Shopping

2010-11-30, 22:06:22 / Kategori: Vardag
Nix ingen stjärna idag heller för jag kom hem efter 19.30 och vi har visst inga spik.... Hur kan man bara äga typ en miljon olika skruvar men inga spik?

Ny är Esbjörns presenter klara :) Få se när vi kan åka och kolla efter Sveas. Men nu är hon såpass stor så gäller ju handla den när hon inte är med annars vill hon väl ha den direkt.
Dock har jag hjärnsläpp vad jag ska köpa till Pontus. Han önskar sig så tråkiga saker tycker jag.

Fick handlat nya vantar (igen) till Svea. Har bara 1 par jag gillar dom på Åhlens va skitkassa, så tror dessa blir bra har vi i af 2 tjocka tumvantar att köra med. Blev även strumpbyxor till henne, dom hon hade sen innan har blivit för små.
Till mig blev det 1 par strumpbyxor med för att ha under jeans nu i vinter, är man lite varmare och sen gjorde jag 2 nya hål i öronen. Eller har haft hål där innan men tog ut dom då jag töjde mina snibbar till 20mm men nu har jag bara 4mm öronhänge så tycker det känns lite tomt så blev 2 hål igen som sagt. Bytte även till mindre ringar i tragus.
Hittade även ett snyggt smycke till näsan men kan jag köpa sen, kör med ring nu tills det är dags att jobba sen får man väl se lite mera ordentlig ut ;)

Blev vi fikade på Espresso House istan, väldigt mysigt.
Tiden bara rann iväg så vid 19 ringde vi Viktor var han snäll och hämtade oss, slapp vi åka bussen. Svea sov när jag kom hem och gör det ännu så vi ses ju imorrn bitti.
Esbjörn var vaken så han har jag hunnit gosa med :) men nu sover han med.

Snart bingen för mig med, är trött och tänkte jag skulle orka upp halv 7 så vi kanske är i tid imorrn till dagis ;)

Tradera

2010-11-30, 11:12:50 / Kategori: Vardag
Lagt ut lite från kollektionen på tradera nu.

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=647873&listtype=Auction

Planera bättre

2010-11-30, 11:10:55 / Kategori: Vardag
Hm får nog ställa min klocka på 6.30 istället 7. Det tar ju sin tid få på sig allas ytterkläder och sen iväg till dagis. Kommer alltid runt 8.45-8.50 istället för 8.30.
Visst idag gick jag inte upp förrns 7.20 så då kan man inte bli annat än sen. Jag är lite slö på morgonen om någon missat det ;)
Även idag var Svea superledsen när jag gick :( hon är väl inne i nån separationsfas för innan har hon varit så glad och alltid sprungit in och lekt, knappt velat säga hejdå till en.
Men som igår ville hon inte hem så jag vet det vänder ju på några minuter efter man gått.

Kör sista maskinen idag med tvätt. Gött har man det gjort.
I eftermiddag ska jag in till stan möta upp Lizette så ska vi fika :) man får passa på nu när Pontus har fm vecka för sen ett tu tre är det jul.
Ska se om jag kan handla Esbjörns julklapp och kanske hitta nåt till Pontus. Ska i af köpa skal till min iphone 4 som är beställd. Borde komma idag. Ska bli skönt med ny telefon och nytt abonnemang kanske man har täckning i hela lägenheten och den går att ladda utan massa krångel.

Har nu fått HP varje dag i snart 3 veckor.... vi har ingen prenumaration på den.
Antingen lämnar dom fel varje dag vilket känns mindre troligt dom har ju listor på alla som är prenumeranter. (vi hade den innan i 3mån då vi fick det som julklapp förra året så hp klistermärket sitter kvar på dörren, men inte fått tidningen hela våren/sommaren/hösten så det har inte spelat roll då)
Eller så har nån tecknat en åt oss.... men borde man inte säg det då?
Jag är glad i af, har man nåt att läsa till frukosten :)

Ska vi försöka få upp stjärnan idag då?
Få väl se hur sent det är när jag kommer hem från stan...

Övertrötta

2010-11-30, 11:00:25 / Kategori: Vardag
Blev aldrig vi hann med julstjärnan igår.
Efter Svea sovit middag gick vi ut en runda, gungade även och så mötte Pontus upp oss med en nyköpt pulka :) Svea gillade den inte lika mycket som hon gör på dagis men berodde nog på vi varit ute nästan 1 timme och vi alla var kalla.
Väl inne började jag med maten direkt och Pontus roade barnen, även om Svea var mest med mig. Hon gillar vara med i köket.

Tror hon blev lite för övertrött igår eller för mycket frisk luft för hon var supertrött men när jag väl la henne så bara trilskades hon. Men Pontus hade somnat på soffan med Esbjörn på sig så vet inte om hon blev avis för det och ville ha sin pappas uppmärksamhet lite innan läggdags... hon ryckte ut Esbjörns napp i af så han vaknade sen var han ledsen ett tag. Så läggningen gick ju sådär...
Men lite efter 20 hade hon somnat i af.
Esbjörn hade svårt komma till ro, först hade han nog lite magknip och senvar han hungrig?! Ja det här med bebisar... man vet aldrig riktigt vad dom menar. Men innan 00 fick vi lagt oss.

På schemat idag

2010-11-29, 10:42:19 / Kategori: Vardag
Gjort:
Lämnat Svea på dagis- usch vad hon grät en massa idag :(
Sorterat tvätt och första maskinen körs.
Ätit frukost
Esbjörn sovit gott i vagnen.
Mejlat iväg önskelista så farmor vet vad barnen behöver ;)


Ska göras:

Sista julstjärnan ska upp i fönstret
Hämta Svea

Julskyltning

2010-11-28, 21:22:50 / Kategori: Vardag
Fick sovmorgon idag, så gick upp halv 10, men barnen vaknade inte förrns 8 så Pontus behövde inte gå upp alltför tidigt.
Svea har sovit hela natten igen :) Så skönt vi har hittat rutin igen och hon kommer till ro. Är en helt annan tös i har nu som är super glad och pigg och leker massor. Hon kanske insåg själv att hon behövde sömnen ;)

Klockan 14 kom Lizette & Viktor hit, vi höll på klä på barnen (det tar sin tid med vantar, overall osv) och Svea riktigt sken upp som en sol när hon såg Lizette. Evigheter sen vi sågs ju.
Åkte in till stan för att gå på julskyltningen, inte för där var så mycket. Tycker det blir mindre och mindre för varje år. Känns mest som en anledning för affärerna att ha öppet en dag extra. Men mysigt bara lulla runt med vännerna.
Svea hade sovit i 1,5 timme innan så hon hade energi idag och sprang runt på torget. Tur vi har en cerise overall så hon syns bland alla människor.

Vid 16 var det dags för mat så vi tog Harry´s och vi fick ett sofforna, kunde Svea sitta där själv med oss (slipper hon matstolen) och Esbjörn låg mellan mig & Lizette på soffan medans vi åt annars satt han i mitt knä. Var en del folk men ändå lugnt eftersom party folket kommer ju senare.
Inte varit ute och käkat sen Esbjörn föddes så var skoj få komma ut lite. Inte alla som vill vara barnvakt när han är såpass liten, blir ju lättare ju äldre dom blir.
Svea hade skoj på Harry´s fick papper och kritor i ett snapsglas som hon sedan drack sitt sodavatten ur, tills hon slängde det i golvet så det gick i tusen bitar. Åt lite vitlöksbröd och skrattade massor. Tror hon med tyckte det va skoj komma ut bland folk.
Esbjörn trivdes med han var så glad så :)

Sen bar det av hemmåt och klockan hade på nåt vis blivit 17.30, man såg Svea var trött men hon busade massor med Lizette. Tror hon saknar henne, för väl hos oss skulle ju Lizette gå vidare hem till sig så ville inte Svea komma till min famn utan klamrade sig fast hos Liz och bara grät. Riktigt såg att Lizette inte visste vad hon skulle göra och tyckte det va jobbigt... men väl inne och av med alla kläder var hon glad igen.
Blev ett litet bad och jag duschade samtidigt medans Esbjörn somnade på Pontus som också somnade till i soffan.
Sen blev det välling och idag hade hon lite problem med att somna men innan 20 sov hon gott.

Nu blir det film, Inception.
Tänk att lite sömn gör så att man orkar umgås med varann i soffan och glo på film ;) Igår blev det Resident Evil IV och Skrek 4. I förrgår kollade vi på Twilight Eclipse. Börjar komma ikapp med allt vi velat se sen i somras.


Sovit inatt

2010-11-26, 22:58:14 / Kategori: Vardag
Esbjörn vaknade till runt 21, så sen åt han sitt sista mål och somnade gott om till 7 på morgonen.
Svea vaknade vid 23 (samma tid som resten av veckan) och hon är supertrött men kommer inte till ro. Dock tror jag hon väntar på Pontus han kommer ju runt 00. Så fick resten av vällingen, ny blöja och sen la jag mig trots hon låg och småpratade i sin säng. Har inget minne av att Pontus kom hem så har visst somnat men han hade gått in sagt hej till henne och bäddat om henne och sen hade hon somnat.

Och ja vid 7 vaknade jag av Esbjörn och då sov Svea fortfarande! Herregud vilken lycka, det kändes ikroppen man hade sovit dom viktiga timmarna på natten.
Klart man var trött men väl uppe var man pigg inte som en sömngångare som man annars varit.

Förmiddagen var lugn, brukar vara det. Tar det lugnt äter frukost, fixar med disken, Esbjörn brukar sova igen han är inte morgonpigg av sig^^.
Vid 11 var Svea trött det såg man så då sov hon i 45min så vaknade när Pontus körde från jobbet. Och sen dess har vi haft full rulle under dagen.
Han kom hem med käk från Mac Inn och sen pälsade vi på oss och det bar iväg ut på promenad i snön. Nu börjar Svea uppskatta snön mera. Hittade en bänk med massa snö på som hon stod och lekte med. Dock blir hon kall fort hon rör ju sig inte så mycket. Så hon fick åka på Pontus axlar.
Men blev nästan 1 timme ute.
Sen gjorde jag varm choklad till oss och Svea fick banan. Hon älskar verkligen frukt, hon har fått in vanan nu tack vare dagis och vi är noga med att alltid ha hemma.

Visst sen säckade hon ihop och blev trött och gnällig men hon fick vara med mig när jag lagade mat, vi badade henne, och sprang rundor här. Så när klockan slog 18 då hade hon sin pjyamas och drack lite välling sen la jag henne.
Precis som igår inte ett knyst, inget lek hon bara la sig till rätta.
Det börjar närma sig magiska timmen 23, men vi båda är ju hemma så jag hoppas hon sover gott ändå till imorrn bitti.
Att vi lyckats vända dygnet.

Imorrn ska vi in till stan, tomten kommer till stora torg runt 12.
Ska även inom apoteket se om man kan köpa kortison nässpray receptfritt. Googlade bihåleinflammation innan, och alla punkter stämmer in på mig. Var ju bra i 2 dar, men nu är trycket tillbaka igen.
Hela tiden på höger sida under ögat så är så drygt och även tänderna ömmar :(
Måste bli av med skiten. Annars blir det ringa vc på måndag.

Kollade på Twilight eclipse innan idag.
Mmmm Jacob är en riktig pudding ;)

Pynt

2010-11-25, 19:59:27 / Kategori: Bilder
Så nu har man tagit fram det lilla pynt vi äger. Fast lika bra det är lite, för allt som Svea når får aldrig vara på sin plats, framförallt inte på fönsterbrädan. Känns som det mesta får hamna utom räckhåll.
Man hinner nog pynta massor ju äldre dom blir.

Köket

Sveas rum, enda som var helt i garn.

Vardagsrummet

Vända dygnet

2010-11-25, 18:15:28 / Kategori: Vardag
Skippade dagis idag för jag vet inte hur många gånger vi var uppe inatt med Svea.
Jag var astrött så hade absolut ingen ork pallra mig ut. Svea är ju pigg på morgonen men man vet att 2 timmar senare är hon som en hösäck.

Fick i af lite tips av ena läraren där hur vi ska få henne vända på dygnet, så tänker köra stenhårt på det nu ihelgen och hoppas på att det hjälper.
Vilket är inget sovande efter kl 14. Utan hellre vara ute låta henne gå (absolut inte åka i vagnen då somnar hon) vid 16-17 sen in ta ett bad och ge välling. Det funkade på hennes barn.

Men idag somnade hon bara till i max 10min i bilen när Pontus körde från affären och hem, vilket gjorde att hon inte ville somna om väl inomhus. Testade efter Pontus åkt till jobbet med vid 13.30 men icke sa nicke.
Så Esbjörn fick mat, Svea gröt och sen klädde vi alla på oss och var ute i 1 timme. Inte den roligaste promenaden gå hon grät och vägrade gå, så bar henne lite och sen fick hon gå ändå. Längsta timmen i allas liv tror jag hittills.

Väl hemma slängde jag ihop maten - snabbmakaroner, sås och hemmagjorda biffar. Lika bra hon får i sig riktig mat på kvällen så hon står sig längre. Esbjörn fick knappt äta ifred då hon bara skrek och skrek av trötthet.
Tappade upp ett bad och det varade knappt i 15min sen var hon påklädd i pjyamas.
Gjorde välling bara för att och hon drack knappt 30ml, sedan la jag henne. Då var klockan 17.30.
Inte ett knyst har hon sagt. Tror hon somnade innan jag gick ut.
Hoppas hon sover hela natten eller i af bara vaknar 1 gång.

Låter kanske superelakt tvinga henne vara vaken, men vända rätt på dygnet är svårare än man tror. Det är så mycket enklare vara uppe sent och sova längre. Men detta som varit funkar inte för någon av oss, hon orkar inte med dagis.

Esbjörn fick sen med pjyamas och lite mera mat, han åt ju inte allt innan.
Han somnade under tiden.
Herregud vilken tystnad det blev, mina öron nästan ringer av allt gråt och skrik jag haft sen 15 tiden.

Imorrn jobbar Pontus över 6-12, inte mycket sömn för honom då han kommer hem 00.
Men ger lite extra cash till jul.
Vi får nog tyvärr handla julklappar den 23 för vi behöver köpa nya däck till bilen, mönstret är inte godkänt på dom som är på nu. Så tills nya däck är på kör jag inte bil. Inte så länge det är snö i af.
Och ja däck till vår bil kostar en del :( inte vad jag hade tänkt lägga denna lönen på om jag ska va ärlig.
Men vi har redan bestämt vad vi ska köpa till barnen så går fort fixa det.

Hängig

2010-11-24, 22:18:39 / Kategori: Vardag
Svea vaknade precis innan Pontus gick till jobbet, 13.20 och direkt ordnade jag lite banan och päron som vi åt i vardagsrummet eftersom Esbjörn höll på att somna där. Han vill gärna man sitter nära honom och håller sin hand på honom då kommer han fortast till ro.
Fastighetsskötaren kom idag med en ny tröskel till köket då den gamla hade en spricka i sig som bara blivit större och större sen vi flyttade in. Antar Sveas lära-gå-vagn inte gjort skadan mindre. Sen ska vi få en mellan hallen och Sveas rum men han behövde beställa den, så få se när den kommer. Skönt så ser det fint ut i alla rum.

Tycker Svea har varit så hängig idag inte alls varit på humör, inte velat leka inget så tänkte jaja hon kan väl få sova lite hon vaknar ändå inatt som alla andra nätter... Det slutade med vi alla sov och jag vaknade 18.20. Herregud 2 timmar sov vi. Jag vet vi alla behöver det säkert, men känner mig så jäkla usel som inte kommer utanför dörren ut i snön, till nån lekpark eller vad som.
Vart finns orken? Energin?
Tyvärr vet jag att ju mer håglös och instängd man blir desto mer föder det beteendet att fortsätta. Visst Esbjörn hostar så man blir mörkrädd och nyser en del.
Svea snorar än (men kan dom göra hela vintern ju) och idag visade sig innan jag la henne hon hade 38,5 i feber, men ändå frisk luft är bra för barn. Man behöver ju inte direkt umgås med andra.
Inte för jag gjort det på 1 vecka ändå....

Längesen man bara åkte iväg eller bara var med Svea.
Blir inte samma sak gå till lekplats nu med vagnen även om han sover så vaknar han när vagnen stannar så får man gunga och vagga vagnen omvartannat blir inte bra alls, man märker Svea tappar intresset så fort, tycker inte det är skoj då.
Skulle vilja hon fick åka pulka som dom andra men jag fixar inte köra vagnen med en hand :/ och Esbjörn är ju för liten åka i enkelvagnen nu då den inte har nån liggdel. Men få väl se om man kan kanske bädda ner honom på nåt sätt för blir det lika mycket snö som förra året då kan hon lika gärna åka pulka som sitta i vagn.

Rörig morgon

2010-11-24, 21:36:43 / Kategori: Vardag
Bara för jag skrev om ord idag kom det ett nytt, bara sådär när vi åt mellanmål. Bajs. Inte för att hon hade gjort det men ett steg på vägen kanske hon säger det nästa gång hon gjort det.
Hej och hejdå kan hon med.

Morgonen var lite rörig, hade inte ställt klockan och vaknade 7.40 men Esbjörn sov så jag tog bara Svea gjorde oss iordning och sen gick vi med vagnen.
Var skönt väder ute trots det var kyligt och massa snö, men ingen blåst tack och lov.
Väl på dagis gömde hon sig lite bakom några jackor men eftersom dom höll på duka av frukosten sprang hon in, den vill hon inte missa.
Nu när hon vaknar mitt i nätterna så visst hon får lite välling då om det gått många timmar vilket gör hon knappt äter en halv flaska välling på morgonen, och sen blir hon hungrig och kinkig på dagis så hon brukar få en smörgås när hon kommer.

Hemma igen hade Esbjörn kommit upp och ätit.
Pontus hade fått sitt mediacenter idag så han kopplade ihop det med tv´n. Blir det enklare för oss kolla på filmer och serier.
Tycker förmiddagarna bara springer iväg och sen var det dags hämta stumpan på dagis.
Idag somnade hon direkt när hon kom hem, och sov 1 timme.

Lärdom

2010-11-23, 22:38:41 / Kategori: Vardag
Svea lär ju sig nya ord hela tiden och dom gamla lär hon uttala renare.
Idag tog hon fram en liten hund i en nyckelring och sa "ovvovv" (voffvoff). Så hon ser nu skillnad på katt och hund innan var allt baaoo (mjaou).
Whiskas kör ju en reklam ganska så mycket nu och så fort den kommer springer hon fram till tv´n och säger baaoo.
kåka - kråka
bija - blöja tror jag, hon började med det å skötbordet när hon höll en i handen.
liebo - lillebror
mamma och pappa såklart kan hon.
Mamma används när man vill nåt som tex mat eller jag ska ta upp nåt. Pappa säger hon mest rakt ut när han är på jobbet.
dä - där

Kanske är några fler, minns inte just nu.
Men roligt i af det kommer mer och mer. Hon har även kopplat att när hon vill nåt tar hon ut nappen och pratar, blir det lite renare men inte alltid man förstår. Annars är hon bra på att sluddra bakom nappen.

Esbjörn har börjat gripa i saker som handduk, filt, snutte ja det som finns i närheten.
När man matar honom ska han hålla i flaskan.
Han är väldigt med rör på huvet för att lokalisera vart ljudet kommer ifrån och skrattar gärna när man busar med honom. Börjat köra lite titt-ut med honom, slutar oftast med att Svea vill jag leker med henne.

Glada barn

2010-11-23, 21:45:09 / Kategori: Vardag
Lämnade Svea idag på dagis, gick bra. Pontus var hemma med Esbjörn och dom 2 sov.

Ringde och kollade med fastighetsvärden när han hade tänkt dyka upp få in min diskmaskin och han hade skickat ärendet vidare till Crendo. Vid 12.30 hade ingen varit här så ringde igen (som tur va) och sen bara 1 timme senare stod dom här.
Mindre glada dock. Är ju Crendo som ska sköta allt sånt med vatten så inget läckage sker så fastighetsvärden skulle inte tagit ut den igår... och sen brukar dom ha diskmaskinen i lägenheten medan han hade kört ut vår i trapphuset. Nu blev den inte stulen, men kunde blivit ju.
Man får höra en hel del av att ha hantverkare här ;) Men är så glad nu när den är ikopplad och har kört allt som stod på diskbänken. Så nu ser mitt kök ut precis som det ska, rent och fint!

Svea hade inte gillat maten idag så hon ville såklart inte somna när hon kom hem.
Fick äta lite resten sen igår och spralla av sig så vid 13 tiden somnade hon gött. Hon sov igenom när Crendo var här och slamrade, haha, då är man trött.

Vilken skillnad det varit på henne idag, hon har haft energi till att leka nu när hon fått sova i sin säng. Dock fick inte Esbjörn det...
Han var så superövertrött eftersom han varit vaken i säkert 3h isträck och jag hade lyckats vagga honom till sömns, så går jag ut i köket för att fixa lite mellanmål och Svea är till en början med mig och sen bara hör jag Esbjörn gråta.
Då har hon hoppat upp isoffan, dragit ner suffletten på liggdelen och väckt honom. Han sov knappt i 15min.
Det gick ju det med men han somna till i bilbarnstolen när jag lagade mat så lite sömn fick han idag.

Varit en sån stor skillnad idag från igår.
Glada barn = glad mamma och det hjälper ju såklart till att det har släppt i bihålorna och nu hjälper näsdropparna!
Så badade båda barnen idag och Svea la sig lite efter 18.30 och Esbjörn somnade 20.15
Betyder lång egentid för min del.
Lovely.

Bild

2010-11-23, 11:15:09 / Kategori: Bilder
Han har inte kommit i tidningen, men ligger i af på deras hemsida!

http://hallandsposten.se/folkfamilj/varabebisar/1.1034223-vara-bebisar


Snutte

2010-11-23, 11:09:39 / Kategori: Bilder
Esbjörn är väldit snuttig så allt han kommer åt snuttar han på som filtar, kuddar mm. Men försöker ha hans elefant snutte till hands för den älskar han. Ja ni ser ju själva hur han behandlar den ;)

Balder behöver värme och ligger på min laptop när den inte används...
Katter säger jag bara.





Sitter fint och äter :)

Golvet

2010-11-23, 11:07:15 / Kategori: Bilder
Nya golvet.


Trött

2010-11-23, 11:02:21 / Kategori: Vardag
Gick bra igår äta i vardagsrummet, Svea fick sitta på sin tummenstol och hon såg superglad ut och känner sig nog lite stor av att få sitta på en stol istället för i barnstol.
Blev supersnyggt i köket tycker det blev bra kontrast med mörkt golv och ljusa tapeter och vita luckor :)

Märktes dock Svea var trött eftersom hantverkaren blev inte klar förrns runt 15 så hon somnade på mig i kanske 1 timme, men hon sov ju inte lika bra eller djupt som annars.
Så vid 18 fick hon sin välling och jag matade Esbjörn samtidigt. Hon började ihelgen att dricka sin välling själv, vi har ju alltid haft henne i vårt knä men nu visade hon att hon ville absolut inte det.
Och då tänker jag inte tvinga henne heller. Så nu sitter hon bredvid en lutad mot en kudde och dricker själv :) Hon har blivit så stor vår tös. Men smidigt denna veckan när jag är ensam då kan båda äta samtidigt utan n¨ågon av dom hinner bli superhungrig och ledsen.

Kvällen gick sådär, Esbjörn ville inte alls komma till ro. Ändå hade han knappt sovit under dagen.
Så jag av honom för mycket mat (klantiga jag) så han fick magknip - första gången för honom - och vid 00.30 slocknade han rent utmattad av skrik.
Svea var uppe från och till men Pontus tog henne när han väl kom hem och hon fick med mera mat sen kom hon också till ro.
Kan säga när det väl blev tyst däckade jag rent ut sagt, man sover inte längre, man är nog mera i koma för vaknar inte så lätt längre av minsta lilla pip utan nu hinner barnen verkligen gallskrika sen vaknar man.
Känns sådär men min kropp är helt slutkörd.
Allt jag just nu orkar tänka på är typ sömn.
Har ingen lust, ork eller motivation till något annat. Frågar någon en om t ex jul el julskyltning är det så långt borta för mig, kan inte bestämma nåt för har jag ingen ork blir det ändå inte av.
Får väl vara glad om man blir frisk innan året är slut.

Samtal

2010-11-22, 18:38:44 / Kategori: Vardag
Hela familjen traskade till dagis idag eftersom vi skulle ha utvecklingssamtal med Malene. Svea gick in efter ett litet tag, hon är alltid lite skeptisk efter en helg.
Vi satte oss i ett annat rum, och Esbjörn låg i sin vagn och sov (trodde vi), men Malin ville gosa med bebis så hon hade honom. Och Svea hade kramat honom och stolt visat upp sin lillebror för dom andra barnen :)
Bebisar tycker visst alla äldre barn om på något vis, så Esbjörn fick väl knappt en lugn stund ;)

Var bara positiva saker dom hade att säga så som hon är alltid glad, skrattar gärna och ofta, tålig, självständig och väldigt trygg i sig själv. Sånt man fått höra lite innan vid hämtning, men alltid lika skoj få höra igen hon trivs så bra!
På detta dagis är dom med tills dom är 4år, så det känns med toppen eftersom vi trivs så bra med personalen.

Gick inom Ica på vägen hem köpte frallor till frukost och efter det påbörjade golvläggaren sitt jobb och jag la mig.
Mår redan mycket bättre, men känner jag tänker passa på vila så mycket jag bara kan så jag blir helt frisk denna gången!
Blev bara 45min sömn, sen var Pontus tvungen hämta Svea på dagis och Esbjörn var nyvaken så jag fick snällt gå upp...


Golvet klart

2010-11-22, 14:38:55 / Kategori: Vardag
Sådär då var det nya golvet på plats :)
Kan ju säga det har känts lite rörigt och man har bara kunnat vara i vardagsrummet så borde tänkt på hittat en lekkamrat vi kunde vara hos idag.
Men det gick ju.

Svea var nyfiken kikade på honom lite, sicksackade mellan kyl/frys och spis som stod i hallen och samtidigt var hon sjukt trött. Lyckades mata Esbjörn och få honom till att somna sen kunde jag bära och vagga henne till ro så hon somnade på mig och sen halvsattlåg jag isoffan.
Och när han golvläggaren gått la jag henne i sin säng, men nu bara efter 10min där verkar hon inte vilja sova mer. Men fick nästan 1 timme så hon ska klara sig på det idag.

Dock sätter dom inte tillbaka diskmaskinen förrns imorrn fm så mitt kök med redan disk i kommer se förjävligt ut till imorrn, hoppas jag hinner köra den innan Martina kommer på eftermiddagen bara.
Sen hur jag ska trolla ut köksbordet till köket vet jag inte för Pontus har ju åkt till jobb och kommer 00 inatt. Men vi får äta i vardagsrummet annars.
Allt löser ju sig.



Slöa

2010-11-21, 18:05:23 / Kategori: Vardag
Idag har varit en slö dag, precis som söndagar ska vara.
Önskar bara jag vore frisk (börjar bli på tiden) så man hade lite ork. Mådde ju bra i säkert 3 dar och sen fre-lör började bihålorna spöka igen och igår var det helt kört.
Svea är uppe om nätterna igen, så man får ingen bra sammanhängande sömn och dagen börjar ändå vid 8. Känns sådär bra i kroppen.
Så idag efter vi käkat lunch ute och varit inom en snabbis på Arken Zoo (Svea var helt hänförd av akvarierna) så tog jag 2 panodil och sov i 2 timmar. Även Svea och Esbjörn sov, så Pontus har fått umgås med sig själv och tv´n.
Trycket har lättat lite i bihålorna men känner mig helt färdig :(

Svea har varit supermammig idag med, allt jag gör ska hon vara med på så hon hjälpte oss tömma köket eftersom dom kommer imorrn fm och lägger det nya golvet.
När jag duschade, duschade hon med.
Men hon är inte heller fit for fight märker man, redan lagt henne för hon var helt slut trots hon sov i eftermiddes.

Ska väl fixa lite kvällsmackor nu (matlusten är inte på topp) och kolla Smallville.


Svea leker under skötborder innan det såldes.


Typiska Svea bilder.

Barnen mina

2010-11-21, 17:58:07 / Kategori: Bilder
Svea ute i snön igår och lille Esbjörn.






Nya sakerna

2010-11-21, 17:56:33 / Kategori: Bilder
Äntligen lagt över bilderna sen vi gjorde om här.


Sveas rum med nya hyllorna och spegel från Ikea.


Hallen med dom nya mattorna, kan ju säga katterna ligger aldrig på golvet som ni ser ;)


Katterna vräker sig i varsin hörna av soffan :)
Och Svea ligger och läser bok och stör Balder.

Sjukling

2010-11-19, 12:04:43 / Kategori: Vardag
Stumpan vaknade vid 3, men hon ville bara ha lite mera välling och ny blöja sen somnade hon om.
Esbjörn däremot vet jag inte vad han hållt på med inatt, buffat och bökat så täcket helt åkt av så han var klarvaken vid 4. Så han fick med mat men somnade nog inte förrns närmare 5....

Och när Pontus gick till jobbet 5.30 vaknade Svea igen. Men la henne i vår säng och hon somnade om där.
Själv har jag vaknat till och från, sover inte alls bra när vi har Svea i sängen och sen har Balder skrikigt som fasen utanför han ville in, men pallade inte gå upp släppa in honom för jag ville inte väcka Svea. Och så höll vi väl på till 9.30 då Esbjörn vaknade och var hungrig.

Ganska så pigg ändå idag efter en rejäl frukost.
Men Svea har nästan 39 idag i feber :( så hon är hur hängig som helst, vill bara bli buren och sova. Redan sovit 1 timme till.... så blir en lugn dag hemma idag.

Så lär inte bli nån resa till Kristianstad imorrn, jag som sett fram emot det.
Nu tycker jag det med räcker med förkylningar/sjukdomar till Svea, hon hinner ju inte bli frisk förrns hon är dålig igen.

Lekdag

2010-11-18, 19:58:58 / Kategori: Vardag
Har haft Alexandra & Elin här i förmiddes och det var superskoj att ses :)
Hon hade med sig ostfrallor så vi började med att käka frukost och tjejerna åt dom med. Sedan lekte dom på Sveas rum. Vi kom fram till vi har nog inte setts sen ibörjan av Oktober pga  vi har varit sjuka och hon varit på kurs och jobbat.
Tycker tiden springer iväg så fort man hinner inte med, och sen inser man bara att oj vad längesen man träffade den och den. Försöker ju träffa mina vänner så ofta det bara går nu, sen när mammaledigheten är slut vet man inte alls hur man kommer jobba/plugga och då lär ju ens egentid minska drastiskt.

Svea slocknade direkt efter dom gått runt 12 och sov lite mer än 1 timme. Elin hade visst sovit 2 ;) Det tar på krafterna leka med varann.

När Pontus kom hem höll jag på med maten och då tyckte han Svea var varm och efteråt kollade jag och då hade hon 38 i temp. Hmm, vad är nu detta då?!?!?
Så hon somnade igen, brukar inte låta henne sova på eftermiddagarna men hon var supertrött och ledsen. Esbjörn var nymatad och sov han med så även jag och Pontus la oss för att vila.
Och jodå jag vaknade av att Svea väckte oss 2 timmar senare, klockan 18. Herregud, det va denna dagen.
Men vi behövde nog alla sova, känner jag har en helt annan energi nu, annars brukar man sitta halvdöd isoffan när Svea lagt sig.

Dammsög lite snabbt när vi alla kommit upp, och sedan blev det bad för gumman och en dusch för mig.
Svea har fortfarande 38 i temp så får väl se hur natten blir och hoppas på hon mår bättre imorrn.

Nu ska vi fixa lite kvällsmackor och sen får man passa på umgås med Pontus kan ju inte direkt säga vi setts idag eftersom vi sovit ;)

Nyhet.

2010-11-18, 12:30:19 / Kategori: Vardag
Dagens nyhet:

Dom ska totalrenovera vårt badrum nästa år!!!

I-landsproblemet från Pontus:
Men vart ska vi då bajsa......................

Suck.
Han kan inte ens glädjas i en sekund innan han på problem. Det lär vi ju få veta när det är dags.
Men så gött det ska nämligen bli helkaklat från golv till tak inte bara till hälften som nu.

Fotografering idag

2010-11-16, 22:23:07 / Kategori: Vardag
Svea råkade somna i vagnen på väg hem, så att när jag väl var hemma gick det inte lägga henne. Så hon fick vara uppe eftersom Esbjörn vaknade och var superhungrig.

Bestämde mig för ta bussen in till stan och fota Esbjörn så han hamnar i Hallandsposten (blev inte av sist då det var sjukt mycket folk) och det gick smärtfritt åka buss. Dom båda halvsov och det var ganska så folktomt på bussen. Vagnen tar ju upp ganska mycket plats så avskyr när bussar är överfulla, det är ju inte direkt så att folk flyttar på sig när man ska av/på.
Var bara 2 personer före oss så behövde knappt vänta 15min sen var det vår tur. Han var jätteduktig på hålla upp huvudet. Blev inget riktigt smajl, mera lite halv om halvt.
Så om 2-4 veckor kommer han i tidningen.

Pontus kom och mötte oss efter jobbet så traskade vi in till stan. Köpte vantar och en halsduk till Svea. Kan vi alltid ha ett par tumvantar på dagis och ett hemma. Har ju kört med fingervantar nu ett tag men det börjar bli för kallt för dom nu.
Blev vi käkade på Sibylla med, sen körde vi hemmåt.

Gud vad det börjar mörkna fort nu, var hemma 16:30 och det kändes så mycket senare eftersom det var så mörkt :(
Tycker det är så trist med detta mörker.

Annars ikväll har jag och båda barnen badat och Esbjörn har fått feber efter vaccinationen så han fick lite mat och en ipren (panodilen hade jag bara i Sveas vikt...) sen så somnade han gott.
Svea slocknade som ett ljus vilket inte är konstigt då hon totalt sovit idag 20min. Blev hon somnade i bilen på väg hem från stan, trodde det skulle göra så hon ville vara vaken längre, men nej dagen har tagit ut sin rätt utan välbehövlig sömn så hon har varit supertrött hela kvällen.

Gick även igenom mina byxor, insåg idag att leggings är liiiite för kallt numera.
2 par passade, dom andra kom inte ens över låren... så blir ges till myrorna. Men ska nog ändå köpa tjockare strumpbyxor som man kan ha under om vintern nu ska bli så kall som dom säger. Tycker jeans värmer inte direkt.
Vill inte köpa nya byxor än, kan jag ta efter jag börjar träna när man vet lite mera vilken storlek man har.

Nej nu blir det sängen, hoppas på en bra natt inatt med :)

Vill ha

2010-11-16, 21:00:37 / Kategori: Vardag
Hittade detta idag i tidningen.
VILL HA
Av 2 anledningar, lagom med yta och bra med rum. Lite coolt med en uthyrningsdel -  fast kanske risk för att Svea inte flyttar hemifrån utan hon bara flyttar dit ;)
Och för att på den gården max 30sekunder bort bor underbaraste Annelie med familj. Vi ses så sällan nu så hade varit underbart och så enkelt bo så nära.
Ingen som vill ge mig lite pengar??? ;)
http://www.hemnet.se/beskrivning/1002966?r=3

3 månader

2010-11-16, 11:26:12 / Kategori: Vardag
WOHO!
Svea sov hela natten inatt! Vilken skillnad man känner själv i kroppen. Enda gången jag var uppe var för att rätta till Esbjörn och ge honom nappen som jag alltid gör varje natt, men det tar max 2min sen sover man igen.
Så 7 vaknade Svea och man riktigt såg hur pigg hon var trots hon var nyvaken.

Gjorde våra vanliga morgonsysslor, Svea fick välling och blev påklädd sen gjorde jag mig iordning.
Esbjörn väckte jag 7.30 så han fick morna sig i lugn och ro och sen fick han med mat. Skönt ta allt i lugn takt på morgonen och komma i väg i tid!

Efter jag lämnat Svea gick vi inom Ica handlade frukost till mig, sen bar det av till Bvc. Är ju öppen mottagning från 9.30 men kom innan och skönt komma inomhus nu när det är så kallt ute.
7835 väger han nu och är 64lång! Följer sin kurva perfekt.
Var ju vaccinering idag med då han är 3 månader, klart han blev ledsen men han var inte så hysteriskt ledsen och det hjälpte krama honom.
Min duktiga lilla kille.
Fick sitta kvar i 15min efter (alla bvc kör olika för med Svea gjorde vi aldrig så) ifall det blir nån reaktion, men hände inget så sen kunde jag äntligen traska hemmåt och då somnade Esbjörn.
Han hade ju varit vaken sen jag väckte honom så han var riktigt trött.

Har hunnit käka mina frallor och han sover ännu.
Snart ut igen i kylan för att hämta hem gumman.

Piggare

2010-11-16, 11:16:36 / Kategori: Vardag
Svea sov hela 1,5 timme igår efter dagis och sen hade hon massa ork :)
Vi byggde lite med tågbanan och hon "matade" mig och sina nallar. Hon är så söt när hon springer omkring med sin mugg och sked och sträcker fram den till t ex mig och säger "mmm". Snart börjar hon väl mata Esbjörn med.
Sedan hjälpte hon mig när jag lagade käk tills Pontus kom hem, inte för hon åt så mycket. Just nu är grönsaker godast och sås såklart, köttet smakar hon bara på sen åker det ut igen.

Jag tvättade ju igår och för en gångs skull slutade jag inte efter nån maskin som jag brukar (eftersom jag tröttnar) så allt blev tvättat och korgen är tom för en gångs skull!
Bara det trista kvar... vika och läggas in i garderoben. Suck. Men kan vi ta en annan dag ;)

Som alltid runt 17 blev Svea trött, men fick lite gröt och sen badade hon. Fick lite ny energi och hon somnade som en stock lite efter 19, så skönt se hon börjar bli sitt pigga gamla jag igen.
Esbjörn är en riktig kvällsbebis, han ligger och gurglar och skrattar fram tills 21 på kvällarna men sen somnade han.

Under dagen mår man bra men så fort det blir kväll får jag ont i mina bihålor och sen kommer huvudvärken :(
Så tog 2 panodil igår och då släppte det värsta tack och lov.

Dagis igen

2010-11-15, 13:08:23 / Kategori: Vardag
Svea vaknade till och från mellan 00-01, tror hon drömmer en massa för hon verkar inte riktigt vara vaken. Men hon somnar om ganska omgående som tur är.

Klockan 6 var det morgon tyckte hon men bytte bara blöja sen testade jag lägga henne i vår säng och vi mös där tills min klocka ringde vid 7.
Var på dagis lite efter 8.30 och förvarnade dom om att hon kunde bli trött då hon sover så dåligt numera, och mycket riktigt ringde dom lite efter 11 och sa hon bara satt i deras knä och halvsov.
Min lilla plutt då.

Dock satt jag och matade Esbjörn så han fick ju ätit klart sen gick jag och kom väl lite efter 11:30. Hon hade ätit 3 korvbitar, alltid nåt, sen så gick vi hemmåt och hon somnade i vagnen. Men kunde klä av henne och lägga henne i sängen och sen dess har hon sovit så är ju 1 timme sen.
Men vi får ta det som det kommer, dom får ju ringa mig varje dag i såna fall men huvudsaken hon hinner vara där en lite stund och leka så hon inte glömmer av dagis helt.
Bestämde även att på måndag ska vi ha utvecklingssamtal på dagis.

Annars blev det frukost för min del hemma, Esbjörn hade somnat i vagnen så han sov gott i den i hallen.
Jag passade på sortera tvätten och kör för fulla muggar mina högar idag. Blir ju en del när alla är hemma och vi bytte sängkläder nu ihelgen med.
Sen la jag mig för att vila, gäller att passa på nu när man inte riktigt får sin sömn nattetid. Så nu känner jag att jag har lite mera ork.

Fars Dag

2010-11-14, 19:31:51 / Kategori: Vardag
Alltid trevligt med besök, blev dock vi satt uppe snackade till lite efter 01... vid 05 började Esbjörn vakna till och han fick lite käk och då vaknade även Svea med.
Kan inte direkt påstå jag mådde bra då, var så sjukt trött så jag mådde illa. Matade i af Esbjörn och sen la jag mig så var Pontus uppe med barnen och sa även hejdå till Ida. Hennes båt från Göteborg skulle gå kl: 9 så hon for tidigt.
Sedan runt 10 vaknade Svea igen och då klev jag upp tog barnen. Hon hade somnat om innan 7 igen, lilla fisen är så trött så trött.

Vi åt frukost och bara mös alla 3 så lät jag Pontus sova till 12.
Sen väckte jag och Svea honom, han fick en hood tröja av mig, http://www.staydirt.se/website1/sv/zip-hoods-WAX/zip-hood-dragon,-blackred.php. Inte för han är nån märkesmänniska egentligen men jag är väl lite sådär. Hade man haft råd hade man ju bara haft Ed Hardy och Sinful i min garderob ;) Men när det är jul/födelsedagar brukar jag unna honom lite finare kläder!

Stack till Flygstaden och handlade lite småsaker som mjölk, toapapper, bröd så man har nu sista veckan innan lön. Och så käkade vi på Burger king, var en hel del folk där idag. Annars är det ofta helt folktomt tycker jag.

Svea sov max 5min idag i bilen eftersom vi inte hade med någon napp till henne, så hon har varit helt slut i kropp och knopp. Men tror det behövs så hon kan sova gott en hel natt. Innan hon började på dagis sov hon knappt middag, enda är man får sysselsätta henne så hon håller igång hela tiden.
Men vid 18 gav hon upp, då blev det knappt en halv flaska välling och så somnade hon på stört.
Dagis imorrn, så hoppas hon i af sover till 06 så hon har ork, men får väl förvarna dom annars att hon kanske inte kommer ha ork. Är ju bara annars hämta hem henne tidigare.

Nu är Pontus iväg med Liz & Viktors hundar på en långrunda.
Esbjörn håller på vakna till liv, han har knappt sovit han heller under dagen. Så nu vill han nog ha mat :)

Fix och don

2010-11-13, 22:34:49 / Kategori: Vardag
Fixat och donat hela dagen idag.
Men känne superbra nu när här är rent och fint och alla saker är på plats.
Svea var lika duktig idag och var med och byggde ihop sina hyllor :) sen satt hon på min höft när vi borrade. Just nu är borren läskigare än vad den nya dammsugaren är. Vi har låtit den nya dammsugaren stå framme så nu vågar hon peta på den och dammsuger man skriker hon inte längre hysteriskt utan tittar mest på, på avstånd såklart.

Ida, Pontus syster är här. Kom runt 20.
Ska sova här med en natt innan hon åker till Danmark för ha sin praktik där. Hon pluggar ju annars i Umeå, så är ett par mil hon lagt bakom sig.
Få väl se om Svea somnar om inatt när hon inser vi har en besökare men det tror jag nog, hon är ju skittrött bara hon ändå vaknar och ska vara uppe lite.
Fast idag har hon knappt sovit 30min så jag hoppas hon är så trött så hon sover hela natten.

Fars dag imorrn.
Hur firar ni?

Bättre

2010-11-12, 22:33:41 / Kategori: Vardag
Inatt vaknade Svea både vid halv 4 och Pontus tog henne då och sen vid 5 var det dags igen så då gick jag upp. Har funderat på om det är så hon saknar sin pappa lite och det har funkat kanon när han tar henne vid 4 då tystar hon direkt efter ny blöja och mat och han kan lägga henne på direkten.
Så få se inatt om hon vaknar nu när vi både varit iväg och vi båda är hemma när hon somnar.

Börjar känna mig bättre, väldigt stel i nacke och rygg så man lider av huvudvärk från och till :( men skönt det börja släppa i bihlorna i af.
Är ju fest imorrn på West Coast Car Club http://wccc.nu/wccc.nu/Start.html skulle vilja gå men dumt att chansa och bli sjuk igen. Kommer ju fler tillfällen...

Esbjörn har ätit idag ungefär var 3:e timme så tror nog NaN 2 gör susen. Men kör 50/50 med både 1:an och 2:an så vi får använt upp den öppnade förpackningen. Nu hinner man lite mera och skönt ha en mätt och glad liten pojk :)
Han är så söt han har precis kommit på att han kan gurgla med sin saliv, haha. Och så skrattar han massor och försöker härma när man själv skrattar.



Ikea

2010-11-12, 22:20:43 / Kategori: Vardag
Väckte Pontus idag lite efter 10 och vi bestämde det skulle bli Ikea idag :)
Körde väl runt 12 från oss och väl där var det jättelite folk, så skönt komma en vardag mitt på dagen. Hade ju vår lista sen innan så vi bara bockade av den och blev några extra småsaker (som alltid när man är där) men skippade julsakerna. Får bli efter lön denna månaden. Vill gärna få allt fixat först innan man börjar tänka på hur vi ska ha det i jul här, känns lite avlägset fastän det bara är några veckor kvar.
Så klockan 14 hade vi betalat och lastat i bilen :) snabbaste Ikea rundan för oss, men underlättade massor med en lista och barnen hann knappt bli kinkiga.
Gick in igen så Esbjörn kunde få mat och även jag och Svea käkade. Billigt och gott tycker jag det är där.
Sedan så körde vi hemmåt igen.

Tog och packade upp allt som hade med vardagsrummet att göra. Vill ju ha det färdigt nu och så slipper kanske Svea bli stressad om vi slänger upp nya saker i hennes rum på kvällen.
Svea var duktig och hjälpte Pontus sätta ihop bordet, lamporna testade hon så knappen fungerade mm. Hon vill verkligen vara med och det är så tacksamt att hon tycker det är skoj.
Jag småpysslade med fixa iordning lampan till fönstret, lite värmeljus här och där så man får den dära mysiga hemmakänslan nu när det är mörkt och dystert ute.
Skitsnyggt blev det!!!

Imorrn ska vi ta Sveas rum, har köpt 2st vita Expedit hyllor till henne och en spegel. Kan hon ha sina böcker hos sig fast hon inte når dom finaste, just nu ligger allt i vår tvmöbel i en enda röra.
Sedan blir det upp med 2 tavlor i hallen och jag ska försöka skapa lite ordning bland alla drakar och prylar i tvmöbeln.

Ute idag

2010-11-11, 19:32:18 / Kategori: Vardag
Samma visa inatt igen. Vad är det för magiskt med klockan 04???
Men Pontus tog henne så jag kunde sova, dock har man så svårt somna om innan man hör att hon tystnat.

Vid 7 vaknade hon igen då var det bara stiga upp och börja dagen. Men vi mös en massa i soffan, hon ville inte ens ha välling. Man undrar lite varför hon steg upp när hon fortfarande var trött...
Men lite innan 9 åt hon och sen tog jag upp Esbjörn, hade han sovit 12 timmar. Det får räcka sen tycker jag det blir för långt mellan hans matmål.
Svea var helt slut eftersom hon steg upp så tidigt så 11 la jag henne och hon sov i 1,5 timme idag igen.

Pontus sov ut och kom upp runt 12 och stack direkt för att handla lite småsaker till kylen. Pålägg går ju en del när vi båda äter frukost hemma på hans em veckor.

Dom som skulle ha lampan ringde och kom lite innan 14, så nu är det bara kattställningen kvar men hon skulle ringa på måndag.
Ska se om det blir Ikea på lördag eller inte, vore skönt få soffbordet vi vill ha.
Funderar även på köpa lite nya julsaker, ska gå igenom imorrn vad vi har... är inte mycket för ingen av oss har pyntat förr dirket. Så man får köpa lite varje år annars blir det för dyrt. Men iår ska vi ha riktig gran har Pontus bestämt, mina svartglittriga duger inte längre ;)

Blev vi tog en promenad ner till lekplatsen här vid oss, Svea hade superskoj på vägen dit plocka och pilla med det mesta. Sen gungade hon större delen av tiden. Rutshkanan var ingen höjdare idag... bara ibland hon uppskattar den. Trodde hon skulle orka gå hem med, men nej då fck jag bära henne.
Det gjorde oss gott i af komma ut i friska luften.

Sen väl hemma har nog bara kidsen varit ledsna omvartannat.
Esbjörn har vaknat på fel sida kändes det som, han kom inte till ro och han var bara sååååå trött.
Men gjorde en flaska med NaN 2 till honom så nu tror/hoppas jag han ska bli nöjdare.
Att Svea var ledsen var inget nytt så har hon varit hela veckan men hon kan ju inte lägga sig redan vid 17 så idag somnade hon 18.30 men gissar på hon ska vakna inatt med runt 4.
Inte det roligaste såhär man blir knäpp av att inte få sova ordentligt. Hoppas vi kan köra på dagis nästa vecka och komma in i rutiner igen för allas skull.

Ro

2010-11-10, 21:10:16 / Kategori: Vardag
Så nu verkar båda mina små ha kommit till ro.

Svea fick springa av sig tills hon mer eller mindre inte orkade mer och jag kunde mata Esbjörn i lugn och ro. Märktes hon inte är van vid komma på 2:a plats, hon var supersur och ville jag bara skulle bära på henne. Lite nyttigt tror jag hon lär sig vänta på sin tur och se att även lillebror måste få sin tid med mig.
Han låg nöjd i gymet medan Svea fick en halv flaska välling till och sen bara dök hon i säng mer eller mindre så trött var hon.
Bara hostat några gånger sen dess så jag hoppas hoppas hon sover gott inatt.
Esbjörn orkade vara vaken knappt 1 timme efter maten sin och nu sover han i sin hårdlift bredvid mig.

Grey´s har börjat på kanal 5 så ska kika på det.

Har planer på att ta tag röjja lite i saker vi inte använder nu när det verkar gå så bra på säljfronten. Slipper det ligga och skräpa i garderoberna/förråden.

Kink

2010-11-10, 20:18:48 / Kategori: Vardag
Idag på fm kom tjejen och hämtade skötbordet :) gött få det sålt.
Läste idag i en tidningen att varje hem har ca 24000:- som bara ligger och inte används i form av möbler kläder mm så man kan ju tjäna en liten hacka på att sälja sina saker.
Och det bästa med blocket är folk kommer och hämtar det man slipper forsla bort det själv.

Natten var sådär får jag ju säga.
Svea vaknade halv 4 och vägrade somna om :( fick lite välling och man riktigt såg hur trött hon var men halvsov bara på mig så fort man la henne i sängen blev hon hysterisk.
Men ja efter ett tag verkade hon komma till ro men så fort jag tassat ur rummet blev hon ledsen, fast hon började leka sen hörde jag och då passade jag på lägga mig för då vet jag hon kom till ro och hon brukar somna en stund senare. Och själv var jag megatrött och inte allt för kry själv.
Vid 8 hörde jag Svea vakna men väckte Pontus för jag mådde piss och var supertrött, så gick upp lite innan 10 men inte mådde man bättre för det.
Känns som hela huvudet är fullt av snor och bihålorna värker så fort man böjer sig frammåt.

Hon har ingen feber idag men är inte riktigt sig själv. Sov 1,5 timme idag över lunchen och leker lite men är väldigt klängig, trött och har inte den dära energin man är van vid. Försökte kika om det var nån ny tand på G, och kanske i överkäken men svårt att se man har ju inte många sekunder på sig direkt.
Inget dagis imorrn ändå, lika bra hon får bli hemma och bli riktigt frisk och sig själv igen.

Esbjörn är i en konstig fas, han vill äta efter bara 2 timmar! Innan kunde han hålla sig till var 3:e och nåt mål gick det säkert 5-6h emellan. Nu hinner man ingenting känns det som.
Försöker dra ut på det men inte det bästa läget nu med Svea som är som hon är och man själv inte hundra då vill man inte ha 2 skrikande hungriga barn.
Men tror det kan va han inte blir mätt på NaN 1 och det är dags gå över till NaN 2. Visst den är ifrån 4mån men Svea fick den med innan, kanske inte såhär tidigt men han är ju en stor grabb. Men ska försöka hålla ut tills han är 3mån i af (nästa tisdag med andra ord) och sen handla hem NaN 2.
Nattetid sover han ändå tack och lov, oftast bara 1ggr man får gå upp och ge honom nappen och bädda till täcket så somnar han om.

Ännu inte friska :(

2010-11-09, 22:12:52 / Kategori: Vardag
Nähe idag har vi varit sjukstuga igen.
Svea har fortfarande feber, har inte tagit temp men ligger väl på 38 som igår för hon är varm och glansig i ögonen men har ork att leka emellanåt.
Sov 1 timme innan lunch och sen mellan 15:20-17. Enda anledningen till hon sov så länge på eftermiddagen var att jag själv mår som en kratta :( har frusit av och till och passade på somna på soffan när Esbjörn ätit och han väckte mig 17.
Blev lite snabb kvällsmat för mig, mackor och sista fruktsalladen och Svea åt makaroner och köttbullar som vi hade till lunch.
Sedan har hon badat och jag duschat så man blev lite mer människa men känner nu igen att kroppen säckar ihop.
Vill inte vara sjuk.

Testade lägga Svea utan en panodil gick sådär så vid 20 fick hon en och jag vaggade henne mer eller mindre till sömns. Skönt hon kom till ro, min lilla plutt.
Esbjörn har sovit sen 19, få se om han vaknar och vill ha mat eller om han ska sova för natten... han har kört lite nytt schema nu några dar så har ingen riktig koll på hans mattider längre.

La ut skötbordet igår på blocket och det är redan tingat :)
Känns bra man får sålt lite grejor.


Barnen

2010-11-08, 21:11:36 / Kategori: Bilder

Duktig på hålla upp huvudet, men avskyr ännu ligga på mage.



Svea tycker mycket om sin bror och brukar få hålla honom :)

Snart ikapp

2010-11-08, 21:02:04 / Kategori: Bilder
Ja här är mina gullungar och som ni ser är Esbjörn snart ikapp Svea ;)
Ska till bvc nästa vecka, spännande se hur lång han är då och vad han väger.





Effektiv dag

2010-11-08, 19:51:29 / Kategori: Vardag
Slökollade mest på EMA hade ingen riktig koncentation, men blir så när man är trött i kropp och knopp.
Så vi la oss innan 23. Kunde dock inte somna och sov oroligt pga grannen över oss deras hund ylade halva natten :/ den gör det bara då dom inte är hemma så han jobbade kanske natt igår? den brukar aldrig yla nattetid annars. Svea störs inte av det som tur är.
Så man var inte riktigt utvilad idag men när man väl fått i sig frukost kändes det bra.

Svea hade varit lite tveksam på dagis sa Pontus men sen hade Marlene kommit och hon hade fått en kram och sen Malin med ;) aaww vad sött av henne.
Dom tyckte hon var lite rosslig när hon hostade... men annars hade det varit en bra dag. På onsdag ska vi boka in en dag för "kvartssamtal" eller vad det nu heter när dom går på dagis.

Gick bra för oss med Esbjörn på öron-näsa-hals. Han sträckte ut sin tunga så fint så, så det behövdes inget klipp.
Puh, vad skönt! Visst alltid bra åka på koll än inte alls, men kändes lite dumt då han kunde sträcka ut sin tunga så långt. Men Esbjörn gillade väl inte läkaren på bvc ;)

Annars idag har jag bara varit effektiv. Tvättat, vikt ihop ren tvätt som varit ren i säkert 3 veckor (den ligger alltid i en tunna för sig i garderoben så man kan lätt glömma om man känner för det;)) fixat matlåda till Pontus och vi har satt in det nya skötbordet och äntligen är hallen framkomlig igen.
Så la nu ut gamla skötbordet på Blocket och Halmstadtorget, se ifall vi får det sålt.

Har i af en köpare på lampan, hon har mejlat idag, på måndag ska en hämta kattställningen. Blir lite cash.
Sofforna står i vår trädgård så ska vi slänga på tippen ihelgen hade vi tänkt.
Hoppas på Ikea med, vill gärna ha nytt soffbord som passar in nu.

Byggde ihop tågbana till Svea (vi tog hem Pontus gamla när vi var i Skåne) och har lekt massor med den. Svea är jätteduktig på bygga ihop flera bitar själv, dock har hon inget tålamod när tågen spårar ut.
Var jättetrött redan vid 17 och kändes supervarm men tempen vara bara på 38, så lite feber bara. Så hon fick välling och la henne. Hon var säkert tyst 30min sen började hon tända, släcka med lampan och prata där inne men höll på mata Esbjörn så hon verkade komma till ro. Ska in nu kolla till henne.

Dagis stängt imorrn, hade tänkt gå till öppnis men går inte med en dålig Svea om nu inte Pontus tar henne imorrn bitti och jag kan gå själv med bara Esbjörn.
Få se vad som sker.

Söndagen

2010-11-07, 19:31:21 / Kategori: Vardag
Tog 2 alvedon och la mig igår.
Märktes jag hade feber för hade visst yrat isömnen så Pontus blev lite paranoid och kunde inte somna ;) och sen vid 10 väckte han mig då var frukosten färdig.
Så gött bara gå upp sätta sig vid dukat bord. Även om man inte har nån vidare aptit måste man ju äta.

Esbjörn har nyst en väldig massa idag så är väl hans tur nu :( Men han verkar ändå inte hälften så dålig som nån annan av oss, tur är väl det när dom är så små.
Bara han äter och sover lite mera än vanligt.

Blev vi var ute mellan 14-15:30, så skönt väder. Svea gick nästan halva vägen till Ica, hon börjar bli duktig på att orka allt mera nu.
Skulle posta iväg 2 tröjor till Me&I som blivit fel... lite rörigt just nu med min order men hoppas på att få rätt tröja denna gång. Sen handlade vi massor med frukt så vi kan göra fruktcocktail och försöka börja ha frukt hemma som mellanmål till Svea. C-vitaminer behövs ju lite extra just nu denna årstid.

Gjorde supergod mat ikväll, lax i ugn med romröra och pressad potatis.
Ingrids recept men jag är så dålig på komma på egna måltider så brukar köra på andras ;)

Svea brukar äta massor men idag tyckte jag hon mest lekte med maten. Vi har fått ett stort problem nu med måltiderna, hon avskyr sin hokus pokus stol :/
Så ska alltid resa sig och vill hellre sitta på vanlig stol men då når hon knappt upp till bordet. På dagis inga problem då har dom tripp trapp stol och den gillar hon, så blir vi ska börja kolla på blocket efter en sådan kanske blir det lite lugnare måltider sen.
Hade tänkt köpa en tripp trapp när Esbjörn började sitta själv dvs om 2-3månader menmen det blir inte alltid som man tänkt.

Vilade mellan 16-18 och nu känner jag mig som en människa igen :)
Så förhoppningsvis är det värsta över, men blir ändå 2 alvedon innan lägdags ikväll så kroppen kan jobba ifred med bacillerna.
Pontus ska lämna Svea imorrn på dagis, dags igen efter nästan 1,5 veckas uppehåll.
Och vi ska med Esbjörn till öron-näsa-hals läkaren imorrn fm, så få se vad dom säger ang hans tunga.

Nej nu ska vi käka fruktcocktail med glass och chokladsås :) Lite nyttigt blandat med onyttigt men är ju helg.
(3kg har redan smugit sig på mig igen :I så måste börja ta tag i att komma igång och träna)
Sen ska vi kolla på EMA på Mtv.

Lördagen

2010-11-06, 21:18:29 / Kategori: Vardag
Pontus hade avbokat Ikea planerna iveckan, men vi fick fråga om vi ville komma på middag till farmor istället. Så for lite efter 10 ner mot Skåne.
Blev inom Påarp då vi skulle hämta skötbordet jag ringt på från Blocket och sen blev det Häljarp. Svea blev glad se farmor och Eton såklart, men tyvärr sov hon bara halva resan så var en del kink av trötthet under dagen för hon ville absolut inte sova.
Esbjörn var lika snäll som alltid, åt och sov typ.
Jag försökte med vila en stund men gick sådär...
Fick i af god fläskfile i grönpepparsås med potatisgratäng, mums. Och vaniljpancotta till efterrätt. Proppmätt var bara förnamnet för mig.

Var hemma igen runt 20 så nu har både Svea och Esbjörn somnat för natten och jag ska bädda ner mig isoffan med en kopp thé.
Känner mig superhängig och mina bihålor mår inget vidare :( största problemet jag har när jag blir sjuk är bihålorna. Blir livrädd varje gång vill INTE få bihåleinflammation.


Så har ställt in träffen med Hanna & Magnus imorrn :/
Får bli en annan gång när man mår bra som sagt.

Fredagen

2010-11-06, 21:10:57 / Kategori: Vardag
Annelie kom med sina barn runt 10 i fredes, så åt vi alla frukost. Nybakade scones :) supergott och alltid trevligt med sällskap tycker jag. Men vårt kök kändes lite trångt, enda nackdelen med vår lägenhet ett avlångt kök.... hur tänkte man när man gjorde planlösningen?!?!

Viktor kom en runda för att hålla Pontus sällskap och självklart blev det high life på barnen med 2 katter och 2 hundar ;) men alla hade roligt vilket är huvudsaken.
Väldigt skoj att få en heldag med dig Annelie, hoppas du blir nöjd med kläderna och att Henke med gillade dom!
Svea blev trött och vi testade lägga henne och hon sov nästan en hel timme trots vi hade besök och inte var direkt tysta. Haha hon var helt slut tror jag.
Hon hade även slocknat på 2 röda sa Pontus på kvällen.


Jag tog bussen 17:45 till Lisa, var ju tjejkväll där hon bjöd på mat och dryck för ynka 130kr. Sicken lyx sätta sig till dukat bord för min del som alltid annars gör all mat här. Lite plockmat till förrätt och baconlindad kyckling i svampsås med sallad och potatis i ugn. Blev en del rödvin, inte så man va full men eftersom man inte är van dricka längre känns ju minsta lilla numera.
Var i af 6st och vi hade det supertrevligt. Tog 00:15 bussen hem och slocknade själv inom 5min.

Men har fått dras med huvudvärk hela dagen idag och jag som bara varit förkyld iveckan har bara känt hur jag blivit sämre och sämre under dagen. Så det blev visst min tur bli sjuk i af :(
Trodde jag hade klarat mig genom bara snora.
Svea och Pontus är nu i af friska, Esbjörn har sin hosta kvar ännu.

Aktiva

2010-11-03, 20:25:34 / Kategori: Vardag
Idag har vi verkligen varit aktiva.
Blev öppnis på förmiddagen som planerat och det gick jättebra med båda barnen. Svea var lite tillbakadragen men inte konstigt då hon inte varit där sen i Juni. Men var inte alltför många där så hon släppte loss efter bara ett litet tag. Esbjörn var som vanligt sov när vi kom dit, åt sen lite och var allmänt glad och nöjd :)

Väl hemma sov han igen och vi försökte få Svea att somna men icke.
Gjorde hamburgare lite snabbt som lunch.
Pontus är fortfarande hemma han känner sig sämre idag så får bli han ringer till vc imorrn, nu har han varit dålig sen i lördes.
Vädret var sådär så blev vi gick till öppnis igen och Svea sprang in direkt och började leka så nu var hon varm i kläderna eftersom vi var där innan under dagen. Esbjörn var lite grinig han ville bara sova i lugn och ro och det var nästan bara större barn så det är ju lite mera ljudnivå då. Men till slut kom han till ro och Svea körde sitt race. Föredrar vara där på fm men det går an nån gång då och då på em.
Så väl hemma var klockan redan 16:30 och jag tycker kvällen bara har försvunnit...

Men nu sover dom båda gott.
Imorrn är det öppnis på fm och sen ska jag in till stan hämta Marie och sen kör vi hem till henne i Åled. Får vi träffas och barnen leka med varann :)

Såg i tidningen idag att stadsbonngården fått tillökning av både en kalv, kattungar och griskultingar :) så får försöka åka dit när vädret tillåter och Pontus är frisk. Svea är inte rädd av sig så man får verkligen ha koll på henne annars är hon inne i hagarna... eller nästan i af. Så känner inte för åka själv med vagn och allt.

Fredag kommer Annelie hit med sina 2 kids, lördag åker Pontus (om han är frisk vill säga) till Ikea och Liz kommer hit håller mig sällskap.
Fullt ös medvetslös blev veckan :) Känns kanon!

Lärt sig massor

2010-11-02, 22:54:49 / Kategori: Vardag
Svea är så söt nu när hon leker.
Älskar vara med när man ska laga mat sitter hon på diskbänken, vill gärna ha en liten smakbit att tugga på. Springer och snor mina redskap och vevar med.
Kanske dax ordna en spis med kastruller till henne?

På sitt rum älskar hon sitt bord med stolar, har jag satt Pinki Pie (rosa my little pony) där och så matar hon henne genom en mugg. Låtsashäller upp till sig och hästen.
Aaww det är så gulligt.
Sen har hon fått in tekniken trycka på hästens ena fot så "pratar" hon. Dock är Skrållan sådär... men det kommer väl, sen så har hon 2 vänner hon kan fika med :)

Lära gå vagnen har numera blivit ett vapen i mina ögon.
Hon tar sats och springer rakt mot sitt mål, sen om nåt är ivägen hindrar inte henne. Ens fötter, katterna, dörrar ja ALLT körs på bara sådär pang bom.
Livsfarligt om man inte ser upp.

Hon har även börjat gilla sitta i ens knä, kolla i böcker. Hon har en favorit "Lilla Kanin" när han ska somna.
Så hade massor med poäng på Liberos hemsida så beställde 2 böcker därifrån så vi har fler att välja mellan.
Rim och sångskivan går ännu på högvarv, kanske dax leta upp en annan så vi lär oss fler sånger och man får lite paus från "imse vimse..."

Och hon pratar hela tiden (så vida inte nappen är i) men har inte en aning om vad hon säger... ibland gissar man rätt, ibland inte.
Måste vara jobbigt för henne att vilja nåt men inte få fram vad man vill.

Före/Efter

2010-11-02, 22:23:59 / Kategori: Vardag
Här kommer lite snabba före och efter bilder på hur vardagsrummet blivit.
Som sagt dammsugare står framme, bokhyllorna är överbelamrade men nu har ni ju ett humm om hur nya soffan är.
Stor som faaan, och jäkligt skön.
Känner mig lite färgglad så detaljerna går i ceriserosa :) har alltid varit röd/svart så lite skoj med ombyte. Tänkte köra håret rosa med, men Pontus protesterade därför blev det lila.


Före:


Efter:



Före:


Efter:


Före:


Efter:

Svea

2010-11-02, 22:08:08 / Kategori: Bilder
Svea och jag ute på promenad.


Skitsur när hon inte får sin vilja igenom. Men ska ändå smajla upp sig inför kameran :)


Ozzy´s favoritplats numera.

Ego

2010-11-02, 22:00:52 / Kategori: Vardag
Såhär ser man ut numera, nya frillan och hårfärg :)


Klumpig

2010-11-01, 20:34:47 / Kategori: Vardag
Pontus jobbade knappt 2 timmar sen kom han hem alldeles darrig och febrig.
Så nu är det mest synd om honom i hela världen.

Svea har bara sin hosta kvar, och det är bara när hon ska sova den sätter igång. Skönt att hon börjar bli bra, men idag har hon varit den mest klumpiga nånsin.
Stod bredvid soffan och trillade 2ggr rakt in i vardagsrumsbordet... satt på soffans armstöd (vi plockar bara ner henne därifrån x antal ggr per dag) och lyckades såklart göra en frivolt ner rakt i golvet. Pontus satt bredvid men hann inte reagera det går ju på 2 sekunder.
Och väl i badkaret ska hon alltid "springa" så då halkade hon.
Få väl se hur många bulor/blåmärken hon har imorrn.

Fick samtal om att vår soffa kommer imorrn fm :) Woho, äntligen!
Ska bli så gött slippa trängas i denna vi har nu.
Så på lördag ska Pontus åka ner med en killkompis till Ikea handka vårt soffbord, sen så ska vi nog ha allt vi behöver just nu.

Längtar verkligen tills vi är klara här.

Skötbord

2010-11-01, 19:38:08 / Kategori: Vardag
Woho, fick tag i ett skötbord på blocket man kan ha på badkaret för endast 250:- :)
Så ska hämtas på lördag när Pontus ändå ska till Ikea för det var nere i Påarp.
Känns superbra, kan vi slänga ut det gamla och vi slipper ha det i vardagsrummet!

Säljes

2010-11-01, 14:46:23 / Kategori: Vardag
Så nu har vi fler saker till salu.

http://halmstadtorget.se/index.php?action=show&show_id=37591&show_torg_namn=halmstad&search_word=&l=&l2=


och

http://halmstadtorget.se/index.php?action=show&show_id=37592&show_torg_namn=halmstad&search_word=&l=&l2=


Dammsugare

2010-11-01, 09:53:19 / Kategori: Vardag
Just det ja, glömde vi var ju en snabbis i Ängelholm i lördes då vi fick tips från Pontus föräldrar att Hemmabutiken hade rea.
Så blev en ny dammsugare för bara 1500:-, dock inte den jag hade kikat på för Pontus tyckte den hade för låg sugeffekt. Så blev en kompromiss och det blev denna:

http://www.webshop.hemmabutikerna.se/volta-dammsugare-p-958-c-131.aspx

Tyvärr är väl Svea like skeptisk till denna som vår förra men bara när den är igång, men går att sänka effekten och då minskar ljudet med. Så vi får väl börja med låg effekt och öka efter hand kanske hon vänjer si vid den.
Grymt bra var den, vår matta blev helt plötsligt skinande ren och man behövde inte ens anstränga sig :)