Jobb.

2009-08-31, 23:20:59 / Kategori: Allmänt
Yepp nu har man sökt ett jobb :)
Bara 8 timmar/vecka så känns som en bra mjukstart om man nu får jobbet, har ju snart varit arbetslös i 1 år och det är lång tid för mig som blir så rastlös för inget.
Känner jag vill ha ett projekt, ha nånting att göra inte bara gå hemma och eftersom killen ändå är arbetslös kan ju lika gärna jag jobba lite och han vara pappaledig.
Är i en butik jag själv handlar kläder i så jag tror det är nåt för mig.
Nu har man ju chansen att vara så kräsen man bara kan.
Så ni får gärna hålla tummarna för min del.


Storstädning.

2009-08-31, 21:03:37 / Kategori: Allmänt
Puh vad vi har varit duktiga idag, fick ett städryck när jag påbörjade byte av sängkläder och kattlådorna så blev vi dammsög och moppade hela lägenheten :) så nu kan vi ha besök igen utan att skämmas och t o m äta från golvet!  Katterna var väl inte överlyckliga dom hatar dammsugaren men dom flydde ut på balkongen och Svea sov som en gris i soffan (längst in med kudde framför så hon inte kunde trilla ner) så skönt vi hann göra allt i vår takt.

Efter det påbörjade jag matlagnin medans killen matade tösen, blev spagetti m köttfärssås. Vi äter det ganska så ofta men det är gott och blir mycket mat som varar i af i 2 dar.
Nu har vi kollat lite Smallville och bara pustat ut i soffan.

Åh verkar som att Millis syrra är på sjukhuset, hoppas vi på bebis idag då! Hon skulle ju haft den 25....
Maria fick i lördes en pojk så GRATTIS till dig och killen!

Nej nu ska Svea äta lite och jag ska dricka en kopp te innan det är läggdags.

Storhandlat.

2009-08-31, 15:39:17 / Kategori: Allmänt
Så nu har vi varit iväg på Maxi Flygstaden och storhandlat, känns tyvärr i plånboken men mat måste man ha ju... men nu vet jag vi klarar oss denna månaden ut i af :)
Väntar med spänning på att få en avi från posten då mina kläder från Tradera inte kommit ännu... hoppas på innan onsdag annars tycker jag det tar lite för lång tid, jag är van att få det efter max 3-4 dar bara.

Annars på schemat står det diska, det berget går inte av för hackor men ska killen fixa, jag ska städa katternas låda :/ mindre skoj men måste ju göras.
Sedan ska vi tvätta sängkläderna, katterna har ju börjat sova hos oss igen och det går hyfsat bra för killen men vi bytar lakan lite oftare så det inte blir alltför mycket katthår... Dom är mycket gladare och tillgivnare tror dom saknade att få sova hos oss, och jag har ju saknat dom.

Veckans planer

2009-08-31, 10:11:57 / Kategori: Allmänt
Så här ser vår vecka ut... tom än så länge men det brukar ju ändra sig som sagt. Ska väl handla nån dag behövs lite påfyllning i kylen efter helgens gång. Annars är det mest invänta lite besked på bebisar känner 5st som ska ha i Aug/Sept så får se när det blir av.

Måndag:


Tisdag:

Onsdag:
Bvc besök kl: 11
Hundvakt åt Yra på em

Torsdag:

Fredag:

Lördag:

Söndag:
Besök av farmor & farfar?


Besök.

2009-08-30, 21:52:46 / Kategori: Allmänt
Sådär nyss hemkommen från McDonald´s blev ett besök dit idag och hälsade på syrran eftersom brorsan skulle dit och dom var här innan en runda så kul att umgås lite till.

Föräldrarna var här med ca 1h fick jättefin svart velourklänning + byxor till det i stl 74 så kommer bli supersnyggt! Bara hoppas det får sitta på liten stund innan det kräks ner... men är ju några månader tills det kan användas så förhoppningsvis har det blivit bättre på den punkten.
Bilder ska komma har bara inte hunnit fota än, hm var mycket enklare med min mobil än systemkameran men är väl en vanesak. Har ju nu varit utan min mobil 1 vecka få se när den är lagad...


Tankar.

2009-08-30, 17:58:28 / Kategori: Allmänt
Idag fick man en ordentlig sovmorgon, vaknade inte förrns 10 så tösen har sovit jättegott, men jag gick inte upp förrns lite innan 11, killen hade sagt han skulle ta morgonpasset.
Lite efter 13 tiden körde vi mot Ön och tog en promenad runt där, var lite mer folk som vandrade idag men inte så att det störde. Hann vi diskutera mina plugg planer, visst kommer ju bli knapert ett tag till med pengar men jag har det hellre så och blir nåt och som man kan jobba med sen i livet som man trivs med än att ta ett skit jobb bara för att. Jag är ju en sån person som lätt blir uttråkad och känner jag så för ett jobb kan man inte göra bra ifrån sig och man vantrivs vilket leder till även missnöje hemma.

Så ska försöka gå nagelteknolog här i Halmstad, plugga Naturkunskap A och B på Komvux sen om det blir på distans el inte vet jag inte just nu...
Kollade nämligen på Hudterapeut i Landskrona och de är en 2-årig KY-utbildning men krävs naturkunskap B och det har tyvärr inte jag så det måste fixas först innan jag kan söka dit.
Känns bra med planer som sagt vad man vill göra, sen är vi väl inte helt överens då han vill vi ska ha 2 barn tätt men vi har Svea nu och jag är nöjd med det. Man måste inte glömma sig själv för man har barn och utbildning är en investering man får nytta av så barn nr 2 hinner vi med.

Nu har man precis ätit, mätt o nöjd!
Få se när mina föräldrar kommer förbi idag, Svea ska få present eftersom hon blivit 2 månader :)
Annars blir det chilla framför tv´n.

Pictures.

2009-08-29, 21:40:56 / Kategori: Allmänt
Här har vi katten som fläker ut sig efter promenaden med hunden, han är helt slut eftersom vi jagade honom, haha.
Sen har Svea lärt sig greppa allt mer och mer om saker här har vi "kallekanin" en av hennes gosedjur.







Lördag.

2009-08-29, 21:29:15 / Kategori: Allmänt
Blev supergott med den maten jag hade tänkt :) smakade ordentligt med vitlök så ska jag nog fortsätta med marinera och frysa in!
Sen har vi suttit vid tv´n kollar Smallville (vad annars nuförtiden) är på säsong 5 nu av 8. Hörde med brorsan om vi skulle ses en sväng men han höll på med bilen och Milli jobbade till sent idag och börjar tidigt imorrn så får bli en annan dag...
Lyckades med efter mycket om och men att få BankID till min laptop har det bara på killens, men skönt att ha det på bådas.

Svea har inte sovit så mycket idag, eller gör det knappt nuförtiden inte dagtid i af. Efter maten blir det hon slumrar till max en 30min men BARA om hon får ligga på ens bröstkorg (killen som lärt henne denna ovana) sen är det vakentid igen. Men det är jätteskoj hon vill vara med så mycket! Tacksamt är att hon sover nätterna igenom det gör väldigt mycket för en själv.
Så just nu ligger hon jämte mig isoffan och sprallar lite :)

Kommer snart lite bilder från dagen idag.

2 månader.

2009-08-29, 15:32:17 / Kategori: Allmänt
Idag är Svea 2 månader!

Shit vad tiden går fort, knappt man kan fatta det. Ska till Bvc på onsdag ska bli skoj att se vad hon väger då är ju ändå 2 veckor sen vi var där.
Men man märker ju hur mycket mer hon är med, vill vara med inte alls ligga i vagnen eller soffan en längre stund, och att blicken är med! Nu börjar det bli roligare med barn första veckorna som sagt är dom helt lost.


Annars idag har vi inte gjort så mycket, killen fick sovmorgon så han gick upp lite innan 11, och sen hämtade jag Yra halv ett. Men blev inte så länge vi har henne idag hennes matte är på bussen nu på väg hit för att hämta henne.
Få se vad vi gör senare, har i af tagit fram kött som legat i vitlöksmarinad så blir väl klyftpotatis till det och bearnaise sås är ju ändå lördag så man får äta lite gott :)
Vad ska ni andra göra idag?

Plugg?!?!

2009-08-28, 21:25:54 / Kategori: Allmänt
Ja jag har ju klurat lite på vad jag vill göra i framtiden, allt jag verkligen vet är att jag INTE vill jobba inom restaurang branschen igen. Dåliga arbetstider, dåligt betalt, dålig personalpolitik... nej inget jag tycker passar en barnfamilj direkt. Har inget emot att jobba helg dagtid men nej för kvällar/nätter.
Har ju funderat på att plugga... men vad vill inte sitta iskolan i x antal år, då får det vara nån slags KY-utbildning där man blir någonting gärna med praktik jag och läsa i längden funkar inte.

Så förra veckan såg jag en annons om utbildning i halmstad som nagelteknolog! Det gillar jag ju själv att ha fina naglar och hade varit kul att jobba med, man får träffa folk och ändå vara sysselsatt med händerna.
Har ringt och kollat lite vad det är för tider, hur länge plugget varar mm. Är bara på deltid så hade varit perfekt nu 3 dar ena veckan, 2 dar den andre... kan killen vara pappaledig när jag är där.
Tyvärr är den inte csn berättigad så man får snällt hosta upp 40000kr (då ingår material för ca 15000).
Hade jag inte haft min jädra prick hade jag ansökt direkt idag om lån.
Så ska drömma mig bort lite... hoppas på killen får jobb nu först så vi sen kan ge mig pengar och jag gå den utbildningen, förhoppningsvis finns den kvar.

Stan.

2009-08-28, 16:17:43 / Kategori: Allmänt
Jepp blev en liten runda istan, men usch vad mycket folk det var överallt... speciellt skolungdomar. Jag orkar inte med att gå i klädbutiker då man kan ju knappt kolla på kläderna för det är så mycket folk överallt...
Men sambon fick köpt 2 xbox spel så han är nöjd i af.
Och som ni märkt så shoppar han mer än mig men jag har ju ingen direkt hobby så som han... kläder behöver jag men nej hade inget tålamod idag att glo och sen är jag lite snål vem betalar nära 1000kr för ett par jeans, man vet ju inte hur midjan ser ut om ett par månader.
Så jag lägger undan istället till min tatuering så ska jag haffa tatueraren så fort han kommer till Halmstad igen i början av oktober (herregud en evighet tills dess menmen).

Nu har vi kört Martin till tågstationen och snart kommer killen med Yra, ska ju ha henne ikväll med. Regnet vräker ner så ska det fortsätta så här hoppas jag hunden inte vill ut och kissa inom kort.

Fredag.

2009-08-28, 11:43:56 / Kategori: Allmänt
Kom upp vid 9 idag så känns bra :) och tösen har sovit så gott hela natten!
Vi har även själva hunnit med att äta frukost och dukat av... få se vad dagen har att erbjuda.

Har gjort en klantig grej, är van vid andra sidor där man inte kan ha för mycket bilder så efter hand har jag raderat bilder här... upptäckte att då försvinner dom ju från inläggen :(
SUCK
Jag blir trött på mig själv ibland verkligen. Nu är i af Augusti som vanligt men det andra får vara jag har ju bilderna själv i af på datorn. Huvudsaken man lär sig av sina misstag!


Nybadad.

2009-08-28, 00:21:02 / Kategori: Allmänt
Här har vi Svea nybadad, och i en av hennes pjyamas men denna knäppningen som ni ser var INTE den roligaste... Nej tack hellre med dragkedja el knappar fram denna var bara krånglig.
Så stor hon börjar bli nu och snartsnart är hon 2 månader.

  
  



Helgen i Häljarp!

2009-08-28, 00:14:15 / Kategori: Allmänt
Så nu äntligen har jag kunnat lägga upp lite bilder från förra helgen då vi var nere i Häljarp!
Blev lite från deras trädgård och under vår långpromenad.


     

     

     

     

     



Tacos.

2009-08-27, 23:58:45 / Kategori: Allmänt
Ojoj vad mätt man är... Martin är här, killens barndoms kompis som numera bor i Norrköping så vi ätit Tacos =) Så got men man äter ju mer än man ska så nu sitter man här fortfarande proppmätt.

Annars idag har jag varit ensam med Svea under dagen då killen har hjälpt grannarna att flytta (ca 300m) dom har ju fått en fin 3:a på nerdervåning (fusk, jag är avis)! Sedan lite innan 17 hämtade vi Yra och gick en runda med henne och ja vid 19 hämtade vi Martin på tågstationen.
Gick ganska bra att vara själv idag men under senare delen av eftermiddagen var hon väldigt kinkig och grinig åt bara småportioner av maten och har sovit från och till men BARA i mitt knä el på bröstkorgen så man blir väldigt låst. Borde verkligen ha köpt en bärsjal eller bärsele så man har armarna fria.
Fast på nåt vis lyckades jag kört en maskin tvätt och hängt upp den!

Nu sover tösen som en ängel men ska snart få sitt nattmål och sen blir det sängen för oss, få väl se hur länge killarna blir uppe. Jag e dock trött har varit uppe sen 9...

Internet strul.

2009-08-27, 15:14:25 / Kategori: Allmänt
Vårt internet bara strular och strular, det varit försvunnet sen i tis, idag fick vi det men bara på killens dator... vet inte varför min laptop inte vill ha fungerande internet.
Men man har hunnit betala räkningarna i af ifall det försvinner igen.
Så nu vet ni varför det börjar bli tomt på inlägg här.

besök.

2009-08-24, 21:11:28 / Kategori: Allmänt
Dior kom hit på besök, blev att vi tjötade om allt och inget. Sen underhöll hon Svea medans jag lagade mat och killen fick testa sitt nya xbox spel han köpte idag.
Blev kyckling i ugn, kokt potatis och grönpepparsås, MUMS.
Lite innan 20 körde killen hem syrran, och jag försökte lugna ner tösen helt kinkig har hon varit ikväll bara skrikit och skrikit inget har fungerat men sambon gav henne lite mat och då slocknade hon. Sen att jag hade försökt lite innan men inte det hjälpt... hon är så "rolig" vissa stunder duger bara en av oss, vissa kvällar vill hon bara va hos mig.

Nu ska vi kolla några avsnitt Smallville, sen blir det sängen.
Få se vad dagen har att erbjuda imorrn.

Depeche Mode

2009-08-24, 19:26:12 / Kategori: Allmänt
Depeche Mode kommer i Januari till Malmö

jag vill dit!!!!

Så nu får man kolla hur det ser ut efter räkningar om man kan knåpa ihop till 2 biljetter även om killen inte gillar synth, men han får snällt följa med i af!

Eurostop

2009-08-24, 16:41:24 / Kategori: Allmänt
Då blev det vi gick till och från Eurostop, väldigt varmt ute blåste ju knappt... Men skön runda för en.
Fick lämnat in min telefon var visst 4:e ggr den lämnas in så vid nästa fel så blir det en reklammation, skönt med trevlig personal inga konstigheter utan man får den ivägskickad för reparation och lånetelefon utan massa tjafs. Och man vet att vi nästa gång blir det en ny telefon.
Shoppade lite på Lindex, köpte massa ersättning till Svea (vi tömde Coops lager på NaN) och åt på Mc Donalds! Syrran jobbade idag, trevligt, så vi föreslog hon skulle komma till oss idag efter sitt jobbpass så hon är på bussen nu till oss :)

Väl hemma var tvätten klar så den är upphängd nu! Och insåg att vi råkat låsa in katten i vårt sovrum.... ooopps. Men hon har nog bara legat och sovit för hon sprang direkt till matskålen. Tur man bara var borta nån timme.


Det kommer komma bilder från helgen men vi har tagit en hel del så tar ett tag att gå igenom... så ha tålamod.

Kläder.

2009-08-24, 16:07:22 / Kategori: Allmänt

Dessa kläderna fyndade jag på Lindex, fick allt för 129:-, stl 68/74.

   
     

Fina kläderna från farmor.      En liten nakenfis i vår soffa!
          

       

Kläder.

2009-08-24, 11:04:22 / Kategori: Allmänt
Sådär har jag gått igenom lite mera barnkläder, letade efter en tröja vi fått från svärmor! Hittade den var i stl 62 så den finns här =)
Ojoj nu har vi en massa kläder i stl 62 och en del i 68 men det ska räcka.
Fick 1 body och 1 set tröja med dragkedja + byxor i lila velour av svärmor nu när vi var nere från deras Tysklandsresa i stl 74 TACK TACK kommer verkligen komma till användning.

Funderar lite för dec-mars är ju vintermånader och då kommer vi nog ha stl 74 på tösen men ska man köpa overall eller 2 delat set jacka + byxa??? Hon kommer ju ligga i vagnen för gå lär hon nog inte kunna.... Så lättast är väl jacka + byxa när man ska byta blöja bara sådär slippa ta av hela overallen.
På tradera finns ju fina 2 delade set i i vindtät fleece det kanske räcker? Men sen finns det ju såå snygga overaller med, jobbigt jobbigt.
Får tänka på detta lite.

Veckans planer

2009-08-24, 09:37:03 / Kategori: Allmänt
Måndag:
Idoff fyller 16

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:
Fikaträff på klubben.
Hundvakt åt Yra.

Fredag:
Hundvakt åt Yra.

Lördag:
Hundvakt åt Yra.

Söndag:


Som sagt denna veckan har vi inget inbokat i stort sett men det kommer komma som det brukar :)
Idag har jag i af hunnit med en långdusch så skönt på morgonen hinner man vakna till liv, precis satt igång en maskin tvätt (är förbjudet att göra innan kl 9 för killen) och ska nu dricka lite te.
Sen bär det av till Eurostop, måste lämna in min telefon den har nu stängt av sig själv 3-4 ggr utan anledning på kanske 2 veckor... väldigt störigt, är inte ens 1 år gammal. Får vi väl se vad dom säger om den.

Grattis.

2009-08-24, 09:18:09 / Kategori: Allmänt
GRATTIS Idoff på din 16-års dag.

Jepp idag blir min yngsta lillebror 16, gud vad tiden går fort men han är fortfarande väldigt liten i mina ögon men blir väl lätt så eftersom han är yngst.

Tradera

2009-08-22, 23:33:21 / Kategori: Allmänt
Blev att vi gick en lååång långrunda innan med barnvagnen och farmor, farfar och Eton den rundan var väl på en ca 7km kändes dock som längre då vi gick i skogen och vid vissa tillfällen var det värsta terrängen med barnvagnen.
Väl hemma slängde vi igång grillen och det blev entrecote, pommes och sallas, vitlökssås *mums* Man äter ju så man är proppmätt. Drack lite rödvin till detta och sambon öl, man får ju passa på när man vet man inte ska köra förrns lite senare dagen efter.

Nu ikväll har vi kollat på Terminator 3, och jag har lyckats vinna 3 bud på tradera =) Är så glad!!!
Är en pjyamas hello kitty stl 68, 2 set med byxor och tröja i velour en rosa och en röd, också stl 68. Utan frakt blev det 111kr, är ju som hittat! Vi fick ju 500kr från Sveas gammelfarmor så tänkte jag ska köpa lite kläder i stl 68, 74 till henne!
Man hittar ju en massa kläder där till bra pris så tänker surfa runt nu några dar och shoppa loss lite! Det mesta är ju så gott som nytt när man läser deras auktioner.

Nej nu ska vi mata Svea sista målet sen är det sängen... är en dag imorrn med och 1,5 flaksa rödvin har redan gått åt så vill inte veta hur trött man kommer vara imorrn.

Natti natti.

Fika.

2009-08-22, 16:05:59 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har vi fikat lite med äpplekaka och kaffe =)
Svea har sovit lite och är vaken igen, dock gick nerresan toppen hon sov hela vägen som en stock! Sånt gör mycket kan man koppla av i lugn och ro och jag slipper bli åksjuk. Har märkt det att sitter jag bekvämt tillbaka lutad och kollar ut går det bra att åka bil men att hålla på sitta frammåt lutan ge henne nappen, torka kräk mm mm gör mig helt matt och kräkfärdig.

Förhoppningsvis blir det grilla ikväll, man får passa på nu innan sista solen försvinner in i höstrusket.

Grattis.

2009-08-22, 10:06:29 / Kategori: Allmänt
GRATTIS
mamma och pappa på eran bröllopsdag,

28 år idag.

Åker vi.

2009-08-22, 10:04:58 / Kategori: Allmänt
Sådär nu står darlingen och diskar jag har packat ner allt (hoppas jag) till oss och tösen!
Sen bär det av ner till Skåne =)
Ser ut att vara varmt ute men molnigt så förhoppningsvis är det ingen bastu i bilen, det är ju såååå olidligt att åka bil utan ac när man nästan kokar ihjäl.
Få se om jag hinner blogga nåt när vi är nere, men kameran är med så lite bilder kommer det bli!
Det är synd man inte hade med den igår så ni kunde få se syrrans hemska tapet.

Hemsk färg.

2009-08-21, 21:02:29 / Kategori: Allmänt
Sådär nu är vi hemkommna och har hunnit mata tösen, satt på henne pjyamasen och nu ligger hon emellan oss här isoffan.
Blev att vi käkade på Burger King sen på väg till Flygstaden körde vi inom Dior, var mitt förslag ville träffa henne men blev bara ett kort besök på max 1h ungefär.
Det var bra med dom Koffe skulle jobba natt så dom höll på med kvällsmaten. Hfab hade varit där idag och tapetserat om köket, dom fick välja helt nya tapeter när dom flyttade in då den gamla hyresgästen hade målat HELA köket rosa, det var så rosa så man fick ont i ögonen. Dom valde en cremefärg och målarna skötte sig själva idag när dom sov. Så när Dior gick upp i em från nattpasset fick dom en CHOCK HELA KÖKET VAR PIPPIGULT!!!!!! What?? Hur kan man få cremefärg till gult? Men Hfab hade redan stängt för helgen så dom får ringa på måndag. Jag förstår dom är upprörda det var en hemsk färg man kunde inte låta bli att skratta, vi är glada det inte är vårt kök.

Sen bar det av till Ica och vi köpte lite smått och gott, bara ersättning och grönsaker kvar men köper vi på måndag då vi är hemkommna igen från Skåne. Tror det är sista blöjpaketet nu i 3-6kg hon väger ju 4855gram så snart får vi byta till nästa storlek.
Insåg också att hennes nalle puh pjyamas är för liten nu så sista gången den används. Både kul och tråkigt, kul för att man får börja använda dom andra kläderna vi har, tråkigt för vissa kläder gillar jag mycket så man vill använda dom mera.

Bara disken kvar men tar vi imorrn bitti innan vi åker så känns bra vi hunnit med lite nyttiga saker idag fastän vi surfat mycket, kollat Smallville och varit iväg.

Kläder.

2009-08-21, 17:08:34 / Kategori: Allmänt
Sådär nu har man fått lite gjort idag, slängde igång en maskin tvätt och den är nu upphängd, det rena är ihopvikt och inlagt där det ska vara! Bara diska och bära ut sopor sen är det ok att åka ner imorrn, avskyr att komma hem till ett berg av disk/tvätt så lika bra att få det gjort innan man åker.
Slängde kläderna igår till Myrorna så nu slipper vi dom kassarna ihallen =)
Jag har ju rensat ur så bra nu från min garderob så Svea kommer få den byrån istället för hon har mer kläder än mig. La dit 62/68 kläderna idag ville gå igenom dom se om vi hade mycket långärmat vilket vi hade! Börjar ju bli dags för det nu när det blir kyligare. Och hon är nu 56 lång så om nån vecka kanske 56 klädena inte alls passar.

Så nu ska vi börja spara så vi kan åka till Gekås innan jul och handla för nästa storlek 74 (det har vi bara nåt plagg i) och lite overaller, mössor och annat i vinterplagg man behöver. Hon kommer ju växa ur det så fort ändå så inte lönt köpa nån dyr overall så Gekås passar utmärkt.
Tiden går ju fort och hon växer så det knakar.
Sen får man börja kolla på gåstol, matstol och nästa bilbarnstol kommer ju behövas när hon blir 6 månader..... är ju ett tag kvar men som sagt tar ett tag att spara ihop och man vill ju ha lite koll på vad det kostar. Förhoppningsvis finns nåt på Gekås och som är snygt som man gillar.
Bilbarnstol får ju kosta den ska ju hålla i x antal år och vara säker.

Nej nu ska vi handla lite så vi har hemma, kylen börjar bli lite tom.

Bilder från Holm.

2009-08-21, 14:57:10 / Kategori: Allmänt
Här har vi lite bilder från grillkvällen hos Bentz & Milli!

  

  

Back again!

2009-08-21, 13:33:53 / Kategori: Allmänt
Tillbaka igen :)
Vårat internet har inte fungerat på 2 dar, har varit helt handikappad verkligen... Så nu idag känner jag mig hel som människa igen.
Skrämmande faktiskt.

Men nu mår jag bra igen var väl bara nåt jag ätit kanske som ville ut! Skönt man kan äta normalt igen och vara ute bland folk.
Igår hade vi besök av Linus & Sara var trevligt att träffas var ju ett tag sen!
Dock var vi nog alla slöa blev vi mest satt här hemma åt lite mat från Mc Donalds och snackade. Blev en liten runda med bilen för Linus skulle byta sitt Guitar Hero han hade lyckats köpa till Playstation 3 när han har Xbox *haha* men ja så kan det gå, hade jag med kunnat göra men är för jag inte bryr mig direkt om dessa tv spel. Så han fick det han ville ha och Sara fick gjort sitt ärende på banken.
Dom åkte väl runt 20 tiden så det vara bara lite mat för oss och Smallville sen sängen.
Jag orkar numera vara vaken till 23 men sen tar det stopp, klockan ringer ju varje dag 08 så jag vill gärna orka upp då. Svea är ju så morgontrött men vi har märkt att sover hon för länge blir hon superkinkig på kvällarna vilket är mindre roligt så hellre stiga upp i tid och vi har en bra dag och kväll med tösen.

Imorrn bär det av ner till Häljarp träffa farmor & farfar!

Mår lite bättre.

2009-08-18, 23:33:55 / Kategori: Allmänt
Snart dax för en dusch sen sängen. Mår lite bättre har fått i mig mat och behållt den, dock mår huvudet inget vidare och man är kallsvettig :(
Svea har varit helt omedgörlig mellan 19-21 bara skrek och skrek inget hjälpte tack och lov tog killen henne större delen av tiden och jag matade henne. Nu sover hon gott.

Var tvungen att kolla en sak, har visst 30 unika besökare :) vad roligt att det ändå är så många som läser här! Sista dagarna innan förlossningen hade jag 70 besökare, wow.
Men ja då händer det ju lite saker i livet nu går ju dagarna på tomgång emellanåt då har man inte lika mycket att skriva om.

Kommer komma lite bilder snart med, vi hade ju med oss systemkameran på vår promenad igår. Ska bara lära mig hur man för över bilder till min dator är ju inte min kamera kan inte den riktigt bra.

Sjuk

2009-08-18, 15:18:23 / Kategori: Allmänt
Bara för man sett fram emot nånting skoj så blir det inte av pga man är sjuk........ det är så jävla orättvist.
Avskur att vara magsjuk, verkligen det värsta som finns.

Tidig morgon

2009-08-18, 08:21:10 / Kategori: Allmänt
Idag blev det en tidig morgon men ska väl inte klaga då jag fick sovmorgon igår. Men vi matade tösen lite innan 01 och jag var vaken då men lyckades somna så har ingen koll när hon och kille somnade men lite efter 06 vaknade jag av att Svea ville upp. Blöjbyte och matdags stod på schemat men hon somnade direkt efter rapningen... jag hamnade framför tv´n och datorn så nu börjar jag känna mig lite trött igen fast snart frukostdax ska bara väcka killen.
Får väl ta en powernap innan Me&I partyt ikväll om jag inte piggnar till.

Sover själv.

2009-08-18, 08:14:08 / Kategori: Allmänt
Har ju glömt att berätta, tänker på det varje kväll men sen på morgonen har det ju försvunnit.
Tösen sover numera i sin spjälsäng :)
Innan skulle hon ligga i mjukliften i spjälsängen, tror hon tyckte det blev för tomt och ensamt att bara sova i sängen själv. Men låg hon i mjukliften blev det som hon kände sig tryggare.
Nu har hon ju växt till sig lite så nu går det hur bra som helst hon kan vara halvvaken och somnar själv i sängen! Känns superbra.
Har ju varit vårt mål från början att inte ha henne i vår säng vilket har lyckats, bara 2ggr hon sovit med oss men var ibörjan när hon var nyfödd.

Sedan tycker hon även det är roligt att gå från magläge till ryggläge, så snart rullar väl hon runt här.
Men just nu kan hon bara vända sig från mage till rygg :) Så roligt att hon hittar på nåt nytt varje vecka känns det som, stora tjejen är hon!

Långpromenad

2009-08-17, 21:57:38 / Kategori: Allmänt
Idag såg vi skymten av tänder i överkäken men dom sitter långt ner ännu men kanske dom retar henne i af eftersom hon dreglar som jag vet inte vad. Var Liz som såg dom och nu kollade killen efter lite noga om det stämde.
Inte vet jag när man ska få tänder men får väl googla det.

Vi har varit superduper duktiga idag. Började att traska runt 10.30 ner mot stan, blev frukost/lunch på Sibylla och mat för Svea. Sen på hemvägen blev jag sugen på kaffe så vi styrde kosan mot Eurostop och fikade där på Espresso House. Chefen Madde och Lise var där så dom fick träffa lilltösen!
Sen gick vi hemmåt Vallås och fikade hos Liz & Viktor och kom hem till oss runt 19 tiden.
Blev väl en ca 1.3 mil vi traskade och jag är helt slut i benen och kroppen. Är Svea med tror jag hon har sovit som en stock sen vi kom hem.
Nu är det matdags för henne sen är det sovdax för oss alla.
Vill ju ha lite energi tills imorrn kväll hos Sara. Ska bli skoj att se vilka som kommer, alltid roligt att lära känna nya människor och träffa deras bebisar/barn.

Säsong 1 (av 8) är avslutad nu. Man är helt klart fast nu.
Dock har jag CSI och Ncis boxar att glo igenom med, får hoppas på en regnig höst kan jag sitta inne med gott samvete.

Veckans planer

2009-08-17, 18:59:10 / Kategori: Allmänt
Så här ser veckan ut... blir en dag ihelgen med vi åker ner till Sveas farmor & farfar vilken dag vet jag inte än, kommer väl senare under veckan när sambon pratat med dom.
Ganska skönt med inte så myckt inplanerat gillar hellre spontana saker blir det roligare då.

Måndag:

Bara ut och promenera, blev stan, Eurostop och sedan fika hos Liz & Viktor.

Tisdag:
Me&I pary hos Sara kl:18

Onsdag:
Förädraträff på Bvc kl:14

Torsdag:
Barnbidrag

Fredag:

Lördag:

Söndag:

...

2009-08-16, 22:59:37 / Kategori: Allmänt
Dammsuga och städa toan är numera avbockat på listan dock inte av mig utan av sambon.
Han fick lite extra energi efter att ha varit ute en runda kanske? med sin polare.

Själv har man mest tagit hand om tösen idag... inte varit min dag idag alls.
Så Smallville serien är avkopplande slipper man tänka.

Svea har i af varit väldigt söt och snäll idag bara velat gosa vara vaken och har skrattat massor =) ett leende av henne räddar dagen verkligen.

Söndag

2009-08-16, 16:07:06 / Kategori: Allmänt
Söndag idag då... seg dag oavsett om man alltid går hemma eller man jobbade.
Så vi sov till 10 idag eftersom tösen åt sitt sista nattmål lite efter 01 och somnade väl inte direkt efter minns bara killen kom in i sovrummet runt 03 så var skönt med sovmorgon i af.
Annars idag har vi inte gjort mycket fortsatt kolla Smallville, lagat mat... nu är han iväg med grannen dom skulle visst ha nåt på Cheapy.
Svea har precis somnat efter 2h vaken tid men behövdes hon började bli grinig hon vill verkligen inte sova om dagarna hon vill vara med oss ju =) väldigt sött men synd om henne då hon kämpar för att hålla ögonen öppna.

Sova...

2009-08-15, 23:34:35 / Kategori: Allmänt
Nuuu ska jag lägga mig isängen och sova.
Svea har varit så lessen ikväll haft värsta magknipet och vi fick hjälpa henne bajsa, stackarn.
Nu sover hon som en stock är väl helt slut. Får vi se hur länge jag får sova imorrn.

Har i af hunnit med att se 8 avsnitt av Smallville =) säsong 1. Men vi har en bra bit kvar, fast skoj att se från början hänger man med i hela historien om honom.

Världen är bra liten i af Halmstad, är ju medlem på Familjeliv och pratar med andra gravida tjejer och mammor. var en som var nykomling där idag och det visar sig hon bor på 22D och vi bor på 22A altså samma hus!!! Var är oddsen??? Hon visste vilka vi var + vår bil (jag är inte ens förvånad) men jag har inte en susning om vem hon är. Så vi får väl se när vi springer på varann.

Natti natti alla.

To Do

2009-08-15, 19:43:08 / Kategori: Allmänt
Vi är så fruktansvärt dåliga på att städa nu när vi båda går hemma så det är pinsamt och irriterande att leva. Vi hade det renare och finare när vi båda jobbade...
Så nu har jag fått skriva en lista vi ska ha gjort innan Augusti slut, förhoppningsvis slipper jag göra allt själv, är ingen hemmafru vägrar vara det och är väl därför det ser ut som en soptipp här hemma.
Killen min städar emellanåt när han är på humör men nu har han hamnat i en djuuuup svacka känns det som, helt apatisk, slö, kronisk trött, ingen matlust, ingen ork för nåt mm mm precis som en som är deprimerad men vad han är vet jag inte.
Och vi "tjafsar" bara om städningen varje vecka = skittrist så nåt måste göras.

Vet att med småbarn ändras ju livet drastiskt men städning är inget nytt. Lite damm i hörnen gör ingen skada för mig men killen är överkänslig mot katterna så varje vecka måste det göras för hans skull. Fast det verkar inte bekomma honom?!?!
Nån som har några tips hur man ska göra för att detta tråkiga ska genomföras utan bråk och tjafs?

Så idag har jag i af gjort 2 punkter =) + kört en maskin tvätt men det görs ju så ofta så det går på räls.

Att göra lista:


Sätta in viktiga papper i mina pärmar.
Dammsuga
Moppa
Slänga kläderna till Frälsningsarmen
Storstäda toan
Storstäda kattlådorna
Skura ugnen


Grillning.

2009-08-15, 10:15:27 / Kategori: Allmänt
Var super trevligt igår!!! Även Dior & Koffe kom, var en överraskning men en glad sådan!
Maten var helt underbar köttet blev väldigt bra så det var roligt det uppskattades för var ju vi som stod för det.
Jag och sambon hade tagit med oss glass till efterrätt och syrran hade tagit med sig brownies *haha* märks att vi är en efterrätts familj det är det vi tänker på att ta med oss när vi går bort =) Men vi åt lite av varje så man var proppmätt hela kvällen.

Svea var väldigt snäll blev lite kink men det får man ju ta. Men sen somnade hon och lite innan 01 vaknade hon och då åkte vi hem, sen blev det nattning av henne och vi la oss kort därefter.
Man är lite seg idag men är bara för jag är inte van att vara uppe länge ändå sov jag ca 1,5h igår eftermiddag. Fast tösen har sovit gott heeela natten så vi gick upp idag vid 9, så lite sovmorgon blev det allt!
Killen sover fortfarande men ska strax väcka honom så vi kan äta lite frukost ihop.
Sen vet jag inte vad som händer idag....

Lista!

2009-08-14, 14:42:02 / Kategori: Allmänt
Hittade denna listan hos Jasas, tyckte den var lite rolig. Hade ändå inget annat för mig.


Hur raggar du: Beroende på hur full man är så är det allt från lite småflörtande till vulgärt "ska vi hem och kn***a" haha usch vilka saker man gjort emellanåt. Dock minns jag inte hur jag raggade på sambon?? Inte han heller men intryck gjorde jag ju eftersom det blev vi.
Vad heter du: Lory
Kallas: Honung
Vad har du gjort idag: Varit på Mvc, ätit, matat Svea
Vad ska du göra idag: Grilla med brorsan och hans tjej
Vad vill du helst ha nu: Pengar, har en miljon saker jag vill köpa eller göra.
Var är du nu: I vårt vardagsrum
Saknar du någon just nu: Sambon, han är istan.
Vad har du för planer till helgen: Grillning ikväll, resten är öppet

Vilken färg har du på dina underkläder nu: Vita och bruna lite retro inspirerade.
Längtar du till nästa födelsedag: Nja sådär känns så långt bort.
Vem pratade du med senast: Är det i telefon blir det Lisa.
Vad pratade ni om: När vi skulle komma till dom.
Vad gör du just nu: Svarar på denna listans frågor ju.
Är du pinsam på fyllan: Ja emellanåt har det hänt, annars är jag som jag brukar men mera kaos runt mig typ.
Är du blyg: Inte direkt.
Vilken tid gick du upp idag: Lite efter 8, då ringde mitt alarm.
När kräktes du senast: Under förlossningen, innan dess hela november typ pga graviditeten.
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja
Har någon annan sovit i din säng inatt: Ja, sambon
Har du glasögon: Jepp, men använder mest linser
Bor du i sthlm, gbg eller malmö: Nix, Halmstad
Har du sagt "jag älskar dig" till någon idag: Jepp sambon min.
Är du homosexuell: Nej
Vad tycker du är äckligt: Blött hår, usch fy, spindlar, folk som stinker svett...
Vad såg du senast på tv: Programmet om Tori´s bed & breakfast rörelse + deras liv.

Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det: Pauline, det stod tack då jag grattat henne idag =)
Hur svarar du i telefon: "hej", "ja det är Lory"
Har du dvd-spelare? Jepp
Vad är du rädd för? Inget just nu i af... men lär komma ju äldre barnen blir.
Vad är attraktivt? Stark utstrålning, självsäkerhet så länge man inte blir alltför kaxig, snygg rumpa... mm
Var gör det ondast just nu? Ingenstans
Vilka färger på kläder undviker du? Rosa
Vilken smak är det i din mun nu? Te smak.
Vad spanar du först in på en tjej/kille? Kroppen
Vilka slags tjejer/killar är du svag för? Bad boys är absolut min svaghet...
Vilket år i ditt liv har varit bäst och varför?04, 08, 09. 2004 blev jag och Liz bästa vänner och varit sen dess och tack vare henne lämnade jag mitt ex, 08 mötte jag min sambo ju och jag blev även av med mina skulder till kronofogden, nu 09 föddes ju Svea.
Vad köpte du senast? Mat till oss.
Brukar du komma i tid? Ja för det mesta ibland är jag tidoptimist men till jobb är jag alltid i tid.
Hur känner du dig nu? Lite småslö ska strax vila lite.
Vanligaste färg på dina kläder? Svart. Har lite färgglada linnen och klänningar.
Kan du laga mat? Jepp det tycker jag i af.
Vad pluggar du? Inget
Livets läxa? Vet inte... man lär sig under tiden.
Är du aktiv i skolan? Nej.
Hade du en bra kväll igår? Ja fastön tösen var skrikig hade vi ändå en trevlig fikastund hos Lisa.
Har du någonsin haft något jobb? Alltid, en massa olika genom åren.
Röker du? Nej, slutade sommaren 06 =)
Svär du mkt? Ja en del
Vilka svordomar används FÖR ofta? Fitta, Kuk och andra sexuellt nervärderande ord används för ofta idag.

Grattis.

2009-08-14, 14:00:48 / Kategori: Allmänt
GRATTIS GRATTIS PAULINE!

Hoppas du får en toppenbra dag och kväll.
Du blir ju bara 22 så en annan är ju gammal i jämförelse med dig *hihi*



Återbesök.

2009-08-14, 12:51:04 / Kategori: Allmänt
På återbesöket gick allt bra mitt järnvärde var på 133 så det var ingen fara med det, enda jag var lite orolig för eftersom jag var lite yr och hade mycket huvudvärk innan.
Svea var ganska så snäll under besöket, dock var det lite rörigt och trångt med barnvagn eftersom dom håller på att bygga om, men nu ska vi inte dit på ett (bra) tag så det är väl klart tills dess.

Snart ska sambon åka in till stan igen för möte med sin handledare på ams... och vi tjejer stannar hemma vilar upp oss inför grillningen ikväll. Vädret är ju fint dock lite blåsigt men hellre det än det regnar.

Trevlig fikastund.

2009-08-13, 22:19:33 / Kategori: Allmänt
Sådär nu är vi hemma igen. Var en mumsig kladdkaka det bjöds på =) tyvärr var Svea väldit kinkig ikväll har varit hur go som helst heeela dagen men nej bara för vi var iväg skulle det skrikas. Men vi försökte ändå prata om deras resa framförallt. Verkar hur mysigt och skoj som helst, kanske man får testa en dag framöver när hon är äldre.
Fick även en bitring/skallra av dom.

Annars idag gick vi till Citygross handlade kött, persiljesmör och marinad inför grillningen imorrnkväll hos Bentz (brorsan för er som inte vet) & Milli, ska bli skoj att ses var längesen nu. Och jag ska vara chaufför så killen kan unna sig några öl.
Så nu ligger köttet i kylen och marineras får vi hoppas det blir gott imorrn.
Sen väl hemma har vi bara tagit det lugnt, gosat med Svea när hon varit vaken har varit lite slö idag.


Nu ska vi hoppa i säng ska ju vara på Mvc kl 10, sen arbetsförmedlingen kl 14 och ja lite efter 18 är det grillning. Så blir lite flängande imorrn men de får man ta. Kanske hoppas jag och Svea ams är ju bara killen som ska dit kan vi vara hemma och vila upp inför kvällen.

Så natti natti alla.

Torsdag.

2009-08-13, 11:57:09 / Kategori: Allmänt
Idag fick man en lång sovmorgon gick inte upp förrns lite efter 9! Skönt eftersom jag inte kom isäng i tid då vi kollade på film på tv och den slutade 23.30.

Vi har hunnit äta lite frukost och killen min har påbörjat fixa min gamla dator, den ska lillbrorsan nämligen få men allt behövs installeras om då den har krånglat en massa för mig... så hoppas vi frå den att funka nu.
Annars idag vid 17.30 ska vi till Lisa & Jörgen käka kladdkaka och bara snacka om allt och inget, blir säkert en massa bilder på deras resa =) Men ska bli trevligt att ses dom var ju ändå iväg i 4 veckor och innan dess hann vi bara ses en snabbis.


Bvc

2009-08-12, 17:13:44 / Kategori: Allmänt
Det gick jättebra på Bvc idag =) hon hade gått upp 300gram !!! Så nu väger hon 4680. Skönt att det gick åt rätt håll nu, så vi ska fortsätta med 6 mål per dag och då sover hon runt en 6-8h/natt vilket är helt ok för min del. Sen när hon är lite större är det ok om hon går tillbaka till att sova hela nätterna runt en 10-12h/natt.

När vi kom hem blev det lunch till oss, potatis, sås och köttfärslimpa, det var såååå gott. Efter det matade killen Svea och gick för att vila lite kände mig lite trött, hann ju både hänga upp tvätten och diska innan bvc besöket. Blev jag sov i 2 timmar, hihi. Så nu är jag pigg igen.
Tösen ska strax ha mat igen och killen ska ut till Grön hjälpa honom med bilen.


Här är bild på tatueringen hur den blev efter igår!



Lugn morgon

2009-08-12, 08:11:13 / Kategori: Allmänt
Bvc idag vid 12 tiden, får vi verkligen hoppas hon gått upp som hon ska, men borde hon så ofta som vi matat henne nu.

Ajajaj shit vad brösten är ömma idag och det svider en del... första dagarna efter en tatuering är alltid jobbig, mycket värre än att tatuera sig tycker jag. Undra hur ont man egentligen har efter en bröstoperation eftersom jag klagar nu?!?!?

Idag vaknade tösen vid 7, tror hon frös eftersom vi har fläkten igång i sovrummet och hon sov bara i tröja, på nåt vänster hade hon sprakat av sig sitt täcke och låg på bredden i spjälsängen..... men efter en ny blöja och kläder somnade hon om, var inte ens intresserad av mat. Men nu äter jag frukost inte lönt att gå och lägga sig igen blir dagen bara så slö och seg.
Slängt igång en maskin tvätt har jag det gjort.

Imorrn ska vi hem till Lisa & Jörgen dom har ju tågluffat i 4 veckor och inte träffat Svea och såklart ska vi prata om allt dom varit med om =) ska bli skoj att ses igen. Snart börjar hennes plugg ju och då försvinner deras fritid lite.
På fredag kanske vi ska hem till brorsan dom skulle grilla med några polare + deras barn men ska höra av oss imorrn se om planerna står kvar. Får se ur mycket ork vi har och vädret såklart, men vore skoj för min kille och brorsan kommer bra överens och dom har bilintresset ihop. Vi har lite som ska göras på bilen kanske dom kan hjälpas åt slipper man lämna in den på lagning, blir det billigare och min kille får lite att göra.

Syster yster

2009-08-11, 18:26:00 / Kategori: Allmänt
Ojoj varit en fartfylld dag. Vi började väl tatuera mig lite efter 10 var klara runt halv 1. Sedan for jag inom Ica skulle köpa lite saker till varma mackor vi skulle ha idag till lunch, sprang på Carina, syrran ringde... Väl hemma ringde syrran igen hon ville träffas (jag lät bli att svara inne på Ica eftersom jag pratade med Carina) så hon kom hit med helosan salva till mig, behövs ju när man har blivit tatuerad.
Under tiden vi försökte göra vår lunch ringde Liz och även killens mamma... Vissa dar ringer alla, vissa dar tror man telefonen är död.

Nu ska vi försöka enas om vart vi ska äta syster yster behöver inte åka hem förrns ikväll då hennes kille jobbar till 22, väldigt trevligt hon är här när hon har ledig dag!!! Varför ska hon sitta hemma i en tom lägenhet bättre hon är här hos oss.

Svea har idag varit vaken sedan jag kom hem i olika omgångar efter maten vilket hon fortfarande vill ha varannan timme kanske hon somnar till i max 30min sen är det vaken tid som gäller. Väldigt roligt att hon vill vara med men när man ser att hon är så trött att hon knappt orkar vara med längre blir hon så sur, kinkig, gnällig att inget vi gör hjälper. Så få se hur det blir inatt...
Ska inte upp tidigt imorrn i af, ska ju vara på Bvc 12.10 så vi kan unna oss sovmorgon om hon vill vara uppe hela natten.

Tatuera mig.

2009-08-11, 08:22:37 / Kategori: Allmänt
Igår var det den jobbigaste dagen på länge med Svea...
Förmiddagen var helt ok hon åt, bjasade somnade efter lite vaken tid. Sen matade vi henne igen runt 12 och efter det var hon vaken mer eller mindre hela tiden. Blev kanske hon somnade en 15min vaknade var lite hos mig, sen hos pappa, sen i babygymmet men alltid skrik emellan inget dög. Ville småäta varannan timme kanske runt en 50ml...

Inne på Citygross fick killen bära runt på henne för hon ville absolut inte vara i bilbarnstolen och mat behövde vi ju...
Sen på kvällen kom Ida (killens syster) och hon kunde ha henne en liten stund sen blev hon supergnällig, skrikig. Så vi har inte gjort ett piss all tid bara rann iväg.
Eller jo på förmiddagen passade jag på att städa min klädgarderob, väldigt skönt bli av med kläder som är för små eller som inte används. Enda tråkiga är att jag har mindre kläder än killen nu i garderoben så man borde vinna lite på lotto så man har råd med lite nya kläder.

Vid 21 gick jag och la mig eftersom jag ska iväg tidigt idag och lite efter det åkte Ida hem. Killen kom i säng tror jag runt 2 han sa, och ännu sover Svea så hoppas hon är snäll mot pappa nu när jag är iväg.
Jag lyckades iaf och somna efter en lite stund och har sovit gott =) känner mig ganska utvilad idag, gårdagen gav mej rejäl huvudvärk och ingen powernap hanns med.

Nu äter jag en tallrik yoggi och ska strax åka till Holm och bli tatuerad.
Vill minnas att det gjorde asont att tatuera sig på bröstbenet så får väl se hur det känns idag nu har man ändå gått igenom en förlossning då kanske man har höjt sin smärtgräns ytterligare.
Men vill man vara fin får man lida pin.

Veckans planer

2009-08-10, 10:24:53 / Kategori: Allmänt
Ja så här ser veckan ut än så länge, sen kommer det säkert fler saker in på agendan. Men skönt med inte alltför mycket inplanerat kan man ta dagen som den kommer.




Måndag:


Tisdag:
9.00 Tatuera mig hos brorsan.


Onsdag:
12.10 Bvc besök för extra viktkoll.


Torsdag:


Fredag:
10.00 Återbesök för mig på Mvc.
Pauline blir 22.


Lördag:


Söndag:

Måndag

2009-08-10, 10:20:10 / Kategori: Allmänt
Så nu har man fått bokat in en tatueringastid =)
Ska till brorsan imorrn klockan 9 ! ojoj tidigt jag är ju vaken då men man brukar knappt ha ätit frukost vid den tiden. Men killen får ta Svea imorrn bitti så jag kan äta i lugn och ro sen är jag hemma igen innan lunch. Vi ska bara fylla i linjerna med ny färg denna gången och vid nästa omgång kör vi skuggning. Så nu kommer tatueringen äntligen bli kolsvart, var ju ca 2 år sen jag påbörjade med denna så ska bli skönt när vi är klara kan man gå vidare till nästa projekt.

Idag är vädret molnigt men skönt med svalka, få se vad vi hittar på.
Gick upp vid 8 för att tösen var hungrig och nu har man själv ätit en skål med yoggi. Få väl se när killen vill vakna till liv han var visst uppe till 3 eftersom hon inte ville somna förrns runt 2. Själv la mig sig runt 00 så jag har ju fått lagom med sömn.


Här sover tösen i svärmors soffa.



Träningsvärk.

2009-08-09, 18:04:04 / Kategori: Allmänt
Blev att vi gick en promenad efter Svea fått mat, gick igenom Vallås området ut mot traet och sedan svängde vi in till Snöstorp. Mycket snygga hus man ser, man längtar ju lite själv denna lägenheten är ju allt annat än stor.
På hemvägen gick vi inom Carina och sa hej, var längesen vi sågs vet inte vad tiden blir av och ändå bor vi grannar så man borde ju ses oftare.

Hemma igen runt 15 tiden då fick tösen mat och sen dess har hon varit vaken men nu precis för nån minut sen somnade hon... ska ju äta var 3:e timme men nu får hon sova en liten stund hon har inte alls visat tecken på att vara hungrig så 1 timme kan hon få sova.

Pappa har fått eget rum nu på sjukhuset, dom ska kolla vad han har fått för bakterie då han har diarre fortfarande så idag får han inga besök ifall han smittar med nåt... får väl se när vi får nåt mer besked av läkarna. Annars kvarstår hans huvudvärk så han får väl nån tablett, men är ju helg så läkarna gör ju inte så mycket kanske tar dom tag i att söka efter vad felet är imorgon. Man kan ju alltid hoppas.
Har även fått mejla syrran i usa att pappa ligger inne, morsan har inget internet som funkade idag. Men var kvickt gjort.

Så resten av kvällen blir lugn, mina ben värker nu har vi gått ca 1 mil 3 dar på rad.... Vi är skitduktiga =D så hoppas man får en fast fin rumpa och fasta lår annars är de inte lönt man tränar *haha*

Söndag

2009-08-09, 10:04:17 / Kategori: Allmänt
Inte så trött idag som jag trodde jag skulle vara, vaknade vid 6 av att tösen grymtade och bökade. Hon sover ju på magen och när hon vaknar till vill hon bli vänd på därför gör hon en massa läten tills vi vänder henne, hon blir nog glad den dagen hon kan vända sig själv.
Sedan la vi henne hos oss i sängen för hon blev lugn efter vi vänt henne och när min klocka ringde vid 8 kände jag att det var dax att gå upp. Har man ju ändå fått ca 8 timmars sömn. Så nu har Svea somnat igen och jag har ätit frukost, ska strax in i duschen är ju kanonfint väder idag så blir nog att vara ute lite.
Killen sover fortfarande så ska strax väcka honom.

Ska väl låta mamma få sova till 13 och sen hinna fixa lite hemma innan jag ringer henne, hon jobbade ju natt igår så inte lönt man ringer och väcker henne ionödan.

Underbart gott.

2009-08-08, 22:04:50 / Kategori: Allmänt
Åh middagen var helt underbar idag =) potatis, grönsaker i form av bönor 2 olika sorter, morötter, sås, kantareller kött, gele och röd vin MUMS.
Enda tråkiga var att pappa var inte med då han hade fått åka in på sjukhus igår kväll för han har haft sån hemsk huvudvärk i 2 dar som inte gått över. Han fick 2 tabletter på sjukhuset hade dom hjälpt hade han fått komma hem men dom hjälpte inte så han ska ligga kvar inatt igen tills dom vet vad som är fel. Inget syns på röntgen men är det småsmå proppar kanske dom inte alltid syns.... men vi hoppas på att det är inget och han är bättre snart så han kan komma hem.

Mormor var där med, Amos med sin tjej som vi inte träffat alls sen Svea föddes då dom flyttat ihop nere i Vallberga. Så var väldigt trevligt och Svea var snäll blev lite kink runt 19 tiden då hon varit vaken i 2 timmar men lite mat gjorde susen sen sov hon.
Dior följde med oss hem så nu har hon och jag druckit lite mera rödvin (usch dålig ovana nu, 2 dar på rad ajaj nån kommer vara trött imorrn tror jag) och nu körde killen henne in till stan hon ska möta upp Koffe och sen ska dom ut på krogen.
Så inom 1 timme ska Svea har sin natta mat sen blir det sängen för min del annars sover jag väl halva dagen imorrn.

TACK så mycket mamma för all den goda maten!
Hoppas det går bra att jobba natt och ha med dig hunden!

Renovering?

2009-08-08, 12:30:47 / Kategori: Allmänt
Shit har ju helt glömt skriva en sak.

Det stod ju i tidningarna för ett litet tag sen att bara 9 av 70 ! pizzerior blev godkända, och nu när vi gått till stan har vi gått förbi Hawaii pizzeria och där står det "stäng pga renovering öppnar igen 13 Augusti" Jag tycker då det är konstigt man renoverar under högsäsong... kanske det behövs... kanske är det för att dom är 1 av dom 2 pizzeriorna som fick stänga med omedelbar verkan?!?!?
Inte vet jag men nu äter inte jag där som tur är, dock vet jag att Pauline gör det.
Så ni kan ju hålla er till Annas budpizza som ni börjat handla på.

Sperlings var inte med på listan av godkända men än har vi inte blivit magsjuka och en anmärkning kan ju vara allt från inget papper vid handfatet till värsta snusket... men jag äter alltid pizza då dör bakterierna, värre är det om man tar sallader.

Lördag

2009-08-08, 11:47:21 / Kategori: Allmänt
Idag har man inte gjort alltför mycket. Steg upp runt halv 10 för killen tog henne imorse men han fick ändå sova till klockan 8 så vi slapp gå upp runt 6 idag. Slängde igång en maskin tvätt på direkten har inte tvättat sen i måndes så tyckte att var är alla bebisplagg??? Men nu ska jag hänga upp den och imorrn har vi massa kläder och kräkhanddukar igen!
Och Svea ska äta alldeles strax, får försöka få in var 3:e timme idag eftersom hon fick sova längre idag.
Men igår åt hon 6 gånger så vi fick in ett extra mål mat =)

Ska iväg till föräldrarna klockan 15 idag ju så vi slipper laga mat själva idag!!!
Blir rådjursgryta ska bli skoj att se om killen tycker om det.
Så där kommer vi vara hela kvällen så blir en soft dag idag.

Nej nu kallar plikten...

Love

2009-08-07, 19:49:40 / Kategori: Allmänt
Här har vi sötnosen i sitt babygym som hon verkligen har börjat uppskatta =) Så roligt att se henne ligga och flina för sig själv emellanåt.










Sol, sallad, promenad

2009-08-07, 19:14:18 / Kategori: Allmänt
Jag är heeelt slut i fötterna.

Vi gick ner till tågstationen med Thomas är väl i af en 5km, när vi sett han kom till rätt spår gick vi vidare in till stan. Jag shoppade en ny bh hade ju kvar pengar på presentkortet jag fick i julas av killen. Så nu äntligen mår mina bröst bra igen inget skoj att vara instoppade i en för liten bh.
Sen vaknade ju Svea i affären så blev att vi gick till Daysis salladsbar så jag kunde mata henne och sen köpte jag en räk & kräftsallad som vi tog med och satt i Norre katts park och åt. Mysigt, lugnt och skönt. Deras sallader är helt underbara, massa mat och man får välja själv vad man vill ha på! Dock har dom bara öppet mån-fre 11-18 så man får passa på när man är istan.

Gick inom Rådhuset och hälsade på mamma som jobbade där idag =) fick även personalen träffa tösen, har ju själv jobbat där för evigheter sen. Hade tänkt köpa sandaler till mig får ju sånt skoskav när vi går lång i mina ballerinaskor och då sprang vi på Anna & Kim med alla barnen Gryning, Loke och Aurora. Så skoj att träffas vi har ju sagt vi ska ses nu ett par gångr men alltid kommer nåt emellan eller så säger man "vi höres" som aldrig blir av.
Men nej blev inga sandaler jag pallade inte prova.

Sedan bar det av hemmåt efter vi köpt varsin 50cl dricka så vi inte dog av törst under hemvägen och jag gick barfota så mina hälar får vila sig lite. När jag väl satte mig isoffan hemma blev benen som spagetti helt slut är jag verkligen.
Men känns bra att ha gjoirt en massa idag, blir ju säkert ändå en promenad på 1mil =) och vi har hunnit handla och varit ute och njutit.

Nu har vi ätit upp våran chilisköttfärsås med spagetti, jag dricker lite rödvin och killen öl. Unnade oss att köpa det idag istan, blev lite inspirerade av Anna & Kim. Så jag kommer sova gott inatt.

Imorrn är det middag hos mina föräldrar kl 15. Mm kommer bli så gott och skoj att träffa alla samlade.

Bvc besöket.

2009-08-06, 20:11:18 / Kategori: Allmänt
Ojoj Svea hade bara gått upp 80gram !!! Ajaj inte bra så vi fick en ny tid den 12/8 för att kolla vikten igen hoppas hon gått upp som hon ska då annars får vi se vad sköterskorna säger vi ska göra. Nu fick vi tipset väcka henne var 3:dje timme så vi får i henne mer mat. Dock sa dom inget om hennes sovvanor det var ok att hon sov hela nätterna bara vi gav henne 1 extra mål mat på dagen. Så vi ska försöka ge lite mindre portioner oftare hoppas det hjälper. Men annars hade hon vuxit 1cm.

Dock sov hon HELA bilresan inte ett ljud kom över henne, måste bero på att Thomas var med?! Sedan när vi kom hem matade vi henne, packade upp och begav oss ner till Sperlings pizzeria käkade där och gick hem igen blir väl en promenad på ca 8km och hon sov hela vägen igen... vadan detta? Vi är ju vana vid lite mer vaken tid och lite kink men nu vill hon väl visa sin bästa sida =)

Nu blir det till att bara chilla i soffan vid tv´n och datorn är trött ikroppen efter dagens bravader, man blir slut av att bara vara i denna värmen och gå i relativt rask takt gör en trött.

Hemmåt igen

2009-08-06, 12:12:21 / Kategori: Allmänt
Så nu är killen ute på promenad med hunden och ska även möte upp Thomas sen bär det av hemmåt igen.
Har ju en tid att passa, hoppas nu att tösen gått upp som hon ska (runt 300gr som hon gjort dom andra veckorna) annars får vi ändra hennes sömnrutiner att hon inte sover sina 10h varje natt.
Svea sover och är matad så förhoppningsvis vaknar hon inte förrns vid åsen då man får lock i öronen, vilket får henne superilsk men förstår henne det gör ju ont. Och allting ska vara nerpackat...
Tror allting är inplockat i kyl, diskmaskin annars farmor får du skälla på P =)



Häljarp

2009-08-05, 23:36:03 / Kategori: Allmänt
Vi kom iväg lite senare än vi trodde ner till Skåne eftersom när jag vaknade var klockan 09:40... Svea sover verkligen nätterna igenom nu idag hela 10h... borde ställa kl när vi ska iväg annars kommer vi glömma nåt viktigt snart.
Men vi tog det lugnt jag packade det sista medans tösen sov efter maten, killen diskade och snabbdammsög... Kom väl iväg runt 12 tiden tror jag.

Vädret var ju kanonfint så min katt ville gärna ut, stackarn får vara inomhus nu i 2dar, han kommer vara galen när vi kommer hem. Kan inte släppa ut honom eftersom grannarna släpper in honom i trapphuset och där finns det varken mat eller vatten ju. Klart man kan fixa kattvakt men går inte bara för 1 natt titt som tätt, blir bara strul och jobbigt med nycklar hit och dit då vi inte har 3 nycklar som alla andra på Vallås. Så nej han får klara sig inomhus.

Vi körde inom killens farmor direkt och tog en kaffe med kaka. Sen körde vi ner till Borstahusen och gick där en sväng med barnvagn och gammelfarmor =) får hon komma ut lite. Va ett sånt typiskt snobbigt ställe (som stank tång usch fy och blää), nej hellre en fin liten insjö med vindstilla och inte så mycket folk för min del. Tyvärr kan ju killen tänka sig bo sådär men inte med mig i af...
Var väl i Häljarp runt 16 tiden kanske och tog en runda med Eton efter blöjbyte och klädbyte på tösen då hon kräkt och najsat på sig stackarn... men klart man får passa på när man kör bil. Gick inom Ica och köpte kvällsmat och bröd till frukost så vi har imorrn.
Sen har vi bara chillat vid tv´n, jag har varit trött och slö idag inte haft lust med någonting.

Mina hormoner flyger verkligen hit och dit orkar knappt med mig själv emellanåt, så jag skulle nog behöva 1 månads semester från allting. Bara vara, slippa all tråkig vardag, alla måsten, allt tjat..... alla dessa "jag måste vara trevlig och umgås med er"....
Jag är ju social av mig i vanliga fall men nu av nån anledning skulle jag lätt kunna bara sitta hemma och bara vara vid min dator. Lagom social på avstånd.

Nej nu ska jag sova, börjar få huvudvärk.
Lång dag imorrn jag vet ju vad som händer efter Hallandsåsen en skrikande tös heela vägen hem. Eller rättare sagt till läkarbesöket på Bvc.

Tisdag.

2009-08-04, 23:39:20 / Kategori: Allmänt
Herregud vi köpte altså 2.4kg lösgodis + 4l cola + 2 påsar ostbågar på Godis på landet så nu ska vi klara oss på snask ett bra tag =D Dock räcker lösgodiset till mig är inte nåt fan av chips och sånt numera. Och allt är ju inte mitt vi köper varsin påse eftersom vi annars "slåss" om samma godis och vi äter i olika takt. Mitt kan lätt vara i minst 1 vecka medans killen är sån som har man nåt gott hemma ska det ätas upp på en gång.

Annars idag har vi bara chillat hemma, blev ingen promenad för jag blev sömnig efter maten och tog en liten powernap, så vid halv 9 var jag på benen igen så blev ca 1h sömn. *hihi*
Men jag är trött redan nu igen så ska strax sova igen.
Har i af packat väskan inför skånevistelsen imorrn bara toalettartiklarna kvar och Sveas mat.
Ska försöka hinna med att diska innan vi åker avskyr att komma hem till disk + då luktar det illa, även om det bara är Thomas som följer med hem så kan det i af vara lite rent här.

Hann med att prata en stund med mamma med, så på lördag blir det rådjursstek =) Mums! Var längesen jag åt vilt inget jag själv kan tillaga så man får njuta när man blir bjuden på det. Killen säger han aldrig ätit det så ska bli kul att se vad han tycker om det! Men han är inte så kräsen bara rent griskött han inte äter, så tror nog detta ska falla han i smaken.

Precis sett klart filmen Kate & Leopold på 3:an, den var bra. Brukar inte gilla romantiska filmer men denna har ju lite komedi i sig då funkar det. Tänk om man kunde i vissa fall ha en sån gentleman till karl som drog ut stolen, skrev gulliga brev...
Nu har min karl sina gulliga charmiga sidor absolut men med dagens samhälle funkar inte romantik från 1800 talet.
(han läser här över axeln och surar)

Nej nu blir det sängen, Natti natti alla.
Love You Darling.

Godis

2009-08-04, 11:23:44 / Kategori: Allmänt
Våran tös är verkligen som vi, hon bara sover och sover om nätterna, killen fick henne isäng lite efter 00 och jag vaknade vid 9 idag då hon låg och jollrade i spjälsängen =) Blev att vi alla 3 låg och mös en stund i vår säng med henne innan det var dax för blöjbyte och mat. Så sista tiden sover hon faktiskt hela nätterna igenom.
Dock är hon mera vaken på dagarna så kanske är det som gör henne tröttare...

Idag ska vi till Godis på landet dom öppnar kl 13, mitt godissug är enormt beror väl på mensen skulle jag tro. Igårkväll hade jag kunnat döda på en godispåse så kändes det, så för säkerhets skull handalr vi godis idag till mig.
Annars har vi inga planer idag, det är uppehåll i af så kanske blir en promenad.


Detta är vad jag och sambon har börjat göra ihop så vi inte bara ska sitta vid tv´n, datorn, xbox. Dock var det liiite för svårt motiv för mig längesen man pusslade så ögat är inte van att se. Men vi ska köpa ett till som är lite lättare motiv.




Veckan

2009-08-03, 22:14:59 / Kategori: Allmänt
Så nu fick man visst lite planer för veckan, vi åker ner till Häljarp på onsdagen för att passa Eton men vi kommer hem på torsdan igen eftersom vi ska på Sveas första läkarbesök då. Svärföräldrarna är iväg i Tyskland.
På hemvägen tar vi med oss Thomas, killens bästa kompis sedan x antal åt tillbaka, han ska sova här 1 natt i af. Ska bli skoj att se om tösen är snäll då eller om hon lever rövare så Thomas blir skrämd och aldrig skaffar barn själv. Hihi.
Men vi har ju bara träffat honom en snabbis nere i Malmö då vi var där och shoppade så ska bli skoj han kommer hit på sin semester.

Så veckan ser ut såhär förtillfället.

Tisdag:

Onsdag: Vi åker till Häljarp

Torsdag: Kommer hem igen + Läkarbesök kl 15:20

Fredag:

Lördag: Ev rådjursmiddag hos mina föräldrar + syskon

Söndag:


Ozzy vid sin älskade matskål.



Menlös dag

2009-08-03, 14:44:54 / Kategori: Allmänt
Guud vilket tråkigt väder det är..............
Idag har regnet öst ner konstant sen jag gick upp, dvs runt 10 tiden. Killen tog henne imorse för jag kände att jag sovit väldit dåligt, fick jag lite mera sömn i af. Ändå sov hon 10 timmar isträck så vi båda har ju fått mer sömn än vi är vana vid emellanåt.

Sedan åkte killen och anmälde sig arbetslös idag på ams, så nu börjar han stämpla igen.
Få väl se hur lång tid det tar innan det dyker upp nåt jobb.

Vi har tvättstugan idag mellan 17-22, så blir en tråkig kväll, men ska bli skönt när allting är tvättat och torktumlat. Vi har ju en tvättmaskin i lägenheten men som jag sagt innan så är den såååå seg 1 maskin tar ca 3 timmar...
Nu har ju tösen kräkt ner soffkuddar, täcken, sen har katternas filtar inte tvättats på ett bra tag dax för dom med och dom måste torktumlas annars blir man inte av med katthåren. Så det var lika bra att boka tvättstugan.

Så idag är en meningslös dag.

Fika & Kalasdax.

2009-08-02, 17:40:29 / Kategori: Allmänt
Ojoj en fullspäckad söndag har det varit...
Svea vaknade runt halv 8 var ju helt ok tid att gå upp eftersom killen tog henne inatt vid 4 tiden. Dock ville hon inte sova alls under fm mer än ca 30min.
Liz & Viktor föreslog frukost vid Särdals kvarn ihop och det lät mysigt vi har ju inte hunnits umgås nånting eftersom dom båda har jobbat röven av sig, men innan dom kom hann tösen kräka ner hela sig själv, mjukliften... jag höll som bäst på att byta och torka undan efter henne, samtidigt som killen mornade sig isängen. Så när dom kom stod jag i bara bh och mysbyxor, menmen sånt får man ta.
Men vi fick äta i lugn och ro i af även om Svea var vaken och sedan åt hon i lugn och ro och kräktes inte, tack o lov. Ibland undrar man om hon får behålla nåt när hon har sina kräkattacker.

Kl 13 hade jag lovat bort oss till Sara & Tommy, Sara fyller 28 idag, så det bjöds på smörgåstårta! Mums.
Hennes mamma var där med som är stammis på Espresso House som jag snackat mycket med sen innan och även en kompis till Sara med hennes son + pojkvän...
Så blev en del barn :) men trevligt, Svea sov så vi kunde äta i lugn och ro. Men förstår hon gjorde det eftersom allt hon sov på förmiddan var 30min.
Men vi väckte henne lite innan 16 eftersom Sara gärna ville hålla henne och det var ändå snart dax för mattime... Killen kommer bra överens med Tommy vilket är skoj och underlättar för då kan vi alla umgås utan det blir konstig stämning.

Kom väl hem för bara en lite stund sen.
Är helt slut faktiskt... man vänjer sig fort att bara sitta hemma och dega i soffan, men kommer man sova gott inatt.
Så nu har man hängt upp tvätten jag slängde igång vid 9 idag, nu ska jag chilla vid datorn lite innan man får äta kvällsmat. Sen är det ju dax för mig att sova... Dagen går fort när man har roligt!

Lördag

2009-08-01, 22:59:46 / Kategori: Allmänt
Sista dagen idag vi var hundvakt, skönt på ett sätt kan man bara tänka på sig själv och Svea inte ha extra koll på klockan när man var ute sist med hunden.
Hämtade henne vid 12 och gick då en långrunda på ca 1 timme, skönt för solen var framme hela tiden.
Idag var man utvilad med eftersom efter vi nattat tösen igår runt 23 tiden sedan sov hon till 09.30 !!! Jag fick väcka henne idag, helt sjukt hon sov så länge. Men både jag och killen hann ikapp med vår sömn, skönt det.
Annars idag har hon varit SÅ mammig, bara mig som gällt idag, knappt pappa fått hålla henne. Men det kommer väl dagar då det är tvärtom så jag ska inte klaga.

Sen bestämd vi oss för att äta på Burger King....... altså det är det SÄMSTA stället i hela Halmstad ang service och renlighet. Efter vi gjort beställningen och väntat i ca 20min fick vi gå fram och fråga efter vår mat, killen vi beställde av stod i köket och såg allmänt lam ut... våra hamburgare hade varit klara (vi höll koll på skåpet) i minst 10min, dom försökte ge oss dom men NEJ TACK vi ville ha ny varm fräsch mat så dom fick snällt göra om våra hamburgare. Som kompensation fick vi lite dipsåser och tjejen som kom ut med det var trevlig.
Men Mc Donalds Eurostop är vår favorit där går det fort, man får det man beställt och det är rent i lobbyn.
För känns som om BK policy är "glömma lobbyn" likadant är det överallt där vi varit dvs Lund, Milstolpen...

Första besöket på BK då hade jag bara 1 kött i min Double cheese whopper.... och dom tog inte kort då...
Så ska dom inte kursa detta året för dom nog höja sin standard på personalen.
Jag äter gärna på BK men gör det då i Skåne för här duger det inte som det är nu.

Steven Segal

2009-08-01, 22:25:09 / Kategori: Allmänt
Killen kom med en schysst kommentar idag:

"du är den absolut bästa flickan i världen utan konkurrans"
eftersom jag ville se på en Steven Segal film utan att bli tvingad!!!!!!!!!! Vad säger man????

Hm killar har visst inte så hög nivå för vad en bra tjej är?!?!
Han borde veta att jag älskar action filmer så why not, visst "snuten i hollywood" gick med men dom filmerna har man sett x antal gånger ju.