Powernap

2009-11-30, 20:16:48 / Kategori: Allmänt
Efter kvällsmaten blev det att jag och Svea tog en powernap :) sambon väckte mig halv 8. hihi, jag tror jag behövde sova. Även om det inte varit en ansträngande dag så är man bara så slö emellanåt.
Svea har tyvärr det väldigt kinkigt på kvällarna, hon är så snorig.... får vi väl se när hon somnar och om/när vi får ta henne inatt. Lika bra ställa sig in på att gå upp minst 1ggr under natten.

Nu kollar vi på Chuck sen blir det Csi.
Håller på att läsa Dan Browns senaste om Robert Langdom... den är så bra jag helst aldrig vill sluta läsa därav alla sena nätter. Som sagt det blir en ond spiral ligga uppe sent, gå upp på morgonen och även vakna då och då av tösen.

Vildsvin

2009-11-30, 15:10:38 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade till inatt runt 00 när vi precis lagt oss men efter mat och nässugen somnade honom. Så imorse sov hon så gott men då var vi tvugna att väcka henne....
Sambon skulle hjälpa min pappa stycka ett vildsvin så vi var hos honom 09.30-12 ungefär. Jag var inne i huset med Svea och deras lille vovve. Sambon har aldrig förr styckat nåt men det gick hur bra som helst :) får vi hoppas på lite gott käk snart!
Sedan gick vi inom Ica för att köpa fransbröd vi hann inte med frukost idag hemma, så den åt vi till lunch. Nu har Viktor varit här och spelat xbox med mannen och jag har beställt linser för 6mån... alltid lika tråkig utgift.

Imorrn är det öppnis som gäller på fm sen på em har vi Bvc besök. Ser jag fram emot jättemycket! Annars vet jag inte vad som händer. Förhoppningsvis regnar det inte det är så tråkigt att vara ute då.
Räckte vi blev blöta idag på hemvägen.

Julskyltning

2009-11-29, 16:29:09 / Kategori: Allmänt
Inatt fick sambon gå upp runt 4 tiden, Svea behövde ny blöja och använda nässugen... på dagarna är allt bra men så fort kvällen kommer bli hon rosslig i halsen och täppt i näsan. Men hon somnade om efter lite mat och jag gick upp 09.30 med henne.
Dock har hon knappt sovit idag blev en liten tupplur när vi kom in till stan runt 14 tiden.... Var på julskyltningen med Carina & Grön. Inte så mycket att titta på direkt men trevligt med en fika och gott sällskap!!! Vi köpte en sån krans man har på ytterdörren med granris och annat på :) blir nog fint ska bara hitta nåt att hänga upp den på.

Annars har vi inte gjort nåt speciellt idag, Svea slocknade precis av ren utmattning tror jag på sambon, hon har nästan 38 i feber så hon är lite kinkig då är det bara pappa som gäller att sova på.
Sambon har surfat runt vi ha ju nu hittat en ras vi båda gillar Eurasier, finns en kull i Munka-Ljungby nu. Inte för att vi har råd med valp nu, men skoj åka dit kolla på dom och mamman se vad man känner efter det. Att sitta på internet kolla på valpar då är alla söta och guliga. Man måste få drömma lite och att skaffa hund står högt på vår lista bland annat.

Besök av farbror Linus & Sara

2009-11-28, 20:08:17 / Kategori: Allmänt
Blev jag och Lisa skulle ses kl: 13 istället så tog vagnen gick säkert 1 timme ute mellan 10-11 så Svea kunde sova gott. Hann jag testa mitt nya headset till mobilen och även prata i lugn och ro med lite folk. Fick äntligen tag i Annika, visade sig hon fick en bebis- Dennis- den 7/11 hon var beräknad 5/12. Så dom har varit hemma 1 vecka nu... så skönt höra av henne och att alla mådde bra under omständigheterna.

Sedan var det bara upp, mata Svea, sambon steg upp lagom yrvaken och jag åt en skål yoggi sen stack jag till stan. Tur det bara var vi, massa folk överallt som jag trott men nu är jag klar med alla julklappsinköp :) ska bara slå in den sista nu. Skönt ha det avklarat!

Sara & Linus kom på besök idag så vi käkade alla på Burger King och dom gosade massor med Svea!!! Dock hade hon visst varit väldigt kinkig när jag va i stan, men alla dagar kan ju inte vara på topp. Nu ligger hon dock och sover på sambon, ska väl strax hamna i sin säng så vi kan hålla lördag kväll och mysa.
Linus och Sara stannade till bara för en stund sedan så roligt dom hade en dag över för att åka hit, är ändå 12 mil emellan oss. Men vi ses ju lite mera till jul hoppas jag.

Fick upp en bild som ni såg innan via sambons dator men sen sa även den nej till resten :( börjar bli lite (läs mycket) sur att jag inte får upp mina bilder som jag vill. En del hamnar ju på facebook men kanske inte alla som har fb som läser här.

Jag

2009-11-28, 19:53:53 / Kategori: Allmänt
Här har vi bild på min nya frisyr :)
Håret ser mer mörkbrunt ut än svart faktiskt.



God Morgon

2009-11-28, 08:57:05 / Kategori: Allmänt
Godmorgon alla!
Idag vaknade Svea inte med tuppen tack och lov, var super mega trött idag. Fast jag gick och la mig tidigare än jag brukar... men runt 8 var vi uppe. Helt ok. Nu ligger hon här bredvid mig och jollrar och leker med nappen. Hon är så söt nu när hon upptäckt hon kan ta in och ut nappen själv som hon vill. Inte för att den alltid hamnar på rätt håll.

Snart frukostdax för min del, ska ju möta upp Lisa i stan klockan 11. Hoppas bara det är uppehåll, inget skoj gå istan när det regnar.

Mat och Idol

2009-11-27, 22:23:06 / Kategori: Allmänt
Började med maten runt 16 tiden, blev potatisgratäng och fläskfilé i ugnen. Köpte digital termometer idag så man bara ställer in vilken temperatur man vill ha på köttet, skitsmidigt. Att jag inte köpt en sådan tidigare.... Supergott och jag blev proppmätt.
Efter det satt vi bara isoffan chillade och myste med Svea och runt 19 tiden var hon så trött att hon bara kollapsade efter maten. Så hon har sovit en bra stund nu i sin säng, vi har kollat på Idol och snart får vi se vem som åker ut.
Sedan är det läggdags för min del... är helt sjukt trött hann inte med nån powernap så är väl helt ok vara trött en fredag när man varit uppe sen 06.

Imorrn ska jag med Lisa in till stan- funderar passa på handla julkapp till sambon sen är jag färdig!
Sov gott alla

Eurostop.

2009-11-27, 14:16:18 / Kategori: Allmänt
Svea var morgonpigg idag, fick masa mig upp 06:15..... lagom skoj eftersom jag knappt sovit. Har haft så jävla ont i armen och det är på den sidan jag med sover så idag kommer jag somna tidigt tror jag eller ta en powernap i eftermiddag.
Men när tösen somnat runt halv 9 passade jag på ringa massa samtal. Så fick bokat tid hos frissan, Folksam ska skicka hem papper på barnförsäkring så vi har det klart. Jag tecknade ju gravidförsäkring som håller tills Svea är 6 månader, men man skulle tydligen ha tecknat en barnförsäkring ändå när man fått hennes personnummer eftersom den jag har inte täcker allt. Hur ska jag veta detta?!?!?! Tur inget hänt, så på måndag får jag fylla i papprena sen är hon försäkrad.
Klippte mig idag vid 11 på Eurostop hos Robert som alltid :) snyggt blev det tycker jag. Kommer bild senare. Sedan hämtade jag ut mobilen, shoppade lite andra saker när jag ändå var där och tog en kaffe på Espresso House. Sambon var hemma med Svea för han gick upp när jag åkte, han har med sovit dåligt pga sprutan.

Nu spelar sambon xbox, jag och Svea leker lite. Hon vägrar va hos pappa så fort jag kom innanför dörren var det bara jag som gällde.
Ha en bra fredag alla!

Spruta & promenad

2009-11-26, 21:55:20 / Kategori: Allmänt
Jodå vi började traska med vagnen ca 13.20 kom till Frennarp och lite in i skogen bestämde vi oss för att vända gå hemmåt. Himlen öppnar sig och det kommer massa regn. Var bara att kasta på regnskyddet på vagnen och gå... lagom blöta blev vi. Så väl på Vallås tog vi bilen till Ica skulle köpa potatisgratäng till kycklingen vi skulle ha ikväll. Gick även inom vårdcentralen på Vallås och tog vaccinations sprutan. Även sambon tog den efter mycket om och men, haha, sköterskan övertalade honom! Det börjar kännas nu i armen... få se hur man mår imorrn.

Dior kom hit runt 16 tiden snackat, druckit glögg, käkat pepparkakor.... där emellan har jag sprungit till tvättstugan. Om 10min ska allt hämtas upp :) så är vi klara för denna veckan. Skönt!

Inte hunnit med ringa till frisören, men det är bara luggen kan vem som helst göra på den salongen jag går till så ska nog hinnas med imorrn.
Min mobil- hör och häpna- har kommit till butiken :D :D :D så den ska vi hämta imorgon. Jippie!!!! Den har bara varit borta i 2 månader. Så blir en sväng till Eurostop imorrn.


Ingen värk :)

2009-11-26, 12:52:41 / Kategori: Allmänt
Idag vaknade jag med ingen värk alls i kroppen :) så skönt. Även förkylningen verkar ha släppt!!! Men sambon tog Svea imorse och jag klev väl upp lite runt 11^^ så ingen öppnis blev det. Men tror min kropp behövde denna sömnen. Nu känner jag mig frisk nog att ta sprutan, få man väl se hur man mår efter den.

Vi testade ge Svea gröt (från 4 månader) när vi åt frukost och det slank ner superbra. Trodde inte det eftersom hon vant sig vid pureerna. Dock orkade hon bara halva portionen sen fick hon hicka. Men bra start tycker jag. Ska köra på det nu varje dag.
Ska snart ut på en tur med vagnen allihopa! Sedan klockan 17-22 har jag tvätt tid. Ska köra så mycket jag kan för imorrn stänger dom vår tvättstuga i 2 månder, den ska renoveras. Så då får vi gå till gården bakom oss och tvätta. Går ju lika bra men vi blir fler på tvätt tiderna så jag känner lika bra köra allt viktigt nu sen får jag se när nästa tid är ledig. Blir lite längre traska då men mannen får hjälpa mig med korgarna.

Har bestämt mig hur jag vill klippa luggen nu, så ska ringa och boka tid för det med!

Blandat

2009-11-25, 20:34:10 / Kategori: Allmänt
Såg att inlägget jag gjorde igår kväll inte finns med längre :( Kanske försvann i deras uppdatering under natten för den var där innan, kollar alltid så sidan blir uppdaterad.
jaja...

Hade skrivit vi satte upp julgranen igår även om sambon vill den ska upp sista veckan innan jul, men eftersom vi är nere i Skåne iår tycker jag vi ska hinna njuta av den nu och katterna måste få vänja sig.
Så vi la oss och ca 30min senare hörde jag hur ena kulan trilla i golvet. Suck. Bara att kliva upp kolla vad dom gjorde, hankatten Ozzy är trög så han satt kvar under granen luktade på kulan som om inget hänt. Så var bara att ta tag i honom och skälla på honom.
Gick på toa då försökte honkatten nånting... herregud vad dom är tröga emellanåt.
Så fort jag la mig kom Ozzy smygandes in i sovrummet hoppade försiktigt upp i sängen på min sida och spann direkt. Det är hans sätt säga förlåt, jag vet jag gjorde fel. Han kommer bara in till oss när vi somnat eller på morgonen för lite kel han sover aldrig med oss från början. Så det var så mysit igår.
Och idag har INGEN av katterna rört granen, jippie, hoppas dom fattat den är ajaj.

Färgen blev snygg tycker jag, även om man ser i luggen lite färgskillnader!
Sedan gjorde sambon sin korvsoppa som vi åt runt 19 tiden. Mums. Passade bra idag. Nu kom sambon hem han har varit ute med Yra, vi rastade bara henne snabbt idag då båda jobbar sent.
Svea har jag precis lagt i sin säng... få se om hon ligger kvar där resten av natten.

Jag har tänkt se om jag kan lägga upp fler bilder här, har ju försökt nu 2 dagar men så fort jag försöker ladda upp bild säger Firefox bara hämtar men det händer inget. Och mitt internet slutar funka. Stänger jag av sidan kommer internet igen på 2 sek.
Varför blir det så????? Använder trådlöst internet.

Storhandla & värk

2009-11-25, 16:19:33 / Kategori: Allmänt
Usch usch jag har nog fått samma skit sambon och Svea hade förra veckan. Vaknade med asont i halsen och kroppen ska vi inte tala om. Har sådan värk som bara ilar längs hela kroppen. Går från armar till bäckenet och benen... känner mig som en reumatiker. Har dock ingen feber men känner mig så hängig och slö i af. Humöret är absolut inte på topp....
Var på Citygross och Willy´s handlade i af så nu har vi mat hemma till oss och katterna! Men jag var helt slut efter det, blev ju 6 kassar på citygross... mycket mat för pengarna.
Nu sitter jag med färg i håret... svart :) har ju inte rakat det mera så har ju fått lite stubb som är råttfärgat och skitfult ser snyggare ut när allt är i samma färg. Vill klippa luggen med få se när det blir av.

Ringde och avbokade bvc tiden men glömde be dom ringa upp så jag kunde få en ny tid. Får ta det en annan dag. Jag vill ju veta vad hon väger.
Ni kanske undrar varför inte sambon åkte dit själv med henne, men nej han ville absolut inte gå på träffen. Det är bara för oss mammor, likadant med öppnis. Så det är ju tyvärr tråkigt för Svea om jag ska va sjuk längre hon kommer inte ut på sina saker jag tycker är viktigt eftersom sambon vägrar gå på sånt.
Babysim vill jag med hon ska gå på bara jag slipper visa mig själv i baddräkt/bikini... men det vill han inte heller.
Ni som har barn hur är era killar?
Visst det är få pappor på öppnis men ska alla ha samma inställningen kommet det ju aldrig bli nångra pappor som kommer. Vi har faktiskt 1-2 pappor som kommer regelbundet till öppnis när jag är där.

Hoppas på jag blir bättre idag så vi kan gå dit imorrn. Behöver komma ut bland folk, går inte bara sitta inne nu när sambon går hemma igen.
Inget som har ett jobb till honom?

Öppnis & fika

2009-11-24, 17:18:38 / Kategori: Allmänt
Var på öppnis idag på förmiddagen :) Svea var glad men lite tillbakadragen precis som hon glömt alla där. Men visst det är ju ändå 1,5 vecka sen sist vi var där. Hon käkade pure jättebra som hon brukar och sen gick hon från sittandes till liggandes!!! Roligt när man märker hur hon bara vill frammåt.
Sedan vid 13.30 gick vi till Liz & Viktor fikade och bara umgicks. Har ju inte kunnats ses på en 2 veckor pga sjukdom och massa jobb för deras del. Men vid 16 var jag och sambon hungriga (har inte hunnit med middag idag) så vi gick hem och har nu precis käkat.

Dior kommer ikväll på glögg och pepparkaka!!! Har inte heller hunnit träffa henne på ett tag om man bortser från den korta stunden vid Ica Flygstaden.
Annars blir det tv och ncis.

Måndag.

2009-11-23, 22:49:24 / Kategori: Allmänt
Här har vi min fina adventsljusstake :) svart mossa blev det tyckte jag passade bäst här hemma hos oss.
Lyktan är från Ikea och sen är det djävulen från julmarknaden.

Köpte 4GB minne till kameran idag så nu kan jag fota och börja lära känna kameran hur den fungerar.




Annars idag var vi en snabbrunda in till stan, sambon hade möte på ams jag bytte min ring i läppen till en mindre. Så nu är jag nöjd. Handlat lite på Cityross- glögg med tillbehör jag har varit sugen på det ett tag. Så efter badet och vi nattat Svea passade vi på mysa lite.
Känns som det kommer bli väldigt mysigt här i jul hos oss :)

Imorrn är det öppnis som gäller!

Home again

2009-11-22, 22:50:04 / Kategori: Allmänt
Var hemma runt 20 tiden, vi käkade lilla menyn från McDonalds så vi inte blir hungriga inatt, sedan fick Svea på sig pjyamas och mat :)
Jag tyvärr fick börja med att städa spisen i köket.... igen... Nu vet vi vem det är som pissar på spisen. Ozzy- hankatten- i protest för han är inomhus när vi är borta. Vi kom på honom när han hoppade ner därifrån. Man kan ju åka hemifrån lämna han ute OM det nu inte hade varit för att grannar/folket på gården hade släppt in honom i trappen. Klart vi kan ha kattvakt men är vi knappt borta i 1,5 dygn känns det onödigt och i jul vem ska då passa honom... alla är upptagna då.
Böjar kännas jobbigt detta, hade vi haft altan hade han kunnat vara där i sitt hus (som nu är på balkongen) han hade inte stört någon.
Sambon skulle säkert klara av att ta honom till en vetrinär avliva honom, men jag vill verkligen inte. Han är min gosiga kelbjörn till katt. Suck suck.
Imorrn lär vi få ta tag i detta problem diskuter vad vi tycket/tänker ikväll orkar jag inte.

Annars har jag satt upp en ljusstake i köket :) blev superfint! Ska även iveckan hämta upp mitt lilla pynt jag har och fixa iordning eftersom det är snart 1:a advent. Vi har bara nåt enstaka har aldrig pyntat förr men för 2 år sen köpte jag en svart plastgran och sista året i år för den sen när Svea är äldre får vi köpa riktig. Men kommer nog bli mysigt.

Snart blir det en dusch, sen sova i vår egna säng. Ska bli underbart.

Ikea, Väla

2009-11-22, 17:33:22 / Kategori: Allmänt
Blev en tidig morgon, Svea ville upp och äta lite efter 7. Men så fort hon ätit och bajsat somnade hon så kändes lite onödigt stiga upp för att sova kort därefter. Menmen kom man upp och dagen började i tid. Hann duscha medans sambon och Kari var ute med Eton sedan for jag och mannen iväg själva till Ikea och Väla. Klart farmor vill ha lite egen tid med Svea var ju 1 månad sen vi var nere.
Vi köpt upp ett bra lager med värmeljus, doftljus och lite annat myspys inför julen. Inne på Väla var det enormt mycket folk... tur man var bara vi och inte med vagn... man kommer knappt fram. Fick shoppat lite kläder i storlek 68 så nu tror jag vi ska klara oss till nästa storlek.

Nu har vi ätit lite gott och jag sitter här proppmätt. Ska strax börja packa ner alla saker så vi är redo för hemfärd innan det blir för sent för Svea.
Varit en lugn och skön dag idag :)

Julmarknad & kamera

2009-11-21, 22:18:21 / Kategori: Allmänt
Vi fick fikat lite med mackor, matat Svea sedan körde vi till Örenäs slott kollade julmarknaden där. Var inte alltför mycket att kolla på, inte så att jag blev imponerad men köpte polagrisar till sambon och jag en ljusstake som en djävul :) allt är inte tomtar och änglar tack o lov.
Sedan körde vi vidare mot Sofiero kollade deras julmarknad. Såååå mycket mysigare och lite mer att kolla på. Men en hel del folk flr att komma in på slottet fick vi köa i ca 30min.
Men Svea satt i bärselen på sambon så hon var supernöjd småslumrade emellanåt och kollade runt med. Man såg en del med barnvagnar men med så mycket folk och trångt är jag glad vi tog bärselen med ner till Skåne. Shoppade även lösviktste med glögg, jul dofter, mmmm, vi kommer ha julstämning hemma.

Sedan skulle vi käkat potatisgratäng och kött men kom hem så sent, var matdags för Svea så vi köpte pizza! Men man blev lika mätt för det!
Sedan fick jag en digitalkamera av svärföräldrarna :) har ju tjatat lite på sambon jag velat ha en så vi har funderat köpa en i jul som är mindre till mig då jag inte orkar med hans systemkamera. Men nu överraskade dom mig att jag fick denna! Köpt i Usa och ja det är verkligen skillnad på priset. Så nu ska jag bara lära mig den. Kommer det komma bilder här det lovar jag.
Vet jag blivit sämre på det men min mobil med superkameran är fortfarande på vift... gått 2 månader. Men vill jag ha mobil nu får jag välja modellen äldre eller snällt vänta. Min modell är visst restad.
Funderar på kolla in förre modellen kanske den är snarlik bara det att jag kommer få sämre kamera men nu spelar det ingen roll om jag har kamera ju. Ska diskutera med sambon vad han tycker jag ska göra.

Nu ska vi bara slökolla tv, dricka lite rödvin och ha det mysigt.


Julmarknad & kamera

2009-11-21, 22:18:21 / Kategori: Allmänt
Vi fick fikat lite med mackor, matat Svea sedan körde vi till Örenäs slott kollade julmarknaden där. Var inte alltför mycket att kolla på, inte så att jag blev imponerad men köpte polagrisar till sambon och jag en ljusstake som en djävul :) allt är inte tomtar och änglar tack o lov.
Sedan körde vi vidare mot Sofiero kollade deras julmarknad. Såååå mycket mysigare och lite mer att kolla på. Men en hel del folk flr att komma in på slottet fick vi köa i ca 30min.
Men Svea satt i bärselen på sambon så hon var supernöjd småslumrade emellanåt och kollade runt med. Man såg en del med barnvagnar men med så mycket folk och trångt är jag glad vi tog bärselen med ner till Skåne. Shoppade även lösviktste med glögg, jul dofter, mmmm, vi kommer ha julstämning hemma.

Sedan skulle vi käkat potatisgratäng och kött men kom hem så sent, var matdags för Svea så vi köpte pizza! Men man blev lika mätt för det!
Sedan fick jag en digitalkamera av svärföräldrarna :) har ju tjatat lite på sambon jag velat ha en så vi har funderat köpa en i jul som är mindre till mig då jag inte orkar med hans systemkamera. Men nu överraskade dom mig att jag fick denna! Köpt i Usa och ja det är verkligen skillnad på priset. Så nu ska jag bara lära mig den. Kommer det komma bilder här det lovar jag.
Vet jag blivit sämre på det men min mobil med superkameran är fortfarande på vift... gått 2 månader. Men vill jag ha mobil nu får jag välja modellen äldre eller snällt vänta. Min modell är visst restad.
Funderar på kolla in förre modellen kanske den är snarlik bara det att jag kommer få sämre kamera men nu spelar det ingen roll om jag har kamera ju. Ska diskutera med sambon vad han tycker jag ska göra.

Nu ska vi bara slökolla tv, dricka lite rödvin och ha det mysigt.


Svea i klänning

2009-11-21, 14:28:45 / Kategori: Allmänt
Äntligen fick jag upp bilderna här :)
Lite bilder när Svea har sina klänningar, det lila setet fick jag av Annelie förra veckan vi sågs. TACK det var supersnyggt och gulligt.
Randiga klänningen har jag fått av Karin.




Ner till Skåne.

2009-11-21, 14:01:59 / Kategori: Allmänt
Natten gick bra vi snackade ganska länge jag och sambon så när hon började hosta vid halv 2 var vi fortfarande vakna. Men så fort hon fick nappen sov hon vidare.
Gick upp lite efter 9 idag eftersom vi skulle ner till Skåne. Så det blev mata Svea sen börja packa ner lite saker vi behöver. Sambon om upp efter 10 och 11 satt vi i bilen. Men det skulle både tankas, köpa frukost till oss, hämta Me&i kläderna som kommit... sen bar det av.
Har väl varit nere här nu i knappt nån timme.
Tyvärr var bodyn slut jag beställde :( ville så gärna ha den. Få se om/vad jag köper istället.
Snart ska vi fika lite, kanske blir det nån julmarknad idag.

Ha en toppenlördag!

Fredag

2009-11-20, 18:47:33 / Kategori: Allmänt
Jag ger upp... har försökt ladda upp bilder här till bloggen under dagen men nej det går inte. Får försöka imorrn igen kanske blogg.se vill funka då.

Har sovit helt ok inatt bara varit uppe 2ggr inatt gett henne nappen. Sedan sov hon till 9 så var helt ok att stiga upp idag. Sedan sov Svea 1,5 timme på förmiddagen. Sambon kom upp lite runt 12...
Alla mår mycket bättre, tack och lov!

Åkte vi ut till Flygstaden skulle kolla vinterskor till mig, men nej det gick inte. Hittade några snygga men dom passade inte... för "feta" vader.
Träffade Dior & Koffe där så vi gick till Ica deras cafe´satt och snackade där en bra stund. Trevligt träffa dom var längesen vi sågs.
Sedan for vi till Stenalyckan kollade skor där med, men nej inga skor heller där. Gick inom Sova för att kolla säng till oss, jag har ju ont i ryggen mer eller mindre varje dag nu och den är ju ändå en 4 år gammal. Så shit vilka priser man ser man sen hittade vi en som vi tyckte va snygg och var i vår prisklass. Så nu har vi faktiskt KÖPT SÄNG!!!
Tror och hoppas detta ska bli bra, är garanti i 15år så är en bra riktig säng!
Känns så jävla skönt :D

Nu sitter vi äntligen här hemma och bara tar det lugnt. Blev ju ett par timmar borta.
Imorrn åker vi ner till Skåne, ska bli skönt komma bort lite tycker jag!

Kort promenad

2009-11-19, 19:31:38 / Kategori: Allmänt
Det blev en kort runda ner till Ica, så nu är sambons papper postade till a-kassan. Sedan blev Svea grinig men det var matdags så kändes bra hon visar nu att hon är hungrig. Visst hälften av maten får trugas men man ser skillnad idag. Mera pigg och med så inatt hoppas jag vi alla sover mera och bättre.
Annars har jag bara sprungit upp och ner till tvätt stugan men nu är man helt klar med det! Ska bli gött sova i sängen inatt när det är renbäddat.
Sambon är ju bättre men det tar nog resten av veckan innan han känner sig helt frisk, för så fort han anstränger sig får han mega hosta... usch inget skoj.
Köpte idag med handdesifektion, så nu ska vi förhoppningsvis ha minskat risken ytterligare för fler sjukdomar på ett tag.

Tvättdag

2009-11-19, 13:58:15 / Kategori: Allmänt
Natten har varit lång, har fått gå upp ge Svea nappen stup i kvarten så fort den trillar ut blir hon lessen i sömnen. Så lika bra ge henne den innan hon vaknar till. Så sambon tog henne imorse fast han inte fått mycket sömn, och jag fick sova till 11.
Så nu 12-17 har jag tvätt tid, men det sista ligger redan i hade inte mycket men kände för att byta sängkläder nu när vi varit sjuka. Annars har vi bara käkat och även skurat badrummet + köket så nu ska alla ev baciller vara borta från oss.
Svea är bättre idag men hon är ännu inte riktigt sig själv. Men helt klart går det åt rätt håll.
Kanske blir det en lite runda ute idag :)

Fortfarande hängig

2009-11-18, 22:36:22 / Kategori: Allmänt
Bvc ringde tillbaka lite efter 17, trodde ärligt inte dom skulle höra av sig eftersom det blev så sent. Men vi skulle försöka truga i Svea vätska och tyckte vi det blev värre får vi ringa barnakuten. Men hon blev lite piggare under kvällen men hon har ju sovit bort hela dagen. Och samma temp som under hela dagen så det är nog bara hon har ont i halsen, hotsa och allmänt snorig som gör det jobbigt att vara just nu.
Hon är ännu vaken småsomnar och vaknar hela tiden här får ingen riktig ro.

Jag for iväg till Lisa en sväng ikväll. Skönt komma bort vara social. Men det blåser storm och regnet vräker ner så     t o m våran stor bil svajade lite lätt över vägen.
Vi käkade McDonald´s mat innan jag for för mannen hade inte ätit på hela dagen och jag bara frukost. Shit magen fick sig en chock massa fet mat men jag fick energi. När man bara går hemma lite halvhängig får man ingen direkt matlust, jag vet man måste äta för att bli frisk men det är ändå inte lockande.

Imorrn får vi nog ändå vara hemma från öppnis :(
jag som sett fram emot det så........... annars tvätt tid 12-17. Och jag har förberett mat så ingen snabbmat imorrn inte. Hoppas på bättre väder kanske man kan ta en runda med vagnen.

Natti natti på er inte för jag ska sova nu, måste ju se till att Svea först kommer till ro. Men är nog sista inlägget för ikväll.

Förkyld.

2009-11-18, 14:52:56 / Kategori: Allmänt
Jepp uppe med tuppen idag igen. 05.57 vaknade hon till, jag blev så trött när jag kollade på mobilen vad klockan var....
Men efter maten somnade hon i 2 timmar så jag och småslumrade till i soffan. Men var ändå helt slut i huvudet så vid 10 väckte jag sambon så han kom upp och jag kunde sova 1 timme till i sängen. Blir lite djupare sömn när man inte har henne på bröstkorgen.
Annars idag är Svea väldigt gnällig men pappa har väl smittat henne. Hon är snorig, har torrhosta och ingen matlust alls. Kollade tempen den är på 37.7 så ingen direkt feber. Hon har säkert ont i halsen för det har han ju haft nu sen i söndes.
Nu har han även ont i ryggen, men så som han hostar är det inte konstigt. Så få väl se om det blir läkarbesök för honom om det inte blir bättre. Han är inte mycket för det här med att gå till läkare men nu har man barn då kanske det är bättre kolla en extra gång om man behöver medicin så man inte smittar oss andra i onödan.

Himlen är helt grå, det regnar från och till så vi har inte kommit utanför dörren. Eller jo sambon var en runda på jobbet fick anställningspapper som han ska posta till a-kassan annars får han inga pengar. Men har inte varit aktuellt dra ut tösen.

Sen läggning

2009-11-17, 22:15:24 / Kategori: Allmänt
Gick inte så bra lägga Svea idag hon åt och somnade lite efter 19, men vaknade igen och var vaken till 21. Så nu bara för en stund sedan ligger hon i sin säng. Hoppas vi på resten av kvällen och natten. Kanske vaknar hon lite senare än 6 imorrn bitti. Borde hon göra eftersom det blev senare idag.
Men kanske är eftermiddagstuppluren som förstörde det ikväll. Hon brukar sova länge efter lunchtid men idag blev det ju mellan 15-16.30... jaja vi är ju ändå vakna så spelar ingen större roll. Värre om det hade varit nattetid.

Bada gick jättebra :) hon verkligen älskar det! Nu leker hon med det rosa locket till hårsprayet så är väl dags för någon badleksak till henne.
Annars är hon bara så söt vill ligga på mage på mattan leka med sina bitringar, men vilket humör hon börjar få. Går inte saker som hon vill gnälls det direkt och märker hon att hon inte har ens fulla uppmärksamhet (om man t ex pratar i mobilen) gnälls det på hög ljudnivå. Haha kan bara tänka mig framåt hur det blir i tonåren.
Men hon har väl ärvt det mesta från sin pappa, vad vi ser nu.

Nu är det läggdags för min del. Är trött efter en låååång dag för min del, har inte vilat nånting eftersom mannen mår sådär.

Mammig

2009-11-17, 16:57:44 / Kategori: Allmänt
Det blev en liten runda med vagnen och sambon följde med han också :) skoj slapp jag gå själv.
Sedan käkade vi potatismos med biffar, mums men shit vad mätt man blir fort och på ingenting typ. Men klart magen är väl minimini nu.
Annars har Svea bara varit väldigt mammig. Medans jag diskade och lagade mat var hon sambon men sedan bara grät hon så tårarna sprutade inget funkade men så kom jag tog upp henne blev hon knäpptyst. Väldigt gulligt för mig men klart han blev snopen.
Sedan sov hon på mig ca 1,5 timme. Men hon är ju van nu att han jobbar så tror det är det att vi har hittat våra rutiner och nu helt plötsligt är han hemma igen då blir hon lite förvirrad.
Snart ska det badas, allihopa! Bara kolla klart Unga Mödrar.

Sen blir kvällen lugn kolla lite tv ncis går ju idag. Sedan sova i tid om nu Svea ska vakna imorrn igen vid 6 tiden.

Tidig morgon

2009-11-17, 08:52:30 / Kategori: Allmänt
Usch idag vaknade Svea runt 06 så var bara att kliva upp 06:20 då hon började ge tjut ifrån sig... var inte direkt pigg. Dock somnade hon en ca 30min runt 8 tiden så jag har fått i mig frukost.
Även nu packat ihop alla 62 bodies/tröjor dom är för små... så dax att börja använda 68. Men byxorna går fortfarande ha i stl 62 för så långa ben har hon ju inte.
Vi hoppas öppnis idag jag vill gärna avvakta ännu en dag + hunnit äta fast föda innan jag träffar massa folk. Så på torsdag ska jag dit. Men en runda med vagnen ska det bli idag går inte att bara sitta inomhus.
Sambon sover ännu, får se hur han mår idag när han stiger upp.

Åla sig fram

2009-11-16, 20:09:23 / Kategori: Allmänt
Blev att jag lagade vitkålssoppa, kändes lättlagat och bäst att äta. Så nu börjar livet återvända när man fått i sig näring.
Sambon är med bättre, men fortfarande väldigt hängig så det tar säkert ett par dar innan vi är helt på benen. Blev en liten runda ute idag då vi skulle ut med Yra runt 19 tiden, annars har jag bara vart inne.
Imorrn tänkte jag försöka mig på en tur med vagnen så Svea får komma utanför dörren. Man märker det på henne när hon bara får vara inomhus. Men vi har lekt idag även märkt att när hon ligger på mage isoffan har hon börjar hasa sig frammåt :) men så fort man lägger henne på mattan/filten på golvet kommer hon ingenstans men blir förbannad istället. Skoj se henne göra små framsteg hela tiden.

Nu ligger hon redan i sin säng, så man kommer upp i tid imorrn.
Annars ikväll blir det CSI klockan 21.

Bättre

2009-11-16, 13:08:54 / Kategori: Allmänt
Jag mår bättre idag :) Tack och lov.
Insåg jag har inte varit magsjuk sen jag flyttade hemifrån dvs minst 8år. Man glömmer hur hjälplös man blir. Visst idag blir det nog bara lätt mat man är ju inte så sugen på käk, fast jag vet man måste få i sig näring.
Sambon däremot kom precis upp han var helt borta imorse pga feber. Så idag ska han få vila så mycket han kan. Svea verkar fortfarande må bra enda märkliga från hennes sida är att hon somnade på mitt bröst 10.30 vaknade 12.45. Så länge sover hon inte längre om dagarna. Men hon somnade runt 22.30 igår kvll, vaknade 08.15 dag så kanske beror på det.

Sjuka

2009-11-15, 17:25:50 / Kategori: Allmänt
Idag är absolut ingen bra dag

Sambon har feber + halsont
Jag är magsjuk....
Svea är frisk och superleksugen.

Ingen bra kombination. Nu håller jag bara tummarna jag inte smittat ner henne.

Städa städa städa

2009-11-14, 17:49:28 / Kategori: Allmänt
Äntligen är jag klar här hemma! Eftersom sambon var iväg handlade på Ica passade jag på dammsuga & moppa här, skönt kunna göra det ifred. Klart man kan göra det när jag är själv om dagarna men jag umgås hellre med vänner/familj, leker med Svea på öppnis än ägnar dagarna åt att städa.
Och nu när mannen är hemma kan man dela upp det så en har tösen den andre städar blir det ordentligt gjort och går fort. Annars bli man ju bara som en slags hemmafru enligt mig vilket jag absolut inte vill vara. Jag är hellre den som jobbar då.
Som ni vet så är ju jag inte så petig med städandet men alltid skönt när det är gjort.

All tvätt är med torrt och rent :) körde även babygymet idag. Man får passa på ta alla stora grejor som tar lång tid i torkrumlaren när man kan. Knappt nån som använder våt tvättstuga tycker jag så idag snodde jag alla maskiner^^

Nu ska mannen diska, sen är det dags att laga mat!
Die Hard 4 går på tv så den ska vi se.

Tjejkväll

2009-11-14, 12:22:19 / Kategori: Allmänt
Ojoj idag har jag sovit läänge. Steg upp 11:20, kände nästan lite stress över att jag skulle vara nere i tvättstugan kl 12. Men sambon hjälpte mig bära ner ena tvättkorgen innan han gick iväg med Svea till Grön & Carina. Får jag lite egentid här nu på "morgonen" och han och tösen får ha lite skoj med kompisar.

Igår var det supertrevligt & mysit hos Annelie. Vi kollade Idol, åt massa chips och godis, pratade om allt och inget :) Har saknat det som fan. Hon och jag umgicks jämt när vi jobbade ihop på McDonald´s men sen gled vi isär när jag flyttade till Mora (2004) och sen blev det aldrig riktigt detsamma. Förrns nu när jag väntade barn återupptog vi kontakten då hon har 2 barn! Så det känns skitbra!

Kom väl hemma runt 01 och kort därefter vaknade Svea, snorig och en full blöja så bara byta lite fort, ge lite mat sen somnade hon om som en stock. Men det var evigheter sen hon vaknade mitt i natten, vi blev helt chockade. Så idag behövde mannen inte gå upp tidigt, blev lite efter 10 tror jag han sa. Så vi båda har fått sovmorgon kan man säga.

Senare idag ska vi äta gott och mysa! Vi har ju inte setts så mycket denna veckan (sova ihop är ju inte direkt umgås) så ska bli myyyys.

Ha en toppenlördag!

Fredag

2009-11-13, 19:04:34 / Kategori: Allmänt
Så nu har vi precis ätit lite fredagsgott, fläskfile med hasselbackspotatis :) Gottgott.
Om en liten stund ska jag bege mig hem till Annelie, ska bli skönt komma ut.
Har småregnat idag så vi har bara varit inomhus och lekt idag. Sambon var iväg med Grön slängde tvättmaskinen, handlade lite och så åt dom på McDonald´s.
När han kom hem passade jag på vila lite, varit så himla trött idag så skönt med en tupplur. Imorgon är jag lovad sovmorgon! Thank You, det ser jag fram emot :)


Trött

2009-11-13, 09:18:55 / Kategori: Allmänt
Kom isäng igår precis innan 00 men tog ändå en liten stund att somna pga huvudvärken. Så imorse när jag vaknade av en sprallig superglad tös var jag fortfarande helt död ikroppen. Men bara att stiga upp klockan 8 eftersom sambon varit uppe till 02.....
Imorrn ska jag kräva sovmorgon, känner jag behöver det. Bara jag är nere i tvättstugan till 12, har ju tvättdax imorrn. Men behövs.

Annars idag ska mannen slänga vår tvätmaskin på tippen. Jag ska hem till Annelie på tjejkväll kolla Idol och bara umgås :) Vi har inte hunnit ses på evigheter så det ska bli skoj. Så är sambon hemma med Svea (hon sover förhoppningsvis) och ev umgås med nån kompis.

Nu ska det ätas frukost :)
Ha en underbar fredag.

äntligen

2009-11-12, 22:22:35 / Kategori: Allmänt
Yeay

ÄNTLIGEN fick jag henne att somna. Hon fick mat 21, sen somnade hon gott. Så halv 10 la jag henne i sängen.
Dock bultar mitt huvud som om Tor bode där :/ men är väl både mat & dryck som saknas. Snackar lite med mannen nu, ska strax få in Ozzy...

Natti natti

Vägrar sova

2009-11-12, 20:35:22 / Kategori: Allmänt
Herregud vilken kväll.
Efter badet matade jag Svea sedan dess har inget funkat. Hon vägrar sova ändå är hon super trött.
Så blev hon åt 15.30, 17.00, 18.30, 19.15 (men då bara 75ml) alla gånger fulla portioner, men nejdå inte somnade hon för det. Så jag gav upp.
Har precis börjat om rutinen nu gett henne ny pjyamas (den andre blev nerkräkt) gjort ny mat men föst ska jag invänta lite gråt, trötthetsgråt då ska hon få mat (jag vet jag är elak). Kanske funkar detta- hoppas jag. Tur jag hann slänga i mig 4 mackor vid 18 tiden men nej ingen dirket ro har jag haft med mat ikväll.
Tror hon saknar pappa. är less på mig. Hon brukar inte sova på mitt bröst har aldrig gjort det utom i korta perioder el nån dag då och då så när han jobbar fm skiftet flyter allt på bättre. Men jag orkar inte vänta på han kommer hem inatt runt 00 på att natta henne.

Annars idag gick jag en promenad ca 40min så hon sov gött ivagnen. Gick inom hemma en runda träffade brorsan som var hemma passade hunden. Mina föräldrar var och hälsade på mormor på sjukhuset som opererat höften. Men jag gick innan dom kom hem för jag visste vi skulle bada ikväll och vill ha lite lugn kväll (trodde jag då) ihop.
Ja detta var min dag har inte fått nåt gjort sen jag kom hem...


Me&I

2009-11-12, 12:43:34 / Kategori: Allmänt
Ojoj vilken morgon. Stängde av snoozen och vaknade med ett ryck 08.20 så bara upp klä på mig, sen väcka Svea få i henne mat. Sen bar det av till öppnis, brukar vara där 9 idag kom jag 9.20. Sedan var Maria där visade Me&I kläder, jag köpte några saker till Svea hon ska få av oss i julklapp stl 74/80 men deras kläder är större i storlekarna så dom håller ju längre förhoppningsvis :)
Visst sambon jublade väl inte över priset, men kläderna är supersöta så jag är nöjd med valet! Står i hans namn med så vi får faktura för det kan inte jag köpa på. Slipper man stressen med att hosta upp pengarna inom 24 timmar.

Gick bra mata henne idag med på öppnis, nu räcker 1 liten burk mat i 2 dar! Så mätt blir hon av det, skönt.
Väl hemma matade jag henne och nu har hon snart sovit i 1 timme på sambon, hinner han gosa med henne innan jobbet. Sista dagen idag för honom denna veckan!
Gött han är ledig imorrn :)
Annars vet jag inte vad vi ska göra idag... få se vad vi känner för när tösen sovit klart.

Fullt upp

2009-11-11, 20:59:36 / Kategori: Allmänt
Idag har dagen bara rullat på. Väckte Svea vid halv 9 hon var inte alls sugen på att gå upp. Själv var jag med ganska trött då jag fortfarande va vaken när sambon kom hem runt 00. Vi handlade lite snus till honom sen åt vi lunch ihop, mat från Max. Syndar lite såhär mitt iveckan men vi var båda vrålhungriga så jag köpte läget med snabbmat.

När han åkt till jobbet diskade jag upp det som fanns, sen blev det jag gick till öppnis. Sara var där visste jag så jag kände hellre vara där i eftermiddag än sitta själv hemma.
Passade på boka tvättid- det är nu slut med att tvätta här hemma. Maskinen är ju gammal och seg + vi såg våran elräkning för 2 ! månader. Den var på 912:-...... det är väääldigt mycket tycker jag. Men klart maskinen drar säkert massor och 1 maskin i tvättstugan tar ca 50min, här hos mig tar den 2-3 timmar. Så ska be sambon köra den till tippen på fredag då han är ledig får vi mera utrymme i badrummet + man kommer inte "fuska".
Så bara att vänja sig vid tvättstugan.

Sedan vid halv 6 kom Lisa på besök. Alltid lika trevligt träffa henne ha tjejsnack. Lyckades lägga Svea fastän hon var här även om det var lite gråt och kink men lät henne vara tänkte öka det så tar jag upp henne men det behövdes inte. Hon somnade själv! Så stolt över henne hon köper läget sova själv i sovrummet!
Nu sitter jag med en kopp te + mackor, ska kolla lite tv innan duschen. Hoppas jag sover idag innan sambon är hemma ska ju till öppnis imorrn fm.

Våfflor

2009-11-10, 18:44:11 / Kategori: Allmänt
Har varit lite sugen på våfflor men inte blivit av så när sambon åkt hemifrån kollade jag om jag hade alla ingredienser hemma, bara bakpulver som saknades. Behövde ändå posta en sak till a-kassan så ringde Carina & Grön frågade om dom ville komma på fika sen gick jag ner till Ica köpte det som behövdes. Så blev vi fikade alla och snackade om allt och inget till halv 6 ungefär.
Så nu ska jag försöka få Svea ner i varv och sen natta henne.
Varit en bra dag för oss alla, har hunnit äta massor, sovit 2ggr vardera 1 timme åt gången! Skönt när det går.

Annars idag blir det Ncis på 3:an klockan 20 & 21! ser jag fram emot! Spännande avslut sist.
Sen är det nog dax för sängen om nu tösen ska vakna innan 07 imorrn med.


Gick jättebra hon åt en halv flaska med mat, sen störtsomnade hon. 19:45 la jag ner henne i sängen och inte ett pip har hörts sen dess :) vad skönt när det går smidigt att få henne i säng.

Öppnis

2009-11-10, 12:05:36 / Kategori: Allmänt
Så då var vi tillbaka i vanlig ordning.
Var på öppnis 9-11.30 idag :) lagom med barn tycker jag. Svea fick även äta sin pure idag där, det gick bra även om hon blir väldit okoncentrerad emellanåt. Sen att man får storstäda efter henne det får man ta. Hon sov en stund med i slutet, men behövdes för idag vaknade hon 06.24 men jag vände bara på henne så låg hon väl och funderade småsov i sängen till halv 8. Tack o lov. Jag behövde sova lite till.
Sambon börjar 14 idag så få se vad vi hittar på i eftermiddag.

Svea.

2009-11-09, 18:16:14 / Kategori: Allmänt
Här ser ni hur roligt man kan ha vid köksbordet :)







Kritik

2009-11-09, 12:42:36 / Kategori: Allmänt
Ställde klockan på 8 idag, vi har nämligen försökt få Svea att komma upp (även jag) i tid så hon blir trött om kvällarna. Var så segt eftersom jag vaknade vid 5 idag av sambons alarm. Så vid 9 var hon vaken och sugen på mat! Behövde lite småsaker så blev att jag gick till Citygross och tillbaka. Skönt med en promenad idag :) och Svea sov ca 30min!

På gården mötte jag dock en från en trappuppgång och fick lite kritik för våran katt. Vi har ju inte halsband vilket jag vet man ska ha, men han avskyr verkligen det. Men dom flesta vet han är vår... menmen nu får vi väl köpa ett halsband till honom.
Sedan tyckte hon att han ALLTID var utomhus, vi tog aldrig in honom. Dag som natt. Vilket INTE stämmer. Han kommer in mellan 22-23 varje kväll och släpps ut efter Sveas morgon mål. Men nej under dagarna brukar han vara ute mycket eftersom jag inte kan springa upp och ner som en jojo ta in honom för 15min sen ut igen. För det är sån han är, han vill in för mat och vartten sen ska han ut. Kommer han inte ut sitter han och skriker i hallen.
Hon såg jag stod med Svea men att man precis fått barn spelade ingen roll, vi tog inte hand om vår katt.
Suck.
Alltid mig dom hoppar på, säger aldrig nåt till sambon. Så bo på bottenvåningen hade varit underbart då hade han i af kunnat ligga i ens trädgård om dagarna när han inte ville springa omkring som han gjorde i Fyllinge. För där släppte jag ut honom när jag åkte till jobbet sen kom han in när jag kom hem efter jobbet. Det är många timmar ute, men han mådde hur bra som helst då.
Så nu vet jag inte vad vi ska göra med min stackars katt....

Glömde tillägga hon bor visst på bottenplan med 2 egna katter och sedan är hon jourhem åt Kattfoten så just nu har hon 8 ! katter. Så Ozzy är kompis med hennes katter och brukar vara hos henne och vill gärna följa med in. Men min granne snett nedanför har aldrig honom hos sig för han har väl slängt vatten el skrämt honom (vilket av det skiter jag i, bara för man har katt själv behöver man inte bjuda in alla andra). Så känns lustigt att hon ska klaga när hon kelar med honom och välkomnar honom.
Jag har ju katter men är det nån i vår trapp åker den ut fort som fan, likadant på Fyllinge hade man altandörren öppen och det kom in en okänd jagade man ut den så den fattade att här är jag inte välkommen.

Hur gör ni som bor längst ner? Bjuder ni in katter eller skrämmer ni iväg dom?

Toppen kväll

2009-11-08, 22:51:26 / Kategori: Allmänt
Snart väntar sängen på oss. Sambons klocka ringer runt 05 (usch) sedan vaknar väl Svea runt 8-9 tiden så jag vill vara ganska pigg imorrn.
Maten var underbar :) testade ryggbiffen ikväll *mums* sambon tog kycklingvingar.
Han fick ju välja vad han ville, även om han brukar äta det men ja hellre ta nåt man verkligen vet man gillar än testa nåt nytt. Vitlöksbröd till förrätt och jag tog dessert med! Blev några öl för hans del, hihi, så nu sitter han här isoffan lite lurig! Jag drack cider och irish coffee. Det var skönt komma ut äta i lugn och ro, bara mysa och snacka om allt och inget.
Svea hade varit lite lessen sa Carina men hon brukar ju inte vara ensam med henne så det får man ta. Sen är hon van att börja läggas och varvas ner vid den tiden och nu kom vi inte förrns lite innan 21 så hon var supertrött. Men så glad hon blev när hon såg oss och väl hemma bytte jag till pjyamas sen matade sambon henne och fick henne att somna.
Jag hängde upp sista tvätten som blivit klar när vi var iväg. Så nu sitter vi här vid datorn och tv´n slappar lite tösen ligger i sin säng sen nästan 1 timme tillbaka.

Väldigt lyckad kväll, sambon är supernöjd och glad över detta förslag. Så lär vi göra om nästa år med!
Nattnatt på er nu.

Mat & disk

2009-11-08, 16:06:19 / Kategori: Allmänt
Sambon hade gått in till stan för att köpa färskt bröd på Östras, men dom hade stängt. Så i Halmstad får man aldrig färskt bröd en söndag :/ när han ändå var där handlade han på Hemköp gick sen hem igen. Så vid 12 tiden blev det frukost. Riktigt långrunda för dom. Men Svea va pigg och glad när hon kom hem.
Sedan passade jag på diska och städa köket. Samtidigt göra matlåda till honom så nu får han snällt äta ris och kycklinggryta mån-ons.
Denna vecka jobbar han troligen mån fm tis-tors eftermiddag... så jag får kvällarna ensamma med tösen och då är det gött ha hans matlådor klara.
Svea har verkligen varit pappas flicka denna helgen men jag förstår han vill ta igen kvalitetstid med henne eftersom så mycket tid försvinner när han är på jobbet.

Nu är jag klar för ikväll. Allt är nerpackat som Carina behöver (hoppas jag) nu ska sambon göra sig iordning.
2:a maskinen tvätt går nu men den får jag ta tag i sen när vi kommer hem. Skönt ha tvättkorgen tom när en ny vecka börjar.

Fars Dag.

2009-11-08, 11:17:46 / Kategori: Allmänt
Blev lite sovmorgon idag med, jag vaknade av att sambon dundrade ut ur lägenheten med vagn och allt. Inte det tystaste men allt i ett trapphus ekar... vet inte riktigt vart han är men jag har i af satt igång en maskin tvätt, surfat runt lite och ska strax ringa honom säga jag vill ha frukost!

Har bokat bord 17.30 på Harry´s idag och runt 17 ska vi lämna Svea till Carina. Blir vi tar bussen in, Grön ska hämta oss ikväll så vi kan unna oss lite alkohol!
Så det ska bli gott komma ut och bara vara vi idag.

GRATTIS pappa & sambon på Fars Dag!

God mat

2009-11-07, 22:04:49 / Kategori: Allmänt
Vi bestämde oss för att vi alla skulle gå ut med Yra. Så satte Svea i bärselen på sambon och sen traskade vi ca 30min med vovven. Tösen somnade under tiden hon var ju trött och det var säkert mysigt under hans varma tröja i selen. Gick inom Ica för att köpa persiljesmör till köttet men det var slut :/ så vi gjorde bearnaisesås istället. Blev supergott så nu har man ätit sig proppmätt och kollat på Strangeland samtidigt.
Vi la Svea för en liten liten stund sedan i sin säng så nu ska vi passa på mysa lite sedan blir det nog läggdags för oss med. Jag känner mig trött redan fastän jag fått sova ut.

Hoppas på en bra dag imorrn med vädret så vi kan vara ute mycket kanske Svea är trött och sover när Carina ska passa henne.

Nattnatt på er.

Tjejdag

2009-11-07, 18:17:24 / Kategori: Allmänt
Fick rejäl sovmorgon idag :) sambon ringde vid 11 kollade vad jag ville ha för pålägg. Han var ute och gick med vagnen och skulle inom Ica handla fransbröd. Så då sov jag än, men kom snabbt upp. Var så skönt sova ut behövde nog jag. Blev en mysi frukost ihop, sedan matades tösen och sambon hade lovat komma över till Grön så han tog Svea och traskade dit.
Jag ringde Lisa och så for vi in till stan. Så trevligt och skönt komma ut ensam bara kolla runt i lite affärer så vid löning ska jag nog handla några tröjor jag kollade på idag på Gina Tricot. Fick i af handlat inlägg till mina vinterstövlar så nu passar dom bättre, fyndade även en sån tandbortshållare på Lagerhaus med hjärtan för endast 29kr!
Sedan blev det vi fikade på Vattenporten! Och snackade bort nån timme så vi åkte väl hemmåt runt 16.30. Var nog detta jag behövde en tjejdag bara vara och snacka, fika, gå runt i affärer... bara vara helt enkelt. Guld värt dessa stunder.

Tösen blev glad se mig men när det skulle matas var det ändå pappa som gällde, men så är det varje dag för honom när han varit på jobb. Den som haft henne mest under en dag det är den hon tyr sig till. Snart ska jag väl börja med kvällsmaten och runt 20 tiden ska vi gå en runda med Yra.

Hoppas ni haft en bra lördag.
Imorrn är det Fars Dag, så glöm inte era pappor.

Tv och chips

2009-11-06, 22:09:30 / Kategori: Allmänt
Nu har vi kollat på Idol blir ju nu efter Nyheterna man få se vem som åker ut. Jag hoppas på Rahib, gillar inte alls honom. Erik däremot var asgrym, vilken röst.

Svea har varit lite småbråkig dock är förkylningen bättre. Så nu la vi henne i sin säng få se om det går väl hela natten, vilket vi hoppas på. Hanmissen är fortfarande ute få se när vi får in honom.

Annars har vi bara avnjutit massa chips och dip med läsk. Är ju fredag.
Imorrn blir det ordentlig matlagning så då blir det förhoppningsvis mindre godis.

Ha en bra helg alla :)

Fredag... ingen bra dag idag

2009-11-06, 16:50:30 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela natten, dock hade väl både jag och sambon det i bakhuvdet att hon kanske skulle vakna så vi båda har vaknat från och till inatt :/ så man är inte direkt jättepigg.

Men efter både hon och jag fått i oss frukost gick in till stan, skulle kolla upp en sak som sambon bett mig om. Dock blev det inte som jag tänkt mig, Svea var väldigt kinkig såklart eftersom det bli så varmt i butikerna så till slut fick jag ta av overallen... Hon åt en liten skvätt på ett fik, men allt annat runtomkring var roligare... insåg jag har alltid varit istan med någon kompis eller sambon vilket är så mycket lättare och skönare. Man hinner kolla själv på saker i lun och ro men nej så eftersom jag inte fick gjort det jag skulle så gick jag hem igen. (jag vet jag är lite hemlighetsfull men tror inte han vill jag ska skriva vad jag kollade efter)
Började regna men var inte så mycket så det var lugnt.

Strax efter jag va hemma kom sambon från jobbet, nu har vi precis käkat plättar som han önskade idag. :) igen.
Svea är bättre idag men det brukar alltid vara värst på kvällarna så vi får se hur det blir senare idag. Förhoppningsvis var det bara igår hon var dålig.

Nu ska jag ta en dusch. Sen blir det fredagsmys :)

Förkyld

2009-11-05, 22:21:20 / Kategori: Allmänt
Allt sket sig verkligen.
Vi la Svea ner i sin säng ca 10min senare var det gallskrik på hög nivå. Supersnorig, slemmig hals så hon klökkräktes eftersom hon inte kan detta med att hosta/harkla sig som oss. Stackarn var bara så lessen, helt otröstlig säkert en timme.........
Så lite innan 21 fick vi lugnat ner henne, gett henne lite ny mat och nu ÄNTLIGEN sover hon i sin säng. Får vi bara hoppas hon inte vaknar inatt som hon gjorde sist hon var förkyld i panik... jag lär väl ligga på nålar.
Stackare, dessa förkylningar har bara avlöpt varann tycker jag.
Sambon är helt slut efter jobbet fastän han fick sova 1 timme på soffan. Så hoppas han får sova inatt.

Min äldsta kisse är verkligen "flockledare"^^ hon ser efter oss. För så fort Svea gnäller när hon ligger i sin säng så springer hon dit, sitter utanför dörren kikar in som för att kolla läget. Likadant inatt när vi sov så sprattlade Svea jättemycket och gnydde så jag gav väl henne nappen 2ggr och då var Z (katten) uppe i mitt ansikte som för att väcka mig säga "hallå tösen vill nåt".
Gulligt. (men visst när man sover och vaknar av ett kattansikte några mm från ens egna ansikte blir man ganska så rädd, man bara ser dom stora gula ögonen stirra på en)
Så inte bara hundar som vaktar bebisar tydligen gör min katt det. Dock inte hankatten han är en typisk kastrerad hankatt som bara tänker på mat och sova.

Nej nu blir det sängen.
natti på er alla

Mat, mat, mat....

2009-11-05, 19:05:51 / Kategori: Allmänt
Så då har jag klarat av mina sysslor för veckan! Hann med både kattlådan och få ut blommorna igen på balkongen OCH lagat mat innan sambon kom hem. Gjorde ju hans korvsoppa fast med lite fler ingredienser (tills hans förskäckelse) så den stod och puttrade när han klev innanför dörren. Så han blev superglad och mätt efter en stund! Min soppa gick hem som tur va.
Sedan passade han på ta en liten tupplur isoffan med Svea på sig men hon vaknde efter 30min så sen hade jag henne.
Idag har vi testat att äta majs och sen blev det mango som efterrätt. Inga problem mata henne idag så ska ta tag i att ge henne potatis pure igen kanskde det passar nästa gång. Nu äter hon sitt nattmål och förhoppningsvis somnar hon snart. Vi försöker få in en rytmn på henne nu redan så hon lär sig man ska somna mellan 19-20 (helst) då vaknar hon runt 8 halv 9 får jag bättre morgon rutiner med. Vissa dar går det bra vissa inte, som igår då var ju Lisa här och då vill man inte sova när det är folk här.
Och vi får lite egen tid ihop istället för vi ska natta henne runt 22-23 och sen ska vi umgås till 01, det orkar inte sambon med nu när hans klocka ringer 05 varje morgon.

Fredag imorrn, fattar det inte vart denna vecka har blivit av...

Slö dag

2009-11-05, 13:04:12 / Kategori: Allmänt
Har varit en slö morgon, öppnis är fortfarande stängt. Så jag tog det lugnt matade Svea sen hann jag äta frukost prata med Liz i telefon. När klockan var 11 var hon så trött så trött så jag fick äntligen att somna... och hon vaknade nyss. Så lite handikappad har man varit men har inte velat lägga ner henne eftersom det blev så lite sömn igår på dagen.
Så nu ska jag ta tag i dagen. Just nu äter man lite rester till lunch, Svea ska väl ha lite mat till i sig.  Sedan ska jag ta tag i att byta kattsand, bära ut blommorna på balkongen igen då jag vattnat dom i badkaret. Vissa är döda men några har börjat få livet åter så få se om vi ska plantera om dom eller dom få vara som dom är.

Annars inga planer men få se vad vi gör när sambon kommer hem.

Sällskapsdag

2009-11-04, 20:44:09 / Kategori: Allmänt
Tvätten hann inte bli klar så struntade i den och gick ändå lite innan 12. Svea somnade när vi nästan var framme så knappt 10min sömn blev det för hennes del. Men hon var snäll och glad hos mamma. Vi la upp filt och handuk på bordet så kunde hon ligga där och sprattla^^
Blev både fika och middag, kåldolmar med potatis. Mums! Inget man gör själv hemma, har försökt men tyckte det va lite krångligt.

Kom hem lite efter 15 fick Svea mera mat sen somnade hon och sov gött i ca 1,5 timme. Tror hon behövde det då hon inte fått så mycket sömn under dagen.
Jag påbörjade fiskgratängen och sen kom Lisa, så hon lekte med Svea så fick äta ifred. Väldigt snällt. Hann även prata massa strunt, vi har väl setts nästan varje vecka nu men det är bara roligt. Det går ju i vågor vilka man träffar ofta beroende på hur dom jobbar/pluggar och hur man själv är uppbokad.

Nu sover tösen för kvällen (hoppas vi) och jag tänkte passa på dricka en kopp te och surfa runt.

Sovmorgon

2009-11-04, 10:01:15 / Kategori: Allmänt
Shit vad jag var trött idag, ville inte alls gå ur den varma sängen. Så det va skönt Svea med sov länge så idag pallrade vi oss inte upp förrns nyss dvs 09.30^^
Nu känner man sig seg och det ska snart ätas frukost.
Ska ju iväg till mamma runt 12 så slängde in en tvätt på en gång så den hinner bli klar.
Sambon är på jobbet idag.

Myspys dag

2009-11-03, 23:09:45 / Kategori: Allmänt
Blev inget öppnis idag eftersom Magdalena (förskolläraren) är sjuk :( Sara kom och knackade på min dörr lite innan 9 och sa det. Jag var nästan helt klar och skulle gå, skönt jag slapp asa ner vagnen för att sen märka det inte blev av.
Sedan var tösen jättetrött så satte mig tillrätta isoffan så hon somnade gott på mig och jag passade på slumra till med, så klockan var närmare 10.30 när vi vaknade till igen :)
Har hunnit både tvätta och vika in all den rena tvätten sen i torsdes idag! Eftersom sambon var hemma passade jag på att vi skulle å ner till Ica med alla pantkassar, slipper vi se dom. Och inom apoteket så nu mår han bra igen!

Annars idag har vi badat med Svea, det behövdes verkligen och sen är det mysigt göra det alla 3. Dock var det ingen bra dag för smakportioner hon har varit vrålhungrig till varje mål så ingen ro alls att sitta i stolen. Hoppa det går bättre imorrn. Huvudsaken hon får i sig mat.
Kollade även på Jurassic Park III medans vi åt, svea sov nämligen när vi började äta så vi ville sitta nära henne i vardagsrummet. Känns inte så bra lämna henne i soffan för vi ska äta i köket sen är det gött käka och kolla tv samtidigt.

Imorrn jobbar mannen igen. Jag ska hem till mina föräldrar lämna fotoboken + lite kläder jag lånade till Halloween festen. Så blir det fika och umgås såklart även om det inte var så länge sen vi sågs.
Få se om jag hinner träffa Lisa med.

Sambon hemma sjuk

2009-11-03, 08:22:47 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela natten, dock vaknade hon redan runt 7 idag. Jag hade klockan på 07.30 så kändes lite snopet inte få sova mina sista 30min.... menmen.
Sambon är hemma idag då han nästan fick migränanfall igår så han har fortfarande huvudvärk idag :( får springa bort till apoteket när dom öppnar så han blir människa.
Vi brukar alltid ha panodil hemma men nu hade sambon givit mig dom sista i lördes och inte tänkt på det så då blir det såhär man står utan.
Stackarn.

Tösen har ätit, nu ska jag göra mig iordning sen bär det av till öppnis. :)
Blir det lugn och ro här hemma för honom och vi får komma ut!

Orolig sömn?

2009-11-02, 22:05:17 / Kategori: Allmänt
Hämtade sambon idag vid Trade center eftersom han skulle på möte med sin handledare från Lernia, så vi var hemma lite efter 15. Försökte få Svea att sova eftersom hon varit vaken sen 12 men nej det ville hon inte. Men hon var pigg och snäll så vi hann äta ihop i lugn och ro. Sedan efter 16 somnade hon efter vi matat henne. Idag har hon ätit ofta säkert efter 2,5h...
Hoppas bara hon vill sova hela natten för nu under kvällen har hon sovit jätteoroligt har redan hämtat upp henne 1ggr från sin säng. Ja det är bara ta det som det kommer.

Annars har vi bara ikväll hunnit duscha i lugn och ro var för sig :) bäst så annars blir det så stressigt när tösen är vaken. Sedan har vi kollat på Jurassic Park II och nu även CSI på 5:an.
Sambon ligger redan för han har massa huvudvärk och vi har inga panodil hemma :/ snart ska jag med lägga mig ville bara kolla runt här lite som alltid.

Imorrn blir det öppnis för nu har dom även babycafe på tisdagar fm, innan vad det på em.

Dagens bild!

2009-11-02, 13:46:08 / Kategori: Allmänt
Så här såg det ut runt lunchtid hos mig :)
Svea var överlycklig få äta lite riktig mat idag igen. Åt nästan halva burken och sedan blev det ju efterrätt med. Dock får jag använda haklapparna i tyg den i plats är för lång så den tar i i matstolen och hon gillar det inte alls. Men detta duger det med, bara det blir kladdigare.

Sen kom Hfab hit kollade min fläkt, men nej den håller standard för vad dom säger. Anledningen till att fläkten på Fyllinge var bättre för där har man en till varje lägenhet här på vallås är det en stor motor till 8 ! lägenheter. Så tipset jag fick var öppna upp i vardagsrummet så blir det drag. Gubbarna var trevliga i af dom gjorde sitt jobb, men det är ändå inte ok det ska ryka så mycket bara för man steker.
Ni som varit här och ätit vet ju hur mycket det ryker, svårt att beskriva bara.
Så det känns som man bytt ner sig emellanåt.


Felanmälan

2009-11-02, 09:28:00 / Kategori: Allmänt
Godmorrn på er :)
fast jag känner mig såååå trött. Skulle lätt kunna gå och lägga mig igen. Typiskt måndag beteende tror jag.
Har i af äntligen felanmält våran fläkt så förhoppningsvis kommer dom idag och fixar den. Så fort man steker nånting så osar hela köket igen, äckligt.
Och passade även på be dom kolla torktumlaren i tvättstugan för den stände bara av sig i torsdes... vilket är så retligt. Jag använder nästan aldrig tvättstugan och när man gör det så är det alltid nåt som krånglar.
Annars idag har jag inga planer, ska ta det lugnt tror jag. Tills jag blir piggare om inget annat.
Nu är det frukos för min dle som gäller.

Ny smak

2009-11-01, 21:46:54 / Kategori: Allmänt
Så nu har vi hunnit äta och Svea ligger i sin säng för natten :) vi åt spagetti med köttfärssås, bra snabb mat och det räcker för matlådor. Medans vi åt passade jag på ge tösen morot & palsternacka pure och den gick hem!
Åt med god aptit och för en gångs skull åt hon upp allt jag slevat upp.
Sedan testade jag ge mangopure till efterrätt och ja självklart gick det hem! Bara första skeden hon var skeptiskt eftersom den var kall men sen slank resten ner :) Hon är bara så duktig på att äta! Visst det kladdas och äts med fingrarna i munnen men det får man ta. Men stackars sambon han vill bara torka av henne hela tiden fastän han vet han inte får. Barn ska kladda.

Sedan unnade jag mig en Ben & Jerry glass till filmen! Den New York choclate smaken... supergott. Visst en förpackning kostar 50kr men det är det värt så gott som det är.
Blir tidig läggdags för oss alla idag, jobbdags imorrn och jag vill inte sova bort varje dag nu även om det har varit helt underbart ihelgen att få sova.

Har inga direkta planer under veckan som kommer, men skönt bara ta dagen som den kommer med vad man får lust till!

Bilder.

2009-11-01, 19:03:46 / Kategori: Allmänt
Här ser ni fina blombuketten vi fick i fredes av farmor. Annars bara lite bilder på tösen :)
Tyvärr börjar den röda fluffmössan redan bli lite för liten :/




Handlat

2009-11-01, 17:11:30 / Kategori: Allmänt
Sådär har man hunnit med handla, Svea satt i bärselen hos sambon och hon uppskattade det nog mer att handla nu :)  hennes ögon var så stora och hon bara skulle kolla på allt!
Dock har hon knappt sovit nåt så väl hemma var hon superkinkig. Nu sover både hon och sambon men det är dom värda! T o m min hankatt ligger inomhus och bara sover, alla är helt slut.

Sen blir det göra lite kvällsmat och matlåda till mannen.
Och mera film. Har hunnit avverka Jurassic Park nu, ska bli Transformers 2 senare ikväll.

Söndag

2009-11-01, 12:44:44 / Kategori: Allmänt
Fick sovmorgon idag med :)
Väldigt skönt kunna sova lite längre även om det är jag som vaknar av tösen och sen får väcka sambon men jag slipper i af stiga upp. Man kan ju somna om. Men det var hans ide för han ska jobba fm hela veckan som kommer så han vill vända rätt på dynet redan nu och avlasta mig ju eftersom han börjar 6... då är Svea inte vaken.
Nu har vi hunnit äta frukost ihop, mannen spelar lite xbox, Svea har sovit en liten stund.
På schemat idag ska vi handla ska bara fundera lite på vad vi ska äta iveckan så man har det hemma, slipper jag handla själv bara för nån ingrediens saknas.
Annars blir det lugnt vi ska kolla lite film. Igår blev det både The Tournament & Terminator IV, helt ok filmer. Skönt med action när man är seg i huvet slipper man tänka.