Drömma

2011-05-30, 21:02:29 / Kategori: Shopping
Sen vi köpte skor till barnen på Brandos.se så har man ju själv kikat runt.
Behöver verkligen nya ballerina eller mera luftiga sommarskor och dessa vita är ju bara så snygga.
Dom svarta är med fina och dom ser ju mera luftiga ut... hmm tål att funderas på då det såklart kostar en del som alltid när jag hittar skor.


http://www.brandos.se/skechers/bikers-flip-up-21473-wtp/a25202

http://www.brandos.se/skechers/21155-blk/a25303

Bilder är tagna från Brandos.se

Lekplats

2011-05-30, 20:45:13 / Kategori: Vardag
Idag var det dagis för stumpan! Hon hade nog haft skoj för trött var hon när hon kom hem, tog en tupplur. Men misstänkte det för det brukar ske på måndagar då det var paus från dagis.

Jag passade på träna på förmiddagen när lilleman sov och tog tag i tvättkorgen. Så nu är här både renbäddat och tom tvättkorg. Bara tråkiga städningen kvar på dass..... Får väl fjäska över det på Pontus :P

Solen har ju varit framme och det har varit supervarmt ute.
Så vi traskade till lekplatsen här på Vallås så Svea fick gunga och Esbjörn satt i sandlådan och lekte med lite spadar och sånt som jag hade tagit med. Men tror mest han åt sanden :S
Efter ett tag gick Lizette & Viktor förbi av en slump så dom höll oss sällskap och sen kom även Carina med Lex :) Väldigt trevligt. Dock Var Esbjörn helt slut så traskade hemmåt ganska så snart då dom kommit och väl hemma slocknade han på 2 röda i sängen. Hade ändå varit ute i 2 timmar och värmen tar ju hårdare än man tror.

Fick sålt vårt babygym jag haft ute idag :) och sen när jag kollade mejlen såg jag att jag vunnit 150kr från postkodlotteriet! Alltid något. Känns som en bra dag idag med allt möjligt.


Min alltid så glada Esbjörn



Bilder från grillning

2011-05-29, 19:24:24 / Kategori: Bilder
Lite bilder från när vi grillade sist.
Katterna är självklart med då det luktar mat ju ;)
(Balder första bilden, sen Ozzy)







Sveas trehjuling.

Mors Dag

2011-05-29, 15:44:06 / Kategori: Vardag
GRATTIS
till er alla mammor där ute.
Hoppas ni blir ordentligt uppvaktade och bortskämda idag!

Bio och Wild West

2011-05-29, 15:42:38 / Kategori: Jag & Pontus
Igår kom farmor & farfar hit runt 13 tiden för att vara barnvakt.
Dom hade fyndat en trehjuling för bara 199:- så den fick Svea! Helt överlycklig är hon för den, men hon når inte tramporna, så hon tar fart md benen som hon gör med draken sin.
Lilla korta Svea... får hon växa till sig över sommaren.
Esbjörn fick en mjuk leksak med massa olika saker på som skramlar, prasslar och låter. Men han jagar mest runt Svea på cykeln. Hihi.

Vi åkte in till stan vid 14 tiden för att kolla på nya Pirates filmen. Grymt bra gjord som dom andra och helt ok. Wow effekten var mest över första filmen.
Men mysigt bara va på bio sista filmen jag minns är med Carina och det var innan Lex är född så ca 1,5 år sen.

Sen hade jag bokat bord på Wild West till oss kl: 18 så var där prick. Var en hel del familjer där så det var bra lugn ljudnivå. Gillar inte äta med full volym på musik när jag är ute.
Alltid lika gott. Jag tog för en gångs skull Oxfile äter alltid annars bison, men skoj ändra sig så det inte bara blir samma. Pontus körde sina revben som vanligt ;)
Tog tobleronefondu till efterrätt och den satte sista mättnadskänslan. Herregud magen var helt proppfull... men man äter alltid för mycket när det är för gott.

Barnen sov som ljus när vi var hemma.
Lagom komma innan 21, har man lite kväll kvar slöa i soffan smälta maten och barnvakterna kunde köra hem i tid.
Väldigt behövligt komma bort bara vara själva när man äter. Är ju så mycket mera stim och liv när man har 2 barn med sig.
Så TACK så mycket för all hjälp farmor & farfar.

Torsdag

2011-05-29, 15:32:00 / Kategori: Barnen
Blev öppnis för båda barnen i torsdes.
Esbjörn har nu i nästan en hel vecka börjat vakna runt 05-06 så då får han bara välling och ny blöja sen somnar man om och Svea är sån sjusovare så blev väckt vid 8.30. Väldigt gött, men ska man vara på dagis 8.30 är det mindre bra...
Orkade inte stressa dit så vi körde våra morgonrutiner här och sen gick vi till öppnis som sagt. Hon hade lika skoj där.

Och hon ville inte ens sova middag väl hemma, så frisk det är hon allt. Esbjörn var som alltid sjukt trött så han somnade på 2 sekunder ;)

Bättre idag

2011-05-25, 20:12:27 / Kategori: Vardag
Svea sov gott hela natten, bara Esbjörn jag fick vara uppe med runt 03. Men körde på som vi sagt han fick sin välling sen la jag mig och ja sen vaknade jag vid 08.
Han låg och pratade lite men var lugn så kändes bra man bara låg i sin säng och inte gjorde nåt åt det. Var ganska så trött.

Svea är så mycket piggare idag, men höll henne hemma från dagis så hon hinner få tillbaka all energi. Och blir mjukstart imorgon sen helg igen ju. Inte lönt gå dit om hon inte har ork, man blir inte friskare för man försöker snabba på.
Gick ner till apoteket, behöver en medicin till lilleman men såklart hade dom den inte hemma. Beställde den så kan hämta den imorrn eftermiddag.
Blåste ju massor idag med så gick bara en liten omväg runt Vallås så vi fick frisk luft. Inget roligt uteväder :(

När Pontus kom hem stack vi direkt till Citygross. Så gött handla med lagom folk och Svea fick gå med egen liten kundvagn. Hon tycker det är superskoj handla då :)
Och väldigt gott ha fått fylla på kyl & frys. Mat går ju åt här hemma.

Esbjörn är lite hängig idag, så han fick mysa på Pontus när vi kom hem från affären. Slutade med han sov säkert 1 timme och Pontus passade på nicka till lite. Svea var grymt avis, men till slut la hon sig på Pontus andra sida och försökte vara stilla. Det gick väl sådär... haha.

Imorgon är det dagisdags hade jag tänkt. Skönt hon kan få komma iväg till kompisarna och roa sig lite mera än bara med mamma & lillebror.
Ska se hur lilleman mår men hoppas vi kan gå till öppnis.

Klänning

2011-05-24, 20:31:48 / Kategori: Shopping
Fick hem kläderna idag från Me&I.
Beställt en klänning till mig denna gång och den var superfin och satt som en smäck! Och så jävla gott att en stl S passade!
Ganska så enkel i tunnt tyg som passar nu i sommar men inte för kort, man ska ju kunna sitta ner med barnen utan visa rumpan.

Esbjörn får en turkos t-shirt med massa små spindlar och sen köpte jag trekvarts jeansen. Passar ju Svea men även lilleman kan ha dom fast då blir dom långbyxor på honom. Lika bra köpa en storlek och dom kan dela på dom. Känns det billigare ;)

Ring

2011-05-24, 19:53:28 / Kategori: Jag & Pontus
3år idag sen jag och Pontus blev tillsammans.
Tiden rusar iväg speciellt när man har barn ihop, och fler får vi ju hoppas det bli nu när vi passade på att förlova oss ;)

Annars idag fick han bara en nyckelring där det stod "Mr. Perfect" lite sådär ironiskt från min sida. Men ny nykelring behövde han för han har tappat sina nycklar x antal ggr nu då den gamla varit så dålig...
Vi firar på lördag med bio och ut och käka som sagt.

Mys i solen

2011-05-23, 20:58:12 / Kategori: Vardag
Ja det märktes att ingen av dom är 100% idag. Svea sov som en stock i 1 timme och Esbjörn lite mer än 1,5 timme.
Själv hann jag käka lunch och ringde dagis meddelade hon inte kommer imorrn. Blir hemma vilar upp oss inför fotograferingen.

Sedan gick vi ut med filt och mös i solen i trädgården. Pontus kom cyklande och Svea stod på staketet och ropade efter honom. Aaw.
Har ju haft cheesecake i frysen så den fikade vi med i trädgården. Pontus mår inte heller riktigt bra så han la sig och sov på soffan, väckte honom lite innan 17.
Lizette var ute med hundarna och kom förbi på spontanbesök. Jättetrevligt.
Så vi hann umgås bara vi med barnen eftersom mannen sov och sedan gjorde vi sällskap till Mac Inn där det blev kvällsmat.
Fick jäkligt ont i magen, är inte van äta så fet mat längre... men Pontus behöve det för sin huvudvärk... imorrn är det nya tag med riktig mat!
Väl hemma la jag mig och vilade var helt kallsvettig väl hemma :( så efter 30min mådde jag bra igen.

Barnen var helt slut på kvällen, tror inte Esbjörn tog 5min på sig att somna. Svea gnällde mest bara för att, men var lågmält man hörde hur trött hon var. Bara denna eviga hosta som stör hennes sömn.
Hoppas på en bra natt.
Imorgon blir det fotografering kl: 13. Kan jag gå ner vid fint väder så barnen hinner sova lite i vagnen.
Får se hur deras energi är, om det händer nåt mera.
Fast får väl njuta av det lugna tempot nu några dar, sen blir det ju fullt ös när dom är friska igen.

Mina mått

2011-05-23, 13:44:04 / Kategori: Träning
28 Mars

Bröst: 96cm
Midja: 88cm
Mage: 93cm
Rumpa: 104cm

Vikt: 70,6kg

20 Maj

Bröst: 93cm
Midja: 80cm
Mage: 88cm
Rumpa: 101cm

Vikt: 69,3kg

10 Maj

Lår: 63cm

20 Maj

Lår: 60cm

Mätte ju inte låret då i Mars men herregud redan 3cm på 10 dar! Kör ändå bara 3 rena benövningar, men gött det ger resultat.
5cm på magen och 8cm i midjan känns jäkligt gött :) tycker väl inte själv det syns. Vissa jeans behöver jag skärp i, men tycker ändå min mage är putande och rund.
Fast man själv är ju mer kritisk mot sin spegelbild än vad andra är, men känner mig mer sporrad verkligen hålla och köra 3 styrkepass per vecka.

Norre Katt

2011-05-23, 13:35:01 / Kategori: Barnen
Gick bra på Norre Katt idag.
Vägde han idag med då jag inte ska till bvc förrns i mitten av Juni, så nu väger han 10190. Ökning med 520 på 1 månad. Men han har hittat sin kurva, 1 steg över medel så han är perfekt som hon sa :)

Nu har han tyvärr blivit lite förkyld så ska fort sätta med medicinerna tills den är borta eller vattkopporna. Om dom nu kommer vill säga.

Vi pratade lite om detta med hans nattätande. Han är ju egentligen för gammal för äta på natten med det är ok eftersom han inte väger för mycket.
Men tyckte jag det kändes ok med verkligen invänta tills han blir superarg av hunger och då ge mat fast med 1 mått mindre så kan vi minska det sakta men säkert. Och sen även om han bara leker i 1-1,5 h låta han vara i sin säng så får han förstå att man på natten sover och vi finns där brevid i sängen.
Har ju öronproppar men har så svårt somna om när jag vet han ligger där och pratar och leker. Men ska försöka göra mitt bästa låta han vara. Min sömn är ju viktig.

Esbjörn har vi bara testat 1 omgång ge fullkornsgröt och det funkade inte. Vissa har en känsligare mage eller snabb tarm som det heter och fullkorn behöver bara barn om tarmen är långsam. Men eftersom han ändå är lös redan nu trots vi inte ger några fibrer så tog vi blodprov på honom för se om han är gluten.
Skönt hon ändå vill testa redan nu, inte som vissa andra läkare man hör man ska vänta och se. Pontus syrra är ju gluten, vet inte om det är ärftligt men vi vet ju det finns i släkten så lika bra få det svart på vitt.
Sen ska vi försöka bli bättre på ge honom 2 lagade mål mat per dag. Jag äter ju alltid bara lätt lunch men får ge han burkmat då. Kvällsmat äter han ofta med oss så den måltden är ju redan i rutin.

Märks dom inte är i form idag mina barn. Redan i bilen hem sa Svea "sova" så eftersom båda var helt slut blev det välling och det tog inte många minuter förrns dom båda sov.
Har ju fotografering imorrn, hoppas vi kan genomföra den i af. Ingen har ju feber, men ska se hur dom mår senare i eftermiddag.

Veckans planer

2011-05-22, 13:42:03 / Kategori: Framtidsplaner
Måndag: 11.20 Till Norre Katt med Esbjörn (ja Svea följer med då jag inte hinner hämta henne i tid på dagis annars)

Tisdag: Fotografering av barnen nån gång på em.
Jag & Pontus har 3-års dag

Onsdag: 15.10 Tandläkaren för mig

Torsdag:

Fredag:

Lördag: Barnvakt då vi ska ut och käka på Wild West, ev gå på bio med.

Söndag: Mors Dag! (glöm inte det.)

Blir väl nån runda till öppnis med om jag inte bokar in någon lekträff. Få se vilken dag Martina kunde ses.

Överraskning

2011-05-22, 13:36:37 / Kategori: Vardag
Igår for vi ner till Kristianstad för Sara hade anordnat en överraskningfest för Linus som blev 25!
Han hade inte märkt något och blev förvånad när vänner och familj stod i hans trädgård. Var kanonfint väder så var skönt sitta ute.
Svea hde hur skoj  som helst då Saras systers barn var där med. Esbjörn hade väl ingen toppenkväll eftersom han är van lägga sig vid 19 så han var ganska så ledsen och kinkig :/ plutten då.
Men supergod mat och trevligt sällskap! Var inte hemma förrns lite efter 23.
Barnen stupade i säng och sedan vi med.

Idag märks det det var en hård dag för barnen, dom är lite trötta än så hittills har vi bara handlat och käkade frukost på Maxi Flygstadens café.
Kollar mest igenom vad som ska ske iveckan som kommer. Alltid skoj ha lite saker se fram emot.

Ikväll blir det grilla, få se vad vi ska hitta på när barnen vaknat från sin middagslur. Solen skiner i af, även om det blåser en del...

Ut och gå

2011-05-20, 19:11:35 / Kategori: Vardag

Gav Pontus lite sovmorgon idag, då han var sjukt trött igår.
Så direkt när han kom upp vid 11 gick vi till Eurostop handlade lite, vidare till Max på för lite lunch. Svea fick åka deras rutschkana, hon behövde lite övertalning men till slut vågade hon och sen ville hon ju göra det hela tiden ;)
Blev inom Biltema (varför ska killar alltid in på Biltema???) och sen hemmåt.
Ganska skönt väder ute, lite blåsigt bara.

Båda barnen tog sig en tupplur, Svea sover alltid i vagnen & bilen av nån anledning (blir väl uttråkad av att sitta) och sen gick Pontus hem till Lizette & Viktor för hämta hundarna och jag hemmåt för att göra mig iordning innan avfärd till Dior.

Så tog bussen så va väl hos syrran vid 16:30, drygt åka buss vid rusningstrafik... snart ska vi käka kvällsmat och nu dricker vi lite rödvin.
Gött med lite egentid och tjejkväll såhär efter 2 eftermiddags veckor. Även om det är skönt vara själv emellanåt blirt det trist när barnen lagt sig. Blir man alltid glor på tv eller bara slösurfar... man gör inget meningsfullt.

Ha en bra helg alla.


Imorgon

2011-05-19, 19:46:51 / Kategori: Framtidsplaner
ÄNTLIGEN påbörjat en fotobok nu med Esbjörn.
Gjort 2 med Svea och bara inte haft ork att ta itu med en. Så Esbjörns får gälla från 0-9 månader, men tror den kommer bli jättebra.

Imorrn ska jag hem till Dior på kvällen, bara umgås vi 2.
Får hon även sin födelsedagspresent lite i förskott. Hon fyller först den 2:e Juni men vet ju inte när/om ska ha nån fest då.
Pontus ska vara hundvakt så barnen kommer ju roas av dom så han får no det lugnt med dom.

Vad vi ska göra på dagen vet jag inte än.... får se vad vi är sugna på + hur vädret är.

Slut på sovandet

2011-05-19, 19:42:38 / Kategori: Barnen
Blev ingen fotografering idag :/ hon kom på hon var fullbokad.
Så får se om det blir av nästa vecka för sen har ju dom 14 dagarna gått efter vi träffade Elin så då kanske vi får vattkoppor. Och det vill jag ju inte ska synas på fotona.

Så blev Svea åkte till dagis och vi käkade frallor till frukost och sen for in en runda på stan i det fina vädret.
Riccardos glassvagn var uppe så unnade oss lite god italiensk glass.

Esbjörn sov hela natten så han var pigg och glad hela förmiddagen och var såklart helt slut när vi hämtade Svea på dagis. Gjorde allt vi kunde för hålla honom vaken (gick knappt) och väl hemma fick han välling och ny blöja sen la vi honom. Tänkte testa det nu han får sova då vid lunchtid så han verkligen är supertrött och det bara blir ett sovpass per dag.
Svea vilade (dvs leker med sina gosedjur, men hon skärmas i af av för aktiv lek och får lite lugn och ro) kanske i 15min i sin säng sen kallade hon på en, så inget sovande idag heller.
Vid 14 gick vi till öppnis och idag kände hon igen sig dirket, sprang in och började leka. Skönt det släpper fort. Inte så många familjer idag, väldigt skönt så mina barn tog för sig :)

Och precis som igår tog jag ett snabbt bad på dom, satte på svt barnkanalen då vid 18 och sen mös vi lite framför tv´n. Även om Svea mest fortsatte sitt lekande.
Så Esbjörn bara däckade på 2 röda, känns bra det går lättare för mig nu lägga dom. Bara vaknat 1 gång av en mardröm men han somnar ju om.
Svea åt dåligt till kvällsmat så hon fick 1,5 flaska välling och tror även det är en ny hörntand på G för hon är svullen i munnen och lite ledsen. Men annars hon lägger sig självmant ner, får släcka.
Så inget mera sovande för Svea på dagarna och för Esbjörn bara 1 gång.

Krokodiltårar

2011-05-18, 20:12:39 / Kategori: Vardag
Dagen började sådär.
Fick nämligen vara vaken mellan 02-04 inatt eftersom en viss Esbjörn inte kände för att sova. *suck*
Så imorse tog Pontus båda barnen när han lämnade Svea på dagis och väckte mig när han kom hem. Skönt få sova lite längre. Dock kände jag mig som en zombie.

Så efter frukosten körde jag ett träningspass och tog en uppiggande dusch.
Esbjörn var själv slut efter natten så han åt sin gröt sen ville han sova igen, blev 1 timme så detta var hans enda lur idag bestämde jag.
Svea kunde inte riktigt somna efter dagis då Esbjörn var så ilsk så ilsk :( Han ville verkligen inte äta sin burkmat utan fick bli välling, och den slök han.

Så vi gick till öppnis, lika bra sysselsätta dom båda då Svea inte ville sova och hon behöver nåt att göra hela tiden annars blir hon kinkig. Och Esbjörn var ju pigg efter allt sovande.
För en gångs skull var det massor med familjer och barn där... är ju blandade åldrar på em så ljudnivån var hög. Men gick bra för mina 2 små, var några andra små med och dom stora var snälla.
Var 2 flickor som lät Svea vara med dom när dom "bakade" med nån rosa deg... kommer inte ihåg vad den heter. Och så åkte hon rutschkana, så hon var superglad.
Esbjörn hade skoj men sista 30min var han helt slut, så när jag gick hem som tar max 3min så somnade han sittandes i vagnen. Plutten då.
Så han fick sova en liten stund, belv väl knappt 20min.

Ikväll fick dom båda bada, ska nämligen fotograferas imorrn bitti så då vill man dom ska vara rena & fina :)
Esbjörn  började kinka redan 18:30 trots sin lilla powernap så han låg redan i sängen 19.
Jag och Svea läste lite godnattsagor, sen borstade vi tänderna och precis som igår så bara la hon sig ner i sängen utan ett pip.
Känns så jäkla bra när hon vill sova och inte bara skriker i x antal minuter. Det känns ju aldrig bra låta dom somna ledsna även om man vet det är bara är ett spel.

Likadant på dagis sa Pontus, gråter alltid stora stora krokodiltårar, och Pontus mår så dåligt över det. Idag hann han inte ens ut genom ytterdörren med vagnen innan hon torkade tårarna och började leka. Hon är liten fuling med sina krokodiltårar.

Tända Ljus

2011-05-17, 20:47:50 / Kategori: Vardag
Precis avnjutit en kopp te och mackor.
Även tänt lite ljus, mysigt såna här dar då det är lite trist väder ute. Inte samma effekt som på höst och vintern men ändå mysigt. Får ju göra det mysigt och avnjuta tystnaden när barnen lagt sig, även om mannen är på jobbet.

Även postat iväg betyget nu till antagningen för högskolorna i höst. Ska ju senast vara inne 21/6 men skönt få det avklarat nu.
Känns långt vänta ändå till Juli innan man får besked...




Sommarfest

2011-05-17, 20:31:04 / Kategori: Barnen
Var sommarfest på dagis idag kl: 17-19.
Så käkade tidig middag så tog jag bara med mig frukt dit. Sen bjöd dom på kaffe/saft och kaka.
Var en liten söt tipspromenad och när man var klar med rundan fick Svea en liten lapp hon kunde lämna in i deras "glassbar". Hon åt den utan ett ljud och sen försökte hon tigga till sig fler ;)

Blåste ganska så kallt men ändå väldigt trevligt se alla barn och föräldrar och prata lite mera med personalen. Esbjörn kröp runt och charmade alla, som vanligt.
Pontus var också med han har komp tid ta ut så Svea var superglad han var med, men blev ju ledsen när det var dags för oss gå hem och han tog bilen till jobbet.

Väl hemma bytte jag om direkt på lilleman han var helt slut, sen fick han sin medicin så den hann börja verka medans jag gjorde iordning barnens rum för natten.
Svea var superkinkig pga trötthet men lugnade ner sig när hon fick sin välling. Esbjörn sa inte ett pip när jag la honom, tror han sov innan jag gick ur rummet.

Svea fick kolla lite på barnkanalen medans jag röjjde lite snabbt i hall, kök och vardagsrummet då jag lämnade allt innan idag i en enda röra.
Men sen så när väl pjyamasen var på och jag nynnat en vaggvisa så var hon ganska så nöjd med hamna i sin säng för idag har hon bara småpratat inte varit ledsen alls.

Hopas vi dom sover gott inatt.

Svea i söndes då vi grillade

Klick klick

2011-05-16, 22:17:05 / Kategori: Shopping
Så bokat bord på wild west! Lika bra vara ute i god tid.
Bion går inte än, dom släpper ju bara 1 vecka i taget...

Grymt nöjd över vad jag klickade hem igår från bluebox. Kan inte skriva det här då det är presenter.
Hoppas dom blir glada av sakerna.

Även beställt lite mer kläder från Me&I (ja hur mycket kan man shoppa till barnen egentligen??) till lilleman. Men tror Svea kan ha byxorna med, dom har ju samma storlek nästan^^
Maria hade nämligen fint erbjudande, om man beställde kläder så fick man dra av den summan från fotograferingen. Så nu får jag fotografering och kläder för samma summa!
Finfint.



Träning - mata änder

2011-05-16, 21:47:15 / Kategori: Vardag
Det är nog bara inse vi är inne i en period igen där Esbjörn behöver mat på nätterna. 03:30 var det dags, hans magiska tid är ju där omkring 03-04.

Men var ändå ganska pigg imorse, Pontus tog Svea till dagis och jag förberedde frukost och plockade ur diskmaskinen. Käkade frallor idag, gött lyxa till det när man är båda hemma.
Efter frukosten bakade jag en cheesecake, alltid bra att ha hemma när man får besök. (får man kanske fresta dig Sandra på tordag ;)) och sedan körde jag ett träningspass.
Esbjörn gosade med Pontus under tiden sedan var det hans sovtid.

Så skönt kunna träna dagtid när man har energi och slippa vänta tills barnen somnat.
Känns som jag minskat, känner inte jag har lika mycket kärlekshandtag kvar men samtidigt syns det inte för magen är ju där ändå plutande. Suck, får väl försöka ha lite tålamod.
Vågen visar detsamma som sista veckorna, kanske kommer jag inte under 69 :(
Mitt delmål är 65, hade varit skönt komma dit. Målet 60kg känns lååångt borta.

Vädret var sisådär idag men så fort Pontus stuckit till jobbet gick jag och barnen ner till dammen och matade änderna. Dom blev superglada och Svea försöker få dom äta från handen, tur dom är för rädda för det.
Tog en tur runt dammen coh sen hem, ingen jätterunda men tar sin tid då Svea går bredvid. Skönt med frisk luft i af.

Hemma lät jag henne vara bar och det gick kanon. På 3 timmar blev det 1 olycka, annars sa hon till eller bara sprang till pottan direkt!
Hon är grymt duktig. Dock förstår hon det ska hällas ut och när jag matade Esbjörn kissade hon sen vände hon pottan upp och ner i vardagstummet... mysigt.
På dagis märkte dom vi hade satt igång det för hon försökte hålla sig och tog sig mellan benen och sa "bajsbajs". Dom tog henne till barn toastolen men nähe den ville hon inte gå på.
Vi sa dom inte behöver göra något än, vi vill se så vi får en en rutin här hemma först så hon lär sig säga ifrån. Men alltid skoj höra hon visar sina framsteg även borta.

Fixat barnvakt nu med till om 2 veckor.
Då ska vi ut och käka och ev gå på bio :D ser jag sjukt mycket fram emot.

Tävling

2011-05-16, 21:12:44 / Kategori: Tävlingar
Ja deltar i denna tävling om 40 par skor.
Gör du det med!

http://www.tlcsverige.se/tavling

Säljes

2011-05-15, 20:52:43 / Kategori: Sälj
Sådär nu har lite fler saker hittat ut på nätet.
Rensar vår "walk in closet" och känner inte för spara bara för att, och vill gärna köpa nya skor men får ju bli av med dom jag inte kan ha längre. Jädra fötter som blivit bredare :/

http://www.blocket.se/halland/Bellino_babygym_33858011.htm?ca=20&w=1


http://www.tradera.com/listing.mvc/itemlisting?ftgnr=647873

Veckans planer

2011-05-15, 20:48:18 / Kategori: Vardag
Måndag: Esbjörn 9 månader
Tisdag: 9-11.30 Öppnis och 17-19 är det sommarfest på dagis
Onsdag:
Torsdag: 09.00 Fotografering hos Maria
Fredag:

Så en väldigt tom vecka än så länge, hoppas på det dyker upp lite roliga grejer. Pontus jobbar em skift igen eftersom han ska byta skift så nu börjar han på det nya skiftet.

Bara 2 läkarbesök jag får göra själv med barnen, men ska ringa bvc imorrn och boka om ena då det är i Juni och väldigt tidigt så får ta senare tid så jag kan åka buss eller gå om vädret är fint. Lika bra vara på säkra sidan, känner inte för ta bilen med körförbud då åker man väl bara dit. Hade ju varit snyggt bli tagen med 2 barn i bilen och få gå hem....

Lekträff

2011-05-15, 20:26:50 / Kategori: Vardag
Idag har jag & Svea varit hos Alexandra och Elin.
Trevligt bara kunna vara med 1 barn och ge henne 100% av en själv. Svea och Elin går ju på samma dagis fast olika avdelningar men dom springer ju över till varann emellanåt så dom kände igen varann direkt när dom sågs.
Och innan har dom bara lekt sidan av varann men idag sprang dom fram och tillbaka genom hallen och lekte ihop :) Så sött så.
Elin fick vattkoppor i fredes och vi har inte haft det (eller jo jag och Pontus) så passade utmärkt ses idag så hoppas jag Svea blir prickig om 14 dar. Brukar ju ta 2 veckor från smittotillfället tills dom dyker upp.
Men dom tror det kommer från dagis, så annars kanske vi får det den vägen en annan dag.

Jätteskoj träffa Alexandra. Vi umgicks ju jättemycket när tjejerna var små, nu jobbar ju hon så då hinner man inte ses så som man vill.
Men vi kör på där vi avslutade så det märks aldrig direkt om det gått 1 vecka eller 1 månad från det vi sågs.

Pontus & Esbjörn hade killdag och övat på balans och låta Esbjörn gå när man håller honom i händerna. Han börjar bli så stadig så tar nog bara några veckor sen kommer han resa sig mot soffa och bord som om han aldrig gjort något annat :P

Vi grillade lite ikväll, och Svea är ingen vegetarian direkt^^ hon vill också tugga på ben om vi gör det och idag åt hon nästan en hel karrékotlett själv.
Esbjörn får smaka allt mer mat av oss, bara köttet vi hoppar över när det grillas och jodå han glufsar i sig.
Men efter vi ätit får han en egen portion burkmat så man vet han blir mätt.
Fått gå upp på nätterna nu ihelgen :/ tycker det är väldigt fram och tillbaka med hans sömn.

Stolt mamma

2011-05-15, 20:16:13 / Kategori: Vardag
Har provat att ha Svea bar ihelgen och det har gått över förväntan.
Testade först ha henne i trosor och då gick hon på pottan utan problem men kändes inte helt rätt hon ska kissa med trosorna på i pottan. Så resten av helgen har hon fått vara i t ex bara klänning och så har vi påmint henne om pottan då och då. Men hon säger själv med panik i rösten "bajs bajs" och då hjälper man bara henne på pottan sen kissar hon faktiskt.
Trodde jag inte hon skulle våga göra då hon bara velat sitta där med blöja.

Men ska testa nu lite varje dag ha henne bar här hemma så hon vänjer sig och man ser så hon säger till. Märktes direkt hon inte ville ha blöja nu ikväll, precis som om det är bara för bebisar.

Tycker min flicka är superduktig.
Vi har inte direkt puschat för hon ska använda den, vi tänkte börja i sommar när hon är fri från dagis, men detta visade hon själv efter i onsdes då Neo var här och han gick ju på toa.
Men hon ser väldigt mycket upp på äldre barn.

Fredag den 13:e

2011-05-13, 20:57:11 / Kategori: Vardag
Hittade lite tattoos när jag städade i köket vi fick från Bvc när Svea var liten, så idag fick hon 2 stycken. Superglad över dom är hon. Och så lila nagellack på det så hon går här och viftar med sina armar :P
Ja göra sig fin gillar hon redan, så lär bli en rolig tonår *hihi*

Annars idag har vi bara handlat så vi klarar oss iveckan som kommer.

Pontus skulle besiktigat bilen men när han väl kom dit och tryckte in sitt reg nr sa datorn åt han han var i fel stad...? Då hade han bokat i Gislaved och inte Halmstad. KLANT.
Nästa tid vi fick var 17 Juni och vi har körförbud f r o m 1 Juni.... så bara så ni vet det. Kollat nu i både Hstd, Fbg och Ängelholm men får hålla utkik efter avbokningstider.

Själv har jag varit allmänt slö :/ men beror väl på lite järnbrist. Min mens lever sitt egna liv.
Blöder var 14:e dag i kanske 7 dar isträck, men bytt till p-spruta nu fast eftersom man gör det vid mensen flippade den ur så nu är jag inne på min blödande 10:e dag. Yeeay... :S
Ja det jag skulle ha sagt var jag sov mellan 15-16.30, väldigt skönt och behövligt.

Pontus förberedde revben och jag ordnade potatisgratäng så första dagen idag vi grillade revben. Väldigt smarrigt, men lite mera honung nästa gång blir dom perfekta.
Mätt som en tok nu och precis druckit lite kaffe.

Båda barnen har äntligen somnat, och vi ska kolla på lite serier.


Pigg

2011-05-11, 23:33:47 / Kategori: Vardag
Herregud klockan är 23.30 och jag är fortfarande uppe. Men har ju varit en sån kanondag så fått massor med energi. Blir alltid glad av att träffa Martina :D

Så bara för man är uppe och på G har jag bjudit in folk till Sveas 2-års dag. Visst är tidigt men i sommaren är folk så uppbokade så bäst vara ute i god tid.

Bokat in fotografering hos Marias foto, lite roligare nu när Esbjörn kan sitta och är lite mera med. Och så vet jag ju att dom blir superbra som alltid hos henne.
Så nästa vecka ska det ske...

Men nu ska jag smörja in mig med massa bodylotion efter duschen, kroppen är så torr nu efter all sol tycker jag. Men börjar få fin brun färg :)

Imorrn blir det öppnis och försöka få tag på bvc. Svea har konstiga utslag på rumpan/låret som bara blir fler.... :/ hoppas på värmeutslag så dom försvinner men lika bra kolla upp om man ska smörja eller inte.

Vilken dag

2011-05-11, 21:55:49 / Kategori: Vardag
Shiiiit vilken dag.
Martina & Sam kom vid 9.30 då käkade vi nybakade scones till frukost och barnen slogs mest... :/
Sedan tog dom sin vanliga tupplur då passade vi på bara slöa i soffan och Pontus anmärkte "huuur jobbigt vi hade det som mammalediga".

Han hämtade Svea lite efter 12 och hon sov middag och Martina for och hämtade sin stora pojk Neo vid 13 tiden.
Solen gassade härligt så vi var i trädgården och hjälptes åt med luka upp all ogräs.
Martina mår dåligt när hon ser vår trädgård och tyckte den behövde hjälp så hon grabbade tag i våra redskap. TACK så mycket kära du.
Hon blåste även upp poolen och hennes 2 söta monster slängde sig i den, Esbjörn sov så han missade det helt och Svea var för blyg stod mest och tittade på. Men sedan efter regnet fick han plaska lite.
Tyvärr verkar den va trasig i botten då luften läckte ut :( men funderar ändå på köpa en ny utan tak för denna vill inte riktigt som jag vill.

Vi fikade med blåbärs kaka och vaniljvisp, mumsigt.
Sedan kom åska och spöregn, barnen var helt fascinerade och när det var över sprang dom ut direkt (varför städade jag ens i måndes??) och dom hade så skoj.

Vi glömde bort tiden lite, men efter ett tag fick vi futt på grillen och det blev hamburgare och korv med bröd.
Gott.
Tyvärr hände en olycka när vi höll på grilla, Sam skulle nerför en liten trätrall och slog i läppen så illa det kändes som det sprutade blod överallt :( men Martina var cool lugn och jag tog över grillandet.
2 kvinnor vid grillen och 4 barn är kanske inte det mest lyckade men det gick :P

Dom åkte lite innan 19 och sedan hade jag 2 barn som kraschlandade. Båda somnade utan minsta lilla pip.
Själv har man röjjt i hall, kök och vardagsrum så Pontus inte dör av chock när han kommer från jobbet ;)
Bara Sveas rum kvar men det får bli morgondagens bekymmer.

Såhär ser det ut emellanåt när jag lagar mat och Pontus har barnen, Svea får leka med Iphonen och pappa tar sig en nap.

Pool

2011-05-11, 21:34:52 / Kategori: Bilder
Så har vi Svea & Neo vid poolen idag.






Min pöjk

2011-05-11, 21:31:19 / Kategori: Bilder
Detta är min söta charmiga pöjk :)
Han väckte oss idag genom att stå i sängen, och sedan har vi bildbevis på hur en dag hos oss kan se ut. Skitiga barn är gladast helt enkelt även om han ser missnöjd ut på sista bilden.








Tog igen sig

2011-05-10, 21:50:57 / Kategori: Vardag
Idag tog barnen igen sig så vi vaknade vid 8. Kan inte minnas varken min eller Pontus klocka har ringt... tror vi behövde sova.
Så Svea fick välling sen for hon och Pontus till dagis. Jag och Esbjörn tog det lugnt, han fick käk och sina mediciner sen ordnade jag frukost.
Så var väl på öppnis runt 9.30, Esbjörn hade energi idag till att leka även om han är lite mammig emellanåt. Han kan leka jättefint men så fort han tittar upp och ser mig då ålar han fort fort till mig och ska va i knät.
Men han är väl i en utvecklingsfas då man oftare blir lite mammigare.

Annars idag tog jag och gick till Citygross med vagnen när dom sovit middag, skulle bara ha några småsaker inför morgondagen och skönt med en promenad. Svea fick köra en sån liten kundvagn, gick ganska bra hon var väldigt ofokuserad idag.
Och Esbjörn skrek halva tiden dit och halva tiden i butiken... yeay... han fick mat, vår mat som vi nu introducerat innan vi gick men tycker han verkar inte bli lika mätt. Svårt detta innan han lär sig äta ordentligt. Men efter jag betalat slängde jag ihop en flaska välling och han blev supernöjd :)

Har haft tvättdag idag med, så nu är tvättkorgen mer eller mindre tom!
Även bakat en blåbärskaka till imorrn när Martina kommer med sina kids. Börjar med frukost vid 9 sen hämtar hon sin äldsta son på dagis sen kommer hon igen och så få vi väl se vad vi gör på eftermiddagen. Ska grilla ihop på kvällen i af.
Mysmys.

Precis kört ett träningspass idag igen.
Tycker jag står stilla nu både på vägen och på måttbandet :/ men får kolla nästa vecka när mensen är över kan ju vara så jag bara är svullen...

Full fart

2011-05-09, 13:43:45 / Kategori: Vardag
Idag har varit en morgon i full fart.
Barnen vaknade redan runt 05 (jippie- not) och sedan gick jag till tandläkaren 07:40. Så nu har jag min bettskena och ska dit igen om ca 2 veckor se så allt är som det ska.
Får väl testa den se hur det känns, man vänjer väl sig med tiden.

Sedan mötte jag upp Pontus & Esbjörn på Ica så gck vi hem ihop då han hade lämnat Svea på dagis. Vi käkade lite frallor till frukost sen passade han & Esbjörn på att sova i soffan medans jag dammsög och moppade.
När vi var borta hade nämligen Balder fått fnatt och lekt med grötpulver så det var överallt i köket. Men behövdes ändå städas.
Sen fick alla mina växter vatten, glömde vattna dom innan vi åkte ihelgen så dom var snustorra.

Tog bort några stl 80 kläder som är små till lilleman och nu har vi bara sånt vi använder ofta och som sitter bra. Inget skoj med bodys som stramar och går upp i grenen.
Borde ta tag gå igenom Sveas garderob se om hon kan ha allt eller om nåt börjar bli litet... men en annan dag.

Hämtade ut Esbjörns medicin jag beställt, skulle gjort det i fredes men glömde bort det helt :/ men nu har vi den igen.
Svea var trött när vi hämtade henne på dagis, men inte konstigt ju. Så nu sover hon sen 1 timme tillbaka, tog inte ens 5 sekunder innan hon somnade ni vi väl kom hem.

Kanonfint och jättevarmt ute idag så få se vad vi hittar på när barnen vaknar.
Ha en bra dag alla i solskenet.

Skor

2011-05-09, 13:32:52 / Kategori: Vardag
Vi hittade inga snygga skor ihelgen så nu testar vi eställa från Brandos. Hoppas vi dom ska passa på en gång ;)
Blev ett par tofflor till lilleman så han slipper frysa om fossingarna när han sitter i vagnen och Svea får ett par sandaler då det lär bli en kanonsommar.

http://www.brandos.se/vincent/tracy-211110104-fuchsia/a30205
till Svea

http://www.brandos.se/lundmyr-of-sweden/cutie-s9501-us-svart/a22818
till Esbjörn

Home sweet home

2011-05-08, 22:49:11 / Kategori: Vardag
Home sweet home

Alltid trevligt vara iväg men så skönt komma hem och att få sova i sin säng inatt. Behöver bädda rent men kan ta det imorgon.

Skriver mer om helgen när blogg.se funkar som det ska.

Stol

2011-05-04, 20:57:17 / Kategori: Bilder
Sist syrran var här fick Esbjörn sitta i Sveas fåtölj och han hade superskoj. Passade honom utmärkt så ska köpa en till honom med men i annan färg.








Börjat gå

2011-05-04, 20:39:40 / Kategori: Vardag
Esbjörn och jag var hos Martina idag medans Svea var på utflykt med dagis.
Martina hade försovit sig idag så hon var lite lagom yr när jag kom, hihi, skönt veta det inte bara är jag som sover länge emellanåt.
Vi käkade lite sen frukost och barnen sov som alltid när vi träffas.

Hämtade Svea lite efter 12 på stadsbondgården och hon pratade hela vägen hem, måste varit spännande. Hann inte få så mycket info av lärarna då dom skulle med bussen men snackar med dom imorrn vid lämning.
Slut var hon för hon sov lite mer än 1,5 timme här hemma!

Annars idag trotsade vi regnet och grillade, alltid gott.
Sedan lekte vi alla på Sveas rum med tågbanan. Esbjörn ska ha allt hela tiden och ligga i mitten av alla leksaker. Svea blir något irriterad och försöker putta på honom. Det är lite sött för han vill ju bara vara med henne.

Han gillar ju att stå och för nåra dagar sen ålar han fram till en så tar man han i händer så ställer han sig upp och tar steg emot en!
Så nu övar vi lite varje dag med honom, han ler med hela ansiktet och tycker det är skoj. Fast han blir väldigt frustrerad när det inte går som han vill. Hans balans är lika med noll och ibland ser man hur benen skakar ben dom rör sig inte, måste vara så jobbigt när man vill frammåt men det inte händer något.
Jätteskoj se hans framsteg, han börjar bli stor min lille pojk.

Imorrn är det dagis för Svea och öppnis för lilleman.
Hoppas på bättre väder, tycker det blivit så kallt ute :/

Oliver

2011-05-02, 22:06:40 / Kategori: Vardag
Fått ett beroende av Fontanas Kalamata oliver (dom brunlilasvarta), så jäkla goda är dom. Men tar man en så kan man inte sluta så har nästan ätit en halv burk bara ikväll....
Så ingen träning idag då jag mest ätit :/ men tar nya tag imorrn istället innan jag blir alltför trött.

Nu blir det hoppa i säng kan med 99% säga Esbjörn komma vakna efter sin inställda klocka 04.00 och sen ringer min klocka 06.30...

Fm besök

2011-05-02, 20:33:00 / Kategori: Vardag
Idag kom Martina & Sam på frukost besök. Dock "lekte" bara pojkarna med varann i knappt 15min sen var det dags för Esbjörn att sova och kort därefter somnade även Sam.
Så vi hade massor med tid att bara prata och umgås.
Väldigt trevligt. Hade jag bott kvar på Fyllinge hade vi säkerts setts var och varannan dag :)

Annars idag har jag tagit tag i min tvättkorg, fixat lunchlåda till Pontus och sedan handlade vi ihop när han kom hem. Skönt fylla på förrådet med frukt och grönt. Märks vi alla blivit bra på äta det varje dag för det försvinner fortare än man hinner blinka.
Men är gott och nyttigt och mitt blodsocker är på en jämn nivå.

Imorrn är det öppnis för mig & Esbjörn och Svea är på dagis.
Onsdag ska hon på utflykt med dagis till Stadsbondgården, spännande. Dom ska ha med sig matsäck också, så få se när jag ska hämta henne den dagen. Vi föräldrar som är lediga får följa med om vi vill.

Till helgen blir det Skåne ska Pontus byta bromsar på bilen sen är den redo att besiktigas. Visst då kanske det dyker upp nån 2:a men jag hoppas den går igenom.

Få se vad annars som sker i veckan.

Fick reda på Högskoleprovet idag, fick 0,5. Jag är helt nöjd, programmet här i Hstd behövde man 0,1 så jag hoppas jag kommer in nu.
Betyget från Ma B kursen har fortfarande inte kommit till Komvux här, så mejlade min lärare ifall det är så det kommit bort på posten. Måste ju skicka in det till antagningen så dom ser jag slutfört kursen så mitt snitt höjs på betygen.

1 Maj

2011-05-02, 20:16:04 / Kategori: Bilder
Det blev inte av att vi åkte till Wapnö (kanske tur det när vi läste tidningen hade det varit ca 5000 personer där) utan istället hämtade jag mina saker hos Dior sen for vi ner till Grötvik och gick en bra promenad på Prins Bertils stig.
Svea tycker det är skoj strosa omkring i naturen, plockar med stenar och blommor.
Vi hittade även en kopparödla (eller heter det kopparorm?) som Svea höll försiktigt men nyfiket, dock ville Esbjörn stoppa den i munnen så han fick inte hålla den.

Vid 15 tiden for vi in till stan och ställde oss på Stora torg och kollade på när alla fina raggarbilar cruisade genom stan. Bentz körde såklart sin Bonneville.
Svea insåg snabbt man vinkade och hade skoj så hon stod till slut i vagnen och skrek "yeay" och "körde bil" med händerna :) hihi, det ska börjas i tid. Och kom det bilar med musik började hon digga.
Esbjörn bara satt och följde bilarna och sa knappt ett pip på 50min.
Väldigt lyckad dag.







Festen

2011-05-02, 20:08:16 / Kategori: Bilder
Här har vi brorsan Bentz, sedan brorsan Amos med sin tjej Emmie. Väldigt skoj träffa dom var väldigt längesen vi sågs.
Han snygga Bonneville vi åkte med till klubben. Och Bentz "lilla" vovve som blivit stor ;)

Jag hade väldigt trevligt på klubben, drack lagom även om man blev ganska så rund under fötterna, men man är inte van längre. Träffade på M som jag inte sett sen 06 tror jag, men han var sig lik. Och jag med kanske? för han kände igen mig direkt.
Bentz körde hem oss lite innan 01 och det var alldeles lagom, eftersom Esbjörn börjat vakna igen på nätterna så vid 04 var man uppe och gjorde välling till honom.

Kände mig lite sliten när jag vaknade vid 10, men det gick över efter lite frukost som tur va.








Jag & syrran

2011-05-02, 20:02:36 / Kategori: Vardag
Såhär såg jag och syrran ut i lördes. Grymt snygg klänning har hon från Nelly.com.
Hon sminkade mig och jag blev väldigt nöjd, syns dock inte så bra här då bilden blev så ljus.