Trevligt möte.

2009-07-31, 21:42:19 / Kategori: Allmänt
Direkt när vi hämtade Yra gick vi en lagom lång runda så hon hann både kissa och bajsa den lille vovven :)
Precis när vi var hemma mötte vi Jennie (en gammal klasskompis lillasyster jag umgicks mycket med på högstadietiden) med hennes barn Max och Linnea! Jätteskoj att ses vi båda bor på Vallås men hennes tid är ganska fullbokad med 2 barn, men hoppas vi kan ses snart. Hon har ju bara fått se Svea i vagnen.
Jennie är nämligen helt bebis tokig, hon var helt galen i min mage och bara längtade tillbaka då hon var gravid ungefär.

Men vi var tvugna att gå upp till oss Yra skulle ha mat och jag var hungrig. Så blev kvällmat och sen vilade jag i nästan 1 timme på soffan här... Halsontet är värst på kvällarna tycker jag... Jag som hoppades på att må lite bättre.
Nu är man vaken en kortis, Svea har blivit matad och snart ska vi ut med Yra sista rundan innan hennes matte & husse kommer hem.

Bvc

2009-07-31, 15:23:38 / Kategori: Allmänt
Idag var det dags för Bvc besök. Hon hade gått upp fint så nu väger hon 4310gram :) stora tjejen verkligen!
Sedan fick vi en lapp där föräldrargruppen börjar 19 Augusti så det ska vi gå på. Ska bli skoj att se vad det är för andra föräldrar där om man klickar med någon.
Blev en snabb runda inom Ica på Vallås så vi har mjölk mm ihelgen och sedan var det dax för lunch.
Snart ska vi hämta Yra. Ska vi ha henne till ca 00.

Annars sov Svea gött hela natten från ca 23 tills jag gick upp vid halv 6! Så man känner sig ganska utvilad, så hann med en maskin tvätt innan frukost idag. Vid 8 väckte jag killen så åt vi frukost ihop, blir så mycket roligare då.
Sedan unnade jag mig att sova mellan 9-11, kände mig så slö efter frukosten och jag vill ju bli frisk så sova sova är den enda medicinen.

Regn och åska.

2009-07-30, 21:01:04 / Kategori: Allmänt
Sambons lilla middagslur blev lång, han la sig vid 13 tiden och steg upp kl 17 för då kom Emil på besök, han är nere nu under Marinfestivalen och har inte sett Svea. Så han var här i knappt 1,5h... Men alltid skoj att se honom även om jag kände mig tråkig. Orkar inte anstränga mig att ha massa energi så kände mig trist och grå i soffan... men men såna dar får man väl ha.
Svea har i af varit snäll idag ätit och sovit, bajsat som hon ska. Tur killen var hemma tidigt hann jag springa ut med hunden mellan regnskurarna utan vagnen. Annars hade vi säkert landat i en skur. Åskat har det med gjort här.

Blev att jag diskade med så slipper man det på kvällarna, man vill ju försöka hinna umgås lite. Som idag har jag och killen umgåtts i knappt 4 timmar och nu är jag på väg i säng. Har ingen feber men halsen är fortfarande som ett rivjärn, så nu har man tagit en kopp te, ska bli en dusch sen sängen. Vill ju bli frisk och kry snart och inte få nån kanonsjukdom nu. Vågar knappt pussa på tösen ifall man smittar henne, räcker man själv är dålig.

Imorrn är det Bvc besök kl 13, ska bli skoj att se hur mycket hon växt och gått upp sen sist.
Sedan blir det hämta Yra runt 16-tiden.

Natti på er.

Sjuk?

2009-07-30, 12:31:26 / Kategori: Allmänt
Tur det regnar idag behöver man inte ha dåligt samvete över att inte vilja gå ut, dock måste man ju ut korta perioder med lille vovven...
Men inatt har jag vaknat från och till genomsvett och haft fruktansvärt ont i halsen :( Så killen fick ta Svea natt så han fick 3 timmars sömn innan jobbet, stackaren. Men jag var inte i form för att gå upp. Kom upp vid 10 för då kom Liz med vovven och då trodde jag huvudet skulle sprängas och halsen var som ett rivjärn, vill inte få halsfluss (blir värre på mig eftersom jag aldrig får det sen jag opererade bort mandlarna vilket jag gjorde när jag var 6år). Men nu är det lite bättre sne jag fått i mig 2 alvedon och en kopp te.
Svea sover och regnet öser ner så Yra får snällt hålla sig lite till.
Killen kom hem 11:40 idag dom hade inget att göra på jobbet så nu ska han få vara ifred och vila lite.

Tröööööött

2009-07-29, 22:30:35 / Kategori: Allmänt
Är supertrött, vet inte varför jag envisas vara vaken till 22 och lite mer.... får försöka skärpa mig somna mellan 21-22 så jag slipper huvudvärk och denna yrsel.
Men nu kom killen hem han har lämnat lillsyrran och även lämnat Yra. Vi är hundvakt idag, imorrn, fre & lördag. Så mycket på gång...
Dior var här på besök i af hon hade köpt en jättesöt groda (gosedjur) till Svea som hon ville lämna! Och alltid trevligt att ses tycker jag.
Vi gick idag fram och tillbaka till Stenalyckan så eftersom vi visste syrran skulle komma köpte vi en vattenkokare till henne och hennes sambo i försenad inflyttnings present. Är väl dax hon slutar koka tevatten i kastrull :)
Så dom blev glada över den!

Natti natti alla

Resultatet klart!

2009-07-29, 14:01:43 / Kategori: Allmänt
Här har vi det superblonderade håret.
Man ser knappt hur frisyren ska vara :(






Slutresultatet!


Blev riktigt snyggt ju, tack till darlinen som hjälpte mig på sidan!



Så nu känner jag mig nöjd igen med mitt hår, ser jag ut som jag brukar göra det vill säga som folk :) i mina ögon.
Enligt söta Robert har Svea en cool morsa, tack så mycket!
Och förhoppningsvis får även Robert äran att klippa Svea när det blir dax för det!

1 månad

2009-07-29, 10:21:04 / Kategori: Allmänt
Idag är Svea 1 månad.
Shit vad tiden går fort, man hinner knappt med.

Albino?

2009-07-28, 23:44:54 / Kategori: Allmänt
Jag måste ha blivit förvirrad under graviditeten... fick en tid för återbesök hos min barnmorska den 14 Augusti och då ser jag att jag skrivit min lillebror blir 16 den 15....ööhh jag hade för mig han fyllde den 24?! Eller?
Så mamma läser du detta kanske du kan skriva en kommentar om vilken dag det är så jag inte missar den
*haha* Typiskt mig att säkert skriva fel och sen slänga gamla almanackan och nu inte veta vilken dag.

Hann bara med blonderingen idag, använde MOOD märket brukar jag inte göra. Förfärlig stank, och efter 50min gav jag upp och det är coolt men ändå hemskt på sitt sätt jag ser ut som en
ALBINO.
Så imorrn tar steg 2 vid att köra röd färg i luggen, blir en schysst kontrast. Men ska nog hålla mig till mina vanliga märken vet jag hur slutresultatet blir i af.

Bara för jag skrev hur söt, snäll, underbar min dotter är så har hon inte sovit en längre stund sen klockan 17 utan ätit, sovit lite, gnällt, bytt blöja, slumrat till, ätit igen... osv osv. Därimellan har det varit gallskrik.
Nu har hon bajsat och fått lite mat till och äntligen börjar ögonen sluta sig.
Sängen ropar efter mig, har den gjort i minst 1 timme.


Här är min älskade dotter, hon halvsover på sambon!
I sin söta grodpjyamas.

Tösen

2009-07-28, 20:16:38 / Kategori: Allmänt

Killen har tösen i knät och tar lite närbilder, haha :)



Svea har börjar sitta i sin babysitter, går bra i kortare stunder och hon verkar tycka om det :)
Kaninen verkar ha blivit hennes favorit gosedjur just nu!




Själv sitter man nu med blondering i håret, svider satan men vill man vara fin får man lida pin som det heter.
Får se om jag hinner slänga i det röda ikväll eller om det får bli morgondagens projekt.
Svea har fått mat och sover nu gött, hinner jag och killen mysa lite känns som vi knappt träffats idag eftersom jag var iväg i nästan 4 timmar.
Men skönt med lite egen tid.

Nyklippt.

2009-07-28, 16:45:46 / Kategori: Allmänt
Så idag har man varit och klippt sig *jippie*.
Var skönt är ändå en ca 7 veckor sen sist och mitt hår växer som ogräs.
Så nu ska jag bara färga det med sen är man som en ny människa.
Tog med mig Liz så vi kikade i lite affärer men hittade inget speciellt direkt, Eurostop har ganska tråkiga affärer speciellt nu när man varit på Shock i Malmö. Och jag vill ju tappa några fler kilo, och magen innan man handlar massa nytt.
Sedan blev det vi fikade på Espresso House som alltid när vi är där.

Nu har man kommit hem till mina två älsklingar, killen har varit duktig och diskat och tösen har varit snäll mot honom när jag var borta. Men är hon ofta tycker jag, vi har fått en snäll bebis inte mycket skrik och gnäll inte. Man har ju hört om dom som skriker varje dag i flera timmar det hade man nog inte stått ut med så jag är så glad över våran sötnos :)

Har även läst ut boken min....... känner en tomhet faktiskt och bara 1 bok till sedan är sagan slut. Dock finns den sista boken bara som inbunden på svenska så får snällt vänta tills den släpps i pocketformat. Jag vill ju ha alla i samma format annars ser det fult ut i bokhyllan. Och det finns nämligen inte ett release datum så känns jobbigt vänta på en bok som jag vet kommer vara svinbra. Snyft.

090728

2009-07-28, 16:35:02 / Kategori: Allmänt

Här har vi kläderna vi fick igår av Magnus och Hanna!



Ursöte charmiga Eton!
Min favorithund.




Testar en ny napp jag fick av farmor med rosa motiv på, gamla nappen är fortfarande bäst.

Storhandlingsdag idag.

2009-07-27, 20:42:23 / Kategori: Allmänt
Idag har varit en bra men låång dag eftersom jag varit uppe sen 6 och inte unnat mig någon powernap och slarvade igen med maten (när ska jag bli duktig?) så blev tokhungrig och alldeles yr.
Men killen var hemma idag så vi passade på (som resten av Halmstad) att storhandla på Maxi Högskolan tyvärr hade dom inte våran kattmat så vi köpte kattmat + kattsand på Willy´s på Eurostop och där tog jag en fika på Espresso House för jag kunde somna stående så trött var jag.
När vi ändå var i området köpte killen en stock snus på Citygross så NU har vi laddat alla förråd så vi klarar oss hela månaden känns det som :)

Sedan kom Magnus och hans tjej Hanna på besök, har vi inte hunnit med sen Svea kom.
Fick en skithäftig tröja + byxa i stl 74! Så blir toppen att ha när hon är större.
Vi snackade bort lite tid så både jag och killen hann bli ashungriga så jag blev nästan svimfärdig....
Svea fick sitta i sin babysitter och hör och häpna killen lagade maten idag!
Han avskyr att laga mat men idag ville han köra det så jag slapp.
Han är verkligen underbar och söt.

Nu har man landat i soffan framför tv´n och datorn, Svea sover som en gris. Vi har badat henne och då blir hon så slut av allt skrikande, men nödvändigt ont hon stank kräk tyckte vi.
Sen fick hon på sig sin grodpjyamas!
Idag packade jag ner alla stl 50 kläder (inte byxor dom passar ännu) och nu kör vi på 56!
Stora tjejen är hon.

Har även hunnit med att betala alla räkningar!
Duktig man är slipper man tänka på dom tills nästa månad.
Även inhandlat åksjuke tuggummi få se om dom funkar när vi ska ner till Skåne nästa gång.
Men fy fan för priset 10 tuggummi för 80kr. Men man behöver bara ta dom 15 minuter innan man ska iväg så slipper man planera alltför mycket.

Långpromenad

2009-07-26, 19:30:25 / Kategori: Allmänt
Jag är helt slut.
Vi fick för oss att ta en promenad som slutade på 1,2 mil!
Vi började gå in mot stan men vek av mot Örjans vall och jag ringde Anna & Kim för att se om dom var hemma. Var bara Kim men hälsade på honom och fick lite kaffe och en skön pratstund. Sedan runt 16 tiden bar det av hemmåt, tog vi vägen över Frennarp tillbaka mot Vallås! Puh var HELT slut när jag kom hem eftersom vi inte har ätit nåt sen frukost dvs kl 09.30. Svea sov hela vägen mer eller mindre var i slutet på hemresan hon vaknade till så killen bar henne i famnen sista biten, men var ju matdax för henne.
Han matade henne och jag satte igång att göra lite kvällsmat, snabbmakaroner och köttbullar orkade inte med nåt annat ville bara ha MAT. haha, typiskt mig att börja slarva med maten så ens blodsocker åker berg och dalbana.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen se blir det faktiskt sängdax orkar inte vara uppe idag, behöver nog all sömn man kan få. Få se om killen ska jobba imorrn eller inte, han har inte hört nåt från jobbet.
Mina planer för imorrn är betala räkningar, blää vad tråkigt.

Söndag - Hemma

2009-07-26, 11:49:30 / Kategori: Allmänt
Vaknade klockan 8 !!! idag av mig själv var tvungen att kolla så tösen fortfarande andades.
Och det gjorde hon så fick väcka henne för hon sov djupt ville inte vakna... Men fick bytt blöja som vägde 1 ton ungefär och sedan blev det matning hon åt 175ml så hungrig var hon men inte konstigt direkt.
Killen gick upp och gjorde frukost till oss och Svea somnade om på mitt bröst.

Nu har man hunnit läsa igenom lite bloggar, kolla sin mejl och även uppdatera här lite!
Ska väl kolla in Shocks webshop och dagdrömma om lite kläder man kan köpa vid nästa Malmö besök :)
Vädret är grått och trist som vanligt så får se vad vi hittar på, men blir nog en liten promenad.

Var i af helt underbart att sova i sin egen säng, slippa trängas med killen. Känner mig utvilad, haha, har ju sluppit gå upp mitt i natten för matning.
Nu ska jag njuta lite av "ljudet av ditt hjärta".
3:e boken i Twilight serien. Dom är så bra så jag kan knappt slita mig.

Lördag - Malmö

2009-07-26, 11:39:29 / Kategori: Allmänt
Vaknade vid 6 av att Svea ville äta lite, men kändes helt ok hade sovit ganska så bra. Att dela på en 120 säng är ju inte det roligaste vi vet men det får gå... man ligger för nära varann och det blir asvarmt.
Så killen vaknade ju när jag gick upp men blev vi åt frukost ihop och sedan somnade vi om igen en liten runda så vi skulle orka med en dag på stan i Malmö.
Vi kom iväg runt 12 tiden skulle jag tro och blev en heldag :) men var skönt att bara strosa runt istan och även kolla i lite affärer.
Självklart sprang jag in i Shock, måste man ju finns ju inte hos oss. Blev jag inhandlade en skitsnygg klänning!!! Se länk men min är i gul (fanns dock inte på deras hemsida men ni får ett hum om hur den ser ut).

http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=138554

Vi käkade på Graffitti och sen kom Thomas och Ida och gjorde oss sällskap!
Så gott med bakad potatis, inte heller nåt vi har i Halmstad, suck... alla bra goda matställen finns överallt utom hos en själv typ.
På hemvägen köpte vi med oss kladdkaka så vi hade lite kvällsfika! Men guuuud vilka idioter det var på det stället tog säkert 30 min för dom att ge oss ett pris och skära upp 5 bitar !!!
Kändes lite snobbigt ställe som tyckte vi var jobbiga som villa ta med oss hem, var inget direkt fik mera uteställe.... Så nej aldrig vi går dit igen. Vill man sälja kan man ju kosta på sig ett leende.

Alla ville vi skulle sova en natt till men killen ville hem till sin egen säng, han var supertrött. Var jag med men hade varit skoj om vi stannat en natt till.......... menmen jag fick ge mig så blev vi körde så vi var väl hemma lite innan 23.
Hemsk hemresa. Svea skrek 2/3 av hemresan och speciellt efter åsen då hon fick lock för öronen som vanligt, sedan att hon var hungrig gjorde inte saken bättre. Vet inte varför men vi ska alltid tajma att hon blir hungrig på hemvägen.
Men killen matade henne och hon slockande direkt och sov i 9 timmar isträck.
Själv måste vi skaffa mig åksjuketabletter, får jag kan inte åka i baksätet i vår bil, blir ofta åksjuk pålängre bilfärder och det i kombination med trötthet (brukar ju komma isäng vid 21.30-23) höll på att sluta i kräkattack.
Så bättre planering av hemresa och en tablett kanske gör så att jag mår bättre vid våra bilresor.
Men blir fler resor till Häljarp där vi säkert stannar lite längre.

Bvc och skåne

2009-07-24, 17:19:34 / Kategori: Allmänt
Var på Bvc idag kl 11, dock inte helt smärtfritt, för Svea var lite sur och kinkig idag så blev en del gnäll. Men hon väger nu 4030gram så har gått upp 340, sen är hon numera 54.5 lång :)
Det går undan för henne, men märks ju i matväg!

Sedan stack vi till Mc Donalds på Eurostop och vi käkade lite och gav tösen mat sen kunde vi bege oss ner mot Häljarp.
Dock sov hon bara ytterst lite i bilen, hon brukar sova hela bilresan när vi åker nånstans annars, men hon ville ha mera mat så det fick vi ge henne direkt när vi kom fram och då bajsade hon med såklart och sen tvärdog hon i killens famn.
Så snart har hon sovit 4 timmar! Skönt!

Har man hunnit sitta ner umgås med hans föräldrar.
Nu är killarna iväg och handlar ingredienserna till Tacos, mm, ska bli gott. Blir vi dricker vin med, har jag inte gjort sen oktober så ska bli skoj och se hur många glas det behövs innan det snurrar till i huvet *haha*
Nej lär bli lungt man ska ju upp under natten och mata henne med OCH överleva morgondagen med.
Är ju tal om att ev åka till Malmö men beror ju på vädret vad vi hittar på.

Ön Bilder

2009-07-23, 19:55:28 / Kategori: Allmänt
Här är vi ute på Ön och vandrar i det fina vädret!
Fina pojkvännen med barnvagenen :) Så stolt han är han ska köra den överallt.


Jag får ju så snällt också ställa upp på bild.
 



  Svea ligger och sover så sött.        Någon som vet vad der är för röda bär?



Lite utsiktbilder utmed rundan dock såg vi inte till några djur.

         




Utvilad!

2009-07-23, 19:02:00 / Kategori: Allmänt
Oj var nog lite trött igår skrev inte ett ord om hur FIN min syrras lägenhet var ju... lagom förvirrad. Deras planlösning var så mycket bättre än vår här på Vallås och sen hade dom valt nya tapeter i alla rum och lagt nytt golv i köket! Skitsnyggt var det överallt verkligen. Balkongen var djupare och inglasad, så mysig. Dock hade vi så trevligt så inga bilder togs ju, är inte van vid att fotografera i tid och otid.
Jag vill med ha en ny lägenhet, ge mig någon, fast en 3:a förstås.

Svea somnade mitt i maten igår kväll runt 22.30 och idag vaknade jag och killen 06.30 av att hon fortfarande SOV, fatta hon sov altså i 8 timmar isträck. Så jävla skönt att slippa gå upp i natten och mata henne, killen tog henne då och jag fick sova vidare till 11 :) Behövde jag kan jag säga.
Så är utvilad. Men blev lite rastlös i eftermiddes blir jag lätt när man fyllt på energi nivån, så vi åkte idag och käkade på Burger King, sedan for vi till Espresso House på Eurostop och tog en kaffe med Liz & Viktor.
Skulle handlat jeansklänningen till mig på Lindex, men stl 40 var slut, så finns i stan men går att beställa på deras hemsida med så få se hur vi gör.

Imorrn klockan 11 ska vi till BVC!
Sedan bär det av ner till Häljarp och vi ska även sova över se hur det går med Svea. Förhoppningsvis kommer det gå bra även om det luktar annorlunda, men hon får sova i mjukliften med alla gosedjur så blir det som hemma nästan :)
Skönt att komma iväg lite, slippa alla måsten här hemma.

Lång dag men rolig :)

2009-07-22, 23:31:46 / Kategori: Allmänt
Ojoj blev en låång dag idag verkligen.
Kom hem lite efter 22 från Dior, var väldigt trevligt eftersom mamma, pappa och lillebrorsan var där med. Det bjöds på varma mackor och hembakt sockerkaka, mums.
Svea sov en liten stund och sedan var det matdags och lite vakentid hos moster och mormor :)
Dock blev hon superkinkig på hemvägen och skrek mer eller mindre hela vägen hem. Så väl hemma blev det ny blöja och mat, hon somnade halvvägs in i maten, haha så nu hoppas jag hon sover gott inatt så man själv får lite sömn.
Så nu ska jag verkligen hoppa isäng.

Men antar jag är så trött och hängig inte bara för sömnen blir störd utan också för att jag påbörjade mina p-piller förra veckan och har fått tillbaka kraftiga blödningar igen :(
Så snart har jag blödit i 1 månad, klart det tar stryk på kroppen min. Men får väl be min banrmorska kolla hb värdet på återbesöket, jag äter bara järntabletter om det beordras. Inte för jag ringt och bokat ett... men ska nästa vecka.
Men jag får ju skylla mig själv men jag vill hellre äta dom redan nu så man slipper tänka på att man blir gravid på direkten.

Sedan har jag en liten förkylning på G tror jag, känner hur näsan rinner titt som tätt oavsett hur ofta man snyter sig, suck, orkar inte vara sjuk just nu.

Menmen nog med självömkan, dags för mig att SOVA.
Natti natti allihopa.

Ön

2009-07-22, 16:56:47 / Kategori: Allmänt
Blev att vi åkte ut för att äta lite lunch, hade tänkt oss Burger King eftersom dom öppnat nu i Halmstad men väl där stod det att dom inte tog kort eftersom terminalerna inte var inkopplade :/
Så vi åkte till Nyhem istället och käkade på Fete Gretas, mmm var så gott. Deras hamburgare är i särklass bland dom bästa!
Blev vi matade Svea med en lite slurk för vi bestämde oss för att åka till Ön går där en runda när vädret ändå var fint. Rundan är väl en ca 5-6km tog oss 1,5 timme ungefär men gick vi lugnt och stannade lite då och då för foton och drickpaus. Så skönt att bara komma iväg, bara vara vi och slippa staden för en liten stund.
Blir så lätt man sitter hemma trött, kinkig, småsur och då retar man sig bara på varann så idag har vari en kanondag verkligen.

Nu kl 18 ska vi hem till syrran, Dior, och kolla in deras nya lägenhet på Bäckagård! Ska bli skoj se hur dom bor + det var ett litet tag sen vi sågs. Tiden rullar ju iväg utan man hinner med egentligen.

Ingen sömn

2009-07-22, 08:44:23 / Kategori: Allmänt
Usch igår var en seg dag faktiskt, fick inte sova speciellt mycket isträck utan blev små korta sömnpauser istället. Svea ville äta vid 3, även om killen tog henne vaknade jag, sen gick jag upp vid 6 och tog henne. Sen höll det på så hela dagen att hon skulle äta var 3:e timme och nu äter hon ändå 125ml/mål.

Liz kom förbi en runda och hon och jag gick ner till Ica medan killen var hemma och spelade xbox och passa tösen. Sedan satt vi bara hos oss och tjötade lite.
När Liz hade gått tog jag en powernap på 2 timmar, kände jag behövde det... så jag orkade med kvällen i af. Blev vi kollade på "hotet från underjorden 3 & 4" faktiskt väldigt bra tycker jag!
Sen hade ju klockan runnit iväg så hon var närmare 23.30 innan jag kom isäng :(

Är lika trött idag som igår än så länge.
Svea ville äta vid 02, 04 killen var lagom trött då, och sen tog jag henne vid 06...... suck
NU har hon äntligen somnat efter ha ätit och kräkt ner sig själv och mig.
Killen är ledig idag med få se vad vi orkar med att göra idag.

Måndagsbarn

2009-07-22, 08:36:27 / Kategori: Allmänt
Lille Svea är ju ett måndagsbarn!
Får vi se hur det kommer stämma längre fram.

MÅNDAGSBARN
är en ögonfröjd och är snällt och rart. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt lagd, och har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.

Jag är då född en torsdag, tycker det stämmer in ganska så bra. Bara att jag inte gjort nån fin karriär ännu.

TORSDAGSBARN
sliter tungt, och gör fin karriär. Den som är född på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.

Killen är född en onsdag och han tyckte detta stämde in bra på honom :) Kanske skrock detta som horoskop men ändå väldigt roligt tycker jag.

ONSDAGSBARN
får lida ont, men kärt besvär. Den som är född på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, är intelligent och läraktig, men kan också vara ganska självsvåldig.

Ni som själva vill kolla vilken dag ni är född här är deras sida:
http://goto.glocalnet.net/peking/birth.html

Besök hos päronen idag!

2009-07-20, 21:45:13 / Kategori: Allmänt
Det klarnade upp lite efter lunch och jag bestämde mig för att överraska mina föräldrar med ett besök, ringde såklart innan och kollade så dom var hemma! Det var dom, mamma hade jobbat natt så hon var nyvaken :) blev vi fikade lite och bara umgicks i lite mer än 2 timmar!
Svea var vaken större delen av tiden och blev matad 2ggr... var lite kinkig i slutet men var nog för hon var övertrött men inte kunde somna. Blir alltid så när jag är iväg hos nån annan, precis som hon känner att hon inte är hemma. Men somnade till slut hos sin mormor och jag kunde traska i lugn och ro hemmåt.
Killen kom och mötte mig och vi tog en promaned runt dammen ner mot skogen och sen tillbaka till vårt bostadområde, skönt att vara ute när vädret tillåter och skoj med sällskap.

Väl hemma käkade vi lite kvällsmat och sedan var det dax för tösens mat.
Hon har varit duktig med och bajsat själv idag :) Har gett henne 1ml Laktulos morgon och kväll så det börjar nog hjälpa nu, skönt det funkar på egen väg. Så hoppas det rullar på nu.

Ozzy min käre gosiga katt följde med såklart hela rundan idag, medans jag var hos föräldrarna låg han i deras trädgård och vilade, han blev lite nervös eftersom deras hund skällde på honom. Så gick inte att sammanföra dom men han trivdes nog bra i trädgården i af.
Men på hemvägen var han väldigt jamig och orkade knappt gå för solen låg på så han hade ju blivit törstig och hungrig (fast jag ställde ner vattenskål hos päronen) men han följde med oss runt dammen med ändå. Väl hemma var det raka vägen till mat/vatten skålen sen somnade han gött i soffan!
Det är verkligen som att ha en hund, bara att Ozzy är mera egen och går lite som han vill gärna 3m bakom.

Killen ledig imorrn eftersom jobbkompisarna är i Värnamo och ska stanna över natten, vilket han inte vill. Han vill ju komma hem till oss varje kväll.
Så få se hur vädret är och vad dagen för med sig!

Måndag.

2009-07-20, 12:50:32 / Kategori: Allmänt
Idag känner jag mig utvilad, ordentligt. Matade tösen runt 5 men det vara bara mata, byta blöja sen sov hon igen så la tillbaka henne i spjälsängen och kunde själv krypa ner i sängen, killen steg upp lite efter 6 och han slapp göra nånting imorse. Sedan vaknade jag halv 10 ! så det kändes helt underbart att ha fått sova ordentligt.

Dock öser det ju värsta skurarna här emellanåt så än har vi bara varit inomhus, ätit och slappat!
Kanske klarnar det under dagen så det blir en promenad eller nåt.

Igår var det bara Andreas och deras yngste dotter Cornelia som kom förbi på besök, fick tröjan ni ser nedanför här! Men är från 6-12mån så dröjer ett tag innan hon kan ha den, men gör inget lite roligare med coola kläder när hon blir större som hon inte växer ur på en gång.
Sedan blev det vi gick ner till Ica och handlade lite pålägg och sånt inför denna veckan, kollade på "hotet från underjorden 2" och även lite på "Walk the line" sen var det sängdax.
Så söndagen blev helt ok.


Här är den coola tröjan vi fick av Andreas och hans familj!
Inköpt på Blue Fox i Sthlm, älskar den affären verkligen.




Killen som ville fota sina flickor :)
Jag försöker läsa min Twilight bok och Svea myser i stora sängen.

Söndagar är trista.

2009-07-19, 10:54:21 / Kategori: Allmänt
Jaha då var det söndag, söndagar är så trista... har jag alltid tyckt även om det numera finns affärer som är öppna. Men är väl för man man vet att måndagen kommer efter och i mitt fall så ska killen till jobbet.
Man vänjer sig fort han är hemma här och hjälper till, ni kanske tror vi går på varann eller borde men faktiskt inte vi sover ju väldigt olika och under dagen hittar vi oftast på saker antingen ihop eller var för sig.

Men helgen har ju varit bra vi har fått sova mycket snälla Svea har inte bråkat med oss nattetid och sen direkt efter morgonmaten har hon somnat, då har även jag passat på att vila några timmar så man är pigg hela dagen.
Helt sjukt hon är 3 veckor nu! Tiden har bara runnit iväg.

Idag ska killens kompis Andreas komma med sin familj. Dom har inte hunit träffa tösen ännu så är ju dax nu, men ska bli skoj att träffa dom!
Annars tar vi det nog bara lugnt vädret är grått och trist idag med... så killen får känna att han är ledig nu inför arbetsveckan.

Regnig dag men ändå en skön dag.

2009-07-18, 19:05:02 / Kategori: Allmänt
Natten var lugn med tösen hon vaknade vid 02, men jag matade henne i sängen och sen rapade killen henne och hon somnade på stört. Så skönt och vi slapp vakna till alltför mycket som man annars gör när man går upp och sätter sig i soffan.
Dock hade inte killen sovit så mycket för han hamnade framför tv´n när jag lagt mig och sen såg han polisbilar + brandkåren på vår parkering. Visade sig i tidningen att det var detta som hänt:


http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.526643

ca 5 meter från vår bil! Så tur våran var oskadd.

Annars idag har ju regnet öst ner men vi trotsade det och åkte in till stan och strosade lite i affärer. Hittade en skitsnygg jeansklänning på Lindex som killen föreslog jag skulle prova! Satt riktigt snyggt, så får väl se om man kan köpa den när räkningar är betalda i slutet av denna månaden.
Sedan köpte vi varsitt paraply på Stadium för vi hade inget och det behövdes ju idag så nu till nästa regndag är vi väl förberedda.

Väl hemma har vi kollat på "Hotet från underjorden 1", gammal goding film, har vi bara resten vi ska se. Finns ju totalt 4 filmer. Ätit lite godis, jag lär ha kvar nu en vecka framöver av det vi köpte igår för jag äter inte lika mycket längre som förr (tur är väl det för figuren).
Snart dax för kvällsmat inte lönt att äta för sent då är jag vaken halva natten ju, inget positivt med en morgonpigg tös.

Mysdag

2009-07-17, 21:21:55 / Kategori: Allmänt
Blev att jag traskade till Sara idag med Svea så killen fick lite lun och ro hemma själv. Kan vi ju alla behöva då och då. Men hon var så snäll och söt hos Sara, sov och åt som vanligt.
Tror hon är inne i en växa period nu för nu äter hon var 3:e timme.

Var väl hemma lite innan 16 och föreslog vi skulle åka till godis på landet och inhandla snask till helgen! Det är supergott godis där :) men dom har lite speciella öppetider så man får passa på när man får godissug och dom har öppet.

Sedan blev det att bada henne var dags för det, man märker när hon luktar lite väl mycket kräk tycker jag. Man bytar och torkar av henne men det sätter sig i af. Hon gillar nog att bada inte så mycket skrik från henne tills man lyfter upp henne och innan man klätt på henne då blir hon så ilsk, men är väl för att hon fryser.

Ikväll har vi ätit gott och kollat på siste Batman filmen (dom gamla)...
Nu har tösen vaknat dax för mat och jag ska strax gå och lägga mig. Vill sova ett par timmar innan det är dags att gå upp igen.

Idag är det 14 månader sen jag och killen träffades för första gången, shit vad tiden har runnit iväg och tänk vi har faktiskt hunnit få barn på denna tid :D

Seg dag än så länge...

2009-07-17, 10:08:28 / Kategori: Allmänt
Usch idag är en konstig dag, Svea vägrade somna om efter maten vid halv 3 inatt :( Killen försökte med allt och att inte jag skulle väckas men lite svårt i en lyhörd lägenhet. Så runt 5 fick vi henna att somna och sedan vaknade hon vid 8 hungrig, så då gick jag upp. Vi har ju bytt mat nu till Semper Lemolac, vet inte om hon inte blir lika mätt på den som med NaN, eller om det bara är lite trots nattetid får på dagarna funkar allting hur bra som helst.
Och denna ska ju hjälpa henne med gaser och förhoppningsvis att hon kan bajsa själv varje dag.

Min frukost idag blev en banan, inte lönt äta mer snart lunchdags ju... är ju van att min frukost är runt 7,8 på morgonen. Man vänjer sig snabbt vid nya rutiner och när dom störs blir man slöare och dagen känns konstig. Så få se hur länge killen vill sova idag, han kan behöva sova ut lite.

Annars har vi inga direkta planer idag, få se vad som händer.

Familjen.

2009-07-17, 09:54:57 / Kategori: Allmänt

Jag och tösen, och min nya piercing syns.



Killen och Svea myser.                    



Söta bodyn som jag köpte på rean på H&M.



Här har Svea anammat hur en vampyr sover :) ska börjas i tid!



Ännu mera presenter

2009-07-16, 22:59:44 / Kategori: Allmänt
Här har vi lite mera bilder på vad vi fått sen senast!
Vi har kläder till minst Januari som det ser ut nu, helt galet man kan få så här mycket bara för man får barn, inget man trodde direkt.
Men allt är verkligen tacksamt och så sött & gulligt.

Detta söta fick jag av Karin.
    

Här har vi lite kläder från farmor! Overallen kommer passa finfint senare i höst.
       

Tröjan inhandlade jag på rean på H&M och gosedjuren är från Liz & Viktor.
    

Coola bodyn från Pauline & Tobbe.



Här är lammen från Karin, Gert, Jonas, Johan med respektive.

Viktuppgång :)

2009-07-16, 17:00:13 / Kategori: Allmänt
Tösen har gått upp 220gram på 1 vecka!
Så nu väger hon 3690gram och är 52.7cm lång! Så det går framåt precis som det ska och hon följer sin kurva! Bvc besöket tog knappt 30min så skönt det går fort man ska ju ändå dit ofta nu.

Sedan svängde vi inom Espresso House en snabbis jag behövde en latte :) och sen bar det av hemmåt Svea behövde mat och vi började med bli hungriga.
Efter vi käkat så kom Pauline förbi en runda, vi fick en AC/DC body av henne och hennes kille i stl 62! TACK så himla mycket. Så jädra fräck, så nu har hon Ramones, AC/DC och Motörhead kläder. En bra början.
Sedan blev det vi gick ner till Ica vi skulle hämta ut ett paket och posta lite brev och tog även en runda runt området, skönt att komma ut även om det är kvavt ute.
Paketet var från killens moster + hennes familj var 2 lamm. Ena lammet var en speldosa och den andra var en snuttefilt, sååå söta.
Ska försöka hinna med att ta bilder och lägga upp, märker jag har varit lite dålig på det nu.

Snart matdags för tösen och sedan kommer mina föräldrar hit.

Torsdag.

2009-07-16, 09:40:17 / Kategori: Allmänt
Så kul att träffa Karin igår, visade sig det var 2 år sen vi sågs sist! Tiden går verkligen fort, man hinner knappt med... men vi gör som alltid fortsätter prata där vi slutade :) så som man gör när man varit vänner länge.
Svea var hur snäll och go som helst sov mest och åt lite.
Även killen kom hem lite innan 13 så dom fick med träffas. Och Karin stannade här till säkert 16.30, men jag tyckte bara att tiden rann iväg, först när man blir hungrig man inser hur mycket klockan är.

Dock blev tösen superkinkig på kvällen och killen min fick henne inte att somna alls :(
Ibland gör man allt men hon bara skriker ändå, jag la mig redan vid 21 (hade ju knappt sovit 3h mellan tis-ons) för jag kände jag var helt slut men vaknade vid halv 1 av att Svea var arg som ett bi, men ändå super trött. På nåt vis somnade hon efter ännu mera mat så vi båda kunde lägga oss.
Det är allt eller inget med henne emellanåt vissa dar är hon så glad och go hela dagen och vissa är som igår dagen är bra och kvällen/natten blir kaos.
Men jag somnade om så vid 06.30 imorse var jag ändå pigg så var lugnt. Nu ska jag strax väcka killen min han är hemma idag och ska följa med till Bvc.

Idag ska vi till BVC kl 11, vägning av henne vad jag vet sen får man se vad som händer mer. Ska ju gå dit varje vecka tills hon är 8 veckor.
Annars idag så kommer mamma och pappa en liten runda ikväll, hennes semester är ju slut nu så man får passa på emellan hennes arbetspass.
Vädret är ju sådär så få se vad vi ska hitta på men blir nog att vara hemma och tat lugnt.

Städning

2009-07-15, 09:21:06 / Kategori: Allmänt
Puh
Jag är helt genomsvett. För jag har för FÖRSTA GÅNGEN dammsugit OCH moppat hela vår lägenhet, bara bott här sen Aug -08.
Det har nämligen varit killens uppgift att dammsuga och moppa medans min har varit att laga mat och sköta kattlådorna. Diska brukar vi dela på, bara i slutet av graviditeten han tog hand om det då jag fick för ont i ryggen av att göra det.
Men idag kände jag att jag hade ork och lust att göra fint + killen har sån äcklig hosta så han nästan kräks varje morgon pga han är damm allergiker så det var på tiden vi tog tag i städningen. Men dessa 2 veckor med Svea har bara runnit iväg och städningen har inte känts så priroriterad.
Har även hunnit med att diska, och skura av spisen och diskbänken.
Även bytt sängkläder och dom tvättas nu... så jag hoppas killen kan sova lite bättre inatt.

Ni som känner mig sen innan vet om att jag avskyr att städa. Kan ju berätta att när killen var i min lägenhet för första gången så höll han på att storkna (han sa ju dock inget) av allt damm och efter jag kom hem från jobbet hade han både dammsugit och moppat. Vi hade knappt varit ihop i 1 vecka då.
Ärligt, jag hade inte städat på 2 MÅNADER... och hade 3 utekatter!
Inte konstigt jag behöll honom^^ Och sen dess har det varit hans uppgift :)

Så jag hoppas han blir glad när han kommer hem och här luktar gott.

Sen idag kl: 12 kommer Karin på besök. En f.d jobbkompis från Mc Donald´s, hon bor numera i Göteborg men under sommaren jobbar hon här och bor hos sina föräldrar! Skoj hon mejlade mig när Svea hade fötts och ville träffas!
Ser fram emot detta besök.

Nu har Svea vaknat, dax för mat till henne om en liten stund.

Lovely day!

2009-07-14, 23:47:53 / Kategori: Allmänt
Varit en toppendag idag även om den började med huvudvärk pga jag skippade frukosten och intog den runt 12. Jaja man lär sig av sina misstag men jag ville hellre sova lite extra idag.
Sömn eller mat det är det man har att välja emellan just nu med ett spädbarn.

Men i af fick jag handlat på Ica så nu ska vi klara oss till löning medans killen var hemma med Svea. Han var hemma från jobbet idag pga han var dålig i magen, ger inga mer detaljer...
Sedan åt vi en sen frukost då vid 12, sedan kom Liz hem till oss för hon var ledig idag och killen min tyckte jag skulle ha en egen dag utan Svea. Så blev vi åkte in till stan hon och jag, inte för vi hade så mycket planer men hon kände väl på sig jag behövde komma ut se lite folk, strosa runt och göra inget.
Vi hamnade på H&M på barnavdelningen såklart :) där jag köpte 2 plagg för dom kostade bara 49:50:-/st! Men ena plagget är stl 74, men den tröjan var så snygg så ville ha den redan nu, har man till lite senare iår.

Sedan har jag funderat på att sätta i en ring i läppen igen och det var tidsbokning idag på Lilla Berlin så drog dit vid 14 tiden och kollade om Anders hade mycket bokningar... hade han inte så jag bokade in mig kl 15 då han skulle börja jobba.
Gjorde ondare än jag hade för mig men den smärtan är ju över på någon sekund så nu är man fin igen! Dock får man ju någon vecka nu där det är lite svårare ätt äta innan man vänjer sig vid ringen och svullnaden lagt sig.
Sedan tog vi en kaffe på Espresso House inne istan, tjabbade lite skit och bara njöt av att göra inget. Viktor (Liz kille) kom och gjorde oss sällskap efter att han slutat jobba och vi fick skjuts hem av honom. Slapp vi ta bussen!
Så blev en ca 4 timmar jag var hemifrån idag, så nu har man haft ork att laga mat och bara umgås med killen och tösen.

Svärmor och Sara (Linus tjej) kom förbi en snabbrunda dom hade varit på Ikea oc handlat lite mera småhanddukar åt oss, emellanåt kräker hon ju ner x antal stycken per dag. Så nu har vi back up.
Dom hade även handlat tröja, byxor och overall på Polar´n och Pyret som vi kan ha i höst :) jättefina söta röda kläder.
Kommer bli toppen till henne.

Nu ikväll har vi ätit Tacos och sett Mad Max 1, men 2:an är ju bäst tycker jag men får bli imorrn kväll vi ser den, lite väl sent nu. Dock var Svea superkinkig från 20-23 ungefär inget vi gjorde hjälpte så var väl tur jag vilat upp mig idag både sömnmässigt och från allt. Stackars killen är tröttare han har ju haft henne hela dagen, men imorrn ska han tillbaka till jobbet så då får han väl "vila".
Nu är kl 23:45 jag ska ta en snabbdusch sen sova så jag orkar gå upp imorrn bitti när tösen vaknar för mat. Sedan kl 12 kommer Karin på besök.

Söndag- Måndag

2009-07-13, 10:35:55 / Kategori: Allmänt
Ja att komma iväg till en utsatt tid är inte det lättaste när man har en pojkvän som kan sova bort hela livet, känns det som....
Skulle ju ner till Häljarp till lunch och hans klocka ringde vid 9 men var väl uppe vid 10. Han tror det fortfarande räcker med att gå upp, kissa borsta tänderna sen är man klar.... Men NEJ ni som har barn vet ju att de krävs liiite mer innan man bara kan åka.
Man ska ju få med sig mat, extra kläder, blöjor mm och ska ju helst vara matad och nybytt eftersom bilresan tar 1 timme. Nu var jag ju uppe redan vid halv 7 så jag hade fixat allt, men hade varit skönt om han försökte tänka och hjälpa till lite. Nu blev det att vi fick åka fastän hon sov och det blev blöjbyta och mat direkt när vi kom fram. Som tur va sov hon hela vägen, dock hade vi inte samma tur på hemvägen då skrek hon från Ängelholm- Halmstad... Både av hunger, bajsproblem och lock för öronen nedför hallandsåsen.

Men det var i af en jättetrevlig dag med massa god mat, som alltid. Även killens moster med man och deras son + flickvän kom dit på fika, hans bror och tjej var där redan sen innan :) Massa folk och lite hundar!
Men nu har hon ju blivit lite större så hon sov gott fast det var mycket folk och liv! Hundarna var lite nyfikna men dom nosade och sen var det inte så mycket mera.
Dock äter man ju så man alltid är proppmätt så halvsov lite på hemvägen och somnade gott runt 23-00 tiden, vilket jag verkligen behövde eftersom Svea vaknade vid 04 inatt och ville ha mat...
Suck... 04 är hemskt att stiga upp, klockan 06 är mera ok då blir man hungrig man har ork att vara vaken men 04 är bara orimligt tidigt.
Killen började ju jobba idag så han stack väl lite innan 7 tror jag, han sa hejdå men jag har ingen direkt koll jag sov ju, för efter Svea fått mat la jag henne igen i spjälsängen för jag tänkte bättre vi sover i 4 timmar till så jag har ork att vara människa idag.

Vaknade till igen vid halv 9 eftersom då hade tösen vaknat och påkallade lite uppmärksamhet, så blev mat och blöjbyte nu sover hon igen som en stock.
Dock öser det ner utanför och min hankatt är ute, yey han kommer komma in dyngsur. Tror vi ska bada honom idag han börjar bli lite för skitig för att jag ska tycka det är mysigt att kela med honom.
Själv har man hunnit med frukost.
Ska det fortsätta ösa såhär blir jag inomhus hela dagen. Har ändå tvätt att ta hand om.

Känns lite konstigt att killen är på jobb, nu brukar han ju vakna och komma ut så vi äter ihop... Men får vi göra istället ikväll när han kommer hem från jobbet.
Som det ser ut nu är ju denna praktiken bara till siste Juli och han ska tacka nej till tjänsten eftersom det är ca 75% nätter ute och sedan Svea kom sa han "jag vill komma hem varje kväll" så det känns skoj han känner så annars hade jag ju fått verkligen allt ansvar här hemma och det hade blivit ensamt.
Så det blir till att han får söka vanliga lagerjobb nu tills marknaden har vänt och det kommer ett sånt jobb han vill ha.

Lördag

2009-07-12, 00:10:17 / Kategori: Allmänt
Är super trött borde lägga mig då klockan är 23:55 och jag lär vakna runt 06 som vanligt eftersom då ska Svea ha mat... och sedan bär det ju av till Häljarp imorrn.
Men idag har varit en bra och rolig dag... börjar känna av rastlösheten av att bara va inomhus, killen har inget emot det han skulle inte må dåligt om det gick en vecka utan att han var utomhus men jag får krupp av att bara göra ingenting.
Sara kom förbi en runda vid lunchtid för att lämna p-piller till mig vi har ju samma sort bara hon inte tål dom, slipper jag vänta tills återbesöket på att få recept! Mycket tacksamt. Blir det ingen ny bebis ännu i af.
Sedan blev det ju såklart snacka förlossningen och bebisar.

Efter att killen vaknat till liv runt 12:20 och vi ätit middag gick vi en långrunda med barnvagnen här på området och hamnade till sist hos Grön & Carina... har inte hälsat på dom sen dagen efter bröllopet och vi bor grannar. Dom hade litet hunddagis idag med 4 hundar, usch vilket liv det var när vi kom men dom är så söta och snälla.
Runt 19 tiden pallrade vi oss hemmåt eftersom det var matdags för Svea, och sedan kvällsmat till mig.

Syrran min Dior och hennes kille Koffe ringde och frågade om dom fick komma och hälsa på, och hade även med sig fika!  Väldigt skoj dom tittade inom, kom väl lite efter 20 och gick alldeles nyss.
Tyvärr kunde inte Dior hålla henne så mycket eftersom hon blev så bråkig och skrikig, (är man inte van vid barn är det jobbigt att hålla en skrikande bebis) är ju hennes "skriktid" nu, men hon har lugnat ner sig betydligt än för några dar sen.
Dom har precis flyttat till ny lägenhet på Bäckagård så vi får försöka åka dit nån dag och hälsa på... innan bodde vi grannar med dom, så lite trist att dom flyttat till andra änden av stan.
Men skönt med lite nytt, längtar själv tills vi får en 3:a.

Dock hoppas jag att Svea sover inatt i sin egen säng... för natten mellan fre-lör var hon väldigt kinkig vägrade somna och vid halv 4 gav killen upp och jag hade ju vaknat till... så hon fick ligga bredvid mig då äntligen somnade hon. Gillar det absolut inte för jag sover pissdåligt man är ju orolig att rulla över henne så man vaknar ju stup i kvarten + vi vill att hon ska kunna sova i sin egen säng.
Så idag ska det förhoppningsvis gå bättre annars kommer det bli en jobbig lång dag imorrn.

Fredag.

2009-07-10, 19:42:31 / Kategori: Allmänt
Lite fler bilder på sötnosen!

Idag unnade jag och killen oss frukostlunch på McDonald´s Eurostop, så vi kom utanför dörren och jag fick lite mera mat i mig... dom senaste dagarna har vi ätit sen frukost och sen bara kvällsmat blir inte min kropp nöjd med. Men blir så när jag unnat mig sova samtidigt som Svea, då blir inget vettigt gjort innan 12.
Annars har vi kollat på Watchmen idag, den var riktigt bra :)

Igår uteblev faktiskt skrikandet!!!
Helt underbart för oss, så hon somnade så gött efter sista matningen vid 01 och ville knappt vakna vid 06 idag.
Idag har hon inte bajsat så idag är vi beredda på att hon kommer bli gnällig, men man njuter av dom dagarna/timmarna hon är en ängel.

Nyvaken i sin mjuklift.


Så söt när hon sover.



Lilla grodpjyamasen



Zehbrah och Ozzy kelar lite :)
min tjej har blivit en helt ny katt sen p-pillrena och även lagt på sig nåt kilo!


Jippie :)

2009-07-09, 20:58:03 / Kategori: Allmänt
Idag har varit en super duper bra dag med ängeln :)

Vaknade vid 05.30 och tösen sov fortfarande men eftersom killen matade henne vid 00 var det dags att väcka henne för matdags. Direkt efter somnade hon om som en stock och sov till 10! Och jag passade med på att sova i soffan bredvid henne så jag är utvilad idag.
Sedan gick jag och Liz en runda ner till Ica för att hämta ut paket till mig från Go boken! Första gången jag är utanför dörren utan henne, men skönt att få komma ut i friska luften i af.
När jag kom hem insåg vi att hon bajsat själv i blöjan!! Jippie för vi har inte hunnit börja med vatten ännu till henne. Så nu hoppas vi på att det rullar på av sig själv men vi ger henne 10ml 2ggr/dag nu ser om det ger lite extra hjälp.

Brorsan och hans tjej Milli kom förbi med en megastor nalle till tösen, och sen blev det att bara snacka skit. Första gången dom var här med hos oss så blev vi visade hur vi bodde, snabbt avklarat på 2 rum och kök.
Ska även ringa brosan på måndag så vi kan börja tatuera om min bröstkorg, behövs ny färg och även skuggas färdigt är ju ändå 2 år sen vi påbörjade den. Men få se hur killen ska jobba för bror min bor utanför stan så behöver bilen när jag ska dit.
Och jag måste få det gjort nu för killen min börjar redan "planera" nästa kid, helst gärna nästa år. Shit knappt man hinner klämma ut henne förrns han vill ha en till.........
nej lite måste vi få njuta av henne och jag ska som sagt tatuera mig med.
Visst vi vill ha 2 barn och relativt tätt så man kan komma ut i arbetslivet sen och vara "klar" på barnbiten, men jag kräver minst vi bor i en 3:a eller får en nu i höst innan vi påbörjar baka nästa. Och att killen har ett heltidsjobb...

Nu är klockan snart det magiska 21, då Svea brukar börjar gallskrika oavbrutet i 2-3h, men hon har ju ändå bajsat själv 2ggr idag så kanske, kanske hon är lite lugnare nu ikväll. Men ja annars får man ta det för vad det är hon har ju ändå varit så lugn under dagen att vi har inget att klaga på.

Usch snart måndag, dax för killen att gå tillbaka till jobbet....
Men får hoppas att det kommer kännas bra och det komma funka för oss för nu är det ändå en skön avlastning att vi delar på allt under dagen och snart ska jag göra allt själv. 10 dar går så fort...


Bra dag idag!

2009-07-08, 16:33:13 / Kategori: Allmänt
Jag har ju sagt jag har en ängel till tös som sover och äter som hon ska. Knappt kräkt heller men nu har hon gjort 2 riktiga kaskader.

Kaskadspya 1: Satt för mig själv på toa när killen kommer inrusande med spya på glasögonen och på hela överkroppen *haha* kunde inte låta bli att skratta åt honom.

Kaskadspya 2: Jag och killen sitter i soffan Svea ligger i mjukliften i soffan med oss och rätt som det är kastas en spya rakt på soffan.... mysigt med tygsoffa. Tur vi sparade min i skinn så vi kan byta ut denna när den vi har nu är för gräslig.

Alldeles nyss hade vi hembesök från BVC, jättetrevlig var hon! Svea vägde nu 3480gr så hon hade gått upp 70 sen BB var på hembesök, så det går åt rätt håll! Naveln såg med bra ut!
Nu ska vi testa ge henne 10ml vatten/dag se om det hjälper henne att komma igång med bajsandet annars får vi testa laktulos...
Förhoppningsvis kommer vi på rätsida med problemet inom kort så hon blir en gladare bebis :)

Igår var hon superkinkig vägrade somna, bara skrek men så fort jag höll henne blev hon tyst. Tyckte synd om killen min han kände sig så utanför inget han gjorde dög :(
Så fick lägga henne jämte mig i sängen så jag fick lite sömn i af, men är inte optimalt att ha henne i vår säng, man själv sover inte så djupt och vi vill inte vänja henne vid det utan vill att hon ska kunna sova i sin egna säng.
Men var uppe vid 04 gav henne mat och sen somnade hon i spjälsängen!
På morgonen tog killen henne och jag fick sova till 11 idag :D helt underbart känner mig utvilad nu för idag.
Sedan hade han även satt igång en maskin tvätt och stod och diskade när jag klev upp. Ugnen var på så vi kunde värma minibaguetter :) sånt gör ju att dagen blir bra!

Nu får han lite egen tid genom att åka till Citygross och handla lite kylvaror, blir ju en del som går åt nu när jag lagat mat varje dag. Och jag hinner blogga en stund då sessan sover.
Sen får man ju se vad vi hittar på borde ta oss en promenad eftersom vi inte var utanför dörrarna igår.... Får hoppas dagen fortsätter bra att hon inte bli lika kinkig som igår.


Mat, mat, mat....

2009-07-07, 14:03:19 / Kategori: Allmänt
Ja idag har tösen varit extra krävande vaknade redan vid 05 för matdags då matade killen ändå henne runt 02, sedan var det dags igen vid 7... och 10.30.
Ändå har vi ökat dosen till 60-75ml/gång, hon äter verkligen som en häst. Och därimellan har hon blev bytad på såklart, men fick väckt killen 10.30 så han kom upp och hjälpte till för då hade jag sån sprängande huvudvärk och var vrålhungrig. Man hinner inte med att äta själv för på morgontimmarna försöker man halvsova innan hon skriker till.

Nu har hon precis ätit och fått nya kläder då hon hade kissat igenom blöja, body, byxor *jippie* blir så när hon har en förmåga att halvligga på sidan.
Men jag har piggnat till i af och känner mig som en människa igen :)
Nu kör jag och killen Batman maraton börjar med dom gamla filmerna och går framåt! Visste inte att Tim Burton gjort dom 2 första, jag älskar honom han gör så bra filmer även om vissa är lite sjuka.

Annars idag blir det lugnt orkar nog inte med att göra så mycket...
Imorrn kommer BVC på hembesök kl 15.


Bra tajmning...

2009-07-06, 22:02:42 / Kategori: Allmänt
Det är helt sanslöst hur bra tajmning barn har...
Igår skulle jag och darlingen duscha ihop vi är ju vana att göra det och inte alls hunnit med nåt direkt mys sen födseln... då tokskrek Svea som en galning. Visade sig hon var superhård i magen och vi fick hjälpa henne bajsa. Sen var det matdags igen och runt 02 fick killen henne isäng. Jag la mig redan vid 23 eftersom jag kör morgonpasset med henne.

Idag tänkte vi NU hinner vi ta en dusch hon sover ju.... öh nej.
Då blir hon klarvaken hickar som en tok vilket slutar i att hon kräker ner hela sig.... så bara att byta kläder och blöja när vi ändå är i farten. Dock har hon fortfarande hicka, stackarn.
Så snart matdags igen vill det säga och vi lär skippa duschen.

Annars idag blev det Eurostop så vi sa hej till lite folk som jobbar där, tog en fika på Espresso House och snackade med chefen :) Alltid skoj man är bra kompis med sitt gamla jobb och alla har ju varit med sen jag blev gravid såklart man går dit och visar upp henne.
Blev vi fick inhandlat kattsand med!
Sedan kom grannen upp med 1 kasse barnkläder och 1 flyttlåda med kläder + nåra skor... fick allt för 250:- tacksamt har vi ännu mera och även i större storlekar! Man märker nu hur ofta man får byta, blir en del tvätt.
Nu är det bara fler kräkhanddukar som behövs, så lär bli en resa till Ikea inom kort, där kostar dom bara 2kr/styck.

Jaha nej nu är det läggdags för mig så jag är pigg imorrn... man vet aldrig hur dagen blir.

Måndag

2009-07-06, 11:28:32 / Kategori: Allmänt
Ännu en dag med moln och lite blåst, skönt man kan äntligen börja funka som människa. Visst det är skönt med sol och värme på sommaren men man behöver inte avlida.
Fått sova inatt igen isträck eller ja man har ju sina kisspauser fortfarande men man har ju en del vätska som ska ur kroppen. Mina fötter är fortfarande svullna så hoppas det lägger sig snart så man kan ha sina sommarskor.

Gick bra igår hos mormor inga tårar, hon vara bara väldigt lycklig :) Dock var Svea kinkig hon åt varannan timme igår men hungern kom väl på henne nu när det var svalare ute, men annars var det en bra dag.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på riktigt, borde åka till Willy´s köpa kattsand... vi får inte glömma katterna helt nu.
Annars är killen iväg på sitt jobb ska få sina papper påskrivna så han får sina pengar från Försäkringskassan... mitt sköter ju sig själv eftersom jag fyllt i allt på internet, tack och lov!

Känns bra att bara ta dagarna som dom kommer, känna efter vad man har lust med och hur vädret ser ut! Förhoppningsvis kommer brorsan och hans tjej iveckan och hälsar på, dom har ännu inte hunnit träffa lilltjejen. Och även Pauline och hennes kille!

Söndag

2009-07-05, 09:33:04 / Kategori: Allmänt
Åh idag är jag verkligen utvilad för killen tog hand om henne inatt så jag fick sova ut! Han har ju fått 2 dar nu på rad med 8-9h sömn eftersom han slaravde så mycket med det precis innan förlossningen och direkt efter. Men igår fick jag bara 3,5h sömn så jag var helt slut ikroppen och i huvet så det var väl behövligt med sömn.

Har bara 0,5kg kvar sen är jag tillbaka på den vikten jag hade när jag blev gravid! Ojoj gick fort men vill ju ner till den vikten jag hade när jag träffade killen förra året. Man lyckas ju alltid lägga på sig några sambokilon, men jag har haft turen att det inte alls varit många.

Idag ska vi till min mormor och fika, så hon får träffa Svea :) Det ska bli skoj men tyvärr blir det nog lite jobbigt med mycket tårar då mormor är väldigt känslig av sig och gråter lätt speciellt sen morfar dog 06, så hon lär säga "tänk om morfar hade fått uppleva detta" det är en standard replik vid större roliga saker som händer.
Inget jag brukar ha ont av men just nu är min kropp själv lite i gungning med hormoner hit och dit så ett tårkalas är väl inte det jag känner för.

Igår lyckades vi äntligen få henne att bajsa !!!
Trodde man aldrig skulle bli så glad av nåt sånt, men hon har haft såna bekymmer med detta och varit så ledsen varje kväll mellan 22-01 så igår blev hon helt lugn och rofylld efteråt. Hoppas vi på att det nu kommer rulla på av sig själv.
Annars är hon en ängel äter som en häst, sover så bra och säger inte mycket.



Här har vi stolta pappan!




Kläder o annat.

2009-07-04, 21:14:07 / Kategori: Allmänt
Här har vi lite presenter vi fått från familjen och kompisar!
Så nu kan vi byta kläder utan att det blir panik på att tvätta :) och vi fick även lite bra och ha saker, som badbaljan ska bli skoj att testa bada henne själv nästa vecka, var ju tillräckligt läskigt på bb.


         

          

        


Bästa presenten enligt killen!
Ukulele
.





Jag och tösen.



Namn

2009-07-04, 20:12:50 / Kategori: Allmänt
Så nu har vi enats om ett namn:

Svea Lizette Leppänen

men ja fram tills papprena kommer så heter hon ju mitt namn, men för oss är hon redan nu en Leppänen!
Och ja en dag kanske jag med får heta det :)


Fredag, VA redan...

2009-07-03, 08:52:37 / Kategori: Allmänt
Ojoj är det redan ! fredag?!
Lite så känner man denna veckan har bara flugit förbi. Men inte konstigt hon föddes ju i måndes morse och vi kom hem från BB på tis em... sen dess har man ju försökt sova lite, blivit lite av den varan eftersom man inte har nåra rutiner överhuvudtaget och samtidigt är man uppspelt.
Men inatt fick jag i af 6h sömn och känner mig utvilad, låter dock killen sova idag så länge han behöver för han har inte fått nån ordentlig sömn/djupsömn sen lördes (då vattnet gick) och han börjar bli lite zombie aktig. Tror han har svårt att slappna av.

Allting har bara flutit på helt naturligt, helt sjuk trodde man ska få en sån överväldigad känsla och allt bara var tårar och kaos. Men att mata henne, byta blöja, klä på henne känns som den naturligaste sak i världen och hon är såå supergo och glad tös så hon gör det lätt att älska henne.
Bara igår vi hade första riktiga jobbiga kvällen skrek mer el mindre oavbrutet och var suprkinkig i 3h, men eftersom jag inte ammar och ger ersättning så ska dom helst bajsa varje dag och det har hon onte gjort på 3 dar så man vet ju hur det är att vara förstoppad så kan tro att hon hade ont. Men vi lyckades hjälpa henne och till sist somnade hon vid 01 och idag vaknade jag av mig själv vid 07 och då låg hon och bara kikade runt omkring sig sa inte ett ord. Man blir helt chockad att hon inte velat ha mat tidigare.
Nu har hon ju ätit och sover igen :)

Annars iveckan som gått har min mamma, pappa, lillebror varit på besök. Även killens syskon med respektive, nåra kompisar och grannen :) försöker ta lite besök per dag så hon slipper bli så stressad av att alla ska hålla i henne och gosa.

Hade hembesök av BB igår dom gjorde PKU testet och kollade höger öra då det inte gav nån signal uppe på bb men det gav utslag så allt ser ok ut! Hon sa inte ett knyst under testet så duktig min gumma är :)
Sedan gick vi igenom förlossningen etersom jag har ganska dålig koll efter 05 och det kan jag tro då har dom ju ökat lustgasen så jag har varit i min dimma^^ Men det kändes som att allt stämde som jag känt i efterhand.
Det gick superbra och var lättare än jag trodde, alla "skräckhistorier" som alla vill prata om precis innan (som man försöker inte lyssna på men ändå finns i bakhuvet) känns overkliga för för min del flöt allt på, så kanske var man gjord för att föda barn :D

Idag kommer farmor och farfar (tösens) på besök senare i em/kväll han har ju fortfarande inte sett henne då han har varit i Tyskland... men blir ju så eftersom jag gick över såpass många dar ha var ledig under midsommar helgen då hon var planerad att komma.

Namn?
Ja vi har några vi känner oss för men vi vill det sk falla sig naturligt och inte stressa fram nåt namn dom ska leva med det resten av livet. Så ännu får alla hålla sig till tåls vad hon ska heta.

Ja nu har ni fått liten uppdatering om hur veckan varit, vad som skett.
Man får passa på medans man har lite egen tid nu^^

Prinsessan.

2009-07-01, 21:25:42 / Kategori: Allmänt
Här kommer lite bilder på den underbara lilla skapelse som fötts.
Dom talar ju för sig själv tycker jag :)
Pappan är oerhört stolt knappt han har ro att äta eller sova han vill bara se på henne och ta på henne. Självklart vill jag det med men min hunger är fortfarande stark så den kan jag inte hoppa över då pallar man inte i denna värmen.

Imorrn får vi hembesök från BB, där dom ska ta PKU testet och även kolla hennes hörsel då bara ena örat gav gensvar uppe på BB, men kan bero på fosterfett som ligger för så jag tror allt kommer vara ok imorrn.













Det blev en flicka!

2009-07-01, 10:00:11 / Kategori: Allmänt
Så äntligen kom hon den 29/6 :)
Väldigt efterlängtad av många!!!

Allting gick superbra och vi mår finfint!
Kommer mer inom kort när jag landat lite mera i rollen.


http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=27432