna, hon var nog lite övertrött + speedad från dagen för hon ville inte riktigt komma till ro.
Och nu vid 22 for sambon ner till Marinfestivalen då Mustasch ska spela. Hans kompis bangade då deras son inte sov :/ lite trist för honom men förhoppningsvis träffar han väl nån han känner där nere.

Själv ska jag surfa lite till, sen in i duschen.
Är trött ikroppen men inte i huvudet så få se när man får ro att somna ikväll.

Mässa i Båstad

2010-07-31, 20:57:57 / Kategori: Allmänt
Fastän Svea sov igår till 13:30 var hon supertrött vid 16:30. Är ju försent för em sovpaus men jag var helt slut och visste inte när mannen skulle komma hem så Svea fick sova. Passade även på att sova själv^^ så vi vaknade när sambon kom hem 17:50.
Men det behövde jag verkligen fick jag lite energi.
Svea somnade nån gång mellan 20-20:30 så det blev inte helt konstigt trots den sena sovpausen, men tror hon är inne i någon växaperiod igen för hon är trött av sig och sover ju länge.
Igår kväll umgicks vi lite vid tv´n men redan vid 21 la jag mig, sjukt trött men vad hjälpte det när jag hade förvärkar i ca 5 timmar isträck..... så jäkla drygt.
Man vill verkligen bara det ska starta annars vill jag sova.

Idag vaknade jag lite innan 9 så gick upp och hann klä på mig i lugn och ro sen väckte jag Svea. Tyckte det va sent nog, man vet ju inte hur länge hon hade velat sova. Hon är så söt när man väcker henne, ligger där sträcker på sig och är lagom yr. Men så fort hon ser en ska hon stå upp trots balansen är ur funktion^^

Sambon kom upp vid 10 (tack vare mig) så käkade vi frukost och bestämde oss för att åka till Hantverksmässan och Classic Cars i Båstad. Var ju mulet + lite blåst men så länge inget regn kände vi det går bra.
Åkte väl lite innan 12 och väl där hade det spruckit upp ordentligt var riktigt svalt och skönt och ju senare det blev desto mer sken solen och man riktigt svettades.
Stackars Svea hade för en gångs skull massa kläder på sig dvs långärmad tröja + byxor. (Annars har hon bara haft klänning el kjol hela sommaren)
Vi trodde detta var nåt litet, men var sjukt mycket folk och stort. Massor med fina saker hittade man, lätt vi hade kunnat bränna 10 papp bara sådär. Så tills nästa år får vi nog spara en slant. Mycket roligare med inrednings saker som är unika och handgjorda.
Svea var supersnäll och kikade omkring och var glad, efter mat och ny blöja somnade hon trots allt folk runtomkring (visst precis innan där var hon kinkig men hon har svårt vilja somna när vi är iväg, hon är rädd för att missa nåt) så sov säkert en 30-45min.
Jag shoppade 1 halsband, har saknat mitt andra jag köpte för ca 1 år sen men det tog ju Svea sönder, blev även 1 par leggings i "jeanstyg". Sambon köpte ett träd med 4 värmeljus, keps där det står Chevrolet på.
Som sagt sen ville vi har massor med grejor till men nu vet vi det till nästa år.

Mötte även upp faster Ida när hon slutat jobba så det blev vi var där ända till 16:30 sen sa mina fötter ifrån och magen. Var ju bara småstånd med korv m bröd eller baguetter (som var slut när jag skulle handla) så efter ha fått leva på 3 rostemackor hemma och 1 muffins där förstår ni kanske jag var hungrig.
Så på hemvägen tog vi Mc Donald´s i Mellbystrand och jag kände livet komma åter ;)

Men varit en supermysig heldag.

Dagens fynd

2010-07-31, 20:40:28 / Kategori: Allmänt
Detta träd köpte sambon, blev jäkligt fint i vår tv-möbel. Ska bara möblera om lite bland våra grejor nu känns det som om allt bara blivit inkastat här och var.


Mitt halsband i tenn som jag fyndade.
Ska tåla Sveas pillande, då hon redan tagit sönder 1 halsband för mig.


Bjuder på en magbild så här i slutet.
v.39 (38+2)

Mobiltömning

2010-07-30, 13:24:12 / Kategori: Allmänt
Så har man tömt mobilen ien på lite bilder.
Här ser ni hur gosiga mina katter är speciellt mot mig och Svea.
Ozzy är det som ligger hos mig och Balder är ju Sveas favorit :)



Vill också smaka god och dyr glass^^

Sovmorgon

2010-07-30, 12:47:15 / Kategori: Allmänt
Jodå hon har sovit som en stock inatt, vi vaknade vid 8:30 idag igen! Blev ju 13 timmars sömn för henne, men klart en sån busdag som igår tog väl helt slut på krafterna + vara istan.
Vädret är allmänt blåsigt, mulet och regnet vräker ner så vi passar på ha mysdag inomhus :)

Mina katter har trots vädret varit ute hela natten, Balder vet nog inte hur man söker skydd för han var verkligen en dränkt katt när han kom imorse. Så känns som man har hund när man behöver torka av dom innan dom ens får komma innanför dörren. Nu ligger dom båda utslagna i varsin soffa.

Svea har precis somnat, middagslur behöver man ändå fastän man tar sovmorgon.
Själv har jag lyckats jobba lite, så 1 visning till har jag ordnat och den andre hon kommer boka bara vi ska höras i slutet av Aug då hon vet hur hon jobbar.
Så nu har man 7 bokade, en 8:e på G och behöver bara 2 till sen är min kvot fylld men självklart ska jag satsa på flera till så man har backup om det blir avbokningar.


Shopping med Lisa

2010-07-29, 19:26:26 / Kategori: Allmänt
Bara för vi haft tidiga mornar tänkte jag "då behöver vi inte ställa klockan" så det innebar bara för det Svea vaknade 8:30.
Så blev välling och jag käkade min frukost direkt sen var det dags göra sig lite iordning samtidigt som Svea svassade efter en.
Sambon kom upp lite innan 10 och var också sugen på shopping så eftersom han ändå skulle in till stan for vi samtidigt, slapp jag ta bussen.

Jag hade bestämt med Lisa vid 11, och jag fick handat några småsaker till jobbet ihöst och sen kikade vi runt på rean. Brukar inte handla och hoppas på det passar men var 75% på bik bok och hittade 2 plagg som bara var jag så är inte hela världen om dom inte passar men det får vi hoppas på.
Käkade på Harry´s, deras räksallad var helt underbar :) bjöd Lisa på maten då jag lovat henne det sen hon var barnvakt i Maj.
Hon skulle hämta sin kille på tågstationen vid 14 så då var vår shoppingdag över, men kanske lika bra det innan man handlat för mycket^^ Fick skjuts hem i af.

Sambon hade bara handlat 1 klänning till Svea på Polarn och Pyret då dom hade rea, ett spel på Game och nya skor till Svea. (inte för dom andra är gamla utan bara för han tappat bort den vänstra för 3 veckor sen då han var ute på promenad) Så dom hade åkt hem sen så hon hade fått sin middagslur som hon brukar.

När jag kom hem for vi till Elgiganten och nu har jag köpt en skrivare :)
Behöver en till jobbet men vi vill gärna ha en annars också, bara vi inte priroriterat det då den gamla gick sönder när sambon var arbetslös. När jag väl ska plugga lär man ju skriva ut en hel del.
Nu är det bara kläderna jag väntar på sen är jag redo att köra igång!

Nu ikväll har Svea badat samtidigt som jag duschade, blev det lite familjemys i badrummet. Och sen har hon fått busa runt, hon och mannen trissar verkligen upp varandra så det har varit en riktigt busdag för henne.
Har hon nog behövt ha nån som jagar henne och har massor med energi.
Så vällingen bara slank ner och vi la henne kl: 19 och hon fann sig i det och nu har det varit tyst minst 15min. Tror hon kommer sova gott inatt.

Kanondag idag, perfekt väder enligt mig trots lite regn. Men är ju då jag har ork att göra saker :)

v.39

2010-07-29, 10:01:28 / Kategori: Allmänt
Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.


Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna anteckningar: Min enda "rampfeber" är väl att jag kommer bli så sjukt besviken om jag går över igen. Det är drygt redan nu och folk har redan börjat sms "har du inte fått?" så går jag över blir jag väl nerringd/smsád. Det är ju just väntan nu i slutet som tar på en rent psykiskt.

Tyngden ska vi inte tala om, jag är ju gigantiskt enligt alla. Så en 4kg bebis räknar jag med.

Annars mår jag precis som innan, inga direkta saker som är annorlunda.


Fästingar

2010-07-28, 20:43:28 / Kategori: Allmänt
Efter em tuppluren för Svea satte hon sig i poolen (den står alltid tom i trädgården) så det blev jag fyllde upp lite och sen busade hon på som hon brukar :)
Men redan efter 30min sprang hon in, så fick sätta fart efter man vet ju aldrig vart hon kissar annars när hon är utan blöja. Såg det var matdags så hon klippte lite mer än en halv burkmat.

Sambon ringde sa han var på väg hem han ville gärna natta henne så fick snällt roa henne så hon var vaken. inte det lättaste då man riktigt såg hur trött hon var så gjorde iordning henne och jag vet hon hade kunnat somna på 2 röda men när väl mannen kom hem blev det genast liv i henne.
Så hon verkligen ansträngde sig för att vara vaken, men runt 20 så sov hon.

Imorrn ska jag träffa Lisa istan, längesen vi sågs då hon fick semestervik direkt efter sin examen och har jobbat på hela sommaren. Så ser fram emot bara vara hon och jag imorrn :D

Annars ikväll har Ozzy fått ny dos av färstingmedlet, det håller ju i 4 veckor och eftersom detta året är hemskt så har han redan kommit hem med 2 på kort tid.
Balder har med börjat få en massa *usch* så ska se om vi kan ge honom ikväll annars får det bli imorrn när han kommer in efter nattens bravader.
Hade ett samtal med grannen om fästingar, hennes hundar får hon kolla dagligen så fler än jag som har detta äckliga bekymmer.

Tjejdag

2010-07-28, 15:31:29 / Kategori: Allmänt
Idag ville Svea redan upp vid 6:30, lagom trött var jag då värmen kommit tillbaka så man sover sämre- igen :/
Men tack och lov är det mesta på rutin på morgonen så man behöver inte tänka direkt.
Vid 8 var jag hungrig så blev frukost och då kom sambon upp men blev bara ett kort hej för han var tvungen sticka dirket. Stackars Svea blev jätteledsen, hon är inne i en pappafas tror jag och trots han snart varit ledig i 3 veckor tycker jag inte det blivit så mycket pappa och Svea tid som tanken var.

Vår tanke var ju lite jag skulle komma iväg själv med vänner, så bara dom 2 fick umgås, men med denna värmen + nästan alla jag umgås med (utan barn vill säga) jobbar röven av sig eller festar på helgerna så det har inte varit så aktuellt umgås med höggradvida mig.
Blir inte samma sak när vi alla är hemma.
Men i af så lyckades jag få henne glad igen, fick muta med kex och ost :)

Redan vid 9:30 började hon lägga sig ner på mattan, katten ja allt mjukt så gav henne en yoggi och la henne. Passade på ringa några samtal men sen kände jag att nej jag kan lika gärna passa på vila. Så Svea sov från 10-11:45, kan säga det var riktigt gött sova mitt på dagen.

Käkat tacos idag med, blir ju alltid en massa mat över. Men tacksamt idag när det är så varmt jag slipper stå vid spisen. Svea fick med lite efter sin burkmat, gurka och köttfärsen är godast enligt henne.

Sen nu i eftermiddag har vi tagit det lugnt varit ute lite men är så jäkla svettigt och sjukt varmt så Svea valde själv va i sitt rum.
Nu precis har hon fått gröt och sover (!) igen. Herregud idag är det sovadagen för henne.
Och jag har energi nu då jag både fått sova och käka :) och fikar i lugn och ro.

Även hunnit med mitt LÄNGSTA samtal sen Svea föddes, med Liz. Blev 2,5 timme :D
Jag vet vi båda är hemma, tar knappt 5 min gå till varann men telefon går ibland bättre^^ för vi mera sagt känns det som.
Kreativ dag enligt mig.

Lekträff

2010-07-27, 22:42:54 / Kategori: Allmänt
Jodå idag gick vi med upp vid 7, dock var jag seg imorse. Vaknade x antal gånger inatt hade lite svårt somna om emellan. Så man känner sig sådär lagom utvilad.
Men väl efter lite frukost kände man energin komma, vilket var ju bra då vi skulle vara hos Alexandra & Elin vid 10.

Svea blev lite blyg där då hennes kille Ladde var hemma. Man riktigt såg hur hon var nyfiken på barnrummet men stod ändå tveksamt kvar vid mig spanade in Ladde^^ okända karlar har hon lite svårt  för.
Men Elin lekte med massa leksaker som spelade och lät så väl inne i rummet släppte allt och hon rotade runt som hon brukar :)

Superfint hade dom det, så skoj komma hem till folk med likadan lägenhet som en annan men känns som en ny lägenhet då dom möblerat på annat sätt. Vissa saker gör verkligen stor skillnad.
Nu målar ju Alexandra allt själv då hon jobbar på Beijer med färger och sånt, det märks när folk kan sin grej.
Det bjöds på kladdkaka och glass :) och barnen fick sina mellanmål först såklart annars får man inte i dom det när kakan väl kom fram.
Men vid 12:30 var Svea så trött och allmänt kinkig så gick hem.
Sambon väckte jag när jag gick så hon blev såklart glad se honom så han fick ge henne välling sen kunde vi lägga henne för middagslur. Och det blev 1h hon sov, tror det behövdes.

Sambon hämtade Yra & Mojje då vi var hundvakt, eller han var, jag gick och la mig och somnade ca 1 timme kände jag hade ingen ork ikroppen.
Hann i af när jag var iväg både diska och tvätta ;) så smidigt det sköter sig själv nu. Har man inga fler tråkiga sysslor denna veckan, eller jo tvätten ska vikas men det är ingen brådska huvudsaken det är rent.

Vid 18 kom faster Ida och Oscar med Xo, käkade vi tacos med en gång. Supermätt blev man och är det fortfarande. Svea pillade mest i maten och har ju lärt sig nu genom alla Skåneresor att anledningen till att hundarna ligger nedanför henne är ju det kommer mat.
Så hon slängde ner det mesta från hennes skål och skrattade varje gång, Xo klagade såklart inte han fick ju mat^^
Sambon badade henne (jag är alldeles för stor/klumpig kunna göra det på ett snabbt smidigt sätt) och sedan lite efter 20 fick hon sin välling och somnade kanske 30min senare. Så gick smidigt ikväll trots vi hade besök. Men klart går man upp 7 då blir man trött när man är liten.

Imorrn har man inga planer få se vad man ska hitta på.
Sambon ska ner till Skåne hjälpa sin pappa måla huset och prova ut kostymen så dom kan sy upp den inför fredag.

Falskt alarm

2010-07-26, 20:27:56 / Kategori: Allmänt
Idag gick jag och Svea upp lite efter 7 så skönt hon behöll morgontiden trots hon somnade så sent igår. Hon och missarna myste medans jag fixade hennes välling och sen kunde jag äta min frukost.
Hon var superglad få lalla runt hemma pysslade lite i sitt rum, gick ut en vända och så höll hon på tills sambon kom upp vid 10. Fick hon lite fruktpure som mellanmål.
Just mellanmål har vi väl inte varit så duktiga på men körde det i helgen och jag märkte hon var gladare och hade mera energi mellan dom stora måltiderna + hon sov bättre på sin middagslur. Så idag var vi och köpte lite olika yoggi och sånt till henne så vi kan fortsätta med dessa rutiner.
Idag åt hon även en halv burkmat så det börjar arta sig igen på den fronten sen hon hade feber :)

Superskönt få handla i lugn och ro på Citygross var typ bara vi och pensionärer. Dock hade nog inte alla varor kommit tyckte det var ovanligt tomt på hyllorna :/ så blev inget i kött/fisk väg. Men nu har vi kylgrejor och basgrejor i skafferiet. Får ta en dag bara handla till frysen.
Fick även handlat det sista till pojken som napp, blöjor och massor med våtservetter lär ju gå åt en del nu med 2 blöjbarn^^

Även fått kört en maskin tvätt så nu har vi rena kläder igen. Bara en superstor nalle som ska köras som vi hämtade ihelgen hos gammelfarmor, men den har stått i en garderob i x antal år så behövs fräschas upp lite.
Skönt det inte blir några berg längre av tvätt nu när man har maskin inne i lägenheten.

Hade lite andra planer på G men blev inte av då det blev ett litet (läs: långtråkigt) besök på förlossningen.
Började inatt "läcka" fostervatten trodde jag men var bara falskt alarm. Kroppen spökar ju ganska så mycket nu i slutet speciellt i denna värmen med.
Men dom tyckte det var bra jag kom in då man som omföderska faktiskt inte ska vänta i 3 dygn efter vattnet gått som vi gjorde med Svea då ska man sättas igång tidigare. Eller ja mitt startade ju av sig själv med Svea tack o lov, ska ska väl slippa behövas sättas igång med denna.
Men dom hade en del att göra så mitt lilla besök tog "bara" 3 timmar.........

Så jag får snällt invänta lite riktiga tecken på att det är dags.

Nu ikväll fortsatte vi med våra nya kvällsrutiner, bada Svea sen får hon springa runt i blöja kanske 30min varva ner och lufttorka.
Sedan är det vällingdags och nattning. Visst hon kinkar till lite men blir absolut inte superlessen och nu har det varit tyst inne hos henne i ca 30min.
Så skönt ha rutiner igen och att hon kan somna själv utan man behöver stå/ligga där inne i evigheter.

Nu kollar vi på spawn och jag surfar samtidigt :)
Trött idag. Är ju inte van gå upp kl. 7^^

Shopping idag igen

2010-07-25, 22:17:31 / Kategori: Allmänt
Jag, Svea och farmor körde in till Center Syd idag, blev lite shopping idag med :) Så nu har pojken en body + byxa och 2 strumpor från mig och sambon. Lite nytt ska han ju med få inte bara ärvda kläder.
Men tycker det är väldigt flickigt fortfarande eller kanske bara jag som har svårt att se pojkkläder nu när man är van leta efter kläder till Svea?
Farmor köpte fler leksaker som hon ska ha hos dom så vi slipper släpa våra fram och tillbaka.
Svea var supersnäll i vagnen bara efter kanske  2h som hon blev kinkig men jag viste inte klockan hade blivit så mycket så vi tog en fika så Svea kunde äta sin yoggi. Och jag fick en efterlängtad caffe latte :)

Killarna målade huset medans vi var iväg ska bli ljusare grått kommer nog bli snyggt när det väl är färdigt.

Väl hemma packade vi ihop det sista och lite innan 18 kom vi iväg. Svea somnade 30min i bilen vilket gjorde att hon höll låda här till ca 21:30 sen kunde vi faktiskt lägga henne isängen. Visst hon låg pratade och höll på men var inte ledsen. Nu har det varit tyst ett tag, ska kika till henne innan vi lägger oss så hon ligger åt rätt håll isängen och har sina nappar om hon nu vaknar till inatt och letar efter dom.

Har i af för en gångs skull hunnit packa upp alla våra saker, väldigt skönt få det gjort på en gång så man slipper det dagen efter.
Insåg dock det är dags köra lite tvätt...

Katterna var överlyckliga vi kom hem, så fick gå ut på en gång men Ozzy kom kanske efter nån timme. Så han och jag har kelat massor, han visste inte vad han skulle bli av så mycket kel behövde han.
Men nu är han ute igen, men lär komma in när vi ska sova.

Känns skönt vara hemma igen, ska bli gött sova i sin egna säng.
Borta bra men hemma bäst som man säger.

Somna i tid igen :)

2010-07-25, 11:32:09 / Kategori: Allmänt
Igår var Svea bara sååå trött så redan vid 18 blev det jag bytte till pjyamas och gav henne välling. Testade sitta i rummet här hon sover och det gick hur bra som helst natta henne, inget krångel eller skrik alls.
Hon behöver nog bara lugn och ro inte sitta och bli matad vid tv´n eller vid massa folk.
Dock gjorde hon en repris av fre kvällen och vaknade vid 21:30 och vid 22:30 hade jag fått henne att somna om igen. Kanske hon drömmer nåt för hon är trött men verkar bara som hon vill man ska vara där i samma rum för hon ligger ner hela tiden isängen.

Sen var det dags hoppa isäng själv, men idag sov vi båda i bäddsoffan så får väl erkänna jag sov bättre ensam. Men gillar inte all ha nån tätt tätt inpå när man ska sova man blir ju genomsvett och ska man vända sig måste man buffa på honom så han flyttar sig.
Nej jag är nog lite skadad av mina 3 år som singel då man alltid sov ensam, eller ja jag hade ju mina 3 katter men dom tog ju ingen plats^^

Vid 7:30 vaknade Svea idag och sambon tog henne, jag kände för sova lite extra ;)
Men skönt vi börjar komma in i rätt dygnsrytm för tösen för nu vid 11 så somnade hon. Så skönt hon kan ta sina middagslurer när man ska och inte börja bli trött vid 16 och då vilja sova.
Själv passade jag på duscha, inte varje dag jag hinner göra det på dagtid.
Blåser halvt storm här nere och är svalt. Men bara skönt slippa svetttas en dag.

Annars idag är det hemgång för vår del.

Shopping i Landskrona

2010-07-24, 15:48:00 / Kategori: Allmänt
Sambon testade natta henne själv igår så satt jag ute på altanen. Gick lika fort som sist, somnade på första försöket. Dock vaknade hon till vid 22 fick resten av vällingen hon inte drack upp då vid 19 tiden och ny blöja sen la han sig med henne i det rummet.
Egentligen brukar vi ju alla 3 sova i samma rum när vi är här nere. Men man märker Svea vaknar till lättare eftersom hon är ju van vid att sova ensam hemma och sen är sängen bara 120. Så eftersom det bara var vi nere tog jag det andra rummet med bäddsoffa så jag har fått sova alldeles själv och det var hur gött som helst. Palla ligga och trängas nu när man är gigantiskt.

Vaknade lite innan 9 och då hade farmor redan gett henne välling så blev att vi kunde äta frukost i ganska så lugn och ro. Hon tröttnar fort på sin matstol har hon ätit klart ska hon gärna ner och börja undersöka/röjja i saker hon inte får pilla på.

Åkte in till Landskrona innan lunch för att kolla ut kostym till sambon, sedan blev det jag köpte sån antikolik flaska till pojken. Carina har en sån och hon är supernöjd så tänkte jag får testa för Svea hade ganska så mycket magknip. Visst den kostade en del men får det vara värt. Blev även en leksak till Svea såklart :)
Annars köpte jag bara en stor väggalmanacka till oss så sambon kan kolla på dagligen för han kan absolut inte ha koll på dagar/tider när man ska iväg.
Så ska vi nu har 2 barn med diverse bvc tider + jag jobba behöver han ha nåt att kunna kika på och veta vart vi/jag är.
Sen hade dom köp 4 betala för 3 på pocket så han köpte resten av sin serie och jag fick en bok. Inte för jag vet när jag ska läsa men denna verkar väldigt lättläst, handlar om vampyrer ;) så jag var inte så svårflörtad.

Svea somnade i vagnen till slut, gå på stan är ingen hit när man är 1 år tydligen för man får ju inte göra som man vill. Så det blev nog en 45min tror jag.
Vi köpte med oss baguetter hem och har precis käkat det.

Idag är det mulet men ändå 21 grader, helt underbart.
Man har ork att göra saker!

Tropisk värme

2010-07-23, 17:07:16 / Kategori: Allmänt
Jodå jag kom upp idag vid 7:30 och Svea vaknade till då med, så helt perfekt!
Så idag har vi haft bättre rutiner än på länge blev ju morgonvälling och sedan försökte vi med gröt runt 10:30. Gick ju sådär men huvudsaken några skedar slinker ner man får ta lite i taget nu efter hon varit sjuk.

Jag hann packa och plocka undan så det är fint och rent när vi kommer hem igen.
Sambon kom eller rättare sagt jag drog upp honom vid 10 så han kunde packa ner sina saker. Fick även betalat alla räkningar, är så skönt ha det gjort samma dag man får lön vet man att man kan shoppa :)
Sen så bar det iväg ner till farmor och farfar!

Hann även jobba lite i bilen så nu har jag 2 värdinnor till jag bokat in. Shit det är som om proppen bara lossnade så nu känns det genast bättre när man har lite jobb inbokat!
Självklart kommer jag ge järnet efter den 9 Aug då jag vet vilken vecka sambon jobbar fm respektive em skift. Just nu lever man lite i ovissheten så bokar mest in helger så jag verkligen inte sätter mig i skiten.

Väl nere blev det vi åkte till Järavallen med Eton och farmor och gick den korta rundan där. Var mycket skugga så var inte så hiskligt varmt som jag trodde det skulle vara.
I halmstad var det lagom värme här nere är det tropisk värme och knappt en vindpust, puh man står knappt ut.

Snart så ska det grillas :D
Sen får vi se när Svea vill somna redan nu är hon så trött så trött, men liiite tidigt än. Så förhoppningsvis går det lika bra som igår kväll.

Trötta ut Svea

2010-07-22, 21:12:19 / Kategori: Allmänt
Hm det där med att gå upp i tid gick inte alls bra för oss. Sambon hade ställt klockan på 7, vet han snoozade några gånger och sen vaknade jag till då var klockan 9:30!!
Herregud ännu en dag där halva fm bara försvunnit. Svea vaknade tack och lov då vi började röra på oss, men på tok för sent.
Blev ju sen frukost där, försökte ge gröt gick sådär idag igen men nu tror vi det är tänder på G med för hon tuggar konstant gärna i hårda föremål och dreglar nåt fruktansvärt. Men hellre lite gröt än inget alls, nu kan hon inte bara leva på välling, en annan sak när hon har feber.

Svea sov middag idag för en gångs skull, denna gången testade vi lägga henne hos oss i soffan och det funkade hur bra som helst :)
Jag hade ca 1 timmes lånt samtal med min coach från Wild Mango då så nu har man fått lite mera kött på benen inför säsongsstart och sen kommer det ju mera info ju mer det närmar sig starten.
Men efter lite tips idag tog jag tag i att boka in visningar så nu har jag faktiskt 3 stycken inbokade :)
Sen har jag även bokat in en dag då jag är värdinna för Me&I (tjänster och gentjänster) så känns som om hösten kommer rulla på.

Sambon och Svea har även varit gått en runda hand i hand, men ja han får ju bära henne då och då. Mötte upp Viktor så gick dom med hundarna.
Annars har det blivit hämta ett paket på Ica och handla frukost till mig imorrn innan vi åker ner.
Så vi har gjort allt för att sysselsätta Svea så hon ska vara trött ikväll.

Var iväg hämtade bilderna från fotograferingen som ni ser i inlägget innan och det blev en liten pratstund.
Sambon passade då på bada och natta Svea och vid 19:30 ringde han mig och sa nu sover hon. Jag blev helt paff hon hade inte bråkat en sekund.
Så tassade in via altanen, vill ju inte väcka henne nu när vi äntligen får kväll i tid för en gångs skull.

Men ska lägga mig i tid ikväll så vi kommer upp imorrn och förhoppningsvis så vaknar Svea där runt 7-8.

Fotografering

2010-07-22, 20:53:34 / Kategori: Allmänt
Här har vi några exempel på våra bilder från fotograferinen hos Maria.
Tycker dom blev superbra, speciellt på Svea!

Och ja farmor skivan följer med ner ihelgen så får du kika på alla bilderna :)






Ni som blev sugna på själva göra en fotograferingen och inte vill betala hutlösa priser så rekommenderar jag Maria starkt.
Detta är detta hennes hemsida.
Får ni se alla olika priser och vad för typ av fotografering hon brukar göra!

http://www.mariasfoto.se/

v.38

2010-07-22, 10:53:44 / Kategori: Allmänt

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 

Egna anteckningar: Ja han ligger ju nu med huvudet neråt fast rörligt så nu har man mera plats för mat men tycker man ändå inte orkar så stora portioner, magen har väl vant sig vid små men ofta.

Sambon är ju hemma pappaledig så oftast vet jag vad jag har honom, bara vissa gånger han går ut på promenad utan mobil men den lär han ha på sig ju mer det närmar sig.

Förvärkar har jag i stort sett varje kväll/natt när jag ska sova eftersom kroppen då slappnar av men är ju helt naturligt så bara att stå ut.

Fått min journal utskriven så om nåt skulle ske när vi är i Skåne vet dom hur jag vill ha det, fast läser man tidningar är det intagningsstopp nu så jag vill och tänker föda i Halmstad. Tar bara 1 timme hem så man får åka dirket om man får känningar^^


En ständig kamp

2010-07-21, 22:25:16 / Kategori: Allmänt
Supertrevligt med besök av Carina & Grön och maten var som alltid god :) grillat hör verkligen sommaren till!
Barnen var glada och lugna bara i slutet när det närmade sig deras sovtid det blev lite kink.

Vi gjorde iordning Svea för natten och gav välling gick in la henne vid 20, men detta är helt omöjligt numera få henne isäng. Sambon låg säkert hos henne i 30min, jag låg där i 30min, vi drar i speldosan, klappar henne på huvudet osv men nej hon bara leker isängen trots hon är så trött hon knappt kan stå på benen.
Vid 21.30 var vi båda lagom möra i huvudet av allt skrik och sambon lyckades på nåt vis få henne att ligga ner och komma till ro så nu sover hon.
PUH
Lagom pärs.
Känns som om varje kväll är en enda kamp om när/hur hon ska sova, sen blir det bara vi båda sjunker ner isoffan glor på tv eller sitter vid datorn man orkar inte med umgås med varann.
Tur han är hemma nu, hade aldrig pallat med detta varje kväll ensam.

Imorrn ska vi testa ställa klockan dra upp henne så hon inte kan sova ut så kanske hon blir tröttare på kvällen. Vi bråkar ju redan nu med henne så kan vi lika gärna försöka få tillbaka lite rutiner på morgonen med även om det nu varit skönt fått sova till 9.

Annars imorrn ska jag hem till Maria, hämta bilderna från fotograferingen och passa på umgås lite, utan Svea :)

Nalle bilder

2010-07-21, 22:11:50 / Kategori: Allmänt
Här ser ni det jag skrev om igår. Lilla exploationen av nallen.




Mvc

2010-07-21, 16:38:38 / Kategori: Allmänt
Huvudet har glidit längre ner men är rörligt, så inte fixerat men få se om han blir det tills det är dags.
Blodtryck: 100/60
Sf mått: 33
Hjärtslagen på bebisen: 155 (han blev arg efter hon känt hur huvudet låg)
Vikt: 73, så +1kg sen förra besöket dvs 2 veckor sen.

Hon kollade inte järnvärdet då det hade stigit sen sist ska ändå ta järn tills förlossningen så man hinner boosta kroppen om man nu skulle förlora mycket blod.
Tänk vad alla barnmorskor jobbar olika, jag föredrar helt klart min vanliga, nu känns det mest stelt och konstigt. Men min bm är på semester till 16/8 så jag lär inte träffa henne förrns på återbesöket om nu inte jag går över tiden igen.
Nästa besök är den 4 Aug hos ännu en annan då denna jag var hos går på semester med. Shit snart har man gått varvet runt hos alla där.

Tog en runda på stan när vi ändå var där nere, blev glass vid Riccardo vagnen. Den glassen är himmelsk. Men är ju äkta italiensk glass, så visst den kostar lite extra men det är det lätt värt.
Har inte handlat sån glass sen Svea kom, förr åkte vi till Möllegård där dom finns och köpte hem i literförpackning den smaken man ville ha. Kanske nåt man ska passa på göra nu innan sommaren är över.

Nu snart kommer Grön & Carina över ska vi grilla :)

Svea har inte haft feber idag, däremot har hon fullt med röda lite större prickar över hela kroppen blandat med värmeplitorna så hela hon är prickig. Kanske var det den berömda 3-dagars febern då sägs det dom får prickar men då ska ju barnen ha jättehög feber. Var ju bara en dag Svea hade det.
Jaja strunt samma vad det nu var hon hade, febern är borta vilket är skönt. Dock är hon superkinkig idag för vi gick upp 8 (1h tidigare än vanligt) och hon har max sovit 5min i bilen vägrar somna här hemma på nån middagslur.
Så övertrött är hon minst sagt.

Långpromenad

2010-07-20, 23:01:01 / Kategori: Allmänt
Innan vi fick Svea isäng igår såg vi tempen var uppe i 39.7 så ringde Carina kollade om hon hade supp, våra var slut.
Supp är verkligen superbra, visst det kan ju ta allt från 30-60min innan det börjar verka på feber men håller så mycket längre än flytande alvedon tycker jag.

Så Svea sov hela natten jag var helt paff när jag vaknade vid 8:30. Men kort därefter vaknade Svea.
Efter gröten (ja idag gick den ner) blev hon pigg och sprang runt lekte lite, hade bara 38.4 i temp. När sambon kom upp vid 10 föreslog han en promenad så vi gjorde oss iordning och ja vid 11 tror jag vi kom iväg. Fick städa upp i badrummet först då det hänt en liten olycka.

Tvättade nämligen Sveas nalle och den hade exploderat i tvättmaskinen, den var fylld med skummgummi så ni kan ju tänka er hur det såg ut. Svea tog sin nalle kramade den och bara tittade ner på den gula högen...
Är egentligen sambons nalle han hade när han var bebis så den har ju 27 år på nacken.
Och enda sen hon föddes har den legat i hennes säng men först nu när vi skulle lägga undan den tills den blivit lagad som vi insåg den betyder visst väldigt mycket för henne, för det ett väldigt liv då. Så hon går runt och kramar den, trots den inte är lika mjuk längre.
Så det blir fylla den imorrn och sy lite.

Iaf blev det vi gick till Eurostop, handlade lite på apoteket så nu har vi alvedon till oss och panodil supp till Svea om detta varar länge med hennes feber.
Handlade på hemvägen på Citygross och bestämde vi skulle grilla ikväll med Liz.

Första riktiga långpromenaden för mig på evigheter men höll ett lugnt tempo men kan säga sista biten var riktigt jävla hemsk. Hade superont i fötterna och ville bara lägga mig i skuggan.
Svea fick välling och supp väl hemma vid 15 tiden och hon somnade och det gjorde jag med :) kan säga det behövdes verkligen, vaknade inte förrns 16:40!

Ringde Liz sa vi var utvilade så hon kunde komma när det passade henne och ja hon kom väl lite efter 17.
Svea var ju pigg och utvilad så hon tyckte det var superskoj med besök och jaga hundarna. Vi grillade och hade det trevligt, så skönt det knappt märks hon har feber hon är så pigg och glad i af.
Självklart gnälls det lite extra när hon trillar eller det börjar bli matdags men det kunde säkerligen varit värre.

Nu för kanske 20min sen fick vi Svea isäng, har gett henne supp för natten med febern är fortfarande på 38.4 såfår hoppas hon sover hela natten igen. Och att febern är borta imorgon.

Jag är helt slut ikroppen, ska bli så skönt att få sova. Lär säkert ha lite träningsvärk imorrn.
Imorrn är det besök hos barnmorskan som gäller.

Igår och idag

2010-07-19, 18:59:41 / Kategori: Allmänt
Igår var en bra dag, fick sovit hela natten och det gjorde ju att mina matrutiner kunde hållas :)
For och hälsade på Bentz & Milli och deras lille nytillskott Fred. En 16 veckor gammal basset så supersöt och go. Svea blev ju glad men tyckte samtidigt han var lite jobbig för han ville gärna hoppa och slicka.
Valpar har ju absolut noll koll på kroppen så han dunsade ju mest till henne och ett barns balans är ungefär lika bra. Sen har dom 3 katter med som Svea försökte jaga ifatt och leka med dom men dom uppskattade inte det.

For hemmåt då det blev läggdags men hon somnade i bilen så vi tog en liten omväg bara körde omkring på måfå, skönt hann hon sova i af i 30min och vi ändå vara ute.

Sen på kvällen var vi bara hemma kollade på tv, Svea somnade för en gångs skull utan att vi låg på golvet och vid 19:30 tiden. Så det var skönt bara kunna vara och koppla av tillsammans.

Idag har jag varit på akupunktur, sista gången. Fick erbjudanade om fredag med i Söndrum men känner att det bara är en jäkla massa flängande och passa tider. Vill ju kunna bara hitta på grejor spontant utan ha massa att passa.
Har ju tens apparaten som jag testade igår på kvällen och den hjälper faktiskt. Trodde inte riktigt på den, men kände absolut inget i ryggen efter haft den på i 30min :)

Liz har varit här en snabbrunda när hon ändå var ute med hundarna.
Svea verkade väldigt hängig sa sambon när jag var iväg på akupunkturen så visade sig när jag kom hem hon hade feber, bara 38.2 men trots hon sovit och ätit ungefär som en nyfödd (dvs var 3:e timme) så har hon ändå 38.7 så får väl se om den stiger mera eller om det bli bättre nu ikväll. Nu sover hon igen nämligen.
Konstigt nog inga andra symptpom enda gångerna hon haft feber är med förkylning så bara såhär känns konstigt.
Jaja det är bara ta en dag i taget se vad det blir av det.

Nu är sambon iväg hjälper en kompis hämta hem utemöbler, ikväll blir det nog med bara kolla tv slappa och sova i skift om nu natten blir besvärlig för Svea.

Fix och don

2010-07-17, 21:44:00 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade vid 10, men knuffade på sambon så han klev upp. Dock trodde han klockan var vid 7-8 eftersom det var mulet så han var lagom glad då han lagt sig vid 01-02 (vi lägger oss aldrig samtidigt om det inte framgått innan) men efter matat henne såg han hon var 10.
Jag drog mig till 11, sen kändes det som min kropp svalt ihjäl så var tvungen gå upp och stoppa mat i munnen. Sambon hade ju som sagt sovit igenom nattens bravader så han fattade inte hur jag kunde sova så länge men jag fick ju förklarat jag hade varit uppe mellan 03-05.

Annars idag har vi nu bäddat spjälsängen så den är redo. Får nog köpa en ny madrass för spjälsängen är mycket mindre än Sveas och vi köpte ju madras på Ikea då dom brukar ha standard mått. Så just nu ser det lite konstigt ut eftersom vi fått vika upp ena hörnan.
Vek in all ren tvätt och gjorde plats i min gå-in-garderob så nu kan jag röra mig där inne. Ska ta tag i alla kläder sen när han är född, det jag inte kan ha eller vill ha kvar ska slängas eller säljas på Tradera. Blir det mera ordning och man kan kanske sen unna sig köpa ny garderob när man blivit smal igen.

Blev vi grillade ikväll och Svea sprang mest runt i trädgården som hon brukar :)
Sambon och hans kompis Markus bestämde spontant bio ikväll så han blev hämtad lite efter 20. Skoj för honom komma iväg lite och umgås.
Markus fick barn 3mån före oss så antingen är barnen sjuka eller så har dom jobbat olika så att ses är ju ett mindre projekt.

Svea ville inte somna idag heller så när han gått gick jag in la mig hos henne och ja det tog nog "bara" 30min idag sen sov hon. Att tassa ut som höggravid och ta sig upp från golvet är ju ett mindre projekt men hon vaknade inte och jag hoppas hon sover gott inatt.

Så nu ska jag tillbringa kvällen med gott samvete framför datorn och bara vara.

Lugn natt? Forget it

2010-07-17, 21:33:16 / Kategori: Allmänt
Den lugna natten jag önskade blev inte av.
Vaknade av att Svea gallskrek (fattar inte hur sambon kan sova så hårt, han vaknar aldrig av henne) jag har ju öronproppar så hon hade säkert låtit ett tag för volymen var inte nådig. Och jag har märkt jag sover hårdare nu men beror väl på utmattning.
I af så upp med henne byta blöja och ge välling, det gick hur bra som helst. Men nattningen igen då...... testade först det vanliga med bara stryka henne över ryggen, på huvudet och dra i speldosan men nej då satte hon sig upp hela tiden. Till slut la jag mig på golvet som sambon gjorde på kvällen och låtsades sova (alldeles för obekvämt för mig att somna så på riktigt) och då la hon sig ner men herregud vad gör hon egentligen isängen?? Det bökas, grymtas och allmänt far runt. Men efter 45 (!) minuter blev det tyst och man hörde på andningen hon sov. Då kunde jag äntligen tassa ut och lägga mig.

Tyvärr med denna gravidkropp så har man bara on och off så när man är uppe tror den "åh nu är det dags vakna och ge mig föda" så var hungrig som satan men sket faktiskt i att käka. Allt jag ville var att få sova.
Sen har jag börjats kallsvettas som en idiot, är konstant klibbig i huden och att bara t ex blanda gröt, vika tvätt sittandes på bordet under fläkten ger mig svettdroppar på överläppen känns mindre skoj.
Få sitta ner när jag borstar tänderna för jag blir alldeles yr av att stå.
Så jag borde nog flytta in i vår dusch bo där tills värmen försvunnit eller bebisen vill ut.

Ni som känner mig vet ju direkt att alla såna här småsaker påverkar mitt humör.
Så jag går väl mest runt och är allmänt irriterad och grinig.
"Väck inte den björn som sover" brukar man säga och ja just nu är jag väl den björnen.

Vägrar sova

2010-07-16, 22:28:56 / Kategori: Allmänt
Svea sov från 13-14:30 så att ha lekkompis över tog på krafterna^^
Sedan lekte vi allt från i trädgården (hade tömt ur poolen medans hon sov) till hennes rum, hon ska ju vara lite överallt.
Lite kinkigt idag dock att ge burkmat, men min mat jag gjorde (pasta med kokta grönsaker) slank ner desto bättre av nån anledning.

Redan vid 17:30 började hon visa trötthets tecken men sambon sa han var på väg hem från Skåne så ville ju gärna dom skulle få ses så bara att hålla igång. Vi käkade lite kvällsmat ihop och så fic dom gosa.
Hon var så trött så trött men vägrade komma till ro. Så när vi nattade henne la sig mannen hos henne på golvet (han somnade till precis som sist) och hon höll låda i nästan 1 timme.
Shit det var längesen hon var såhär svårsövd det brukar max gnällas i 10min.

Jag har suttit pulat med fotoboken, den kommer bli kanonbra. Man kan ju göra x antal stycken med alla bilder man har men väljer ut guldklimparna.

Nu är jag så sjukt trött i min kropp, märks jag varit ensam med Svea hela dagen på ryggen. Så både akupunkturen och avlastning har gjort mig bortskämd denna veckan.
Hoppas på en lugn natt där jag kan sova som en stock.

Lekkompis på besök

2010-07-16, 13:16:06 / Kategori: Allmänt
Märks kroppen var utvilad inatt var det som en vanlig natt, man går upp x antal gånger för att kissa, vaknade t o m 2ggr utav förvärkar men lyckades somna om så man har ju inte direkt ont. Bara att pga dom blir man kissnödig när bebisen trycks mot blåsan.

Svea vaknade i vanlig ordning vid 9, men sambon sa hon hade vaknat vid 00 supersvettig så hon hade fått ny blöja och mat så inte konstigt hon sov längre in på fm.
Vi båda hann käka frukost och sedan vid 10 kommer Alexandra och Elin. Vi satte oss direkt i trädgården då det är som svalast där nu. Svea var helt överlycklig få träffa en kompis så hon var vid Elin hela tiden. Vid 11 åt dom lite mellanmål eller vad man ska kalla det och sen så fyllde vi poolen så fick dom bada.
Eller ja det ska i och ur poolen hela tiden så mer gräs än vatten ser det ut som^^ men båda hade superskoj.
Katterna låg lite avvaktande och kikade på. Vi mammor drack lite te och åt dumlemuffins :) aldrig fel med fika på lunchtid.
Märktes båda var helt slut så när dom gått fick Svea välling och hon slocknade på 2 röda nu klockan 13. Skönt blev det ändå sovtid när hon brukar.

Väldigt trevligt få besök tycker jag :) jag är inte van umgås så mycket med min sambo då han jobbat konstant sen i Januari. Man behöver lite tjejsnack emellanåt.
Men visst är det trevligt han ska vara hemma nu i 3 veckor.

Utsövd

2010-07-15, 20:51:18 / Kategori: Allmänt
Inatt har jag sovit som en död.
La mig vid 23 sambon sa han kom isäng vid 02 men det har jag inte märkt, sen ringde hans klocka vid 05:20 och inte den heller har jag hört OCH jag har bara varit uppe och kissat 1 gång. Shit det har ju inte hänt sen man blev gravid.
Så jag kände mig väldigt utvilad när jag vaknade av mig själv 08:30.

Släppte in stackars Balder som var dyngsur då det regnade. Och 8:50 vaknade Svea. Blev frukost ihop i vanlig ordning, tycker det känns bättre ge henne gröt direkt när vi går upp så sent.
Trots regnandet var det sjukt kvavt ute, vi var helt klibbiga inomhus. Men trots det lekte vi en massa.

Men idag är hon ett matvrak igen, ville ha välling både vid 11, 13 sen sov hon till 14:30 (det blev vi alla somnade mellan 13:15-14:30) och sen fick hon burkmat 16:30 och välling vid 18. Nu vid 19:45 åt hon 2 flaskor välling och ja för kanske 15min sen blev det tyst så nu sover hon nog.

Sambon har både dammsugat och moppat så nu är rent första gången på väldigt länge. Vi springer ju alla barfota in och ut så då drar man in en massa skit men det är sommar så varför ha skor i sin egen trädgård??
Jag tömde tvättkorgen så det är med avklarat.
Ska bara torka av spjälsängen och sen kan den bäddas så är den punkten klar. Blir vi köper napp, blöjor och sånt när vi får lön tror inte han kommer innan nästa vecka.

Sista gången på akupunktur i Söndrum idag, nästa vecka är jag i Fyllinge.
Känns musklerna blivit "retade" nu för nu börjar det kännas en del, fast fortfarande inte supersmärtsamt.

Jämförelse

2010-07-15, 20:03:49 / Kategori: Allmänt
Ja här ser man att magen är ganska så låg jämfört med när jag väntade Svea.

v.40 med Svea


v.37 (36+0) med pojken

v.37

2010-07-15, 11:30:18 / Kategori: Allmänt

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

 

Egna anteckningar: Ja min mage har sjunkt rejält gjorde den ju förra veckan då jag mådde piss. Ska till bm den 21 få väl se om han blivit fixerad, sist var han rörlig.

Det där med kissa ofta stämmer ju men i denna värmen dricker jag ju vatten mer eller mindre hela tiden så det hjälper ju med till, inget jag tänker på direkt.


TENS

2010-07-14, 21:18:23 / Kategori: Allmänt
Efter vi käkat kvällsmaten fyllde vi poolen åt Svea. Är ju på kvällen man kan vara i trädgården utan att dö av värmeslag. Så hon plaskade på och hade hur skoj som helst i säkert 1 timme.
Väl inne såg vi klockan var 19 så började göra iordning för natten men hon var väldigt uppspelt så nu vid 20:15 kom hon till ro i sin säng.

Själv är jag helt genomsvett, ska strax ta en sval kall dusch. Hoppas på det hjälper.

Ang akupunkturen tror jag nog den hjälper, har inte känt av nåt i fogarna vid rumpan nu är det bara i svanken på kvällarna. Vilket är en mera uthärdlig smärta. Ska gå imorrn med kl: 15 sen nästa vecka får jag 2 dar till sen går alla som kan akupunktur på semester.

Har fått hem en TENS apparat (ni kan läsa här vad exakt den gör http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Behandlingar/TENS/ ) man kan använda själv mot smärtan i ryggen.
Den går även bra ha vid förlossning, ska få lapp om hur man fäster elektroderna då.
Man hyr den och sen när man inte behöver den lämnas den bara in på sin vårdcentral, smidigt och kostar bara 100kr per månad så är ingen summa.
Ska nog få följa med när det är dags föda kan man testa den, sist körde jag ju bara riskudde + lustgas.
Kanske man t o m kommer upp till frikort, aldrig haft det innan. Fick sånt stämpelkort nu och när jag kommit upp i 900kr får jag frikort dvs alla läkarbesök i 1 år är gratis.
Ska jag nog kunna få massage via min vårdcentral :)

Bestämde även idag att Alexandra och Elin kommer på fredag förmiddag :) Skoj träffa dom igen och får barnen leka av sig, dom är ju jämngamla så leker dom på samma nivå.
Hon bor på 2:a vån här på Vallås så hoppas på fint väder kan ungarna bada i poolen.

Sen går min käre sambo på "semester", han ska ju inte börja jobba förrns 9 Augusti.
Så gött har vi massor med tid att umgås på och förhoppningsvis tittar bebben ut innan nya jobbet.

Pippi parken

2010-07-14, 16:39:10 / Kategori: Allmänt
Igår somnade Svea om runt 20:30 så hon var inte uppe alltför länge.
Själv la vi oss runt 22, är så jäkla trött trots man vilar lite på dagarna.

Sovit hur gott som helst så blev lagom glad då klockan ringde vid 8 och väckte mig. Så var ju bara att masa sig upp. Svea vaknade 8:50 så det blev vi alla åt frukost ihop.
Sedan vid 10 körde jag till akupunkturen och var hemma igen vid 12. Då låg Svea och sov middag hade hon och sambon busat en massa.

När hon vaknade for vi in till stan gick till Pippi parken, såg det var skugga på större delen av lekplatsen så var hur gött som helst.
Var en del barn där så Svea kikade avvaktande till en början men sen började hon gå omkring och roa sig. Alltid lika skoj komma ut till nya platser tycker Vallås har dåligt med roliga lekplatser.

Här är lite bilder från Pippiparken.


Väl hemma var det bara ge mat till Svea och nu sover hon gott. Lika bra låta henne få sova på em annars kanske det bara blir som igår hon vaknar efter nån timme och vill vara vaken till sent.

Imorrn ska sambon jobba 06-14 på nya jobbet och fredag med. Kommer nog mest va jobbigt och konstigt för honom komma upp nu när han varit hemma och slappat sen i lördes.

Mob bilder

2010-07-14, 16:25:52 / Kategori: Allmänt
Har ju glömt tömma min mob på foton såg jag idag så här kommer lite blandat.

Min beställning från Me&I för ett tag sen.


Några fina blommor som vi har i trädgården.


Nya möblen vi köpte på Ikea för födelsedagspengarna
och tummenbordet hon fick av farmor & farfar.



Svea och Ozzy i vår trädgård.

Grattis.

2010-07-13, 20:31:11 / Kategori: Allmänt
GRATTIS Sara till din tös :)

http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=30465

Vi har följts åt nu hon var beräknad 2 veckor innan mig så vi sa vi skulle ses på BB. Nu blev det ju inte så. Glad för din skull, men nu vill jag också få min bebbe.

Vill inte sova längre...

2010-07-13, 19:58:28 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela 1,5 timme vid lunch så hon var verkligen trött. Men klart hon kanske passar på ta igen sig nu en dag då det är svalare ute. Blev jag vilade lite själv så dagen har blivit konstig för mig och mina matvanor.

Men vi alla hann göra oss iordning och slänga i oss lite mat snabbt innan fotograferingen tack och lov.
Tyckte det gick bra att fota Svea trots hon tappade humöret lite efter ett tag, men blev snabbt glad igen. Så tror nog det blev bra kort, tog ca 1 timme.

Sedan bar det av hemmåt Svea behövde mat och vi hade ingen direkt lust sticka nånstans. Hon hade väl egentligen behövt sova men vi tänkte vi sysselsätter henne så somnar hon gott vid 19 kanske utan bråk.
Och jodå det gjorde hon men för ca 15min sen vaknade hon och är inte ett dugg trött. Så få se hur länge hon tänker vara vaken ikväll då.

Vi hann i af käka kvällsmat, blev bara pannkakor idag. Man kan behöva en paus i grillandet och i köttätandet framförallt.

Imorrn är det akupunktur kl: 10.30 för min del.
Sen har vi inget på schemat så få se allt beror ju på väder och ens ork.

Äntligen svalare

2010-07-13, 11:38:17 / Kategori: Allmänt
Trots regnet och åskan inatt har det varit kvavt och varmt enligt mig. Sambon kom väl och la sig runt 00 sen vet jag inte hur många gånger jag vaknat till och från, behövt gå på toa och sen vakna helt genomsvett vid 06. Så utvilad är man inte direkt när man går upp på morgonen.

Svea vaknade vid 8:30 så hon har sovit gott inatt. Körde på samma visa som igår började dagen med gröt så äter jag min frukost då med!
Kändes bättre i luften i af så vi var ute i trädgården en runda.
Lite efter 10 kom mannen upp och sen kunde jag ta en svalkande dusch.
Ska intre fotograferas förrns kl: 15 så man får göra sig iordning så sent som möjligt så man slipper svettas som en gris innan.
Svea blev väldigt kinkig nu och så fick hon välling och nu sover hon en stund. Men bara bra kanske hon har lite energi i eftermiddag.

Få se vad vi mer hittar på idag beror ju lite på när vi är klara hos Maria.

Genomsvett

2010-07-12, 20:43:06 / Kategori: Allmänt
Naglarna blev skitbra :) precis som sist.
Ska man bara komma på vad jag ska ha på mig imorrn...

Precis när vi var klara vid 16 kom sambon och Svea hem. Helt genomsvetta men dom har ju traskat över 1 mil i denna hetta. Fattar inte hur han orkar.
Så dom tog ett snabbbad i ljummet vatten, Svea gillar inte kallvatten som vi.
Sedan blev det burkmat för henne och jag började förbereda inför grillningen. Har köpt fläskkotletter lagt i chilimarinad och det blev gott!
Så grilla griskött är helt ok, annars skippar vi det gärna.

Viktor kom förbi då vid 17, så sen dess har grabbarna spelat xbox.
Lyckades efter mycket om och men få Svea somna, hon var helt färdig men ville inte komma till ro (som vanligt när vi har folk hemma). Så fick stå där inne dra i speldosan, klia henne på ryggen i säkert 20min så lyckades hon slappna av och somna.
Hade tagit en snabbdusch själv innan men är genomsvett igen... Nu får det räcka med denna hetta på några dar så kroppen hinner återhämta sig lite.

Blandat

2010-07-12, 13:51:19 / Kategori: Allmänt
Idag vaknade Svea 9:30, altså sov i 14 timmar. Hon behöver det säkert nu med all denna värme fast tycker ändå att våra förmiddagar blir sådär. Hon är lite mer ledsen, kinkig men man vet ju själv när man sover för mycket man blir liksom inte pigg utan bara går som i en dvala. Men kanske inte blir så med barn?!?!

Själv brukar jag ju vakna vid 8-9 tiden men inatt var jag uppe mellan 01-03. Kände mig skittrött så la mig i tid (för en gångs skull) runt 22.30 men vaknade vid 01 av att jag hade förvärkar och var så kissnödig jag trodde inte jag skulle hinna.
Inte för dom gör ont, bara kroppen inte somnar om. Så försökte vila, somna om men pga att värkarna trycker ihop magen påverkas ju blåsan så man blir kissnödig laom tills man nickat till.
Men ja efter 03 nångång har jag ju somnat och vaknade då Svea väckte oss.

Kan säga jag är lagom slö idag.
Lika varmt som igår, så blir inte många knop gjorda.

Idag har jag inga direkta känningar. Känns mest trist ha förvärkar hit och dit och det aldrig kommer igång. Så här vill jag inte gå i 1 månad.
Men kanske dax bädda hans säng??
Vi har inte ens packat BB väskan så det behöver inte starta på natten då får vi ju fixa den mitt i natten.
Gör jag det nu blir det bara man går och väntar/hoppas på det ska starta blir jag så besviken/less på att det inte sker.

Akupunkturen gick bra idag, musklerna reagerade snabbare på nålarna så kändes lite mera. Men då vet jag dom sitter rätt och det ger effekt får vi hoppas.
Onsdag ska jag dit nästa gång.

Snart kommer Jenny fixar mina naglar :)
Sambon har tagit Svea och har med sig Grön och Alexander på långtur med vagnarna. Han hade ingen lust vara hemma när jag skulle fixa mig.
Annars ikväll ska vi grilla och ev ska sambon spela xbox med Viktor. Få se hur trött jag som sagt.

På dop idag

2010-07-11, 20:10:53 / Kategori: Allmänt
Vi hade ställt alarm idag så jag kom upp vid 8, sedan väckte jag Svea kanske efter 30min. Sambon sov vidare till 10:30 så nu borde han ha laddat batterierna till nästa vecka. Kanske jag med hinner med nån sovmorgon.
Började dagen med ge Svea gröt, känns inte lönt ge henne välling vid 9 eftersom hon alltid vill ha gröt vid 11. Den slank ner och jag kunde käka frukost samtidigt som henne.
Men ändå vid 11 åt hon en halv burk mat, lika bra då dopet började 12:30 och vi åkte så vi var där runt 12.

Shit vilken hetta! Jag dör.
Kan ju knappt andas så varmt och kvavt är det.

Svea sprang runt lite i kyrkan, men var snällare än vi väntat oss, så länge vi lät henne hållas^^
Var 3 dop samtidigt men gick väldigt snabbt och alla barnen var snälla ingen som gallskrek.
Efteråt var det fika i församlingslokalen.
Men Sveas humör hade verkligen tagit slut + det var matdags för henne. Så när vi väl fick ta fika så hon mer eller mindre tryckte in sockerkakan. Aldrig sett henne äta så snabbt.
Själv åt vi ju lugnare men jag kände det var dags åka hem ge henne mat och få lite sömn. Hon hade ändå hållt igång sen morgonen.
Lite trist, men så blir det ibland.

Väl hemma störtade hon i säng åt knappt 60ml välling. Själv käkade jag gårdagens pastasallad och sen la jag mig och slumrade till och från i 2 timmar. Inte för jag blev piggare, bara slöare.
Som sagt idag har jag ingen ork för den förbannade hettan.

Svea fick ett bad nu ikväll och hon hade så skoj. Tycker det nog är skönt få svalka av sig. Kanske blir poolen imorrn beroende på hur vädret blir.
Och sen somnade hon gott runt 19:30.

Imorrn är det akupunktur sen kommer Jenny hit och fixar mina naglar.
Är man fin till fotograferingen på tisdag.

Proppmätt

2010-07-10, 22:16:55 / Kategori: Allmänt
Svea sov faktiskt i 1 timme, och när hon vaknade till blev hon överlycklig se vovvarna springa omkring. Självklart skulle hon efter helt nyvaken, hihi, ser lite roligt ut då balansen är si och sådär.

Vi började så smått göra iordning grill och maten, klyftpotatisen tar ju sin tid i ugnen. Supergott blev det men åt alldeles för mycket riktigt kände hur min stackars magsäck och bebisen bråkade om utrymmet. Men satte mig i skuggan och vilade lite.
Under tiden såg vi bara hur Svea blev tröttare och tröttare inte ens hundarna var roliga. Men sambon skötte nattningen och det gick väldigt lätt trots den sena sovstunden och att vi hade gäster.

Får hoppas på lite mildare väder imorrn och att hon orkar med dopet. Har aldrig varit på dop och sitta i en kyrka med Svea som älskar höra sin röst speciellt då det ekar kan bli en "rolig" kombination.

Nej nu blir det en kall dusch så man får svalka av sig efter en svettig dag.
Sen sova. Känner mig slöare idag, blev ju bortskämd igår med sova på dagen.

Utflykt

2010-07-10, 15:53:41 / Kategori: Allmänt
Svea sov gott hela natten och vi gick upp idag igen vid 9 :)
Shit var supervarmt redan då så vi har tillbringat stor del av förmiddagen i vår trädgård. Så fram till lunch var det mest lite lek och mat för både henne och mig.
Sambon skulle få sovmorgon idag dvs sova tills han vaknade och efter 12,5 timme kom han upp^^ Ojsan nån var visst trött.

Vi gjorde oss klara stack till tippen med lite skit vi hade i bilen, sen åkte vi till stadsbongården. Tyvärr i denna värmen är ju inte djuren så aktiva, men fick klappat på några hästar en åsna och kollat på deras kaniner. Sedan tog vi en glass och satt i skuggan där. Aldrig varit där innan, var väldigt fint och kan tro det finns massor med fler djur en dag med mildare väder.

På hemvägen åkte vi inom Citygross, shoppade lite extra inför veckan då sambon som sagt är ledig till på onsdag. Lär ju grillas en del om vädret ska hålla i sig.
Ikväll kommer Liz & Viktor hit på käk :)

Svea tar sig en liten försenad tupplur, men förstår henne blev ingen vid lunch och sen tar ju värmen mycket energi.

Svar på tal

2010-07-10, 15:45:58 / Kategori: Allmänt
Första negativa/elaka kommentarer sen jag startade bloggen för ca 1år sen.
Men som alltid kan ju personer inte stå för det som skriv och är anonyma och då åker inlägget bort.

Mår du så dåligt över läsa min blogg- sluta läs den. Finns väl ingen som tvingar dig?
Vad du menar med vi ska spara på socialbidraget istället för käka skräpmat förstår jag inte då sambon jobbar dvs han får lön. Så vi har inget socialbidrag.
Och vad gör det om vi äter skräpmat det är inte så vi matar Svea med det.
Får man hoppas du aldrig själv lägger pengar på sånt då.

Finns alltid folk som är avundsjuka på andra, oavsett om det gäller pengar, kärlek eller lycka.
Kanske man ska börja se över sitt eget liv innan man klankar ner på andra.

Fotobok

2010-07-09, 23:11:48 / Kategori: Allmänt
Oj vad tiden rann iväg.
Men har påbörjat en ny fotobok på Fujis hemsida på Svea för iår. Gjorde en i höstas med dom 3 första månaderna och den var väl uppskattad av många.
Man framkallar ju inte bilder idag och har fotoalbum eller inte jag, så detta känns som ett bra alternativ.
Välja bilder är det lätta, men sen ska man fixa bakgrund, effekt och ev skriva text. Puh. Klockan rinner som sagt iväg, men tänkte göra lite varje dag när man har tid och dubbelkolla med sambon innan den skickas in för beställning.
Blir nog bra tids nog.

Nu ska det sovas.
Natti.

Hungrig var 3:e timme

2010-07-09, 21:14:03 / Kategori: Allmänt
Svea sov 1 timme vid lunch och då kom även sambon hem. Han hade bara haft städning idag på jobbet så han kunde gå tidigare.
Vi käkade lite snabbt från Mac Inn, sen så tog han en liten powernap innan han skulle hämta Yra & Mojje.
Min tanke var vila lite när dom var iväg, han tog med Svea i vagnen. Blev jag somnade i 2 timmar. Ojsan. Kanske var lite trött i af.
Superskönt.

När dom kom hem blev det grötdags för Svea och jag var såklart hungrig men mannen ville absolut inte grilla och det var det enda jag förberett så fick bli Fete Gretas.
När vi ändå var ute med bilen passade han på fylla på kylarvätska och massa sånt. Slipper jag tänka på det när man är ute och kör nu i denna värmen.
Svea var jättetrött och slut men vid 20 kom hon till ro och sover nu gott.

Själv äter jag lite igen, precis som med Svea var jag hungrig var 3:e timme i slutet. Så nu kommer jag väl inte göra annat än äta^^

Utsövd

2010-07-09, 12:41:18 / Kategori: Allmänt
Min mobil ringde och väckte mig imorse, var bara mannen som skulle kolla om Svea var glad idag.
Herregud vi hade inte ens gått upp, hon sov precis som jag.
Hehe klockan va då 9 :D
Jag behövde definitivt den sömnen, och Svea med förmodar jag. Men pallrade mig upp, väckte henne och sen dess har vi lekt lite.
Hon har ju fått kolla in sin nya hylla med färgglada backar där leksakerna ligger i, gosat med katterna. Balder stod verkligen och jamade på henne så han la sig frivilligt i hennes rum så hon fick göra vad hon ville med honom. Aw så sött. Ozzy var inte likadan men självklart fick hon klappa honom.
Vädret är ju mycket bättre idag, så vi har öppet här sen vi gick upp.

Just nu sover Svea middag trots vi gick upp så sent. Men är ju den tiden egentligen hon brukar sova. Bara 1,5 timme sen slutar sambon. Han ska ut en runda med Yra & Mojje bara sen har vi hela dagen på oss vad vi nu ska hitta på. Blir nog grilla har tinat kött i af :)

Idag mår jag tusen gånger bättre, men tycker min mage sjunk ner rejält för nu sitter bh´n där den ska. Dvs inte på magen utan det är numera mellanrum mellan bröst och mage som det ska vara.
Kanske det han gjort sjunkt ner dessa dar då jag mått piss.
Han får gärna vänta 1 vecka till i af.

Svea är hemma igen

2010-07-08, 21:22:00 / Kategori: Allmänt
Eftersom jag var uppe käkade jag frukost i lugn och ro. Ringde sedan frisören kollade om jag kunde komma idag, så fick tid kl:10 till en annan tjej jag aldrig varit hos.
Men blev skitnöjd hon tog det riktigt riktigt kort så det varar nu ett tag. Fick veta min käre Robert har sålt salongen och flyttat till sin tjej i Göteborg- skoj för honom men kommer sakna han.

Blev sen lunch för min del på Espresso House. Sedan for jag hemmåt.
Funderade på lägga mig men mådde lite knasigt så slängde i hårfärg och försökte bara slappna av i soffan här. Väl i duschen då färgen skulle ur kände jag mig sjukt illamående så fick typ duscha i kallvatten annars visste jag inte vart jag skulle bli av.
Så ringde sjukgymnasten avbokade tiden, tog 2 alvedon och la mig. Lyckades inte somna men slumrade väl till trots illamåendet.
Hade lite förvärkar men dom gör inte ens ont så borde inte vara dom som ställer till det?!?!
Får väl se om bebis vill vara kvar i magen 1 månad till som det faktiskt är kvar.....

Kom upp vid 15:30 kollade hur fint sambon hade möblerat om i Sveas rum + städat. Så nu var vi redo få hem vår dotter igen.
Spöregnet kom lagom när dom kom. Hon hade finklänning på sig allmänt i somrig, då dom hade haft hela veckan 25 grader så dom blev chockade över vårat väder.
Jag hade förberett kött som skulle grillas och det gick ju trots regnet men fick äta inne. Var supergott, så min grillmästare har lyckats!

Svea var superglad hon bara sprallade runt överallt i sitt rum, ut i trädgården, in igen osv. Man fick inte hålla henne nån längre stund utan hon ville bara leka.
Men hon var vääääldigt pappig, men klart hon träffade honom knappt förra veckan så han fick absolut inte försvinna ur sikte.
Dock hade hon lite svårt komma till ro men han la sig därinne och låtsades sova (det blev han somnade i 20min) och hon kom då till ro. Få se om hon sover hela natten, nu blir det ju ovant här för henne när hon haft andra rutiner där nere.
Men det är sånt man får räkna med.

Sambons sista arbetsdag imorrn på Flexopac, annars inga planer.
Blir bara gosa med Svea tills han kommer hem, leka i hennes rum med alla nya saker.

Grillning

2010-07-08, 07:17:21 / Kategori: Allmänt
Ida & Oscar kom till oss igår efter dom varit på hundträning med Xo.
Så blev vi grillade och bara snackade bort kvällen, klockan var nästan 00 när dom åkte och jag var helt slut. Så även om inte Svea är här så har jag ingen ork vara uppe hur länge som helst.
Sambon tyckte äntligen han fick ut en bra dag av att vara barnledig då vi inte hann med nån inredning alls här, dvs han kunde slappa^^

Idag kommer Svea hem runt 16 tiden då jag är klar med akupunkturen.
Få se om vi hinner ha gjort hennes rum, jag har ju egentligen hela dagen på mig men kan ju inte själv fixa och dona där inne. Jäkligt irriterande man måste vara 2 när man ska möblera om. Hennes möbler är ju lättast i hushållet men min mage är ju enormt ivägen så lika bra skippa det.

Packade upp alla babykläder igår med så nu ligger stl 50 och 56 framme i skåpet. Fick göra om lite så nu trängs både hans och Sveas kläder i samma garderob... får hoppas vi hittar en lösning snart.
Sedan blev det 2 (!) kassar över med bara rosa kläder/kjolar/klänningar som jag får gå igenom se om det är nåt jag vill spara annars ska det tvättas om och säljas på tradera var min tanke.

Blonderade mig också så nu är det morotsfärgat- mindre snyggt men kahsmirröd färg ska i efter klippningen. Har ju klipptid på lördag men funderar på ringa idag se om jag kan göra det under förmiddagen när jag ändå inte har nånting inbokat. Kan vi bara ägna lördagen åt att umgås.

Idag vaknade jag 05:30 av att Ozzy jamade för fullt :/ fanns bara lite mat kvar enligt honom. Suck.
Sen bökade han allmänt runt i sovrummet trots jag hade öronproppar kunde jag inte komma till ro så jag gav upp och gick upp.
Kommer väl stå mig dyrt sen idag genom att jag blir supertrött, men får väl försöka sova en stund mitt på dagen.

v.36

2010-07-08, 07:05:28 / Kategori: Allmänt
Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Egna anteckningar: Han är ganska så aktiv inne magen trots mindre utrymme, men är mest efter man ätit eller när man ska lägga sig.
Haft en del förvärkar under veckan som gått, och kroppen har kört en tömmning. Ska jag jämföra med Svea så kom hon 1 vecka senare men då startade det på bf dagen.
Tänker inte ta ut nåt i förskott, man blir bara besviken om man nu går över igen. Sambon vill den ska komma tidigast om 2 veckor så han får njuta av sin semester, ska ju fotas på tisdag så innan dess behöver den inte komma enligt mig.
Den kommer när den kommer helt enkelt.


Mvc besök

2010-07-07, 17:16:11 / Kategori: Allmänt
Järnvärde: 111
Blodtryck: 100/60
Sf-mått: 32
Bebisens hjärtljud: 125-130
Vikt: 72.4 enligt deras här hemma 73. Så +-0 sen förra besöket.

Han ligger med huvudet neråt, rörligt. Så han blir där han är i af :)
Skönt veta det så man slipper tänka på han kan snurra runt till fel håll.
Ligger fortfarande mitt på kurvan så verkar bli en normalstor bebis enligt deras mått. Skrev ihop lite hur man vill ha det till förlossningen, jag kör på samma saker som när jag väntade Svea. Bara lustgas och en vetekudde, sen får dom gärna komma med ideer bara jag slipper epidural.
Ska inte amma denna gången heller så det skrevs till så man slipper några frågor om det + man får medicin automatiskt som hindrar att det bildas mjölk.

Ska ha denna barnmorskan med om 2 veckor då min ordinarie går på semester nästa vecka. Så få väl se om vi hinner ses nåt innan han föds.
Om det nu skulle starta så stoppas det inte, efter v.34 är det ok att barnen föds.

Svalt och skönt

2010-07-07, 11:29:38 / Kategori: Allmänt
Vi lät ju fläkten gå i sovrummet när den väl kommit upp och vilken skillnad. Det var svalt i rummet.
Men vi stängde av den när vi sover så man slipper halsont, sambon får det skitlätt av nån anledning. Men har sovit helt underbart, har nog lidit mer av värmen än man trott.
Vaknade 8:40 idag helt groggy... tror jag sovit lite för mycket om man nu kan det som gravid^^

Balder kom in, Ozzy gick ut som vanligt i detta huset. Tur Balder är inne dagtid annars hade vi aldrig sett honom. Visst det är lite äckligt detta med alla möss, men trodde inte vi hade så många här på Vallås så tur han tar död på dom slipper man dom i höst/vinter hoppas jag.
Igår lekte han med en levande i trädgården i kanske 10min, så han har inget behov alls av att äta dom detta är en typisk elak katt. Bara lek.
Så var dom kommer ifrån undrar jag, jag trodde han hämtade dom nere i skogen här men verkar inte så.
Ozzy då... han vet nog inte vad det är han går fram luktar på dom döda men skiter i dom och igår bara tittade han på medans Balder lekte. Ingen som helst jaktlust.
Men gör inget jag trivs med min tjockis gosekatt som passar på kelar med en nu när han slipper slåss om uppmärksamheten.

Idag klockan 15 ska vi till Mvc på v.35 besök (men går in i v.36 imorrn), blir inte min ordinarie eftersom hon är hemma med sjukt barn. Spelar inte mig nån roll jag kände bara jag ville dit har ju inte varit där på 5 veckor och vill inte dra ut på det alltför mycket om nu mina värden fortfarande är dåliga.
Och så hoppas jag han ligger med huvudet neråt.

Shopping på stan

2010-07-06, 22:32:13 / Kategori: Allmänt
Blev vi drog in till Harry´s käkade där, vi båda tog deras kycklingvingar :) Mums. Skönt som sagt med svalare väder, även om det var en hel del folk istan märktes det inte av tyckte jag.
Hittade doppresent så nu kan vi släppa den biten!
Och som vanligt shoppade vi även till Svea, det är väl vad mina pengar går till numera känns det som. Men köpte ett litet set med fat och koppar så hon kan ha "fika" nu vid sitt bord med gosedjuren eller vad barnen brukar ha^^ Och en bok man kan ha i badet.
Hittade sedan en sån "första året" bok som jag ska ha till pojken, lika bra ha köpt en nu.

Var väl hemma runt 17:30 tiden och vi satte igång direkt med det vi skulle.
Spjälsängen slängde han ihop på nån minut bara sen började det jobbiga och tråkiga. Flytta lådor från vårt sovrum till förrrådet här ute i trapphuset. Men först var vi tvugna ta några lådor därifrån till förrådet vid tvättstugan och allmänt möblera om där inne.
Herregud vilken skillnad nu kan vi gå in i förrådet :D
Hittade även dom böckerna jag letade efter, har ju fått barnböcker till Svea så nu är dom framme så vi kan börja använda dom.
Fläkten kom med upp i sovrummet och ja sen var klockan 20:30 så vi slutade för kvällen.

Imorrn blir det Sveas rum, vi har en ide om hur vi ska göra så det borde gå fort.
Vår walk in closet ska med möbleras om men den har lägst priroritet nu för där är det bara jag som har saker. Få se vad vi hinner imorrn.
Ska ju först hinna med Mvc besök + tippen.

Sambon däckade i soffan, helt slut.
Stackarn. Han hinner ju inte sova ut trots vi är barnlediga men han ska få sova ihelgen har jag lovat honom.

Akupunktur

2010-07-06, 13:52:26 / Kategori: Allmänt
Har sovit gott trots man är uppe x antal gånger på toa + släppt in/ut katterna. Körde ju utan öronproppar inatt, men kände mig utvilad imorse. Vädret är ju mulet och blåser lite så är verkligen svalt och det har säkert gjort sitt i vårt sovrum.
Så alla klagar på vädret idag men jag NJUTER. Få se om mannen vill in shoppa liten doppresent till Alexander. Är inte förrns på söndag men vi behöver ju inte alltid vara ute i sista sekund.

Kom i tid (wiho, är alltid sen till bvc) till vårdcentralen i Söndrum för min akupunktur. Jättetrevlig sjukgymnast så först gick hon igenom lite vad det innebar och vi pratade om hur/var jag hade ont.
Så ska dit igen på torsdag och nästa vecka har jag fått 3 tider inbokade. Tur sambon är ledig mån-ons (sen jobbar han bara extra på nya jobbet tors-fre) så jag kan lägga denna tiden.
Hade varit mindre skoj fixa barnvakt varannan dag för ca 1,5 timme. Själva besöket går på 30min men man ska ju fram och tillbaka.

Kändes knappt när hon satte i nålarna, sen vrider hon lite på dom och ja lite känns det ju men absolut ingen smärta. Enda stället jag verkligen ryckte till på var den hon satte på tån, mina fötter är superkänsliga så det är nog enda stället ingen får känna/klämma på.
Körde med 6 nålar idag sen ska vi trappa upp för varje besök. Kan visst ta upp till 4-6 besök innan man känner av nån effekt.

Om 10min slutar sambon, sen få jag se vad och vart vi käkar.
Har planer för vad vi ska hinna idag se vad han tycker om det. Imorrn ska jag ju till Mvc vid 15 så då känns det som dagen halv försvunnit så bäst möblera om idag och ev borra om det behövs.
Det är piss han inte är ledig om dagarna.... men snart så är han.

Hemma utan Svea

2010-07-05, 21:35:50 / Kategori: Allmänt
Sådär då är vi hemma igen och sambon är i full färd med att sätta ihop möbeln vi köpte till Svea. Är en stegliknande möbel med färgglada lådor till (man får ju köpa dom separat i vilka färger man vill) så kan hon ha sina leksaker/gosedjur där istället för överallt som nu i lägenheten. Och blir väl en bra klätterställning med ju äldre hon blir.
Blev inga trådbackar som vi tänkt då dom antagligen inte är breda nog. Ska dubbelmäta här hemma igen... så nu får vi klura ut en ny lösning till pojkens kläder. Vi vill inte ha en byrå sån tar bara onödig plats och är klumpig.
Sen blev det några småsaker till oss, men vi var där knappt i en timme så vi åkte bara dit för Sveas möbel.

Körde lite efter 14:30 och direkt när vi kom fram bjöds det på grillad röding med chilismak :) var skitgott tyckte jag. Svea fick med smaka lite.
Blev vi stannade en liten stund snackade, plockade ur bilbarnstolen och så. Men sen var det dags för mat för Svea och vi skulle ju inom Ikea så for medans Svea blev upptagen på annat håll. Men självklart sa vi hejdå och vinkade och hon såg inte direkt ledsen ut.

På vägen hem messade vi lite med farmor och hon hade somnat gott utan skrik. Men vi har ju varit nere ofta så tror det kommer gå skitbra!
Nu ska jag snart avnjuta en dusch, slöa vid tv´n innan läggdags så man är utvilad tills imorrn då jag ska till läkaren.

Lördag- Barnkalas

2010-07-05, 13:00:57 / Kategori: Allmänt
I lördes hade vi ju då barnkalas för Svea.
Var superkanon väder och vi var väl uppåt en 15pers. Jag bjöd på dumlemuffins, daimglasss och gjort kärleksmums fast i tårtform. Riktig sockerkick. Men alla uppskattade det utom Svea hon upptäckte isbitar och satt och sög på dom.
Enda gången jag tror hon nekat kakor^^

Ozzy flydde fältet och surade sen på kvällen när alla gått, Balder sov gott i sovrummet som han alltid gör då han är ute hela nätterna numera.
Så var bara Xo här till en början sen hämtade Liz sina hundar så fick dom också vara med. Gick jättebra och efter ett tag lekte t o m Xo med Mojje. Ser lustigt ut med en Schäfer som leker med en chihuahua.
På kvällen var det bara farmor, farfar, Liz, Ida och Oscar kvar så vi grillade (invigningen för vår grill) lite kött och hamburgare så vi fick i oss riktig mat med.

Svea var helt uppe i varv, hon förstod nog inte allt vad som hände mer än att det vara massa folk och hon hade all uppmärksamhet. Så absolut ingen vila för henne men vid 17-tiden däckade hon till 18.
Tur det blev en liten nap där sen höll hon igång till 21 då alla hade åkt/gått hem och vi fått in allt från trädgården. Lite svårsomnad men hon var väl både övertrött och fullkt med intryck frå¨n dagen.
Sakerna hon fick ägnades inte många sekunder åt, hon ville hellre vara social.
Poolen hon fick av Grön & Carina invigdes och den var superskoj när vi väl hällt i ljummet vatten innan dess tyckte hon det var för kallt.

Nedan ser ni fina tummen bordet + stolar hon fick av farmor & farfar och den coola dockan med. Med grönt hår ;)
Och poolen från familjen Grön.
Annars fick hon en krokodil på hjul med snöre i (Ida & Oscar), presentkort på Ikea (Sara & Linus), 2 små silverbehållare för första tanden och locken (farmor & farfar). (Hehe nu har jag ju redan klippt henne en gång men nästa lock ska hamna där).
En ryggsäck ha till o från dagis med Barbapapa på från Dior & Koffe.



TACK än en gång alla som kom och gjorde Sveas dag till en sån toppendag!

Måndag

2010-07-05, 10:56:54 / Kategori: Allmänt
Ojoj idag vaknade jag 8:30 och det va helt tyst :) Svea sov fortfarande den sjusovaren.
Men sen hörde jag henne dra i speldosan så vid 9 gick jag in till henne. Hon var pigg och glad. Katterna jamade för full hals dom ville ha mat, fanns lite kvar i skålen men dom är så kräsna så dom äter inte småsmulor dom vill ha hela stora bitar av torrfodret.
Suck, men är ju jag som skämt bort dom med att alltid fylla på varje dag.

Efter vi båda fått frukost i oss så öppnade jag till trädgården, är så skönt och svalt nu på förmiddagarna så är hellre ut nu än mitt på dagen.
Balder har haft en lyckad natt då det låg 2 möss på stenplattorna, så fick städat undan dom innan Svea fick tag på dom.

Ska snart börja packa iordning Sveas lilla ryggsäck och mat i en påse för idag åker vi ner till farmor och det är meningen hon ska sova där inatt. Hennes första natt borta utan oss.
Imorrn har jag ju akupunktur och sambon jobbar ju. Hoppas det ska gå bra, men man måste ju testa nån gång.
Sen har vi en del att fixa här hemma så hoppas på vi hinner med allt medan vi har barnvakt.

Gårdagen:
Igår fick jag tvättat upp all tvätt, hade både Liz och Dior på besök. Så vi käkade nypotatis med grillad kyckling (färdigköpt) och busade med Svea i trädgården.
Vid 17 kom mannen hem efter 12 timmar jobb, fikade vi lite och Dior med då hon var kvar.
Sedan satt vi i trädgården till säkert 19 tiden för sambon sov en stund på soffan och sen tog hon halv 8 bussen hem och vi la Svea.
Dock ville hon inte alls komma till ro, men tror hon ville umgås med sin pappa då han varit borta hela dagen. Men vid 21 var det tyst så hon lyckades somna efter mycket om och men.

Själv var jag helt slut, har knappt nån ork i denna värmen längre. Försöker äta när jag ska men har ju ingen aptit heller för värmen + man bli mätt fort är ju ingen plats kvar längre.
Men tiden bara försvann så kom isäng lite innan 00.

trädgården vs inomhus

2010-07-02, 19:49:47 / Kategori: Allmänt
Blev som jag gissade 13:50 vaknade Svea igen. Och var redo för lite gröt 30min senare.
Sedan dess har vi varvat varit i trädgården och inomhus. Hon är för rolig går jag ut går hon in och tvärtom. Hon vill se mig bara vi inte ska va på samma ställe.
Katterna har sovit inomhus i x antal timmar men sen ikväll kom dom fram och busade med henne i trädgården. Hon tycker det är så skoj springa framför dom hela tiden och retas med ballongen i ett snöre. Dock har dom kloat i den så den är som en mask i ett snöre^^

Hon blev väldigt trött vid 17, men tänkte att nähe idag sover vi inte så sent. Så underhöll henne så gott det gick, kollade Bolibompa vid 18 och när klockan var 19 då fick hon välling och bara somnade.
Kanske vaknar vi lite tidigare imorrn, är ju en del som ska fixas men får ställa klockan om inget annat.

Nähe fixa lite käk till mig, sen slappa i soffan.
Är sjukt trött som en zombie numera, bara inte järnvärdet dippat igen. Få väl se vad domen blir nästa vecka när jag ska till Mvc.

Sjusovare

2010-07-02, 13:46:16 / Kategori: Allmänt
Blev ordentlig sovmorgon  idag :) Klockan var väl 9 när jag gjorde välling till henne. Vilka sjusovare vi blivit.
Sedan käkade jag frukost, bebisen tyckte det va på tiden.

Mannen kom upp idag med innan 10, så vi stack till Citygross handlade det sista för imorrn + lite annat. Vi har levt på tvättmedel sen Gekås förra året så när det väl tog slut blev jag bra paff, inget jag kollar efter. Men nu kan jag tvätta igen :)
Trodde Svea skulle ha lite energi idag eftersom vi åkte iväg gjorde nåt, men blev som igår. Så fort kl blir 11 blir hon så kinkig. Innan har hon alltid morgonbajsat och dessa dar gör hon det efter lunch, gillar vi inte. Är ju så trist när hon blir sån, inget man gör hjälper.
Men ja till slut lyckades hon bajsa och nu vid 13 slocknade hon. Blir nog ingen lång sovpaus då hon inte ätit sen 11.

Fint väder idag så vi ska nog tillbringa dagen i trädgården.
Sambon slutar 02 så vi ses imorrn bitti.

Här sover vi bara

2010-07-01, 20:28:29 / Kategori: Allmänt
Hehe mitt slöande slutade med jag la mig isängen och somnade jag med :)
Så vi båda vaknade klockan 18 (!) ojoj nuförtiden gör man ju inget annat än och sover tycker jag. Fast jag vet jag behöver det så tungt det är nu vara gravid med orolig sömn och allt. Lika bra ladda batterierna medans man kan.

Sedan busade vi på lite och vid 19 fick hon en burkmat, så nu har jag bara 1 kvar i kylen! Skönt hon äter upp dom.
Fortsatte lekandet men redan efter 30min började hon gnugga sig i ögonen så jag påbörjade nattningen och efter 2 flaskor välling var kl 20 precis som igår och nu ligger hon igen i sin säng och sover gott.
Det trodde jag inte eftersom vi sov så länge.

Annars har jag kört tyget från babysittern i maskinen, nu luktar den gott igen och är redo användas.
Diskar även nu med^^ skönt det gör sig själv nu. Imorrn ska det inte bli så mycket disk och det lilla får mannen diska innan kalaset på lördag.
Usch insåg vi har allt hemma utom dricka till dom som inte vill ha kaffe... får väl handla en sista gång imorrn.

1 Juli

2010-07-01, 16:47:26 / Kategori: Allmänt
Kom inte isäng igår förrns lite innan 01, blir alltid jag och mannen snackar när han kommer hem från jobbet om jag är vaken.
Men Svea sov till 8:30 idag :)

Blev en konstig morgon idag med, undrar om hon inte vill ha 2 flaskor välling på morgonen. För hon har ingen direkt energi bara går runt är småkinkig, väldigt klängig, ville absolut inte leka alls idag.
Så var det fram till 12 då bajsade hon och vi testade lägga henne och då bara slocknade hon, kanske hade det knipigt lite?!

Jag passade på laga mat, lasagne medan sambon gick ut med Yra & Mojje. Svea vaknade när det bara var 10min kvar på mate i ugnen så hon fick sitta med och smaka. Det slank ner lätt, men inte så mycket eftersom hon var nyvaken.
Sen var ju mannen tvungen gå till jobbet och vi gjorde oss klara inför bvc. Självklart precis innan vi skulle gå bjasade hon... igen. Så nu har hon nog gjort sitt för idag^^

Efter bvc blev det gröt som slank ner, hon var väl superhungrig. Tar på krafterna gå till doktorn.
Annars har vi varit ute i trädgården njutit av solen.
Men vid 16:15 la jag henne så trött hon var, få se vad som sker ikväll nu när hon sover så sent. Men jaja det får bli som det blir.
Så jag passar på slöa isoffan medans hon sover.

1 års koll

2010-07-01, 16:38:40 / Kategori: Allmänt
Var på Bvc kl 14 idag. Gick bra, jag hade inga direkta frågor och dom sa inte heller så mycket dom såg ju Svea var pigg och glad.
Nu väger hon 9835gram och 75 lång, så är en viktökning på 745 på 4 veckor, hehe. Maten gör susen.
Hon ligger prick på kurvan med längden och numera med vikten med! Bara huvudomfånget hon är lite över.

Tycker det läkaren vi hade idag är kanon, hon är inte så pjoskig utan rakt på sak. När jag sa Svea äter 7mål/dag vilket egentligen är 2 mer än man ska enligt många mallar sa hon bara "en del barn behöver mer, sånt reglerar dom själva". Så det är bara mata på när hon är hungrig :)
Självklart blev hon lessen när hon fick sprutorna men gick ganska fort över, vi har en stark tjej. Sköterskan vi brukar träffa sa to m Svea är en tuff tjej.
Det krävs som sagt hon ska slå sig när hon trillar så det gör ont för att gråta här hemma, trillar hon bara ner på knä så blir det ingen direkt reaktion på henne.
Men det är bra, blir hon kanske den modige tjejen på dagis ;)

v.35

2010-07-01, 09:51:48 / Kategori: Allmänt

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Egna anteckningar: Sist jag var hos barnmorskan vägde jag 73, gör jag fortfarande så här står jag still. Helt otroligt om 1kg innan jag är på +-0 enligt mig då eftersom jag gick ner en del ibörjan. Med Svea gick man ju upp som mest nu i slutet.

Kissandet har man vant sig vid är allt från 2-3ggr/natt. Annars så är det bara en väldigt aktiv bebis, som sparkar och möblerar om där inne. Märks att det är trångt för vissa gånger gör det ont som fasen.