v.26

2010-04-30, 18:49:22 / Kategori: Allmänt
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet:
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Egna Anteckningar:
Ingen kramp hos mig varken nu eller med Svea :) Dock är stödstrumporna bästa köpet iår. Känner inte alls av nån trötthet i benen, men varje kväll när man tar av dom känner man hur blodet rusar ner i benen... Så fossingarna sväller lite då.


Regnig dag

2010-04-30, 18:14:38 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade till igår innan 23, är väl nån tand som spökar. Men trots panodil, mera välling + ny blöja vägrade hon lugna ner sig. Sambon kom hem lite efter 20 vet inte om det hade nån betydelse han var hemma, hon brukar ju bara träffa honom på dagen.
Men vid 00 var jag helt slut pga jag varit igång hela dagen + jag inte åt lunch vid lunch. Äta på kvällen är värdelöst för mig jag behöver lagad mat mitt på dagen, mackor ger ingen energi till mig och bebis. Så la mig så sambon fick efter mycket om och men henne isäng runt 02.

Jag fick ändå sovmorgon idag till 10, han hade väl gått upp vid 06:30 så morgonpigg är hon ändå.
Dock är det andra dagen denna veckan utan rutiner......
Så när jag åt frukost fick hon gröt, men ville inte direkt ha sen vid 13 var hon så lessen och trött så fickg e välling sen slocknade hon som ett ljus i 1 timme. Så idag har hon levt på välling, försöker alltid ge gröt minst 2ggr/dag det står hon sig bättre på.
Men passade på göra lunch till mig, sambon gick och la sig när jag kom upp så han var för nyvaken för att äta när jag åt.

Vädret är piss, bara regnar och regnar.
Körde till Eurostop fick klipptid till mannen så han gör det nu kl:18.
Sen fick även köpt sitt Nintendo ds så han är glad över sin leksak.

Dyr månad detta massa spenderande. Men slipper jag i af köpa kläder till Svea nästa månad. Insåg igår blev en hel del till henne med både från Tradera och Me&I.
Sen är vagnen med betalad- skönt slipper man tänka på det.
Så köper mina linser nästa månad, dom har snabb leverans tack och lov.

Trots sin sena sovpaus var Svea slut, så mat och läggning nu lagom till 18. Hon bara la sig till rätta och somnade på 2 röda.
Ska snart påbörja kvällsmaten börjar bli hungrig igen.

10 månader idag

2010-04-29, 19:10:03 / Kategori: Allmänt
Gick upp vid 06, så är väl Sveas nya morgontid. Men är skönt hon är en liten skalman kan man lättare planera dagen dom gånger man ska iväg.
Var lite småkinkig precis innan vi skulle gå till öppnis, men väl där så blev hon glad och lekte massor.
Supertrött och slut var hon vid 11:30 då det va slut, så somnade direkt i vagnen så lät den stå i vår trädgård så nästan 1 timmes sömn blev det :)
Sambon sov (!) när jag kom hem, han behövde nog det. Så det blev lite frukost ihop istället för lunch sen hann han träffa tösen en liten stund. Han började 13:30 idag dom skulle ju ha möte på jobbet.

Svea fick gröt igen vid 13:30 sen gick vi ner till Ica mitt sista paket från Tradera hade kommit :) kläderna var superfina och hela! Så är absolut nöjd med allt, ska bara prova tunikan till mig. Hoppas den passar men borde den.
Sen lät jag Svea vara barfota då jag tycker hon går bättre då. Så ett tu tre så släppte hon och GICK SJÄLV 4 steg!!!
På hennes 10 månaders dag och allt.
Jippie.
Så nu testar hon hela tiden ta några steg än hit och dit och som längst gick hon 1/3 av vår hall. Men hon måste ha ett mål tex mig gå till och så går det undan så balansen är som bortblåst^^
Duktig flicka vi har.
Undrar hur lång tid innan hon går helt ordentligt själv???

Pratade lite med Alexandra på öppnis, hennes dotter och Svea har ju hamnat på samma dagis och förhoppningsvis samma avdelning med. Så i af fick veta dom har semester till ca 16/8 så innan dess inga inskolningar. Vi hade ju begärt från den 2:e.
Så bad sambon säga ifrån på jobbet dom kan räkna med han jobbar dom första 2 veckorna i Aug, sen inskolning. Och ja när pojken kommer det vet man ju aldrig. Så få se om han jobbar hela Juli eller inte, det är ju egentligen industrisemester då...
Men vill ju att ordinarie personal skolar in henne så det blir bra.

Pauline, hennes mamma och Zelda kom förbi på en kopp kaffe och fika en stund. Men klockan rann iväg och Svea blev superkinkig visade sig det var dax för nattning. Men lyckades dra ut på det lite så gav välling vid 17:30 så hon somnade precis innan 18.
Tycker det är lagom tid innan dess känns så tidigt.
Sambon som ska gå upp imorrn ta Svea så jag får sovmorgon :) ska bli skönt.

Borde ta tag i att fixa käk till mig, blev ju ingen lunch.
Få se när mannen kommer hem. Ska bli skoj med långhelg ihop.

Grind

2010-04-28, 19:39:57 / Kategori: Allmänt
Jodå efter gröten vid 14 kom vi utanför dörren, så nu är brevet postat och vi gick hem till Josefine & Jim. Fikade lite där och sen lekte barnen på hans rum :) Svea älskar leksaker som låter men är väl för vi inte har så många såna.
Köpte även hennes grind för 100kr så nu hoppas jag den kommer upp imorrn eller till helgen.

Var hemma runt 16:30 men Svea höll på somna i vagnen var ett hårt jobb hålla henne vaken, men lyckades och här hemma sprang hon lite med vagnen. Men lite efter 17 bröt hon ihop som alltid så blev lite skrik där vi klädbyte men sen så fort hon fick mat blev hon glad. Så idag somnade hon 17:30, bättre än igår absolut.

Imorrn blir det öppnis, så då ska vi leka järnet.
Sambon börjar 30min tidigare pga möte på jobbet. Sen få vi se vad dagen har att erbjuda.

Själv har jag hunnit äta lite, snart ta en dusch.
Är trött idag, men snart snart får jag sovmorgon. Och att järntabletterna börjar verka så kanske man får upp sin ork igen.

Bra rutindag idag

2010-04-28, 11:54:40 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade faktiskt 06 idag :) är man ju van vid nu så kändes ok. Men herregud 13 timmar har hon sovit. Snacka om en dag utan sömn tar på krafterna.
Annars idag har vi lyckats pricka in våra rutiner, välling vid 6 gröt vid 8 och välling igen lite innan 11 och då bara slocknade hon. Så idag har vi lyckats med 40min middagslur. Kanske hon är vaken lite längre än igår.

Stack vid 10 hämtade Maria körde till Jysk och hämtade en byrå hon skulle ha och lasta av på Vallås. Men var lite tajt med tid och Svea grinig så vi tar fika en annan dag.
Hon har visst ledig tid på dagarna, är ju inte så många andra som har numera. Alla vänner vill ju ses efter 15... funkar inte för mig när man har Svea.

Annars idag ska jag iväg posta moderskapsintyget jag fick igår så det är gjort. Hoppas på kunna gå inom Josefin.
En rörläggare var här med när jag var iväg så nu är redan det på G med diskmaskin. Så får väl se hur ofta man ska ha hantverkare här om mornarna.

Paket

2010-04-27, 21:17:08 / Kategori: Allmänt
Idag fick jag ena paketet från Tradera :) finfina kläder!
Mejlade den andre igen och då fick jag svar- hon hade svarat visst men hade strul med sin hotmail, jaja nu har jag betalat så borde komma inom kort hoppas jag.
Skönt Sveas presenter är färdiga från oss. Kan jag försöka finna nåt till mannen med nästa lön, som ni märker handlar jag allt mer eller mindre via internet men har inte tid eller ork ränna i affärer. Smidigt bara beställa betala så kommer det till dörren eller Ica.
Usch tog sista linsparet igår, har ju månadslinser så dax beställa ny 6-mån förpackning. Blir billigast då men är ändå en ca 700:- som ska upp.

Svea sover ännu, har hostat så hon vaknade en gång men behövde bara gå in dra i musikdjuret och klappa på henne.

Blev mackor med te och lite salta tortilla chips... mindre nyttigt men har ingen lust/ork laga mat till mig själv.
Håller på bokar in tid för fotografering hos en tjej- Maria (även hon som säljer Me&I kläderna) till när Svea blivit 1 och samtidigt kör jag en fotografering av mig och magen som jag gjorde när jag väntade Svea.
Har man från båda sina graviditeter.
Alla jag känner som går dit är supernöjda och fotona ser kanonfina ut. Billigt pris med + man får skiva med sig hem med 30 bilder kan man välja själv vad man vill framkalla och när.
Ni som blev nyfikna gå in här och kika på hennes hemsida.

http://www.mariasfoto.se/

Ingen övertid idag i af för mannen, skönt för honom.
Dock ses vi nog inte imorrn ska hjälpa Maria (samma tjej som ovan) hämta en byrå på Jysk och sen skulle hon bjuda på fika *wiie* skoj skoj. Har ju Svea med mig såklart så sambon får sova och hon komma ut.
Sen ska vi hem till Josefin kolla på grinden... hoppas på få med mig den hem, slipper diskborsten agera dörrlås^^

Konstig dag

2010-04-27, 17:47:08 / Kategori: Allmänt
Svea sov som en stock hela natten :)
Jag var så slut så la mig kanske 21:30 orkade inte ens kolla på Csi. Vaknade till när sambon kom hem så tog ett tag där somna om men till slut lyckades jag. Svea vaknade 06 idag men inte konstigt när hon la sig så tidigt.

Hfab folk kom idag drog in nya sladdar inför tvättmaskin/torktumlare här, dock gick det snabbt. Sen om 1 månad kommer dom igen bytar proppskåp mm då kommer strömmen brytas den dagen 8-16... men ett tag kvar tills dess.
Eftersom dom borrade hade jag inget val mer än ta fram dammsugaren halva hallen var vit av sånt damm :/
Så körde lite snabbt här i lyan + moppade. Har man gjort sitt denna veckan.
Blev även vika ihop tvätten, Svea har ju mindre kläder nu i stl 80 så behövde mest dom.

Annars har vi lekt här inne, varit lite konstig dag. Jag stack själv till stan vid 08:30 var på Mvc vid 9. Så sambon gick upp tog henne så ingen gröt vid 9 som hon brukar utan välling. Och sen hann hon bara sova max 10min innan jag kom hem. Och det är ALLT på hela dagen så jag har fått kämpa för hålla henne vaken sista timmarna.
Så imorrn blir det öppnis på fm så vi i af kanske får en middagslur + vanliga matrutiner.
Men förstår sambon han fick jobba över så kom hem 02:30 är övertid varje dag mer eller mindre men ja få se hur han orkar idag eller om hans kollega stannar idag.
Visst det är bra med pengar men man måste hinna få sova, äta och bara vara som människa med. Men han är ledig fre-sön så hoppas han ork till nåt, ska se till så han kommer iväg till frissan i af.

Så gissa när Svea slocknade idag då??
Jo 17 !!! Hallå det innebär jag kommer få gå upp 05 imorrn :( men stackarn var helt väck hon orkade inget så hon somnade i famnen på mig under vällingen.

Nu ska jag fixa lite käk till mig.

Mvc

2010-04-27, 17:36:02 / Kategori: Allmänt
Gick bra hos barnmorskan idag, finns ju inte lika mycket gå igenom eftersom det var nyss jag fick.
Mina värden var bra förutom järn *suck*
Så ska börja käka Niferex 1ggr/dag i 2 veckor sen tillbaka kolla om det stigit annars ska jag öka dosen. Va likadant med Svea men då var det som lägst 107 och är redan nu under det...

Tog upp min attack för ca 2 veckor sen och som omföderska är det ok ha sammandragningar från v.20 men dom ska avta när man sätter sig. Så blir det så igen att dom inte vill avta om jag sitter/ligger ner, blir illamående eller får tryck neråt ska jag höra av mig. Oavsett om det är 1 av sakerna eller alla på en och samma gång.
Så fick med mig rör hem till urinodling om det behövs för bm sa har man t ex urinvägsinfektion eller bara för mycket bakterier kan det påverka att man får mera sd, så känslig är livmodern.

Annars det nya är man ses v.30, 35 och sen 37, 39, 40 förutsatt man mår bra då.
Så ja om 5 veckor ska man dit igen. (det om 2 veckor är inget besök bara stick i fingret på 2sek sen ser man järnvärdet)

Sen tar dom fler blodprover nu på inskrivningen så nu kollar dom ens skydd för rubella-röda hund, den är ju mer eller mindre utdöd men finns ju i andra länder. Min visade jag hade inte antikroppar för den, har ju fått vaccin men vissa räcker inte livet ut. Så skulle det bryta ut ska jag hålla mig undan är visst jättefarligt få som gravid.
Och sen på BB när han är född så får jag en ny dos vaccin :) inget jag behöver be om står i journalen.
Sen har jag fullt skydd igen.

Är ju rh-negativ med, så blir pojken rh-positiv som typ 80% av befolkningen är så får jag en spruta efter förlossningen. Annars bildar min kropp antikroppar så skulle jag bli gravid igen stöter den bort fostret. Så lär bli en del sprutor efter denna födsel känns det som.
Fick det med Svea så har redan varit med om det innan.

Järnvärde:
100
Blodsocker: 5.2
Blodtryck: 120/65

Hjärtljud: 134
Sf-mått: 23
Vikt: 70,5 +1,5 sen inskrivningen (-1,5 här hemma)

Bra vs dålig säljare

2010-04-26, 19:31:31 / Kategori: Allmänt
Hm jag kanske är bortskämd med bra säljare på Tradera, alltid får man svar fort.
Vann ju 3 auktioner varav 2 från samma person så mejlade kollade om hon kunde samfrakta så man slipper betala onödig frakt... inte ljud har jag hört på 3(!) dar. Man kan väl i af skriva "ska kolla upp frakten, återkommer med besked" eller vad som.
Jaja väntar tills imorrn med sen mejlar jag igen.
Suck.

Söndag i bilder

2010-04-26, 19:28:06 / Kategori: Allmänt
Här har vi söndagen då, hur vi har det mysigt med fikastund i trädgården med farmor & farfar :)
Som alltid går Svea utan jacka, alla jag känner klär på sina barn medans Svea alltid haft lite mindre. Men hon klagade inte hon stortrivdes i solen.
Katterna lever mer i trädgården än inomhus numera.





Gardinerna

2010-04-26, 19:24:01 / Kategori: Allmänt

Vårt kök


Sveas rum + nya vagnen


Vardagsrummet

Zombie dag

2010-04-26, 18:46:24 / Kategori: Allmänt
Idag är en zombiedag.
Känns som jag inte fått sova ut på evigheter....

Igår vaknade Svea vid 22, men jag var på väg in i duschen så sambon fick ge ny mat, blöja och det blev en panodil supp med. Har ju sett tänder på G i överkäken så dom ville kanske fram? Efter duschen dök jag i säng helt slut var jag. Lyckades somna trots Svea var vaken och lite kinkig.

Idag gick vi upp 06:30 och hon hade värsta trotset direkt. Får hon inte det hon vill ha eller man t ex sätter ner henne efter varit ute för att hänga av sig gallskriker hon. Så att ja under dagen har det blivit en del skrikattacker, vi har ju kattmaten som åker upp och ner, skåpen hon står och drar i osv osv. Så ska se om jag får tag i Josefine och kan hämta grinden iveckan annars blir jag tokig i köket.

Var inom Hfab betalade 1285:- så nu är diskmaskin beställd, tar 4-8 veckor ungefär. Kollade hur mycket vi hade i fonden vi vill ju byta golv i köket men tar ca 4mån till innan vi har råd med det.... Tråkigt, men bara stå ut med det som finns nu.

Handlade käk på vägen hem var så hungrig jag höll på att avlida (kändes så trots frukost vid 8) sen passade jag på vila lite. Men hade jag kunnat hade jag velat sova djupt länge men mannen gick ju till jobbet 13:30 så var bara gå upp försöka rycka upp sig.

Gick en runda till Ica och här på Vallås, Svea sov säkert 30min. Jag lunkade på i min zombietakt och svettades ihjäl i t-shirt.
Väl hemma fixade jag mannens matlådor så slipper tänka mera på det iveckan. Sedan var det lek.

Förberedde idag så vid 17 hade hon pjyamas och vällingen var gjord. Så inget skrik idag i panik, blev lite gråt vid läggdags men hon kom till ro när jag stod och pillade henne i håret. Känns mycket bättre när det blir så även om det tar 10-15min då somnar hon i af inte hysteriskt ledsen av utmattning.
Få se om hon sover hela natten eller om hon komma vakna idag med.... man vet ju aldrig med dessa tänder.

Imorrn kommer dom gör första el arbetet dvs byta proppskåp, dra nåt nytt vad vet jag. Men ska ändå vara på Mvc klockan 9 så bara jag ser till vara ordentligt påklädd vid 7 om dom kommer då + ha kokat upp tevatten för man vet aldrig hur länge strömmen kommer vara bruten.
Sambon får gå upp i tid han ska passa Svea så jag kan åka iväg i lugn och ro. Sen börjar han 1 timme tidigare med för nån utbildning på jobbet av nån truck.
Så nej ingen sovmorgon då heller ska be om det på fredag morgon för mannen jobbar sista passet på torsdagen ju.

Fick även besked Viktor ställer upp som barnvakt åt oss :D så vi kan käka på Harry´s den 9:e. Än har vi ingen direkt tid ska se hur veckan ser ut med läggtider- dom ändras ju då och då. Men fortsätter det som nu hon sover 18 behöver han bara sitta och ja göra vad han vill och vi käkar i lugn och ro.
Ser fram emot det, vi behöver som sagt komma ut och bara vara vi 2 lite.

Besök av farmor & farfar

2010-04-25, 20:09:55 / Kategori: Allmänt
Vid 13:30 hängde jag upp sista tvätten, så skönt allt blev torrt! Och som sagt hallen blev genast tommare utan alla vinterkläder/grejor.

Fick samtal från farmor att dom kommer upp hälsar på :) Så dom kom runt 14 tiden så sambon hann sova ut, han gick väl upp 11:30. Men han tog Svea på en promenad så dom fick matat ankorna, jag skötte sista tvätten och vi hann plocka undan lite innan vi fick besök.

Sedan blev det fika i trädgården och Svea sprang i gräset med sin gå vagn. Hon är så söt med den.
Sen var farmor snäll sydde upp gardinerna åt oss, för dom släpade i golvet x antal centimeter och var ostrykta. Men jag slängde faktiskt våra strykjärn använder inte sånt, allt hänger till sig med tiden. Onödig sak det där- stryka. Vissa tycker säkert jag är konstig men så är det här hos oss.
Men dom hade med sig strykjärn så dom blev strykta :) Farfar putsade fönstrena (vilket jag aldrig gjort medan jag bott i nån lägenhet det är sånt man gör när man flyttar). Så väldigt trevligt med besök och hemmet är finputsat^^
Deras planer var luka och fixa trädgården men tiden fanns inte så det ska vi väl kunna ordna själv- eller inte jag- utan min sambo.
Men jätteskoj dom kom upp kollade hur vi fått det sist dom var här var det ju bara en enda röra av kartonger.

Svea skippade vara ledsen idag men hon hade pjyamas och ätit välling och sov innan 18, trodde inte det när vi hade besök men hon var utmattad.
Så hon sover som en stock i sitt rum.

Vi gjorde oss tacos när farmor & farfar åkte så jag är proppmätt orkar knappt röra mig isoffan.
Så vi lär sitta här ikväll tills det är läggdags.

Avskyr bli torr om händerna för precis som med Svea fixar jag inte handkräm. Smörjde in mig igårkväll i ren panik efter disken så torr var jag och idag har jag FULLT med eksem över hela höger hand + fingrar (ovansidan) och lite på vänstra.
Ska testa babyolja inatt den innehåller ingen parfym... annars får det läka ut av sig själv. Men när jag väntade Svea hade jag i ansiktet och på händerna så denna gången är det bara händerna. Såg förjävlig ut ett tag förra året.
Det värsta är det kliar och tvättar jag händerna får man en brinnande känsla i huden............ låter skönt va? 

v.25

2010-04-25, 13:23:56 / Kategori: Allmänt
Bytar egentligen vecka varje torsdag men kommer aldrig på att publicera det förrns några dar senare.


Kroppen:

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet:
De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


Egna anteckningar:

Ska till Mvc på tisdag så spännande se vad för sf mått man har då. Annars mår jag bra för övrigt, inga fler hemska kräkattacker. Men ha hållt mig ifrån långpromenader/ ta ut mig ordentligt.

Söndag

2010-04-25, 09:52:02 / Kategori: Allmänt
Här vaknade vi 06:30 så uppenbarligen behöver hon mer eller mindre 12 timmar sömn nu. Ja men bara att försöka ställa om sin egen klocka så man är beredd på natta henne vid 18 tiden veckan som kommer. Är ju mest man får tänka på det när man är iväg med vänner att man har en "tid att passa".

Innan klockan var 9 hade jag hunnit äta frukost Svea gröt, vara påklädd och tvätten sorterad :) sambon tycker man ska ta det lugnt på morgonen han ligger gärna dega i soffan låter Svea springa i pjyamas tills jag går upp. Men jag är tvärtom är man ändå uppe kan man lika gärna vara effektiv.
Så körde en fuling och gick till tvättstugan nu, 7-12 är aldrig bokad så tvättar för fullt nu^^ Dock var veckotvättens maskin sönder :/ men ja när min tid väl börjar så är all tvätt ren och ska bara torka. Har man längre torktid *hihi*
Kan behövas har nu städat bort allt som har med vintern att göra och det ska ju såklart vara rent innan det läggs undan.
Så nu är våren absolut här i klädväg för oss!

Tänker vara snäll mot mannen han ska få sova tills han vaknar han var som en zombie igår. Så sen är det väl bara gardiner som ska upp annars inga planer.

Mysig dag på stan

2010-04-24, 20:08:14 / Kategori: Allmänt
Vi tog bilen istället in till stan eftersom min rygg klagade redan efter den lilla promenaden här på Vallås, så käkade vi på Sibylla och traskade istan istället :)
Svea var dock inte på världens bästa humör för det första blev hon superglad se sin pappa ju och då blev hon en klängranka. Så han fick mer eller mindre bära på henne.
En liten powernap lyckades vi få henne till i af i vagnen. Dock är det ju lönehelg så pallade inte gå in i några affärer direkt.

For sedan ut mot Stenalyckan, kollade upp vad mannens Nintendo ds kommer kosta- skiljer ju x antal hundralappar från butik till butik, så gäller ju välja rätt.
Sen in på Jysk skulle ha gardinstång till Sveas rum, såg då att dom gardiner vi velat ha sen ett tag tillbaka var på annonsvara så blev vi köpte till vardagsrummet med + gardinstänger. Så NU äntligen har vi gardiner i detta hushåll^^
Dock somnade sambon på soffan väl hemma så får bli uppsatt imorrn, men förstår honom allt detta jobb har tagit hårt på honom.

Jag skulle va snäll diska men när jag var nästan klar passerade Svea sin "magiska" timme som igår och totalt bara spårade ur. Sambon urvaken fattade noll.
Hon blir altså helt hysteriskt ledsen inget man gör hjälper. Så precis som igår får man byta om på henne under gråt blanda välling och när flaskan hamnar i munnen då tystnar hon. Slocknade på 2 röda idag med lite efter 18.......
Hm jag hoppas detta är nåt övergående inget skoj alls med så hysterisk tös innan läggdags.

Men jag kunde laga mat och vi fick äta i lugn och ro. Köttet var ljuvligt, blev perfekt tillagat :) Så nu sitter vi här i samma soffa helt proppmätta och trötta.
Blir nog en tidig kväll känns så ikroppen.

Imorrn har vi dock tvättdag :/ men måste ju göras.
Fick bokat tid med till besiktning, blir den 11/5 så då hoppas jag den går igenom annars vet jag inte vad jag gör.


Sol, sol

2010-04-24, 12:49:38 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade vid 07 så hela 13 timmar sov hon. Var dock ganska så snorig så kanske är nåt på G i kroppen. Men jag klagar inte gå upp 07 är helt ok.
Vaknade till inatt när mannen kom hem och imorse när han gick men somnade om så det va skönt.

Va sugen på rejäl frukost så ställde mig bakade scones så vid 9 fick Svea röt och scones och jag scones :) Mmm riktigt gott med nybakat. Dock hade jag bara jordgubbssylt hemma, den Annelie bjöd på va riktigt god så ska se om jag får tag i samma.
Sedan ringde sambon han ville vi skulle komma förbi med pengar, dom skulle käka ute. Så gjorde oss iordning gick ner till Ica tog ut pengar och traskade sedan mot Vallås industri område. Väl där så hade dom inget att göra så jag gick hemmåt och sambon kom nu vid 12 :)
Roligt han är hemma tidigare.
Men känns märkligt det inte finns material nog när det ska jobbas över, men blev 5 timmar idag och 10 timmar igår. Räcker gott och väl.
Nu har vi 2 eftermiddes veckor framför oss :)

Så nu ska vi promenera ner mot stan i det fina soliga vädret.

Totalt slut?

2010-04-23, 18:46:07 / Kategori: Allmänt
Svea sov 1,5 timme så det behövde hon. Sen var det lite lek eller ja mest med gå vagnen och sen vid 16 åt hon lite. Dock inte hela portionen så tänkte att "jaja hon kommer ju äta ien vid 19 så detta räcker..."
Sen passade jag på dammsuga av lite fort.

Kanske inte nämt det men Balder är en liten samlare. Just nu är det torra löv han kommer med i munnen som sitt "byte" och gömmer under soffan. Så sambon uttryckte det lite milt i veckan att "i höst kommer ju för fan igelkottarna flytta in hit" så ja man var tvungen få bort löven.^^
Få se i höst kommer han kanske med större, värre saker som möss?
Detta är min första katt med såna här tendenser trots jag haft utekatter i 3 år, så få se vad det blir av honom.

Sedan tänkte jag då att jag skulle käka vid 18 tiden så vid 19 då skulle jag påbörja läggning. Yea right....
Hon blev lite kinkig vid 17:15 sedan bara spårade det ur eftersom jag höll på med maten. Var länge länge sen hon skrek på det viset. Totalt tokig var hon. Så när det bara var pastan kvar satte jag timer och bytte om på henne, gjorde välling. Lagom i tid var pastan klar så hann hälla av den.

När jag väl fått henne lugn slök hon hela flaskan i ett svep och bara slöt ögonen. Öh jaha 18:05 sov hon.
Så får ställa mig in på gå upp imorrn vid 05-06 tiden tror jag.
Tycker inte vi gjort så ansträngande saker idag att hon borde vara så trött, men ja vi har ju hållt igång sen vi gick upp. Och eftersom ingen sambo kommit hem har hon bara fått den sovtiden mellan 13.30-15.

Blev pasta sallad med tonfick till mig ikväll, vi har det så superkallt i vår kyl så köttet såg bra ut och precis tinat. Så vi käkar det imorrn ihop när mannen kommer från jobb. Lite roligare äta finkött med sällskap än äta själv.
Men passar bra då mannen inte är så förtjust i sallader.

Nu ska jag bara chilla i soffan, vila magen och ryggen. Dammsuga är ingen hit med en bebis i magen.

Storhandla själv

2010-04-23, 13:26:23 / Kategori: Allmänt
Gick upp vid 7 idag så nu känns det som vanligt igen på morgonen. Hade planer på gå till öppni så Svea får leka av sig, men samtidigt behövde jag blöjor... lön idag vilket är = massor med folk på em/kväll i affärerna.

Så for till Citygross vid 09:30 och storhandlade för första gången själv med Svea. I affären går det skitbra hon tycker ju det är skoj. Fick med allt på listan + lite till. Tyvärr verkar ju inte folk jobba numera för det var ganska mycket folk.
Så i kassan lessnar Svea (som alltid) och där stod jag med 2 framför mig med överfulla kundvagnar, min var exakt likadan. Men det gick. Dock är ju värsta stressmomentet man ska packa i alla varor i kassarna innan nästa kunds rejor kommer.... avskyr det.
Körde in på gården och lastade av och Svea var en snäll och duktig flicka. Så ja nu behöver vi inte handla på ett bra tag :)

Sambon jobbar 06-00 ungefär idag trodde han, beordrade övertiden är till 20 sen får dom se när jobbet tar slut. Sen kommer han hem vänder isängen och ska vara på jobbet 07 på lördagen. Så vi ses på lördag eftermiddag nån gång.

Nu sover Svea sin middagslur, hon fick gröt vid 9 och vid 12 idag men ändå drack hon ca100ml välling precis nyss sen kunde hon somna.
Så få se vad vi hittar på i em, vädret är ju grått och trist och blåser kallt.

Heldag med Annelie

2010-04-22, 19:51:50 / Kategori: Allmänt
Vaknade 06:30 idag, var lite yrvaken men piggnade fort till. Svea var go och glad så för en gångs skull kunde jag fixa mig iornding i håret!

Körde lite innan 9 hem till Annelie och varit där till 15:30, så en lång härlig heldag med henne!
Käkade frukost ihop, nybakade scones, härligt bli bortskämd. Svea är inte så glad i bröd men hon slukade verkligen scones och då hade jag varken smör eller sylt på. Så kanske jag ska med baka här hemma till oss.

Annars har vi bara snackat, gjorde iordning dubbelvagnen så fick med den hem.
Den är sjukt mycket mera lättkörd än den vi har nu, men kan ju inte börja använda den redan? Eller? :P
Dock hade vi tänkt ha vagnen i förrådet utanför ytterdörren som nu men den är för bred................ suck............. så får ha vagnen i hallen (igen).
Fick med en kasse kläder massor med kjolar/klänningar- tack så himla mycket!
Dock är Svea som alltid full av energi men vid 12:30 fick jag vaggat henne tills sömns, helt slut var hon. Men blev väl 20min på sin höjd och det var ALL sömn för idag. Så idag slocknade hon lite efter 19. Men inte utan gråt.... är väl veckans tema.

Sambon är ju bortskämd med jag har mat färdigt när han kommer hem, så inte ens rostade mackor hade han fixat så han höll på att dö (enligt honom) när jag kom hem så istället för "fredagsmys" med oxfile blev det Mc Donald´s.
Köttet är ju tinat så jag får äta det imorrn istället. Bara han som går miste om nåt gott.

Besök på McD där Svea fick smaka på fruktpåse. Sambon kunde inte sitta stilla så här är bästa bilden på honom^^


Fick Me&I kläderna idag :D
Här är tunikan och kjolen. T-shirtarna ska hon få i födelsedagspresent så då kommer det bild på dom.

Snygga naglar igen

2010-04-21, 20:31:42 / Kategori: Allmänt
Knappt 1 timme sov hon sen ville hon upp :) men jag hann få lite paus i af.
Sedan käkade vi hemmagjorda hamburgare och vid 15 körde jag till stan.

Hann inom Bentz nya "jobb" han har praktik nu men han vill få anställning så det håller jag tummarna för. Sedan bar det av till La Couronne och fixa naglarna. Skönt nu är dom korta igen så jag kan skriva normalt på tangentbordet^^
Gick inom Anders med, han hade glömt beställa mitt öronsmycke men ingen fara så nu skrev han upp det så kommer väl inom några veckor.
Annars blev det vi bara snackade om tatueringar ska ju komma en kille nu från Värnamo, spännande. Så har en massa ideer på G i huvudet så får se vad som blir av i höst.

Väl hemma blev det gos med Svea såklart och sen var det ju dax för börja natta henne. Men jag tycker det går sådär denna veckan... alltid blir klockan efter 20 innan hon helt tystnar. Men nu ska hon sova hoppas jag.
Få se hur länge vi sover imorrn bitti.

Blev ändrade planer istället för öppnis ska jag hem till Annelie *wiho*. Evigheter sen vi sågs och så ska jag få med mig dubbelvagnen hem. Så har vi den tills det är dags, slipper man hämta den i sista sekund.
Och hennes barn är på dagis så är bara Svea imorrn så kanske hinner vi prata lite mera än med 3 kids ;) men jag ska väl inte uttala mig såhär man vet ju aldrig med Svea.

Heeelt slut ikroppen, känns man varit igån sen halv 6.
Så snart dusch sen kallar sängen.

Öppnis idag med

2010-04-21, 12:35:36 / Kategori: Allmänt
Idag överraskade Svea en med att vakna 05:30, men hade ju sovit bra inatt så var ok ändå stiga upp. Vid 7 fick jag i mig frukost och trodde nästan Svea ville somna om där nånstans men nej hon öste på här hemma med vagnen så jag gjorde oss iordning så kom vi iväg till öppnis :)
Var bara 12st idag dvs 6 föräldrar, 6 barn så var superlugnt. Man borde kanske gå på onsdagar med!
I slutet var hon så trött så trött somnade nästan sittande men väl hemma började hon leka med posten och ville inte somna. Så gjorde lite välling och då började hon somna. Så nu ligger hon i sin säng och nannar gott. Borde bli en timme idag med.

Annars idag ska jag iväg 15:30 fixa naglarna.
Sambon och tösen ska umgås själva igen men inte konstigt han vill det för på fredag kommer dom inte ses.
Fick tummen ur bokade tvätt tid, urk, blev söndag 12-17 men sambon ville ha ihelgen så han kunde tvätta sina jobbkläder. Annars brukar jag inte vilja tvätta på helgerna.

Fick lapp av Hfab dom ska börja hos oss v.17 lägga om elen inför tvättpelare *jippie*
Sen kommer tvättmaskin/torktumlare mellan juni-augusti så känns skitbra då har vi det installerat innan bebis nr 2!!!

Dagen i bilder

2010-04-20, 22:31:23 / Kategori: Allmänt

Så här blev resultatet efter idag.


v.24 (23+5)


Tycker ni det ser trångt ut? Det borde det vara, vet inte varför dom envisas med sova i samma...

Fika & klippning.

2010-04-20, 21:39:07 / Kategori: Allmänt
Blev sugen på klippa mig, eller har varit det ett tag men inte riktigt prioriterat det. Så eftersom söndag & igår var ganska så innehållslösa för min del så kollade jag läget med mannen om det var ok jag stack iväg hade egentid idag.
Vilket det var.
Så vi åt middag ihop, fiskgratäng. Svea åt massor var helt chockad men då hade hon inte ätit sen kl:10. Kanske det som behövs hon ska vara riktigt hungrig för att äta bra. Men vid 15:30 va hon småkinkig så fick en hel portion välling så jättemätt blev hon ju inte av maten.

Jag hade fått bokad tid hos Robert vid 18, men åkte till Eurostop lite efter halv fyra så jag bara kunde vara. Fick postat brev, shoppade nya solbrillor på Kapp Ahl för bara 79,50:- som hittat. Blev ny mascara och nagellack med nu inför sommaren, inte för jag sminkar mig så ofta men kände sist den mascaran jag har hemma är nog lite för gammal.
Fikade på Espresso House och Gerry jobbade- jippie. Så satt och snackade en massa blev en del gamla minnen. Jag gillar verkligen honom han är en sån person som säger och gör precis vad han vill, tycker, tänker.
Har bjudit hem honom så han får se hur vi bor om han nu vill- kan ju förstå om han tycker det är lättast att ses så ute då och då är enklast.
Hm nu kanske ni blir förvirrade men vi hade en affär några månader precis innan jag mötte min sambo men Gerry valde sin tjej istället för mig och ja sen när han ångrade sig hade jag min sambo.
Men han är glad för min skull och tycker det är skoj se mig gravid nu igen :)

Var ensam kund hos Robert så blev massa snack :) och klippningen tog 45min. Känns bra han tar sig tid och vi pratar som om vi är bästa vänner. Men han tycker att klippa mig är skitskoj och att han känner sig "hemma" med mig så får höra både det ena och det andra :)
Lite detta jag saknar av mitt sociala jobb jag hade, man var med lite överallt i folks liv och fick skvaller^^ Skvaller är skoj om det är bra skvaller. Skitsnack skippar jag gärna.
Skitnöjd är jag med frillan. Ska försöka få foto på mig nu bara när han stylat det.
Men är mohikan aktigt a´la raggarfrilla.

Väl hemma tjöt Svea till (har hon inte gjort på evigheter mot mig) och bara log med hela ansiktet när hon såg mig. Aaww man blir så glad. Det behövde jag och jag tror hon behövde paus från mig så hon hann sakna mig med.
Så blev lite myspys eftersom sambon precis gjort iordning för natten. Sedan lite innan 20 nannade hon.
Sedan har jag och sambon bara suttit bredvid varann i soffan och glott på Ncis och jag har haft båda mina missar i knät.
Ojoj tror jag var saknad på dom knappt 4 timmarna jag var iväg, av alla. Tur jag ska iväg imorrn em med men bara ca 2 timmar så man får känna sig så behövd när man kommer hem igen.

Så en toppendag helt enkelt.

Öppnis

2010-04-20, 12:25:43 / Kategori: Allmänt
Svea sov gott natten igenom så verkar bara vara vid läggning det ska kinkas. Men skönt det då vet man hon får ro till slut.
Öppnis gick bra fullt ös som alltid på henne :) Och nu sover hon sen 11:45 och förhoppningsvis blir det 1 timme. Har hon ork vara vaken i eftermiddag.

Inga planer idag hade tänkt sticka iväg och kolla upp fakta ang hur man tar bort tatuering med laser. Men han skulle inte vara där idag, så få bli en annan dag. Har ingen brådska inget man får göra när man är gravid ändå. Bara jag som vill vara ute i god tid så man vet vad man ger sig in på.

Få se om mannen vill hitta på nåt ihop idag istället.

Fler tänder

2010-04-19, 22:20:32 / Kategori: Allmänt
Vi såg idag Svea har en tand uppe, ena framtanden på sidan precis innan hörntanden, haha, undrar när hon fick den. Men sist vi hade en riktig skrikhelg var under påsken så säkert då för den var framme mycket nu. Sedan såg jag det börjat spricka mera i tandköttet där fram uppe så säkert därför hon är kinkig på att somna nu. Uschusch dessa tänder........

Sambon sov ända till 17:40 idag på soffan, han är helt utslagen för jag och Svea lekte men han bara sov vidare. Sånt kan inte jag.
Sedan for han upp han hade bestämt med Grön, hjälpa honom med bilen. Så ja han kom hem lite efter 19 då hade jag nattat tösen, så tur han hann se henne lite i af.

Sedan har kvällen varit lugn, fastnade vid min lap top. Tog tag i att göra back up på alla bilder så nu finns det på en annan hårddisk + skivor.
Så nu kan inte Sveas bilder försvinna av misstag. Man har ju tyvärr råkat ut för det några gånger allt bara raderats när hårddisken krashat.

Nu väntar sängen.
Öppnis imorrn :)

Svea i bilder.

2010-04-19, 21:11:22 / Kategori: Allmänt
Duktig mamma som man är lär man sin dotter räcka ut tungan i tid och otid. ;)


Hon har börjat att gosa/mysa med handdukar och gosedjur, det är så sött.


Här är det mys efter badet


Ni som undrar hur Svea kan slå sig titt som tätt, här ni beviset. Lära gå vagnen har blivit "klätterställning"

Pictures.

2010-04-19, 21:06:02 / Kategori: Allmänt
Denna satte vi upp i hallen ihelgen.



Och detta hände i Sveas rum.
Finns massor med Nalle Puh tavlor så ska bli en framtida nalle puh vägg om jag får bestämma.


Missarna

2010-04-19, 21:03:27 / Kategori: Allmänt
Ozzy solar sig.



Såhär ser det ut om dagarna när missarna myser :)

Katterna friska

2010-04-19, 16:22:41 / Kategori: Allmänt
Sådär ja då var man 680:- fattigare.
Kom till vetrenären 15.30 åkte 15.49 snacka om bra peng. Balder är en stor pojk på 3,6kg och Ozzy är fet i deras ögon på 6,9kg.
Så undra hur stor Balder blir när vi kastrerat honom. Visst nu är han stor i sig men risken att bli överviktig som kastrerad är stor. Zehbrah vägde ju ca 3,5kg när vi avlivade henne så få ni kanske lite humm om hur stor min s.k kattunge på 18veckor är.
Har ju bara 1 bur så dom såg lagom förvånade ut jag fick in båda där, men vadå jag brukar inte bära runt mina katter i bur så om dom får åka trångt fram och tillbaka den lilla biten är inte hela världen. Men jo man får böka in den sista katten^^

Väl hemma sover både sambon och Svea på soffan :) mysmys. Får jag lite surftid i lugn och ro.

Mannen hade möte idag på jobbet, dom har massor att göra. Så all extrahjälp är välbehövligt dvs alla får jobba övertid så mycket dom vill. Nu har dom 3 skift dvs fm, em och natt. Så jobba över gäller fre kväll och helgen.
Sambon och hans kollega la in förslag dom ska jobba på sin fm vecka fre typ 06-00 sen komma in lördagen jobba säg 8 timmar.
För på em veckan har han långledigt fre-sön den värderar han högt med oss. Så kommer bli jobbigt för honom, men goa pengar vi behöver just nu. Och annars blir det som på fredag då har jobbet beordrat alla ska jobba 06-20.
Lika bra man väljer det frivilligt.

Så jaha får väl jag och Svea börja roa oss själva på helgerna.

Glad tös

2010-04-19, 13:59:58 / Kategori: Allmänt
Svea sov gott hela natten :) dock vaknade jag av sambons alarm och ville inte direkt somna om *suck* tradigt ligga vaken vid 5 tiden...
Svea vaknade i af vid 8 och då hade hon gjort sitt underverk i form av bajsblöja. Så kanske va det som knep igår för nu hade hon gjort för kung och fosterland. Men lika glad för det var hon.
Så ja mindre rolig morgon för mig att börja med.

Men sen hann hon både med välling vid 9 och ville ändå ha gröt vid 10. Fast skippade katrinplommon idag, tror inte det behövs just nu.
Passade på käka frukost då med och sen göra oss iordning. Min tanke var idag hinna tanka, handla lite innan mannen kommer hem.
Helt konstig månad oftast brukar man ha slut på kött/kyckling men vi har massor i frysen men varken margarin, smör, mjölk osv osv så liiiite svårt laga mat.
Fick ju en liten slant igår av snälla farmor- TACK SÅ HIMLA MYCKET så kunde handla idag. Annars hade vi snällt fått vänta tills imorrn på barnbidraget.
Så skönt och tyst det va på Citygross, ska nog försöka handla oftare innan 12, var knappt en människa där.
Postade mitt brev till kommunen med ang dagiset, så hoppas nu allt är korrekt ifyllt så man slipper få hem det igen.

Annars som sagt ska vi vara 15:30 hos vetrenären, få se om jag åker själv med katterna. Känns lite dumt att vi alla åker.
Så får sambon mysa med Svea istället. Hon vill nog sova då, eftersom det har vi inte hunnit med idag. Eller hunnit och hunnit hon har inte velat.

Meningslös dag

2010-04-18, 21:23:07 / Kategori: Allmänt
Svea sov säkert 1 timme innan idag sen dess var hennes humör bättre :)
Vi blev bara inne idag, lekt och hon har fått bada. Nu älskar hon plaska, så börjar sakna badkaret blev inte hälften så blött innan som nu... allt skvalpar ur baljan.
Men ren blev hon!

Dock gick läggning sådär, trött är hon men vill inte sova. Efter en stund somnade hon men har varit inne 1 gång gett henne napp, ny blöja och stod där länge och smånynnade. Hon somnade om så få se om det varar nu för natten eller om hon kommer vakna fler gånger.

Hoppas i af vi får en bra lugn natt och en bättre morgondag.
Dock blir den mindre rolig för katterna då dom ska till vetrenären med sina öron.... men sen kommer dom må bra!!

Fastän vi inte gjort nåt vettit idag, är jag sjukt slö. Så ska pallra mig in i duschen och sen sova.
Förr var söndagar en meningslös bakis dag känns lite så för mig idag :/
Längtar till lön.

Halva dagen gått..

2010-04-18, 14:53:33 / Kategori: Allmänt
Herregud, halva dagen har ju gått här.
Men inte så konstigt jag sov till 11:50 idag.... oj inte riktigt så länge jag hade tänkt. Vaknade till då mannen gick upp tog Svea vilket var 07:20 men kroppen behövde väl denna sömn. Fast det känns i ryggen man legat länge och man är slö i huvet.
Tyvärr verkar Svea ha en dålig dag :/ är väldigt lessen, kinkig vill inte nånting bara man ska bära henne. Undra vad det nu kan vara...

Annars upptäckte vi vi hade stopp i toan, handfatet och avloppet i duschen.... mindre skoj. Men ringde och felanmälde och ja inom 2 timmar kom dom. Så nu kan vi utnyttja vårt badrum igen!!!
Skönt det fixades fort man måste ju faktiskt gå på toa.

Så nu sover Svea på sambons bröstkorg, och hon sov när jag steg upp... shit så mycket brukar hon inte sova. Men hon kanske också behöver ladda batterierna?!
Få se vad vi hittar på idag, blir nog en hemma slappar dag.

Saker uträttade

2010-04-17, 20:11:59 / Kategori: Allmänt
Ja minst en 30min sov Svea :) så var bra hon lyckades med det trots det var helg.
Vi gjorde oss iordning och promenerade till Biltema, blev en kattbur för bara 149:-! Som hittat. Slipper vi alltid låna bur när vi ska nånstans med missarna.
Sedan bar det av hemmåt, det tar ju sin tid gå med mig och ja sen ska vi hinna varva ner inför natten med tösen.

Dock fick sambon nåt ryck precis innan matdags så ena fläkten åkte upp :) men skönt nu är det bara en kvar. Och dom kommer behövas till sommaren.
Svea tycker det är mer roligt att vi borrar än hon blir rädd/lessen. Hon stannar upp, tittar nyfiket på vad det är som låter sen är det ju färdigt. Vi äger ju en slaghammare så tar knappt 5sek att borra^^

Sen käkade vi pommes, fläskfile och sås. Mmmm.
Hann äta i lugn och ro innan Svea blev rastlös men klockan närmade sig 19 så var ju matdags och läggdags för henne. Gick ganska så smidigt idag, hon blev lite ledsen men det går över inom nåra minuter.

Så känns som vi ändå fick uträttat lite saker idag. Skönt.
Veckorna springer iväg ändå tycker jag + nästa vecka är ganska så bokad för en gångs skull.

Skön morgon

2010-04-17, 13:48:27 / Kategori: Allmänt
Vet inte exakt när jag la mig men innan 23 var det definitivt och imorse vaknade av mig själv, och efter en liten stund började Svea låta :)
Klockan var runt 08! Kändes skitbra, har vi fått sova ut.
Mannen sov till 11:30, försökte väcka honom tidigare men gick mindre bra. Förmiddagen var lugn mest mat, lite lek sen gröt och lek igen.

När sambon väl kommit upp bad jag honom fixa lite saker jag tänkt på. Så blev uppborrat 2 saker i köket och även lite i Sveas rum!
Har fler ideer på G men inga ramar till mina planscher så får vänta tills man köpt det, bara drygt man vet man har saker att hänga upp men dom bara blir liggandes.

Nu sover Svea lite middag, jag passar på uppdatera här.
Hoppas på sol imorrn vi måste verkligen ta tag i att så fröna i trädgården.

v.24

2010-04-16, 20:33:09 / Kategori: Allmänt
Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 

 


Egna Anteckningar: Ligger på -1,5kg ännu så snart är man på +-0. (Men ja Mvc räknar ju från man är inskriven så då har jag gått upp 1,5kg.)

Annars som sagt lider jag mest av håll, sammandragningar/förvärkar, och ont i ryggen. Tack och lov inga tecken på foglossning fick nästan det i slutet med Svea så risken finns ju man får det nu... men hoppas på jag slipper.


Svårlagd

2010-04-16, 20:19:55 / Kategori: Allmänt
Blev ingen fläskfile idag, jag kände inte för äta mig supermätt eftersom magen fortfarande är lite känslig. Tar ju nån dag innan man kan äta lagom mängd igen tycker jag. Mannen är skittrött så blev hämtmat, mmm för kebabsallad. Gott och inte så onyttigt.
Så kör på fläskfilen imorrn istället.

Svea var väl inte överdrivet entusiastisk att dricka välling och lägga sig, men man såg hur trött hon var men ändå ska hon trilskas. Men har varit inne 1ggr bara gett henne nappen, så få se hur kvällen blir.
Hoppas hon kan sova gott. Jag är redan trött så kommer lägga mig i tid ikväll så man har laddade batterier tills imorrn.
Inte för man har nåt inbokat men vill känna mna har energi på helgen hitta på saker ihop.

Pictures.

2010-04-16, 20:15:25 / Kategori: Allmänt
Sveas nya intresse- gitarr.
Hon är verkligen musikintresserad :)





Sambon har varit i farten med kameran.
Hennes fina mumin body till sambons missnöje. Finnar gillar visst inte mumintrollen.


Gårdagen & idag

2010-04-16, 15:53:08 / Kategori: Allmänt
Shit vilken kväll igår, Svea vaknade vid 22, så var bara ta upp henne.
Jag hade sen klockan 11 haft supermega spänd mage, precis som den blir vid en sammandragning men den slappnade aldrig av. Så hade ju inga sd, dock hade jag ett illamående som vägrade gå över det bara låg över en.
Så trodde ju alvedon och vetekudden skulle hjälpa men nej.
Vet inte det blev för hastigt jag reste mig när jag tog Svea då vid 22, men det slutade med jag kräktes......... så sambon fick ett lagom fint bemötande när han kom hem 23.30. Svea satt ensam i hallen lekte med kattens svans och jag låg halvdöd i soffan.
Dock ha ont i magen i kombination med kräkas är ingen höjdare så bebisen blev antaglien mera förbannad för ett jäkla liv blev det. Men jag däckade mer eller mindre isängen och imorse mådde jag bra igen förutom man var hungrig och supertörstig.

Börjar fundera på om han sparkar innåt för känner ju inte av honom så mycket, så han kanske vandaliserar några inre organ som gör jag blir illamående + får ont i magen. Svea sparkade ju rejält men utåt så visst det kändes men nu är det mera ihållande molande värk på ett konstigt sätt. Svårt beskriva.
Men ska till Mvc den 27 så får höra med henne vad hon tror.
Har ingen lust må så igen. För det var verkligen skithemskt.

Stackars sambon lyckades inte varva ner så somnade inte förrns 02 och ändå ville Svea upp 06:20 idag. Så han är lagom trött.
Jag mår som jag brukar- bra :) så var absolut bebisen tror jag som gjorde mig illamående igår hade man varit magsjuk hade jag fortfarande mått dåligt.

Körde till StrandgårdenÖstra stranden vid 11, träffade Dior och halvbrorsan Göte. Satt och fikade, solade och bara slappade. Skitgött. Dock blåste det ju lite kallt, men lite färg verkar jag ha fått i ansiktet.
Sambon och Svea har umgåtts med Markus och hans son Gabriel :) och nu är dom på långrunda med Viktor och hundarna.
Så det är verkligen tyst om en här hemma.
Tagit fram fläskfile till ikväll, så ska bli gott!

Me&I

2010-04-15, 20:27:48 / Kategori: Allmänt
Blev jag beställade 2 t-shirts i stl 86/92 som även passar pojken. Sen blev det en tunika och en kjol :) Så få se när det levereras men tror det kommer bli kanonbra grejor till henne.
Deras kläder är ju så fina men visst det kostar en del.
Fanns lite snyggt till oss mammor med man kände inte för beställa nåt nu till mig, väntar tills jag är i min normala kroppsform igen.

Annars idag klev vi upp klockan 06 då hade ju Svea sovit sina 12 timmar.
Var lite småtrött på öppnis, men hon lekte på bra i af men somnade i vagnen på väg hem och lyckades få henne sova 30min hemma med. Brukar ju i af bli en timma men inte idag.
Så var lite kinkigt när sambon gått till jobbet, försökte få henne leka i sitt rum men nej det är bara gå-vagnen som gäller.

Pauline och Zelda kom hit vid 16 gick vi en runda, som slutade med Svea sov i vagnen säkert 30min. Gick lagom takt men fick lite håll i af.
Gick förbi dagiset där Svea ska börja till hösten :) Ser fint ut, är ju en helt nybyggd för dom minsta!!! Lagom avstånd från vår lägenhet med.

Var hemma runt 17:20 så bytte till pjyamas direkt och gav välling. Sedan jagade hon katterna och vi städade i hennes rum, försöker få henne hjälpa mig innan läggdax så kanske hon en dag förstår^^
Sedan vid 18:30 fick hon mera välling + ny blöja och jag påbörjade läggningen. Gick sådär pga hon sov i eftermiddes.
Men jag mådde skit (förklarar det senare) så bara kände jag orkade inte sysselsätta henne mera. Så testade lägga henne och tyvärr somnade hon ledsen :( känns mindre bra men nu sover hon i af.

Nu har jag ätit mackor och tagit 2 alvedon, ska bara leta upp min vetekudde och lägga mig i soffan.

Dagis

2010-04-15, 19:09:56 / Kategori: Allmänt
Fick ett glädjande brev idag med posten!

Svea kom in på förstahands valet av dagisplatser *jippie*
Så blir Växthuset på Vallås hon ska gå på.

Dock var det en del papper som skulle fyllas i, fattar hälften och snabba som kommunen är så ska papprena var inskickade innan den 25/4 annars mister hon platsen....öh hallå.... det är nästa vecka.


Effektiv idag & framtiden

2010-04-14, 21:23:03 / Kategori: Allmänt
Efter käket fortsatte jag vara effektiv, så blev vika tvätten.
Sådär då är alla mina "måsten " avklarade för denna veckan. Vilket innebär bara massa mys ihelgen med älsklingen och Svea såklart.

Har kollat till Svea och ja hon sover ännu gott, så hon var nog bara helt slut idag.
Lär hon bli imorrn med då det först är öppnis, sen kommer Pauline med Zelda hit. Men väldigt skönt med dagar som är fulla av aktiviteter då går dagen fortare och man känner sig social.

Börjar känna av detta gå hemma inte göra nåt vettigt. Visst jag är slut ikroppen varje kväll, men inte i huvet.
Har ju mer eller mindre bestämt mig nu för utbildning skulle vara nice börja Januari 2011, men får snällt vänta till hösten 2011. Vi har ju sagt sambon ska jobba minst 1år innan han ber om längre pappaledighet annars hade han mer än gärna varit hemma.
Så han får även skola in nästa barn på dagis beroende på när han nu föds, för skolan börjar ju oftast i Aug/September så jag är upptagen (igen). Men känns i af bra ha planer för framtiden så man blir nåt vettigt- slippa hanka sig fram på skitjobb.
Men kommer vara gammal när man väl är klar........ fast det får det vara värt i längden om/när man får ett bra jobb man kommer trivas med.
Det tycker jag är superviktigt ha ett jobb man vill gå till där man trivs med både uppgiften och sina arbetskollegor. Sen vill man ju gärna ha bra lön med men det får vara pricken över i:et. Vad ska man med ett asbra betalt jobb till om man vantrivs??

Ny storlek

2010-04-14, 18:38:34 / Kategori: Allmänt
Jag la mig för att läsa, har ju lånat bok av Liz för ett tag sen men blir aldrig av man läser. När kvällen kommer är man för trött och sen vill jag inte ha lampa tänd och läsa isängen när Svea sov hos oss. Men nu kan man ju det :)

Sambon och Svea kom tillbaka vid 12, började jag med maten. Kyckling sås och spagetti. Låter kanske skumt men jag va sugen på pasta så därför fick det bli det. Svea åt med lite men bli matad är inte lika skoj så vi lät henne äta själv.
Kladdigt- JA men det hamnade i munnen i af. Dock är väl kanske inte spagetti det bästa att öva med får bli makaroner nästa gång för henne tror jag.

Sedan gick ju han till jobbet och vi gick en runda i vår trädgård, Svea övar gå i sina nalle puh skor. Hon är så fundersam när hon får dom på, vill mest sitta och pilla på dom. Gick ett litet ta sen fick hon välling vid 14.
Sitta i sitt rum leka går sådär så fort hon får syn på lära-gå-vagnen ska hon ha den, så blir mest vi springer fram och tillbaka med den hela dagarna.
Hehe kommer väl få lägga om golvet om vi ska fortästta i denna takten.

Blev lite fika sen, min tigerkaka jag gjorde för ett tag sen och te till mig. Svea åt sockerkaka på hela sig, hela bordet och på mattan. Ja vi satt ju vid tv´n så dammsugan fick snällt åka fram efteråt. Tänk nu skulle vi haft hund, han hade städat upp alla rester efter henne^^
Tror Svea kände igen den för hon kröp in i sitt rum och lekte själv (!) har inte hänt innan direkt. Så jag körde vidare i alla rum när den ändå var framme.
Efter lunchens bravader idag insåg jag lika bra moppa med så nu är det  med gjort. Dock hade Svea tröttnat vid det laget så hon hängde efter mig och moppen *haha*

Insåg sen att klockan var 17, ojoj inte konstigt hon var lite kinkig inte bytt blöja sen 12 *oops* eller nån mat sen 14. Så fick fixa det och genast blev hon gladare.
Dock vid halv sex blev hon helt grinig, och bara klängde. Helt slut var hon. Så bytte till pjyamas och gjorde mera mat. Så hon somnade i min famn med flaskan så var bara lägga henne 18:05.
Eeh jaha så nu sover hon för natten. Känns konstigt.
Men är öppnis imorrn så kommer vi upp i tid, hoppas jag.

Har ju glömt nämna det, Maria ska dit och visa Me&I kläder imorrn *wiho* dom är bara så fina tycker jag. Kanske ska man shoppa nåt till Sveas 1års dag?!
Bytte idag med till storlek 80. Tycker vissa bodys knäpps upp i grenen så bara dom som är 74/80 behöll jag resten packades ner i påse.
Alla byxor i stl 74 kan hon ha, för hon har så korta ben.
Sen insåg jag Svea har 1 (!) klänning nu i stl 80 :( innan hade jag massor med tunikor och klänningar tack vare Annelie (fick ju två kassar av henne) så man har varit bortskämd. Dock får dom ju inte va för långa då kan hon inte krypa så body/t-shirts är väl lämpligast egentligen.
Men sambon har pratat om åka till GeKås snart om vi har råd, kanske man ska inhandla lite där i stl 80. Alltid bra med lite extra kläder så man slippa tvätta så ofta^^
Sen ska man ju förbereda inför nästa stl med så då är väl gekås bara bra.

Jaha snart fixa lite kvällsmat till mig... sen vet jag ointe vad jag ska göra.
Blev tyst och tomt här hemma.

Morrn

2010-04-14, 10:24:11 / Kategori: Allmänt
Kom i säng precis innan mannen kom hem, så lägga sig innan 23 går sådär. Men somnade som en stock igen så vaknade idag att Svea var ledsen.
Då var klockan 07:30... ojoj nu börjar hon sova länge på morgonen. Så blir väl ställa klockan när man ska iväg på morgonen.

Sambon steg upp vid 9 och ville gå på morgon promenad med henne, så gav gröt redan då medan han duschade. Så nu är dom iväg. Så ska vila lite nu bara slappa i tystnaden :)
Annars blir det ju lunch ihop med mannen innan han ska jobba. Skulle träffat Pauline idag men hon kommer imorrn istället med Zelda.
Så få se vad vi ska hitta på idag.


Längtar

2010-04-13, 22:51:22 / Kategori: Allmänt
Svea har pipit till 2 gånger här under kvällen, men behövde bara gå in ena gången ge henne nappen och dra i speldosan. Så sov hon gött igen.

Även hunnit chatta lite med syrran- är våran nya umgås stil då hon haft en del iskolan + annat uppbokat på sina lediga dar/helger.
Men på fredag ska vi 2 ses *jippie*. Bara hon och jag.
Sambon är ledig så han ska vara med Svea, ska bli så underbart med egen tid iväg. Har inte haft det sen slutet av Februari. Visst jag gör mina naglar som tar 1,5-2 timmar var 4:e vecka men det räknas inte.

Mitt nästa projekt är försöka boka bord på Harrys efter räkningarna är betalda, åt mig och sambon, har ju ett presentkort som måste utnyttjas innan Juni. Vill ju helst gå dit utan Svea då vi inte gjort något sånt ihop sen Fars Dag dvs November.................... behöver jag förklara mer??

Jag ser fram emot fredag helt enkelt.

Promenad + panta

2010-04-13, 19:25:52 / Kategori: Allmänt
Sådär då blir det på måndag vi ska till vetrenären! Skönt få en tid, slippa drop in eftersom vi lär ha med Svea. Kommer missarna må bra sen.

Svea vaknade 13:50 och vid 14:30 gick jag neråt mot Ica för panta lite, blev sedan en runda här på Vallås i kanske 1,5 timme. Svea somnade (igen) i vagnen och jag höll ett lugnt tempo tyckte jag. Men i sista backen innan jag var hemma trodde jag jag skulle trilla ihop.
Sjukt ont i magen och flåsade som en hel älg............ kondis = nej.
Väl hemma blev det mat direkt till tösen, hon var superhungrig och jag försökte varva ner men först nu har det börjat släppa i magen. Usch för dessa sammandragningar. Hjälper bara ligga ner ta det lugnt men hur ska jag kunna det själv med Svea??
Så får väl skippa dessa promenader för ett tag, för mycket saktade kan jag snart inte gå.

Trots all sömn så blev hon superkinkig lite efter 18 så gjorde henne iordning för natten och hon fick mat. Så la henne redan lite innan 19. Var lite ledsen idag med, men hon tystnade som igår efter några minuter bara. Sen dess har jag bara varit bänkad isoffan och försökt få bort mina sd.

Ska strax bre lite mackor och kl:20 är det dax för Ncis på 3:an.
En dusch ska jag hinna med innan läggdags med, och helst sova innan sambon kommer hem. Igår var jag ju vaken när han kom men hann somna innan han la sig.... har inte ens märkt det så numera sover man som en stock. Vilket märks på mig jag är mera utvilad har ork med att hitta på saker och jag har ett bättre humör.

Försov oss

2010-04-13, 13:50:14 / Kategori: Allmänt
Oj vilken rörig morgon.
Vaknade vid 6 Svea va lite ledsen men när jag väl var i hallen blev hon tyst, hörde henne suga på nappen så avvaktade men hon somnade om. Så la mig igen och ja det blev vi sov till 08:10.
Ojoj Carina och Alex kom 08:30 så jag var knappt påklädd.... Svea vägrade ju äta så fick tvinga i henne halva vällingen innan vi skulle till öppnis så hon hade nåt i magen.

Gröten slank ju ner fort, vilket jag förstår och sen i slutet på öppnis märkte man hon va trött. Trodde hon skulle somna som alltid hemma men nej. Så hon fick sitta med oss när vi åt, smakade lite idag med av potatis och äggsås. Gick ner bra faktiskt, men än inga mättande mängder.
Sedan efter lite välling och hamnat på sambons bröstkorg kom hon till ro så nu har hon snart sovit i 1 timme :) Tror det behövs annars hade jag inte fått nån rolig dag.

Solen skiner, kanonfint väder så få se om vi går ner till Ica pantar flaskor och kör en runda efter det. Ska försöka få tag i vetrinären med, va upptaget nyss.

Skabb

2010-04-12, 20:39:32 / Kategori: Allmänt
Jaha fick precis bekräftat mina misstankar jag haft........................
Balder har öronskabb.
Sjukt smittsamt så blir boka vetrinärbesök för båda missarna och rensa öronen på dom. Men det går fort tack och lov. Gjorde det med Kajsa och Zehbrah för längelänge sen så jag kände ju igen tecknen.
Ozzy har faktiskt aldrig haft det fastän han är utekatt- men dom säger det har man flera katter ska alla få medicin bara för att.
Suuuck.
Kom på vi inte avmaskat den nya heller så ska med inhandlas snarast.
Dessa djur emellanåt.

Solig dag

2010-04-12, 20:29:51 / Kategori: Allmänt
Sambon var iväg ca 1 timme med Svea så vi hann äta lunch ihop med innan han gick till jobbet :) alltid lika trevligt med sällskap vid matbordet. Och han står sig längre på jobbet såklart. Ni som inte vet så äter han egentligen bara mat 1ggr/dag kanske frukost om han orkar.... hur han klarar sig vet jag inte. Men nu börjar jag få in lite rutiner på honom i och med jobbet, bara tagit 2 år^^.

Vid 14.15 var sista tvätten i torktumlaren/torkskåpet så gick bort till Liz, fick man druckit kaffe suttit i deras fina nya utemöbler på deras balkong. Exakt såna jag kollade på och ville ha.......... jaja man kan inte få allt här i världen.
Svea rev runt hos dom, Liz insåg hon inte tänkte så långt att vi skulle komma så dom hade saker överallt framme i Sveas höjd.
Vi har ju lärt oss vad vi kan ha framme och på vilken höjd, så blir alltid galet när man kommer bort till vänner utan barn.
Sedan gick vi en runda med vagn och vovvarna och Svea somnade en stund.

Var i tid till tvättstugan och mötte grannen där så hon var så snäll så hon bar min tvättkorg till ytterdörren.
Stackarn den vägde ett ton, inte för jag tänkt bära den utan ha den på vagnen.... men uppskattade det verkligen med en granne som hjälper till.
Hon är supertrevig vilket är tur då våra trädgårdar ligger jämsides :)

Matdags för Svea och lite lektajm. Kissarna fick komma in, stackarna (eller i af Balder) hade varit ute sen nån gång runt lunch så han jamade i full styrka- som dom inte kan som kattungar- och kastade sig över matskålen väl inne. Nu har dom sovit sen 17 tiden.

Blev jag badade Svea lite snabbt, hon har ju krypit omkring överallt både på balkong och ute hos oss. Sedan var det mat igen vid 19, trodde inte hon ville ha då men det gick ner. Blev lite ledsen idag när jag la henne men varade knappt i 5min, sen sov hon. Inte hört ett pip sen dess, så nu ska jag bre lite mackor som kvällsmat och sen är det Csi på 5:an i vanlig ordning.

Tvättdag

2010-04-12, 10:52:07 / Kategori: Allmänt
Var så skönt krypa ner i nybäddad säng :)
Sovit som en stock vaknade av mig själv 06.30 och Svea vaknade vid 7. Så ja trenden håller i sig att hon sover längre och antagligen bättre i sitt egna rum!!! T o m så sambon erkänt nu detta var en bra ide testa då vi alla helt plötsligt är utvilade, glada.

Idag har jag ju tvätt tid 12-17, inte det roligaste i detta fina vårväder. Men jag måste verkligen....
Sambon ska nu i af gå en runda med vagnen så Svea kan sova lite, sen får jag gå i eftermiddag när tvätten hänger på tork. Kommer man ut lite i af.
Annars inga planer :/ blir ju aldrig det när man har tvättdag.

Produktiv dag.

2010-04-11, 21:06:18 / Kategori: Allmänt
Igår kollade vi filmen på 6:an "from dusk till dawn". Gammal men en klassiker tycker jag :)
Sedan blev det sängen, så somnade kanske runt 00, gick upp 11 idag :D
Men visst var uppe på toa vid 01 sedan vid 07, och mannen hör inte alls Svea nu när hon fått eget rum (han vaknade knappt när hon låg i vårt rum) så fick putta på honom i nästan 30min innan han kom upp. Så tror det va därför jag somnade om till så sent men ska inte klaga, har bara sovmorgon 1ggr/vecka och man brukar säga "äter för 2" lika väl ska jag sova för 2.

Blev frukost för oss och grötdax för Svea. Sedan hann jag duscha och vi funderade på vad dagen skulle bli av kom Grön & Carina förbi med Alex i vagnen så vi hängde på dom ut till Citygross.
Tack Carina för du höll mitt tempo, karlarna springer ju en mil framför dom bryr sig inte det finns en gravid kvinna med i sällskapet. Lider just nu av håll och ibland sammandragningar så därför tar jag det i min takt. Ändå var jag skittrött när vi väl kom hem, bara satte mig i stolen i trädgården och kände mig matt.

Har i af börjat använda mina stödstrumpor och dom är så sköna! Verkligen värda varenda krona!!!!
Bara lite bökigt få på dom då min mage + tuttarna är i vägen så får sitta ner i soffan med benen på bordet så går det. Jag vill inte veta hur det är om några månader.

Sedan blev det kvällsmat till oss, kokt potatis, sås och hemmagjorda köttbullar. Svea åt faktiskt mycket för vara hon med mat :) så känns som detta gett resultat ge henne varje gång vi äter. Skönt hon gillar vår mat kan man skippa köpa dessa burkar och spara in dom pengarna.
Mannen satte sig för att spela Zelda och jag ändrade om lite hyllor i tv-möbeln så nu är alla hyllor uppsatta. Dock vet vi inte riktigt hur vi ska ha grejorna men det kommer väl. Ser bättre ut nu tycker jag.
Jag äger ju en massa värmljusstakar så man kan ju inte ha dom var som helst, dom ska ju helst gå att tända.

Svea fick välling och slocknade som ett ljus idag med runt 19.45, låtit lite sen dess men tystnad ganska så fort så vi har inte behövt gå in till henne.
Dock har hon 2 rosor på kinden av solen^^ så smörjde in henne med after sun lotion. Får börja tänka på använda solskyddsfaktor på henne. Man tycker inte det tar när det blåser men på så små gör det visst det. Men är inte jätterött mest rosa och gulligt.

Har även hunnit sortera tvätten- hjääälp- massor med tvätt. uschusch. Så ikväll ska vi sova i renbäddat har lagt in allt i sovrummet men sambon ska hjälpa mig bädda. Så är väl mest det som tar plats och ser mycket ut.
Ganska så produktiv dag idag :)

Visst vi borde så blommorna i trädgården men jag hoppas på kanonväder iveckan eller nästa helg med, hinner vi då!
Katterna har med varit ute hela dagen så har inte sett Balder på säkert 4 timmar, han sover som en död på min sida av sängen^^ det tar på krafterna vara ute.

Duktig sambo

2010-04-10, 19:25:48 / Kategori: Allmänt
Usch vad jag är tröööött.
Precis käkat kvällsmat och man blev proppmätt :) Svea var helt slut efter kalaset så hon bara stendog nu i sambons famn efter vällingen. Hon hade säkert velat somna direkt när jag kom hem vid 17.20 men vi höll henne vaken, annars får man ju gå upp så tidigt.
Var massor med folk, men vissa kom och gick lite fort så var helt ok. Men vi är ju bara vana vid 1 barn nu var det fullt ös medvetslös på alla.

Sambon hade varit duktig tömt hennes rum så nu är det bara hennes saker + en madrass som vi kan sitta/ligga på när vi leker med henne. Kartonger vi ska packa upp men saknar plats för hamnade i vårt sovrum, där syns dom inte så gör inget. Dock är badkaret kvar i förrådet så få se när det kommer in i vår lägenhet...... Svea får bada balja än så länge.
Disken tog han direkt efter frukosten, så min sambo han har varit effektiv idag trots jag varit iväg :)
Och nu ska han få spela lite Zelda såklart. Anledningen är han ska köpa Nintendo ds (tror jag det heter) för skattepengarna så nu övar han på gamla spel.

Få se vad det blri av kvällen, nu ska jag bara sitta här dega lite och smälta maten.
Hoppas det går nån bra film på tv i af.

Lååååång sovmorgon

2010-04-10, 12:48:32 / Kategori: Allmänt
Ja Svea trivs nog skitbra i sitt rum. Hon har nog blivit störd av oss på nåt vis för idag väckte hon mig 08.30!!!!
Det har ju inte hänt på evigheter. Man är helt chockad när man vaknar, speciellt eftersom jag vaknde idag hungrig undrade vad klockan var eftersom det var ljust ute och ingen Svea som lät.
Fastän hon fick välling då lite innan 9 åt hon gröt vid 10, då åt även jag och sambon frukost ihop. Fick upp honom i tid idag med!

Ska vara iväg klockan 14 till Anna & Kim, fira deras dotter Aurora som blev 1 den 6/4.
Då ska han röjja undan kartongerna i Sveas rum till förrådet vid parkeringen och resten i förrådet vid ytterdörren. Dock laddade han ner Zelda II så det spelades igårkväll och nu för fullt så får väl hoppas han kan slita sig från sitt kära dataspel.

Superhärlig dag med sol :D så skönt komma ut och bort lite. Träffa massa andra barn och folk, speciellt då det ryktas Anna bjudit ca 22pers......... vi kommer ha en trött Svea ikväll kan jag lova.

Baby stuff

2010-04-09, 21:41:27 / Kategori: Allmänt
Ojoj nu har man fixat en sak till, till pojken i magen.
Vagn- Annelie
Vit spjälsäng- Hanna
Grejorna är inte hämtade eller betalade men bokade :) så kan man bocka av det från huvet. Kläder får han ha samma som Svea bara det rosa går bort.

Så ja det är bara för honom att komma ut när det passar.... är ju evigheter tills dess.

Småpysslande

2010-04-09, 20:57:51 / Kategori: Allmänt
Sådär nu sover Svea sen en stund tillbaka, hennes nya läggtid är kanske 20 igen som det var förr?!?! Så hon fick sitta med oss när vi åt. Mannen hade kunnat vänta men det är ju jag som kräver mat med jämna mellanrum^^

Sambon var supertrött så han tog sig en tupplur efter maten då vid 15 tiden, Svea och jag lekte lite i hennes rum sen somnade hon med.
Jag passade då på tömma ur gamla pärmar med papper i så nu har en ny för 2010 så jag är organiserad för en gångs skull. Har ju inte varit det innan av olika anledningar men nu när jag är skuldfri vill jag ha koll på alla papper och räkningar så jag inte gör samma misstag en gång till.
Samlade ihop alla papper under graviditeten med Svea + alla kort vi fick så ska bara köpa en söt liten låda och lägga det i kan hon få sen när hon blir större. Om hon då vill ha det vill säga.

Så blev lite småpysslande, inget som egentligen syns men skönt att få bort, vi är experter lägga saker "bara så länge" och sen blir det liggande och skräpar.
Enda fula kvar är en enorm diskhög sen gårdagen men är inte mina bekymmer så jag hoppas den försvinner imorrn när jag är med Svea på barnkalas.

Vi har haft altandörren öppen så skönt med frisk luft in och katterna kan springa ut och in som dom vill. Balder börjar bli modigare nu och man ser hur han trivs vara ute :)
Nu sover han som en stock i soffan och Ozzy är ute på äventyr antar jag. Dom två har helt funnit varann nu, tvättar och kelar och slåss emellanåt *hihi*
Enda gången Ozzy är lite kinkig är på natten då det bara ska va han som sover hos mig, så Balder få ligga i mellan mig och sambon nere i fotänden.

Ha en bra fredag och helg.
Det ska vi ha.

Hur vi bor

2010-04-09, 20:46:42 / Kategori: Allmänt
Fotade loss här lite innan på hemmet, få ni ser hur vi har det nu. Som sagt få se när vi blir helt klara med som vi tänkt det.

Vårt sovrum nu utan spjälsäng, tomt hålrum vid garderoben.


Hall


Kök


Vardagsrummet med en sovande sambo



Trädgården som den ser ut ljust nu. Världens minsta trädårdsmöbler... men dom får duga än så länge.

Långpromenad

2010-04-09, 15:34:51 / Kategori: Allmänt
Usch vilken natt jag haft :( fick ju halsbränna igår kväll med.
Så satt halvsovandes men vaknade med ett ryck trodde jag skulle spy så dåligt mådde jag. Testade käka ett päron och ja jag lyckades ju somna om så det hjälpte ju. Som tur va så vaknade Svea sent idag, 08.10.
Men hon var nog inte jättesugen på gå upp hon brukar stå och hålla i spjälorna och va ledsen när man kommer upp idag låg hon i sängen lekte med sin napp. Så det va dessa grymtande läten jag vaknde av. Men tänkte det är ändå dags gå upp.

Så blev välling och sen gröt vid 10, jag fick i mig frukost och vid 10.30 var vi redo att gå ut. Så promenerade till Eurostop i lugn takt, Svea somnade och vaknade precis innan vi var framme.
Hittade en supersöt klänning till Aurora (barnet vi ska fira imorrn) och jag fick hjälp på apoteket ang min halsbränna. Så nu hoppas jag detta ska hjälpa mig. Men fanns en uppsjö med olika sorter så finns ju flera att testa om inte denna hjälper.
Träffade på Gerry, min f.d jobbkompis från Espresso House han har börjat jobba där igen. Innan jobbade han som Platschef nere i Ängelholm på deras Espresso House men han lessnade på pendla vilket jag förstår. Skitskoj se honom, prata ikapp oss så nu blir det fler fika tillfällen på Eurostop så man får träffa honom.

Var ganska så trött men tänkte nej jag ska gå hem med, så började traska i sakta tempo, Svea somnade igen och jag lunkade på.
Puh, känner mig stolt men är trött i kroppen kan jag lova. Kom hem vid 13.50 så blev ett par timmar jag slog ihjäl. Vet inte hur lång tid det tar att gå till Eurostop men minst 40min i min gravidtakt, får så jävla lätt håll nu och kommer det blir det ibland sammandragningar så jag är numera en snigel enligt sambon.

Väl hemma hann jag påbörja byta sängkläder i Sveas säng, släppa ut missarna sen kom mannen hem. Vi käkade lite lätt vi ska ha lite godare mat ikväll när Svea somnat :)
Ska byta våra sängkläder med- får passa på nu när jag har tvätt tid inbokat men få se om det blir idag eller under helgens gång.

Solen lyser och man bara längtar till värmen, det blåser lite kallt... men jag ska inte klaga. Man får ju bara passa på vara ute nu så länge det är toppenväder man vet aldrig när regnet kommer.

Djuren

2010-04-08, 23:11:53 / Kategori: Allmänt
Zehbrah (sista bilderna på henne i mobilen)


Här ligger pojkarna och sover.

Sveas rum

2010-04-08, 23:09:10 / Kategori: Allmänt
Så känner jag har inte lagt upp bilder på hur vi bor, men är mest för jag vill visa när vi är klara. Nu tar det ju sin tid då man inte har råd med allt på en gång (tyvärr) så bjuder på Sveas halvfärdiga rum :)
Vårt rum innehåller nu bara en säng, känns tomt och massor med plats men kommer ju snart en ny säng där så inte lönt vi gör nåt åt den hörnan.
Apropå det, vet inte om Svea ska sova vidare i sin spjälsäng och vi köpa en till honom eller om hon ska få en riktig? Hon är ju ändå bara 1...
Vad tycker ni?

Direkt in till höger står skötbordet.



Mitten av rummet, söta mattan hon fått av farmor och farfar. Som ni ser vill Balder vara med överallt och han har frivilligt lagt sig i hennes knä *aaww* han gillar Svea oavsett vad hon gör.
(kartongerna ska bort till helgen är det tänkt)



Till vänster: vid garderoberna står hennes säng + söta lampan. Satt i 15w nu men lyser ändå för stark så få väl vara myslampa på hösten/vintern.
Hon ser så stolt ut vid sin säng tycker jag :)


Blommor

2010-04-08, 22:59:19 / Kategori: Allmänt

Fick dessa idag av sambon :D
Visst jag var med på Citygross, såg han köpa dom men ändå det är gulligt!


Bakdax

2010-04-08, 21:41:59 / Kategori: Allmänt
Vi käkade mos och fiskpinnar, snabbt och enkelt. Svea fick lite mos men åt sådär så testade lägga det på bordet så hon kunde äta själv. Jepp då gick det mycket lättare och var antaglien roligare med för henne.
Sedan fick hon välling efteråt och sambon och tösen la sig isoffan och somnade gott.
Jag satte igång bakade kanelbullar.... gick sådär :( har verkligen legat av mig på baket. Dom blev för små och lite torra, sambon var inte direkt överlycklig.
Gjorde en sockerkaka med, har inte smakat på den men den blev nog bra.

Tiden rann iväg och vi insåg vi behövde handla lite småsaker på Citygross, mest akut var väl snus så stack dit. Men väl där handlade vi mer mat så vi har ett tag till... så nästan en tusing till försvann :/ usch vad pengarna försvinner på mat tycker jag. Menmen äta måste man.
Var inte hemma förrns 19 så Svea var superhungrig, och trött men var lite svårt få henne varva ner och vi höll på att missa vi skulle ut med hundarna. Så mannen fick sticka bort gå ut med dom, jag fick natta Svea så runt 20.30 somnade hon.
Men varit full rulle idag + hon sov 1 timme vid lunch och säkert 1 timme i em så kanske berodde på det med. Hoppas på en bra natt idag med och vi vaknar mellan 6-7 som vi brukar.

Så fredag imorrn, inga planer vad jag vet eller kommer ihåg.
Svea ska på barnkalas på lördag och ännu har jag inte handlat nåt... borde ta mig iväg göra det. Få se om jag sticker själv när sambon kommer från jobbet eller om vädret är fint så vi kan gå till Eurostop. Får väl bli morgondagens projekt.

Natti

Öppnis & tvättmaskinkoll

2010-04-08, 12:35:24 / Kategori: Allmänt
Blev inget bak så ska ta tag i det idag eftersom vädret ändå är sådär.
Så vi oss i tid för en gåns skull, dvs innan 23!!! Svea sov gott, hade hennes dörr på glänt och vår helt öppen. Katterna låg i varsin ände i 2-sits soffan så dom behövde vi inte oroa oss för dom var hos henne. Visst det kändes tomt, ingen som bökade, hostade eller vad hon nu har för sig om nätterna. Mannen var lite orolig men skrev i sms imorse han hade sovit gott :)
Jag har sovit som en sten :D helt jävla underbart. Vaknade lite innan hans alarm superkissig men det var eviheter sen jag fick sova så många timmar utan vakna upp av nåt ljud. Då låg katterna i min fotände och jag har inte ens märkt dom komma... Ozzy väger så mycket och är klumpig så vaknar alltid när han hoppar upp, speciellt eftersom han hoppar på en.
Somnade inte riktigt om djupt bara halvsov efter hans alarm, Svea vaknade vid 06.30 och inte panikskrikande utan ett vanligt "jag är vaken" skrik. Känns superbra hon inte tagit detta steg så hårt.

Hade besök imorse ifrån Crendo (ringde Hfab igår ang diskmaskin till lägenheten). Så han skulle kolla vad vi behöver sen meddela dom så vi vet vad det kostar. Så under fm ringde Hfab upp blir en månadshöjning på 132:- och kontantinsats på 1285:- men det är det värt.
Tycker vi tjafsar/bråkar så mycket nu med det här diskandet så det är inget skoj längre... så jag kände nu är det nog. Månaden kan inte bli värre än förra med räkningar så det ska vi nog fixa. Tyvärr måste man betala när man skriver på papprena så får vänta till den 25 sen tar det ca 4-8 veckor innan det kommer. Fan vad jag sr fram emot få diskmaskin, kommer underlätta så mycket för oss här hemma.
Ett bråk mindre ;)

Vid 08.30 kom Carina gick vi till öppnis, så nu har Svea fått leka av sig. Var helt slut så nu sover hon sin middagslur.
Fick även bokat tvätt tid, har ju insett man får boka i tid här om man inte vill få skittider så måndag är det som gäller.
Få se vad vi annars ska hitta på idag.

Första natten själv

2010-04-07, 20:24:04 / Kategori: Allmänt
Svea sov 1 timme :) så vaknade pigg och glad! Då passade jag på dammsuga i hennes rum och fortsatte sen med resten av lägenheten. Borde väl egentligen moppa men tiden rann iväg så det får bli en annan gång, men det är renare.
Sedan bar jag in hennes matta + alla leksaker så vi kan leka i hennes rum istället för i vardagsrummet. Hon verkade inte bry sig att vi var där hon lekte på, men katterna kom dom kände väl sig ensamma i vardagsrummet^^

Sedan var det dags påbörja maten- chili con carne med ris idag. Supergott, har verkligen längtat efter den rätten. Svea fick smaka lite med eftersom hon satt med oss ju, 3-4 skedar gick ner alltid nåt.
Sen var det vällingdax för henne eftersom vi skulle ut på promenad hela familjen. Så gick en runda här på Vallås och inom apoteket handlade lite småsaker både till förkylning och mina rengöringsprodukter.
Väl hemma var det fortfarande kanonväder så vi satte oss i trädgården så katterna kunde komma och gå som dom ville.
Var Balders första gång ute och han var oerhört nyfiken på grannens hund (hon var med ute) så gick där fram och tillbaka hetsade honom och vips så hade han hoppat in. Nu har hon pli på hunden så han bara skällde, jagade honom lite *haha* så få väl se om han får nån respekt för hundar. Sedan började Ozzy och Balder leka, såg ut som 2 kattungar. Tycker det är så skoj Ozzy äntligen har en lekkompis.
Vi bara satt och gassade i solen, Svea kröp runt- vi har sopat plattorna lite men behöver en rejäl borste men lite skitiga ska barn vara enligt Liz som kom förbi en runda. Hon hade glömt sina nycklar och som tur är har vi deras reservnyckel.
Blev även bestämt vi ska rasta deras hundar imorrn kväll.

Började natta Svea lite innan 19 i sitt rum och hon var inte mer lessen än annars. Dock har jag köpt en urgullig skalbagge lampa men den var på tok för stark för att ha tänd som nattlampa :/ (få se om jag hittar några bra svagare lampor har i 25W nu enda vi hade hemma med liten fot) men vi har ju bara rullgardin ingen gardin på sidorna så solen släpper igenom en del ljus.
Så efter kanske 10-15 min med mig där inne, klappandes på hennes huvud och drog i speldosan så kom hon till ro och sen dess har hon varit tyst.
Spännande, första natten i sitt rum alldeles själv.

Sambon har hotat med sova på soffan så han hör henne, han gillade inte alls detta... men jag känner vi måste börja testa nu månaderna går fort snart är bebbe nr 2 här. Då börjar vi om med en plutt i rummet- tills dess kan jag få lite god sömn trots mina toabesök mitt i natten och jag slipper oroa mig för väcka henne.

Just nu diskar mannen, få se o det blir nåt kanelbullebak ikväll, hmm börjar ju bli sent. Men har en dag imorrn med.

Ingen sömn typ

2010-04-07, 11:28:13 / Kategori: Allmänt
Jag ska nog sluta skriva här ang sömnen med Svea.
Mannen hade en killkompis som kom över runt 00 för att lämna pallkragar och ja jag vet inte hur dom talar lågt men Svea började snurra runt i sängen oroligt, bad dom gå ut i trädgården. Jag hade precis lagt mig och svårt somna med en upplyst lägenhet och massa ljud. Balder gick runt småskrek eftersom han ville med dom ut och ja gissa vad som hände.
Svea vaknade.
Så inte vet jag vad klockan var men säkert närmare 02 då äntligen somnade hon. Sen vaknade jag av sambons alarm vid 05 och även Svea började röra på sig oroligt. Fattar inte detta hon har aldrig varit lättväckt och nu vill hon vakna till varje dag av klockjäveln.
Men som tur va stack sambon ur sängen och vi gick upp 06.50.
Behöver jag skriva jag är trött??????????

Så hela morgonen har hon varit supertrött men inte ville hon somna om efter välling. Sedan vid 9 blev det gröt idag med och sen har jag käkat frukost. Så precis innan 11 var hon som en hösäck supertrött orkade inget och äntligen fick jag henne att komma till ro på mig och sen la jag henne i sin säng.
Den har jag även ställt in i hennes rum, ska se om hon sover bättre i sitt rum där hon inte hör sambons alarm och sover längre bort från vardagsrummet. Mannen vill ju inte (än) hon ska sova själv men efter inatt känner jag att jag vill sova själv.

Förkylningen är varken bättre eller sämre man är bara som alla andra- snorig. Så snorig, gravid och dåligt med sömn.... ingen bra dag.

Massa sömn

2010-04-06, 22:32:36 / Kategori: Allmänt
Svea sov 1 timme idag efter öppnis, sen var vi bara uppe och lekte.
Försökte ge lite välling vid 14 men det ville hon inte, så började med vår mat istället och så käkade vi när sambon kom hem. Svea fick smaka kokt morot och en klyftpotatis, slank ner bra. Och sen fick hon ca 1/3 av katrinplommonburken. För av dom mammor jag pratat med får deras barn nästan diarre av att bara få fullkornsgröt så dom ger vanlig + fullkorn. Vet inte vad Sveas mage är gjord av men gett bara fullkornsgröt i 5 dar och vi kommer inte närmare lösningen på bajsfronten, så kände att nej nu ger vi katrinplommon det är ju synd om tösen.
Och jaaaa vid 19 tiden hände det grejor :) så imorrn kommer vara en bra dag!
Få väl se hur det komma vara resten av veckan annars får man kanske slå en pling till Bvc höra vad jag annars ska ge för bajsa måste man.

Sedan unnade jag mig en lååång dusch och smörjde in mig (hinner inte med det dagligen som med Svea) så nu känner jag mig som en ny människa med mjuk och len hud.
När jag kom ut sov Svea på sambon ? trots hon sov mellan 12-13 och sen somnade han och dom båda vaknade runt 17, dvs 1,5 timme sov dom. Shit vad är detta? Antingen sover hon inget eller hela tiden typ.
Så då drack hon en hel flaska välling men inte konstigt då sista riktiga målet var klockan 10... sen har hon badat och jag fick för mig att baka moccarutor.
Nu har vi kakor hemma igen, planerna för imorrn är att göra kanelbullar som mannen tjatat om. Så han ska få "äran" att diska och rengöra köket så jag får plats till baket.

Ikväll fick vi henne att somna lite innan 20, hon var trött redan vid 18.30 men ja hon behövde bara bajsa först sen efter det bara slocknade hon på sambon. Så jag hoppas hoppas jag slipper gå upp klockan 05 imorrn med, så skoj är det inte.
Sedan har vi kollat tv och mannen surfat, han har hittat nu vad han ska unna sig för sina skattepengar.
Men för vara på den säkra sidan ska jag sova nu alldeles strax.

Tisdag.

2010-04-06, 12:15:25 / Kategori: Allmänt
Åh det va så gulligt igår när jag kom och la mig. Ozzy låg på min halva, Balder på mannens :) Så var bara krypa ner och gosa med 2 missar, sen la dom båda sig i fotändan ihop. Mannen kom väl in nån timme senare och puttade bort Balder- han vill inte ha katterna på sin sida så då la dom sig ihop hos mig.
hihi. Så ja nu är dom väl kompisar :)
Bara det att Ozzy visar mera att jag är hans så Balder väljer oftast sambon när han ska kela/sova isoffan eller sängen. Så nu ska bara sambon vänja sig vid att det finns en katt som tycker om honom.

Svea är likadan hon är lite skeptisk till katten, han är lite för närgången tror jag hon tycker. Han vill gärna nosa en i ansiktet, pussas och stryka sig mot en då ryggar hon bakåt precis som hon gör med Lemmy. Men det är ju bara för Lemmy slickar henne så när hon förstår katten inte gör som honom tror jag nog hon slutar med det.
Men väldigt gulligt och tycker det är skoj han är så barnkär.

Idag fick man snällt gå upp klockan 05 eftersom Svea vaknade av sambons alarm :/ men sedan vid 06.40 somnade hon på mig isoffan. Passade jag med på vila mig, somnade dock aldrig hårt.
Sedan har vi varit på öppnis som en vanlig tisdag- väldigt lugnt idag men är väl för det är påsklov, många mammor som är hemma med dom större barnen. Så Svea bara slocknade i vagnen och ligger nu i sin säng :)
Mannen jobbar fm vecka så blri middag ihop när han kommer hem.
Ska bli skönt komma i rätt rutiner jag känner det att jag behöver lagat mål mat på dagen för att ha ork, kvällstid känns så meningslöst äta middag jag bara blir slö och sömnig tar hellre nån macka då.

Pictures.

2010-04-05, 20:59:57 / Kategori: Allmänt

Balder gör allt för att bli kompis med Ozzy.


"snälla" Svea vevar med en pinne på sovandes katt...


Här ligger vi och sussar sött :)

Trädgråden

2010-04-05, 20:57:28 / Kategori: Allmänt
Mannens skapelse :)

Var innan bara en fyrkant, hann inte med före och efter bild tyvärr.

Annandag Påsk

2010-04-05, 20:41:11 / Kategori: Allmänt
Första natten gick ju sådär Ozzy kom in la sig med mig men när sambon och Balder kom blev det en jävla massa pipande och jamande :( Ozzy för han ville ut och ja Balder för han kände sig inte välkommen, så dom fick sova i vardagsrummet.
Sedan gick jag upp vid 06 med Svea och idag (bara för jag skrev om maten igår) har hon ätit bättre än på flera dar. Så efter gröten vid 9 och lite bajs somnade hon i 40min så jag fick i mig frukost.

Vid 12 kom sambon äntligen upp.... att väcka honom tar minst 1 timme helt otroligt. Svea har bara varit superkinkig, gnällig inget har hjälpt idag. Man sitter leker med henne, springer med gå-vagnen men efter knappt nån minut blir hon ledsen, nyps eller rivs (nya saker hon börjat med) och klänger på en.
Kollade om det var tänder på G, men man får ju inte en chans hinna känna efter och bitringen var inte ett dugg rolig.
Men sambon fick planterat lite i trädgården och ändrat på några stenar så vi har en cirkel i mitten av trädgården med blommor. Sedan krattade han bort alla löv och slängde 2 garanar som stod i trädgården.
Jag var inne med Svea eftersom hon ville ha mat och sen somnade hon på mig i kanske 1,5 timme och jag var helt slut efter en jobbig dag så jag sov med med henne på mig.
Men mannen klagade inte han hann bli klar där ute och duschat innan vi vaknade :)

Sedan tog vi en promenad till Ica handlade mest godis, men kände jag var sugen på det. Och sen nattade han Svea och jag gjorde maten. Dock kom hon inte till ro men jag lyckades till slut. Hon är så rolig vissa dar är det bara jag som funkar eller tvärtom, man vet aldrig.

Katterna har sovit ihop i soffan :) det är så sött.
Men Ozzy missar ingen chans få fräsa på honom, går gärna liten omväg och är mest ute om jag ska vara ärlig. Men han är mesig för med Z hade hon inom 3 dar plockat ner den nya medlemmen har hon gjort med alla djur jag haft. Så hon hade ju högst rang och nu vet väl Ozzy inte hur/vad han ska göra.
Men det kommer komma, man får bara ge det tid. Bara mannen som inte står ut med detta jamande^^ men han har ju valt detta själv eftersom jag hade 3 katter då vi träffades.
Svea är ju glad för Balder, men hon är inte van vid en så kelig katt mot henne. Han ligger kvar, stryker sig mot henne, och försöker leka men dom kommer nog finna varann väldigt bra!

Misse

2010-04-04, 21:43:41 / Kategori: Allmänt
Balder i fönstret.




Här hejjar dom på varann


Påskkärring

2010-04-04, 21:42:39 / Kategori: Allmänt
Här har vi Svea som påskkärring :)
och den gula giraffen var från påskharen på öppnis.





Söndag

2010-04-04, 21:37:34 / Kategori: Allmänt
Gick ju sådär få henne sova länge, sambon fick masa sig upp vid halv 6 :/ stackarn. Men imorrn är det jag som tar henne så får han sova.
Men hon sov en liten stund isoffan sa han, så när jag gick upp vid 10 var hon pigg och glad. Hade faktiskt bajsat idag med *wiho* Det är såna problem man har när man är småbarnsföräldrar, antingen bajsar dom inte eller för mycket... typ.
Tyvärr är Svea lite knepig nu med maten. På fm går det skitbra då äter hon sin välling och gröt med god aptit och sen är det som hon tappar all lust för all mat. Idag åt hon gröt vid 11, nästa fulla mål var välling vid 17.15 (!) lite väl lång tid emellan. Men får bara i henne 20-40ml välling/per gång när man försöker efter kanske 4 timmar. Vatten gick lättare så gav det idag, tänkte hellre vätska än inget alls.
Sedan åt hon klockan 19 välling igen och somnade för natten.
Förhoppningsvis bara en period men jobbigt när dom strular med maten, man vill dom ska äta bra och gå upp i vikt.

Annars idag blev det vi körde till Örkelljunga för hon med katten ringde sa deras bur var för liten för frakta 3 katter till Båstad. Så vi hämtade honom lite efter 13. Jättesöt helsvart pojk, men inte så jätteliten så han blir nog en stor katt han med.
Ozzy och han har luktat på varann, flaxade med tassarna i kattställningen men han är inte superförtjust riktigt än. Men tar väl nån vecka innan dom rykt ihop bestämt vem som är vad i rang och sen blir dom nog kompisar.
Balder som vi döpt han till (han hette Måns enligt dom) gör allt för att bli kompis med honom men dom var ju totalt 5 katter i hans gamla hem så han är van vid sällskap.
Annars har han funnit sig till ro, sover vid ena soffänden och gjort sitt på lådan!!!

Sedan har bara tiden runnit iväg och det regnat så imorrn har mannen lovat ta tag i trädgården.
Själv börjar jag blir förkyld... igen...

Påskafton

2010-04-03, 22:07:01 / Kategori: Allmänt
Igår så bara umgicks vi, käkade god mat och försökte roa Svea. Var lite kinkig där i slutet men sova middag är ju inte hennes grej numera men trött är hon, bara hon ska vara med. Men efter mycket om och men somnade hon väl nånstans mellan 19-20.
Vi andra satt uppe snackade så kom inte isäng förrns närmare 00.

Sambon tyckte det va lagom skoj att behöva gå upp 05.30 med Svea, då hon vaknade hungrig.
Men han fick henne somna om 1 timme sen tog jag henne vid 08.30 så han fick sova vidare.
Vi kör nu med bara välling och sen köpt fruktgröt mild fullkorn eftersom hon måste ha katrinplommon varje dag för att kunna bajsa så tyckte bvc vi kunde testa fullkorn i gröt eller välling se om det sätter fart. Så nu har vi kört detta i 2 dar och än har inte bajsat.... så därav denna kinkighet med tror jag + hon äter lite sämre på eftermiddagarna men det förstår jag.
Jag hoppas det händer nåt imorrn annars får jag väl ge henne lite katrinplommon, men vore skönt om det löste sig av sig själv.

Annars under dagen så tog Sara & Linus Svea med sig till Helsingborg, gick på Tropikariet. Hon var väldigt fascinerad av aporna tyckte jag Sara sa. Dock hade hon behövt sova innan för hon var superintresserad men ville bara vara hos Sara sådär gosigt i famnen som hon bara är när hon är övertrött. Men kommer fler gånger vi får åka dit, även jag vill dit. Älskar djur och ibland har dom så man får klappa ormar- är ju snart 1 år sen jag sålde min.
Jag, sambon, farmor & farfar åkte till Plantagen precis innan Hbg och det blev vi köpte olika blomfröer och morötter + rädisor som vi ska så i vår trädgård. Även lite redskap så vi kan gräva och kratta :) blir ju mindre billigt just nu men nu äger vi allt vi behöver.
Så hoppas sambons planer för trädgården blir lika bra i verkligheten.

Sedan fikade vi på ett supermysigt cafe i Råå, baguetterna var enorma med massor av god fyllning i gjorda efter beställning och dom kostade precis som vanliga dvs runt 50 lappen. Tänk om vi hade såna fina bra ställen i Halmstad...
Kollade även på en konstutställning som låg precis innan cafe´t och han hade jort väldit fina naturmotiv med klara starka färger. Dock är ju priserna hisnande i mina ögon så man får ju bara drömma.

Tiden bara rusade iväg så klockan var 17 när vi kom hem, så började packa ner sakerna direkt och sambon bar ut i bilen. Sara, Linus & Svea kom då med så jag bara bytte blöja och försökte ge lite mat men gick sådär. Dock är man lite för optimistisk så kom iväg 18.30 och Sveas sovtid är 19.... vid Ängelholm hade hon tröttnar rejält och var småledsen och allmänt kinkig.
Så väl hemma blev det pjyamas och sen slök hon vällingen i ett nafs. Lite efter 20 sov hon som en stock :) hoppas jag det förblir så hela natten och till minst 06 så sambon slipper stiga upp alltför tidigt.

Vi har bara käkat lite från Max, kollat på Harry Potter. Sååååå skönt vara hemma igen, ska bli underbart sova i sin säng. Ozzy sprang ut som en tok- superglad vi är hemma. Inget piss- kanske inte varit han som kissat??
Nu blir det en dusch sen bingen.

Grattis.

2010-04-02, 16:54:04 / Kategori: Allmänt
Grattis Liz!
Hoppas du får en toppendag :)



Fick sovmorgon idag så kom upp vid 10.30 med ren förskräckelse då jag låg och kelade med Ozzy i sovrummet. För usch och fy han hade världens största fästing i huvet *blää* så bara gav honom till sambon fick han ta bort den. Avskyr dom små krypen som inte är så små då dom är blodfyllda.
Carina hade förvarnat mig deras katt fått sin första men jag har haft tur med mina katter knappt några alls förra sommren. Så 1 redan nu, känns mindre bra. Men ska köpa medel till honom med nästa lön tror jag kanske man inte får lika många. Sen behöver vi ändå köpa sån man tar bort dom med, inte alltid sambon är hemma och jag tar dom inte med händerna.

Sedan blev det bestämt lite hastigt och lustigt vi åker ner till Skåne (för min del, sambon hade bestämt det tidigare iveckan men glömt berätta det) idag tills imorrn. Vill bara vara borta max 1 natt nu sen Ozzy blev själv. Men då alla är nere är det skoj vi kommer med så vi är samlade. Sen ska vi resten av helgen försöka få nåra saker gjort hemma och försöka hinna med lite egentid ihop med.

Tyvärr är jag så himla trött om kvällarna så lägger mig alltid först och mannen sitter kvar vid tv´n. Men klart går man upp 6-7 varje dag så orkar man inte vara uppe så länge, sen att jag är gravid gör ju att jag är tröttare. Så när han har em skift ses vi inte blir mest hej och hejdå. Att försöka få tid att ses är inte det lättaste, visst man kan ju tycka det räknas vi sover ihop och äter middag varannan vecka men sitta ner och prata det minns jag knappt vi gjort denna veckan.
Så nu med ny kisse blir det förhoppningsvis lungt och skönt ett litet tag tills man ser han känner sig hemma och går på lådan. Han är rumsren men man vet aldrig när dom kommer till nytt hem.

Skärtorsdag

2010-04-01, 21:22:00 / Kategori: Allmänt
Shit jag är helt slut efter idag.
Vaknade vid 7 och vid 10 kom Carina & Alexander vi skulle till öppnis på påskdag. Svea fick 2 röda kinder och lite svarta prickar :) inte det lättaste få dit men det gick efter lite tårar från hennes sida. Men hon blev såå söt. (kommer bilder en annan dag).
Nästan alla var små påskkärringar, gubbar eller harar. Dock var Svea trött redan när vi gick dit så var lite från och till hon var pigg lekte och sen gå till klänga och småkinka.
Vid 14 kände jag vi hade varit där länge så gick hemmåt hämtade upp sambon så vi kunde gå till Ica handla smågrejor till ikväll. Hon sov som en stock, var helt utslagen men inte konstigt hade varit fullt ös sen 7.

Hemma sov sambon lite på soffan, han har varit väldigt trött denna veckan och jag med men alla har vi väl såna perioder. Sen från 17.30-19 fick jag sova, vilket behövdes annars hade jag gått och lagt mig för länge sen.
Svea fick sin välling vid 19 och bara slocknade på 2 röda i sängen. Sen började jag med maten- klyftpotatis, sås och vitlökpepparbiff. Riktigt supergott.
Nu ska vi bara sitta här kolla lite på tv, men tror det blir tidig läggdags för min del är så trött trots jag sov innan. Men har sovmorgon hela helgen :)

Glad påsk på er.