Gap och skrik

2010-01-31, 20:59:04 / Kategori: Allmänt
Ojojoj vilken hemsk dag idag.
Svea har skrikigt från och till mellan 15-17, då hon till slut däckade i min famn. Var bara jag som fick vara med henne annars skrek/grät hon hysteriskt.
Men är väl tanden som spökar.
Jag vet man kan ge alvedon eller smörja in flytande alvedon på tandköttet, men sambon säger nej till massa läkemedel. Hon ska bara få när hon är sjuk på riktigt.
Så ja det var bara stå ut med skriket.

Men nu ikväll har hon varit glad, lekt, suttit med oss när vi åt tacos i köket. Igen, åt vi det men vi försöker tömma våra lager nu innan flytt och köttfärs har jag i massor känns det som. Så nu sitter man här igen och är proppmätt även om jag bara åt 2 tortillas. Men får inte plats mer fastän bebis inte tar mycket plats i magen.

Passade på duscha Ozzy när han kom in, för han stank :( typ hankattpiss revir. Usch fy blää. Vet inte om dom är nåra som slåss om revir eller han är för fet för att komma åt och tvätta sig ordentligt.... men efter en dusch med schampoo luktar han som ny :)

Nu ska Svea få sista maten för natten, sambon ska bädda rent! Ska bli gött gå och lägga sig i en ren säng.

Katt i trapphus

2010-01-31, 12:08:30 / Kategori: Allmänt
Lite småkink från och till i sömnen tror jag för Sveas del under natten. Skönt hon aldrig vaknade till.
Men idag är hon lika glad som alltid så det märks inte att hon hade ont igår.

Jag fick lite sovmorgon, så vaknade 10 idag! Skönt sova ut men ändå komma upp i tid. Märks vi har bra rutiner nu på vardagen när man inte kan sova bort en helg längre^^

Suck suck. Skulle släppa ut hankatten då har vi en jättefin röd/orange katt i trappen. Nu var dom väl kompisar för han blev inte rädd för Ozzy och mest glad över se nån som skulle släppa ut honom.
Fattar inte detta.
VAD gör katterna i trapphusen????
Ok det är vinter men dom har päls. Och alla katter är inte våra, känns som alla tror det på denna gården då vi haft x antal katter i vår trapp.
Tycker synd om dom, finns inge mat eller vatten till dom. Sedan har dom halsband så deras ägare (hoppas jag) lär ju vara orolig för att dom inte kommer hem över natten... det är jag då Ozzy varit borta.


Film och mys

2010-01-30, 23:51:02 / Kategori: Allmänt
Vi såg idag att det gått hål på tandköttet där nere, så jo nog allt är det en tand på G.... frågan är bara när den kommer. Hon har redan ikväll vaknat 2ggr och skrikigt. Så lär vara så tills den kommit om man ska tro det man läser. Stackare, gör säkert ont.

Men det blev fläskfile, bearnaise sås med hasselbackspotatis. Mums. Sedan har vi kollat på Robinson finalen och Number 23 med Jim Carrey. Fan vad bra den filmen va. Trodde jag inte man ser ju alltid honom i roliga filmer, inte i thrillers.

Annars har vi bara tagit det lugnt, umgåtts lekt har Svea gjort. Sambon höll även på med sitt xbox ett tag.
Den enda som varit "död" är hankatten. För en gångs skull var han ute i över 6 timmar och det har ändå varit -14 ute. Så han har sovit inte ens ätit sen vi kom hem från Ica.^^ Han har väl nån flicka han träffar.

Nej nu ska jag sova. Natt natt.

Handlat

2010-01-30, 15:47:37 / Kategori: Allmänt
Tror ni vi tvättade idag? Nej. Ska byta sängkläder men kör dom en annan dag.
Sambon gick upp 12, Svea då med efter sin middagslur.

Då bar det av till Maxi Flygstaden för att fylla på kylen. Ska försöka tömma frysen nu slipper man flytta massa mat. Herregud handlar alla i Halmstad idag???
Men vi fick allt vi skulle, sen tog vi en lunch kaffe med räkbaguette på Maxis cafe´. Deras priser är verkligen prisvärda om man jämför med cafe inne istan. Så fick Svea mat med.

Sambon handlade även 3 xbox spel på Elgiganten, dom hade ta 3 betala för 2. Så nu klarar han sig ett tag.
Tösen somnade i bilen en kortis, få se om hon vill sova vidare nu i sin säng. Det är tyst om henne i sovrummet i af.

Fläskfilen ligger på tining så det blir det ikväll.
Annars tar vi det lugnt, jag är redan lite småslö men har ju varit igång sen 8.

Gullunge

2010-01-30, 10:13:11 / Kategori: Allmänt
Här kommer lite bilder på tösen.
Ni som har mig på FB har ju redan sett dom men nu äntligen har jag fått upp några här med :)




Present

2010-01-30, 09:04:50 / Kategori: Allmänt
Svea vaknade aldrig till, gav bara henne nappen och drog i speldosan så kom hon till ro igen :)
Vad bra, även om man är vaken så är det skönt när hon kan sova hela natten igenom.
Så idag vaknade vi igen vid 8. Men jag är ganska så pigg eftersom jag på nåt vis äntligen börjat sova bra!!! Det är så skönt när man bara kommer till ro, inte fryser.

Glömde ju skriva igår, köpte en present till sambon.
Var väl tänkt som alla hjärtans dag + till nya jobbet men jag är så dålig på att vänta med att ge saker så han fick den igår. Sen att han är supernyfiken gör ju inte saken bättre.
Blev en Stereo Bluetooth headset.
Han hade ett innan men det bet katten sönder. Sen dess har han velat ha ett men dom är ganska så dyra så har aldrig funnits pengar till ett. Men nu kände jag att eftersom vi båda fick full lön båda 2 så klart man måste unna sig saker. Jag är ganska så bra på att unna mig saker, men hellre slösa än alltid gå runt och snåla. :)
Så nu hoppas jag han lärde sig en läxa sist ang mina katter + sladdar^^ det blir inga fler headset annars.

Idag har vi tvätt tid ien 12-17 för vi ska köra våra sängkläder + täcken. Och bara det tar ju upp alla maskiner.
Annars inga planer, vi har pratat löst om gå loss på förrådet där ute röjja lite... men få se vad vi gör.

Ny människa

2010-01-29, 22:59:13 / Kategori: Allmänt
Precis efter jag skrev förra inlägget så vaknade hon. Så det va skönt slapp jag vara elak mamma och väcka henne. Blev nästan mat direkt för henne och sen lekdags. Men så fort sambon kom hem slutade ju allt existera som alltid :) Hon har virat honom runt lillfingret redan.

Jag stack till Eurostop vid 16 tiden, så fick shoppat lite nya underkläder till mig! Behövdes verkligen. Sen man fick barn och lagt på sig några kilon tycker jag nog rumpan blivit större.... jaja jag får väl vänja mig.
Sedan köpte jag svart hårfärg, drack en latte på Espresso House.
Robert hade tid lite tidigare så det va bra. Kunde han klippa mig i lugn och ro och snacka massor.
Blev supernöjd, kort lite pojkaktigt men ändå tuff frisyr.
Så nu känner jag mig som en ny människa absolut. Tänk vad ny hårfärg och klippning gör för en :)
Visst fortfarande sjukligt superblek men det får jag stå ut med tills jag är helt 200% fri från illamående dagar.

Här ikväll har vi kollat på Let´s Dance och la Svea vid 20 tiden, men nu vaknade hon visst med ett skrik. Hmm kanske en mardröm?!?! Varit lite sånt sista tiden. Får hoppas hon somnar om snart igen.

Ha en bra helg alla.

Besiktnings pappret

2010-01-29, 12:05:47 / Kategori: Allmänt
Just det ja. Besiktningsprotokollet kom igår.
Vi fick 3stycken 1:or dvs såna som vi ska åtgärda. 2 av dom visste vi redan och den siste misstänkte vi. Så smyglister + tröskel ska fixas i hallen. Sedan ska hela vardagsrummet tapetseras om.
Man får ju välja om vi vill göra det eller låta Hfab fixa det och bli debiterade. Dom drog av för åldern på tapet så i slutändan ska vi betala 800kr, så lätt vi valde att Hfab ska göra jobbet.
Puh.
Så bara packa och städa, fixa hallen sen är allt klart.
Känns bra det bara var småsaker vi behövde fixa.

Ojoj Svea sover än, hmm. Får nog gå och väcka henne snart så dagen inte blir helt knasig. Hon sover alltid bara 1 timme så detta känns konstigt hon sover så länge....

Sovit som en stock

2010-01-29, 10:57:20 / Kategori: Allmänt
Har sovit så grymt gott inatt med :D Så nu börjar jag känna mig som en människa igen!!!
Nacken är så mycket bättre med.

Vi gick som vanligt nu denna veckan runt 8 tiden. Och nu vid 10.30 la hon sig för sin middagslur. Det är bara på öpnnis som hon orkar vara vaken till halv 12, så fort vi är hemma ska hon sova vid denna tiden.
Men spelar inte så stor roll. Har själv ätit frukost så ska slöa lite tills hon vaknar.

Fick klipptid idag hos Robert, kl: 18 blev det. Han hade flest tider imorrn men pallar inte vara på Eurostop en lönehelg så går hellre dit idag lite senare. Så ska shoppa hårfärg och sånt innan, får jag egentid denna veckan. Har jag saknat men har ju inte haft ork.
Får passa på eftersom nästa vecka är det em skift för sambon. Och det är också första veckan i Feb vilket betyder vi behöver sätta fart på packningen.

Bra kväll

2010-01-28, 20:36:24 / Kategori: Allmänt
Carina & Alexander kom på besök :) han sov så gött i min famn. Svea sov sin em lur så när hon väl vaknade hämtade Carina henne, men ojojoj så svartsjuk hon blev när jag höll i honom. Hon ville ju så gärna sno hans napp, "klappa" honom på huvet men hon är liiiite för hårdhänt för det. Så vi fick byta så jag fick Svea då blev det lite lunare i lägret.

17-22 har jag tvätt tid idag, och sista maskinerna körs nu. Shit ser ut som jag inte tvättat på 1månad, minst. Men nu ska vi nog klara oss till den 15/2 då vi flyttar (hoppas och inbillar jag mig).
Har både kunnat äta kvällsmat och fått behålla den. Och ingen huvudvärk.
Jippie!!!
Känns bra, visst det ligger lite och lurar där bak men jag tar det lugnt. Ska snart be sambon smörja in mig med Aloe vera grejen så spänningarna släpper mera i nacke & rygg.

Annars idag så fick vi ett väldigt positivt besked.
Sambon fick jobbet!!!!!!!!
Så jävla gött, nu slipper vi behöva oroa oss varje månad om pengar. Så fr o m Mars rullar det in riktiga pengar på hans konto.
Så 2010 ser ut att bli riktigt bra för vår del.

Gnäll gnäll

2010-01-28, 12:31:15 / Kategori: Allmänt
Nej igårkväll var ingen rolig kväll.
För andra dagen irad så fort klockan blir 17 kommer huvudvärken och nu gick den äver så jag orkade inte med nåt. Prata, titta på tv/dator, inget går. Så slutade med jag fick kräkas.
Somnade isoffan en stund efter jag fått i mig mat men när sambon väckte mig för jag skulle lägga mig i sängen fick jag kräkas igen. Migrän? Vet inte har aldrig haft det innan. Men nu mår jag inte illa på morgonen längre utan kvällar istället.
Bara jag känner doften av köttfärs vänder sig magen..... så vad jag ska äta nu för nåt vet jag inte. Vi lever på kött här hemma. Sambon äter inte kyckling, så vi får väl börja laga 2 olika måltider.
Vätskebrist kan det inte vara dricker minst 2l vatten/dag ska jag dricka mer får jag bo på toan.

Orkar inte må så här längre.

Men idag har vi varit på öppnis. Svea var hur gad som helst, dock lite mammig. Har hon varit hela veckan men är alltid lite extra där.
Min nacke är bättre har ju haft Aloe Vera Heat Lotion (typ som tigerbalsam) på den och sovit med kläder på inatt. Så det blev aldrig nackspärr men grymt stel har jag varit.
Och om dagarna har jag halsduk på mig.
Nu har vi 17 resp 18 grader i lägenheten så det är varmare men jag tror jag har spänt mig pga kylan därav all denna stelhet. Sen snöstormen igår gjorde väl inte saken bättre även om jag inte var ute en längre stund.

Blev kanske inget roligt inlägg men ja nu vet ni om vissa dar inte uppdateras eller jag inte svarar i telefon, jag orkar/kan helt enkelt inte.
Men går in i v.14 imorrn så kanske bara 2 veckor kvar att må piss om jag ska följa hur jag mådde när jag väntade Svea. Bara att stå ut.

Bvc

2010-01-27, 11:50:04 / Kategori: Allmänt
Det gick bra på Bvc, kom dit tidigare så Svea hann äta i lugn och ro. Sedan blev det vägning. Nu väger hon 7890 gram, och är 68,5 lång.
Så hon följer sin kurva perfekt.
Sedan var det en från Nyhems tandläkare där och pratade om hur vi bäst ska kunna sköta tänderna på dom små. Än har Svea inga tänder men att få henne gå med på borstning av tänder när det är dags lär inte bli lätt. Men det är ju ett måste.

Var inte så mycket trafik ute så det var skönt. Men shit vad det vräker ner snö. Få se vad vi hittar på i eftermiddag... Man har ignen lust vara ute för snön piskar en i ansiktet.

Huvudvärk

2010-01-26, 21:39:23 / Kategori: Allmänt
Jadå bovärden kom upp till oss runt 15 tiden och sa han kallt på extra hjälp. Värme finns på vinden men verkar vara nåt strul eftersom det inte kommer ner till oss. Och det är bara vi i vår trapp, så nu håller dom på för fullt så imorrn hoppas jag vi kommer ha normal värme igen som alla andra.
Man känner hopp:)

Annars idag har vi bara lekt, sambon badade med Svea, jag vilade lite. Har haft sån jobbig huvudvärk i bakhuvudet nu några dar... känns inte alls bra. Men haft väldit ont i nacken med kanske det som orsakat det?!?!?
Just nu gillar jag inte alls vara gravid, mått illa med idag och denna huvudvärk :( Precis som med Svea.
Bläbläblä

Imorrn Bvc träff, snack om hur man ska sköta sina barn tänder. Sen väga och mäta.
Hoppas det inte snöar alltför mycket, jag gillar inte köra när det är nysnö man har ingen koll på hur halt det är.

Så nu ska det sovas, hoppas på min huvudvärk är borta imorrn.

Bra dag.

2010-01-26, 12:32:14 / Kategori: Allmänt
Jodå idag är en bra dag :)
Svea vaknade pigg och glad vid 8 sen vid 9 var vi på öppnis. Men innan dess kom en snubbe för att kolla om vi hade fukt i badrummet, vilket vi inte hade. Puh. Så skönt det. Så nu hoppas jag besiktningspappret kommer denna vecka från Hfab.
På öppnis var Svea superglad och ålade runt, lekte pratade på. Så väl hemma bara däckade hon i sin säng.

Min granne går med på öppnis och dom har haft samma problem med värmen eller den uteblivna värmen kanske jag ska skriva. Och ihelgen fick vi veta grannen under oss hade som vi för 2 veckor sen 14 grader. Så nu i trappen mötte vi 3 grannar upp bovärden så han får slita för sin lön^^
Så nu tar han lägenhet för lägenhet se om dom hittar problemet varför vi inte har värme i denna trapp.
Så nu håller vi tummarna allt löser sig, så vi slipper frysa.




Ledsen så ledsen

2010-01-25, 21:22:50 / Kategori: Allmänt
Yes fick tvätttid på torsdag 17-22, skönt kan man få allting torrt. Och sambon har Svea, slipper jag asa upp och ner henne hela tiden.

Annars idag har det väl varit en lite tråkig dag, Svea har inte varit sig själv alls :(
Hon har bara gråtit och gråtit, bara tystnat när vi burit henne eller haft henne i vår famn. Lyckdes få henne sova 40min under eftermiddagen, men annars har hon varit vaken.
Undra om det är tänder på gång??? Men man får absolut inte titta i munnen då blir hon vansinnig.
Men vi höll henne vaken, försökte roa henne men vid 19.30 gav hon upp och slocknade på direkten. Hoppas för hennes och vår skull hon sover gott inatt.
Imorrn är det ju öppnis och jag hoppas på en bättre dag.



Vill bara leka

2010-01-25, 13:55:22 / Kategori: Allmänt
Ja det där med tidig läggning går ju att diskutera. Känns som Svea sover lättare nu för när jag väl lagt mig vaknade hon. Så vi försökte leka med henne lite, ny mat och blöja. Efter ett tag la vi henne igen isängen och vi låg i vår (eftersom sambons klocka ringer 04.30 ville han bara somna) så visst hon gnällde väl i 20-30min men inget skrik så till slut somnade hon.

Hon ville väl till oss men vi har sagt inga bebisar isängen och än har vi kunnat hålla på det. Dock började hon gny runt 04 tiden så var lite orolig hon skulle vakna av sambons klocka men gjorde hon aldrig.
Sedan vid 9 tiden vaknade hon idag.

Hon har väl inte riktigt varit sig själv, kräkt mer än hon brukar, vägrade sova middag... vill bara krypa till tv möbeln. Men ja lite efter 13 lyckades hon somna, sov i 30min så alltid nåt.
Får hoppas hon kan sova inatt, att hon hamnar i sin djupsömn.

Ska ner till tvättstugan idag se om vi får nån tid denna veckan, vilket jag hoppas på. Börjar bli dags.
Annars vet jag inte vad vi ska göra.

Film dag

2010-01-24, 22:15:30 / Kategori: Allmänt
Den där timmen blev faktiskt 2 timmar! Men hon var väl trött, hon somnade ju efter 21 igår så hon borde sovit till 9 idag. Men eftersom det blev som det blev så slumrade jag till lite på soffan^^

Väckte sambon när Svea vaknade lite efter 12, sen blev det frukost ute och en sväng inom Mio. Vi går runt nu kikar på lite olika mattor, möbler för inredningstips. För när vi väl flyttat så vill man komma iordning fort och vi vill ha nya saker vi båda valt.
Men det blev matdags för Svea så vi for hemmåt.
Så vi har hunnit kolla på 2012 och Journey to the center of the earth.
Medans vi käkade tacos åt Svea sina majsbågar, hon verkligen älskar dom och vi får lite matro. Sedan var det läggdags för henne och hon sa inte ett pip så trött va hon.

Ny dag ny vecka imorrn, mannen jobbar 06-14 så tidig läggdags idag för oss.
Jag har inga direkta planer iveckan mer än Bvc besök, och förhoppningsvis hinna träffa Annelie.

Vanlig morgon

2010-01-24, 10:45:49 / Kategori: Allmänt
Nej blev ingen mer film, utan tog en dusch sen la jag mig. Va ganska så trött igår.
Idag vaknade Svea vid 8, pigg som en lärka :) Men kändes helt ok gå upp, skönt komma igång med dagen i tid.
Precis som i vanlig ordning har hon ätit sin gröt, lekt lite och nu har hon precis somnat. Så få se om hon sover sin timme.
Sambon sover än, men han ska få vakna av sig själv tänkte jag.

Tristare väder idag, så få se vad vi hittar på. Ska i af äta Tacos ikväll :)

Liten bebis

2010-01-23, 21:32:22 / Kategori: Allmänt
Så fort Svea vaknade stack vi in till stan för att shoppa en liten present till Alex, Grön & Carinas pojk. Blev en brun overallliknande dress, supersöt. På Cirkelline vid lilla torg, har aldrig varit där inne. Men massor med fina kläder dock va det hemska priser... att barnkläder kan vara så dyrt.

Men Grön & Carina blev glada för sin present och jag fick även hålla den lille lite. Sen vaknade han och ville ha mat :) Shit va läskigt hålla i honom han va sååå liten, har redan glömt att Svea var i samma storlek som honom.
Alla säger när man väl får barn älskar man alla barn och bara vill hålla massa bebisar. Men nej inte för mig. Jag känner samma sak som innan jag fick Svea, barn som är 3 och uppåt är helt ok dom kan man kommunicera med. Men bebisar är läskiga, bara Svea jag inte har svårt för men hon är ju min :)
Så jag som barnvakt är nog ingen hit ^^ men därför försöker jag inte heller puscha nån att passa Svea, för jag vet att alla vill inte.

Sedan gick vi ut en runda med vagnar och barn, matade ankorna vid dammen! Skönt komma ut på en promenad, Svea somnade även en stund i vagnen. Väl hemma lekte hon lite, vägrade äta (har bara bliit svårare o svårare att ge henne flaskan) och vi testade lägga henne. Så hon sov i 1,5 timme... shit hon måste varit supertrött.
Vaknade vid halv 8 så fick hon leka med oss, äta majsbågar (hennes nya favorit) och till slut fick sambon i henne mat. Då hade det gått över 5h sen sist hon åt mat. Tror hon är så van vid gröt/burkmat nu att ligga och dricka ur flaskan är inget skoj alls. Bara morgonmålet hon inte bråkar med en.
Nu sover hon i af gott för natten.

Vi har hunnit kolla på Smokin Aces 2, nu är det lite Robinson. Få väl se om det blir nån mer film ikväll.
Ha en bra lördagkväll.

Trevlig kväll o sovmorgon

2010-01-23, 11:39:51 / Kategori: Allmänt
Blev massor med godis igår från Godis på landet, men nu har jag så jag klarar mig ett bra tag! Sedan kollaade vi film och käkade mat. Sambon hade köpt laxrulle med hummerröra i, bara in i ugn i 30min. Shit vilken god lax det va absolut ingen sån vi brukar köpa. Så det kändes lite lyxigt.
Svea tog sig en powernap så jag kunde kila hemifrån innan hon vaknade.

Var en trevlig kväll, kollade lite halvdant på Let´s Dance och snackade massor :) Så klockan bara rann iväg men tror jag va hemma runt 00.30. Så skönt köra hem utan någon trafik alls!
Har också paxat deras dubbelvagn, vi ska bara gå på ultraljudet först så man ser allt är ok. Vi kör samma stil som med Svea inga saker köps förrns efter ul. Men skönt slippa tänka på vagn, nu vet vi att vi har en.

Fick sovmorogn idag med. Men gå upp klockan 11 va liiite väl sent för nu har jag huvudvärk. Men skönt få sova ut. Så imorrn är det sambons tur sova ut.
Så jag fick i af matat Svea med gröt och första gången hon inte åt upp... men berodde på hon halvsov i stolen. Så var baragå och lägga henne.
Få se vad vi hittar på idag. Solen skiner och det känns som en bra dag :)

Sovmorgon

2010-01-22, 13:08:20 / Kategori: Allmänt
Jodå Svea somnade gott halv 8 :) och vaknade idag lite innan 8. Så hon behövde nog all denna lek för att bli utmattad.
Men jag fick sovmorgon eftersom sambon är hemma. Skönt få sova ut en dag, kommer jag inte somna på Annelies soffa ikväll. Det är ju alltid en risk att jag somnar tidigt på kvällarna när jag väl ska iväg om jag går upp för tidigt.

Men sambon tog Svea och traskade till Citygross, köpte frukostbröd och en stock snus så nu överlevr han en vecka till. Så va gött kliva upp till dukat bord.
Annars har vi bara lekt lite och tösen har hunnit med sin middagslur. Nu har hon precis vaknat.
Ska iväg till Godis på landet snart, så vi har nåt gott i helgen.

Ska inte vara iväg förrns 18-19 tiden så hinner med kvällsmat med mannen med.

Gladfis :)

2010-01-21, 20:36:55 / Kategori: Allmänt
En bild säger mer än 1000 ord.
Världens härligaste tjej.


Lek, lek sen sova

2010-01-21, 17:07:46 / Kategori: Allmänt
Jodå vid 13 däckade hon och sov till 13.50 så vi var på öppnis lite efter 2.
Och där fick hon värsta energin, bara sprallade och pratade på :) Dock var där större barn så man får "slåss" om leksakerna och ojoj vad arg hon blev. Haha kanske dax vänja sig dela med sig innan syskonet kommer.

Väl hemma orkade hon knappt sitta själv så nu har hon snart sovit i 1 timme. Men skönt när hon leker sig så trött. Få vi se hur det blir senare ikväll.
Har tagit en del bilder som jag måste få över till datorn... varit lite slö med det på sista tiden.

Imorrn är sambon ledig.
Och jag ska hem till Annelie på tjejkväll *wiho* ser jag fram emot.

Superpigg dotter

2010-01-21, 12:56:22 / Kategori: Allmänt
Jo jag la mig innan 22 igår, men Svea låg och gnydde eller vad hon nu gjorde från ch till i sömnen. Så när sambon kom hem var jag fortfarande vaken. Och gissa vem som vaknade till då? Jo Svea.
Så sambon tog upp henne medan han åt sina kvällsmackor, fick hon lite mera mat och sen isäng igen.

Märktes idag på öppnis hon hade varit uppe inatt helt slut var hon redan vid 11. Så jag trodde det skulle bli lätt lägga henne hemma (som det alltid är) men nej nej. Hon har ätit mera, och leker nu för fullt...... inte ens en powernap har hon tagit. Hur ska detta bli idag utan sömn?
För nu ska jag bara käka lunch själv sen sticker vi till öppnis igen och ska leka med dom stora barnen. Får väl se hur trött hon kommer vara.

Skickade iväg mannen att handla mat nu innan han börjar jobba :) kan man äta gott igen. Och så fick han postat sitt brev till Försäkringskassan. Han hade glömt fylla i 2 punkter och skulle fått pengar idag men brevet kom igår...... så få väl se när han får sina pengar.
Tur jag får FP den 28. Och man får barnbidrag annars hade vi fått leva på luft i en vecka.

Bad igen

2010-01-20, 19:27:53 / Kategori: Allmänt
Värmen ligger på 18 ännu i vardagsrummet så det är bättre men fortfarande lite kallt. Dock är kök och sovrum bara uppe i 16.5. Så blir till att ringa dom imorrn igen.
Så tog ett bad idag igen med Svea med babyolja i eftersom hon är inte van vid bad varje dag. Lika glad idag och nu sover hon gött. Så länge vi har det såhär kallt får det bli bad innan läggdags känner att det va en bra ide.

Annars har vi bara lekt inne idag, har inte haft nån energi idag till nåt.
Fick packat 1 låda med böcker, woho... så vi lär ta tag i detta till helgen med packandet.

Pratade med Carina på telefon, hon tyckte det va skönt vara hemma. Kan jag förstå. Men jag sa vi ses när dom vill jag tänker inte puscha även om man är nyfiken på honom. Och sambon är ledig på fredag så får tvinga in honom till stan så vi kan shoppa en present till dom.

Blir läggdags i tid idag, öppnis imorrn.

Hfab besök

2010-01-20, 11:54:38 / Kategori: Allmänt
Sådär äntligen kan man sätta sig ner och pausa.
Först kom bovärden för att fixa elementen, och vi har redan nu 18 rader i vardagsrummet så det tar sig :) Knappt hann han gå förrns besiktnings tjejen kom. Ojoj dom är noggranna..... vårt vardagsrum är lite slitet och hon skulle kolla gamla besiktningspappret men vi får väl se vad vi göra om. Man kan ju i af välja om man vill göra det själv el få det debiterat.
Känns som det kan bli kostsamt om vi inte fixar det själva.....
Under tiden hon var här kom en annan från Hfab med en enkätundersökning, så känns som om hela kontoret har varit här. Var egentligen Sveas sovtid men hon bara låg i min famn och ville vara med.
Så nu för 10min störtsomnade hon isängen, får vi hoppas hon kan sova i lun och ro.

Och hon vaknade faktiskt 8 idag, så 14 timmars sömn behövde hon visst.

Sambon har precis kört för att hämta hem familjen Grön :)
Och jag bara pustar ut i soffan.

Webbis

2010-01-19, 23:05:46 / Kategori: Allmänt
Åh nu har deras bebbe kommit ut på webbisar!
Han är bara så söt.



http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=28952

Bok

2010-01-19, 22:21:05 / Kategori: Allmänt
Svea har sovit sen 18.20 så spännande detta när jag måste gå upp imorrn. Är inte så morgonpigg av mig längre, var det ett tag när Svea var nyfödd men nu är jag samma gamla Lory. Uppe sent och död som en sill på morgonen.
Jaja

Anledningen då varför jag ännu är uppe, har precis läst ut boken. Shit den va grymt bra. Bara längtar efter filmen, men först måste ju 3:an komma ut.
Liz har ju tänkt se filmerna innan hon läser böckerna, bara att hon köpt dom redan nu.... fattar inte hur hon kan låt bli att inte läsa dom. Men jag får väl säga till henne hon får börja läsa dom.
Så lätt värt lite sömn för en bra bok.
Bara nästa bekymmer
Vad ska jag läsa nu då?????

Bus och bad

2010-01-19, 19:26:52 / Kategori: Allmänt
Blev massa bus med Lisa tills hon skulle gå runt 15 tiden. Svea var trött men vägrade sova, behövdes visst lite mera mat sen somnade hon i 30min.
Har ju börjat ge henne burkmat nu igen och nu går det mycket bättre. 1 stor burk = 2 portioner men verkar ändå inte som hon blir mätt så länge, för idag åt hon igen efter 2timmar. Med gröt kan hon hålla sig i minst 3 timmar. Men huvudsaken är hon äter maten nu :)

Blev vi badade idag i 40min, fick vi upp kroppsvärmen + hon blev ren på köpet. Superskoj hade hon, dock har hon börjat plaska så hon ger sig själv kallsupar. Men hon lär väl sig till slut att hålla huvudet uppåt inte neråt.
Så efter det va hon trött och hungrig så mera mat och nu sover hon. Känns lite väl tidigt, men hon kanske vaknar snart.... annars blir det nog en tidig morgon för min del.

Imorrn kommer Hfab och besiktigar lägenheten inför flytten, hoppas vi inte har en massa som ska åtgärdas. Så nån gång mellan 9-12 kommer han/hon.
Sambon ska hämta hem Carina & Grön och deras pojk, sen är det fullt i vår bil så jag kan inte följa med och kika på bebis :( men men jag får väl snart min chans.

Öppnis & besök

2010-01-19, 15:05:43 / Kategori: Allmänt
Svea somnade vid 22 igår men vaknade  af idag vid 8. Så det va bra eftersom vi ändå skulle till öppnis. Fullt ös på henne idag, t o m väldigt högljudd^^ så hon tar efter dom andra.

Sedan kom Lisa vid 12, käkade varma mackor och bara snackade. Svea sov sin middagslur då och sambon spelade xbox. Sedan gick han vid halv 2 till jobbet.
Idag tände vi massa värmeljus i vardagsrummet så nu har vi 18.6 grader, men mannen skulle ringa dom påminna om idag vill vi att dom kommer.
Men skönt kunna lösa problemet lite, för idag är Svea gladare och leker.

Imorse vid 6 gick tåget för syrran ner till Köpenhamn, så nu far hon tillbaka till Long Beach och plugget. Få vi se när vi ses nästa gång.



Istid?

2010-01-18, 14:08:18 / Kategori: Allmänt
Var inte alltför pigg krypa ner isängen igår men tack vare fleecefilten blev man varm fort. Svea är som ett element hon va varm och go tack och lov i sin säng.

Imorse var hon dock väldigt gnällig men inte konstigt, vi har mätt alla rum nu så det pendlar mellan 14.5-17...... Så nu har Svea på sig strumpbyxor, jeans, långärmad body, kofta och extratjocka sockar på sig. Och nu är hon lika glad och sprallig som hon brukar.
Vi har felanmält det till Hfab på deras hemsida och nu skulle sambon även ringa till bovärden på hans telefontid medans han gick till jobbet. Hoppas dom kommer idag eller imorrn så vi kan börja leva igen här hemma.

Annars idag ska min syrra komma hit. Imorrn åker hon hem igen till Usa.

Woho :)

2010-01-18, 14:02:51 / Kategori: Allmänt




GRATTIS!!!


Grön & Carina till eran pojk.




Fick ett litet gulligt mms imorse så han föddes igår kväll! Äntligen är väntan över för er del.

Hemma

2010-01-17, 20:18:13 / Kategori: Allmänt
Jag får tyvärr äta upp mina ord jag skrev innan ang tvättstugan. För vår kära älskade (läses ironiskt) Ozzy har kissat ner Sveas babysitter..................................
Han har aldrig gjort nåt sånt innan, men är i ren protest för han visade sig inte framme vi fick dra fram honom från soffan så han visste att han gjort fel. Inte för det va lönt skälla på honom men räckte vi bara tittade på honom skämdes han ögnen ur sig.
Så hoppas han kommer trivas bättre i den nya lägenheten där han kan komma och gå som han vill, annars får vi tyvärr göra nåt åt honom.

Har i af packat upp det mesta bara kläderna kvar.
Svea har vi precis lagt, så förhoppningsvis somnar hon snart. Tyvärr när vi kom hem hade vi 14.7 grader i sovrummet....... börjar tröttna på detta med en iskall lägenhet. Får väl ringa imorrn till Hfab och be nån komma hit kolla läget. Så får sova påpälsad inatt.

Nej nu ska vi umgås lite.
Natti på er hoppas ni haft en bra helg.

Bra kväll igår

2010-01-17, 14:01:42 / Kategori: Allmänt
All mat var supergod igår :) och Svea hade inga bekymmer. Alla ville hålla henne och Saras småsyskon tyckte med det var skoj med en bebis. Så visst hon var lite trött i slutet men jag tyckte det gick toppen. Skönt hon är van vid folk och att följa med överallt.

Idag mår Sara inte så bra *hihi* alltid lätt mobba andra som är bakis när man själv inte är det. Men jag får väl igen efter denna graviditet då kommer man inte tåla ett skit.
Väskan är packad få se när vi åker idag. Men blir väl i vettig tid så Svea somnar innan 22 i af.
Sista tvätten hänger i torkskåpet (jepp jag va så ful jag tog med min smutstvätt ner, slipper jag använda tvättstugan veckan som kommer^^) så den måste bli torr också innan vi åker.

Även börjat läsa sista boken i Twilight serien "så länge vi båda andas", är redan fast så få se hur många dar den tar. Så antar min sömn blir lidande som sist, men allt för en bra bok :)

Fest ikväll

2010-01-16, 15:46:37 / Kategori: Allmänt
Blev lite vila igår eftermiddag och vid halv 6 bar det ner mot Skåne. Märktes vi inte åkre bil lika mycket nu Svea var inte alls glad över att sitta i bilbarnstolen. Men till slut somnade hon.
Var en hel del kink/övertrötthet igår så äntligen vid 23 tiden somnade hon för natten. Hon vill ju vara med nu hela tiden, och det är inte samma sak sova i resesäng som i spjälsäng.
Men inatt har jag sovit gott i af :)

Idag har vi bara tagit det lugnt, för nu klockan 17 ska vi till Saras mamma. Sara tog sin examen igår, nu är hon fritidspedagog! Firade lite igår med champagne och hon fick sin present.
Idag ska det visst bjudas på 3-rätter middag.
Trevligt trevligt. Få se vad Svea tycker hon kommer ju vara minst, så tyvärr inga lekkamrater till henne.

Hoppas också på att när vi kommer hem så kanske kanske det har fötts en liten bebis. Carina har ju nu gått över 11 dar, men ligger inne för högt blodtryck. Absolut inget allvarligt men innan fick dom flänga fram o tillbaka var och varannan dag för koll. Är väl lugnast ligga kvar.
Så jag vet jag gick över 8 dar vilket var en evighet så för deras skull hoppas jag h*n vill ut.

Sömn vad är det?

2010-01-15, 11:32:10 / Kategori: Allmänt
Igår kväll va ingen bra dag, huvudvärk så jag visste inte vart jag skulle bli av, en Svea som hoppade över sin em sovpaus och var allmänt övertrött.
Så gav upp vid 22 då la jag mig.
Dock har jag ju denna veckan haft väldigt svårt för att sova tar minst 1 timme innan jag kommer till ro, sen börjar kisspauserna och jag kommer aldrig till ro igen. Så sov väl mellan 00-03, sen gnällde Svea, gav henne nappen och jag kunde inte somna om :/
Sen att hon vaknade med gallskrik av sambons alarm idag 04.30 gjorde ju inte min dag direkt. Så yeay 3 h sömn inatt blev det.
Men efter mat och lite lek somnade tösen vid 06.30-09.00 jag passade på vila lite kom aldrig in i nån djupsömn tyvärr.
Fast nu har jag ätit frukost, Svea fått gröt och sover middag så känns ganska ok ändå. Men jag däckar väl i eftermiddag om jag får. Annars blir det läggdags vid 19.

Torsdag.

2010-01-14, 12:14:53 / Kategori: Allmänt
Natten ha väl varit sådär, tycker jag vaknar för inget numera. Så var väl inte alls pigg på att gå upp vid 8 idag. Men Svea var pigg så man hade inget val. Och väl på öppnis vaknar man ju till liv :)
Fullt ös idag på henne, nu har hon nog kommit in i rutinen att vi går dit på veckorna utan bli jätteblyg. Men sista halvtimmen är jobbig hon är så trött så trött så idag satt hon i min famn och småslumrade.
Men väl hemma somnade hon i af i sin säng så få se hur länge detta varar.

Sambon slutar ju 14 och vi ska käka direkt när han kommer hem. Han hade ingen matlåda el mackor med sig idag. Varför vet jag inte, han orkade väl inte fixa det.
Sedan ska vi ut med Yra ikväll.

Imorrn kör vi ner till Skåne på eftermiddagen, så idag ska jag vika in all ren tvätt, så det är gjort innan helgen. Sambon ska diska. Behöver vi bara packa imorrn.

Trevligt med besök

2010-01-13, 19:01:09 / Kategori: Allmänt
Var så trevligt med besök, Zelda har blivit stor :) eller ja hon är ju liten i mina ögon. Blir så man minns hur liten Svea var ibörjan. Dock så kände nog Svea hon inte var yngst som hon är på öppnis så hon va nästan lite elak mot Zelda. Nöp henne och drog henne i fötterna... och blev arg när man tog bort henne. Men hon lär väl sig så småningom att man måste vara försiktig.
Jag och Pauline fick druckit lite kaffe och snackat om allt och inget.

Nu har vi ätit, har lagt Svea då hon var så övertrött så inget funkade. Men ska till öppnis så gör inget om hon vaknar vid 7 imorrn, min klocka ringer 07.30 som vanligt.

Nu blir det Biggest Loser på 5:an, roligt nu när man sett ett par avsnitt.

Öppnis igen

2010-01-13, 12:08:13 / Kategori: Allmänt
Jodå Svea somnade gott igår.
Dock har jag börjat sova jättedåligt vaknar minst 2-3ggr/natt för att kissa + man vaknar när sambons klocka ringer 04.30..... så när min klocka ringde 07.30 var jag lagom pigg eller inte.
Men Svea vaknade vid 8 så vi gick till öppnis som igår runt 9 tiden. Idag var hon mycket mera frammåt direkt men vi var få idag med. Lite skön start sådär.
Hon sover gott sen 15min tillbaka, få se hur länge det blir idag.
Snart kommer Pauline och Zelda hit på besök :) längesen vi träffades. Eller ja evigheter sen kanske jag ska skriva, har ju bara sett Zelda när hon va relativt nyfödd och vägde pyttelite så nu lär man se en stor förändring.

Annars vet jag inte vad som händer idag, lite matlagning har jag lovat sambon.

Lite sömn

2010-01-12, 19:57:00 / Kategori: Allmänt
Jaha inget blev som jag trodde, Svea sov bara 30min efter öppnis. Men jag hann äta i af. Sedan ville hon upp och leka igen. Så hon var uppe när sambon kom hem från jobbet, så dom hann träffas lite sen fick hon mat och somnade 30min till.
Jag passade på sova i nästan 1,5 timme, behövde jag verkligen. Det blev jag och Lisa snackade i telefon nästan 1 timme istället för och ses. Hon hade med sovit efter skolan. Så vi ska ses på fredag em bestämde vi.

Svea säger nästan pappa nu :) men låter mer som pöppö haha, men det kommer ju. Nu ålar hon runt här och pratar och pratar med oss. Man ser verkligen vilken vilja hon har. Blir nog en tuff brud att handskas med i tonåren^^
Nu har vi precis lagt henne, tror nog hon somnar gott efter en dag full av aktiviteter och lite sömn.

Jag ska passa på vara lite social innan läggdags.

Öppnis

2010-01-12, 11:53:35 / Kategori: Allmänt
Svea somnade gott lite efter 22 igår, men vaknade ändå av sig själv lite efter 8 idag.
Väldigt pigg och lad men när vi kom till öppnis blev hon nog lite blyg. Satt helt tyst och stilla med sin leksak, fast under gröten släppte det :) började hon prata lite och hålla på. Vi var inte så många idag, men va skön lugn start. Alla barnen var sååå trötta i slutet och Svea har redan somnat i sin säng. Så hon sover nog minst 1 timme nu tror jag.
Sambon kommer runt 14.30 idag... Lisa och jag ska höras få se när vi ses idag.
Annars ska jag se om vi kan börja röjja lite i uteförrådet, tiden springer iväg och är snart bara 1 månad kvar till flytten.

Nu ska jag värma soppan till mig, skönt med lunch som går fort :)

En vaken Svea

2010-01-11, 21:14:41 / Kategori: Allmänt
Även jag hann med en powernap på 30min :) jag hinner ju alltid få det när sambon jobbar fm pass. Så nu när man är ensam får jag passa på när Svea sover. Annars känner jag att jag inte riktigt orkar med kvällen.
Svea har varit hur snäll och go som helst, la sig snällt runt 20 tiden. Somnade nog på en gång, men alldeles nyss klev sambon innanför dörren och skulle bara kika in till Svea... så ja nu är hon uppe. Helt överlycklig över att se honom.
Han skulle ju jobbat em skift men i fredes (då var han inte där) bytte dom så dom hade glömt meddela han. Så nu imorrn börjar han 6. Så fm skift blev det resten av veckan... jaja som det kan gå.

Så nu få vi väl se när Svea somnar ikväll, men ska på öppnis i af imorrn bitti. Men tror nog hon kommer vara lite extra trött.

Promenad.

2010-01-11, 15:22:38 / Kategori: Allmänt
Sambon skämmer bort mig ibland :) fick sovmorgon idag med. Så gick ur sängen runt 11, och blev frukost runt 12^^ det ska vara gött å leva ibland.
Men visst man känner man är segare än när man går upp i tid men ska jag göra resten av veckan så får unna mig slappa idag.

Blev en promenad ner till Ica, köpa frukostgrejor, går lite mera nu när sambon jobbar em skift. Svea sa inte ett ljud, hon bara kollade sig hänfört omkring på all snö :) så hon gillade verkligen sitta i vagnen. Körde även med den andre vinteroverallen jag har som köptes på tradera. Den passar bättre nu bara fötterna som är för långa men syns inte då hon är nerbäddad.
Väl hemma var hon kinkig men berodde på hon var hungrig så blev gröt för henne och nu sover hon en liten tupplur.
Jag har fixat vitkålssoppa till mig, ska den bara puttra lite på spisen. Får köra slut på allt vi har i kylen nu, och sambon är inte så förtjust i den soppan så lika bra jag gör den när jag är ensam hemma.


Lister = snyggt.

2010-01-10, 18:54:40 / Kategori: Allmänt
Åh vilken skillnad det blev med lister, skitsnyggt verkligen. Så då va det avbockat på "att göra" listan inför flytten. Jag och farmor fixade även vagnen så nu är den som en sittvagn, Svea har inte alls gillat ligga i vagnen sista gångerna så har mest varit jobbigt vara ute med den och henne. Så får hoppas hon uppskattar sitta nu, se lite mera av världen.

Vi käkade på Fete Gretas, mm alltid lika gott. Längesen vi faktiskt var där.
Annars har vi inte hittat på så mycket idag, dom for lite efter halv 6. Och nu badar mannen och Svea.
Matlådorna är precis klara!
Så känns bra kan vi göra vad vi vill imorrn, har inga viktiga måsten :) Sambon ska jobba em vecka dvs 14-23 så vi tjejer får roa oss själva. Men öppnis är öppet igen så dit ska vi, ska även passa på umgås med Lisa evigheter sen vi sågs. Så tror nog veckan kommer rulla på.


Trött, tröttare, tröttast

2010-01-10, 12:46:10 / Kategori: Allmänt
Det blev att både jag och Svea sov igår :) men jag behövde det. Tappar alltid all energi runt 16 tiden, det är asjobbigt och tråkigt. Man kan verkligen inte hålla ögonen öppna. Svea var nog tröttare än vi trott för hon sov i 2,5 timme... hon brukar max sova 1.

Sambon kom innan 19 så gjorde vi hemmagjorda hamburgare igen, snabbast och lättast eftersom vi båda var ashungriga. Svea somnade innan 20 fastän hon sovit massa. Sen blev det Independence Day som gick på 3:an och när den var slut var jag helt död igen. Shit jag är aldrig uppe senare än 23, kroppen vill sova.
Detta är den jobbiga biten med att vara gravid man är så sjukt trött, trött på ett sätt som inte går att beskriva. När man jobbat mycket kan man iaf sova sen är man pigg, det händer aldrig nu.

Men fick sovmorgon idag, så klev upp runt 11 :D Nu har man duschat och ätit frukost. Snart kommer Sveas farmor och farfar på besök.
Tösen sover lite middag, så hon kommer vara pigg under dagen.
Vi ska ju äntligen sätta lister i hallen, ni kanske minns vi tapetserade där precis innan Svea föddes. Och då rev vi bort listerna och nu äntligen ska dom komma på plats. För oavsett så måste vi fixa det innan vi flyttar nu får jag leva med lister dvs en snygg hall i af i 1 månad.
Lata, ja lite men mest beror det på att vi inte haft pengar till att köpa lister, därför det inte blev av i somras.

Tvätt

2010-01-09, 15:44:48 / Kategori: Allmänt
Sådär då ha precis sambon stuckit, all tvätt hänger på tork/ligger i torktumlaren så nu kan jag slappa till 17 då jag ska hämta allt.
Avskyr verkligen denna tvättstuga, är ju granngårdens då våran är under renovering. Aldrig nån som rengör filtret på torktumlaren, alltid gammalt tvättmedel kvar. Idag svämmade det över både i månadstvätten och veckotvätten i avloppen.... urk. Men har ringt och felanmält så han skulle kolla på det idag. Lär ha varit så nån dag men är väl ingen som orkar bry sig.
Men i den nya ska vi be om tvättpelare dvs tvättmaskin och tumlare i lägenheten. Så det ska komma nån gång under 2010. Så framtiden ser ljus ut utan tvättstuga.

Svea tar sig en liten tupplur. Och jag har precis färgat mina ögonbryn. Så nu ser man ok ut igen. Bara lite blekare än vanligt. Men tyvärr får man inte sola under graviditeten :( så får ta igen det till hösten istället.

Full rulle igår

2010-01-09, 09:46:16 / Kategori: Allmänt
Full rulle hela dagen igår.
Sambon var hemma från jobbet så jag kunde fara in till stan träffa Dior. Så vi fikade på Robert´s Coffee, gick lite bland affärer. Sedan gick jag mot salongen, hade ju ansiktsbehandling mellan 16-17.
Var underbart skönt. Min hy var fortfarande fin tyckte hon fast jag inte hade varit där sen Augusti, bara en aning torrare men det beror ju på kalla vintervädret.
Tog bussen hem men fick hoppa av vid Ica för vi behövde lite småsaker hemma. Så kom nog inte innanför dörrarna förrns 18.

Mannen fixade hemmagjorda hamburgare, var gott! Svea höll sig vaken till 20, sen var hon så supertrött så hon bara slocknade på nån sekund i sängen.
Själv fick jag fruktansvärd magsmärta efter 22, så låg bara isoffan med varm vetekudde tills jag kände det va dags lägga sig i sängen istället. Men tror magen fått en liten chock har inte ätit så mycket mat dom sista 2 veckorna och denna har jag ätit 1-2 lagade mål mat per dag. Så tror den inte riktigt fixar matsmältningen.
Men har sovit gott inatt och idag känner jag inget.

Tvätt tid idag 12-17, inget skoj en lördag men måste verkligen tvätta.
Sambon ska iväg till en polare spela xbox.

Bvc och Mvc

2010-01-07, 19:26:17 / Kategori: Allmänt
Gick bra för Svea på 6-mån kontrollen även om hon var lessen mer eller mindre hela tiden. Men sambon tror han va kall när han klädde av henne så skriket började redan vid vägning och mätning. Och blev inte bättre när läkaren började klämma och hålla på.
Dock fyllde dom inte i häftet men hon är väl runt 68 och väger ca 7400 trodde sambon.
Så ja inte konstigt stl 68 på kläderna börjat strama i vissa modeller.
Och dom sa inget om hennes blåmärke på ögat.

Jag var på Mvc för inskrivning. Svea ska ju nämligen få ett litet syskon. :)
Beräknad till 5/8, men vid ultraljudet får man mera exakt datum. Så går in i vecka 11 imorrn.
Alla värden var bra vi jämförde lite med när jag väntade Svea och mitt järnvärde var mycket bättre denna gången. Ojoj helt chockad var jag, men låter bra kanske jag slipper börja med järntabletter så tidigt som sist.

Har ju mått lite illa, var värre med Svea så redan nu har jag börjat käka mat ordentligt. Märker även att orken har kommit tillbaka innan var jag lite som en zombie. Därav jag knappt orkat umgås med folk.
Men 3kg lyckades jag gå ner :) så mitt bmi är under 28. Men dom har höjt gränsen till 30 för glukosbelastning. Puh skönt jag slapp det.
Annars som sagt inga direkta tecken på man är gravid. Att jag har mage ni som sett mig beror ju på att den inte försvunnit sen Svea.

Nu ska vi fixa lite kvällsmat.

Sömntutor

2010-01-07, 10:21:43 / Kategori: Allmänt
Sådär då är mannen tillbaka på jobbet igen, vanlig ordning på dagarna igen. Vet jag vaknade till av alarmet men minns inte att han gick. Men skönt man kan sova vidare fastän han kliver upp 04.30.
Vi gottegrisar sov till 09.15 :) Skönt man har en dotter som gillar att sova precis som jag!

Idag ska vi till Bvc på 6-mån kontroll + väga och mäta. Så spännande se vad hon väger nu.
Annars tar vi nog det lugnt fram tills dess.
Vi skulle varit hundvakt, men Liz hade kortat ner sitt jobbpass så det behövs inte längre.

Avatar

2010-01-06, 20:50:50 / Kategori: Allmänt
Svea sov megalänge idag, så vi gick upp 09.37 Siri kom vid 10. Kände mig lite nyvaken men det gick ändå. Och bara 1 timme senare ville tösne ha gröt med. Alltid när hon sover så länge så äter hon jättetätt.

Carina & Grön kom vid 12.45 körde sambon oss in till stan. Jag och Carina skulle på bio, se Avatar och killarna umgås + hämta bilbarnstolen. Filmen var verkligen skitbra, gillar när man lägger ner så mycket tid på bakgrunder, effekter t o m ett eget språk. Så den var helt klart sevärd, blir nog köpa den med när den kommer på dvd.
Sen gick vi till Mc Donald´s käkade lite, dom har ju El Maco nu igen. Den hamburgaren jag alltid tyckt om genom åren.

Tog bussen hem så var väl hemma innan 18. Svea sov men kom upp vid 19, så fick lekt lite med henne. Hon verkade glad se mig, men hon är ju van vara 50/50 med oss. En hel dag med bara en av oss tycker hon är tråkigt, märkte ju jag i måndes.
Imorrn 6mån kontroll på Bvc, hoppas vi ska gå bra.



Har ju lite bilder från när vi hade Zimba hos oss.
Han hälsar lite framfusigt på Svea men hon sa inte så mycket för det :)


Liten Olycka

2010-01-05, 19:16:04 / Kategori: Allmänt
Sambon och Grön skulle handla idag så jag bad dom släppa av mig och Svea på Eurostop, så fick jag fikat. Längesen jag var iväg och drack kaffe på Espresso House, så det var trevligt idag. Dock ganska så mycket folk och en kinkig tös.
Men inte så konstigt direkt för ca 2min innan vi ska gå ut genom dörren händer nåt som inte får hända.
Svea välter ur bilbarnstolen (den stod på golvet sambon skulle precis knäppa fast henne) och rakt ner i golvet, träffar antagligen sopskyffeln. My good vilket skrik hon gav, som om vi mördade henne för vi hade självklart dörren öppen till trapphuser så det bara ekade.
Men efter lite kramande tystnade hon och då såg vi hon fått ett jack nellan ögat och ögonbrynet så det gått hål och började bli grönlila. Men va nog tur det gick hål annars hade nog ögat svullnat igen, nu blev det bara lite svullet.
Men kändes ju lagom skoj gå ut och träffa folk med sin dotter med en blåtira............. och vi har 6mån kontrol på torsdag. Snyggt jobbat, eller inte.
Så hela dagen har varit superkink men hon har nog haft ont.

Så vi åkte inom Lekcenter (f.d Brio) köpte katten Jansson som handdocka och 3 klossar med massa olika saker på. Lite tänkleksaker så hon får jobba redan nu med huvet. Så lite tröstleksaker sådär.
Sedan la vi undan en bilbarnstol från 5mån-5år, den kostade bara 1700:-. Kändes lagopm i pris. Men är förra årets färg (vem bryr sig?) och julrea på det.
Den vi har nu får hon inte plats i när hon har overallen på sig, så varje gång vi åker bil är hon inte direkt glad för allt sitter åt.

Blev ingen bio idag, tiden har bara rusat iväg och inga bra platser såhär sent kvar. Få se den går 3ggr imorrn kanske hinner vi med det... men ja vi hoppas på bebis snart med. Så Avatar hinner vi se när den kommer på dvd.

Kommer bild på skadan, men just nu vill inte blogg.se ladda upp de åt mig :(



Jag ser det snöar...

2010-01-05, 11:45:24 / Kategori: Allmänt
Sambon klev innanför dörren lite efter 20 igår, så blev 14 timmars arbete för honom. Svea skulle precis lägga sig men när hon såg sin pappa bara sken hon upp och blev så glad och sprallig. Så hon fick leka lite med honom och bara vara. Men 20.40 gav hon med sig för tröttheten och han kunde lägga henne.
Kan ju säga att efter 17 var hon så trött på mig inget jag gjorde funkade, tror hon saknade sin pappa.

Idag gick vi upp 8.45 så vi börjar hitta tillbaka till våra gamla rutiner sakta men säkert. Jag lät sambon sova till 10.30 så nu är han utvilad :) sen att han somnade innan 22 igår förstår jag.
Snön bara yr omkring hela världen är vit. Undra hur kallt det är ute egentligen? Märker man väl när vi väl orkar oss utanför dörren... kattmaten är slut så det måste inhandlas.

Annars idag ska jag försöka gå på bio med Carina, vi båda vill se Avatar. Är hennes BF (=beräknad förlossning) dag idag så om inte nåt börjar hända kan vi gå :)

Fix och sällskap

2010-01-04, 19:17:07 / Kategori: Allmänt
Hann fixa matlåda till sambon när Svea sov middag.
Sen satt hon så fint på mattan medans jag vek ihop tvätten (den jag tvättade dagen innan Nyår)  och gick igenom kläderna i stl 74. Nu är alla lappar avklippta så snart är det dags att börja använda dom.

Sedan vid halv 4 kom Carina över på en kopp te och vi fick en tröja med Star Wars tryck på :) Aw tack så mycket! Blir mannen glad då han älskar Star Wars.
Nu har jag precis käkat vitkålssoppa med frikadeller i. Svea ligger och sprallar av sig snart dax för sista målet och läggdags för hennes del. Tror nog inte sambon kommer före 20 idag verkar det som.

Även bokat in tid för ansiktsbehandling på fredag! Ska bli så underbart, sist jag gjorde en var i Augusti- fy fy på mig. Jag ska göra en helst varannan månad för att hålla mina porer/finnar i shack men pengar har helt enkelt inte funnits. Så detta var en julklapp av sambon så det var verkligen en bra julklapp.


Ensamma idag

2010-01-04, 11:40:15 / Kategori: Allmänt
Så då är vi ensamma idag.
Mitt halsont är bättre men är hes så låter dunder förkyld fast jag inte är det. Så få se vad detta ska leda till...
Svea åt lite mera av lasagnen idag, så förhoppningsvis äter hon bara mer och mer för varje dag nu av maten.

Sambon började 6 idag, få se när han slutar. Han ringde innan och dom ska jobba över är nåt som strular så han kommer mellan 18-22. Men är ledig imorrn och onsdag så då hinner han sova ut.
Få se vad vi ska hitta på, just nu ska tösen sova lite var det tänkt, om hon kommer till ro.

Besök av farbror Linus & Sara

2010-01-03, 21:14:14 / Kategori: Allmänt
Linus och Sara och Linnea (saras lillasyster) kom hit lite efter 14, Svea låg och sov men vaknade 14.40. Så skönt hon hann få sin 1 timmes vila, var hon pigg och glad när vi hade besök. Blev vi käkade på Burger King och sedan var dom tvugna bege sig hemmåt.
Gick bra med Lemmy, men vi släppte ut Ozzy han gillar inte stora hundar... så slapp vi att dom rök ihop.

Annars ikväll har jag hunnit snacka med Liz i telefon, längesen nu. Hon har jobbat massor och ja under julen har vi båda varit upptagna. Svea sov en stund, åt och la sig lite efter 20. Så hon sover gott.
Vi kollade på Moon, nu ska vi snart se en film till. Sen blir det läggdags, sambon börjar 06 imorrn bitti. Usch usch han kommer vara trött, längesen han va uppe med tuppen.

Mitt halsont har börjat ge med sig, så förhoppnigsvis är det helt borta imorrn.

Sovmorgon

2010-01-03, 12:57:43 / Kategori: Allmänt
Ojoj idag fick jag lååång sovmorgon. Gick inte upp förrns närmare 12. Men jag va verkligen trött igår så då bestämde vi sambon skulle gå upp. Sen vaknade jag inatt av ont i halsen :/ så skönt jag fick sova lite längre. Dock är halsontet fortfarande kvar.

Försökte mig på att ge Svea lasagne idag, men nej det va ingen hit tyckte hon. haha. Hon ser så rolig ut när hon inte gillar nåt. Men hon vänjer ju sig efter ett tag.
Linus och Sara kommer idag med Lemmy, så min ena katt får vara ute. Annars blir det ingen lugn och ro.

Men solen skiner så vädret ser så härligt ut, säkert svinkallt med. Jag avskyr kyla, så jag längtar redan till våren och sommaren. Nu har vi haft snö tillräckligt.




Svea var nyårsfin, och jag fixat mina naglar.
Börjar gå bättre men man ser ju att det inte är nåt proffs som gjort det.



Fler julklappar

2010-01-03, 00:02:44 / Kategori: Allmänt
Nu äntligen har jag lagt över bilder från kameran till mobilen sen sist.
Så här kommer lite fler julklappar som Svea fick den 27 hos mina föräldrar, och av min faster i Stockholm.







Jag och moster Siri, första gången vi ses :)



Mat & filmtajm

2010-01-02, 22:38:10 / Kategori: Allmänt
Blev att vi for till Flygstaden, insåg att kyl & frys måste fyllas på då mannen börjar jobba på måndag. Ska han ju ha matlådor varje dag. Men shit tror alla var där och handlade idag... så var helt slut när vi kom därifrån.

Sedan blev vi hembjudna till Carina & Grön på mat och filmtajm :) väldigt trevligt. Svea blev småkinkig där ett tag men lyckades somna på sambon så sen var hon fit for fight igen.
Nu har vi precis lagt henne, så imorrn får vi kanske sovmorgon eftersom hon brukar ju somna vid 21.
Vet inte när dom kommer men dom ringer antagligen när dom närmar sig.

Nu blir det lite film här innan läggdags.

Namnsdag

2010-01-02, 11:12:18 / Kategori: Allmänt
Grattis Svea på din namnsdag idag :)

Idag vaknade hon redan vid 8.20 så nu ligger hon och sover middag. Själv är jag supertrött, ska se om en dusch piggar upp. Inte lönt gå och lägga sig nu då blir man så slö resten av dagen.
Få se vad vi ska hitta på idag efter lägenhetsvisningen...
Imorrn får vi besök av Farbror Linus och Sara :D

Tacos

2010-01-01, 21:57:29 / Kategori: Allmänt
Sambon var snäll och diskade o bytte kattsand så då passade jag på att ta med Svea ut på en promenad. Ganska så kallt för det blåste lite men ändå helt ok. Skönt komma ut få röra på sig. Jag känner jag tappat alla mina rutiner nu när sambon varit hemma över julledighet.
Gick inom Carina med, kollade läget. Vi får ju umgås nu innan det är dags för henne sen kommer dom ha fullt upp ett par veckor :)

Blev tacos till middag idag. Det är så gott oavsett hur ofta man än äter det! Åt även upp resten av glassen med chokladsås till. Så är lika mätt idag som igår.

Svea ville inte riktigt somna idag men till slut kom hon till ro innan 21. Skönt, vill ju inte pajja hennes rutiner i af nu när det här med att sova går så bra.

Visningen gick fort va 2st som kollade idag. Imorrn är det 1 person. Sen är det dags för oss börja ta tag i att röjja mera bland våra lådor, tiden rusar ju iväg så innan vi vet ordet av kommer det va dags att flytta ju.

Nyårsdagen

2010-01-01, 14:32:29 / Kategori: Allmänt
Maten blev supergod igår. Potatisgratäng, fläskfile i ugn och lite sallad till det. Så vi åt oss mätta, verkligen. Glass med chokladsås och strössel till efterrätt!
Grabbarna drack öl, jag och Carina höll oss nyktra. Och vid tolvslaget drack vi jordgubbs mousserande vin, var faktiskt väldigt gott för att vara alkoholfritt.
Svea la sig runt 20.30 och sov sig igenom alla raketer, vaknade vid 9 idag. Så det var skönt hon inte hade ont av nyår.
Vi kom väl i säng lite efter 02 tror jag, längesen jag var uppe så sent. Men det kändes för jag somnade jättefort och sov till 11 idag :)
Nu är det nytt år och nya tag.

Idag får vi en som kommer och kollar på lägenheten 16.30, annars tar vi det nog lugnt.