Besöks dag

2010-12-29, 21:20:03 / Kategori: Vardag
Blev en snabbvisit till Lizette & Viktor idag, hjälpa dom med deras router och tjöta lite skit.
Barnen har fått julklappar från dom så idag öppnade vi Esbjörns (Svea får öppna sin egen själv imorrn) var en julstrumpa och en badleksak.

Lite efter 17 var vi hemma hos Alexandra och dom bjöd på hemmagjord pizza, supersmarrigt!
Trevligt träffas alla även om hennes kille sen skulle jobba så han stack vid 18.30. Hennes barn frågade efter Svea men blir en annan dag då hon får följa med.
Hade köpt en liten blomma, rosor dom sprayat glitter på, lite julig :)

Esbjörn sov hela natten i sin säng, dock har han fått sån jobbig slemhosta så han har hostat en del så man fått gå upp ge honom nappen, men han har somnat om varje gång i af.
Så först vid 9.30 ville han ha frukost!
Hostan känns lite värre ikväll, men få se hur det blir inatt. Nu har vi precis lagt honom i af.

Imorrn kommer farmor & farfar med Svea!
Wiiee, ska bli skoj och skönt få hem lilla gumman. Det har börjat bli tomt utan henne.

Utan skor

2010-12-29, 00:18:08 / Kategori: Vardag
Inte lätt att vara farmor alltid! Farfar klär på Svea, vi går ut till bilen, åker på julfika... när vi ska hem är hennes stövlar spårlöst försvunna... letar i snön och i bilen...inga stövlar...kommer hem...prydligt står de innanför dörren! Stackars barn, hon har gått på strumporna ut till bilen i den kalla snön, utan ett pip! Berätta inte för någon...! ;)

Haha shit vad jag och Pontus har skrattat åt detta farmor :) Kan riktigt se det framför mig Svea påklädd i overall, mössa, vantar lufsa omkring i snön.... utan skor.
Att hon inte sa nåt hos Karin och Gert, gå med blöta sockar brukar hon avsky.
Ja jag antar ni med skrattade ;)
Mer förkyld än vad hon är lär hon inte bli.

Ikväll påbörjade vi att få Esbjörn börja sova i sin spjälsäng istället för liggdelen.
La honom runt 21 och han sover ännu, så nu håller vi tummarna. Men har lagt i ett badlakan och stort täckte så vi fyller ut sängen på bredden så han inte känner sig så liten.
Han trivs i sin liggdel men den börjar bli liten, därför han kasar ner och vi får rätta till honom mitt i natten, lika bra han lär sig sova ordentligt i sin säng som sagt.

Har ju glömt skriva, att han vände sig från mage till rygg på juldagen :)
Så detta med att öva ha honom på mage går sådär, han vänder sig direkt. Jaja snart kanske han vänder sig från rygg till mage då kan han bestämma själv hur han vill ligga.

Ikväll åt vi gott, fläskfile i marinad med karljohan svamp sås och pommes, Mmmmm.
Och även kollat på film. Massor med bra filmer vi har hemma nu så vi passar på kolla en efter en.

Imorrn ska vi hem till Alexandra med familj på lite middag!
Ser jag fram emot en massa.

Tisdag- städ och fix dag

2010-12-28, 11:52:10 / Kategori: Vardag
Idag hade vi ställt klockan på 9 så man får ut något av dom barnlediga dagarna.
Började med köra våra sängkläder i tvätten, tar ju sån jäkla plats i tvättkorgen, käkade frukost så dagen blir bra rent matmässigt.
Sen dammsög Pontus, jag moppade. Har även hunnit göra iordning i min "walk in closet" den har varit i en enda röra ett tag nu. Badrummet är även iordning nu när jag fått bort alla mina saker från handfatet och in i förvaringslådan jag köpte på Nova.
Skönt nu är det städat inför Nyår.

Nu bär det av mot Jysk, köpa ramar till mina foton jag framkallat och sen en runda till stan igen. Bara lulla runt idag med :)
Nu kan jag koppla av när vi gjort det viktigaste.

Måndag- sova ut dag

2010-12-28, 11:48:27 / Kategori: Vardag
Igår vaknade vi klockan 12 (!), herregud jag tror vi behövde sova ;)
Var skönt vakna utvilad men blir fel för min kropp som är van vid frukost senast 9. Men stack till stan käkade frukost/lunch på en salladsbar och sen gick vi runt och bara kollade läget. Pontus shoppade ett billigt xbox spel, jag fick bytat och beställt mina berlocker till armbandet, handlat en ny nesessär och även alkoholen till Nyår. Eller jag och Hanna ska va nyktra så till oss blir det alkoholfritt jordgubbsbubbel.

Passade även på storhandla på Citygross så nu är kyl och frys fyllda igen med mat :)
Alltid skönt äta ur det gamla men jobbigt när nytt ska handlas blir så jäkla mycket på en och samma gång.

Dagen försvann fort men var väl för vi sov bort halva dagen ;)
Blev lite film på kvällen.

Annandag Jul

2010-12-26, 21:12:18 / Kategori: Vardag
Svea sov sådär natten till idag, hostar en del så hon vaknar :( Men gick ändå sova vi 3 och Esbjörn sov inne hos farmor & farfar och han hade inte gjort ett pip ifrån sig.

Blev att efter frukosten for jag, Pontus och farfar till Nova i Lund för han skulle handla en tvättmaskin då deras gett upp och jag passade på gå ett varv där inne. Aldrig varit där ju. Kunde valt en annan dag helt klart, my good vad folk det var. Men shoppade ett par stövlar för 199:- istället för 499:-, 4 ljuslyktor som matchar vårt vardagsrum och en förvaringslåda ha inne på toa till alla mina saker så vasken slipper vara överfull.
Skippade dom flesta butiker då jag inte orkade slåss med allt folk.

Väl hemma gjorde jag iordning det vi skulle ha med hem, det som Svea skulle ha kvar hos farmor & farfar och det Esbjörn skulle ha.
Blev Linus & Sara har Esbjörn i af idag, få se om dom kommer med honom imorrnkväll eller om han följer med dom till Kristianstad. Beror lite på honom, första gången vi lämnar honom. Svea var ju äldre första gången vi lämnade henne.
Svea kommer som sagt den 30:e om allt går bra. Hon snorar och hostar men blir det inte värre klarar hon nog av vara med dom.

Kändes konstigt på väg hem, fick ju sitta fram :)
Och väl hemma hann vi packa upp allt, ställa in julklapparna i Sveas rum (packar upp dom när hon kommer hem så hon känner" att det var detta jag fick") tänt massa ljus och nu sitter vi i soffan myser.
Väldigt tyst är här, men ska njuta av det och sova ut, sova länge imorrn så batterierna är laddade.

Katterna hade busat lite, man såg dom varit på diskbänk, köksbord och i Esbjörns säng..... hade ändå tänkt bädda rent men INTE bra dom fått för sig det.
Så nu ska vi bara ta dom på bar gärning så kanske dom lär sig.
Annars inga olyckor, tack och lov. Man vet aldrig trots man har kattvakt.
TACK alla för en jättemysig jul och god mat!


Juldagen

2010-12-25, 20:48:14 / Kategori: Vardag
Sov helt ok inatt, Svea vaknade vid 23 och somnade nog inte före 01... sen vaknade vi vid 8 och då fick man snällt gå upp.
Efter frukosten började vi packa ihop våra saker, man sprider lätt ut saker än här och än där. Och vid 11 stack Pontus, Linus och Sara till Elgigantn för titta på TV men blev ingen. Och sen packade vi bara in sakerna i bilen och Sara hängde med oss då hon ska festa ikväll och vi åker till Ingrid och Kari.

Svea kände direkt sig hemma som hon alltid gör.
Dock har hon varit så supertrött och hängig men hon har inte sovit middag ordentligt på 3 dar, max blivit 30min i bil och igår blev det inte en enda minut. Så idag slocknade hon kl: 18, visst hon hostar emellanåt men jag hoppas och tror hon sover bra inatt.

Vi har precis käkat gott, fläskfile :)

Planerna är Svea ska stanna kvar hos farmor & farfar till 30:e sen kommer dom med henne, och vi åker hem imorgon. Har bara kattvakt till imorrn.
Ev ska Sara & Linus ta Esbjörn och så kommer dom med honom den 28.
Herregud ska vi vara barnlediga helt? Ja vi få se hur det blir om vi får Esbjörn med oss hem eller inte.

Julafton

2010-12-25, 20:38:17 / Kategori: Vardag
Firade Julafton nere i Kristianstad i år hos Linus och Sara och Lemmy. Vi kom redan den 23 till dom runt 16, så vi hann installera oss lite och Svea få komma till ro.
Sara gjorde dom flesta förberedelserna och vi bara umgicks. Svea tog väl runt 1 timme på sig komma till ro, men sen somnade hon gott. Esbjörn sov gott som alltid i sin liggdel inne hos Sara & Linus, slapp vi alla sova i samma rum.

På själva julafton vaknade vi 8:30 och barnen fick sin välling till frukost och killarna åkte iväg för handla frukost.
Vid 14:30 kom Pontus föräldrar Ingrid och Kari med Eton och hans syster Ida med Xo. Fullt hus med andra ord som alltid.
Supergod mat och man äter sig proppmätt som alltid.

I år kom tomten till oss alla, och Svea va i Saras famn och var väääldigt skeptiskt och tog knappt emot några paket. Men sen vågade hon ta emot paketen själv när hon höll Pontus i handen och sen sista paketen tog hon helt själv och då fick tomten 2 kramar.
Aaww så sött :)
Svea drunknade i paket, vissa var större än henne. Herregud, hon visste inte vart hon skulle börja.
Men dom mest uppskattade blev ett piano och och en drake med hjul (tänk er en bobbycar fast som drake). Fick även spis med tillbehör som vi ska sätta ihop sen och det tror jag kommer bli en toppen leksak.

Jag fick lite böcker, presentkort, pandorasmycken till mitt armband, kombinerad värmeplatta och ljusprydnad och almanacka.
Sen körde vi julklappsspelet och där vann jag små dessertformar och en ljusprydnad.
Massa fina och bra saker.

Skön utedag

2010-12-21, 19:08:51 / Kategori: Vardag
Fick sovmorgon idag, blev helt paff när Svea väckte oss 8.20.

Efter frukost for vi till Lisa, gick direkt iväg med pulka och vagn. Svea var nog fortfarande småslö och det var ju trots allt -13 så inte helt förtjust. Men vilade en stund i vagnen sen så jäklar vaknade hon till liv. Hon och Lisa åkte i en backe om och om igen :) Gick lite med pulkan själv också... det är roligare än åka förtillfället tror jag.
Esbjörn sov igenom dom 2 timmarna vi var ute.
På hemvägen som max tog 20min skrek sig Svea igenom. Var både trött, hungrig och frusen. Herregud längesen hon blev så ledsen och ilsk.
Väl hos Lisa kunde man knappt lugna henne, hon hamnade väl i en loop. Men gjorde och gröt och till slut började hon äta :) och sen så kom den glada busiga Svea fram igen.
Hon och Lisa busade gärnet medan Esbjörn fick lite mat och sen låg han och sprallade på golvet.

Tiden springer iväg när man har roligt och hon skulle iväg till stan vid 17, så vid 15 började jag gå hemmåt. Tänkte gått in till stan tagit bussen men båda barnen sov inom 10m så varför stressa? Så gick hem, tog ca 1timme.
Tungt som fasen men motion är alltid nyttigt ;)

Väl hemma har nog dom båda gått på övertrötthetsvarv.
Badade dom så dom fick tinat upp ordentligt, värmade mat från igår. Esbjörn har bara varit så superledsen. När han väl fick mat och nästan sov va Svea tvungen att visa sin ilska och slog till honom och sen kastade sig i hans liggdel.... så skrek lillebror igen.
Gjorde iordning allt inför Sveas läggning och lyckades lugna Esbjörn och hålla Svea på avstånd så han kom till ro. Sov inom 5 sekunder.
Sen var det som man tryckt på en knapp Svea bara följde en som en svans så inom 5min hade hon pjyamas och sin välling. Lite lättare natta henne när Esbjörn inte skriker.
Tystnaden är ljuvlig kan jag säga.
Precis druckit kaffe.
Snart ska jag duscha.

Imorrn kommer Dior :)
Ska vi käka tacos.
Blir väl jag packar ner allt Svea ska ha med sig. Är det bara Pontus saker, mat till barnen och lite toalettartiklar kvar.

Däcken kom idag!!! Inte en dag försent så dom sätts på imorrn + hjulinställning görs.
Ute i god tid?
Inte direkt men efter imorrn kör vi lagligt.

Mobil bilder

2010-12-20, 19:57:19 / Kategori: Bilder
Ihelgen blev det pulkaåk i backe med Pontus.
Och vi fick ett pepparkakshus av Lizette & Viktor.


Svea älskar bada som ni ser, det nya är ligga på mage och plaska. Helt galen är hon, hon var säkert i 1 timme idag.


Vid matbordet.
Har ju bara en stol ännu så Esbjörn sitter i sin bilbarnstol. Fast han testade hokus pokus stolen idag... sitter ganska så ok.

Julkort

2010-12-20, 19:45:55 / Kategori: Vardag
Fick 2 julkort idag.
Ingen behöver känna sig glömd för vi har inte skickat ett enda i år. Gjorde inte förra året heller...
Få väl se om det blir nästa år.

Update

2010-12-20, 19:35:57 / Kategori: Vardag
Sista dagen idag för Svea på dagis. Hon får vara där till onsdag men tiden är bara 8.30-11.30 så vi kände bättre hon är hemma.
Hon blev så ledsen idag när vi hämtade henne, hon klamrade sig fast vid bode Malin & Malene.

Vi passade på handla på Citygross så vi har allt inför julen. Hellre lite för mycket mat och blöjor hemma än man står där utan. Köpte även lite till Esbjörn så testade morot/potatispure idag. Haha hans min var rolig. Ingen höjdare inte, han klöktes mest.
Svea var sjukt enkel hon gillade det direkt vid 4 mån, så få se ska testa upp denna burken annars är det bara vänta tills han är 5mån. Förr eller senare går det.
Han äter så bra ändå av sin NaN så han klarar sig.

Började även packa så smått, är ju en del som ska med till Kristianstad. Och sen ska Svea vara med farmor & farfar själv i några dagar så till henne blir det extra mycket kläder. Men kommer hon bara tycka är skoj, bli bortskämd.
Och vi får bara vara med Esbjörn.

Väntar på dom 2 sista julklapparna nu med posten hoppas dom kommer imorrn.
Pontus ska handla den 23... så därför jag ser till vi kommer vara redo så man slipper stressa innan vi sticker.

Planerna för Nyår är med klara :) blir Hanna & Magnus som kommer hit på 3-rätters! Skitskoj ska det bli träffas. Egentligen var det vår tur komma till dom, men enklast för Svea att sova här då vi aldrig varit hos dom.

Bilder

2010-12-16, 20:57:35 / Kategori: Bilder
Svea har börjat "sova" i Esbjörns liggdel. Jag har rättat till filten men annars fixar hon resten själv.


Esbjörn och hans älskade fötter.


Hjälper pappa vid datorn.


Katterna.

Rolig sak

2010-12-16, 20:16:33 / Kategori: Vardag
Svea gjorde en rolig sak igår när jag var iväg sa Pontus.
Medan han väntade på badkaret skulle fyllas med vatten satte han Svea på pottan, naken, men tog ju knappt 10sek sen stod hon upp. Man kan bara sitta på den med kläder på enligt henne. I af så passade hon på kissa på badrumsmattan några cm från pottan.
Haha.
Hon vet säkert vad det är till för, men roligt hon kissa jämte den :)

Bussen var bara 15min sen men kom prick 15 till Sara, hon som fixar naglarna.
Supertrevligt tjej och jag blev jätte nöjd! Få vi se hur länge dom håller, när jag väntade Esbjörn kunde jag knappt ha dom i 2 veckor sen tappade jag dom.
Blev svartröda så lite juliga.

Istället för vänta 20min på bussen gick jag hem och det tog 40min så jag va hemma före bussen :D jäkla vad jag motionerar idag!!!

Bvc och Snöstorm

2010-12-16, 11:48:20 / Kategori: Vardag
8380 väger han nu och är 67 lång. Inte konstigt stl 68 var för litet då. Men han följer sin kurva perfekt tyckte hon. Påpekade hans platta huvud, men jag har ju kudde både i babygymet och i liggdelen och han sitter en massa i soffan så mer kan jag inte göra tills han accepterar ligga på mage. Men det kommer ju försvinna, tack och lov.
Frågade när dom brukar vända sig, hon sa vanligast vid 5 mån men han är ju på väg så tror han gör det innan han blir 5mån.

Ringde även och jagade dom som tog dagisbilderna, inte hört ett knyst från dom trots jag mejlat och jag la ju min beställning den 2 December. Men på måndag ska dom komma!
Äntligen!

Idag är det SNÖSTORM ute om någon missat det.
Kan säga dra en dubbelvagn som väger ca 14kg med 2 barn i på totalt 19,5 kg i oplogade vägar och på sina ställen nästan en halv dm snö är INTE roligt.
Var helt slut väl framme på dagis. Dom trodde inte jag skulle komma, men det skulle va julbuffe och dans, lite julmys idag så kände klart hon ska va med på det.
Och sen skulle jag ändå till bvc så lika bra bege sig ut.

Pontus skulle slutat 13 för jag ska iväg i em men frågade om han ville hämta Svea så jag slapp bege mig ut igen med vagnen och det gör han. Blev en kort dag för honom men skönt det med.
Jag ska iväg klockan 15 göra naglar men i detta väder får jag jag ta bussen 14.11 kanske man är framme i tid och hade han jobbat vanlig tid är han hemma 14.45 så blir för tajt.
Som sagt än har jag inte kört i år på vinterväglag så tänker inte göra det idag heller när man knappt ser ut för snön.

Tisdag

2010-12-14, 22:16:37 / Kategori: Vardag
Klippnignen blev bra. Är nog ett par som äger salongen så hon fick översätta till honom hur jag ville ha det för han kunde väldigt lite svenska. Tur man har kort hår och vet hur man vill ha det ;)
Pontus va ute med barnen under tiden och sen hade vi följe hem.

Fixade lite lasagne så fort vi kom hem, snabbt och enkelt och gott.
Sen på kvällen tände vi bara lite ljus och hade det mysigt.

Svea vaknade dock 00.30 och ville ha välling :( hon åt duktigt med mat och ville inte ha sin kvällsvälling men det brukar hon klara sig på men inte inatt tydligen. Men hon somnade om fort.
Tyvärr fick jag upp vid 04 igen och bädda om Esbjörn för han hade sprallat av sig täcke och behövde nappen. Väldigt hattigt med sömn och när min klocka ringde kändes det som jag knappt sovit....

Snoozade till halv 8 och sen gick och Esbjörn upp. Trots man stökade omkring vaknade inte Svea, haha, tror hon va trött.
Superyrvaken va hon och hon fick springa omkring vakna till i lugn och ro men ändå åt hon knappt någon välling :( men som tur va fick hon en macka på dagis.
Gick dit i lugnt tempo lika bra när man ändå vet man är sen, även om tempot nu är lite högre så man får upp värmen. Svinkallt är det.
Sedan gick jag och Esbjörn till öppnis, sista veckan nu sen är det juluppehåll i 3 veckor.

Svea åt knappt någon mat idag på dagis, hon hade hellre velat ha 2 av förskolelärarnas mat... det duger inte med vad alla andra får.
Så väl hemma ville hon inte sova så fixade lunch till mig och då käkade hon lite. Och när jag väl satte mig matade Esbjörn märkte man hur trött hon var, så då kom hon till ro.
När hon väl vaknade var klockan lite efter 15 så vi skippade gå ut idag och jag gjorde mat igen. Och när vi precis var klara fick vi lite oväntat besök.
Svea blev så superglad som alltid att se dom! Så snackade om allt möjligt jul, kattvakt och vi ska ses på lördag.

Ikväll har barnen varit supertrötta, Svea somnade ganska fort när vi väl lagt henne och Esbjörn är nog inne i en växaperiod för han bara äter och sover.
Beställde lite julklappar också så dom hinner komma innan jul, sista dagarna nu man kan det.
Bara Pontus kvar. Ska fundera på det lite till...

Nu ska det sovas.
Natti.


Lucia

2010-12-13, 13:19:22 / Kategori: Vardag
Ja idag är det ju då lucia.
Men jag är väl den enda föräldern (känns så i af om kollat fb statusen på många) som inte firar detta.
Vi har inte köpt nåt till Svea och sen skulle man vara där ombytt klockan 8. Hallå?! Jag är ju inte i tid till 8.30 så kände att nej varför ska jag stressa dit med 2 kids när Svea ändå inte vet vad det handlar om. Så nästa år kan hon få lussa.

Så vi alla gick upp 7.30 och sen har vi haft en lugn morgon med frukost och öppnat kalendern. Missat ett par dagar så iag fick hon många luckor :)
Varit ute på promenad ner till Ica och apoteket och även inom vårdcentralen så nu äntligen har jag kollat mitt blodtryck (skulle jag gjort för ca 6 veckor sen). Men det va bra idag, 110/70 så ska meddela min bm det.
Sedan sprang tiden iväg och Svea hann bli ganska så arg inne på vc var ju tråkigt där så väl hemma blev det gröt till henne som lunch och sen la jag henne. Hon sover än så hon var nog trött.
Esbjörn sitter här i soffan med mig och skrattar :) han är nog världens gladaste bebis.

Sen idag ska jag klippa mig här på Vallås, kostar bara 120kr nu i December. Kan ju inte bli värre än sist, för den salongen blir det inte fler gånger. Hoppas på denna är bra. Lilla Vallås har 2 salonger... undra om det går runt för dom? Men billigt är det.

Har 2 julklappar jag måste tänka ut för vi ska köra julklappsspelet på Julafton fick jag veta ihelgen. Hmm måste fixas denna veckan när Pontus jobbar fm skift annars blir det lite tajt...
Och jag har inte heller fixat Pontus. Vet fortfarande inte vad jag ska köpa. Har hjärnsläpp på fantasi just nu.

Helgen

2010-12-13, 13:09:38 / Kategori: Vardag
Igår var jag sjukt bakis.
Har INTE saknat det för 5 öre. Undrar lite hur pallade jag innan va bakis varenda helg och jobba på det????
Men behöver jag inte dricka mera detta året.

Åt fondy i lördes, första gången faktiskt, var riktigt gott. Och det var där man började med rödvinet som sen blev öl och ja sen var klockan 03.... så dela 120säng med Pontus märkte jag inte har nog inte sovit som en död så på vääääldigt länge. Haha enda fördelen med alkoholen man sover djupt.

På söndagen kom Karin, Gert och Johan och så bjöd Ingrid på smörgåstårta. Och sen nån tårta. Jäkligt gott va det. Bara jag va som sagt bakis så hade man kunnat hade man velat sova hela dagen igenom.
Åkte hem lite efter 16 och Svea kinkade hela vägen hem så trött var hon. Hon brukar kunna somna i bilen och har inga problem åka bil men inte igår då ville hon inget.
Fast ändå väl hemma slog det nog över för hon kunde inte varva ner så fick springa runt medans vi packade upp, käkade och sen runt 20 kom hon i säng.

Esbjörn är på väg vända sig nu från rygg till mage märkte jag ihelgen. Han leker ju gärna med sina fötter och nu när han leker med dom brukar han trilla åt sidan och sen försöker han titta uppåt bakåt med huvet så han ska bara fatta vart han ska göra av handen så han kommer runt.
Svea vände ju sig från mage till rygg först det är enklare ju så hon gjorde det lite tidigare har jag för mig. Men han är på gång som sagt så nu får man vakta honom vart man lägger honom.
Annars har han varit hur lugn och go som helst ihelgen, sovit lite mera än vanligt men är väl för han inte är van vid så mycket folk.

Stackars Eton är blind :( mer eller mindre. Har fått grå starr.

Fullt hus

2010-12-11, 15:17:46 / Kategori: Vardag
Idag sov båda barnen själva till 8.30 :) Wiho! Inte alltid det händer, men väldigt gött att vakna av sig själv och vara pigg.

Lite innan 11 hade vi packat och städat undan det värsta och det bar iväg ner till Båstad hämta upp Ida och xo. Sen körde vi till Burger King och käkade "frukost" (var ju runt 12 så lunch borde man kanske kalla det) där. Esbjörn fick med lite mat sen kunde vi fortsätta resan till Häljarp.
Imorrn ska vi fira farmor men skönast komma ner idag hinner man umgås och bara slappa. Svea har inte varit här på länge så hinner hon med vänja sig vid allt och alla.
Men hon kände igen sig direkt så det är inga problem. Hon har sitt skåp med leksaker, massa hundar att kela med och hon har sin säng att sova i.

Linus och Sara kom med efter ett tag med Lemmy så ikväll kommer vi vara 3 hundar, 2 barn och 7 vuxna. Fullt hus med andra ord. Och ja alla sover under samma tak.
Visst kommer kännas trångt för oss vara 4 i samma rum och jag och Pontus ska dela en 120säng, men det går för en natt.

Underbar dag

2010-12-10, 20:28:28 / Kategori: Vardag
Haft en underbar dag idag med Esbjörn hos Annelie med hennes barn :)
Tog bussen halv 10 och var framme 1 (!) timme senare då min buss var 20min sen..... ja det är vinter i Halmstad och då stannar allt av som heter kollektivtrafik. Så fick vänta istan på nästa buss... men gick bra Esbjörn sov nästan hela resan vaknade 2 hållplatser innan jag skulle av.

Vi åt frukost ihop, nybakade scones. Mmm alltid lika gott.
Och så har vi bara pratat om allt mellan himmel och jord, stora och små bekymmer...
Hon hade även bakat kärleksmums, supergoda dom med. Hembakat fika är det bästa!

Pallade inte ta bussen hem så ringde efter Pontus så han kom med en febrig Svea och körde hem oss. Fick hon sagt hej till alla men hon var inte så intresserad.
Fick en kasse med kläder hem till Svea, så ska gå igenom dom senare ihelgen. Tack så mycket vännen för allt idag.
Behövde jag verkligen!

Nu ikväll har vi käkat på Mac Inn, och myst med Svea. Hon har tyvärr fortfarande 39 i feber.
Esbjörn somnade redan vid 19, men han har bara sovit 2 korta pass hos Annelie så han är nog trött. Svea sover med, fast gnyr en massa så får se hur natten blir.

Wiho sålt flera kläder. Nu fått ihop lite över 1000:- på en vecka! Det blir lite slantar trots allt via tradera :)



Bitter

2010-12-09, 21:14:55 / Kategori: Vardag
Nu ska jag va sådär bitter igen och allmänt nere.
När man väl har planer inbokade så blir dom inte av för nån av oss är sjuka. Eller så ändras den andres planer........

Skulle till Annelie imorrn med Svea och leka med hennes barn och även ner på söndag till Skåne fira farmor, och idag så självklart får Svea 39 i feber.
Sist skulle vi till Kristianstad då Svea blev sjuk.
Vad ska ske nästa... sjuka så vi får fira jul själva?!?!?

Kan gärna va hemma med sjuka barn mån-tors för då gör jag ändå inget vettigt, ingen som har tid/lust/ork ses längre. Alla är så jävla busy nuförtiden. Eller så ligger man bara långt ner på deras priroriteringslista, tar en för givet jag är ändå hemma mammaledig så jag har all tid i världen så jag kan vänta. För andra vänner kan man träffa än hit och dit. Hör man av sig blir det oftast "kan ju se nästa vecka" jaha men hör av er då veckan efter. Eller ska bara jag alltid sms/ringa?
Man lessnar på att alltid ligga på höra av sig när man inte får respons tillbaka.
Längtar tills man börjar jobba/plugga är mina dagar fulla med jobb och sen kommer man hem till familjen kan folket stå där och försöka höra av sig då. Nej nu lägger jag ner jaga folk.

Lägger hellre krutet på dom som vill ses och umgås.
Oftast blir det på helgerna vi åker iväg och då blir det så jäkla pissigt när man inte kommer iväg. För det är ju människor som vill umgås med oss.

Men tar med mig Esbjörn imorrn till Annelie istället får Pontus va hemma med Svea.
Behöver miljöombyte.
Och trevligt sällskap.

Bus

2010-12-08, 11:37:59 / Kategori: Vardag
Blev ingen Lisa igår hennes cykel pajjade halvvägs hit :( men hon skulle kanske höra av sig idag.
Så när Svea sovit klart gick vi ner till Ica postade iväg en sak jag sålt på tradera och sen fick hon gå tillbaka på hemvägen. Fast så mycket gå tyckte jag det inte va, hon stod mest stilla osh kastade snöbollar. Är nog nåt hon lärt sig nu på dagis. Så tog säkert över 1 timme hem, stackars Esbjörn var superhungrig och arg när vi väl var hemma.
Blev inget pulka åk för dom hade plogat noga och sen var det + grader ute så går det inte åka. Eller jo då får man gå på gräsmattorna men funkar inte med vagnen.

Sen på kvällen kom Lizette med hundarna och Svea blev överlycklig :) hon var egentligen trött då men busade järnet i af tills hon mer eller mindre inte orkade vara vaken. Blev ett snabbt bad och sen isäng, hon somnade inte direkt va tvungen komma upp en gång kolla så besökarna fortfarande var kvar sen somnade hon.

Esbjörn höll låda från och till fram till 23.30. När han väl somnade vaknade han gallskrikande och så fick man börja om :( men Pontus kom ju vid 00 så då la jag mig och Esbjörn hade somnat då med ordentligt.
Inatt sov jag riktigt jäkla bra, känner mer utvilad idag.
Fast Pontus va yr imorse han hoppade ur sängen 6.20 och bara "jag har försovit mig" och jag bara va? men sen kom han på han jobbade eftermiddag. Snacka om vara yrvaken.

Svea lämnades lite senare idag för vi båda somnade om och Pontus gick inte upp förrns lite innan 8 då Svea kallade på uppmärksamhet.
Jag och Esbjörn sov vidare som dom andra dagarna till 8.45 :)

Idag blir det en sväng till ner till Ica, sålt ytterliggare 3 plagg! Har man fått ihop nästan 500kr nu på 4 plagg. Helt ok tycker jag, tycker bara det är skönt bli av med dom kläder Svea inte kan använda.
Men har alla killkläder kvar, orkade bara lägga ut tjejkläderna. Sen är det väl lite fel månad nu, nu handlar alla bara julklappar så får väl försöka igen nästa år i Februari eller nåt.

Imorrn blir det öppnis med Martina och Sam! Bäst ställa klockan ikväll så man kommer upp i tid ;)
Men ska bli skoj.

På bar gärning

2010-12-07, 11:26:23 / Kategori: Vardag
Blev inget öppnis, jag snoozade istället och sen somnade jag om vaknade 8.30 idag med av Esbjörn. Fast helt ostört har man inte sovit för Esbjörn är väl inne i nån drömfas nu för han sprattlar så mycket så fick gå upp inatt bädda om honom var täcket nästan helt av.
Och Balder höll på en massa... tog honom på bar gärning när han stod i spjälsängen för att kika på Esbjörn i sin liggdel. Liggdelen ligger ju i spjälsängen så man undrar ju vart Balder skulle. Dom har aldrig brytt sig innan... men slutade med jag kastade ut katten så han fick vara ute inatt. Kunde jag somna gott slippa tänka på han kanske skulle upp där igen.
Ozzy vet man han sover hos mig, under vagnen eller i soffan. Han hoppar aldrig upp i spjälsängen, han håller sig undan från bebisar/barn.

Lisa slutar kl.13 idag sen cyklar hon hit :)
Och ikväll skulle Liz komma över en sväng, bättre vi 2 håller varann sällskap än vi ska sitta ensamma i varsin lägenhet.


Lilleman

2010-12-06, 20:47:50 / Kategori: Bilder
Tycker inte om blixten.


Jodå lite hår jag på huvet, som gärna står rakt upp ;)


Mina nya sockar

Gårdagen

2010-12-06, 20:46:18 / Kategori: Bilder
Här ser ni bilder från gårdagen, hur lille Mojje åker bak på pulkan ;)
Och hur dom myser sen isoffan med Pontus.





Nyfrisserad.


Måndag

2010-12-06, 20:34:03 / Kategori: Vardag
Pontus tog Svea till dagis idag så jag gick inte upp förrns Esbjörn väckte mig dvs 8.30 :) Men han vaknade inatt runt 05 men behövde bara stoppa om honom då så var skönt kunna sova lite längre.

Jennie med familj kom på snabbbesök för att prova Sveas gamla overall och den passade perfekt på Saga, så dom fick den. Esbjörn har ju fått 2 nu i vinter så han slipper använda en rosa ;) Roligt när man kan glädja andra och den kommer till nytta än den hänger här bara i garderoben.
Saga och Esbjörn är annars lika stora fast det skiljer 5mån på dom *hehe*

Annars idag har jag passat på vika in all ren tvätt, tagit en långdusch och ja sen kom Svea hem igen.
Hon hade blivit ledsen idag med men gått över fort som tur va. Dock efter dom varit ute så blev hon arg när dom skulle in, hihi. Hon ÄLSKAR vara ute även när hon blir kall om händerna, så dom har fullt sjå få in henne.

Vid 15 tiden hade barnen både sovit och ätit så klädde vi på oss och så åkte Svea pulka efter barnvagnen. Gick bra nu när dom plogat gångbanorna och den mesta gruset försvunnit låter det inte som pulkan ska gå sönder. Esbjörn somnade till en liten stund. Var lite tyngre och jobbigare uppför backarna men Svea har fattat hon ska luta sig frammåt så hon inte trillar ur pulkan (kanske för hon trillat ur nån gång innan ;)) och då går det bättre.

Båda slocknade fort idag, jobbigt vara ute i kylan kanske. Svea vid 19 och Esbjörn nu 20. Han har blivit duktig på visa att han är trött genom gnugga sig i ögonen och då är det så lätt lägga honom, han bara lägger huvet på kudden och börjar blunda :)
Han har även börjar leka med sina fötter och göra glädjetjut. Vet inte om Svea gjorde såna (minns faktiskt inte) men han är sjukt högljudd nästan så det skär i öronen. Fast klart man får göra sig hörd över storasyster.

Imorrn kommer Lisa på eftermiddagen ska vi ut med pulkan och även käka ihop! Trevligt med matsällskap nu när mannen jobbar kväll.
Kanske blir öppnis imorrn med Esbjörn... få se hur pigg jag är på morgonen.




Snö i massor

2010-12-05, 22:21:51 / Kategori: Vardag
Idag har varit en riktig utedag i all snö.
Jag tog Svea och satte henne på pulkan sen bar det av. Snöat massor hela dagen så det ligger flera centimeter snö nu :)
Hon älskar när man springer med pulkan, skrattar hon. Har även förkärlek för hålla händerna utan för och ploga snö... blir liiite tyngre men huvudsaken hon har skoj.
Gick även till Vallås skolan där finns en kulle där barnen åker pulka idag var där ingen så hon fick testa åka från halva kullen. Gick superbra hon satt kvar i pulkan och hon log med hela ansiktet när jag gick efter henne.

Väl hemma blev det en liten tur med hundarna ute, Liz & Viktor hade lämnat av dom innan dom åkte. Yra gillar vara ute i snön men Mojje han åkte på pulkan, haha.

Esbjörn har sovit gott i sin liggdel idag, inte varit lönt släpa ut vagnen då det inte är plogat. Får hoppas dom plogar gångbanorna dagligen sen så man kommer till och från dagis.

Nu börjar Svea koppla detta med kalendern, hon öppnar luckan försiktigt och pekar och tittar på bilden. Visst sedan försöker hon vika den stackars kalendern men då hängs den upp igen på kylskåpet. Men det är så skoj se hennes min när man tar ner den, man ser glädjen att hon vet hon ska få pilla lite med den.

Nu ikväll har vi bara kollat film och fortsatt på serien "the walking dead", en zombie serie som Thomas tipsade Pontus om. Riktigt jäkla bra!
Nästa avsnitt släpps imorrn.

Ny vecka imorrn ska träffa Lisa på tisdag och förhoppningsvis Martina på torsdag :)
Skoj ha saker se fram emot.



Bilder

2010-12-03, 18:37:54 / Kategori: Bilder
Sådär har man tömt sin gamla mobil på bilder. Kan jag lägga undan den.

Svea har sin potta som pall, väldigt glad för den men sitter bara på den med kläder på.


Mysbilder på Esbjörn.


Fotänden av min säng är alltid upptagen av 2 pälsbollar :)

Ryck

2010-12-02, 21:14:41 / Kategori: Vardag
Fick ju ett ryck i tisdes och packade (äntligen) upp mina lådor med böcker i. Kan säga min bokhylla är full, men får köra 2 lager per hylla så länge. Men känns bra dom är uppe.
Ska bara nu försöka sätta mig ner och skriva upp alla böcker man har, har en hel del som är serier och där jag inte har alla böcker. Vill ju börja komplettera dom allra viktigaste först men kan ju säga det blir säkert en 10-20 böcker jag kommer få beställa ;) Så ny bokhylla kommer det behövas i framtiden och tid att läsa.
Men har ju läsning som en hobby så jag har inte bråttom, dom springer inte sin väg.

Så till helgen ska vi bära ut 2 lådor till förrådet som innehöll barnböcker, kan Svea få när hon blir äldre. Och sen ska gamla vardagsrumsbordet ut också... väger ett ton men jag får helt enkelt försöka orka bära det.

Inga planer annars ihelgen, är själv imorgon kväll då Pontus ska på julbord på Lilla Helvetet, vara hundvakt en stund på söndag. Men blir väl vara ute i snön med Sveas nyköpta pulka.

Torsdag

2010-12-02, 20:54:05 / Kategori: Vardag
Så nu har man beställt kort på Svea som hon tog på dagis. Helt glömt bort det, så bäst man gör det nu så man förhoppningsvis får dom innan jul. Supersöt är hon som alltid :)

Esbjörn åt vid 04.30 men somnade om tack och lov.
Sedan gick vi upp 7 och det bar av till dagis efter alla morgonbestyr var klara. Andra dagen i rad jag lämnar i tid! Känner jag nu börjar hitta en rutin för mig på morgonen.
Sedan gick jag och Esbjörn till öppnis, har inte varit där sen det var höstlov så ca 4 veckor. Inte mycket folk, men var skönt. Hann man vara lite social. Esbjörn var vaken från 7 tills det var dags gå hämta Svea då äntligen kom han till ro, helt slut var han.

Annars idag gick vi ut på promenad efter Svea sovit middag, men hon max vara ut 30min sen fryser hon och blir gnällig trots vi klär på henne rejält. Men var ganska blåsigt. Mötte Liz & Viktor på vägen hem och hon sträckte ut händerna mot Viktor och visade han skulle bära henne. Aaww det är så gulligt hon är bekväm med honom med. Annars är det mest med tjejer fortfarande som går bäst, killar är sådär.

Har rakat huvudet på Pontus idag, så nu ser han ut som han brukade. Det växer hej vilt mellan gångerna men han ska på julbord imorrn med jobbet så han får väl se lite ordentlig ut.
Båda barnen har badat, Svea är så söt när hon ska hjälpa till och skölja lillebror. Slutar med han får massor med vatten över ansiktet^^ Men han älskar att bada så det går superbra ha båda i samtidigt.

Nya telefonen har kommit :)
Ska bara ha lite ork lära mig den, tycker dagarna går i ett man hinner knappt med. Men har lagt in alla kontakter så nu kan jag i af ringa och sms folk!

Svea har fått en julkalender från farmor och vi hjälps åt öppna luckorna. Hon förstår inte innebörden men tycker det är skoj pilla på den öppna luckan.