Skoj med besök

2010-06-30, 20:31:03 / Kategori: Allmänt
Helt otroligt sov Svea i 1,5h så vaknade precis innan Alexandra kom med Elin och Nea. Först var hon lite reserverad då hon var nyvaken men Elin och Nea började ju leka direkt eftersom jag hade alla (nästan kändes det som) leksaker utspritt från hennes rum till vardagsrummet och då kom Svea igång.

Båda katterna fick massa uppmärksamhet, Ozzy blev lit besvärad så han gick ut men Balder bara låg kvar och mös. Nea är ju 5år så hon har i af mera respekt för katterna och det såg så sött ut när hon gående med Balder i famnen :)

Hon kollade sen på Bolibompa då jag varken har barndataspel eller en dvd hon kunde sätta i sin barnfilm... ojoj märks man ligger efter när det kommer större barn på besök.
Visst dvd borde vi väl ha men vi kör ju datorn via tv´n och laddar ner så därav vi inte har nåt behov just nu av dvd. Men lär vi få köpa när Svea blir äldre.

Vi fikade lite, barnen åt i omgångar då vi bara har en barnstol och när klockan blev 19 var Svea supergnällig. Det är nog hennes tid numera att påbörja nattning så hon körde ut gästerna idag med.
Men var elak drog ut på tiden genom att plocka ihop alla leksaker och in på hennes rum, bara nåt jag brukar göra 1ggr/vecka men behövdes idag efter 3 barn. Har man barn ska det synas tycker jag och man slipper plocka och fixa hela tiden.
Så vid 18:30 åt Svea en burkmat på 200g, 19:30 220ml välling och somnade men efter 30min vaknade hon och åt då 150ml välling till.
Nu sover hon igen och förhoppningsvis för natten, mera mat ska inte behövas tycker jag.

Själv ska jag ta lite kvällsmat, blir nåt lätt.
Har lagt fram köttfärs till imorrn funderar på lasagne, har jag på fredag med färdigt eftersom sambon jobbar 14-02 och jag får äta själv.
Bara lördag han är ledig denna vecka, söndag har han ett rått pass... 04-16 vad sägs om det?
Men får man 150% på lönen för att jobba extra så ställer man upp.

Konstig dag

2010-06-30, 15:15:23 / Kategori: Allmänt
Idag är en konstig dag.
Vaknade 8 och redan efter vällingen var hon väldigt trött och klängig. Men vid 9 kom sambon upp så käkade vi frukost och hon fick lite smörgås då med.

Själv hade jag fruktansvärt ont i magen, vet inte om han gör precis som Svea gjorde vände sig en sista gång sådär bara för dom ska. Så vid 10:30 gick jag och la mig skulle bara vila lite och sov till 12 :D
Svea hade fått välling vid 11 och hon med bara slocknat och vaknade när jag vaknade.
Shit hon har ju knappt varit uppe idag.

Viktor kom över med 2 presenter till henne då han inte kan komma på hennes kalas, hon fick heffaklumpen som ett jättestort gosedjur och en sköldpadda från Brio på hjul. Hade dock inget snöre i men kan vi nog sätta i själv nu när hon gillar gå och dra saker efter sig.

Sambon och Viktor gick samtidigt lite efter 13 så gjorde jag lunch till mig, Svea fick smaka. Fortfarande har hon gått runt bara kliat sig i ögonen, vill inte alls leka.
Så nu 14:30 fick hon välling och nu sver hon... igen.
Men vid 16 idag kommer Alexandra med Elin så hoppas vi hon är pigg och orkar leka lite.

Skönt med svalkare väder, fast känns väldigt kvavt ute.

Ringt och bokat klippning nu med så det blir gjort precis innan fotograferingen. Köpte hårfärg sist vi var på Citygross men gör det efter klippningen. Får vi hoppas man blir nöjd.
Fick veta min frisör Robert inte är kvar... hmm det är ju han som äger salongen. Sånt gillar inte jag, nu måste jag ju hitta en ny frisör jag trivs med. Men kör för denna gången hos en av hans kollegor får jag se vad det blir sen i höst.

Dagen i bilder

2010-06-29, 20:33:57 / Kategori: Allmänt
Lite mob.foton från stranden.


Dessa me&i t-shirts fick hon från oss.



Lilla resväskan fick hon av Karin, Gert, Johan & Jonas. (sambons moster + kusiner)



Vid frukostbordet imorse. 1 ljus och 1 ballong till den stora dagen :)
Födelsedagståget var mest roligt att ta isär och leka med.


Liten promenad idag

2010-06-29, 20:06:27 / Kategori: Allmänt
Blev en promenad till och från sambons jobb när Svea vaknat eftersom han lyckades glömma både matlåda och husnycklar.
Gick lugnt och fint så tog ca 1 timme. Smörjde dock inte in mig så känner nu i min nacke det svider lite. Så ska försöka ducka solen imorrn nu när jag har fin färg för övrigt.

Väl hemma var Svea hungrig men inte konstigt då det gått 3h sen sist, testade ge henne en 8mån burkmat jag har i kylen och den slank ner bara sådär! Wiho, så nu kanske det går bra igen med burkmat. Kan ju lika gärna testa med dom som jag redan har hemma.
Så idag har vi kört "som man ska enligt bvc" bara välling morgon och kväll :) och blev bara 4 mål idag men hon äter ju som sagt 2 flaskor sista målet så blir ju nästan 5.

Annars har vi varit i trädgården, Balder har med varit med oss fast i skuggan. Han är så himla sällskapssjuk, måste vara nära och alltid med. Bara nattetid han ska vara ute själv och hitta på bus.

Badade Svea lite innan, eller fyllde bara pyttelite med ljummet så hon kunde plaska och leka av sig. Hon är ju ganska så jordig nu om händer och fötter då hon är ute. Själv vill man också duscha av sig svetten pga värmen så kände hon får ju också ha den chansen. Och slipper jag hoppa i badkaret (i kommer jag väl men inte ur) räcker sitta jämte.

Liz & Viktor kom lite efter 18 så hann precis klä på henne^^ skulle egentligen påbörja nattningen men lät henne busa runt med hundarna och så. Men vid 19 var hon så trött så trött så när jag sa "ska vi säga hejdå" vinkade hon direkt. Haha snacka om att kasta ut folket.
Så hon bara slök vällingen som sagt och somnade på 2 röda.

Fick även besked idag om att jag fick jobbet som återförsäljare till Wild Mango och deras barnkläder :D
Känns skitbra!
Ska bli skoj ha lite egentid i höst på kvällarna och få komma ut vara social och kanske tjäna en slant på köpet.
Är ju provisionsbaserat, men jag känner jag vill testa ändå går det åt skogen har jag i af vågat!
Är ni nyfikna på vad det är eller bara undrar vad dom har för kläder så kika in på:

http://wildmango.se/

En liten runda på stranden

2010-06-29, 13:16:55 / Kategori: Allmänt
Fick upp sambon ur sängen så när vi åt frukost firade vi Svea lite. Men som vanligt är ju snöret roligare än själva paketet, visst sen drog hon ut själva innehållet men återgick direkt till snöret. Kläder är väl aldrig skoj att få i någon ålder.

Sedan vid 10:30 for vi ner till Östra Stranden tog en glass på Strandgården. Gick ner till stranden så Svea fick plaskat lite i vattenbrynet. Men hon ville mest suga på en snäcka...
For vidare till Citygross och fick handlat lite mera som kött och blöjor. Tog även nästa gröt så nu ska vi testa Musligröt från 12mån.

Väl hemma var det bara ge gröt och sedan slocknade hon. Så idag sover hon middag när hon ska.
Superhett ute, orkar knappt ha öppet till trädgården... Men får ju bli vi går ut där en stund när sambon gått till jobbet.


Grattis.

2010-06-29, 09:59:27 / Kategori: Allmänt
GRATTIS GRATTIS
min fina lilla flicka som nu blivit stor.
Hela 1 år blir du idag :)

Sol, sol och sömn

2010-06-28, 20:39:54 / Kategori: Allmänt
Svea sov till 10:45 så hon var verkligen trött i förmiddes. Precis när hon vaknat kom Liz & Viktor förbi, kolla läget och så. Satt vi alla i trädgården och njöt av fina vädret och lät Svea och hundarna busa av sig. Mannen försökte samtidigt klippa gräsmattan^^ men det blev hyfsat.
Borde nog klippa den varje vecka, men jag lägger mig inte i det projektet för 5 öre så han får slita om han bara vill göra det ibland ;)

Gjorde lite snabblunch till mig innan sambon gick till jobbet och sen var det ut igen i trädgården. Men redan vid 14:30 blev Svea väldigt gnällig så testade ge henne välling och jodå den slukade hon och somnade. Så då passade jag med på lägga mig så vi sov mellan 15-17 :D
T o m katterna kom in la sig hos mig. Denna värmen gör en trött och slö.

Gick ut en sista timme där i trädgården då såg jag ytterliggare en mus, undra när Balder kom med den?? Men jaja nu är Vallås snart fritt från möss om han ska hålla detta tempot.

Blev gröt till tösen och jag åt färskpotatis med gröna bönor, hade glömt tina kött men det räckte. Får ingen riktig matlust i denna värmen.
Sen vid 19 åt hon 2 flaskor välling (snart standard på kvällen) och somnade. Hon måste nog vara i en växtperiod så mycket som hon äter och sover. Men det kanske tar extra på krafterna sen hon lärde sig gå?!?!

Nu ikväll har jag fått moppat kök och hall då det luktar kattkiss (inte för jag känner nåt, men kollade vad Liz tyckte) har inte heller hittat nånting dom kan ha kissat på när vi var borta. Så körde med bara vatten och klorin så det luktar badhus förtillfället.
Men Alexandra och Elin kommer kanske imorrn eller onsdag och jag tror dom hellre uppskattar klorindoft än kattkiss.
Jäkla katter.
Men jag vet, det är protest för dom inte kan gå ut när vi är iväg.

Fick tag på sjukgymnasten med så nästa vecka blir det akupunktur :D :D

Men dom hade bara fm tider och mannen jobbar 6-14.... men blir det som jag tänkt så kommer Svea vara hos farmor nere i Skåne några dar beroende på hur det går för henne sova själv borta.
Ha barnvakt är inga problem så detta ska bli första gången hon sover borta, spännande se hur det ska gå.
Annars får jag fixa barnvakt den timmen jag är iväg.
Spännande se om det kommer hjälpa och hur det känns.

Lite sletna

2010-06-28, 09:56:09 / Kategori: Allmänt
Gick upp 7:30 idag, kändes helt ok. Men visst, kan ju sova i ett dygn i ett sträck just så känns det nu.
Svea lekte lite men vid 9:30 var hon så trött igen så blev välling och nu sover hon. Fira Midsommar tog visst på hennes krafter.

Katterna har varit överlyckliga, Ozzy har sovit hos mig hela natten och nu på morgonen har vi kunnat ha öppet så varmt är det redan så dom har bara hoppat in och ut :)

Precis betalat räkningar :/ lika trist varje gång.
Men detta var vår sista 3:e månads räknings månad sen har vi allt varje månad. Ska bli så skönt slippa ha en tung månad varje kvartal. Speciellt som nu när den krockade med fordonsskatten, men har man den bilen vi har kostar det tyvärr därefter.

Få se vad vi ska hitta på idag, blir nog va i trädgården om vädret håller i sig såhär.
Sägs ju bli en kanonvecka med värmerekord :D

Helgen i bilder

2010-06-27, 21:13:06 / Kategori: Allmänt

Vädret har varit kanon fre & sön så Svea har varit väldigt lättklädd :) men det gillar ju alla barn.



Eton, Lemmy och Wille (Jonas hund)


Här slappar vi i solen. Skönt med en lugn Midsommar i trädgården.
Längst till höger är Jonas, mannens kusin.


Home sweet home

2010-06-27, 20:32:42 / Kategori: Allmänt
Sov mycket bättre inatt tack vare öronpropparna :) men Svea vaknade 06:20 så blev knappt 6h sömn. Men efter 2 flaskor välling och lite barnprogram var hon redo för att somna om. Så fick sovit mellan 07:40-09:30!
Blev en sen frukost vid 11 så var ju ganska så hungrig men orkade med dagen tack vare den extra sömnen på morgonen.

Var en lugn dag idag, Sara & Linus for hem redan på fm.
Sen vid 13:30 tiden kom Karin & Gert (sambons moster med man) på fika. Längesen dom fick träffa Svea.
Så blev jordgubbstårta idag med, så nu behöver jag inte äta tårta eller jordgubbar på ett väldigt bra tag.

Märktes Sveas krafter började sina, hon var väldigt trött och slö idag. Så när vi väl satte oss i bilen lite efter 16 slocknade hon direkt.
Väl hemma hann vi bara packa upp äta lite mackor sen åt hon 2 vällingflaskor på rad och somnade gött i sin säng.
Hon har nog också saknat sin säng, leksaker och gosedjur.

Katterna blev överlyckliga vi kom hem och rusade direkt ut i friheten Så vi lär inte se dom förrns sent inatt eller imorrn bitti tror jag.
Mannen fick köra till Citygross, hade förträngt hur tom kylen var. Men nu har vi frukost och till lite mat imorrn så vi slipper panikhandla. Skönt.
Nu börjar dock den tråkiga veckan när mannen ska jobba 12 timmars pass.

Resan imorrn blev inställd.
Så ska nog bara slöa imorrn, vila upp mig :)

Borta bra hemma bäst.

Midsommardagen

2010-06-26, 21:41:36 / Kategori: Allmänt
Har knappt sovit inatt, först och främst glömde jag mina öronproppar så jag hörde minsta lilla ljud. Svea är van vid eget rum så hon sov väldigt lätt, vaknade väl 1ggr men somnade om fort efter lite drag i speldosan.
Sen sprang jag säkert på dass och kissade 3ggr. Sambon snarkade så väggarna skakade (okej jag överdriver men ni fattar och han vaknade inte för 5 öre) och vi fick trängas i en 120 säng. Vi är vana vid vår 180 säng hemma.
Så när Svea vaknade vid 06:45 tog mannen henne jag behövde ett par timmar till. Men gick upp vid 9 för min kropp skrek efter mat.

Så kan ärligt säga jag har varit sjukt slö hela dagen, så det bränner bakom ögonlocken varje gång man blinkar.
Har i af haft mera koll på klockan idag så Svea fått äta när hon ska, så har blivit 7 mål idag. Ojoj kan bli spännande se vad hon väger när vi ska till Bvc på torsdag.

Vid 13 tiden kom gammelfarmor på besök, säkert inte träffat henne på 2 månader så det va skoj ses. Svea spexade runt precis som igår inne, ute och överallt :)
Jag och Sara var sugna på komma ut vara sociala bland folk så det var karuseller och lite marknad vid Borstahusen så vi körde dit vid 16 tiden. Svea var helt chockad ibörjan bara kollade sig omkring på allt folk, dock tyckte hon karusellerna var läskiga då dom lät en väldigt massa + ungdomarna skrek samtidigt. Så sambon bar henne emellanåt.
Blev vi käkade langos, men den va sådär. Inte riktigt som jag minns hur det brukar vara.
Karlarna vann lite gosedjur så Svea blev superglad när hon fick en vit fluffig nalle el vad det nu skulle vara.

Var hemma igen lite efter 18 och då fick hon mat så hon orkade vara med när vi käkade. Och nu vid 20:30 nattade vi henne. Bara lite gnäll, sen somnade hon gott!
Jag har fått öronproppar så inatt ska jag väl kunna somna hoppas jag trots vi ska trängas i sängen.
Kan säga jag ska hoppa isäng i tid imorrn kväll så jag hinner sova ut till på måndag. För då behöver jag lite energi när vi ska iväg till Osby jag och Svea med Lisa.
Längtar lite till min egen säng.

Midsommar

2010-06-25, 22:18:42 / Kategori: Allmänt
Sov från 22-08:30 kan säga det behövdes :)
Sambon satt uppe spelade sitt nya spel så när Svea vaknade vid 01 tog han henne och hon kom väl isäng vid 02 tiden. Hm undra om detta är nåt nytt hon börjat med igen, äta mitt i natten.
Så imorse fick vi börja med ett bad då hon fyllt blöjan och lite till. Men blev hon Midsommarren.

Låg en ny mus på våra stenplattor imorse, undra om den är en ny eller han hämtat en av dom gamla i dungen dit vi kastade den.
Men nu är dom inomhus ihelgen så vi slipper det bekymmret när vi kommer hem.

Hade packat det mesta så var bara ner med hennes mat, blöjor och hygienartiklar.
Gå ut med sopor och sånt så vid 11 kunde vi köra!

Har varit en fullspäckad dag med besök av Jonas och hans Corgi Wille, så 3 hundar och Svea har sprungit och busat i trädgården här i bara kjol, och t-shirt. Hon är verkligen ett äkta barfota barn här anväds inga skor.
Blivit grillade hamburgare, jordgubbstårta och sen nypotatis, sill, lax. Massa mat med andra ord.
Svea somnade i vagnen under en promenad med Sara & Linus vid 16:30 tiden, så hon orkade vara vaken till 21. Sen var insomningen lite sådär, hon var supertrött men ville inte komma till ro. Men när väl mannen tog över var det precis som hon blev nöjd då hade vi båda nattat henne.

Få väl se om hon sover hela natten idag då.
Men haft en toppendag idag med massa sol :)

Gå själv

2010-06-24, 19:51:21 / Kategori: Allmänt
Nix inget samtal blev det.
Får jaga honom på måndag. Suck.

Balder (måste vara han) har lämnat en mus i vår trädgård på stenplattorna och sen nu ikväll såg Viktors hundar en till under soffan.
Mysigt.
Jaha då blir det börja kolla efter sånt, i denna värmen vill jag inte det ska börja stinka muslik i vardagsrummet. Nu har jag inte ont av dom då min orm åt både levande möss och råttor och dessa i naturen är ju pyttesmå.

Vid 16:30 tog vi vagnen gick till Ekolek här på Vallås men var inget skoj för Svea direkt + det var en massa glasbitar överallt. Gick vidare till ankorna vid dammen. Svea gick själv hela vägen så vi gick i hennes takt vilket passar mig utmärkt^^
Sen mötte Viktor upp oss med hundarna så nu har han och mannen spelkväll ihop med Red Dead Redemption.
Själv sitter jag framför datorn- ovanligt eller inte. Svea somnade redan 18:30 så få se vad det innebär... tidig morgon eller ska hon kanske äta mitt i natten igen?!?!
Men förstår hon va trött hon gick jättelångt själv och det tar ju på krafterna.

Fått undanstädat lite, ta sista rycket imorrn.

v.34

2010-06-24, 19:44:17 / Kategori: Allmänt

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

 

Egna anteckningar: Mina sammandragningar har försvunnit då jag började med "järn" så förstoppningen gjorde väl det hela värre. Men jag klagar inte skönt slippa dom. Räcker med mitt ryggonda är nästan bara det jag lider av nu vareviga dag, minut, sekund...
För mig får bebisen gärna födas nu.

Tror även den vänt på sig, eller hade gjort det igår. Så nu sparkar den på vänster sida istället för höger. Jäkligt obehagligt för höger sidan är ju van så där har man tappat "känslen" på dom inre organen. Men tror/hoppas den ligger med huvudet neråt fortfarande.


Väntar samtal

2010-06-24, 13:55:07 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade inatt ville ha mera mat runt 03:20, kan väl inte påstå jag va direkt pigg.... sen gick vi upp klockan 8.
Så hon har inte varit på sitt bästa humör utan ska bara bli buren.
Fick i af i henne morgon välling efter mycket om och men, men vid 10 ville hon ändå ha gröt. Sen lite innan 13 åt hon dubbla flaskor välling och lyckades somna i 1 timme. Blir alltid väldigt konstigt när hon varit uppe mitt i natten, hon äter som en häst.

Fick lapp om tandläk besök i Juli, men känner inte riktigt för ligga där på rygg när man är höggravid så bokade om till Oktober. Måste verkligen gå mina visdomständer ömmar emellanåt men hoppas allt är lugnt tills jag ska dit i Okt. Och ser allt bra ut då ska jag teckna sån försäkring så man har råd om man behöver dra ut visdomständerna.

Ringde vårdcentralen vid 8, dom ringde upp vid 10 enbart för ge mig ett annat nr att ringa på. Suck.
Så har lämnat 2 meddelanden för han ska förstå jag vill ha en tid nu. Men än har han inte ringt tillbaka.
Dom är bara 2 sjukgymnaster och den andre är på semester till 16 Aug... 

Kanonfint väder ute, få se vad vi ska hitta på.
Har ingen kraft i kroppen idag, men beror väl på att sömnen blivit störd.

Bak bak

2010-06-23, 22:41:17 / Kategori: Allmänt
Ida kom aldrig då hon somnade^^
Så jag fick bakat ifred och Svea lekte med sin pappa. Sedan var dom även iväg en runda hos Carina & Grön.
Hm får väl säga ena saken blev jag nöjd med, men mina s.k tårtor njae... ser ut som ett barn gjort dom. Men huvudsaken är dom går att äta.
Får stå i kylen över natten får jag möblera om i frysen imorrn så allt får plats.

Balder piggnade till nu senare på eftermiddagen, han har legat helt utslagen isoffan. Stackarn. Men nu verkar han vara gamla goda missen. Bara inga kulor eller skrikjamande :)

Fastän mannen spände åt magbältet innan jag började baka trodde jag att jag skulle gå av på mitten av smärta när jag väl var klar i köket. Fy fan altså.
Ska ställa klockan imorrn och ringa min vårdcentral se om dom fått in min remiss och hoppas på kunna boka tid.
La mig och vilade ryggen försökte sträcka ut men går inte tyvärr... blev bättre men behövs nog en natts sömn för att ta bort det mesta av smärtan.

Annars ikväll har vi kollat på filmen Lost Boys, en vampyrrulle från -87. Gammal goding jag gillar.
Snart sovdags är helt slut ikroppen.

Hann tvättat allt mer eller mindre. Bara dynan Balder kissade på som är kvar men har ju imorrn på mig med.
Fan vad gött slippa ränna till tvättstugan.

Seg morgon

2010-06-23, 12:32:15 / Kategori: Allmänt
Var lagom seg imorse, men kom upp.
Fick in Balder i buren så Ozzy kunde äta och sen slängde jag igång en maskin tvätt. Lite efter 8 väckte jag Svea, som inte alls ville vakna så hon fick sin välling när Liz & Viktor kom.
Hon var lite mammig där när jag skulle gå men gick bra ändå.

Balder väger numera 4,4kg hehe bastant liten kille. Men vetrenären sa nu räcker det han är färdigvuxen. Men vi få väl se om han blir som Ozzy, vi har ju alltid torrfoder framme och kommer ha det i fortsättningen med enklast så.
Tog knappt 20min sen for jag hem igen.
Så stack vi till Espresso House på Eurostop och käkade frukost ihop. Precis som vi gjorde förr, Svea fick en scones som hon smulade ner halva stället med^^
Va väl borta kanske 1 timme men Balder sov ännu när jag kom hem.

Svea fick välling för hon var supertrött och kinkig så kände gröt var ingen höjdare ge då. Så nu äntligen somnade hon. Är väl trötter idag då sömnen blev störd.

Balder vaknade i samma veva, suck, allt ska ske samtidigt.
Så han pep ut i köket kissade på ena dynan på köksstolen (går att köra i tvättmaskinen tack o lov) och nu ligger han på en filt sidan om mig. Så blir en filt och handduks tvätt ikväll eller imorrn beroende på hur lång tid det tar innan Balder vaknar till ordentligt.

Planer för idag är baka på mitt schema.
Sambon får roa Svea, men Ida och xo skulle komma på besök i eftermiddag med.
2 kakmonster under samma tak så jag får väl se om jag får vara ifred...............

Full rulle

2010-06-22, 20:57:56 / Kategori: Allmänt
Gick upp 8 idag, faktiskt utvilad trots jag brukar gå upp senare.
Så hann både städa undan i badrummet så hantverkarna får in grejorna enkelt, bli färdig själv och packat ihop skötväskan med allt möjligt man kan behöva.
Lite innan 9 hörde jag Svea, då satt hon lekte med gosedjuren i sängen. Hon är så söt på morgonen, lite yrvaken sådär men så fort man kommer in försöker hon ställa sig superfort upp vilket går sådär med dålig balans på morgonen ;)

Körde lite innan 10, precis som jag tänkt och det var lätt hitta hem till Hanna! Så fint dom bodde, jättemysiga rum och man såg verkligen dom lagt ner tid på att få det hemtrevligt och mysigt överallt.
Precis ett sånt boende kan jag tänka mig. Är ju radhus så lagom stort vill inte ha nån villa. Sen bodde dom på en återvändsgata längst ner vilket med är toppen, ingen onödig trafik eller grannar överallt.

Svea var lite blyg ibörjan men så fort vi kommit in och fått av oss skor och jag lyckades få undan nappen (försöker ju ha den så lite som möjligt dagtid) och sen såg hon deras trappa upp på andra våningen så kröp genast upp på den och utforskade deras rum. Inte direkt blyg eller att det är nån annans hem, hon kände sig "hemma" där!
Mio var blygare men efter kanske 1 timme så lekte han med Svea.
Lyckades få i henne gröt och sen fick hon även ett smörgåsrån så mattiderna höll vi ändå trots vi var borta. Körde hemmåt vid 13 tiden, tog liten omväg hem så om Svea somnade (hon sitter i baksätet så ser henne inte) fick hon en rejäl paus.

Var väl hemma melan 13:30-14:30 och så fort mannen kom hem for vi till stan, träffade hans mamma, syrra + pojkvän. Blev vi käkade på Capri.
Fasen vad det blåste istan, här hemma gick vi bara i linne och hade det superskönt så jag hade ingen jacka med mig, men klarade mig ändå. Man har ju lite extrahull nu^^
Blev bara en snabbträff för dom var tvugna sticka vid 16 tiden.

Vi for till Citygross köpte sista grejorna till bakverken jag måste fixa imorrn eller torsdag... margarin och ägg bara försvinner här hos oss och det behöver man alltid när man ska baka.

Så imorrn är det mitt projekt när sambon kommit från jobbet. På fm ska Liz vara barnvakt och jag fara till vetrinären med Balder- nu jäkla ska kulorna åka. Skönt jag slipper kånka på både Svea, vagn och katt i bur, så blev superglad då Liz erbjöd sig komma på sin lediga dag då tidigt på morgonen.

Nu är vårt badrum ännu mindre eftersom maskinerna är gigantiska men så skönt med tvättmaskin inne i lägenheten. Så vi får stå ut med mindre badrum.
Kört en maskin idag så man vänjer sig vid dessa hypermoderna maskiner^^ Sorterat all annan tvätt så det blir också mitt projekt imorrn medans Balder vaknar till liv efter sin "operation".
Kanske man kan känna man åker ifrån ett "rent" hem innan Midsommar.

Grattis.

2010-06-22, 18:49:05 / Kategori: Allmänt
GRATTIS

på din dag älskling.

Jämförelse

2010-06-21, 22:14:18 / Kategori: Allmänt
v.34 med Svea


v.33 (32+4) nu med pojken


Ja bilderna talar ju för sig själv. Stor är man.
Ser dock ut som jag har bristningar på magen nu men är bara ränder från linnet. Har lyckats slippa få det denna gången med, än så länge.

Goda nyheter

2010-06-21, 21:31:58 / Kategori: Allmänt
Här växlar vädret fort som fasen. Hann i af vara i vår trädgård kanske 30min och njuta av solen sen kom regnet. Men gjorde inget för Svea sov middag mellan 13-14.
Själv passade jag då på tömma kameran, mobilen och spara bilder jag fått av Pauline på Svea. Jag tar bilder men sen kommer jag inte till skott lägga över dom i datorn.

Sambon var på möte/intervju idag på sitt gamla jobb. Så han ska börja jobba där 9 Aug (om nu inte jag får tidigare, men dom vet om det kan krocka) är också 2-skift så inga tider ändras däremot lönen. Och till det bättre :D
Så han är superglad! Vilket gör mig glad.
Visst det är längre bit till jobbet än han har nu men han brukade cykla innan Svea föddes så kommer han göra nu med bara ta bilen vid dåligt väder och i vinter.
Så jag kommer fortfarande ha tillgång till bilen ganska så ofta :) kanske vi en dag har råd med nån billigare pendlarbil till honom.

Vid 17 gick jag till Carina för tupperwarepartyt. Blev 3 grejor jag köpte. En sån behållare man har ost i, så den bevaras längre utan bli "blöt" och 2st doseringsburkar för ersättning/välling till barn. Carina har en sån, skitsmidig ha med sig då det ryms 3 portioner i en burk. Slipper man känna man har för lite mat med sig.
Och tar liten plats i skötväskan, ska ju ha med ersättning till pojken och välling till Svea så skönt med varsin till dom.

Svea somnade väl runt 20:30, men är lite gråt ikväll med sådär lite oroligt.
Få se om hon lyckas somna eller vakna helt som igår.
Hoppas hon sover då jag ska i säng i tid idag och måste ställa klockan till imorrn.
Tvättpelare installeras imorrn mellan 7:30-16 och senast 10 hade jag tänkt bege mig mot Oskarström hem till Hanna- http://jasas.se/.
Ska köpa spjälsäng av dom och eftersom vi jobbat ihop på McD så passar vi på umgås lite. Se vad hennes pojk på 2år tycker om Svea.
Ska i af bli supertrevligt.

Sen på em ska vi in till stan möta upp sambons syrra + pojkvän och mamma. Blir fika/sen lunch ihop.
Och inte att glömma mannen fyller år imorrn!
Men han fick sin present ikväll så han hinner testa det eftersom dagarna denna veckan är fullspäckade och man vet aldrig med Svea på kvällarna längre.

Remiss

2010-06-21, 13:55:42 / Kategori: Allmänt
Har mejlat min barnmorska ang min onda värk. Den sitter i svanken men går mest ner mot rumpan så mina stödbälten hjälper inte.
Brukar inte klaga då jag vet att som gravid får man stå ut med det mesta, man kan inte göra så mycket.
Men idag har hon skickat en remiss till sjukgymnasten på min vårdcentral om att jag ska få akupunktur. Ska ringa dit om några dar så jag vet dom sett remissen, sen hoppas jag att man får en tid inom kort och att det hjälper.
Tills dess tar jag en dag i taget och gör så lite som möjligt.


Bilder

2010-06-21, 13:52:34 / Kategori: Allmänt
Vår grill.


Svea fick ju ha sin princess krona på sig i lördes då det var bröllop.


Svea och Zelda i torsdes då jag och Pauline gjorde våra naglar.
Dom har ju roligt ihop :)


Ny dag, nya tag

2010-06-21, 09:56:33 / Kategori: Allmänt
Sovit som en stock inatt :) skönt.
Vaknade av mig själv utvilad 9:30!!! så ska absolut inte klaga.
Har inte hört ett knyst ifrån Svea, men ska gå in väcka henne strax. Kan ju inte sova bort hela dagen bara för hon somnade om vid 23:30 igår.

Ska hem till Carina vid 17 hon har tupperwear party :)
Känns väldigt vuxet eftersom ens föräldrar alltid haft tupperwear när man var mindre, men få se vad som finns nu och alltid roligt bara komma bort vara social.

Fullspäckad vecka för mig och sen är det midsommar!
Men gillar när man har nåt att göra varje dag.

Söndag- vi blev med grill

2010-06-21, 09:52:03 / Kategori: Allmänt
Svea och jag gick upp vid 9:30 så skönt hon ändå kunde sova lite längre nu när hon ändå var uppe längre.
Lät mannen sova ut så han skulle bli frisk, men vid 11:30 frågade jag han hur läne han hade tänkt sova... han gick upp kort efter det och insåg han sovit 11 timmar och halsontet hade försvunnit. :)
Så var nog lite sömn han behövde.

Vi fick för oss sticka iväg köpa en grill, är ju sommar nu så vi vill ju ha en. Men var lunchdax först så det blev vi körde spontant in på Wild west käkade där. Supergott som alltid.
Dom har börjat med sommarmeny nu, så slipper man vela mellan x antal olika rätter. Svea var glad få sitta med och tugga på vitlöksbröd som vi beställde in. Jag åt entrecote och mannen revbenen.

Sen körde vi vidare till ÖoB där fick vi en schysst grill med små "bänkar" på varsin sida för avlastning vilket jag tycker är bra att ha. Visst kostade nästan 500:- men nu har vi en ordentlig.
Dock var vi ju mätta sen WW så köpte ingen kol eller så hinner vi göra iveckan tills det är dags inviga den.
Väl hemma satte han ihop den, jag lekte med Svea... gick sådär hon vill ju gärna vara med hjälpa till.

Svea var supertrött så vid 19:30 somnade hon supergott och vi förberedde för film med dipp och grönsaksstavar. Tyvärr har hon fortfarande sina drömmar så vaknade ofta, helt disorienterad men räcker man ger napp drar i speldosan somnar hon om.
Men vid 23 var det helt kört vaknade hon helt så fick ta upp henne. Så blev mat igen och ny läggning.
Stackarn :/

Har ju vänt på vagnen nu så hon ska "öva" åka frammåt för det kan man bara i den nya syskonvagnen, så blir väl massa nya intryck där. Och sen sägs det ju det händer massor ikroppen runt 1 års åldern. Få väl se hur länge detta håller i sig.

Sen kväll

2010-06-20, 18:10:10 / Kategori: Allmänt
Vid 19 tiden när vi käkade vaknade Svea. Så blir det ibland när hon inte sover som hon ska. Men fick sitta med oss vid bordet och käkade potatisgratäng så det stod härliga till. Aptit det har tösen gott om.
Vi åt oss rejält mätta som man alltid blir av potatisgratäng :)

Precis innan Lisa kom ringde sambon sa att han hade jätteont ihalsen och inte alls mådde bra så han kom hem vid 21 tiden. Han visste ju jag hade bokat in mig med Lisa så han for inom sin mamma så han inte skulle komma och störa. Snällt av honom.
Svea var såklart vaken när han kom, hon blev överlycklig se sin pappa. Så dom badade (vilket hon behövde eftersom hon hade både gratäng o morotskaka i håret men jag kan inte längre bada med henne el sitta bredvid i baljan pga min rygg) och sen vid 22:30 slocknade hon äntligen. Man måste ju tvinga sig vara vaken, man kan ju missa nånting när vi har besök.

Var i af väldigt trevligt umgås med Lisa, bara snacka en massa om allt och inget.
Sen har hon blivit återförsäljare för Mary Kay, så vi pratade även om det och jag ska vara värdinna så hon får "öva" sig lite mera. Ska bara hitta nåt bra passande datum.

Kom väl isäng runt 00, var helt färdig ikroppen.
Vet inte vad som blivit med min rygg, men har fruktansvärt ont trots jag knappt går några längre sträckor och försöker bära Svea så lite som möjligt.

Träffade en gammal vän

2010-06-19, 18:06:35 / Kategori: Allmänt
Liz kom förbi runt 12 tiden, hon är ledig idag vilket är ovanligt en helg. Svea sov knappt 1 timme men blev superglad och pigg när hon såg hundarna var här :)
Vi började bli lite hungriga så tog bussen ner till stan och fikade på Vattenporten. Svea fick en morotskaka att kladda med^^ och ja kladdigt blev det. Lagom med folk inne så kändes väldigt lugnt och skönt fika där.

Såg en gammal bekant gå förbi utanför så ringde honom, dubbelkollade så det verkligen va han och yes det va det. Andreas som han heter kom in satte sig snackade lite skit :D
Vi träffades för 10år sen via nätet och varit vänner sen dess, men nu senare åren har det inte blivit av man hunnit ses, men från 01-05 umgicks vi mer eller mindre varje månad, massa festande men så är det.
Men Svea tyckte sen vi hade suttit färdigt så vid 15 tiden tog vi bussen hem. Gick bra för henne åka buss, ofta är hon halvsovande brukar hon inte bry sig men idag satt hon och bara kollade på allt och alla.

Väl hemma fick hon lite mat, och sen började jag fixa i köket så jag och Lisa kan sitta där och käka. Förberedde min potatisgratäng och Svea leka i köket men efter ha rivit ut ALLT i alla skåp insåg jag hon fick vara på andra sidan grinden. Uppskattades inte, så hon skrek sig nog trött.
För så fort jag var klar, städat undan allt (igen) blev det välling, pjyamas och nu sover hon.
Öh känns liiite tidigt om man jämför med resten av veckan. Få väl se om hon sover för natten eller inte. Men lär bli kanske en tidig morgon imorrn.
Fast hon har ju gjort allting tidigare idag. Sov ju mellan 11-12 istället för 13/14-15 så bara det lär ju göra skillnad och sen gick vi upp 8 istället för 9. Varje timme känns ju för henne.

Snart kommer Lisa så ska börja steka köttet och sen in i ugnen, tycker jag det blir saftigast.
Ska bli skoj med middags sällskap.

Ha en underbar lördag.

Tråkväder

2010-06-19, 11:46:34 / Kategori: Allmänt
Fastnade på msn med lite folk igår så blev jag kom isäng senare än jag trodde :) men känner mig ganska så pigg idag i af.
Man sover ju ok men inte alls lika bra tycker jag när mannen inte är borta, är väl för jag vet jag måste ju höra/vakna om Svea vill nåt trots mina öronproppar.

Men hon har sovit gott hela natten, Ozzy med hos mig och Balder har som vanligt varit ute hela natten. Det märks han är könsmogen jäkla rännande ute på nätterna och är han inne skriker han. Ska bli så skönt på onsdag när han är kastrerad.

I af så vaknade vi 8 idag och sen dess har vi båda hunnit äta frukost, Svea gröt med och lekt lite. Nu precis har jag lagt henne, hon var redan trött visst...
Vädret kunde ju varit bättre, både regnat, haglat och åskat. Nu är det bara mulet så få se om man kan gå ut en sväng.

Övertid

2010-06-18, 20:46:41 / Kategori: Allmänt
Det är ju alltid gött med lite extra pengar, men ibland är det inte allt.
Sambon blev uppringd innan idag, dom har en ny leverantör som vill ha sin beställning nu innan semestrarna så nu är det övertid igen som gäller.
Så veckan efter midsommar ska han jobba 14-02 + helgen. Han fick i af dispans när vi firar Sveas 1 års dag.... Känns som vi kommer vara en del själva isommar om varannan vecka ska innebära övertid.
Är väl fördelen med 06-14 tiden alltid nån som avlöser en så där blir det aldrig/sällan dom jobbar längre.

OJoj folket märkte Sveas lockar var borta...... får vi väl se vad farmor säger.
Jag är alla mammors mardröm, lockarna ryker när saxen är framme.

Nyklippt bilder

2010-06-18, 19:55:23 / Kategori: Allmänt
Såhär ser tösen ut nu när jag varit framme med saxen :)





Sagoängen

2010-06-18, 19:51:42 / Kategori: Allmänt
Var fortfarande hungrig igår kväll så jag bad mannen åka till Mc Donlds när han slutat jobbet, vilket han snällt gjorde :) Behöver ju 2 riktiga mål mat per dag för att orka med allt känner jag. Kanske inte nyttigaste dra i sig 3 burgare runt 00 men hellre det än gå att lägga sig hungrig.
Blev en dusch sen ihop, men vi konstaterade igår att vår dusch är alldeles för liten för 2 personer med magar. Min är ju extremt ivägen och även om han gått ner så försvinner ju inte magen bara sådär...

Svea sov lite oroligt från och till mellan 21-00, låg och smågrät i sömnen så gick in x antal gånger rättade till henne, smekte henne i håret, drog i speldosan. Kanske hon drömde eller nåt. Men känns i ens hjärta det är så synd om henne när hon ligger och gråter bara sådär, så jag tyckte det var skönt att hon lyckades komma till ro.

Gick upp vid 9 idag, som resten av veckan ;)
Ska det fortsätta har jag 2 jobbiga dar nästa vecka... tis kommer tvättmaskin/torktumlare mellan 7:30-16 så man får väl vara beredd dom kan komma då på morgonen. Ons ska jag vara hos vetrinären kl: 9 med Balder och ha med mig Svea och vagnen... Jag tror vi kommer vara sjukt trötta.

Sedan vid 10 kom sambon upp, packade iordning lite saker i en väska, sen åkte vi handlade på Citygross så jag har så jag klarar mig ihelgen.
Köpte varsin räkbaguett och åkte till SagoängenGalgberget fikade där och sen fick Svea leka. Hon gungade lite vilket var lika uppskattat som sist, hon klättrade uppför stegen till rutschkanan helt själv!!! Visste inte ens hon kunde hon har ju inga trappor här att öva på. Sambon gick bakom ifall att hon skulle trilla, men nejdå hon fixade det. Sen stod jag på sidan av rutschkanan och höll henne löst när hon åkte. Också en favorit enligt Svea.
Var en del folk där med större barn, så Svea sprang mest runt tittade på dom.

Var väl hemma runt 13 då blev det välling och hon bara slocknade så det tog på krafterna vara ute och leka.
Vi satt här umgicks lite innan han skulle köra ner till Malmö.
Viktor var ute med sina hundar så han kom förbi en sväng, (alltid skoj med oväntat sällskap men nu när man bor på bottenplan tycker jag så fort nån ser man är hemma dyker dom in... sällan lugna stunder man får ensam med sin karl) men när klockan blev 15 var mannen tvugnen sticka så då gick Viktor.

Så nu är det bara jag och Svea tills på söndag. Men det ska nog gå bra, kanske är hon bara extra pappasjuk på söndag när hon ser honom.

Naglar

2010-06-17, 21:59:25 / Kategori: Allmänt
Svea sov mellan 14-15 så kändes mera lagom inte som igår då det blev 2h.
Sen när hon vaknat till liv stack jag ner till Ica (med bilen) tog ut lite pengar och sen hem igen.
Pauline skulle göra naglar idag hos en ny tjej som kommer hem till en och det kostar bara 400:- gör man hos henne tar hon 350:-.
Så jag passade hoppa på tåget så vi att här hos mig så Pauline gjorde sina först och sen gjorde jag mina. Svea skulle ju egentligen enligt hennes sovschema sova vid 19, men nu var inte jag klar med naglarna förr 20:45 så så fort dom gått blev det pjyamas och välling och på 2 röda sekunder somnade hon.
Stackarn, blev tvingad vara vaken.
Men det gick bra för Pauline roa Svea då Tobbe och Zelda kom, hade hon lite mera att fokusera på än bara att inte jag var där och att hon var trött.
Till nästa gång för vi nog börja tidigare än 16:30.

Har slängt i mig lite kvällsmat, så blev en lite udda rörig kväll. Men väldigt trevligt :D

På lördag kommer Lisa och vi ska käka god mat ihop här :) Skönt med lite planer slipper jag känna jag sitter ensam hela helgen. Lisa är också själv då hennes karl är på Metaltown i Göteborg.
Så blir riktig brudkväll^^


v.33

2010-06-17, 14:08:44 / Kategori: Allmänt
V.33

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet:
Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Egna anteckningar: Väger detsamma som sist när jag var på mvc för v.30 besöket :) så vikten har jag inga problem med just nu. Skönt, kanske blir det inte så stor ökning denna gången.

Han är väldigt aktiv fortfarande i magen men ligger redan med huvud neråt kände vi sist så han har inte flyttat sig och tror inte han gör det sista veckorna heller. Tror mera han sjunkit lägre ner för nu vissa dar har jag haft liten obehaglig känsla tryckande ner mot underlivet så man undrar vad han pysslar med där inne.

Mina sd har mer eller mindre försvunnit om jag då inte gått en längre runda. Så tror förstoppningen hade ett finger med i spelet. Så känner mig som sagt som en ny människa och med mera ork :)


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket


Sjusovare

2010-06-17, 14:04:21 / Kategori: Allmänt
Sambon var väl lite skeptiskt imorse när han synade Svea men erkände sen efter nån timme att hon var fin. MEN att han saknar hennes rufs och lockar. Lite lockigt är det ju men inte på samma sätt som innan.
Men nu slipper hon ha luggen i ögonen.

Vi vaknade idag med vid 9, det är så skönt få sova ut. Men samtidigt känns det som tiden bara rusar iväg och det blir kväll fort utan jag tycker man får nåt gjort. Men njuter för fullt för snart har vi ju en lillplutt som inte kommer sova hela nätter så lika bra jag passar på njuter nu.
Blev lite lunch ihop, köttbullar och stekt potatis. Hmm stekt potatis är inte min grej så vet inte varför jag gjorde det idag. Mest för bli av med potatisarna så vi kan handla nypotatis.

Precis som igår har Svea druckit sin välling och ligger nu sover middag. Också nåt nytt hon kör med, sova om dagarna har hon knappt gjort innan.
Få väl se hur länge det blir idag då.

Pauline, Tobbe och Zelda kom förbi en snabbrunda för att låna vår spade dom skulle fixa sin trädgård. Vi änvänder ändå inte den nu och alltid bra man kan hjälpa varann.

Mera bilder

2010-06-16, 20:57:44 / Kategori: Allmänt
Lagt över bilder sen sist då vi var ute i ösregnet.
Såhär fin är Svea i sina regnkläder :)





Nyklippt

2010-06-16, 20:44:47 / Kategori: Allmänt
Svea sov mellan 14-16, helt otroligt så länge sover hon aldrig. Så fort hon vaknade tog vi vagnen gick ner till Ica handlade lite bröd och cola till sambon han saknade det igår. Gick en omväg hem så var nästan ute 1 timme, väldigt skönt ute.
Blev en portion gröt på direkten till Svea eftersom hon inte ätit sen 14 och allt slank ner.

Medan hon lekte i sitt rum passade jag på bädda rent i hennes säng och samtidigt bädda i liggdelen. Hon var väldigt nyfiken på den så när jag va klar ställde jag ner den på golvet hon kastade sig mer eller mindre i den. Haha. Hon fick knappt plats men hon skulle helst stå i den...
Så nu är den redo för bebben men står i garderoben så länge så ingen katt får för sig börja sova där.



Har tyckt Sveas hår börjat bli väldigt långt, så satte henne i hokus pokus stolen i badrummet och klippte henne :) får säga det blev bra för att vara första gången. Hon satt hyfsat stilla men hon hade en leksak att roa sig med.
Får väl se vad mannen säger imorrn *hehe* Han vet inte vad jag gjort + han tycker inte det behövs då jag tagit upp det. Så lika bra hitta på mina "hyss" när han är på jobbet.

Sedan duschade jag av henne och där nånstans försvann hennes tålamod så fick mer eller mindre kasta på henne pjyamasen. Blev välling sen och hon somnade på direkten runt 19 tiden.
Ojoj kändes tidigt idag jämfört med dom andra dagarna + trodde hon skulle orka mera med tanke på sena och långa em tuppluren.

Nu har jag fått i mig kvällsmat med och Balder har äntligen vaknat till liv. Efter varit ute hela morgonen har han sovit som en död isoffan, men så fort det blir kväll så sticker han.
Ozzy har med sovit men han gillar inte värme så jag är inte förvånad. Nu ikväll är han väldigt kelig så tycker inte riktigt han är min gamla katt sen händelsen med hunden....
Eller kanske han börjar bli "gammal". Visst han är bara 4 men med tanke på hans vikt lär han inte leva lika länge som Z.


Sovmorgon

2010-06-16, 14:27:10 / Kategori: Allmänt
Idag vaknade vi 9 !!! Shit vilken sovmorgon, bara sådär. Men vi alla behövde det, så jag klagar inte.
Svea var inte så pigg imorse efter vällingen var hon ganska så kinkig och mammig. Men sambon roade henne så jag fick duscha, skönt få det gjort för en gångs skull på morgonen.

Fick ner 1dl gröt idag vid 11 och sen fick hon nog magknip eller nåt för hon skrek/grät hysteriskt i säkert 30min... inget vi gjorde hjälpte. Gick ut i vår trädgård när vi äntligen fått henne lugn och ja nånstans på vägen lyckades hon bajsa och efter ny blöja var hon den gamla vanliga Svea.
Gröt och katrinplommon behöver hon varje dag märks tydligt när hon vägrar äta det då slutar hennes mage funka direkt.
Men skönt hon blev glad igen.

Fixade lunch till oss, eller ja mig och Svea sambon var inte hungrig då han precis käkat frukost. Blev kokt potatis, sås och köttbullar. Men Svea plockade bara ut köttbullarna och åt^^ jaja huvudsaken hon äter nåt.
Liz kom förbi lite spontant med Yra och Mojje så blev bus med dom, Svea har snart haft en underbar vecka med hundar nästan varje dag :)
Men så fort hon gått och sambon stack till jobbet såg man riktigt hur alla krafter tog slut. Så fick lite välling och hon bara slocknade. Så nu sover hon gott.
Får bli en em promenad idag, tycker min fm bara försvann.

Katterna har varit ute hela morgonen, dom är nog superglada det är fint väder igen.

Trött och kinkig

2010-06-15, 21:39:50 / Kategori: Allmänt
Svea fick sovit 1 timme då vid lunch, sen käkade vi varma mackor precis innan sambon gick till jobbet. Tur han hade paraply med sig det regnade bara lite när han gick, sen öppnade sig himlen totalt och mitt i allt kom hagel. Haha, han önskade han hade tagit bilen.
Jag och Svea busade på här inne, som sagt hon är pigg men svårroad då hon gärna ska vara på en.
Sedan sov hon ca 45min runt 15 tiden och efter det började hon säcka ihop lite.

Men jag åkte i af till Maria, blev en kortis så var där knappt i 1 timme för Svea blev ledsen i slutet och ville bara bli buren. Blev ett par byxor och en klänning hon kan ha i höst :) Gött med rea.

Trots hon var supertrött och superkinkig tog det till sin lilla stund få henne isäng. Varit inne 1ggr men behövdes bara dra i speldosan så få se hur resten av kvällen/natten blir.

Kan säg att det jag köpte på Life "Järn" som flaskan heter är superbra!
Har inte kollat järnvärdet men Niferex gör en förstoppad och det är det många gravida som blir har jag hört. Detta innehåller lite svartvinbär och annat sött, så visst dom 15ml man ska ta per dag känns som rena sockret att svälja MEN magen fungerar precis som den ska. Dagligen!
Fatta att jag är en annan människa på mindre än 2 veckor!
Och nästan gått ner 1kg.
Så detta rekommenderar jag starkt.

Lite piggare

2010-06-15, 11:10:45 / Kategori: Allmänt
Svea sov faktiskt hela natten, skönt för henne och oss såklart.
Var mycket piggare idag, lite heshet kvar speciellt när hon hostar hör man hur det rosslar.

Hon vaknade 07:40 så var ju som en vanlig dag.
Slukade sin välling så hon var nog hungrig. Lekte lite men vill gärna vara i ens famn eller bli buren så helt kry är hon inte.
Vid halv 10 började hon bli så testade ge henne gröt men gick knappt ner 0,5dl trots katrinplommon. Men bättre det än inget för hon behöver sin dos katrinplommon varje dag.
Så nu vid 10.30 fick hon välling istället av sambon och nu sover hon gott. Får väl bli nåra dagar vällingkost tills halsen är bättre på henne.

Kändes som en bra dag med allt solsken, men nu öppnade himlen sig och mina katter stormade in^^ inte vill dom bli blöta ionödan.
Sambon är iväg med en kompis nu, sen äter vi lunch ihop precis som igår.

xo på besök

2010-06-14, 21:47:45 / Kategori: Allmänt
Faster Ida ringde vid 16 hon skulle in några ärenden i Halmstad så jag passade xo sålänge.
Svea fick sovit 1 timme så precis när han kom vaknade hon. Och hon piggnade till på 2 röda, som om hon glömde hon var sjuk. Så det var full fart jaga xo genom lägenheten^^

Ozzy fick panik rent ut sagt när xo kom så fick slänga ut honom, tur han är feg för han går direkt till attackfräsandet under soffan så han HATAR verkligen hundar.
Balder är sjukt nyfiken och dom hälsade på varann massor idag, bara xo blir så till sig och vill leka då blir Balder lite feg. Men jag tror det släpper efter några fler besök så kanske dom kan leka lite i af.

Vid 18:30 hämtade Ida honom och sen försökte jag roa Svea men hon var så trött och lessen bara. Men runt 20:30 lyckades jag få henne isäng efter alvedon och välling.
Få se hur natten blir ska lägga mig direkt efter Csi, sen runt 23.30 kommer ju sambon hem så han tar henne då om hon vaknar så kör jag morgonpasset.
Hoppas hon är bättre imorrn min lilla plutt.





Halsont

2010-06-14, 16:14:35 / Kategori: Allmänt
SUCK
Nu är det inte lika sött med hesheten :(
Hon har nog sjukt ont i halsen kan knappt gråta, vill absolut inte äta.
Så hon fick lite flytande alvedon och nu sover hon. Igen. Hon sov ju mellan 11:30-12:15 och efter det verkade det bli värre för sen dess har hon inte varit sig själv.

Känns som Svea alltid blir dålig när sambon jobbar em skift... jag känner mig så instängd här hemma vill ju passa på hitta på massa bara hon och jag om dagarna.
Speciellt när vi ska vara ensamma hela helgen med, då mannen ska ner till Malmö umgås med Thomas.

Åkte till Citygross vid 14 så nu klarar vi oss veckan ut och lite till.
Märks det är veckan innan lön, kylen ekade så tomt och välling/gröt var inne på sista förpackningarna. Så nu har vi 30l välling hemma igen :) skönt med storpack klarar man sig länge.

Lugn morgon

2010-06-14, 11:14:54 / Kategori: Allmänt
Gick upp 8 idag med så man har fått sova ut :)
Svea är pigg och glad trots hon är väldigt hes. Hon låter väldigt roligt när hon ska försöka ta lite högre toner^^ så blir nog inte så mycket skrik idag för hennes del.
Sambon fick sovmorgon så han kom upp nu lite innan 11.
Han har em vecka nu så blir väl lugna mornar för vår del så han hinner träffa Svea och sen hoppas jag på bättre väder så vi kan vara ute.

Fått ny tid till Balder, men inte förrns nästa vecka då dom var fullbokade denna... jaja det blir nog bra. Tog en morgontid med så man har det överstökat.

Imorrn kväll ska jag o Svea hem till Maria, hon har rea på Me&I kläder. Ska kika lite en sista gång på denna kollektionen och sen är det ju alltid skoj att ses!
Få väl se om veckan sen fylls på med aktiviteter.

Bilder.

2010-06-13, 22:22:28 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=13222115

Ozzy

2010-06-13, 22:18:12 / Kategori: Allmänt
Såhär mysig har Ozzy varit iveckan.
Lite extra kan behövas när man haft en tuff vecka.

Båstad

2010-06-13, 21:35:10 / Kategori: Allmänt
Igår kom faster Ida på en visit med Xo :) stannade till nästan 00 så blev en massa snack och Svea busade med xo såklart. Men till slut var hon så trött så hon fick ge sig så hon lyckades somna trots vi hade besök.
Sen la vi oss själva direkt, jag va astrött är ju inte van vara uppe så länge^^
Balder och xo hälsade på varann och det gick bra! Så han kan nog bli van vid hundar med lite övning. Ozzy valde vara ute vilket är förståligt efter han blev påhoppad.

Idag fick jag sovmorgon så blev väckt vid 10, käkade en lätt frukost för vi skulle vara nere i Båstad vid 12.
Så hela dagen idag har vi umgåtts med faster Ida, hennes kille Oscar, xo och farmor! Tog en lätt lunch vid nåt pyttelitet men mysigt ställe Lycka eller nåt sånt hette det.
Blev glass sen vid en glassbar. Inte en enda regndroppe så har varit en toppendag.

Dock sov Svea knappt nåt och ville inte heller äta hon ska ju vara med överallt och ingenstans hon har inte tid äta längre. Så fick väl i henne en halv flaska välling och sen när vi körde vid 17 tiden bara slocknade hon i bilen.
Vi köpte med oss Mc Donlad´s mat hem och sen vid 18 tiden gick jag ut i tvättstugan. Har ju tvätt tid 17-22 idag, men var inte så farligt mycket tvätt så nu låter jag allt bara torka tiden ut.
Nu ska vi nog slippa tvätta tills vår maskin kommer :)

Svea lekte lite här hemma, men hon var helt utmattad så 18:45 fick hon mat och sen slocknade hon. Varit inne en gång bara men sen dess har hon sovit.

Känns konstigt med en tom vecka framför sig. Nu är det inge mera öppnis förrns i höst... vad ska vi hitta på?? Hoppas på bättre väder så man kan vara ute och leka i af.
Ska ringa vetrinären igen se hur det ser ut med tider.

Ut i regnet

2010-06-12, 14:44:16 / Kategori: Allmänt
Gick bara skit på tv igår så laddade hem sista avsnitten till Vampire Diaries, var ju sista avsnittet i Sverige i torsdes men är 5 kvar på säsong 1 så blev vi kollade på dom igår. Eller 3 st så idag blir det dom 2 sista kan ju säga det är grymt spännande :)

Idag vaknade vi 07:50 så Svea håller sig runt 8 denna vecka ser det ut som. Sambon fick sova ut så vid 11 kom han upp.
Han var sugen på nytt spel (igen) till xboxen så vi for in till stan köpte han ett begagnat och när vi ändå var där gick jag till Polarn o Pyret. Har tänkt på börja namna Sveas kläder. Väl där blev det en regnhatt och ett par gummistövlar så nu kan hon verkligen vara ute när det spöregnar.
Bara jag som behöver regnkläder eller i af en jacka som är vind och lite vattentät. Tänker inte shoppa nån nu, får bli när bebisen kommit.
Superfin butik, helt sjukt jag aldrig varit inne där, bara varit i andra PoP butiker nere i Skåne.
Fick köpt 2 bakformar med på Lagerhaus, den jag ägde har väl slängts eller fösvunnit nånstans i flytten upptäckte jag för ett tag sen.

Sedan käkade jag lunch, sambon frukost på Mac Inn. Svea fick lite mos och ett korvbröd, hon är så glad bara få äta själv och vara med.
Väl hemma blev det välling och sen slocknade hon, men inte konstigt har ju varit full fart sen 8.

Nu kommer solen när vi väl är hemma... fast det blåser fortfarande massor.

Sen ringde jag en polare skulle se om han sett mitt meddelande ang Volbeat men lyckades göra bort mig lite^^ Såg en bild på han och hans tjej på FB och tyckte hon hade lite mage så undrade om han skulle bli pappa........... hehe..... nej det var bara jag som ibillade mig.
Ooopps.
Eller önsketänkande kanske?! :)
Han garvade mest så han tyckte det va skoj, jag med. Så tur jag inte frågade henne^^ hon har nog en annan åsikt.

Sen frågade han ut mig varför jag inte sagt vi ska ha ett barn till??? Inte för jag varit hemlig med det men det hade han missat.
Haha.
Så vi sa vi måste hinna ses INNAN Augusti. Dom flyttade ju till hus i Simlångsdalen ibörjan av året och vi har fortfarande inte varit där.... pinsamt.
Men han är den med mest normala arbetstider det är hans tjej som jobbar knasigt och sen när vi väl höres har vi varit sjuka.

Bakade lite

2010-06-11, 19:41:32 / Kategori: Allmänt
Ja eftersom vädret är som det är passade jag på baka lite så nu har jag 1 sak jag kan bocka av :)
Sambon blev lite kinkig för han inte fick smaka men jag vet hur han är, jag får vara glad om dom får vara ifred tills det är dags bjuda på dom.

Svea sov ju knappt 45min så hon blev väldigt kinkig fort, men mannen badade med henne försökte underhålla henne alltför dra ut på tiden. Så blev innan 19 idag med då hon somnade.
Men inte konstigt hon är trött, man ser hur glad hon är för att kunna gå så hon ränner rundor här hela tiden, och bara skrattar.
Vill inte alls leka i sitt rum utan hämtar gärna leksaker men springer bara omkring med dom^^  Och vi har lika roligt åt henne och såklart blir det ju mer vi uppmuntrar henne spexa på desto mer gör hon!

Få se vad vi ska hitta på ikväll, jag känner mig redan väldigt trött :/

Avslutning

2010-06-11, 13:47:47 / Kategori: Allmänt
Jodå Svea sov länge fastän hon la sig tidigt igår.
Mitt alarm ringde 07:30 men snoozade på och vid 8:20 väckte Svea mig ;) hehe jag tar verkligen igen all förlorad sömn vi hade sen innan.

Men jag hann både bli klar, käka frukost i lugn och ro och Svea fick sin välling innan det var dax för öppnis. Det var ju avslutning idag så var bara öppet 9.30-12.
Var ca 80 pers som hade anmält sig men tror det var runt 40-50 stycken där. Kan säga det RÄCKTE gott och väl. Fullt ös medvetslös verkligen.
Bjöds på grillad korv och sen tårta. Mums.
Alla barn fick en ballong när man gick, Svea blev superglad. Så får fixa ballonger till hennes dag sen.

Så väl hemma drack hon välling och bara slocknade. Hon är nog helt slut.
Helg- äntligen med sambon.
Får hoppas på lite bättre väder bara.

Frillan

2010-06-11, 13:43:45 / Kategori: Allmänt
Sådär nu kommer äntligen en bild på nya frissan :)


Fortfarande man

2010-06-10, 21:12:48 / Kategori: Allmänt
Ja Balder kände nog på sig det va nåt i görningen, för jag fick ringa och avboka tiden vid 13 då var han ännu inte hemma. Han kom alldeles nyss helt dränkt. I vanliga fall går han inte utanför dörren när det regnar... få väl se när jag får en ny tid, ska då ta en morgon tid får man det överstökat.

Ozzy har nog men för livet han har inte rört en fena och vill absolut inte gå ut. Han var nu under kvällen en pytteliten runda i vår trädgård sen in igen.
Kollade hans tassar han har förstört varenda klo, dom är helt nerrivna till pulpan så han har nog klöst för kung och fosterland och har säkert ont i dom. Känner mig lite elak då jag klippte dom ihelgen så han har inte kunnat försvara sig direkt.

Vid 16:30 gick vi till Liz & Viktor, snackade skit drack kaffe. Svea sprang runt i deras lya och jagade hundarna. Så dom lär sova gott inatt^^
Skoj komma ut lite sådär våra planer var egentligen minigolf men som det regnar fick vi ju hoppa det.

Imorrn är det avslutning på öppnis, får hoppas på uppehåll så vi kan vara utomhus.
Sen är det stängt till slutet av Augusti.

Svea var slut ikväll somnade 18:45 så lär inte bli lika lång sovmorgon imorrn. Men klart med detta tråkiga väder tror väl hon det är kvällen. Så länge solen lyser brukar hon annars hålla igång till 20.


Slöa familjen

2010-06-10, 12:35:27 / Kategori: Allmänt
Fick veta igår varför stackars Ozzy hade bajs på sig.
Sambon hade missat samtal där en tjej talat in en hund hade attackerat Ozzy men vi hade helt missat det då hans mobil låg ute i bilen.
Ska ringa upp idag tacka för hon hörde av sig, inte många som bryr sig om katter idag. Men han verkar inte ha kommit till skada för vi hittar inget på honom.
Så där rök våra chanser få honom hundvan.

Ställde klockan men snoozade ändå till 8 så fick väckt Svea 8:30 när Carina kom. Vi är slöa i denna familjen nuförtiden.
Men hon fick i sig välling sen kunde vi gå mot öppnis. Där var det full fart som alltid :) hon ser verkligen till vara med överallt. Så söt nu med när hon går omkring.
Så nu när vi kom hem åt hon bara lite välling sen var det dags sova igen. Men skönt kommer hon ha lite energi till i eftermiddag.

Dock är Balder ute, så hoppas han kommer in innan klockan 15 då ska vi vara hos vetrinären....... såhär i efterhand var det mindre smart låta han gå ut imorse.
Suck.

v.32

2010-06-10, 12:28:01 / Kategori: Allmänt
V.32

Kroppen:
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet:
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Egna Anteckningar: Hicka har jag faktiskt inte känt denna gången däremot är han väldigt bufflig så fort man ätit. Har gärna fötterna upp mot revbenen. Det är så det syns utanpå kläderna hur han bökar där inne.
Har legat på sida ett bra tag rygg är inte bekvämt känns som bebisen ska kväva en...
Annars är det bara denna trötthet som tar kål på en men nu vet man ju varför så jag kämpar på med mitt ätande så ska jag bli piggare.

Helgen i bilder

2010-06-09, 21:59:41 / Kategori: Allmänt
http://lorylay.blogg.se/lorylayprivat/?tmp=09215902

Bada

2010-06-09, 21:34:16 / Kategori: Allmänt
Jaha då fick vi en "rolig" uppgift precis utförd. Har tänkt vi borde gjort det innan så man får bort vinterpälsen men ja vi och alla dessa tråkiga måsten glöms ju bort.
Men i af Ozzy kom in, käkade la sig i hallen började tvätta sig frenetiskt... tack och lov gick jag förbi och såg halva hans svans var inkletad... med BAJS.
BLLLÄÄÄÄ
Så vi mer eller mindre bar in han på toa så sambon badade honom, slapp jag stå lutad över badkaret. Nu har vi tack och lov en katt som gillar bli duschd men förr eller senare tröttnar han.
Men NU äntligen är han ren, luktar gott och halva han försvann ner i avloppet (såg det ut som).

Så vi är superstolta över Ozzy så här snäll var längesen han var då han blev duschad. Men han tyckte kanske själv han luktade apa.

Inte ett ljud från Svea så hon sover som en stock.
Aaw min lilla plutt.

Trötter

2010-06-09, 19:33:57 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade lite innan 14 så hon kunde vara med oss och äta :) dock går ju inte jättemycket ner men hon är så glad nu när hon får äta själv. Lite lättare pilla med lasagne med om man jämför med chili con carnen.
Sambon konstaterade att han hade inte fixat jobba på dagis om alla äter så där, han tycker det räcker med den röran Svea skapar^^

Var super trött så jag gick faktiskt och la mig efter vi käkat så sov kanske 1,5 timme :D det gjorde susen! Men får ju ge nu det nån vecka hoppas järnet stiger så man blir piggare.
Sedan 17:30 körde vi till Eurostop jag var sugen på Caffe Latte och mannen ville ha chips och cola. Så fördrev tiden där lite och Svea gick omkrin på Espresso House så rädd av sig är hon inte. Henne lär vi få jaga isommar.
Kom hem lite innan 19 och nu har vi precis lagt henne, helt slut var hon.

Öppnis imorrn så jag kommer få ställa klockan, man vet ju aldrig när hon vill vaknade nuförtiden.

Idag blir Balder 6 månader :D och imorrn ryker hans manlighet.
Jobbiga för oss är från 00 inatt tills det är dags (kl:15) ska katterna fasta. Eftersom vi har 2 kan vi inte mata ena så båda ska vara utan.... jippie- not. Min tjockis (Ozzy) lär ju vara lagom grinig.

Beställde mannens present igår, den kommer tyvärr inte på lager förrns 16 Juni, så den kanske inte kommer till hans födelsedag men nu vet jag den kommer komma. Skönt man kan boka i förväg, speciellt då detta spelet såldes slut på nolltid.
Han längtar redan sjukt mycket.

Glömde ju nämna igår fick 2 kassar av Annelie med täcke, sängkläder till spjälsäng TACK så hemskt mycket, verkligen. Så nu är det bara hämta spjälsängen så börjar vi bli redo :)
Har 2 saker på Ikea som ska handlas men är ingen panik och vi hinner det innan Augusti.
Sen som sagt får han komma när det passar honom.

Handlat lite

2010-06-09, 12:53:07 / Kategori: Allmänt
Svea väckte mig 8:30 idag, så det blev verkligen en sovmorgon för vår del :)
Men bara skönt för jag fastnade framför tv´n "svensexan 2" och sen blev det dusch så ja klockan var nog efter 00 när jag väl la mig. Inte ofta det händer nuförtiden^^

Kände jag inte orkade dra iväg till öppnis så åt frukost i lugn och ro (inte ofta det händer) sedan körde jag till Eurostop så fick handlat "Järn". Ja flaskan heter så på Life och den ska ge bra järnvärde men den pajjar inte ens mage. Så få se nu om några dar om man mår bättre.
Sen blev det Citygross, inhandlade alla råvaror till Sveas kalas. Så tänkte det som går att frysa in ska bakas nu och så gör jag glassen sista dagarna innan. Skönt om man slipper stressa sista veckan speciellt eftersom alla våra helger är bokade nu fram tills dess.

Just nu sover Svea middag och strax ska jag påbörja matlagningen så det bli nån lasagne idag :)
Suckar dock över vädret... så trist när regnet öser ner.
Men fick en anledning använda Sveas regnjacka idag som hon fått av farmor.

Fullt upp

2010-06-08, 21:09:26 / Kategori: Allmänt
Hantverkaren dök upp 08:15 trots han plingade på dörren, borrade lite fort i badrummet sov Svea vidare. Så jag hann fixa hennes välling själv bli helt klar så när jag väl gick in till henne låg hon vaken, väldigt nyvaken och smågosade med sina gosedjur isängen. Ingen direkt panik vilja gå upp.
Sicken sömntuta :)
Hantverkaren tog knappt 15min på sig så det gick fort, han sa f r o m 22/6 börjar Tvättmaskin/torktumlare installeras så yes innan Midsommar har vi våra maskiner!

Kom väl lite efter 9 till öppnis, var lugnt där inte så många mammor så Svea hann piggna till och börja leka rejält innan alla droppade in.
Hon var hur go och glad som helst, väl hemma fick hon välling och sen kom Annelie med sin syrra. Svea ville väl egentligen sova men går ju inte med besök så hon körde på i fullt ös fram till 14:15 så bara slocknade hon mer eller mindre i min famn. Var tvungen byta blöja så det sov hon sig igenom. Men vid 15 tiden vaknade hon då var det färdigsovit.
Så då begav sig dom hemmåt, och jag skulle påbörjat maten men insåg lasagnen skulle va inne i ugnen 40min det hade inte min kropp tid med. Så blir lasagne imorrn och idag föreslog jag Mc Donald´s jag ville bara ha mat i magen. Men så är det när man inte har nåt hemma att varken bjuda på eller hinner äta innan.
Matrutiner? Finns inte riktigt hos oss.

Bilen gick igenom besiktningen i af :D Så nu slipper vi bekymmra oss mer detta året!

Ringde Liz, skjulle gjort det igår men blev ju aldrig av då Dior var här. Hon var ute med hundarna så hon kom förbi istället.
Samtidigt gick Carina, Ewa med 2 hundar + Alexander i vagnen förbi så dom med in i trädgården sa hej. Så ja 2 katter och 4 hundar så kan ju säga Svea var överlycklig med så många pälsbollar. Mina katter jublade inte men dom får vänja sig.
Sedan vid 19.30 gav sambon henne mat och hon bara slocknade i sin säng, bara lite gråt och hon drog i speldosan sen dess har det varit tyst. Idag åt hon normal vällingportion få väl se om hon sover sig igenom natten på det, man har vant sig ge henne nu dubbel.

Såg sen att VOLBEAT kommer till Malmö i Oktober. Dom var så jävla grymma förra året så vi ska nog boka biljett och åka på det. Blir ju ingen festival i år då är det bra med konserter.
Lite trist det är en torsdag men det får gå.
Så ja farmor du vet vad det betyder ;)

Snart en dusch sen är det sängen.
Skoj med fulla dagar men man blir trött :)


Moderna människan

2010-06-08, 08:28:10 / Kategori: Allmänt
Diskmaskinen kom igår :D
Körde ju en maskin direkt där på kvällen, det är helt underbart skönt höra den "tuffa" på och man vet det blir rent utan behöva lyfta ett finger.
Äntligen är en sak borta att tjafsa om.

Syrran kom på besök vid 14.30 tiden åkte hem vid 23! Superskoj ses så länge hinner man prata och bara vara med varann. Hon hade med sig fika och jag bjöd på mat.

Idag är det öppnis, om jag får liv i vår dotter. Tror hon hamnat i en växtfas hon äter som en häst, nästan alltid 400ml välling nu sista målet. Sov 2 ggr igår på dagen ändå somnade hon 20:30 igår kväll och sover ÄNNU.
Sen när behövde jag gå in väcka henne??
Men jag har haft en lugn morgon.

Sen vid 12 kommer Annelie och hennes syrra ska vi umgås lite.
Nån gång mellan 8-16 ska hantverkarna fixa sista grejen i badrummet med avloppen inför tvättmaskinen, sen kommer dom levereras innan Juni slut- får man hoppas.

Så fullt ös idag med :)

Hemresa

2010-06-06, 21:38:29 / Kategori: Allmänt
Sambon fick gå upp mellan 05-06 imorse men hon ville bara ha välling och ny blöja sen sov Svea vidare till 9:45 då gick jag upp med henne.

Dagen idag var väl precis som igår ute en massa, busade (dvs Svea jagade honom) med Eton. Vädret var lite mulet och kallare till en början men sen jädra kom värmen.
Farbror Linus och hans hund Lemmy kom vid 14 tiden, fikade vi med våfflor och for sedan till stranden så Lemmy fick badat.
Svea gick lite i vattnet men var nog en aning för kallt för hon såg inte helt överlycklig ut till en början.

Mannen blev klar med det han skulle med bilen så vid 17:30 kunde vi köra mot Halmstad, käkade på Burger King på vägen så man slapp tänka på det direkt när man kom hem.
Kan säga jag är helt slut, Svea är SÅ mammig. Knappt nån annan fått hålla henne det är bara jag som gäller.
Skönt jag har en massa aktiviteter inbokade iveckan så hon får "rastas" :) sista veckan Solrosen-öppnis är öppet sen vet jag inte vad vi ska göra under sommaren.
Det blir inte stranden kan jag säga, jag är ingen beachmänniska i vanliga fall och tänker inte gå där nu med min mage.

Fick en matta farmor & farfar ändå hade tänkt kasta så nu ÄNTLIGEN har den gamla åkt ut (i trädgården tills vidare) och vi har en ny, fräsh, ren matta under vardagsrums bordet!
Visst den är gigantisk men hellre det än ingen alls.
Passade bra med vår soffa, men beige går ju ihop med det mesta. Så kan vi slita på denna tills vi har råd med både ny soffa och matta.

Mina linser hade kommit i fredes, så ska bli megaskönt byta ikväll.
Katterna hade haft det bra, inga missöden har inträffat dock for dom ut i trädgården så fort vi öppnade :) så vi lär inte se dom förrns imorrn bitti.

Snart läggdags är som sagt trött och Sara har lekträff hos sig kl. 10, men bara bra då öppnis är stängt på måndagar.

Massa sol

2010-06-05, 15:44:59 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela natten, jag hörde när Ida & co kom men lyckades somna om fort.
Sen vaknade inte Svea och ville upp förrns 07:30 (varför vaknar hon inte så sent hemma?) så det blev vi steg upp samtidigt. Jag var utvilad och hunrig så kände lika bra komma igång.

Har toppen väder här nere och Svea har varit ute massor i trädgården. Hon knatar på lite överallt, tycker nog det är skoj nu när hon kommer fram själv. Går gärna iväg ensam men ser till så hon ser en, försvinner man in hör man direkt henne pipa. Men tycker det är skitbra hon vågar och vill kunna leka själv, ska det bara fungera hemma med^^

Dock är detta med sova inte roligt ens dagtid. Hon var helt utmattad så jag och farmor fick sätta henne i vagnen och efter knappt 5min sov hon. Men innan dess var hon hysterisk.
Nu är farmor ute själv med vagnen, går inte få henne sova isängen på dagtid. Fördelen är det blir kortare pass i vagnen kanske hon vill sova tidigare än 22 idag.

Svea och xo (Idas schäferhund på 7mån) kom superbra överens. Han var hur o som helst. Kom och la sig själv jämte henne sen fick hon klappa och klänga på honom bäst hon ville han sa inte ett pip.
Slickade henne lite på händerna, nosade igenom henne men annars inte alls lika på som Lemmy är.
Sen försöker han även "få igång" henne tror hon vill leka med honom, men det fattade hon inte. Man ser verkligen hur Svea älskar djur, det hade varit så roligt ha en hund själv, bara vi har inte tiden med en valp eller råd för den delen.

Sambon har varit super effektiv iår kväll och idag med bilen. Putsat upp all krom, fått bort rosten och nu även lackerat draget helsvart. Blir riktigt snyggt.
Ska han bara byta ut den delen som var trasig sen ska bilen vara tipp topp inför tisdagen då vi har ombesiktning. Få väl se om han hinner tvätta och vaxa bilen med nu när vädret är fint och han har lugn och ro här, stå på parkeringen hemma är inte lika skoj.

Massa flängande i bil

2010-06-04, 22:25:57 / Kategori: Allmänt
Svea sov ganska så länge idag, gick väl upp runt 7. Dock var hon väldigt mammig fick knappt släppa ner henne en sekund så hon var väl lite sådär eftersömnig och mysig.
Lyckades i af packa det sista, få på mig kläder sen började jag väckningen av sambon. Av alla dar var han helt omöjlig få upp, så vid 10 for han upp och insåg att "shit jag har en massa jag ska hinna med nu".
Så han stack själv till tippen, sen lastade vi in oss och åkte handlade den sista bildelen som behövdes inför besiktningen. Svea somnade så fick sig en 30min.
Sedan käkade jag sallad och han på Fete gretas i solen, helt underbart väder är det ju. Svea fick ett korvbröd men hon verkade överlycklig för det.

Kom till mvc i god tid (för en gångs skull) och Svea busade runt i väntrummet men så fort vi kom in i rummet blev hon lite blyg. Då satt hon som ett plåster på mig.
Tyvärr lite kinkig men hade nästan gått 4 timmar sen jag matade henne så var det som spökade. Hon gjorde stora ögon och mun när vi lyssnade på hjärtljuden, hon visste inte vart det kom ifrån.

Sedan var det bara fixa käk så matade jag henne i bilen så vi kom iväg, tyckte tiden bara rann iväg där ett tag. Så väl på motovägen lyckades hon somna och sov nästan hela resan! Så idag har hon verkligen sovit på dagen.

Superglad blev hon såklart när vi kom fram, träffa Eton, farmor och farfar!
Visade nästan på en gång hon kan gå med så det har hon gjort mer eller mindre hela dagen gått fram och tillbaka både inne och ute.
Fick god rabarbersockerkaka till fika och nu ikväll har vi grillat.
Ah så gott, vi bara måste se till köpa grill nu med nästa lön, vi har ju lixom glömt bort det på vägen av allt annat handlade.

Svea ville absolut inte missa nånting så hon var vaken till 21.30 sen efter lite gråt (men väldigt lite om man jämför med hemma) somnade hon. Hoppas hon ska sova gott hela natten trots faster Ida kommer med sin vovve och karl.
Men sambon har lovat ta tösen både imorrn och på söndag så jag ska sova hade jag tänkt :) dock lyckades jag glömma mina öronproppar men det ska nog gå i af.

Fått fin bränna med trots jag brukar bli röd ser det jäklit fint ut för vara bleka jag :) men får väl passa mig imorrn då kanske?!

Mvc besök

2010-06-04, 18:01:22 / Kategori: Allmänt
Gick bra hos barnmorskan. Allt såg bra ut bara mitt järnvärde som är på tok för lågt. 100 är uselt under 90 är "då vidtar vi åtgärd" jag hade 95 så nu ska jag ta 2 tabletter Niferex per dag. Dricks med apelsinjuice, äta mycket grönsaker och torkade aprikoser.
Så får väl gå till affären försöka köpa massa järnrika saker.
Inte konstigt jag är trött.

Ligger fortfarande på mittkurvan med magen så det är bara som jag ser stor ut.
Dock blev han väldigt ilsk när hon skulle lyssna så dom blev ganska höga idag och han bara flyttade på sig. Men nu fick både sambon och Svea vara med lyssna :)

Det här med sammandragningar har man mera med barn nr 2 men ska försöka vila när dom kommer, gå små små steg när vi promenerar så jag inte påfrestar fogarna har ju fått lite ont i dom nu på sista tiden.
Men skulle jag få sd t ex om jag bara sitter en hel dag isoffan/vilar DÅ är det inte bra.
Så jag får helt enkelt försöka ta och varva ner på mitt tempo, snigla fram och pausa om jag får ont.

Blodtryck: 110/55
Sf-mått: 28
Bebisen hjärtlud: 140-142

Järnvärde: 95
Socker: 5,8
Vikt: + 2,5kg sen v.25, +4kg sen inskrivningen

Hungrig tös

2010-06-03, 21:26:42 / Kategori: Allmänt
Full fart orkade hon med till 15:30 sen var det matdags och efter det bara slocknade hon i 1 timme. Inte det bästa sova så sent på eftermiddagen men vad ska man göra?
Dock vet jag inte vad hon drömt men var superledsen fortfarande jättetrött och ville inte alls sluta gråta. Fick säkert bära henne i 1 timme.
Sen lyckades jag få henne lugn och ge henne näsdroppar så hon kunde andas normalt, nackdelen när dom ännu är småtäppta ju mer dom gråter desto värre blir det.

Jag fick käkat lite och vi tog det lugnt framför tv´n till 19:30 då påbörjade jag läggningen av henne. Hon åt idag 300ml så en flaska välling räcker inte längre. Detta är ändå 8mån fullkorns välling, få se vad nästa steg blir då denna är slut har bara 3 förpackningar kvar.
Står det ska bli ca 4-5 mål/dag men vi är ännu uppe 6-7, men bara bra om hon lägger på sig extra. Har hon att ta av den dagen vi blir sjuka igen, vilket vi lär bli då det snart är dagis dags.

Hon har ju fortfarande svårt för insomnadet men efter lite om och men somnade hon och jag kunde tassa ut. Hörts lite hostattacker men det är inte alls som för nån dag sen. Så snart är den väl helt borta hoppas jag.

Fick packat väska med våra kläder för helgen, bara sambon som ska lägga ner vad han vill ha på sig. Känns som vi är förberedda (för en gångs skull) och slipper stressa imorrn.
Ser fram emot mvc besöket är ju ändå 5 veckor sen jag va där. Sambon och Svea följer med så dom också för höra hans hjärtljud.

Hoppas på kanonväder ihelgen nu!

Wildmango kläderna

2010-06-03, 16:22:36 / Kategori: Allmänt
Här har vi då wild mango kläderna.
Dock är bilderna inte rättvisa för luvtröjan är verkligen jätterosa och tröjan bredvid är grön. Ser mer grågrön ut här tycker jag.
Camoleggingens & klänningen ser ni ju på henne.
Är super super nöjd!







Mage

2010-06-03, 16:19:23 / Kategori: Allmänt
Ja så här ser ens mage ut nu.
v.31 (30+0)



Uppe med tuppen

2010-06-03, 13:22:35 / Kategori: Allmänt
Jodå uppe med tuppen var vi idag, 05:35 var det dags vakna tyckte Svea.
Men hon är ganska så lugn på morgonen mest hungrig och mammig. Men lyckades bli klar lagom tills Carina kom 8.30 så var det dags för öppnis.
Svea går omkring väldigt mycket nu och idag fick hon en massa uppmärksamhet, då dom andra mammorna ville kolla på hennes nya kläder, är det ju extra skoj busa till det.
Så hon bara slocknade väl hemma, men blev bara 20min så nu är det full fart igen. Hon har varit ute med pappa sin när han klippte gräset men blåser ju mer idag så är inte alls lika varmt :/

Annars idag är väl planerna förbereda inför imorrn. Vi åker till Skåne direkt efter mitt Mvc besök och innan dess ska vi ha hunnit med tippen och handlat en del till bilen.
Så tänkte ska packa idag så vi slipper det imorrn, bli ju bara hennes mat imorrn då men går snabbt.

Vek den rena tvätten och slängde sopor/kartonger gjorde jag imorse när jag ändå var uppe^^ Fördelen med gå upp tidigt man tar tag i tråkiga saker.


v.31

2010-06-03, 13:10:56 / Kategori: Allmänt
Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet
: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna anteckningar: Ja att det är tungt kan jag lugnt säga. Kör med stödbälte när vi ska ut på promenader men hemma när man sitter mycket el på öppnis kör jag utan.
Ska ju till Mvc imorrn så blir mer uppdatering då, just nu känns det inte som det händer så mycket enligt mig.

Kläder

2010-06-02, 21:48:49 / Kategori: Allmänt
Glömde ju skriva,
Kläderna från Wild Mango kom idag :)
Supersnygga- kommer bilder på dom imorrn hoppas jag.
Svea kommer bli finfin isommar.
Usch kommer ha ångest inför fotograferingen av henne, vilka kläder ska man då ha på henne????? Har ju massa fina nu jag vill hon ska ha då.
Få väl köra med några ombyten kanske ;)

Oväntade besök

2010-06-02, 21:06:20 / Kategori: Allmänt
Jodå det gick bra att tvätta, hann med allt!
Skönt är det över för denna gången.

Liz & Viktor kom förbi en runda med vovvarna, samtidigt kom Carina, Grön och Alexander med Cliff (en hund dom passar för en kompis). Svea hade kanske sovit max 30min då men blev ett litet liv här med 3 hundar, plingade på dörrklockan mm så hon vaknade.
Men dagtid spelar det ingen roll då ska hon inte sova alltför mycket.
Fick dopinbjudan av Carina & co när dom ändå var ute på promenad och liten pratstund såklart.
Liz och Viktor stannade med bara en kort stund för Viktor skulle jobba och jag var tvugnen springa ut till tvättstugan. Men alltid trevligt med lite besök sådär.

Svea var ganska så pigg och glad trots kort sovpaus, vid 18 åt hon 2 hela portioner välling dvs 440ml!!! Ojoj hon måste varit hungrig.
Sen fick jag i mig mat, hon var inte alls sugen på somna.
Så hon travade runt här lekte med Balder som bara ville sova (haha) och vid 20 fick hon mera mat, hon allt och sedan somnade hon.
Dock har hon hostat en hel del denna timmen få väl se hur det bli men tror hon ska sova hela natten har hon ändå kunnat dom andra 2 nu.

Själv har min näsa börjat rinna konstant. Är så less på gå runt snyta mig hela tiden.
Är väl en blandning av förkylning och pollen tror jag. Får alltid x antal nysattacker så fort jag kommer utanför dörren, inomhus är jag bara täppt typ.
Borde kanske kolla upp nåt receptfritt allergitablett så här vill jag inte ha det isommar.

Imorrn är det öppnis, annars inga planer.

Grattis.

2010-06-02, 12:15:22 / Kategori: Allmänt
GRATTIS GRATTIS

älskade syster Dior
på din dag.

Massa sömn

2010-06-02, 12:14:19 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade ungefär vid 15.30 så blev ingen em vila för mig men jag orkade med kvällen ändå.
Passade på laga mat när hon ändå var pigg och glad så blev vi 2 åt chili con carne. Alltid efter några skedar tar det stopp så lät henne igår äta själv ur tallriken. Hon blev helt till sig få kladda med fingrarna. Nu var väl rätten otacksam att fiska upp ris med fingrarna gick sådär men mer mat gick in i munnen.
Sen hur det såg ut runtomkring det får ni gissa själva ;)

Redan vid 18 tiden blev hon superkinkig och bara var som en igel på en så bytte till pjyamas och gav välling och 18.30 sov hon som en stock.
Trodde jag inte med tanke på den sena sovpausen.

Själv pratade jag lite med Emil i telefon, surfade men var astrött och uttråkad så 21 låg jag isängen.
Vaknade till när sambon kom hem men somnade om snabbt så Svea har sovt 13,5 timme inatt och jag 11 :D
Man var helt yr av all sömn imorse. Men skönt var det.

Gick till öppnis runt 9 och fullt ös idag med.
Precis som igår ville hon gärna vara med andra mammor helst i deras knä eller famn. Hon går allt mer även där så det är skönt hon är så frammåt.

Strålande väder riktig sommar värme.
Vad ska jag göra då?
Jo tvätta 12-17 :( men har inget val korgen var överfull.
Sprang på en granne som sa i Juni ska vi få våra tvättmaskiner o torktumlare så det är bara hålla ut tills dess.

Kramas

2010-06-01, 14:50:54 / Kategori: Allmänt
Inatt fick Svea lite välling och ny blöja sen somnade hon om så sambon kom isäng lite efter 01. Helt ok, värre är det ju när hon ska upp och leka mitt i natten.
Sen 07:20 gick vi upp. Borde känt mig utvilad men idag är en slö dag för mig har ingen riktig ork av nån anledning.

Carina och Alexander kom vid 8:30 så gick vi till öppnis. Svea hade superskoj och var inte alls blyg. Gick t o m till 2 mammor och skulle kramas, aaww. Det är så sött nu när hon ska krama en.
Så full fart men bara bra blir hon av med energi. Dock äter hon gröt fortfarande dåligt men hon kanske har lite ont i halsen än fastän hostan är borta dagtid.
Trodde hon skulle somna här hemma men icke. Så hon har fått hjälpa mig sortera tvätt och så har vi busat.
Sen satt hon i mitt knä och nickade till så har precis lagt ner henne i sin säng så får väl se hur lång sovpaus hon tar. Helt slut var hon, bytte blöja i sömnen på henne^^

Vädret är ju supertrist och jag är slö, kanske ska man passa på vila lite?
Få se vad vi ska göra annars idag/ikväll.