on off knapp? finns inte...

2010-03-31, 19:52:50 / Kategori: Allmänt
Blev vi käkade frukost ihop (även om jag åt en lätt vid 07.30) efter vi varit hos vetrinären. Sedan bara lekte vi med Svea innan det var dags för sambon bege sig till jobbet. Sista dagen idag sen är han ledig tills på tisdag :) Så dom käkar pizza, vilket blir jag får laga eget käka ikväll.

Ringde Liz hade för mig hon var ledig vilket hon var så gick dit en runda. Svea lekte av sig med deras hundar och vi drack kaffe och umgicks. Viktor var med hemma, dom skulle till Harry´s ikväll på quizzen. Man blir lite avis vill med ut och käka på restaurang, saknar det.
Svea somnade av ren utmattning på deras golv bara sådär pang bom men tog upp henne i min famn så blev 20min sömn. Kan ju tilläga hon gick upp 06, sov på mig mellan 08-09 sen har det varit fullt ös så förstår hon var supertrött då vid 15 tiden.
När klockan närmade sig halv 5 var hon småkinkig så jag gick hem, hade ändå i tankarna bada henne och varva ner lite. Allt gick ju ganska så bra förutom hon åt både 17.20 och 18.30 nästan 2 fulla portioner sen somnade hon. Man får gå in i sovrummet sitta där med henne, dra i musikspelarenkan hon slappna av. Annars är det fullt ös som gäller även om hon är trött.
Hon har ingen av och på knapp det är bara .

Nu har jag fått i mig lite mat, stuvade makaroner och stekt falukorv- jippie- not. Men orkade bara göra nåt enkelt. Har tagit fram lite lyxigare mat tills imorrn kväll så vi kan njuta av ledig kväll ihop :)

Ozzy har varit inne hela dagen, han bara ligger i sin ställning ser ledsen. Han saknar nog Z fastän dom inte var superbra kompisar. Kanske han tror även han försvinner snart för han ser så anklagande på mig med sina gula ögon. Nu ligger han som en boll jämte mig, han kommer söka massa uppmärksamhet nu i några dar om jag känner honom rätt.

Har i af hittat och bestämt mig för en ny katt.
En hane på 16 veckor i Båstad. Jag vet att Ozzy kissade ALDRIG inne förr när vi hade Zenith (om ni minns ungen jag behöll av Kajsas kull?) men efter vi sålde henne kissade han ju på spisen mellan plattorna varje gång vi var i Skåne med eller utan kattvakt. Och nu sist vi var nere valde han slaskhon så det är ju enkla ställen städa på men han kan lika gärna ta nya värre ställen att pissa på.
Så vet att han behöver en lekkompis med energi och som gillar barn. Denna katt är perfekt, hon som har den nu har 2 barn på 3 respektive 2 år, är superkelig och inte blyg.
Vet ju hur Anna & Kims katt är mot deras 3 barn och precis så vill jag ha mina katter. Dom ska kunna leka gosa med varann, han dom har är helt underbar. Därav jag valde en unge... så blir några jobbiga veckor nu innan han växer till sig och sen vi kan kastrera honom men förhoppningsvis kommer det bli toppen.

Vet alla inte gillar detta, han kommer inte vara en ersättare för Z för hon var alldeles för speciell och bitchig för att nån ska kunna ta hennes plats. Men man blir som man umgås brukar folk säga^^ och hon och jag har haft lite tufft liv, och det har länge bara varit hon och jag så då blir man folkskygg och accepterar bara matte.
Hade jag fått/kunnat hade jag haft eget zoo så alla djur (utom spindlar) är välkomna här :)

Men jag vill ha 2 katter och nu blir det så.
Sambon ska ha 1 hund men den kommer när vi har råd.
Och 2 barn. Sen är det nog fullt i denna lägenhet i af :P

In memory....

2010-03-31, 11:57:06 / Kategori: Allmänt
In memory of:

Zehbrah 8 år och 10mån
2001.05.27 - 2010.03.31

Sådär nu har min kisse fått komma till katthimlen.
Sov gott.












Grattis.

2010-03-31, 06:47:29 / Kategori: Allmänt
GRATTIS Siri på din dag :)

Idag är en populär dag att fylla år, tror jag känner en 5st i af som fyller år.

Här är vi ganska så nyvakna då Svea ville upp vid 6... Men hon har sovit gott inatt vaknade inte fler gånger. Hade några små hostanfall. Vissa nätter är hostan helt borta och sen bara kommer den igen, men den är inte i närheten av så jobbig som innan.
Själv kollade man ju på tv och surfade lite, shit vad bra detta csi avsnitt är. Spännande se hur det kommer sluta ikväll :)



Skattebesked

2010-03-30, 20:26:16 / Kategori: Allmänt
Ah glömde ju säga
Fick skattebeskedet idag med posten!!!
Och det är för 4:e (!) året i rad jag får tillbaka *wiho* men bara andra året jag får behålla pengarna. När man har inkasso eller kronofogden skulder då ser man aldrig röken av pengarna så har bara njutit av dom sen förra året. Dock minskar det kraftigt år för år så blir väl bara nästa år med man får tillbaka....
Hoppas på vår ekonomi rullar på nu och slipper dubbla räkningar hit och dit nu på ett tag, så kanske man kan höja skatten på mammapengen med 1%. Känns sådär egentligen då den redan är låg men då vet man att man får tillbaka i af.
När jag jobbade skattade jag alltid 31% så är ju därför jag får tillbaka.

Vad ska man göra med dom?
Vet inte förhoppningsvis kan jag sätta undan hälften till min tattoo och få den gjord i höst/vinter. Hade sparat ihop dom innan jag blev gravid med nr2, men var tvugnen använda dom till räkningar vilket sög skitmycket.
Vill verkligen ha den och helst nu, speciellt när jag hittat en bra tatuerare och för en gångs skull gör en på studio inte i hemmet.
Absolut ska jag unna mig nåt sen får det väl bli nåt till hemmet.

Sambon får med tillbaka, han vill vara tråkig lägga det på betala av lån.................... men ska få han på andra tankar man måste unna sig saker som småbarns förälder annars blir man (jag) knäpp. Hur ska man annars orka se ljuset i tunneln om man aldrig får en sötsak då och då?
Lånen sköter vi varje månad, det får ta den tid det tar. Annars är det ju om x antal år vi får nåt roligt till oss själva.
Men han vill ha en bil till så är väl det som hägrar, bli av med dom lånen vi har så han kan köpa en "ny" bil.

Brio vagnen

2010-03-30, 20:03:14 / Kategori: Allmänt
Här har vi Svea med sin Brio vagn :)
Idag klättrade hon upp på flaket så kollar hon på oss, vill hon vi kör runt henne. Mannen testade bara sätta fart på henne så hon åker själv, jädra vad hon garvar! Och skitbra balans har hon fast hon står helt själv där i farten.
Låter kanske livsfarligt men vi har koll på läget^^







Besök

2010-03-30, 19:59:08 / Kategori: Allmänt
Vaknade idag vid 7 så fastän hon somnade lite för tidigt igår sov hon hela natten :)
Hann vi ta det lugnt på morgonen innan öppnis, väl där fick hon leka med deras lära-gå-vagn fast den har sina hjul mera låsta så gick inte alls lika fort som här hemma tyckte Svea :/
Hon somnade ju som alltid på väg hem men blev bara 20min idag då hon bajsade.... suck... så hon fick sitta med oss och äta. Fick smaka vårt hemmagjorda mos, men verkade inte vara nån höjdare.

Hade tvätt tid idag 12-17 men vara bara totalt 3 maskiner så hann slänga in sista och slänga in dom andra på tork innan Pauline kom :)
Var superskoj träffa henne och Zelda igen. Zelda hade vuxit till sig ordentligt men klart man ser sånt när vi inte träffats på länge. Blev kaffe med äppelpajen och vaniljsås! Mums.
Sedan följde jag dom till busshållsplatsen för jag skulle ändå ner till Ica posta ett brev och handla rostebröd. Tyvärr somnade ju Svea i vagnen eftersom hon bara fått 20min sömn på hela dagen. Så vaknade när klockan var 16.30..... men fick henne isäng i af vid 19 tiden.
Dock verkar hon sova väldigt oroligt redan varit inne 1 gång för hon varit lessen. Men räcker ge henne napparna, lägga henne ner och dra i speldosan. Hoppas nu hon somnar om djupt.

Själv blir det först Ncis nu klockan 20, sedan är det avsnitt 2 på csi triologin klockan 21. Skitbra avsnitt igår.

Bebben i magen

2010-03-29, 22:43:22 / Kategori: Allmänt
Sådär har jag äntligen fått tid och lust att byta ut lite färger här i bloggen. För er som inte ser så tryck uppdatera :)
Lite mera vår/sommarkänsla tycker jag och inte lika skarpa färger!
Förra gången hjälpte sambon mig men nu är jag ju helt ensam och klarade det ändå *wiee*
Man ser ju andras bloggar som är superfina men jag får väl lära mig efter hand hur man gör.


Märker jag glömmer faktiskt skriva om bebben i magen.
Han lever men är mycket lugnare än Svea. Dock har han nu från igår börjat med när jag sitter ner puta ut sin fot? upp mot mina revben. Sambon fick med känna, så ska han fortsätta med det får vi väl se om mina revben klarar sig hela tiden ut... känns redan nu emellanåt. Stå eller ligga är alternativet annars.
Annars är det väl så att tiden bara rusar iväg man hinner inte fokusera på vilken vecka man är i, dagarna rullar på med Svea. När man väntade henne läste på om vad som hände varje vecka, hade stenkoll när man bytte nu vet jag knappt vilken vecka jag är i. Antar det blir så med nummer 2.
Jag vet ju när han är beräknad huvudsaken är det :)

Han har i af flyttat på sig nu behöver jag bara gå upp 1 gång/natt och kissa runt 4-5 tiden när jag lägger mig 22!!! Det är sån lycka! Vara ute på promenad, stan, shoppa utan behöva tänka på nästa toabesök eller vara nervös det händer nåt annat.

Nej nu blir det läggdags för mig.
Natti

Duktig flicka

2010-03-29, 20:34:16 / Kategori: Allmänt
Vid 15 tiden fick jag Svea äta resten av lax, potatis middagen och nu gick det mycket bättre :) Dock äter hon knappt en halv skål :/ detta med riktig mat eller burkmat tycker hon inte är en hit. Eller vissa dar går det skitbra andra känns det som man bara slänger maten.
Annars har hon sprungit som en tok med gå-vagnen fram och tillbaka, körde över Ozzy 2 gånger *haha* han såg så paff ut och första gången fick han panik. Han kommer hata den saken snart. Men han får lära sig att inte ligga och åla sig i hallen.

Vid 18 tiden sov Svea, var ganska enkelt lägga henne idag. Fick klappa lite på huvet och dra i musikdosan 2 ggr. Efter kanske 40min vaknade hon till, tror av en dröm verkar vara sån period nu men gjorde samma sak som innan så inom 5min sov hon! Sen dess har hon sovit :D

Jag käkade kvällsmat, slöade vid tv´n och sen fick jag ett ryck. Gjorde äppelpaj tills imorrn då Pauline & Zelda kommer, och diskade undan. Blev jag ändå skurade av bänk och spis när jag var igång så nu är det skinande rent. Enda mannen önskat är kanelbullar, vet bara inte när jag ska få ro till att göra dom..... kanske nu över påsk då han är långledig slipper man tänka på Svea.

Nu snart börjar CSI ska vara triathlon med csi, ncis och csi new york start klockan 21 mån, tis & ons. Och avsnitten binds ihop, spännande!!! Så detta har jag sett fram emot.
Sen är det väl läggdags för min del, då det är öppnis imorrn fm, tvätt tid 12-17 och Pauline kommer efter klockan 13. Full rulle med andra ord. Me like.

Bvc

2010-03-29, 14:01:04 / Kategori: Allmänt
Duktig tjej, hon har gått upp 620 gram på 4 veckor!!! Så nu väger hon 8560 och är 71.2 lång! Alla kurvor ligger hon direkt på linjen förutom vikten där är det lite lite under men hon har en stadig kurva så dom tycker det ser bra ut i af.
Sen såg hon Svea resa sig, så vi gick igenom alla saker man ska kontrollera vid 10mån för det kan hon redan nu.
Så nästa gång vi går dit är hon 11mån. Känns bra vi ligger steget före, enda hon frågade efter var lite mera ord. Men är dom frammåt på vissa saker halkar andra efter, så hon har ju fullt upp med "rusa" frammåt så hon hinner inte lyssna och lära sig ord.
Inte vet jag hur mycket en 9mån bebis babblar men tycker inte nån annan i min omgivning pratar så mycket direkt. Hon kan mamma och pappa :) det är alltid nåt, även nej förstår hon.

Blev vi åt kokt potatis, sås och lax i ugn, Svea fick med smaka. Haha lite grimaser men några små skedar gick ner. Dock har vi märkt att om vi äter vill hon inte ha från sin skål med sked utan det går lättare ge henne från min tallrik med gaffel.
Hon tror väl annars vi äter olika fast idag var det ju samma, jaja barn är roliga. Få se när hon blir ordentligt hungrig borde vara snart för så mycket åt hon inte med oss, och gröten fick hon klockan 9 idag.
Lyckades även få henne sova middag idag! Hon somnade på vägen hem från Bvc i bilen så vi bara chansade lägga henne i sängen så det blev nog en 30-45min hon sov.


Rumsren?

2010-03-29, 10:19:30 / Kategori: Allmänt
Det gick bra hos brorsan men lite innan 18 började hon bli väldigt gnällig och kinkig men är ju hennes äta och sovdags tid när vi är hemma. Lite tråkigt man inte kan skjuta på det numera gick innan när hon va mindre. Dock somnade hon direkt i bilen :/ så väl hemma fick hon mat men somnade inte förns klockan 20.

Bentz var ganska roande igår *haha* han är ju inte överförtjust i småbarn så när hon lyckades kräka på deras nytvättade duk såg han otroligt äcklad ut och sen åt han inte mera paj. När duken väl var borta började hon tugga på deras glasbord och slå på det så han bara såg med förskräckt min hur hon "fettade" ner bord och gjorde gnisslande ljud.
Jag och sambon mest småfnissade för brorsan hade så roliga miner. Han satt på en stol på långt avstånd ifrån henne men precis som djur vet dom när nån inte gillar barn så hon kröp dit och stod och tittade up på honom som för att säga "men ta upp mig då". Han hade även kvitto i knät och den katten roades absolut inte av vårt besök han bara kröp ihop i knät på Bentz.
Så vi får väl se när vi blir ditbjudna nästa gång^^ när Svea är rumsren eller nåt.

Annars var kvällen lugn när Svea väl somnat, dock vaknade hon till när vi la oss men fick henne till sömns igen ganska så fort.
Idag vaknade vi 06.50 så kändes helt ok! Ätit dubbla portioner gröt :) så matlusten är fortfarande kvar! Snart ska vi bege oss till Bvc, väga och mäta. Inte en endaste prick efter torsken igår så det var nog bara en engångs grej sist då kanske...
Sen ska jag göra lunch så vi kan äta ihop innan mannen går till jobb. 14-23 mån-ons så ska väl inte klaga på han har kort vecka, men ändå trevligt slippa äta ensam.

Sköna söndag

2010-03-28, 15:34:16 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade till vid 22 hysteriskt gråtande så fick en alvedon supp och en halv flaska välling, så somnade hon om gott efter ca 30min. Hon sov till 07.40 den "nya" tiden blir det då vi ställt fram klockan 1 timme inatt ju.

Jag har sovit som en prinsessa, gick upp klockan 10 för då åkte mannen iväg handlade färska frallor medans jag matade Svea med gröt. Älskar när vi äter frukost ihop det är så mysigt.
Sveas aptit är tillbaka då hon åt dubbel portion gröt OCH nu vid 14 tiden en hel burk med potatis och torsk. Skönt när det är så känner jag igen henne.
Hennes energi har varit på topp sen vi gick upp, så trots hon var så trött hon knappt ville/kunde stå ville hon inte varva ner så blev vi tog vagnen och gick en runda. Blev vi var ute 1 timme och hon somnade så hårt t o m nappen åkte ut :) så trött det var hon.
Nu har hon ju fått tillbaka sin energi efter sömn och mat men vi ska strax bege oss till Holm, fika hos brorsan. Kul komma ut lite!
Dock är sambon skittrött så han hade gärna sovit lite, men får han göra senare, man ska inte slösa bort bra regnfria dagar.

Vi testade en sak idag, släppa taget omSvea när hon står och hon fixar mellan 3-5 sek stå alldeles själv!!!!! Så man märker hon börjat hitta sin balans, även nu kunna krypa fram till gå vagnen och ta sig upp (utan att den tippar bakåt) och börja traska :)
Man blir inte så lite stolt! Jag gick pecis innan 1 år, sambon vid 1 så jag tror Svea slår oss.


Lördag- storhandla + supergnäll

2010-03-27, 19:57:42 / Kategori: Allmänt
Oj vilken konstig dag idag. :/

Morgonen började med jag fick gå upp klockan 05 för Svea hade sån rosslig slemmig hosta, fick mat då med och sen vid 6 var hon supertrött. Men ville inte somna med mig så efter en del kliande på hennes rygg somnade hon- yes tänkte jag. Men neeeeej då, då vaknade hon igen 06.50 så jag hann aldrig somna om.

Så var bara gå upp klä på sig käka frukost försöka leka med henne. Vid 9 var jag så trött jag mådde illa, la ju mig senare än vad jag brukar igår men trodde hon skulle sova till 7 som innan iveckan. Sambon gick snällt upp kunde jag somna.
Svea hade varit likadan mot honom, ville inte äta, sova inget. Jag trodde jag bara sov 1,5 timme men visade sig jag kom upp 12.30- ojoj.

Blev vi stack till Burger King käkade där (har ju knappt ätit skräpmat nu i Mars så var vi värda) sedan åkte vi till Cityross och storhandlade. Jag vet dom 2 ställen ligger på varsin sida av stan men fick vi en "utflykt" i det dåliga vädret. Det var vi och resten av alla andra familjer på CG men vi tog det lugnt. Svea var snäll och bara tittade sig omkring.
Väl i kassan var vår kundvagn överfull, så blev nästan 2000:- vi handlade för men nu har vi blöjor månaden ut och andra saker med så vi klarar oss länge. Tycker det är skönare handla mycket på en gång än småhandla varje vecka.
Unnade mig ett påskägg med massa godsaker i, har lagt undan det så hoppas sambon inte nallar nu under veckan.... man vet aldrig med honom.

Blev inga fläktar uppsatta idag då mannen köpte fel saker på Biltema :( men vi gjorde iordning 2 högar. En ska till förrådet här i trappen, den andra i förrådet mot parkeringen. Men är för tungt för mig så han ska ta hjälp av en kompis + bära in badkaret. Sen i förrådet här i trappen ska saker flyttas om så allt får plats. Men resesängen och skötbordet är på plats i Sveas rum och den ytan som vi kan använda är både dammsugad och moppad!
Så NU börjar det likna nåt.
Självklart hade jag velat ha det klart ihelgen men när jag inte kan/får/orkar bära dom tunga sakerna får man försöka planera in när killarna kan.

Svea fortsatte med sitt gnäll, helt sjukt hon har knappt velat äta. Så efter mycket om och men insåg jag (man känner sig liiiite korkad) det är en tand på G. Hon dreglar som en sankt bernad hund, ganger på alla metallföremål hon kommer åt, bitringar duger inte. Hon har ju 2 tänder så vet inte varför jag missade detta idag- men skyller på trötthet? massa annat i huvet?
Så fick vagga henne till sömns och nu ligger hon i sin säng. Jag hoppas hon inte vaknar av varken hosta, förkylning eller ont. Men i så fall får vi ge alvedon vi har hoppat det än så länge.

Har tänt lite levande ljus och så ska vi försöka enas om en film vi vill se. Vi båda är trötta efter denna dagen.
T o m Ozzy har legat inne hela dagen sovit och nu flydde han ut.

promenad & massa energi

2010-03-26, 19:07:31 / Kategori: Allmänt
Gick ut med vagnen i fina vårvädret vid 10.30-12 då lyckades Svea somna, sov i 1 timme!!!
Under tiden ringde mannen sa han skulle få jobba över :/ så gick inom Ica på Vallås handlade det vi behövde till ikväll så blev inget storhandlade idag. Kanske imorrn? Få se vad vi har lust med.

Han kom hem 15.30 då käkade vi klyftpotatis, sås, fläskfile *mumma* var supergott. Svea var då övertrött men vägrade somna så hon fick sitta med vid bordet och sen fick hon nån slags energi och började "springa" omkring med lära-gå-vagnen genom hallen och vardagsrummet :)
hihi hon är för söt. Men skoj hon äntligen upptäckt den och tycker den är rolig.

Blev ett bad för henne med och sen välling och så somnade hon av sig själv i sambons knä, bara sådär. Men klart bara sovit 1 timme på hela dagen, då blir man trött.
Han ska få sovmorgon imorrn så få se när jag får stiga upp.

Nu har vi precis njutit av chokladpudding :D här lyxar vi till det rejält så man kan känna det är helg. Jag är så mätt jag knappt orkar sitta upp isoffan^^
Let´s Dance final ikväll, annat lär vi inte hitta på. Sambon halsover redan så trött är han. *stackarn*

Ha en kanon helg!

Fredag

2010-03-26, 10:01:40 / Kategori: Allmänt
Nja Svea ville inte direkt sova själv igår kväll så efter vi ätit fick vi ta upp henne då somnade hon direkt på sambons bröstkorg. Och sen gick det lätt lägga ner henne isängen.
Så då passade jag på slänga i färg i håret + ögonbrynen, tog blåsvart i håret nu eftersom bara svart har blivit mörkbrunt/svart på mig. Kan ju bero på graviditeten.... men jag gillar inte när det inte blir som jag tänkt.
Men det blev kanonbra, nu är det SVART!

Fick över mera bilder så nu ligger allt på min laptop, börjar bli fullt här på diskarna så får köpa en extern till mig med bara att ha bilder på. Alla sambons är det film, film, film och åter film. Så vi har väl ihop en säkert 6-7 hårddiskar ingen har plats :(

Idag gick vi upp lite innan 7, så det känns som Svea hittat tillbaka till sin rytm ang sömnen :D hon är mycket gladare och piggare under dagarna med!
Ska se om hon vill sova nåt nu för trött är hon men samtidigt vill hon inte ligga i sängen...

Tyvärr blir det vi får handla idag, avskyr handla på fredagar känns som hela Halmstad är där :/ men storhandla ensam med Svea känns inte riktigt lyckat. Så får snällt vänta tills sambon kommer hem vid 14.30.
Annars ska vi försöka fortsätta med lägenheten ihelgen och på söndag eftermiddag blir det hem till Bentz & Milli på fika :) Dom ska få vårt ena våffeljärn då vi har dubbelt och dom inget, och Milli har jobbat dom 2 sista gångerna jag träffat brorsan så roligt nu när vi alla kan ses!
Man får ta vara på varje gång man kan/hinner umgås med sina vänner tycker tiden bara flyger iväg och till hösten lär man inte ha den tiden.

Bilder.

2010-03-26, 09:50:28 / Kategori: Allmänt
Här är blandat med bilder från vi var i Skåne och här hemma.
Fick t o m Thomas att ha Svea i knät för en bild :)







Magbilder

2010-03-25, 21:03:30 / Kategori: Allmänt
Sådär ÄNTLIGEN har jag fått mina bilder från den externa hårddisken och sambons dator till min laptop. Anledningen det tagit är sambon vill fixa för han vill inte jag håller på... är inte min starka sida så nu efter mycket tjat och gnäll från min sida suckade han och gjorde det :)
Ibland måste man helt enkelt vara pain in the ass för att få sin vilja fram^^


Pojken v.21 (20+0)



Med Svea v.26 (25+1)



Som jag ser det är jag lika stor nu med pojken som jag var med Svea i v.26 *huh* hur kommer detta sluta??? Jag var ju gigantiskt enligt alla i slutet med henne...

Sol och promenad :)

2010-03-25, 17:58:37 / Kategori: Allmänt
Jodå igår var jag duktig och hann både dammsuga och moppa :) så fint är det nu!!! Svea jagade både mi och dammsugaren och sen även moppen så golvet torkade ju fort^^ Men hellre ha det så än man inte kan göra nåt alls när hon är vaken.

Annars var väl gårdagen inte min bästa dag av lite olika anledningar jag inte har lust att ta upp här. Så la mig lite efter 20 och idag gick vi upp 06.30 :D
Var på öppnis idag med Carina och Svea lekte på för fullt, lite kink ibörjan då hon var trött och småhungrig. Men det gick över.
Sen somnade hon som alltid i vagnen på väg hem och fortsatte sova i sängen i ca 40min.

Liz & Viktor kom lite innan 14 med vovvarna, så Svea blev överlycklig få jaga dom ett tag. Ozzy pep ut då han och hanhunden inte går ihop. Fikade med mina muffins & kärleksmums när sambon kom hem. Trevligt att ses alla har vi ju inte hunnit göra på evigheter.
När dom gick hem gjorde vi oss klara så tog vi vagnen och gick till Citygross, fick ju lön idag så sambon fick handlat sin stock snus. Ni vet det är väääldigt viktigt för överlevnad.
Men skönt komma ut i solen man blir glad och pigg av det!!! Hoppas nu detta väder håller i sig så våren och sommaren kommer.
Svea har varit på toppenhumör hela dagen så tror hon kommer slockna som ett ljus ikväll av all denna friska luft och full rulle det varit idag.

Snart dax börja fixa kvällsmat till oss, har levt på kakor och min frukost på öppnis under dagen.... så mindre nyttigt med andra ord.


Igår och idag

2010-03-24, 09:18:54 / Kategori: Allmänt
Blev att Svea sov 40min där vid lunchen sedan var det lite lek tills sambon kom hem vid 15 tiden. Dom hade haft möte på jobbet så blev lite senare än vanligt så Svea såg han i knappt 5min sen slocknade hon så trött var hon. Vi fick i af ätit i lugn och ro.
Blev helt paffa då hon sov lite mer än 1 timme i sin säng, men hon var väl trött.

Vi slöade mest kollade House avsnitt och påbörjade Smallville så vi ska komma ikapp hur det sänds i usa, dock somnade jag efter första avsnittet Smallville dvs lite efter 19 så när jag vaknde 20.30 gjorde jag mig iordning och la mig igen. Somnade inte direkt men tror jag sov innan 23^^ När kroppen säger den vill sova får man lyssna på den.
Svea åt välling och sov för natten innan 19 så hon var lika trött.
Så roliga är vi här hemma emellanåt.

Idag vaknade jag och Svea lite innan 6, men jag känner mig helt utvilad :) så skönt.
Både hunnit äta frukost, vika tvätten och lägga in den på plats. Svea somnade om 08.20 och sover ännu, men hon vaknar nog snart.
Funderar på om man ska vara duktig och dammsuga och moppa?? Borde göra det då vi bara dammsugit sen vi flyttat in. Moppa av då och då är ju en fördel^^

Annars inga planer men imorrn är dagen fullspäckad så ganska skönt inte ha nåt inbokat.

Öppnis

2010-03-23, 12:10:46 / Kategori: Allmänt
Vi sov gott inatt, Svea hostar knappt nåt längre men vid 04 vaknade hon väldigt lessen :/ så var bara upp ge ny blöja och välling. Suck.
Jag la mig efter 23 så var inte pigg direkt. Men hon var trött så vid 04.45 la jag henne igen och hon somnade om gott. Tyvärr tar det längre tid för en själv speciellt då sambons klocka började ringa vid 5... men vid 8 vaknade jag av att Svea satt och pratade i sängen.
Carina skulle komma 08.30 så fick mer eller mindre studsa ur sängen.
Men var nästan klar när hon kom, körde på white trash stilen idag med mjukisbrallor och luvtröja^^ skönt man behöver inte se snyg och fräsch ut på öppnis.

Svea ville dock inte äta nåt innan så blev gröt runt 09.30 istället och då var hon superhungrig så portionen bara försvann!
Annars var hon väldigt kelig idag skulle upp i andra mammors knä, bara kela som en katt tyckte Sara. Och vid sångstunden blev hon trött, dock lyckades hon vara vaken på hemvägen så la henne direkt i sängen.
Nu är det tyst i sovrummet, innan har man bara hört henne prata eller vad hon ny pysslar med men så länge hon inte är ledsen låter jag henne vara.

Annars kände jag bara "bläää urk piss" när jag öppnade posten. Fick en liiiiten (läs stor) otrevlig räkning jag inte räknat med. SUCK.
Få se vad sambon säger....
Dock börjar vissa få deklarationspaprena hem i brevlådan så hoppas våra kommer snart med positivt besked annars får han nog börja jobba extra.

Toppen dag!

2010-03-22, 19:57:02 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade 7 idag, så var rena sovmorgonen tycker jag :)
Efter hennes frukost såg jag på facebook Anna var uppe tidigt. Evigheter sen vi sågs så slog henne en pling så vid 9 var jag och Svea hos dom med färska frallor från Ica. Kim var med hemma och deras dotter Aurora, så flickorna lekte lite.
Svea var lite avvaktande idag, inte som hon brukar på öppnis. Sen har dom en katt med som kom till dom som kattunge och dom har 3 barn så han gick direkt fram nosade och hälsade på Svea. Jag blev helt paff, inte det minsta rädd och man kan göra i princip vad som helst med honom. Svea tjöt av glädje kan jag ju tillägga men kankse ni redan listat ut.
Sedan åt vi sen frukost ihop, ungarna fick rån och Svea sin gröt. Hon lyckades t o m nicka till i 30min så varit en toppendag för oss.

Var hemma runt 13.30 så jag hann käka 2 mackor, dricka te sen körde jag när sambon kom hem. Var istan vid 15 tiden och fixade naglarna :)
Är man fin igen och nu är dom i perfekt längd!!!
Gick inom Anders med, snackade lite skit och kollade vad han tyckte om brorsan. Så tiden bara rann och helt plötsligt var hon 17.30- parkeringstiden ute för ett bra tag sen. Så susade hem och kvällsmat till mig eftersom mannen redan ätit.

Gav Svea enkel portion gröt och något senare välling- knappt halv portion så nu ligger hon i sin säng sen 20min tillbaka. Jag tycker hon sover bättre med gröt i magen därför jag börjat ge det kvällstid men blir alltid liten slurk välling med. Kändes skitbra jag matade och la henne och knappt 5 min gråt idag igen.
Wiho. Framsteg.
Nu känner man sig som en lycklig mamma igen.

Våfflor och hemfärd

2010-03-21, 20:09:40 / Kategori: Allmänt
Blev jag och Linus satt och snackade skit om allt och inget till 01.30, sambon körde Thomas hem så han blev paff jag fortfarande var vaken när han kom. Svea sov, men lite oroligt då hon vaknade till av hostandet då och då.
Snälla farmor tog Svea imorse då hon var vaken när Svea började gnälla... men det var klockan 08.15! Shit så länge har hon inte sovit på flera veckor.
Så jag gick upp runt 11 ungefär, vilken lyx.

Sedan fick vi Svea sova middag i sängen i lite mer än 1 timme (inte heller skett på evigheter) sen började jag packa ihop våra saker.
Vid 14.30 var det våffeldax och jag tyckte synd om Svea som satt vid bordet utan nåt så hon fick med :) men bara våffla ingen sylt eller grädde. Gick ner hur bra som helst.
Ojoj vi kommer få ett kakmonster men får vi vara hårdare på läsk och snabbmatsfronten istället och inte introducera det för tidigt.

Det bar av hemmåt lite efter 16, så var i Halmstad 17.40 eftersom jag först glömde min plånbok (men vi hade bara hunnit till Landskrona norra) sen skulle jag inom Ica och ta ut pengar tills imorrn.
Svea började skratta på gården precis som hon kände igen sig, visste vi var hemma.
Sedan blev det bada balja och få mat, jag gjorde iordning fiskpinnar med mos åt oss. Så nu sover Svea i sin säng och vi sitter mätta och trötta i varsin soffa.
Puh.
Helgen är över typ. Är verkligen skoj vara nere men borta bra, hemma bäst.
Tror t o m Svea tyckte så för hon låg ner lekte i sängen, grät knappt bara pyttelite mera i stil med "kom och tyck synd om mig". Så enkel läggning idag :D

Så jag känner faktiskt ny vecka nya tag imorrn med nyladdade batterier :)
Ska i af klockan 15 in och fixa mina naglar dom har växt otroligt fort så behöver klippas ner. Ska göra dom lite kortare än sist så håller dom längre.
Annars inga planer, ta dagen som den kommer mer eller mindre.

Shopping

2010-03-20, 18:54:14 / Kategori: Allmänt
Jodå idag vaknade Svea 07.30, shit vi blev helt chockade. Men är andra gången hon vaknar sent när sambon ska ta henne. Hon vill väl vara snäll ge honom sovmorgon.
Sedan fick hon följa med Sara & Linus med hundarna på morgonpromenad i säkert 1,5 timme. Så jag passade på duscha och klä mig, vi bestämde igår vi tjejer skulle till Center Syd och shoppa!
Sedan var det lite grötdax, så hon behåller sina matrutiner trots man är borta och hon sov längre än vanligt. Vi alla var väl klara att åka efter lunch. Farfar och sambon stannade hemme med Svea- dom skulle passa på hälsa på gammelfarmor.

Fick ju presentkort på New Yorker av sambon så blev ett par byxor jag kan ha nu + långt in i graviditeten då man kan ändra midjan. Sköna tunna pösbrallor :) skönt slippa ha sånt som sitter åt om det blir lika varmt isommar som förra året.
Sedan hittade vi en 50-tals rockabilly pinup klänning, svart rosa. Var faktiskt skitfin på trots halterneck (men jag kommer köra med bh i af) så den köpte jag med.
Lite snygg och sexig kan man vara trots man är gravid.

Annars kollade vi runt på Lindex, Polar´n och Pyret, Name it så blev kläder till Svea med i stl 80. Så nu kan vi inviga våren/sommaren med för hennes del.
Blev mockasiner med så hon kan gå bättre utan halka omkring som hon gör nu i vanliga sockar.
Hittade ett par tuffa ballerinaskor med, som jag fick av svärmor- Tack!!! Var en bra skoaffär som var billig, annars tycker jag utbudet i Halmstad är sådär så jag passar på varje gång vi är här nere.

Sara fick bara shoppat 1 par skor, hon hittade inget hon ville ha. Så jag var värst denna gången, inte ofta men nån gång får man väl vara shopping galen.
Klarar jag mig väl ett tag nu ;)

Nu har Thomas kommit hit, så han och sambon får umgås lite.
Ska bli potatisgratäng och marinerade kycklingvingar ikväll, mmm. Ska se om Svea vill somna nu först så vi får lite matro.

Superkink.

2010-03-19, 22:06:35 / Kategori: Allmänt
Lyckades somna men sen vaknade väl Svea av nåt, dröm eller hosta vet vi inte men sambon fick ta upp henne och få henne somna om på honom. Så han kom i säng lite efter 02... men ändå ville hon upp 06.30.
Dock var hon inte så pigg var nog mest mat & ny blöja hon ville åt men det var ju jag som tog henne imorse dvs mig sover man inte på.
Absolut ingen rolig morgon, bara massa kink och supergnäll hon ville sova det syntes men la jag henne i sovrummet skrek hon och där sov ju mannen så det gick inte, ute hos mig gick absolut inte.
Så ska börja sätta resesängen i hennes rum kan hon sova där på dagarna, både så hon vänjer sig vid rummet och att sambon kan sova på fm efter sina kvällspass. Men få ta tag i det när vi är hemma.

Fick packat, gett henne gröt och sen kom sambon upp vid 11.
Så lite efter 12 började vi lasta ut i bilen och tankat sen kom vi iväg. Svea somnade på stört så det var väldigt skönt hon kunde få ro under bilfärden.

Annars har vi gått en runda med hund och vagnen. Svea bara tjöt av glädje då hon såg Eton. Han var väl mindre road men lite fick hon klappat honom en stund sen var det bra.
Sen ikväll har det varit kink och skrik men sambon körde samma metod som jag gjort eftersom det var matdags för oss och hon lyckades somna. Hoppas hon sover hela natten och inte ska vakna till...

Men ska till bvc den 29 så håller dessa s.k rutiner i sig får jag höra om det kan bero på att jag "luktar" mjölk och vad man kan göra åt det. Eller om det bara är nån fas man ska gå igenom.
Enda gångerna det är lätt att få henne isäng är om jag varit på öppnis eller lekträff, och visst sånt är jätteskoj men ska ju inte behöva boka in varje eftermiddag med sånt bara för jag ska få vardagen att funka. Just nu är en bra dag då jag inte är hemma. Känns lite som man flyr hemmet.

Men hoppas på en bättre dag imorrn.
Natti.

Palestina sjalar :)

2010-03-18, 21:57:11 / Kategori: Allmänt
Jodå jag känner min dotter väl, 17:50 vaknade hon^^
Fick hon sin pjyamas och välling superhungrig var hon. Inte så konstigt kanske. Sedan försökte jag leka lite med henne men hon ville mest klänga runt i soffan och på en. Var trött men lyckades hålla henne vaken till 19 sen åt hon 40ml välling till och så la jag henne. Hon grät lite direkt när jag gick ut genom dörren- såklart- men inom 5 minuter var hon tyst!!!
Var så trött och slut och så hoppas jag hon börjat vänja sig vid somna själv nu. Dock har hon hostat från och till lite varje timme, men aldrig så hon vaknar helt.

Jag fick käkat en lättare kvällsmat, var inte direkt hungrig. Sen druckit te och bara slöat här vid datorn. Vann i af 3 palestina sjalar på tradera så precis betalat dom :) lite nya fina vårfärger.
Min bror äger snart 1 av varje som finns på marknaden (dvs flera hundra) så man är avis han kan bara byta till vad han känner för, så snart kommer jag äga 4st! Alltid nåt.

Nu kom Ozzy in, ska jag börja göra mig iordning för natten. Sambon vill gärna jag är vaken när han kommer hem så vi kan mysa men nån måste ju upp imorrn och att jag bara fått 4-5h sömn känns av.
Packa och diska undan gör vi imorrn innan vi far neråt landet. Ingen stress direkt.

Natti.

Tvättdags och lekträff

2010-03-18, 17:40:03 / Kategori: Allmänt
Kom i säng sent blev jag satt uppe tills mannen kom hem sen duschade vi ihop.
Men Svea ville upp 06 imorse så fått lite lite sömn, menmen får skylla mig själv.
Dock var morgonen lugn hon sov 30min på mig så då slumrade jag med till. Annars jagade hon mest Ozzy, åt sin gröt sen var det dags väcka sambon.

Skulle nämligen ta sängkläderna så dom blev tvättade på en gång.
Så har tvättat 12-17 idag men vid 14.30 var allt rent och skulle bara torkas så gick hem till Sara. En mamma på öppnis som ordnat lekträff eftersom öppnis och dagis var stängt idag.
Massa barn och bus och fullt ös var det när jag kom + muffins och kokos toppar. Svea åt allt och inget men det gick bra, hon är duktig nu på att stoppa lagom i munnen.
Rena sockerkicken fick hon nog för hon bara studsade ett tag upp och ner i soffan :) Sen vid halv 5 gjorde jag mig klar för att gå hem så jag hann ta min rena torra tvätt.
Dock somnade Svea i vagnen (som alltid) och sov igenom hela avklädningen så nu ligger hon i sin säng........ kanske inte det bästa men hon sover max till 18 då hon inte fått nån ordentlig mat eller välling sen kl 13. Får hon hellre vara uppe nån timme längre, stackarn är väl helt slut.

Och innan mannen gick till jobbet åt vi middag ihop :D hör inte heller till vardagen så roligt man fick sällskap för en gångs skull. Annars ikväll käkar dom ju pizza på jobbet, få se vad jag blir sugen på just nu är jag bara full av kakor.

Fick även ringt bokat tid för Z, tur jag gjorde det inte lätt få tid när det ska anpassas efter sambons jobbtider så mindre än 2 veckor i af.
Men hellre det än hon sagt "imorrn" hinner man kela lite extra och kanske vänja sig ? vid tanken. Om man nu kan göra sånt i förväg.

Stödstrumpor

2010-03-17, 23:16:27 / Kategori: Allmänt
Bara för jag sa det både högt och skrev här Z ska avlivas så är hon framme, busar varje dag. Sitter i trädgården och solar :) Men dom känner ju på sig sägs det när nåt ska ske.
Dock gäller beslutet fortfarande för pälsen åker av mer och mer för varje dag... aldrig sett en katt slicka sig så som hon gör. Inget datum än men jag får mina pengar den 26 och så ska det tajmas med när sambon är hemma vill inte vara själv med både katt och Svea. Hellre bara jag och Z, men jag antar sambon vill vara med säga adjö. Bara han får ändå ha koll på tösen för jag lär inte ha ork den dagen eller just då.
Är ändå min katt sen 9 år tillbaka.


Apropå inget så har jag precis beställt stödstrumpor på:
http://www.pahnemedic.com/index.php

Dom har lite coolare mera modefärger på sina och Carina var supernöjd med sina, så priset får vara ok. Inte för jag vet vad det kostar annars.
Har bara sett bristningar ännu på vaderna, av alla konstiga ställen men beror väl på tyngden. Så lika bra börja med dom nu förhindra dom blir större och fler.
Var superduktig smörjde in mig när jag väntade Svea men nu hinns det inte med på samma sätt, så lär få några fler nu. Fast ska inte klaga dom få små jag fick på höften är knappt synliga enligt sambon, enligt mig hade jag inte behövt några alls^^ Men man är alltid kritisk mot sig själv och sin spegelbild.
Men bara gått upp 1,5kg sen vi blev friska så ligger totalt på -3,5kg om man ska gå ifrån vad jag vägde då jag fick + på stickan.
Känns ju bra då jag imorrn går in i v.20 dvs halvvägs. Hoppas på vågen max hamnar på +15kg som med Svea.

Chokladmuffins med kola

2010-03-17, 22:41:54 / Kategori: Allmänt
Ingredienser 12st
100gr smör el margarin
1 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor typ Dumle

Garnering:
2 Daim
1dl florsocker med chokladsmak
1-2msk vatten

Tillbehör:
12 pappersformar


Enkla steg för steg

1. Sätt ugnen på 225. Ställ pappersformar på en bakplåt

2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.

4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Trycker ned 2 kolor i varje form.

5. Grädda mitt i ugnen 10-12min. Om du väljer att göra dom lite större behöver de ca 15min för att bli genomgräddade.

6. Låt muffinsen svalna. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll över krossad daim.


Själv hade jag inte chokladflorsocker så rörde ihop nåt eget med florsocker och kakao, men blev sådär i konsistens men smaken var det inget fel på. Så nästa gång får jag väl köpa florsocker med smak.
Hade bara 1 kola i varje, vilket räcker men blev mest så för jag snabbkollade bara receptet innan det var dax för handlandet....


Bakdax

2010-03-17, 22:06:47 / Kategori: Allmänt
Mannen gick upp imorse så jag fick sova ikapp :) så vid 10 vaknade jag till liv!
Fan har varit hes som en kråka under heeela dagen idag trots jag druckit te med honung men ja, än får jag leva med hostan tills jag kan köpa hostmedicin. Fick tips av en kompis köpa noskapin- är receptfritt och funkar för en gravid :) så ska inom apoteket på fredag när man har pengar igen på sitt konot.

Efter frukost och Svea sovit sin middagslur gjorde vi oss klara för öppnis. Var där 13.30-16 idag, inte så många barn men desto mera ljud i luckan då vi var bara 3st med småttingar.
Gav Svea ris, zucchini och kyckling men hon är inte så glad i det. Eller tror det är riset som ställer till det, hon äter gärna morotsbitarna och såsen men riset blir liksom bara kvar i munnen. Men efter 40min hade jag i af fått i henne 2/3.
Ska testa lite andra rätter utan ris se om det går bättre. Men typsit nog är alla jag har i kylen med ris....

Sen bar det av till Ica då vi är inne på sista dassrullen, man vill ju inte vara utan. Svea somnade efter några steg bara så jag gick lugnt, kunde hon få sova. Blev jag var ute i ca 1 timme då jag mötte folk som man stannar snackar med och Svea sov väl kanske 30min.

Väl hemma tappade jag upp baljan för hon var genomblöt (blir så när hon ska dricka själv) och byxorna luddat av sig, så fick hon badat men lekte mest. Sen gröt tänkte se om den gör henne mer mätt inför natten så hon vill sova än att ge henne välling i 2 omgångar ganska så tätt.
Men klockan var bara 18 tyckte det va tidigt för sovdags så började baka kärleksmums till sambon och Svea fick vara i hokus pokus stolen. Hon lekte med ratten, tyckte det va helt ok men när kakan nästan var klar var hon så trött hon knappt orkade sitta upp.
Gjorde iordnig henne för natten och ja lite ledsen blev hon idag med men bara 10-15min max och absolut inte hysteriskt. Men ja hon var ju supertrött så hon orkade väl inte göra motstånd.

När jag ändå var igång körde jag på med daimkolamuffins :D så jäkla goda dom blev!!! Har fryst in del redan annars äter sambon upp alla för han är den största gottegris tjuven jag stött på.
Vill kunna ha lite hemma när man får besök.
Men snäll som man är är allt avsköljt men inte diskat, pallar inte och nånting ska väl mannen ha och göra imorrn innan jobbet??^^

Klockan hann bli 20.30 innan jag fick i mig kvällsmat och jag hamnade vid datorn :) så tycker jag börjar bli duktig som hinner med en massa trots Svea är överallt och ingenstans och man är själv om kvällarna.
Bara en dusch kvar och sova sen är jag nöjd.

Rolig leksak

2010-03-16, 20:24:54 / Kategori: Allmänt
Rosa locket på min sprayflaska är fortfarande en rolig leksak :) här dricker hon ur den som hon precis lärt sig göra med sin pipmugg!



Mycket lek och sömn

2010-03-16, 20:12:29 / Kategori: Allmänt
Tog ca 45min igår innan hon somnade, men hon sov hela natten till klockan 7 imorse :) så jag var utvilad. Visst man känner sig lite elak men ja tror jag "luktar" mjölk enligt henne för så fort hon är hungrig hänger hon i mina tröjor/linnen suger sig fast om det finns bar hud. Kan vara det som stör henne att just ligga på mig då, är man mätt vill man inte ha matdoft i ansiktet då. Tyvärr har jag liiite svårt att göra nåt åt det, så jag hoppas detta ska gå vägen nu.

Carina kom lite efter 08.30 traskade vi till öppnis, först kom vi. Men sen började mammorna trilla in. Pauline och Zelda kom idag med :D har försökt få dit henne i evigheter (känns det som) så väldigt roligt ni dök upp.
Dock känner jag man börjar bli mindre social nu när Svea far fram som en ångvält och även lyckades med bajsa ner heeela sig typ. Tack och lov fick jag låna en body av Sara så hon slapp vara naken. Lugn och ro? vad är det.
Men på vägen hem slocknade hon i vagnen, hon vaknade inte ens när jag tog av henne overallen utan bara sov vidare i 1 timme!

Annars i eftermiddag har vi lekt, lyckades få Svea vila mellan 15-16 och jag somnade på soffan. Behövde det då jag hade jävligt ont i magen. Vet inte om han sparkar eller vad han gör, har nämligen moderkakan i framvägg så det ska kännas mindre enligt mvc men tycker mest jag får ont speciellt när jag sitter eller står. Han mosar väl nåt organ.
Med Svea var det rejäla sparkar så man visste vad hon pysslade med, men när jag vaknde hade jag inte ont längre så det hjälpte.
Sen lyckades jag få i henne 1 burk med ris, morot och kyckling, hon åt duktigt idag men sömn gör mycket för ens hunger.

Lite efter 18 badade hon i sin balja och klockan 19 la jag henne.
Idag tog det ca 25min innan hon somnade och det var ju gråt men inte alls på samma hysteriska sätt som igår. Så hon vet ju vad det innebar men klart man får klaga. Känns så mycket bättre nu, vem vill somna superlessen?
Kanske börjar hon förstå vad som gäller eller har det bara varit en hård dag med öppnis och bad, men vilket som så alltid skönt när dom kan somna själva i sin säng.

Vi ska ner till Skåne ihelgen så få se hur det går där men just nu får jag ta en dag i taget.
Och farmor har inte mannen pratat med dig så vet du nu vi kommer och hälsar på ;) hoppas det går för sig.

Gråt, gråt och ännu mera gråt

2010-03-15, 22:40:46 / Kategori: Allmänt
Jodå till klockan 21 fick jag ta det lugnt sen vaknade tösen. Efter mat och ny blöja var hon nöjd och glad så vid 22 försökte jag lägga henne i sin säng men nejnejnej hon vägrar.
Vi hade ju det som rutin innan lägga henne trött, men vaken så hon somnade själv och det gick superbra. Men sen hon blev sjuk har hon ju somnat på sambon sen har han lagt henne i sin säng så ja nu sitter jag här med en astrött dotter som inte vill sova såklart.
Men mig vill hon inte ligga på alls hon bara klättrar på mig och sparkas och det går jag inte med på, så nu kör vi lite a´la 5min metoden igen så hon lär sig på nytt sova själv.
Får sambon bara försöka att inte få henne sova på sig för varannan vecka kan jag inte ha det såhär och hur ska vi då göra med 2 barn om nu båda ska va i ens famn?!?!
Jaja snart har 1 timme förflutit av gråt och hon börjar låta vääääldigt slut nu, hoppas hon somnar innan han kommer hem.

Tyvärr hade jag ju tänkt sova efter csi så det sket ju sig.
Tur det bara är öppnis imorrn dom är vana vid att jag ser ut som "hej kom och hjälp mig"^^

Ica och besök

2010-03-15, 20:18:48 / Kategori: Allmänt
Jodå morgonen var som vanligt uppe vid 6 tiden, men nu har jag lärt mig Svea är ganska så lugn och kan leka själv så jag låg i soffan och småslumrade^^
Sen vid 9 kom sambon upp och då la jag mig och Svea. Men hon vaknade igen efter 1 timme men jag sov till 11. Ovana det där jag börjat med lägga mig igen, men inatt har jag sovit sjukt dåligt pga min hosta (har samma som Svea som kommer och går) så skyller på det att jag var värd mera sömn.

Sen hann jag med frukost och dusch innan sambon gick mot jobbet.
Själv tog jag och Svea en runda ner till Ica, skulle posta ett brev och även småhandla ägg och lite mera bakgrejor då mannen önskat sig kärleksmums. Få se när jag ska hinna göra dom bara. Antingen efter läggdax (för Svea) på kvällen eller på fm när han är hemma... Baka med tösen vaken blir nog inget bra hon är så sjukt rastlös.

Dior kom hit efter 16 tiden så fikade vi och bara snackade massor. Hon har ju sin första praktik nu, jätteskoj för henne hon trivs. Svea var helt övertrött och humöret svängde på några sekunder. Så vid halv 6 fick hon pjyamas och jag började mata henne. Hon somnade innan flaskan var slut och hon sover ännu. Men hon har ju varit vaken sen 10 så inte konstigt hon var trött.
Lär ju bli 05 eller 06 imorrn bitti men gör inget, är ju öppnis för vår del så hon kommer kunna leka av sig och jag bli pigg. Är väl där felet ligger man är inte aktiv så tidigt vilket gör jag stannar kvar i mitt halvslummer.

Syrran åkte hem lite efter 19 så då började jag med maten, nu har mannen matlådor för resten av veckan och jag fick mat i mig + finns färdigt att bara värma imorrn. Det är nice med spagetti med köttfärssås räcker till många portioner :)
Nu ska jag bara surfa runt, njuta av kvällen helt själv. Och sen 21 är det Csi.

Detta är det bästa med 2 skift man har mån-tors varje kväll heeeelt för sig själv. Lovely!

Långpromenad med Lisa :)

2010-03-14, 21:05:29 / Kategori: Allmänt
Jodå efter en stund somnade Svea igår och vi gick upp 6 idag. Usch var inte så pigg på det men hade ju inget val. Vid 9 la vi oss igen, lite väl sent egentligen men orkade inte med vara uppe. Så när Svea gnällde till var klockan 10.30 då gick vi alla 3 upp. Blev gröt för Svea och frukost/lunch för oss.

Sedan hörde jag av mig till Lisa så vid 13 tiden var jag hos henne. Sambon hade önskat sig en ensam dag eller i af några timmar med xboxet så var bara att sticka hemifrån.
Blev vi gick ner mot Östra Stranden och kom upp vid Andersberg och följde laholmsvägen tillbaka till Lisa som bor på Nyhem, så en rejäl runda blev säkert 1 mil.
Svea slumrade till lite i vagnen men var vaken stor del av tiden och kikade runt. Bara i slutet hon började gny lite, både hungrig och less på sitta still. Jag var helt död är ju sjukt otränad märkte jag. Men stretchade vaderna så hoppas jag slipper träningsvärk imorrn.

Kom hem vid 16 stack sambon och fixade käk på Mac Inn jag var vrålhungrig, hade huvudvärk. Glömde ju vattenflaska så märks ikväll jag druckit för lite haft huvudvärk.
Svea slocknade på sambons bröstkorg i säkert 1,5 timme så NU äntligen somnade hon för natten. Inte bra hon sover så länge på dagen men han tycker det är så mysigt med henne sovandes på sig.
Vi kollade på Luftslottet som sprängdes, skitbra va den verkligen :) Få se om det blir en film till eller vad vi ni hittar på...
Ska duscha vet jag innan sovdax, man blev svett efter promenaden som sagt.

Inga planer imorrn, få se vad man har ork till och vad vädret säger.


Hallen klar :)

2010-03-13, 19:30:11 / Kategori: Allmänt
Haft fullt upp sen jag klev upp idag, så första gången datorn sätts på :)

Sambon tog Svea idag men hon sov till halv 7 så blev ändå sovmorgon för hans del då hans klocka brukar ringa vid 5. Jag kom upp vid 10, då åt Svea gröt och vi frukost. Riktigt mysigt hela familjen samlad.
Sedan körde vi igång med att tömma Sveas rum eller det som gick. Så nu har vi satt upp speglarna i hallen. Jag la in alla lakan, kuddar, täcken mm och organiserade i Sveas garderob.
Sen fick alla mina skor hamna på golvet i "walk in closet" men vi ska sätta upp en hylla som dom ska stå på ser snyggare ut.
Fick även upp köksgardinen, eller ena delen vi behöver en gardinstång till i mitten. Och sen satte vi upp rullgardinen i Sveas rum så man kan hissa ner så alla inte behöver glo in. Så få vi se vad det blir för gardiner där inne sen.
Men känns skitbra nu kan man gå in i rummet utan trilla över allt och inget. Dock behöver vi köpa några saker för att få upp fläktarna i taket så det får stå lite saker kvar i hennes rum tills löning. Vi satsar på hennes rum är klart innan sommaren^^

Brorsan kom runt 15 tiden, blev det fika med kaffe och brownie. Han gillade det jag gjort :) men gud va mäktiga dom var.
Svea käkade lite burkmat, åt nästan hela portionen. Så ska försöka komma igång med maten igen nu när välling och gröten är överens med hennes mage. Man kan ju inte bara testa allt samtidigt.
Annars lyssnade vi bara på musik, Svea kröp och gick omkring eller klättrade på Bentz. haha hans piercingar ville hon åt precis som med mina. Men hon var inte rädd för honom även om hon spanade in han lääänge när han precis kommit.

Nu har vi precis käkat kvällsmat och vi hade lagt Svea, men hon är uppe igen. Men nu ska hon få busa av sig sen blir det välling och förhoppningsvis sover hon till 7 så jag får gå upp i lagom tid för en gångs skull denna veckan.
Känns superbra, enda vi inte hunnit göra är komma utanför dörren så får väl gå en runda imorrn med vagnen så Svea får lite frisk luft.

Citygross a´la Gekås igår

2010-03-12, 17:06:28 / Kategori: Allmänt
Kan ju bara säga, fy faaaan med folk det var igår på Citygross.
Kö in till parkeringen, kundvagnar var det ont om och kaos inne i affären. Ungefär som på Ullared.
Så tur både Svea och sambon sov på soffan inne för hon var pigg och glad i kundvagnen :)
Fick allt vi behövde så nu ska vi klara oss till löning, är väl max bröd, smör, mjölk man kanske får handla i slutet av nästa vecka. Så känns bra.
Dock är mitt konto tommare :( men har fått mycket denna månaden så ska inte klaga.

Routern vi har är askass, man måste ha sladd men då pallar jag inte ha min laptop.... så igår orkade jag inte sitta på golvet då jag bara hoppade in och ut från internet.
Har strulat idag med under dagen, så nu får jag passa på uppdatera mig medans Svea leker.

Vaknade vid 5 idag (igen) men efter mat och blöjbyte somnade vi om så mellan 06-08 sov vi :D Men har varit så sjukt trött idag med så hade kunnat sova längre.
Annars har vi mest lekt, ätit gröt och välling.
Men när sambon väl kom hem och vi käkat la han sig isoffan med Svea så dom har idag igen sovit 1 timme. Jag passade på duscha och sen bakade jag en nöt & russin brownie tills imorrn.
Hoppas den blir god första gången jag testar detta receptet. Men har lovat bjuda Bentz på fika.
Lagom tills jag var klar vaknade mina älsklingar, så nu blir det bus tills Svea ska bada. Hon skulle gjort det igår men blev sent efter handladet då vi säkert köade i 15min för att få betala..... så idag vill vi få det gjort.

Fick även avi på att gardinerna till köket finns på Ica att hämta ut. Jippie.
Så blir morgondagens uppgift att göra :D

Ha en underbar helg alla.

Pigg och glad tös

2010-03-11, 16:00:57 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade väl lite efter 5 men var helt ok ändå, hade fått min sömn. Men sen somnade både hon och jag på soffan nästan 1 timme så när vi vaknade 07.22 var jag tröttare än innan, hade huvudvärk och ont i nacken. Man ska inte sova på soffan helt enkelt.
Men kom iväg till öppnis så vi var där först idag :) Svea körde sitt race för fullt och jag trodde hon skulle orka hela dagen idag men icke. Mellan 11-11.30 sov hon så väl hemma hade hon full energi igen.

Lyckades ändå hinna diska, fixa maten så den nästan var klar tills mannen var hemma och ringa 2 samtal :D gäller vara lite effektiv när man har ork. Nu är man segare än segast eftersom man är proppmätt efter fiskgratängen. Men efter 17 ska vi till Citygross idag, dom har kundkväll med bra priser och mat så få väl se vad som bjuds på. Vi behöver ändå handla så tänkte kan vi lika gärna göra ikväll än vänta till helgen.

Fredag imorrn, underbart sen är sambon ledig :) visst vi ses varje efter middag och kväll men jag lägger mig alltid tidigare än honom och när han är hemma leker han med Svea så jag fått upp mina grejor. Så det är inte så bara han & jag umgås.
För ja ska man upp mellan 5-6 varje morgon då vill jag gärna sova innan 23 helst 22. En dag la jag mig 21 så ja jag är inget roligt kvälls sällskap.
Brorsan kommer på besök på lördag, visar upp sin piercing :) ska bli skoj ses igen. Har ju en förmåga att det går lång tid emellan så nu satsar vi att ses lite oftare.

Nu ligger Svea i sambons famn och båda sussar sött i soffan :) enda sättet få henne sova middag nu har vi kommit på. Självklart säger han inte nej då han samtidigt kan sova.
Men som sagt ska inte säga nåt är så mätt så jag bara slöar isoffan här med datorn^^

Kyrkis med Annika

2010-03-10, 18:32:17 / Kategori: Allmänt
Helt otroligt så sov Svea till 7 imorse :D :D
Morgonen var lugn och jag kom i tid till Annika. Sedan tog vi hennes bil till Simlångsdalen och lämnade först Filip på dagis och sedan gick vi till kyrkis.
Var helt ok, men inte lika många barn som man är van vid på öppnis. Svea var superglad och kröp upp i 2 mammors famn bara sådär så hennes "rädsla" har försvunnit för nu tycker jag hon är som innan vem som helst får hålla henne.
På väg tillbaka till Annika somnade Svea i bilen och fortsatte sova i Dennis säng trots jag tog av henne overallen, så skönt hon fick sina 30min sovpaus.
Var hemma igen runt 14 tiden, och förberedde inför vår lunch. Tyvärr hade jag glömt ta fram hamburgarbröden så sambon fick sticka och handla direkt efter jobbet. Men Svea fick mat innan oss så vi fick matro i af.
Nu sen jag började ge 8mån fruktgröt håller hon sig 4-5 timmar! Så mätt blir hon.
Vällingersättning blandningen har hon helt accepterat och det kör vi varje mål annars nu med :D

Sedan lekte hon med sin pappa och jag lyckades packa upp och hänga in mina kläder i garderoben :) så nu slipper jag rota i säckar när jag ska ha nya rena kläder.
Ska jag bara försöka komma på vart jag ska ha alla lakan, handdukar, täcken nånstans. Men blir nog i Sveas rum hon har ju x antal täcken och tillbehör.
Skönt man får undan lite nu ser man golvet i Sveas rum^^ så snart kan vi börja inreda det!!!

Svea däckade precis efter maten i sambons famn, haha, en heldag i skogen gör visst susen. Men eftersom klockan bara var lite 18 så lär hon vakna runt 06 imorrn.
Men är ju öppnis så full rulle imorrn.

Bra dag idag :)

2010-03-09, 20:26:27 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela natten så när vi gick upp 05.45 kände jag mig utvilad!!! Herregud trodde inte man skulle känna det som sovmorgon när man går upp innan 6^^
Sen somnade hon en 30min 08.20-09 så Carina och jag satt och snackade här hemma, sen kunde vi gå till öppnis. Ville inte väcka henne nu när vi haft det som vi haft med all sömn och gnäll.
Väl där var det fullt ös på henne, hon börjar bli ganska så kaxig nu. Stjäl andras leksaker, ska gärna dra i dom andras barnens kläder, hår mm. Så man får ha koll så hon inte börjar "slåss".
Carina tyckte det va skoj och Sara var överlycklig det kom en liten bebis^^ Så vi ska dit ihop igen på torsdag.

Annars hemma har jag diskat, fixade maten så den var klar tills sambon kom hem. Sen har jag både hunnit snacka med Dior och Liz i telefon, även om dom sista 15min med Liz var mest barnskrik i bakgrunden.
Skulle träffat Lisa idag men hon hade skoluppgift att fixa med så vi får skjuta på det. Så unnade mig en lååång dusch, piggnade till lite i af.

Har gett Svea välling ersättning blandning idag 3gånger och hon protesterar inte nu längre :) så det går frammåt. Dock var hon lite kinkig runt 17 tiden men verkade bero på magknip, men det löste sig senare efter en bajsblöja^^
Så prick klockan 19 sov hon som en docka i sin säng.
Hon hostar ju lite fortfarande men är mycket bättre än dom andra dagarna.

Vi lär vakna vid 6 imorrn men ska ställa klockan för säkerthets skull eftersom vi ska vara hos Annika vid 08.30. Skoj att ses och sen se hur kyrkis är i Simlångsdalen även om jag är emot allt som har med kyrkan att göra, men jag vill umgås med Annika så offrar mig.

Beslut

2010-03-08, 20:40:01 / Kategori: Allmänt
Blev att både jag och Svea somnade :D så den timmen jag fick var välbehövlig. Känner jag att jag kan vara lite social ikväll även om jag är supertrött fortfarande. Men vi har precis lagt Svea så får vänta så hon hinner somna in ordentligt.
Hoppas hon sover till 5 eller 6 i af, mera human tid att gå upp. Imorrn kommer Carina med Lex, dom ska följa med till öppnis :) Wiho!
Känns bra kommer Svea få utlopp får sin energi.

Ja just det ja, vi testade 50/50 blandning idag med ersättning och havre välling från nestle och jodå den gick ner efter lite om och men. Hon försöker trilskas en del numera när hon äter, även om hon är hungrig och gillar det. Så ska testa detta vidare och hoppas på det bästa!

Annars har jag mest kommit fram till att Z ska få somna in.
Hon har varit av med tratten i knappt 2 veckor och såret på höften är redan uppe, och hon har börjat igen tugga av pälsen på ena benet och buken. Bara en tidsfråga innan hon är helt kal.
När det blir av vet jag inte, blir troligen med nästa lön som det ser ut nu. Vill inte vänta för länge så man får skämmas när man kommer med en katt utan päls.
Ska ju ta med kremering eftersom vi inte har nåt ställe att begrava henne på så det kostar lite extra.
Så det enda hon gör om dagarna är ligger gömd och tuggar på pälsen, eller så trivs hon inte här. För en sak att hon inte är framme när sambon är här men när det bara är jag och Svea brukade hon va framme i af i gamla lägenheten. Men nu jag ser henne aldrig, kommer inte när jag kallar....
Tråkigt när man inte känner igen sin egna katt.
Det nya dyra allergifodret har jag haft framme ett tag och Ozzy älskar det men ja som sagt jag ser aldrig Z så vet inte om/när hon äter. Vet hon går på lådan på kvälls/nattetid.


Tvätt och nu slöa

2010-03-08, 15:58:35 / Kategori: Allmänt
Blev bara en 30min powernap i förmiddes, sen ville hon upp. Men tyckte hon var piggare och gladare efter den så vi har lekt massor, hon har även använt "lära gå vagnen" självmant :) lite läskig är den men ändå ska hon på den.
Enligt vårdcentralen är det ingen fara med Svea så länge hon inte får feber, eller verkar slö och inte vill äta. Så bra jag fick lite mera svar där än bvc.

Sedan fick hon följa med mig till tvättstugan i vagnen, men hon var nöjd och glad. Så nu är allt på tork och jag hoppas det hinner torka till klockan 17.
Sambon kom hem lite efter 14.30 så käkade vi potatismos, fiskpinnar. Snabbt och enkelt. Nu har jag bänkat mig isoffan ska bara slappa en stund.
Bebisen är inte alltför glad, vet inte om den far runt så jag bara känner av ont i magen... men det är ganska likt sammandragningar. Inte för jag gjort nåt ansträngande idag, men får väl försöka ta det lugnt.

03, morgon eller natt?

2010-03-08, 10:11:32 / Kategori: Allmänt
Shit idag är en långsam seg dag. Inte bara för man är uppbokad av tvättstugan utan Svea ville upp 03 imorse.
Inte alls roligt. Men helt förstörd var hon, hon bara hostar och hostar sen när det antagligen gör ont i halsen börjar hon gråta så snoret rinner sen är det kört. Så väl uppe och hon lugnat sig och fått mat märktes inte ett spår av nån "sjukdom" utan hon ville leka.......... för helvete mitt i natten.

Men runt 04.30 slocknade hon efter jag vaggat henne så fick sovit till 06. Sen dess har vi varit uppe. Så badade henne i baljan, märktes hon saknat det. Jag har hunnit med frukost och sorterat tvätten eftersom hon lär vara vaken när jag ska dit.
Lite mera rossel i halsen idag när hon andas än dom andra dagarna så ringde bvc, men fick inget direkt svar. Man gör ändå inget åt det på så små. Hade hon haft feber eller varit medtagen hade dom kanske misstänkt nåt, rs viruset går visst.
Men Svea är ju inte som alla andra utan hon är en ångvält full av energi.
Men bvc ville jag skulle dubbelkolla med min vårdcentral om dom ville lyssna på hennes lungor så har ringt dit, dom ska ringa upp 11.45.... gäller att inte vilja nåt viktigt. Få se vad dom säger/tycker.

Hade hon bara sovit på dagen hade jag köpt läget men när hon som igår vägrar somna, efter mycket om och men slocknar hon 20.30 sen upp 03 då får hon inte sin sömn.
Nu sover hon sen 20min tillbaka men ihelgen har hon ändå bortsett från i lördes bara sovit max 45min på hela dagen. Brukar ju vara dom tar igen det under dagen men inte här inte.
Ja vi får väl se hur länge detta varar.

Sköna bilder

2010-03-07, 22:38:56 / Kategori: Allmänt

Ozzy har sökt skydd när vi hade Zimba hos oss.




Lite bilder när sambon och Svea myser.



Ozzy jakt

2010-03-07, 22:33:33 / Kategori: Allmänt
Ja såhär har Ozzy det förtillfället. Svea jagar honom emellanåt och när han väl låter sig klappas slutar det med hon ligger över honom :)
Men han är supersnäll, har bara jamat 2ggr för att säga ifrån men han vet att den dagen han ens försöker med nåt åker han dit.




Trött men full rulle i af

2010-03-07, 21:06:19 / Kategori: Allmänt
Spelar verkligen ingen roll hur sent Svea somnar vid 6 var sambon uppe med henne. Dock hade vi båda sovit uruselt då hon enbart nattetid har sån jobbig hosta. Hon vaknar inte till utan bara hostar och tar napp sen sover vidare, men vi som föräldrar ligger väl på helspänn för vissa hostattacker hoppar man till så hemskt låter det.
Men under dagen har hon full eneri, inga tecken på förkylning direkt, är bara på morgonen som sagt näsan rinner. Men så är det ju för oss med när vi är förkylda.

Jag gick upp lite innan 10, så fick sovit bättre där på morgonkvisten men känns ändå ikroppen man haft en dålig natt. Fast vi körde på med våra ideer hur vi skulle göra i lägenheten.
Så nu är lamporna i hallen uppe, alla dörrar i tv möbeln är uppe, rullgardin i vårt sovrum så det blir ordentligt svart när man ska sova. Ändrade bordet i köket och upp med kökslampan :) så nu tycker jag att det börjar bli fint här.
Satte upp dörren till Sveas rum (den stod i förrådet nämligen) så nu kan vi stänga dit in, slipper jag se röran där inne och man kan bjuda över folk utan det är det första man ser.
Så beställde gardinerna vi bestämde oss för på Halens till köket så kommer väl inom 14 dar. Ska vi bara hitta nåt som passar till Sveas rum och vardagrummet så tills dess får det gapa tomt i fönstrena.

Annars under dagen har Svea tagit 2 sovpauser men går man upp 6 och vägrar somna innan 20.30 så är det klart det behövs lite sömn. Nu är hennes mage helt normal igen, så imorrn ska jag testa ge henne gröt 2 ggr under dagen. Nu veckan som varit har hon bara fått 1 gång. Kanske är det som gjort att hon inte känt sig lika mätt och inte velat sova. Få se som sagt se hur morgondagen blir.
Ska i af tvätta 12-17.

Annars blir det öppnis, förhoppningsvis träffa Annika och deras nye pojk som jag inte hunnit med att se. Han föddes bara i November så är väl dags nu. Men dom har varit sjuka och även vi så då skjuts allt på framtiden.
Sambon ska jobba fm vecka för handen är mycket mycket bättre, kliar bara sjukt mycket som sår gör när det läker.
Så ska bli skönt med en normal vecka, eller hoppas på en normal vecka i af :D



Kalas

2010-03-06, 22:23:57 / Kategori: Allmänt
Jodå Svea sov nästan 1 timme på förmiddagen så hon hade ork på kalaset :) även sambon följde med! Roligt får han träffa alla tjejer från öppnis, han hör talas om då och då om dagarna.
Svea var lite "blyg" och pappig ibörjan, men hon är inte van han är med för så är hon aldrig med mig. Men sen körde hon igång och lekte, kröp runt, gick runt bordet i vardagsrummet *hihi* fick lite muffins med. Men vi hade med ersättning till henne så var mest jag och sambon som käkade tårta, muffins och hemmagjorda bars. Gott gott men hög på socker när vi väl gick hem.

Var där i 3 timmar och redan i vagnen på väg hem slocknade Svea^^ och fortsatte sova hemma när vi fått av overallen så hon sov 1 (!) timme. Shit vi var helt chockade.
Så sambon han sätta upp 2 högtalare (utav 4), koppla in sin dator, xbox, förstärkare till tv´n. Och fick upp taklampan i Sveas rum! Känns bra. Jag diskade och förberedde inför kvällsmaten och fick vikt in den rena tvätten som bara legat i tvättkorgen. Man får ju passa på när man har händerna fria :)

Sen krånglade hon lite på kvällen men innan 20.30 sov Svea så ska inte klaga, kanske vi får sova liite längre imorrn bitti. Hon var väl supertrött, blev nog inte riktigt mätt.
Om inte välling funkar ska vi testa NaN 3- den är egentligen från 10mån men nu äter hon ju väldigt ofta för att vara hon.

Det har helt enkelt varit en toppenlördag :D

Morgonpigg

2010-03-06, 09:29:37 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade vid 05.30 idag med... men jag la mig innan 23 så var ganska så pigg. Mest drygt hon vaknar pga förkylningen den är alltid värst på morgonen sen under dagen märker man knappt av den.
Så hon har lekt och vi har myst lite här fram till 9, nu sover hon en liten stund :) vilkt bara är bra så hon får energi till i eftermiddag.
Ska vara hos Sara klockan 13, spännande se hur många barn det blir. Är ju ändå 3 barn som ska firas. Vet inte om sambon följer med får se vad han känner när han vaknat. Slipper Tommy (Saras kille) vara ensam pappa.

Igår så blev det jag gjorde kokt potatis, kokt torsk och skirat smör. Sambon som önskade sig det :) Väldigt gott!!! Svea var pigg och glad eftersom hon tog en powernap vid 16.30 tiden, men hon slocknade ändå för natten vid 19.30. Sen kom Carina & Grön med Zimba, dom skulle iväg och käka med 2 vänner på Olivers så vi bara passade hunden i 2 timmar knappt.
Han är supersnäll och gosig. Bara Ozzy som inte är superförtjust, men väldigt nyfiken så hade vi haft hunden oftare kanske dom hade blivit vänner. Zimba kan ju umgås och leka med katter så han vill gärna hälsa.

En lugn kväll och jag skötte mina matrutiner så inget dåligt humör eller huvudvärk :) ska jag bara lyckas fixa det hela helgen med. Man är ju en bättre människa med mat i kroppen helt klart.^^

Händer er idag då?

Skor

2010-03-05, 19:29:24 / Kategori: Allmänt
Köpte i torsdes på öppnis dessa skor :)
Tyckte dom var supersöta och var i stl 17, passade bra bara pyttelite för stora. Tyckte även hon går bättre hemma med dom, halkar inte omkring som med sockarna.
Gissa vad dom kostade??
15:-, som hittat.


Sovmorgon

2010-03-05, 17:10:45 / Kategori: Allmänt
Fick sovmorgon idag, helt underbart stiga upp klockan 9 och känna sig helt utvilad :) Dock hade Svea vaknat 05.30 och ville inte somna om så sambon är lite trött idag.
Men han har precis sovit en stund på soffan.

Så åt färska frallor till frukost, lyx! Sedan en dusch så var jag redo för dagen.
Har varit på Eurostop, efter lite letande hittade vi presenter till barnen imorrn, hoppas vi bara dom blir glada. Men har tagit kvitto så det går att byta.
Sen blev det bara inom Willy´s köpte kattgrejor och mera mat till Svea. Så nu har vi havrevälling hemma, hoppas den kommer fungera. Och fruktgröt från 8mån. Hon har dock inte velat ha gröt alls denna veckan som varit men kanske berott på förkylningen så vi får väl se vad hon gillar den nästa vecka.

Få se vad vi gör ikväll, men har tagit fram "torsk" dvs alaska pollock samma sak typ. Så blir laga mat och äta ihop vilket jag tyckte var evigheter sen.

Ha en bra fredag.

Grattis.

2010-03-04, 22:03:17 / Kategori: Allmänt
Här kan ni se Jennies lilla flicka :)


http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=29330

Bentz 25

2010-03-04, 21:46:10 / Kategori: Allmänt
Vet inte riktigt vad hitnet gjort under natten/dagen men inget internet i af har vi haft.
Men imorse drog jag och Svea till öppnis var ju 1 vecka sen vi var där.
Heelt slut blev hon så hon sov i min famn i 45min där, vaknade lagom till sångstunden.
Väl hemma var hon pigg och glad och sambon var vaken, jag försökte vila lite men gick sådär fick ingen ro i kroppen.

Skulle vara hos Bentz & Milli klockan 15 och Svea började nicka till precis innan :/ så hon hann inte med sin powernap. Men väl där var hon glad till en början men efter 17 tiden var det väldit kinkigt. Inte ville hon försöka sova där heller... Men vi åkte hem runt 18 tiden var det ändå dags för oss fixa kvällsmat. Inte bra bara leva på kaffe och supergod tårta.

Vi gav honom en Septum Piercing (= tjurring även kallad) hos Evil Anders som jag går till. Så han var överlycklig och ska dit på måndag :D Alltid roligt ge bort nåt man vet dom vill ha!
Fick även träffat Millis syrra, sambo och deras lille Endi (född Sept 09). Roliga är att dom ska också få en liten till men i mitten av Juli så jag ligger 4 veckor efter henne. Dom bodde ovanför mig på Fyllinge, så alltid roligt ses igen.

Svea sover gott sen 19.30 tiden ungefär så sambon får väl gå upp mellan 7-8. Alla andra dar har hon däckat innan 19 och då har jag fått stiga upp lite innan 06.30. Men sover man bara 30min per dag orkar man inte hur länge som helst.

Såg på facebook min barndomskompis lillasyster Jennie fick en dotter till inatt!
Grattis grattis!!

Dricker nu lite hemmagjord milkshake och försöker hålla mig vaken.
Är tröttare än tröttast och försöker verkligen hålla 3 timmars schema på maten. Fick migrän huvudvärk (igen) igår kväll låg i soffan i säkert 3-4 timmar..... mitt blodsocker får inte sjunka för lågt då är det kört för min del.
Men hur lätt är det hinna äta så ofta med en liten? Och får nåt gjort?
Avskyr verkligen vara gravid, gör inget annat än äter tycker jag. Och kissar. Så bara längtar tills han flyttar på sig så min blåsa får plats.

Så ni som undrar, hur går det med upp packandet? Inte alls. Har inte gjort nåt denna veckan kan jag säga, så tur Svea inte använder sitt rum ännu.

Imorrn ska vi iväg handla presenter, Svea ska på sitt första barnkalas på lördag :)

Sambon hemma

2010-03-03, 10:43:41 / Kategori: Allmänt
Sambon kom hem igår runt 20 tiden, han hade visst för ont i handen han kan inte göra nåt med den. Han är högerhänt så självklart är det den som är skadad. Idag var han på vårdcentralen och dom la om det åt honom. Tyvärr blöder det ju igenom eftersom så fort han rör handen går väl såret upp. Så inget jobb för honom idag eller imorrn :(
Jävla skit, igen är han borta på sin em vecka dvs all ob bara försvinner.

Försökte igen idag testa 50/50 blandning med ersättnign och majs välling men nejnejnej. Hon hatar det. Finns visst havre välling med, så ska köpa det och testa men går det inte så går det inte. Hon äter ju gröt och mat så ska inte klaga egentligen. Men bara ersättningen ska bort runt 1 års dagen då hade det varit skönt om hon druckit välling, men får börja lära henne äta smörgås istället.

Så eftersom mannen är hemma lyckades jag få tid till att fixa mina naglar idag. Kände för att lyxa till det lite då dom alltid är supersköra när jag är gravid :/ så nu blir man lite finare i af! Visst det kostar en del men där jag gör det är hon superduktig och dom håller vilket jag tycker är viktigt.
Men ska inte det förrns 14.15 så vi hinner fixa lite här hemma. Jag får ju skruva nu eftersom han inte kan^^ Så vi får se om det blir borrat ihelgen beror på hur hans hand mår.

Men det roliga är att han kan följa med imorrn till Bentz & Milli :D :D

En Lista

2010-03-02, 21:53:17 / Kategori: Allmänt
Blev utmanad av Jasas.


VAD GJORDE DU FÖR 10 ÅR SEN
Jadu gick sista vt på Hotell & restaurang så festade väl en del^^ Var ihop med Marcus Malmgren nån vända där. Hängde alltid med Marie min bästis då i vårt och torrt.

VAD GJORDE DU FÖR 1 ÅR SEN
Var gravid med Svea i magen, jobbade lite extra på Taxi som telefonist stämplade resten på a-kassa. Sambon blev varslad så vi bara göttade oss och umgicks.

5 SNACKS DU GILLAR
1. Gott & Blandat
2. Lakrits
3. Schweizernöt
4. Helnöt
5. Sourcream chips Estrellas

5 LÅTAR DU KAN HELA TEXTEN UTANTILL
Inga, är värdelös på sånt

5 SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR (MÅNGMILJONÄR)
1. Köpa bil!
2. Köpa hus
3. Resa
4. Betala av sambons lån såklart, jag har inga av en anledning.
5. Ge barnen körkort + bil

5 DÅLIGA VANOR
1. Sitter för mkt framför datorn
2. Uppe längre än vad jag eg orkar
3. Skräpmat
4.
5.

5 SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
1. Vara på öppnis med Svea
2. Nere i Skåne med sambons familj
3. Bara mysa med älsklingen och Svea såklart
4. Shoppa
5. Bio

5 SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
Just nu en massa pga graviditeten och precis innan dess pga min vikt efter Svea. Så jag tar tag i mig själv efter detta barn, så nu blir det bara sköna kläder.

FAVORITLEKSAKER
1. Min laptop
2. Mobilen
3. Digitalkameran
4. "otto" min f.d Opel Kadett GSI, det var verkligen min leksak *saknar*
5.


5 PERSONER DU UTMANAR

1. Pauline
2. Malin
3. Jenny
4. Carina
5.

Barnvagns promenad

2010-03-02, 19:47:36 / Kategori: Allmänt
Efter Sveas sovpass var hon pigg så ringde Carina gick vi ner till Ica fick jag köpt födelsedagskort till Bentz och tagit ut lite kontanter. Han fyller 25 på torsdag så då ska vi dit på fika. Tyvärr jobbar sambon men så är det ibland.
Båda våra barn var supersnälla och Svea mera sömnig (blev ju bara 30min hon sov här hemma) så vi gick en omväg här runt på Vallås så hon lyckades somna i vagnen och man fick frisk luft.
Sedan följde Carina med in så hon fick kikat på hur vi har det nu, drack lite te och bara umgicks. Shit Lex bara sov och sov och sov.... Svea for runt som vanligt inte en sekund ville hon vara stilla.

Men lite efter 18 började hon säcka ihop då fick hon pjyamas, rensade näsan, borstade tänderna (börjar få rutin på det nu) och så fick hon sista målet. Så 18.40 sov hon i sin säng! Kommer betyda vi går upp 06.30 imorrn men jag var super mega hungrig så jag ville bara laga mat och äta.
Nu är man mätt och glad igen!

Magen har bråkat med mig, kändes när hon gjorde ultrajud då det är svårare att se när man inte har magmuskler (hur jag nu ska hinna få det när Svea bara är 8mån och jag inte tränar) så tryckte hon som faaan. Så han har varit arg från och till sen dess. Svea sparkar mig i magen så fort hon är på skötbordet, den är nämligen i perfekt höjd. Så ja ni förstår magen har det inte lätt.
Sen låg hans fötter precis vid kissblåsan som jag gissat då jag kissar jämt och idag har det varit värre :/ Men med Svea var det likadant till efter v20 nånting då flyttade hon på sig. Så hoppas det blir så denna gång med.

Glömde skriva innan, kollade järnvärdet men det var på 124 (samma som jag hade med Svea på inskrivningen, så min kropp är i bättre skick nu att vara gravid än första gången?! Brukar vara tvärtom) så det såg bra ut. Hon trodde bara sjukdomarna tagit lite hårt på mig därför all denna huvudvärk. Så äta ofta så man håller blodsockret på en bra nivå, dricka mycket.
Herregud jag gör ju inget annat än och dricker tycker jag. Äta ja det beror från dag till dag om jag ska vara ärlig.

Sambon har varit och vänt på akuten, då han lyckades skära sig på jobbet ganska så djupt. Men han slapp att sy, blev bara tejpat. Och så får han pencillin (stavas det så?) så det inte blir infektion då dom inte vet om det kommit nåt i såret. Men han är på jobbet igen, så skönt han kan jobba i af, har inte råd han ska vara hemma mera.
Han hade en civilsnut med bakom sig då han sa "jag körde lite fort" (vad det nu menas, så gissningsfri hastighet) men när dom såg han körde upp mot akuten slutade dom följa efter så dom insåg vart han var på väg. Puh tur det vi vill inte ha några böter.


Bjuder på en bild från mobilen från i lördes på mig.
Ser helt ok ut då man är fixad, inte likblek som alltid annars.


Lilla livet

2010-03-02, 19:31:41 / Kategori: Allmänt
Ja här är det lilla livet :)
Är i v.17 (16+5).

Som ni ser så syns det tydligt det är en pojk :P


Ultraljud

2010-03-02, 13:41:22 / Kategori: Allmänt
Fick sovit hela natten, och vaknade inte så många ggr så Svea är betydligt bättre i näsan. Skönt för henne!
Så vi vaknade 07.30 imorse har hon sovit 12 timmar, så nu är vi nog tillbaka på rätt rutiner.

Har köpt barnmats burkar från 8 mån men bitarna är liite för stora så använde min stavmixer frösta gången idag och sen slank maten ner. Smakerna gillar hon i af :) Tycker det är roligare rätter nu när man går upp i åldern så mixar hellre lite extra åt henne.

Liz & Viktor kom med Yra vid 10 tiden, hade vi alla hunnit äta frukost och Svea var pigg och glad. Och vi kunde gå iväg utan alltför mycket skrik då hunden tar all hennes uppmärksamhet^^ tur hon älskar djur.
Hon hade varit snäll mot dom, ätit lite extra. Blev hennes sova middag tid men klart hon inte somnar med någon annan. Så vi fick henne isäng nu runt 13 tiden.

Gick bra på ultraljudet trots jag hade kissat innan, ingen som säger man inte ska ha gjort det innan. Blev flyttad 6 dar bakåt så nu är han beräknad till 11 Augusti istället för 5:e. Och ja det syntes mycket tydligt det är en pojk. :) Så jag vill bara ha 2 barn och det blir en av varje helt perfekt, så nu kan inte sambon fjäska sig till en 3:dje. Bra planering. *hihi*

Lugn dag

2010-03-01, 20:16:33 / Kategori: Allmänt
Svea somnade 30min mellan 14.30-15 så lite ny energi fick hon och blev gladare. Då hade hon varit vaken sen 9, men hon har inte sovit middag alls sen förkylningen sa sambon.
Så vi har mest lekt inne idag och jobbat på detta med att tömma hennes näsa så hon kan andas.

Lyckades få henne i säng 19.30 så nu hoppas jag hon sover hela natten. Annars blir det en lång dag imorrn för oss alla. Så nu sitter jag här surfar lite tills CSI börjar klockan 21 på 5:an. Säsongstart :D Yeay!

Imorrn är det ultraljud som gäller för oss klockan 11, och Liz & Viktor ska passa Svea här hos oss. Enklast så för vi har ju alla leksaker, mat mm och hon känner sig hemma. Hoppas det kommer gå bra nu med all förkylning och denna "rädsla" för folk.
Ser fram emot morgondagen det kan jag säga!!!

Gårdagen

2010-03-01, 16:44:22 / Kategori: Allmänt
Fick av sambon:
Braun Multiquick 3 och Potato peeler från Obh Nordica. Även ett presentkort på New Yorker, en schysst klädes butik på Center Syd. Man fick ju lite vibbar han vill man ska spendera mer tid i köket, men stavmixern har jag velat ha sen Svea föddes. Potatis rengöraren är ju till oss båda. Så nu underlättar det lite i köket i af.

Svea såg ganska så tveksam ut i ytterdörren när jag öppnade, men hon hade blivit dunder förkyld under helgen så hon var supertrött och snorig. Men väl inne och efter hon blivit avduschad (vi har fortfarande inte tagit in badkaret från förrådet) så flinade hon upp sig mot mig och gosade lite.
Dock är det inte lätt vara glad tjej när man är förkyld.

Sen efter 17 höll jag på att hungra ihjäl så väckte sambon som tog en powernap i soffan, så jag kunde åka och handla. Blev att jag storhandlade så nu börjar det lika nåt i kyl & frys :)
Väl hemma hade han fått henne i säng och vi gjorde tacos till kvällsmat.
Var helt slut igår kväll så innan 23 låg vi i sängen. Dock sov jag sådär då Svea vaknar till och från hostar, harklar, nyser... ja allt vad hon nu har för sig. Men hon sov hela natten ändå!

Så nu ska allt han handlade på Ikea med upp, men får ta lite varje dag innan han börjar jobbet. Sen ihelgen blir det väl borra upp det som ska och försöka tömma Sveas rum på lådor och annat som är där.

Bvc idag.

2010-03-01, 13:58:59 / Kategori: Allmänt
7940 gram och 70.4 lång är hon nu. Tyvärr är det bara en ökning på 50 (!) gram sen sist. Men dom vet hon varit magsjuk och bara haft 1 vecka på sig att äta upp sig. Så hon gick väl ner extremt mycket då hon var magsjuk med tanke på det började en lördag och på torsdagen kunde hon börja äta normala portioner.
Så vi ska dit igen om 4 veckor, egentligen går man varannan månad men dom vill ha en extra koll.

Sen tog jag upp det om prickarna och hon hade inte hört talas om just allergi mot blåbär. I samma veva hade jag gett henne barnmat med torsk i så hon trodde nog det kunde vara fisken. Så vi ska vänta 1 månad nu med fisk och sen nästa gång vi testar ska hon vara helt frisk.
Man kan visst vara överkänslig när man varit sjuk mot vissa saker. Så hoppas det inte ger utslag. Men min yngsta bror var allergisk mot fisk när han var yngre så det finns i släkten, så lika bra ha koll på det redan nu.
Om det blir prickar igen går vi vidare med blodprov så man vet innan det är dagisdags och dom ska äta där.

Ihelgen hade hon blivit dunder förkyld så sambon hade haft ett helvete i lördes då hon knappt kunde andas. Idag kan hon i af andas, hon har aptit och leker :) så det är på bättringsvägen tack och lov. Men usch för snor...... jag bytar hellre bajsblöja.
Sambon är tvärtom.

Gjort matlåda med idag eftersom han jobbar 14-23 så nu har vi nog hittat tillbaka till våra rutiner. Igår orkade jag inte göra det.
Så få se vad vi hittar på under dagen.