JIPPIE

2010-02-28, 14:40:01 / Kategori: Allmänt
JIPPIE

Nu rullade sambon av motorvägen så inom 5 minuter står han här på gården!!!
Han har med shoppat massor sa han :)

Hoppas Svea blir glad av att se mig.

Linslus

2010-02-28, 13:28:44 / Kategori: Allmänt
Här kommer bilder från vårt vardagsrum. Får ni lite humm om hur det ser ut även om man ser mest Svea^^ Hon är sådan linslus bara älskar göra miner när kameran åker fram :D
Som ni även ser tar hon hjälp av soffan och bordet för att gå runt, hon börjar bli riktigt duktig och stadig!








West Coast

2010-02-28, 12:37:22 / Kategori: Allmänt
Kan man vara bakis fast man inte druckit alkohol????
Jag känner mig bakis idag. Superseg, huvudvärk och allmänt slö.

Koffe och Dior kom och hämtade mig igår lite efter 16.30 for vi till Holm. Stannade bara vid Preem fick jag handlat en sallad, jag behöver ju äta lite mera än dom andra.
Milli kom runt 19 tror jag från jobbet sen började deras festande :) Brorsan var lite slö han hade festat på fredagen så han såg mera "grön" ut i ansiktet. *haha*
Jag hade med mig kladdkakan från i torsdes så bra nu försvann den med.
Tog med mig kameran för att få lite roliga bilder, men ja efter knappt 10 foton dog kameran med meddelandet "batteriet slut". Suck. Bara jag som inte har koll på hur laddade dom va :/

Fick skjuts till festen så var där precis innan dom öppnade på West Coast Car Club.
Men efter ett tag trillade folket in. Väldigt skön stämning alla pratar med alla trots man inte känner varann. Sen att man är syster till Bentz gör väl saken lättare kan jag tro, alla känner ju honom.
Men Snäckan var där så en jag kände sen innan och sen kom även Hanna aka Jasas som hon kallas. Vi följer ju varandras bloggar (Jasas.se) och snackar ibland på facebook och har jobbat ihop på Mc Donald´s för evigheter sen men inte träffats på år och dag. Så nu var det skitskoj att ses irl.

Men vid 00.30 tog jag taxi hem. Kände mig skittrött och hade ont i rygg och mage. Inga bekväma ställen att sitta på med ryggstöd... sen ljudnivån var på mer än max. Så öronproppar behöver man när man är nykter, märker aldrig av den annars men jag brukar ju vara onykter så beror väl på det.
Syrran och Milli blev bra i gasen *haha* roligt få se det annars är ju jag värst som sagt så nu kan jag sitta vid sidan av garva åt andra.
Men dom hann lugna ner sig innan jag åkte så tror nog lillsyrran kom hem säkert.

Väl hemma skulle katten ut, så innan jag kom isäng var hon nog 02, sen vaknade jag av att han ville in :/ så idag är jag seeeeg.
Men precis käkat frukost och ska ta en dusch.


Ni kan kika på:
http://wccc.nu/Startsida/Start.html om ni undrar vad det var är för nån klubb. Kommer även festbilder från igår.



Ferdinand                    Fia                              Kvitto


Dior                            Milli                             Bentz


Bentz stylad


Shopping med Liz.

2010-02-28, 12:21:10 / Kategori: Allmänt
Jag och Liz for in till stan innan 11 så Viktor körde oss eftersom han ändå skulle jobba :) skönt slippa ta bussen. Började med Gina Tricot så jag fick bytt linnet från L till M. Men hittade ändå leggings till mig och 3 t-shirts. Fast när jag väl skulle betala, betalade Liz t-shirtarna så fick dom av henne i födelsedagspresent. Tack :D
Så nu har jag lite kläder som passar och sitter snyggt trots man har mage.

Shoppade lite bodys till Svea på Lindex så nu har vi några fler kläder i stl 74, slipper det bli sån panik med tvätten som sist.
Passade även på handla body butter på Body Shop, tyckte den funkade bra förhindra bristningar sist. Visst den kostar 165:- för en burk men det får det vara värt.

Sedan fikade vi på det nya stället, Sandy´s. Där gör dom mackor, sallader medans man väntar. Så superfräscht och jättegott! Tog en mixsallad får man välja ingredienser själv, sånt tycker jag är bra. Enda negativa var att dom hade konserverade champinjoner, jag tycker man ska ha färska.
Så dit kommer jag gå fler gånger absolut.

Vid 14 tiden var det dags åka hem, shiit vad folk som skulle på samma buss. Systemet funkade inte så efter mycket om och men fick vi bara gå på och slippa betala. Sen att det samtidigt skulle på 3 (!) barnvagnar när det bara får vara 2 och en som satt ner där dom ska vara vägrade flytta på sig..... ja kaos.
Såna tillfällen inser jag fan vad skönt med bil. Det finns en anledning jag inte åker buss. T o m Liz sa "jag ska nog ta körkort innan jag får barn". Och jag nickade bara.

Helt enkelt en toppendag på stan. Utan barnvagn.

Huvudvärk

2010-02-27, 10:11:42 / Kategori: Allmänt
Blev varken diskat eller packat upp mina kläder för lite efter 13 kom huvudvärken och den vägrade släppa trots mat, powernap på soffan och alvedon. :(
Ska fråga på Mvc (=mödravården) på tisdag om vi kan kolla järnvärdet kan ju vara det som börjar spöka nu. Så hjälpte sambon ut i bilen, fick skjuts ner till apoteket så jag kunde handla alvedon och näsdroppar sen for dom till Häljarp.

Jag beställde käk från Sperlings pizzeria och kollade Let´s Dance, chattade även med Anna på facebook. Men vid 22.30 gav jag upp och la mig med ytterliggare 2 alvedon.

Idag vaknade man 9 utvilad :D
Ingen huvudvärk bara enorm hungerkänsla så nu äter jag lite frukost.
Hunnit prata lite med sambon dom var på väg mot Ikea, Helsingborg han ska handla några grejor till vårt vardagsrum som vi kommit överens om. Påminnde bara om soptunna vi har ingen nu under vasken vilket är irriterande. Får ju unna oss nu när vi fick bra med lön!
Bara bokhylla som står på tur, vi hittade 2 olika i Malmö nu ska vi bara enas om vilken. Så få se efter Mars lönen om vi bestämt oss då. Båda är fina bara den ena jag fastnade lite mera för men den var dyrast såklart och med ganska mycket marginal.... så vi få se.

Jag ska strax ringa Liz, se när vi ska åka in mot stan. Hon är ledig (!) en lördag, inte ofta och Viktor jobbar dag så därför ska bara hon och jag umgås. Inte för jag har nåt emot Viktor men ibland vill man bara umgås vi tjejer och snacka massa utan ha en karl som suckar eller inte hänger med i samtalet.

Sen runt 19 ska jag vara hos brorsan i Holm, lite förfest där sen blir det fest på bilklubben!
Så nu håller jag tummarna mitt huvud inte blir som igår och vädret fortsätter som det är nu, dvs inget regn.

Fix och städdag

2010-02-26, 11:30:41 / Kategori: Allmänt
Jag somnade som en stock igår, kan inte ens minnas jag hört mannens klocka eller att han gått upp. Då sover man nog gött.
Svea väckte mig vid 8, hade kunnat sova längre kändes det som, men väl uppe blir man pigg.

Har packat väskan och skrivit en måltidslista så han har lite humm om när hon äter gröt och sånt. Sen skiljer det sig på klockslaget beroende på när man går upp ju och vad man gör.
Vi har ju bra rutiner här hemma så jag vet när hon ska äta, men kan ju inte han göra för han jobbar ju om dagarna och brukar invänta hennes "jag är hungrig skrik" eller "jag är supertrött skrik".

Insåg igår att Svea knappt har några kläder, undrade vart alla hade tagit vägen... insåg jag har 2 tvättkorgar båda halvfulla så där fick jag svaret. Sist jag tvättade körde jag bara "magsjuke" kläderna eftersom det var viktigast just då. Så idag fick jag panikboka 12-17 annars har vi inga kläder alls efter helgen till henne.

Sen har jag hunnit med städa toan, bara diska och packa upp mina kläder sen ska jag ha HELG :)
Och då ska inga hemmasysslor göras, det kan jag lova er.
Betalde räkningar med idag. Vi blev glatt överraskade igår då sambon fick lön, vi trodde han inte skulle få förrns i Mars.
Men dom kör med månadslön och sen månaden efter kommer ob och ev karen/sjukdagar. Så nästa månad har vi 1 vecka mindre pga magsjukan men bra då kan man planera redan nu inför det.
Så jag kan shoppa imorrn med Liz med gott samvete om jag hittar nåt :D

Glad tös

2010-02-25, 21:46:06 / Kategori: Allmänt
Herregud bakade ju dubbel sats av kladdkaka så kan jag äta av hela helgen :P Men god blev den!
Svea var på strålande humör (är nog för hon lekt av sig idag) och lät Dior hålla henne, byta blöja, gosa. Shit har ju ingen mer än jag gjort på säkert 2 veckor så var roligt hon gillade moster än och inte var "rädd" för henne.
Fick ett gult linne och svarta leggings från Gina Tricot! Skitsnyggt men ska byta storlek på linnet på lördag det var lite för stort. Men inte lätt köpa kläder till andra.
Hon provade ju på sig men jag har större byst + mage så inte lätt då.

Apropå mage det ska komma nån magbild snart men vill jämföra lite med då jag väntade Svea så ska bara föra över från en hårddisk och till min lap top. Men jag börjar bli ganska så stor, eller så är det bara jag som är kritisk mot min egen spegelbild.

Dior åkte lite efter 21 och DÅ fick jag Svea i säng. Inte vill man somna trots man är så trött så man knappt orkar vara med, men har man besök så ska man vara vaken. Men ska inte klaga kanske vi sover längre imorrn^^ Jag är hellre uppe längre med henne och kan umgås med vänner/familj än passa massa läggtider.

Nu hör jag låset vridas om :D det betyder min sambo är hemma!!!
Wiho.
Dock fick han bara 10min med sin dotter idag... jaja.
Men nu ska jag gosa lite med honom.

Öppnis och pappasjuk

2010-02-25, 15:23:23 / Kategori: Allmänt
Svea var glad idag få komma iväg till öppnis tror jag, för hon lekte och satt inte klistrad på mig som hon gjort här hemma. Bara att sista 30min var kämpiga hon var så trött så trött, men inte konstigt när vi varit isolerade i nästan 2 veckor från andra barn.
Så på hemvägen somnade hon sittandes i vagnen men gick lätt bara ta av overall och lägga henne i sängen. 1 timme sov hon som en stock. Jag hann både diska undan berget, så nu är all disk från flytten diskad (vi har bara tagit det som sett dammigast ut) och käka lunch. Smidigt när man har mat färdigt bara att värma i micron.

Sambon kom hem och vände, han hjälper en kompis flytta från Halmstad till Lund idag. Så få se när vi ses idag. Mest synd är det om Svea. Jag nattade henne igår så han fick knappt 30min med henne. Idag kanske han inte ser henne alls.
Och hon bara grät och grät när han gick, hon saknar honom :( Stackars liten.
Men hon får heeela helgen med sin pappa då dom åker ner till Skåne fre-sön för att umgås med farbror Linus och jag ska vara ensam.
Ska bli skönt bara vara, äta, sova när jag vill^^ och gå på fest på lördag!

Idag kommer Dior-syrran på fika, hon tyckte synd om mig för jag skulle vara ensam på min födelsedag. Aaww hon är för söt hon. Så ska baka kladdkaka strax.
Så nu är man hela 28 år. Men känner mig inte direkt så gammal.

Äntligen över

2010-02-24, 21:40:35 / Kategori: Allmänt
NU
nu äntligen är vi av med den gamla lägenheten. Den nya hyresgästen godkände städningen och tog 1 uppsättning nycklar vid 20 tiden!
Fy fan vad gött slippa tänka på den nåt mera.
Bara sambon som ska lämna in resterande nycklar till Hfab senast måndag, men är ju lungt.

Jag försökte hjälpa till men Svea uppskattade inte leka själv på golvet så har väl burit mer på henne än städat. Känns i rygg och mage nu.
Men imorrn ska vi till öppnis på förmiddagen så hon kan leka av sig och förhoppningsvis bli en gladare flicka.

Vi fick 2 kökshanddukar jättesnygga av farmor & farfar. Och så fick jag en eltandborste i förskott eftersom det är imorrn jag blir gammal. Har länge funderat på en men alltid varit för snål för att köpa. Så nu kanske mina tänder blir finare :)
Tack så mycket!

Svea somnade som en stock vid 20.30 och snart är det dags för oss med.
Är totalt slut i kropp och knopp.



Matallergi ?

2010-02-24, 13:25:30 / Kategori: Allmänt
Idag är knappt hälften av prickarna kvar så farmor gav mig en hint om att det kanske var nån matallergi. Enda nya hon fått är blåbärspureen ihelgen eftersom det ska vara bra för magen. Så är väl mest troligt den då.
Så skippar vi ge blåbär för usch som hon såg ut.

Annars idag har bovärden varit här fixat eluttaget i hallen för det vita skyddet som ska sitta runt var helt trasigt. Inte lämpligt med krypande dotter. Sen fixade han så vi kan öppna sovrumsfönstret och köksfönstret. Har inte kunnat det då dom målat listerna och fönstrena stängst för tidigt så dom "målats" fast.
Sådär då ska alla fel vara fixade som vi hittat.

Farmor & farfar är på väg upp, sen blir det städning på hög nivå.
Skönt vi slipper den gamla lyan snart.

Skånehelgen i bilder

2010-02-23, 22:56:51 / Kategori: Allmänt
Här klättrar vi på Eton :) han är sååå mjuk och gosig.
Dock var han mindre road men fann sig snällt ligga kvar :P




Fina saker jag fick av farmor & farfar. Men "lära gå vagnen" är kvar i Skåne.



Deras vardagsrumsbord är roligt leka under och hålla sig i. Perfekt höjd.



Mys med farfar när jag väl kommit över min rädsla för honom.


Otur eller vad?!?!

2010-02-23, 21:55:34 / Kategori: Allmänt
Hann diska undan hälften av vad som stod på diskbänken, mer fick inte plats i diskstället. Skrev ihop en inköpslista till sambon så när dom lämnat av släpet for han till Citygross. Så nu har vi mat :D
Känns skönt!

Den gamla lägenheten är nu tom, och imorrn kör vi igång med städningen.
Blev även av med det som skulle kastas som stod i denna vi bor i nu :) Massa plats blev det. Nu börjar det likna nånting här hemma.

Vid 18 tiden kom han med skåpsluckorna och monterade dit dom med :) Shit vad snyggt köket blev och så ljust!!! Riktigt nöjda är vi.
Så fick vänta med matlagningen tills han var klar så blev en sen middag idag med. Stackars sambon först jobba 06-14, sen fullt ös fram till 18 med bara en hamburgare i magen.

Och nu till det "roliga".
Trodde ni att vi var klara med alla sjukdomar?????
NEJ
Suck

Eller jag vet inte exakt OM det är nåt nytt men tror nästan det.
Upptäckte efter hennes första sovpass hon hade röda prickar på magen och rygg, tänkte det va värmeplitor så tog av henne så hon kunde svalkas. Sen var ju Liz & Viktor här så tänkte inte mer på det.
Efter hennes em sovpass på 2 (!) timmar var hon helt dyngsur av svett och jättemånga röda prickar. Gjorde likadant igen men nej nu ikväll såg jag det är på rygg, mage, nacke ner på benen, lite på öronen
Vattkoppor??

Men sjukvårdsupplysningen tyckte jag skulle avvakta tills imorrn se om det blir fler eller inte. Man brukar få feber vilket hon inte har.
Vätska kommer visst om nån/några dar.
Så få se imorrn vad det kan vara.

Men inkubationstiden är 14-16 dar enligt sjukvårdsupplysningen så det har passerat sen det gick på öppnis, så om det är vattkoppor vart och när har vi fått det?? Har ju knappt träffat nån tycker jag pga sjukdom.

Köket klart & besök

2010-02-23, 13:39:22 / Kategori: Allmänt
Så idag har jag hunnit med massor eftersom vi gick upp 07.30 och Svea var helt nöjd med att leka i köket själv medans jag packade upp. Så nu är alla skafferi grejor på plats och kastruller och sånt med. Sen om det blir exakt som det står nu vet jag inte men det får vara så till en början.
Enda jobbiga är vi har inga lådor i köket så alla bestick, köksredskap ligger på diskbänken, men dom ska komma ikväll efter 17. Lådor och köksluckor, garderobsdörrar har varit på målning därför dom inte finns just nu.

En del saker ska diskas, men ska ta itu med det lite senare idag. Har haft Liz & Viktor över på en kopp kaffe! Jättetrevligt med besök efter all isolering.
Funderade på öppnis men känner att nej vi måste få packat upp först så får bli nästa vecka istället.

Svea äter numera sin "normal" portion gröt dvs det som står på förpackninen x 2 :D Så skönt hon äter igen som hon ska och hon blir mätt längre. Dock är det risgröt från 5 mån men skulle vi ta för den var mild mot magen. Hade tänkt börja med 8 mån gröten men får bli när denna förpackning är slut.
Testade även lägga henne vaken (som vi körde med innan all sjukdom & tänder) och jodå inom 3 min sov hon :D :D Så alla rutiner finns kvar och det känns superbra.

Bara denna rädsla för "främlingar" som är lite jobbig, speciellt då Liz & Viktor ska vara barnvakt nästa vecka men dom vet om det så blir det skrik under 1 timme står dom nog ut. Ultraljudet tänker jag inte missa för allt i världen.
Men går nog över ska ju vara en fas runt 8-9 mån enligt bvc så bara att acceptera.

Laga mat i röran

2010-02-22, 22:31:16 / Kategori: Allmänt
Shit är helt slut, är så mina ögon knappt orkar vara öppna.

Blev lite sen middag idag, men blir så i flyttröran innan man hittar sina grytor och krydor mm. Man ränner runt som en yr höna i alla rum innan man hittar nåt.
Gjorde i af hel kyckling i lergryta med ris och sås. Blev gott men lite till tyckte sambon kycklingen kunde varit inne.

Nu är allt vi ska ha här i denna lägenheten, så resten ska slängas på tippen imorrn och grannarnas vänner ska ha vissa saker. Alltid kul man kan hjälpa andra familjer speciellt då dom fått asyl men inte äger nåt. Kan dom få det vi inte vill ha/behöver.
Sedan är det storstädning på onsdag som gäller.

Imorrn ska jag ta tag i att packa upp allt som har med köket att göra så man slipper denna kaos varje gång det vankas mat. Hoppas bara Svea kan sitta lite själv, denna helgen har hon mer eller mindre bott i ens famn. Men nu är vi på hemmaplan kanske det går bättre vara själv men ändå i samma rum som jag.

Nej nu är det sängen som ropar.
Natti.

Hemfärd idag

2010-02-22, 12:05:16 / Kategori: Allmänt
Så skönt det blev för mig när vi hittade felet till min katastrofala nästäppa och nysningar. En jävla hyacint fullt utslagen så den stängde vi in och 2 timmar senare släppte det.
Och idag mår jag hur bra som helst. Så nu vet farmor detta inga hyacinter mera. När jag va mindre tålde jag dom inte alls, men sen har jag nästan glömt bort det för jag köper inga själv, ens vänner har inga så man utsätts inte för det. Men nej jag tål dom fortfarande inte.

Farfar började på magsjukan igårkväll, stackarn. Känns lite som vi kom med pesten :(
Men imorse var både farmor & farfar på benen så deras gick över fort tack och lov.

Svea åt för första gången på 1 vecka upp hela sin grötportion, så nu ska väl magen rätta till sig helt. Skönt med en glupsk tjej, jag känner inte riktigt igen henne när hon vägrar mat.
Och hon somnade 10.30 och sover ännu ! har hon inte heller gjort på flera dar. Så nu tar hon väl igen allt från magsjuka och tanden.

Det blir jag och farfar som åker upp (Svea också såklart) till Halmstad idag, farmor har en del att stå i här hemma. Ska bli skönt träffa mina missar, sova i sin egna säng och bara vara.
Borta bra hemma bäst så är det ju.

Hade gått bra för sambon köra imorse så han var i tid till jobbet och det var fint på vägarna. Puh, skönt det. Man är ändå lite nervös han ska somna när man börjar köra 04.30 på morgonen.... är ju liiiite tidigt om man säger så.

Inomhusdag

2010-02-21, 15:31:22 / Kategori: Allmänt
Svea fick lite alvedon igår kväll så hon har sovit gott hela natten, och idag kan man se tanden precis under tandköttet. Så blir väl 1-2 dar till innan den är framme. Så kommer hon snart ha 3 tänder där nere men ingen där uppe.

Tyvärr har farmor blivit magsjuk, men kommer nog inte från oss då Svea inte kräkt sen i tisdes. Hon jobbar ju som lärare med så kanske kommer från skolan?! Oavsett så inget roligt.
Jag har blivit megaförkyld igen, min kropp lurade nog mig att allt var borta så idag snorar man värre än värst. Sambon, Svea och farfar är och hälsar på hos gammelfarmor. Vill och fick inte följa med då förkylningar tar hårt på henne hon är ändå 87 så nu sitter jag ensam i stora huset. För Eton ligger bara vid dörren och längtar efter husse och farmor sover.

Verkar visst ha kommit massor med snö i Halmstad, så sambon får ställa klockan på 04 för han börjar jobba 06 imorrn men ska köra härifrån Skåne. Vi har ju kallt och blåsigt men inte så mycket snö har kommit.
Vi andra åker upp senare under måndagen så nu ska vi bara hålla tummarna ingen mer blir sjuk.


Ikea besök

2010-02-20, 22:29:36 / Kategori: Allmänt
Natten var helt ok, lite småkink och gnäll från och till i sömnen från Svea men aldrig så hon vaknade och vi behövde gå upp.
Och imorse åt hon en full portion ersättning dvs 200ml som hon brukar, så känns som vi är tillbaka med maten. Testade även lite gröt med blåbärspure innan vi skulle iväg så kanske magen blir bättre.

For till Ikea idag allihopa, nere i Malmö det nybyggda. Shit vad stort det var, man var helt snurrig och folk överallt. Dock fick vi börja med mat, blöjbyte och bära lite på henne för tror hon kanske blev stressad av allt folk och även hon inte hann sova så mycket i bilen.
Så nu har vi kollat ut soffa, bokhylla skrivit upp pris och mått så nu ska vi mäta hemma, fundera vad vi ska ha och börja spara ihop pengar. Sen det viktigaste köper man ju först.
Blev lite handlat till Sveas rum så vi kan börja inreda det.
Wii, ska bli så roligt.

Hon var superduktig trots gnäll och energiskt tuggande på napp, halsband mm vad vi nu hade att ge henne så det är definitivt ett tand på väg. Kom dit vid 13 tiden var på väg hem vid 17 så ska absolut inte klaga.
Själv var jag död, utmattad av hunger och allmänt trött på folk som trängs, knuffas. Så väl hemma fick Svea mat sedan var vårt klart, fläskfile med klyftpotatis och grönpepparsås bjöds det på. MUMS.

Idag var hon jätteduktig hon åt sin sista måltid precis innan 20 och somnade under Melodifestivalen, så får hoppas vi får en bra natt.
Känns jättebra vi börjar hitta tillbaka till lite rutiner, man blir bortskämd när man har en "skalman" dotter så denna veckan har kännts upp och nervänd med allt.

Mammig

2010-02-19, 22:37:58 / Kategori: Allmänt
Så nu blir det en sen uppdatering här, men har haft fullt upp hela dagen med Svea.
Hon är supermammig och vägrar vara hos någon annan, eller jo det går med gallskrik konstant. Men tror hon hamnat i lite "rädd för främlingar" period för farfar har hon inte sett sen ibörjan va Januari och hon vågade knappt titta på honom utan att gala lite. Men efter 6 ! timmar så släppte det då myste dom :D :D
Sen tror jag nog det är en tand på g igen för hon tuggar på allt och inget och hade en "lagom" skrikperiod på nån timme i full panik.
Men nu har hon lekt, busat, jagat vovven i nåra timmar så hon borde vara trött. Ska strax ge henne mat och sen försöka natta henne.
Snön vräker ner så få se hur landskapet ser ut imorrn..... suck. Denna snö, fin att se på men nu vill jag ha VÅR.

Katterna är väl inte superglada såg jag på Facebook, fräser rent allmänt på Grön & Carina men hoppas det släpper till imorrn. Ozzy borde slappna av han brukar ju träffa dom och följa med hem när jag går dit.
Men hoppas som sagt när vi kommer hem på måndag att dom blir glada och slipper bo nån annanstans på länge. Även jag vill bo i MITT hem, komma iordning, packa upp osv.

Fyller år med snart (usch 30 närmar sig med stormsteg) men förra året firade vi inte den, så iår lär det väl inte heller bli av pga vi måste bli klara med andra lyan först och ja baka bjuda hem folk till den nya går inte som det ser ut just nu. Jaja äldre blir man i af.

Ha nu en bra helg i allt snöoväder runtom i Sverige.

Change of plans

2010-02-18, 16:32:59 / Kategori: Allmänt
Jaha nya planer.
Det luktar ju fortfarande rök som sagt i nya lägenheten så nu ska dom spruta ozon här imorrn. Och INGA LEVANDE ting får bo här förrns på måndag.

Så katterna får bo hos Carina & Grön (Tack tack för hjälpen) och vi åker ner till Skåne och bor där.
Alternativet vara att flytta tillbaka vissa grejor och bo i gamla men nej jag vägrar.
Där är bara skräp och mega dammigt nu, tanken var ju att tömma och städa ur den men det får vänta tills nästa vecka.
Känns lite si och sådär, men vi vill ju inte ha röklukt heller. Så nu hoppas vi detta försvinner så vi kan bo här.

Så nu har jag packat ner kläder för helgen. Tar det sista imorrn.
Dom kommer ju redan på morgonen så vi får snällt pallara oss upp tidigt.
Alla lådor är stängda, kläderna nerpackade (igen) så hoppas vi inget tar doft av ozonet. Lite lagom rörigt, men ska väl aldrig vara lätt att flytta?

En hel natt

2010-02-18, 10:09:06 / Kategori: Allmänt
Oj har ju glömt skriva. Nu har 20 dar gått och inga tecken på vattkoppor så vi duckade den sjukdomen denna gången. Så slipper man tänka på det.

Inatt sov Svea HELA natten! Woho.
Hon somnade lite efter 21 och vi gick upp 06.30. Kändes skönt. Tror det är på rätt väg nu med sömn och mat för hennes del. Hon äter 60-90ml/mål nu vill inte ge mera men mätt blir hon därav sömnen.
Och nu är hon vaken efter 45min powernap, blir en del såna under dagen men det är inte så konstigt.

Usch fasar lite för Bvc besöket 1/3 undra hur mycket hon gått ner, innan gav vi 200ml/mål nu är det ju pyttelite. Men dom vet ju varför i såna fall.
Får köra på i hennes takt och hoppas på det bästa.

Bild 2

2010-02-17, 21:51:25 / Kategori: Allmänt
"Lille" Ozzy njuter i sin trädgård. Han kommer vara kung i sommar!




Bild

2010-02-17, 21:09:11 / Kategori: Allmänt
Svea hjälper oss att packa upp :)


Nya tag

2010-02-17, 17:12:04 / Kategori: Allmänt
Idag har vi hunnit packa upp några lådor till, skönt när man ser högen minska. Dock växer sopberget eftersom mycket som är mitt ska kastas. Tänker inte spara på allt i evigheter inget man använder ändå.
Mina böcker får ännu ligger nerpackade tills vi köpt en bokhylla.

Jag känner mig som en människa igen, jag har fått sova hela natten då sambon tog nattpasset. Så han är väl segare idag eftersom hon vaknde igen runt 04, sen 07. Men jag gick upp med henne lite efter 08.30.
Svea är väl bättre på ett sätt har massor med energi men hon är så hungrig stackarn hela tiden. Tycker synd om henne, men får/kan ju inte ge henne för mycket mat då kommer det upp igen... har redan råkat ut för det.

Även fått handlat lite så nu finns det mera mat hemma att välja på :) Och blöjor! Såg det började sina, inget skoj sitta i panik utan.

Annars har vi ringt Hfab idag för 2 rum luktar fortfarande för mycket rök enlit oss. Det är vårt sovrum och köket speciellt när man sätter på fläkten, så få väl se när dom kommer hit och vad som kan göras åt det.
Jag känner inget nu men har inte varit utanför dörren på 1 dygn så är väl därför, men sambon kände det direkt efter han handlat.

Tänkte även rekommendera en blogg jag tror kan bli väääldigt rolig :D
Är sambons bästa kompis som startat en matblogg, haha, han är inte bäst på matlagning om vi säger så^^ och rådfrågade t o m min sambo om råd. Öh inte för han brukar laga mat så det är definitivt rolig läsning.


http://thomasmatblogg.wordpress.com/



Bättre

2010-02-16, 22:01:29 / Kategori: Allmänt
Woho idag har jag ätit :) Tänk vad kroppen blir glad av lite mat!
Sambon är med bättre men han ligger nåra timmar efter mig så imorrn är han nog helt kry.
Svea har t o m lekt idag, skrattat och hållt ordentliga mattider så det känns bra. Dock är hon fortfarande sjukt trött, men förstår man ju den lilla kroppen tar säkert mer stryk än våra. Och jag vet hur trött jag kännt mig idag.

Lyckades ta mig till gamla lägenheten för att hämta tvättmedel + sköljmedel så nu är all äckeltvätt ren igen!!! Höll på att avlida av att se den på vår toa.
Imorrn ska vi handla hem lite till kylen :) magen är fortfarande känslig så blir mycket nyponsoppa ett par dar nu.

Ozzy har fått testa gå ut idag via altandörren, första gången var han väldigt tveksam men sen så började han utforska trädgården. Men förstår honom vi har minst 3 dm snö så inte så skoj trampa runt där och sjunka ner till midjan när man är katt^^
Så han verkar ha annamat man sätter sig vid dörren och jamar, precis som vi ville. Men visst han försöker vid ytterdörren men då kallar vi bara på honom. Detta blir nog bra.

Sjukstuga

2010-02-15, 13:10:13 / Kategori: Allmänt
Jaha, vad trodde ni hände igår kväll/natt?
Jo både jag och sambon blev magsjuka..... så nu är vi värsta sjukstugan.
Dock är väl jag friskast redan, men tror inte min kropp pallar mera sjukdom har ju faktiskt en bebis i magen att ta hand om. Den klarar ju sig men jag ser numera ut som ett spöke.
Har säkert gått ner mera nu. Känns sådär vara såhär sjuk och vara gravid.

Svea är piggare och bättre idag. Men jag räknar inte henne frisk förrns hon bajsar normalt. Så tills dess är vi isolerade.

Hur ska det gå med städ av gamla lägenheten? Vi vet inte, just nu klarar knappt sambon av att stå upp på sina ben så vi tar en dag i taget.
Vi har till den 28 på oss så tills dess ska vi väl vara friska och krya.

Valentine

2010-02-14, 15:45:38 / Kategori: Allmänt
Svea sov ganska så bra, var uppe med henne 01, 06 och sen 09. Var väl bara jag som sov oroligt kunde inte slappna av alls, var orolig för om man vaknar om hon spydde osv osv. Men sambon och katten snarkade ikapp så dom hade inga problem med att sova.
Så man är ganska så sleten idag.

Svea är bättre. Handlade morotspure som sjukvårdsupplysningen tipsade om det stoppar visst. Så kört med det och ersättning och aptit det har hon bara man vågar inte ge för mycket åt gången.
Men jag hoppas det är över tills imorrn för det är inen rolig sjukdom.

Nu börjar hemmet se ut som ett hem med :) Har hunnit med massor tycker jag. Så nu ska bara alla kläder, lakan packas upp.
Allt i köket ska diskas mycket av det jag haft sen innan har ju legat nerpackat i 1,5 år så det är i stort behov av rengöring. Och mycket ska kastas.
Men detta kommer bli skitbra, känns så.

Dock blir ju inte alla hjärtans dag så uppmärksammat för sambon skulle handlat igår trodde han att han skulle hinna med^^  en annan handlade ju för 2 veckor sen.
Men är väl bara vi tjejer som tänker lite mera långsiktigt. Så han har fått nåt i af av mig. Men förra året glömde han årsdagen så jag är inte förvånad.

Hoppas Ni har en bra Valentines Day.

Flytt + magsjuka

2010-02-13, 22:08:26 / Kategori: Allmänt
Sådär.
Sitter man på golvet i nya lägenheten för routern funkar inte och sladden är kort men klart man vill surfa i af^^

Vet inte hur jag ska börja skriva om dagen.
KAOS typ.
Dagen började med en Svea som kräkte ner sig själv, mig, soffan..... inget fick hon behålla under förmiddagen. Kändes sådär. Hade bestämt med grannen jag och tösen skulle vara där så killarna kunde lassa i lugn och ro. Så gick över trodde kräket berodde på stress för hon har ju varit väldigt lessen nu under packningen.
Men nejdå där inne samma sak men i lite mindre variant.
Och ja som ni kanske anar var ALLA våra kläder nerpackade och bortforslade så där satt jag.....

Vid 15 tiden kunde jag traska bort med vagnen och duschsaker till nya, för var bara småsaker kvar som killarna hade. Väl där skiter hon ner sig totalt.
Så bara kasta mig in i rummet med lådor rota fram kläder till henne, handdukar ja allt. Och hon bara grät och grät.
Så när hon var nyduschad och påklädd ringde jag 1177- sjukvårdsupplysningen och dom sa hon var magsjuk. Yeay- not.
Så nu under kvällen har jag gett henne småsmå doser ersättning och allt har hon fått behålla inget mer har kommit upp eller ut. Hoppas det är över.

Sen insåg vi att det började mörkna, inga lampor inget va uppe. Så vi mer eller mindre kastade upp allt och vid 19 tiden kunde jag ÄNTLIGEN avnjuta en dusch.
Shit helt fel dag att vara magsjuk på.

Tack och lov hade ju sambon Grön & Andreas till hjälp, utan dom hade inte flytten blivit av. Så tack så hemskt mycket.
Och tack mina kära (gamla) grannar att jag och Svea ändå fick vara hos er trots hon mådde dåligt.

Dock ser vår gamla ut som fan, men vi ska rensa ut resterna som är där. Mest småsaker och halva köket så tills dess lever vi på utemat.
Sen är det städning, men har 14 dar på oss så nu håller vi tummarna att jag INTE blir magsjuk och Svea är frisk så jag kan hjälpa till.

Bilder.

2010-02-12, 14:42:35 / Kategori: Allmänt
Bjuder på bilder i min paus....
Hade glömt hur jobbigt och dammigt det var att packa, våran garderob var inte att leka med.

Nu försöker sambon samordna lite folk tills imorrn, eller karlar rättare sagt så man slipper bära nåt alltför tungt^^


Z har väl vant sig lite vid tratten för hon kan gosa men totalvägrar nya fodret. Så nu mitt i allt detta kaos låter jag det gamla fodret stå framme så hon får i sig nåt. Känns schysstast så.







Nycklar

2010-02-12, 11:25:14 / Kategori: Allmänt
Har hämtat nycklarna till nya lägenheten :D
Men får inte flytta in idag då hantverkarna gör det sista och sen ska en städfirma dit som Hfab fixar, väldigt nice då kommer där va skinande rent!
Så imorrn börjar vi med flyttlasset.

Har packat ner en del nu under förmiddagen, men jag får erkänna det va lättare packa utan barn. Paus för blöjbyte, mat, vägrar sova så somnade på bröstkorgen osv osv.
Nu ska vi ha matpaus för oss sen kör vi igång igen men vi har hela dagen på oss så vi ska nog hinna.

Städandet som sagt tar vi sen, vi har till den 28/2 på oss att bli klara och vi ska inte stressa. Har ju redan betalat dubbel hyra så kan vi "njuta" av att packa ner, flytta, packa upp, städa i lugn och ro.

Så få se när man får internet igen och det uppdateras här.

Ha en bra helg.

Öppnis

2010-02-11, 12:10:37 / Kategori: Allmänt
Fastän Svea somnade vid 23 igår vaknade hon lite efter 08 idag. Jag hade ställt klockan så vi skulle komma iväg till öppnis. Så vid 9 var vi där, och hon var superglad lekte en massa. Åt sin gröt med aptit men sen efter det kom gnället. Var både trött och tror tänderna spökar igen.
En mamma gick hem och hämtade flytande alvedon (inte hunnit köpa det än själv eftersom jag varit dålig) som jag fick så det testade jag direkt.
Tack så himla mycket
:) tror kanske det hjäpte lite svårt veta eftersom hon var supertrött så hon bara slocknade när vi kom hem.

Sambon mötte mig idag eftersom han hade varit ute med soporna och ville veta om vi skulle med till Citygross, men kände att Sveas sömn var viktigare så han är iväg själv. Är snuset som hägrar, bäst han får köpt det annars blir det ingen rolig dag.
Sen kl 14 skulle han visst iväg på ett möte med Lernia (som han hade glömt bort) så efter det ska vi knata bort till nya lägenheten kolla hur långt hantverkarna kommit. Så har vi tur kan vi hämta nyckeln imorrn och flytta ihelgen. Så det håller vi tummarna för.

Tårar

2010-02-10, 22:51:00 / Kategori: Allmänt
Ja gick vi på den innan om att hon ville sova??
Nej det gick inte så först nu slocknade hon på sambons bröstkorg efter mycket tårar. Hon har ju en ny sak att man gör i sängen.
Så bjuder på lite bilder mitt i allt kaos.







Mätt och glad.

2010-02-10, 20:08:10 / Kategori: Allmänt
Puh jag är verkligen proppmätt.
Blev egna köttbullar, sås, potatis med grönsaker :) Så det är så gött äta riktig mat mat och ha matlust igen!
Sambon och Svea busar nu in i det sista, är dax för pjyamas och nattmål. Få se om hon vill somna i tid idag, men det tror jag.
Vi var på öppnis mellan 13-16 och hon var helt slut när vi kom hem, bara slocknade i sin säng. Sov i 1,5h så jo det behövdes idag lek i massor. Dock tuggar hon på allt så tänderna kliar väl satan. Men väldigt glad har hon varit.

Imorrn fm ska vi till öppnis igen så sambon får sova ut och ladda batterierna inför all packning.
Men vi behöver ta tag i detta med packning för måndag är det som gäller *wiho*

Jag har inte tagit en endaste alvedon idag, känns toppen. Nu börjar huvudvärken komma, men är nog för jag inte hunnit dricka lika mycket vatten som jag brukar. Känns som livet har återvänt.

Tänder

2010-02-10, 18:14:30 / Kategori: Allmänt
Ojoj gissa vad jag upptäckt.

Jo nu har Svea 2 tänder där nere.
Inte undra på hon varit så lessen dessa dagar.
Förra veckan hade hon knappt 1, nu är det 2. Snabbt går det.

piss

2010-02-10, 11:12:24 / Kategori: Allmänt
Dagen igår var INGEN bra dag.
Vi var hos Dior i af, skönt med nån som pysslade om en genom ge en lagad mat och försöka leka med Svea och att få tyst på henne. Av dom timmar jag var hos henne skrek hon i 2/3 helt galen, bara jag skulle på toa trodde man hon gick i bitar.
Själv höll mitt huvud på att sprängas, fastän jag tar alvedon hjälper det inte. Det tar bort hängigheten, hostan ger med sig men huvudvärken biter den inte på.
Shit jag pallar inte må så här längre.
Men sambon fattade i af igår att nästa gång jag ber honom vara hemma från jobb pga jag är sjuk kommer han vara det. Tror jag blivit sämre pga jag inte kunnat vila/sova/äta som man ska när man är sjuk. Och jag är inte den som är den jag kan jobba när jag är förkyld men alla har en gräns.......

Och sen hela kvällen fram till 21.30 skrek hon med. Tand? Bara enormt uttråkad av sina föräldrar?
Hon mår nog dåligt av att jag är dålig.

Men somnade 21 igår, vaknade 08.30 idag. Och ingen halsont!
Så en sak borta. Känns lite bättre, men tänker inte ropa hej än. Dock är Svea lika skrikig idag... men nu sover hon middag få se om det är bättre senare.
Funderar på att gå till öppnis, se om det hjälper att Svea får leka av sig. Visst vi har massor med leksaker men är inte samma sak.

Sista dagen idag för sambon, denna veckan i af.
Så imorrn ska jag SOVA.

Upp och stå

2010-02-08, 21:49:09 / Kategori: Allmänt
Har varit en bra dag, hann både äta lunch själv, göra matlåda till sambons resterande dagar och planera vad vi skulle käka ikväll :)
Skönt man fått tillbaka matlusten.

Annars har vi mest lekt och "övat" på att gå.
Svea ställer ju sig upp själv, men har absolut ingen balans men frammåt ska hon. Totalt okontrollerat *haha* men hon tycker det är superskoj så klart man hejjar på henne.
Sen är väl det näst roliga att jaga hankatten. Han lägger sig i hallen kryper hon dit, flyttar han sig kanske 2 m kommer hon efter. Han tyckte nog det va lugnare när hon låg stilla.
Men samtidigt kan han tetas tillbaka genom att han alltid måste passera nära henne men tillräckligt långt bort så hon inte når honom.

Blev jag bestämde nyss att jag ska umgås med Dior imorrn. Hämta henne vid Högskolan så kör vi hem till dom, får jag lagad mat där^^ man säger inte nej till det.
Hon ska inte träna förrns klockan 18 så vi hinner ses massor. Kommer vi ut lite.

Supertrött så nu en dusch sen sova.
Sambon med han är ganska slut efter dagens pass, blev bara 4h sömn för hans del då vi kollade film igår.

Rastlös

2010-02-08, 12:59:17 / Kategori: Allmänt
Svea sov hela natten! Så skönt, kanske tanden tar en liten paus nu.
Dock vaknade jag av mannens alarm :/ väldigt retligt men lyckades somna om.

Stackarna jobbar ju 06-18 idag, imorrn och onsdag. Så blir långa intensiva dar för honom.
Idag är vi bara inne, börjar känna mig bättre men tänker inte överanstränga mig direkt och springa ute.

Är ju öppnis imorrn, vi har inte sett några tecken på koppor än. Men ska ringa höra med Magdalena vad hon tycker. Jag känner Svea måste komma ut leka av sig. Det märks fruktansvärt mycket på henne hon är rastlös av att bara vara hemma.
Och min förkylning är ju bättre så jag ska inte heller smitta ner nån. Så vi håller tummarna vi kan gå iväg imorrn.

Fix och don

2010-02-07, 23:28:09 / Kategori: Allmänt
Efter vår frukost och Svea vaknat så körde vi till Rusta, dom har nu 10 flyttlådor för 150kr! Så nu jäklar har vi rejäla lådor som pallar porslin :)
Sen kikade vi in på Cervera (fick presentkort där i julklapp) och vi har hittat den servisen vi vill ha. Så bara invänta Mars lönen för sambon kan vi köpa den! Så skoj vi båda fastnade för samma servis på direkten.

Tyvärr har jag avbeställt gardinerna, fick brev från Halens där det stod leverans vid slutet av Mars.... nejnej så länge vill vi inte vänta. Kommer säkert köpa dom senare men vi vill ha nåt nu såklart.
Så blir jakt på gardiner veckan som kommer.

Sen som sagt så har kvällen gått åt till ränna till tvättstugan, busa med Svea såklart. Just nu kollas det på SpiderMan 3 sen är det läggdags.
Svea har gråtit lite men hoppas på det bästa att hon får en lugn natt. Dessa tänder altså...... redan trött och vi har knappt fått en på henne. Jaja jag vänjer mig väl.

Söndag

2010-02-07, 12:14:11 / Kategori: Allmänt
Jodå hela natten sov hon, men vaknade med ett gallskrik lite efter 06 imorse... men så fort vi fått henne lugn och ny blöja somnade hon om. Skönt det för jag va astrött. Sen vid 09.30 gick vi upp.
Nu ser man nästan tanden den ligger precis vid gommen :) Så hoppas den kommer upp under dagen så hon kan sova gott.

Blev glad över att bli mött av Z som verkligen visade sig hungrig idag!!! Hon har ju mest legat och tjurat, sovit sen i fredes så klart man varit orolig över det här med mat och vatten.
För man måste nämligen ta av tratten annars får hon inte i sig nåt. Så idag kunde jag sitta i köket med henne (hon sticker så fort hon kan annars) och hon slukade maten! Visst blir lite knepigt jag måste sitta med henne men Svea roade sig i vardagsrummet med sina leksaker.
Och nattetid har vi hört henne på lådan så dit går hon med *puh*.
Så skönt hon "vant" sig och fattat att tratten är jobbig men man kan ändå vara framme och man får mat bara man ber om det :)

Idag annars är det ju tvätt tid 17-22 som gäller. Så blir en lugn dag tills dess för min del, känner mig lite hängig.

Lördag

2010-02-06, 21:19:38 / Kategori: Allmänt
Fick sovmoron idag men gick upp vid halv 11 då Svea skulle sova middag. Lite tidigt men hon vaknade sista gången igår natt runt 00, så fick vara uppe tills hon slutat gråta sen blev det mat och panodil supp. Är tanden som spökar man ser den nästan nu. Men imorse väckte hon oss ändå runt 08.30 pga full bajsblöja så hon hade nog sovit längre om det inte hade varit för den.

Sen vid 14.30 var vi hos Bentz, min bror i Holm. Köpte med oss mat från Max, alltid trevligt få matsällskap. Han var själv hemma då tjejen jobbade :/ lite trist hade varit skoj träffa henne med. Vi kom fram till vi har inte setts sen isomaras då Svea var nyfödd.... ojoj.
Eller jo jag har varit där själv och tatuerat mig men då umgås man ju inte.
Svea ville ju sova då hennes em lur brukar hamna mellan 15-17 nån gång. Men hon sover ju inte borta så hon fick snällt leka där och klappa deras katter (dom har 3st) så sen när vi kom hem bara slocknade hon :)
Så 6.5 timme höll vi henne vaken! Bara bra hon lär sig antingen sover man oavsett var man är eller så får man va vaken.

Annars när vi kom hem har jag diskat ! (woho första gången på länge) och sambon städat kattlådan. Visst trist göra sånt en lördakväll men måste man så måste man.
Nu har vi Melodifestivalen på i bakgrunden, precis lagt Svea få se hur det blir ikväll med sömnen.
Sen får vi se om det blir nån film.

Fika & sen bad och mys.

2010-02-05, 20:00:45 / Kategori: Allmänt
Var iväg köpte tratt och halsband till missen.
Körde till Eurostop fikade där lite vi 3 :) bara skönt komma ut unna sig en kaffe och umgås med sin karl. När han jobbar em skift ses vi ju inte så direkt. Och nästa vecka ses vi inte alls i 3 dar eftersom han ska jobba 12 timmars pass så det blir jobba, äta, sova för hans del.
Sen ska vi packa så det ryker och flytta.

Ikväll blev det vi badade hela familjen minst 45min. Svea är så söt numera hon ska plaska men inte få vatten i ansiktet, vilket inte är en bra kombination. Leka med sina ankor eller en skrubb borste så hon fäktar med den så man får passa sig.
Och så slutar det med massa vatten överallt på golvet^^
Men helt slut blev hon så blev en powernap lite såhär på kvällen. Men kunde vi njuta av räkmackor i lugn och ro. Nu är hon vaken igen och leker. Men hellre hon är vaken nu några timmar extra är ju ändå helg.

Imorrn ska vi ut till Holm träffa brorsan :) evigheter sen vi sågs.

Ha en bra helg.

misse

2010-02-05, 19:51:01 / Kategori: Allmänt
Såhär ser min misse ut nu. Hon är inte alls glad och har gömt sig under soffan.
Minst 14 dar ska den vara på...


Tratt

2010-02-05, 12:02:32 / Kategori: Allmänt
Värken i nacken är mer eller mindre borta! Woho! Dock har jag sovit sådär, avskyr vara så täppt i näsan man inte kan andas. Så sova funkar sådär just nu.

Vetrinären sa att kortison sprutan ska göra så katten slutar slicka sig på såret, men har varit helt verklöst här. Ringde idag så ska vid 13 tiden iväg hämta en tratt så nu ska hon få ha den på sig, så såret får en chans att läka och allergifodret en chans att verka.
Fick veta att dom flesta allergier funkar kortison på, men såklart finns det undantag. Men allergi på katt är visst jättesvårt att få fram mycket lättare på hund.
Och det kan också vara cancer på bukspottskörteln, då får man ta en hudbit och skicka iväg på sånt test, allt sånt görs på djursjukhus och hon sa det kostar en del. När en vetrinär säger "en del" då antar jag det är dyrt... ställde inte frågan hur dyrt.
Men nu kör vi på tratt och tills fodret är slut. Sen får vi se hur hon beter sig när den åker av.

Men jag kan vara så ärlig att säga vi har inte råd att varken skicka iväg hudbit på analys eller göra nåt åt saken om det är cancer. Så då vet vi alla vad det betyder.

Nu sover Svea middag, som alltid :) få se vad vi ska hitta på idag.
Har i af fått bokat tvätt tid, blev söndag 17-22.

Trötter idag

2010-02-04, 21:36:02 / Kategori: Allmänt
Ja en jädra massa rännande har det varit idag. Katterna är tokiga bara går runt och runt som osaliga andar, men beror väl på ingen mat framme. Så vi 17 tiden fick Ozzy sen gick han ut. Och jag kunde ge Z sitt. Hon vill ha lugn och ro, äta ifred så får väl ge henne 3ggr/dag för hon äter inte så mycket åt gången. Räcker att Svea väsnas för mycket blir hon störd...
Allting tar ju sin tid.

Svea har varit lite smågnällig nu ikväll, kanske tanden som spökar. Den har ju ÄNNU INTE visat sig *suck*. Och hon har varit lite som en koala björn. Ska inte sova, men absolut inte leka bara sitta ihop med mig.
Men nu precis innan 21 somnade hon, äntligen tycker jag.
Är supertrött just nu både i huvet, kroppen...
Är väl lite för man inte äter ordentligt men hur och när ska jag ha tid med det? Och lust? Lite avis på sambon som käkar pizza på jobbet gör dom alltid torsdagar på em veckan. Jag har precis som igår gjort varma mackor i ugn, innan dess nyponsoppa med mandelbiskvier.

Låter min mat lockande? Inte direkt men denna mat (varma mackor) har jag en gång i livet levt på i över 2 månader så jag vet det går alltid hem när man är lat, sjuk, trött, osv osv.
Jag vet jag är gravid, måste/borde äta mera och bättre men jag LOVAR jag tar igen det senare. Med Svea levde jag sista 2 månaderna på skräpmat, åt var 3:dje timme.

Lite bättre

2010-02-04, 11:41:18 / Kategori: Allmänt
Har sovit gott inatt trots man haft kisspauser mitt i natten. Idag känner jag bara av förkylningen och nacken lite. Men ska smörja in mig med Aloe vera heat lotion idag med.
Skönt när man slipper halsont, kan man börja äta igen.

Sambon är iväg handlar med Grön, så vi har mat ihelgen.
Svea har precis fått gröt och ligger nu på sin middagslur så förhoppningsvis får vi äta frukost ihop idag.

Gick bra ge dom mat i olika omgångar imorse eftersom hanmissen ville ut direkt. Men han är ju mest matglad så han går runt här nu och letar efter maten. Sitter vid skåpet där torrfodret är och bara glor på en. *haha* Detta kan nog bli några roliga dar innan dom fattar man får bara mat 2ggr/dag.

Lite bättre

2010-02-03, 21:36:42 / Kategori: Allmänt
Börjar kännas lite bättre nu ikväll, halsen gör inte lika ont men Strepsils är superbra.
Värken är kvar men hålls i schack av alvedon. Få se under morgonen imorrn hur man mår. Nu sover Svea och jag ska ta en dusch.
Sambon kom hem runt 19.30 så han hann träffa tösen och natta henne. Superglad blev hon som alltid.

Z har varit ovanligt kelsjuk idag, men det förstår man ju. Dock var hon inte imponerad över den nya maten... jag fick sitta i köket och ge henne några kulor för hon skulle våga smaka. Men det kommer väl om nån dag när hon är hungrig.
Ska bara försöka hitta nåt smart sätt mata dom var för sig. Vi borde kanske skaffa galler man har till hundar så slipper man ha koll på dom genom springa fram och tillbaka.


Smittorisk

2010-02-03, 15:13:30 / Kategori: Allmänt

Fick reda på att vattkoppor smittar tre dar innan det bryter ut, så alla vi träffade på öppnis förra veckan ligger i riskzonen att få vattkoppor om 10-20 dar.





Detta meddelandet fick jag av en kompis jag umgås med på Öppnis. Så än har Svea inga koppor men det är visst väldigt smittsamt så vi får väl se om det dyker upp nån.
Så ni som inte vill ha koppor barn eller vuxna kan tyvärr inte träffa oss nu. Eller ja inte vet jag om hon smittar men kanske onödigt ta den risken.

Allergi + värk

2010-02-03, 14:04:52 / Kategori: Allmänt
Sådär då var det svart på vitt. Z har allergi så hon fick en kortison spruta som ska göra att det inte kliar och hon slickar av sig pälsen. Sen fick vi med allergifoder eller ja vi betalade för det. Så om 5-6 veckor ska man börja se nån skillnad. Ibland får man ta en ny kortison spruta... men nu kör vi på maten och handlar den ien när det tar slut även om det va snuskigt dyrt med 2kg för 285:-
Så besöket gick på 800kr idag. Trodde sambon skulle dö, men han bara protesterade högljutt inför vetrinären hur fan dyrt det va för en stackars katt.
Men hon är min så han har inget att säga till om^^.

Vetrinären tyckte även vi ska utfodra mogon och kväll då vi nämnde hankatten vägde 7kg. En hane ska ligga på 4-5kg... så få väl se om det går. Har tagit bort maten så ikväll ska dom få han har redan varit ute i köket ett par gånger och letat efter föda.
Sen ska vi se hur vi ska göra för nu ska dom ha olika torrfoder, men dom får väl äta var för sig.

Sedan handlade vi kattsand och mat till Ozzy på Willy´s.
Och även massa halstabletter och lite mera alvedon till mig. Igår bara kom nåt över mig. Har megaont i halsen, ingen direkt feber men nåt så fruktansvärt ont i mina leder. Vilket jag brukar ha med feber eller när jag är riktigt dålig.
Undra om det är såhär en reumatiekr har det? Vi har ju det i vår släkt och lillsyrran får det med när hon är sjuk.... Men dom vill knappt ta prover på henne för hon är för ung för att ha det så jag pallar inte just nu gå på massa läkarbesök. Jag får det bara när jag är sjuk så än så länge överlever jag.
Känns som jag är sjuk ofta, men är väl som när jag väntade Svea immunförsvaret har lämnat mig. Allt min kropp gör nu är tar hand om bebis.

Så dirket när vi kom hem har sambon haft Svea, jag sovit. Nu är på jobb till 20 ikväll, dom jobbade över igår till 01 så han får sluta tidigare idag. Hoppas jag ska klara mig själv med henne.
P g a värken kan jag inte lyfta henne så man känner sig lite handikappad.

Sjuk misse??

2010-02-02, 18:32:07 / Kategori: Allmänt
Svea sov i ca 30min då vid 14 tiden, men har hunnit med 60min till efter det mellan 16-17. Konstig rytm idag.
Liz & Viktor kom förbi idag med deras hundbur vi ska låna (till min katt) och så med båda deras hundar.
Den nya var ändå söt fast han är korthårig men jag föredrar långhåriga. Han var van vid barn så Svea var överlycklig hon bara skrattade när hon såg dom och ville klappa, men det gick sådär. Hon är van vid större hundar som inte bryr sig och dessa tål inte lika mycket.

Jag har fått tid till vetrinären imorrn för min honkatt, hon slickar/biter ju av sig pälsen och har påbörjat ett nytt ställe nu sen några veckor tillbaka. Kände att nåt inte stod rätt till och hon ville kolla på det. Har vi otur är det allergi....... men få se vad hon säger imorrn och vad det finns för alternativ.
Z blir ändå 9 iår så massa behandlingar vill jag inte gå igenom, då får hon hellre somna in.

Ncis börjar idag på 3:an kl 20 :) absolut att jag ska kolla på det.


Såhär ser hon ut på ett ställe.

Frukost borta

2010-02-02, 14:08:47 / Kategori: Allmänt
Jodå Svea sov hela natten :D helt underbart.
Skulle varit hos Annelie vid 9, men kom dit lite efter 9.30... snön yr ju omkring idag som jag vet inte vad. Så bad sambon skrapa bilen åt mig (jag får nämligen klättra halvvägs upp på motorhuven för att komma åt) men han erbjöd sig köra mig :)
Gentleman eller bara väldigt rädd om sin bil^^ Både och skulle jag vilja säga.

Fick nybakade scones, mmmmmm, så längesen jag åt det. Svea åt gröt och halvsov lite i min famn och det va skoj träffas på frukost!
Dom skulle vidare till Bvc vid halv 1 så sambon hämtade mig 12.15 så litelite fick han träffa tösen.

Nu sover hon lite mera middag, tror hon sover djupare nu i sin säng.
Jag har precis käkat lunch och ska bara slöa i soffan nu.

Inga sura miner

2010-02-01, 21:58:51 / Kategori: Allmänt
Sådär ja NU sover tösen.
Blev lite knasigt idag hon somnade mellan 18-18.40, sedan badade vi och lekte och hon åt. Men inte ett dugg trött va hon. Så hon fick snällt sitta i köket medans jag lagade mat till sambon eller ja hans matlådor.
Inte det roligaste men hon hade inget val idag.

Inga sura miner än så håller tummarna det ska vara så resten av kvällen och natten. Kanske tanden tar paus nu nån dag.
Har precis bestämt vi ska hem till Annelie imorrn vid 9 och äta frukost. Så hinner vi ses :D
Kan ta öppnis på eftermiddagen om vi orkar.

Hade behövt x antal tusen nu, har hittat massor som jag vill ha i nya hemmet. Inredning är skoj när man har lusten... fast får väl köpa lite då och då. Men ändå önskar jag man kunde köpa allt på en gång.
Så ska drömma vidare lite :)

Pictures.

2010-02-01, 18:07:55 / Kategori: Allmänt
Lite fler bilder på tösen.
Så fort kameran åker fram bli hon så glad, hon älskar bli fotograferad :) Annars som ni ser, dra katten i svansen är en hobby och leka med snusdosan med.




Besök.

2010-02-01, 15:58:32 / Kategori: Allmänt
Svea har varit glad tjej än så länge idag. Även haft besök av Liz & Viktor, vi har inte träffats på 2 månader kom vi fram till pga sjukdom, jul & nyår, jobb och sen mitt illamående. Shit vad tiden rinner iväg, tur det finns telefon så man i af pratas vid fastän man inte kan ses.
Så jag bakade kladdkaka som vi fikade med och tjabbade massa. Sambon hann träffa dom en kort stund innan han begav sig till jobbet.
Dom köpte ju en ny Chihuahua, hane på 1år. Men han fick vara hemma då han inte hunnit vänja sig än i deras hem + han är inte van vid barn eller katter. Så får gå dit en dag och kika på honom.
Nu sover Svea sin em tupplur, ikväll ska vi bada. Annars kommer jag ta det lugnt.
Precis beställt gardiner till kök och Sveas rum på Halens.se så vi kan hänga upp det direkt annars är det full insyn vilket vi inte vill ha. Vardagsrum och sovrum behåller vi dom vi har nu för dom gillar vi än.
Dock saknas det persienner i nya lägenheten men vi ska köpa när vi vet mått och vad vi vill ha.... blir projekt när vi kommit dit. Finns ju snygga på Ikea har jag för mig.


Alvedon

2010-02-01, 10:16:39 / Kategori: Allmänt
Lugnet varade till 00 då vaknade hon med full volym på skriknivå. Så när hon väl lugnat sig lite blev det en alvedon supp, har ingen flytande hemma men kanske får fixa idag. Så efter 30min började den verka och man såg hur lugn och trött hon blev och vi kunde lägga henne.
Så vi fick sova alla inatt. Svea vaknade inte förrns 09.15 idag så hon har nog behövt all sömn.
Dock ingen tand i sikte :/ så få se hur dagen blir idag.

Nu ska jag äta frukost, sedan är planen jag och Svea ska träffa Liz idag :D