Ingen bebis...

2009-06-28, 15:59:24 / Kategori: Allmänt
Nej tyvärr inget idag heller.
Allt såg bra ut jag och bebis mår bra, dock kommer värkarna bara var 10:e minut. Idag har det krävts ett par alvedon för att orka med dom.
Men imorrn kl 8 blir jag igångsatt då har mina 3 dygn gått sedan vattnet gick så då har dom inget val, men dom vill alltid vänta in i det sista eftersom dom vill allt ska se naturligt.
Trist för jag är ju ändå på 7 dagars övertid så bebisen är färdig.
Ska bara ha koll på om jag får feber eller om vattnet ändrar färg då får jag åka in eftersom då kanske man fått infektion.
Elle ja ringa om värkarna blir värre, tätare...

Söndag

2009-06-28, 06:17:34 / Kategori: Allmänt
Vaknade runt 04.15 (andra dagen irad man är uppe innan tuppen typ) av en kraftig värk... och ett pockande behov av att kissa men ändå inte. Jaja gör det jag ska och inser jag är hungrig som en varg men samtidigt trött som en gnu....... har ont som fan, börjar bli jobbigt att slappna av
Läcker vatten som ett såll.
Så upp äter en skål med Yoggi och tar 2 alvedon och sätter igång att klocka värkarna... ännu har jag ca 7min emellan och alvedonen hjälper en del så nu är det lättare att slappna av men ska ju inte till sjukhuset förrns om 3h ! så får se om det ökar intervallet eller om det håller i sig lagom tills vi ska dit.
Lär nog bli ett par tabletter till innan dess.

Så ja kl: 9 idag ska vi göra ny koll, hoppas gyn läkaren idag känns bättre, trevligare än han igår... och att det börjat hända nåt. Om inte vill jag nog gärna bli igångsatt så man slipper åka hem. All denna väntan gör ju en tokig.

Lite tankar inför förlossningen under graviditeten:

Jag avskyr sjukhus verkligen får ångest att bara hälsa på någon, bara igår kände jag mig stel, obekväm (har inte ens varit där på rundvandring) så idag vet jag inte hur jag ska palla en hel dag om det blir så.
Men i af så var min "plan" att stå ut så länge som möjligt hemma att åka in när man hade en 5min mellan värkarna och absolut inte stod ut hemma, kunna bada där uppe och så innan det var dax.
Men nej eftersom mitt vatten gått FÅR man inte bada pga infektionsrisken så bara duscha :(
Och ska ju upp redan nu på fm för koll blir man då igångsatt går man HELA dagen på förlossningen tills det är dax. Bläää

Snorig är jag som fan, lagom skoj att andas på "rätt" sätt "in med näsan, ut genom munnen" så näsdroppar är min drog idag, tur det finns apotek i närheten om det tar slut^^
Man känner sig lagom fräsch.... not.

Så kära vänner och läsare sänd gärna en tanke eller 2 till mig idag om att bebisen vill komma :) och att allt går bra.
Uppdaterar så fort jag har ork, tid.

Lördag

2009-06-28, 06:00:06 / Kategori: Allmänt
Ville skriva igår men hade ingen ork på kvällen och under dagen tyckte jag det var för osäkert att gå ut med info, alla får ju såna förhoppningar och finns inget värre än att bli besviken.

Men ja här kommer min Lördag:

Vaknade 05.20 kissig som faaan, upp gjorde mitt behov tassade i säng hann knappt lägga mig ner förrns jag känner en pöl isängen, usch, upp igen undrade om detta en vattnig flytning eller är det vattnet som gått?!?!?
Har ju lite sammandragningar/förvärkar men inga onda direkt. Kan inte somna om så slösurfar, kollar på tv... skriver med lite folk på msn.
Vid halv 11 vaknar gubben min, och jag återberättar min morgon, han är ju så nyvaken så han förstår inte riktigt^^
Men går i af en runda med Sara för att hjälpa förvärkarna på traven som det kommer igång är väl ute i ca 45min. Dom känns ju mera men fortfarande så jag kan gå, prata under tiden.
Vid 13 tiden käkar jag och killen lunch för min del, frukost för hans på Mack Inn jag behöver energi, fett. Handlar det som behövs på Ica om vi nu behöver åka in till förlossningen.
Börjar klocka värkarna på varktimer.se för att se vilket intervall det är fast jag vet det bara är förvärkar och klarar dom ännu. Har väl en 5min emellan. Tar mig en dusch på säkert 1h och vilar sedan isoffan. Nu ändrar dom karaktär blir definitivt starkare men är 9min emellan, ännu behövs ingen panodil/alvedon men man känner att bär det av så kommer det behövas inom kort.
Tar mig en kort promenad med killen se om det hjälper nåt... dom kommer tätare och lika onda så väl hemma ringer vi till förlossningen för att se vad dom säger.
Känner mig smått förvirrad vet inte vad jag ska säga, dom ställer ju inga frågor.... Men dom vill vi kommer upp för att se om det är en ev vattenavgång.
Kommer väl dit runt en 19.20 dom tar ctg och mitt blodtryck, bebisen har blivit fixerad så nånting har hänt under dagen  i af. Har värkar på ca 6min emellan. Känner av hunger och huvudvärk inser vi har inte ätit sen 13 tiden.
Kommer en läkare, manlig gynekolog såklart får väl inget direkt postitivt intryck av honom han känns kall och stel. Dom konstanterar det är vattenavgång men jag är inte öppen en enda cm :(
Blir lite förvånad har haft förvärkar i säkert 13-14h men inget....
Vi får en ny tid imorrn 28/6 kl 9 för en ny kontroll så att jag och bebis mår bra och att jag förhoppningsvis börjat öppnas under natten. Läkaren sa det inte rakt ut men jag är ju på 40+6 dvs bebisen är fullt utvecklat så blir ev igångsatt om inget skett på naturlig väg.
Man får ju MAX gå 3 dygn efter vattnet gått sedan måste bebisen ut.

Blir vi svänger inom Mc Donald´s Eurostop tar oss sen kvällsmat kl är ju närmare 22, tar sedan 2 alvedon för nu känns verkligen värkarna av. tar en dusch hemma och bäddar ner mig på soffan pga i sovrumet är det som en bastu känner jag vill ha bra sömn så jag klarar morgondagen.
Lyckas somna :)

Vanlig dag för mina djur.

2009-06-27, 08:10:09 / Kategori: Allmänt
Här kommer lite bilder från veckan på dom små djuren och vad dom har för sig!
Ska bli spännande att se vad dom tycker om det nya lilla livet som strax ska komma in i vår familj.


Här ligger Ozzy och inväntar bussen med mig, rullar sig i grus, fimpar och gamla ölburkar... undra varför hans päls känns skabbig emellanåt?!



Zehbrah har blivit den gamla vanliga katten hon var igen tack vare vi sålda den lille :) Nu är hon mera aktiv, glad, kelig och börjar kanske gilla min sambo.
Älskar dig massor.



Yra en helt vanlig dag hos oss med sitt ben!



090626 Bröllop bilder

2009-06-27, 00:00:02 / Kategori: Allmänt

Såhär såg jag ut dagen till ära.



Killen är uppklädd!




Och det vackra brudparet såklart :)

090626 Bröllop

2009-06-26, 23:44:52 / Kategori: Allmänt
Sådär nu är man hemma efter en lång varm svettig dag, men den har varit toppen!
Efter frukosten drog vi och handlade presenten till Carina & Grön och därefter till Eurostop för att handla kort till presenten och även en kortärmad skjorta till killen :) Första gången jag sett honom i skjorta, riktigt snygg blev han!
Och lite innan 15 tiden stod vi utanför Snöstorps Kyrka och minglade lite innan det var dax att gå in.

Så snygga dom var och hennes klänning va skitsnygg lagom med "diamanter" och hur snygg som helst i sminket och frisyren! Grön var väldigt elegant i sin kostym.
Dom som sjöng solona var hur bra som helst, vilka röster. Och utmarschen var till "Imperial Marsch" Star Wars låten ni som inte vet, hur coolt som helst.
Festen var på Vapnö IP och där var det snyggt dukat med tema i grönt och gult, maten var hur utsökt som helst och bröllopstårtan var en avbild R2-D2! Min kille var avis det syntes^^
Väldigt glad trevlig stämning och alla minglade med alla!

När det var dax för dansandet och baren öppnade drog vi oss hemmåt, jag kände mig slut ikroppen efter allt stående, gående och sittande på obekväma stolar. Och nån dans hade jag inte tänkt utföra i mitt tillstånd är tillräckligt klumpig nu ändå.
Så nu blir det en dusch sedan sängen, ska bli väldigt skönt!

Pengar = skit

2009-06-26, 10:23:20 / Kategori: Allmänt
Blää på allt just nu.

Eller ja mest pengar. Kollade min FP (= föräldrarpenning) igår eftersom alla mina uppgifter inte hade kommit in innan och det är helt sjukt....
Jag ska få ut efter skatt 7408:- VA? Det är lägre än om jag hade varit helt arbetslös, hur fan går det ihop?
Inte konstigt barnfamiljer lever snålt.
Hade killen haft jobb så fine hade vi fixat det men han har bara a-kassa eller ja arbetspraktik som det så fint heter men är ju samma betalning som a-kassan.
Känns inte alls så lockande nånting längre, fick knappt ihop det denna månaden och där fick jag ändå min sista lön från Taxi...
I mina ögon har vi inte råd med bilen, men säg det till darlingen det är ju hans ögonsten + så länge han har praktiken i Oskarström behöver han den.
Och sen bor ju hans familj, vänner nere i skåne så klart vi behöver bilen efterom vi åker dit då och då. Och det lär bli oftare nu med barnet.
Skräpmat, godis, läsk är enkelt för mig i af att utesluta och istället går den utgiften til blöjor och ersättning men ja blir tyvärr mindre rolig framtid tills killen fått en anställning.

Och det kommer säkert ordna sig men det är första barnet man har ingen aning om hur mycket pengar det går åt, och jag är gärna pessimist när det gäller pengar så för mig ser jag bara mörka tråkiga moln....
Mer negativ och deprimerad har jag inte känt mig på länge.

Bra dag idag :)

2009-06-25, 22:27:15 / Kategori: Allmänt
Haft en helt underbar soft dag idag :)
Åkte in till stan vid 13 tiden för att träffa Lisa och Daniella på Espresso House, så vi fikade och snackade om allt i säkert 2h! Lisa och hennes kille ska ju nu tågluffa i 4 veckor så helst hade hon velat träffa bebisen innan dom åker men ja som det verkar nu så blir det ingen innan dom åker. Men vi får ta och ses när dom kommer hem igen.
Sedan gick vi bara en runda på stan och tog en glass på torget. Så skönt att slippa bara snacka graviditet, bebisar och bara vara.
Visst man "glömmer" ju inte att man går och väntar eftersom man är stor som ett hus, vaggar som en anka och pga värmen så samlar jag vatten nu :( Kan knappt ha mina skor och känner av huvudvärk varje dag igen.... Så känns som denna sista tiden kan bli väldigt jobbig.

När jag väl kom hem runt 17 tiden hade darlingen varit snäll och både diskat och vikt ihop tvätten! Så jag tog en powernap på soffan, trodde han skulle väcka mig så vi skulle göra mat ihop men nej han lät mig sova till 19.30. Stackarn va utsvulten eftersom han inte ville äta själv, så vi slängde ihop lite mat fiskpinnar med potatismos och sallad och kollade på Eragon. Mysigt.
Men han har haft en bra dag med sitt nya spel Bionic Commando så han tyckte nog det va skönt jag va iväg halva dan idag istan :)

Imorrn är det ju bröllop som gäller i Snöstorps kyrka och sedan fest på Vapnö Idrottsplats!!!
Ska bli så kul att se Carina och Grön på deras stora dag :)
Får ladda kameran ikväll så den är redo för morgondagen!

Heldag med älsklingen.

2009-06-24, 23:18:14 / Kategori: Allmänt
Idag var killen ledig eftersom hans jobbkamrater skulle iväg på ett längre jobb med ev övernattning, då får han ju inte följa med... men extra skoj för mig kan vi hitta på lite roliga saker under dan.
Idag blev det vi körde in till stan, skulle kolla shorts till honom vi hittade skitsnygga på Kodjos men fanns inte i hans storlek såklart :( så blev inget köp.
Han fick presentkort på Game av Liz & Viktor så in där och hittade ett nytt spel^^ har han nu under kvällen suttit med och det va han supernöjd med!
Sedan var vi inom Lilla Berlin och snackade med deras tatuerare Galin, jag har ju hittat mitt motiv nu jag ska göra på högra vaden så snackade med honom om det och även en priskoll. Ca 3000:- inte alls farligt så vi satsar på Oktober då är han tillbaka från semestern och min kropp borde palla med att tatueras! Längtar redan :)
Killen har ju sin med men den ska ju täcka halva hans rygg så han ska skriva ut motivet och sen får dom diskutera pris och hur mycket som ska göras per gång, lär bli ett antal sittningar så tror jag hinner börja med min innan han kommer till skott med sin.

Sedan blev det en tur till Östra stranden och vi köpte oss en varsin mjukglass, gott, men usch vad varmt det var och mina fötter hade svullnat så jag fick skoskav och gick barfota men asfalten brände typ sönder mina fotsulor så nu är dom ömma och jag är ynklig liten stadsråtta i killens ögon. Är man från landet har man fötter som tål sånt tydligen :P
Så väl hemma slumrade jag i soffan i minst 1h, så skönt det behövdes.
Nu har vi avnjutit pizza och kollat på "Natt på museet 2", den var bra tycker jag.

Nu bär det snart av till sängen, börjar bli trött igen.
Inatt kan det börja för jag känner kroppen är utvilad och förrådet av energi är fullt efter pizzan :) så nu är en bra dag för förlossning, men självklart kommer ju barn när det är som olämpligast dvs fredag för min del då jag SKA på bröllop.
Det enda man tänker nu är att fan fan fan det kommer bli en Juli bebis :( jag ville ju ha i Juni....
"den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge"
BULL SHIT

Tisdag

2009-06-23, 23:16:57 / Kategori: Allmänt
Varit en bra fartfylld dag idag!!
Blev en fika med Carina där hon bjöd på hemmagjord jordgubbspaj *mums* och vi snackade om allt.
Shit dom gifter sig på fredag, jag hade varit superduper nervös att stå inför massa folk och komma ihåg att upprepa exakt vad prästen säger... puh tur vi inte ska göra nåt sånt. Men dom kommer klara det galant tror jag.
Och förhoppningsvis kan vi gå på deras vigsel!

Efter en snabblunch med kycklingsallad hörde Sara av sig så traskade bort dit... satt och tjötade om allt medans hon ordnade med deras mat, och när den väl va klar åt jag också :) Man får plats med mycket mat nuförtiden eftersom man verkar förbränna allt man stoppar i sig på knappt 3h.
Sedan flyttade oss in i deras vardagsrum och satt där tills killen ringde och efterlyste mig, haha, han saknade mig. Han är så van att jag alltid är hemma varje kväll så det blir tomt när jag är borta, så var väl hemma runt 19 tiden kanske.
Hann med en powernap kroppen va helt slut efter denna dagen...
Nu har man bara chillat i soffan till Hell´s Kitchen och njutit av choklad pudding. Jag kommer nog sakna allt gott vi stoppar i oss, men det får man vänja sig av vid annars går man aldrig ner dessa kilona ju.

Ang bebisen sparkar den bakut där inne tror jag, mina revben knakar det i och man skriker emellanåt till för man är inte riktigt beredd på det, så hoppas det startar innan nåt går av.

Värmechock

2009-06-23, 09:44:33 / Kategori: Allmänt
Ojojoj nu har sommarvärmen verkligen kommit med stormsteg, 30 grader ute, helt vindstilla.... Ljuvligt på ett sätt men samtidigt jobbigt för mig som går här på övertid och kånkar runt på den stora magen. Man vill ju inte få solsting direkt.

Killen är i Värnamo idag och jobbar så han kommer inte hem förrns ikväll men jag har sysselsättning idag, just nu kör jag alla sängkläder, även bebisens eftersom katterna lyckades ta sig in i sovrummet när vi var iväg och har gosat där i såklart.
Sedan ska jag ev bort till Sara och käka middag med dom, men blir ju senare idag då dom var på väg in mot stan nu...
Men slipper jag stressa med städningen som dock är tråkig men ett måste.


Födelsedag och Mvc besök.

2009-06-22, 13:26:12 / Kategori: Allmänt
Så nu är man hemkommen från stan :)
På Mvc gick det bra idag fortfarande bra blodtryck och bebisens huvud var numera ruckbart, så mina sammandragningar/förvärkar under midsommarhelgen har ju gjort lite verkan!!! Förhoppningsvis kommer den nu denna veckan om man ska se till vad 95% av statistiken säger. Men annars ska jag dit igen den 29 men det hoppas jag att jag slipper.

Sedan blev det handla lite fikabröd och vi körde hem till Anna & Kim :) ett tag sen jag va där, tiden rinner iväg deras dotter ha blivit 2mån nu, sist va hon knappt 2 veckor. Så stor hon blivit. Så vi hann fika och lyssna på musik i lugn och ro innan deras busungar, Gryning och Loke, kom hem från dagis. Fast idag va dom väldigt lugna och söta kanske för att det var första gången dom träffa min kille. Barn blir ju alltid lite blyga vid nytt folk.
Gryning är härligast tycker jag så söt och gosig, man får alltid kram och puss innan man går!

Sedan fyller ju karln år idag, hela 26 år blir han! Grattis grattis darling, fast jag firade ju dig redan i lördes.
Han slapp jobbet idag eftersom gänget är i Värnamo med övernattning och han får ju inte sova borta nu eftersom bebisen kan komma när som, det känns tryggast att han bara är borta dagtid inom en viss tidsgräns så han hinner hem innan det är dags.

Annars blir det bara chilla idag igen.
Kör tvättdag imorrn istället.

Dagen D

2009-06-21, 22:42:04 / Kategori: Allmänt
Ja då var det dagen D idag då för bebisens ankomst. Dock så har inget börjat hända... visst 1,5h kvar men nej jag tror den stannar ett par dar till men hoppas den kommer nu denna veckan vill absolut INTE gå över 14 dar... man själv längtar ju på pyret och alla andra ringer, smsár, msn "hur går det", "nåt på g" mm mm.

Idag i af sov vi  länge i vår egna säng, borta bra men hemma bäst.
Blev frukost på Mc Donald´s Eurostop och sen gick vi en runda därinne med men va ganska så mycket folk. Blev inhandlat en parfym till mig :) och ny rakhyvel till killen och även måttband då mitt försvunnit och vi ska beställa kläder till killen.
Tog även ut Yra på en långpromenad då hennes husse måste vara hemma pga lavemang, han ska på kontraströntgen imorrn fm.
Men skönt för oss att njuta av solen!
Annars har vi bara njutit av varandras sällskap i soffan och kollat på Transformers och käkat massa godis, magen är så full nu så man lär väl inte somna pga all sockerchock.

Kissarna är överlyckliga att vi är hemma igen :) Dom har legat jämte en i soffan och bara velat kela och bli kliade i x antal timmar!!! Så mysigt.
Usch dom kommer sakna mig så mycket när jag ligger på BB... husse är mera en hundmänniska så dom kommer inte lika bra överens med honom som med mig.

Nej snart sovdags ska upp tidigt imorrn ska till min bm redan vid 09.

Bilder från helgen.

2009-06-21, 16:28:43 / Kategori: Allmänt
Ja här kommer lite bildbevis från helgen som varit i Häljarp!


På väg neråt...



Eton, deras söta chow chow.



Killen ute vid Ålabodarna, våran sight seeing för mig runtom i byarna.




Midsommar... där "farmor" är väldigt trött :)



Samling vid en laptop var vanligt denna helgen.

Midsommar

2009-06-20, 11:51:57 / Kategori: Allmänt
Ja en regnig Midsommar blev det här nere i Häljarp, men väldigt trevligt och lugnt i af. Första nyktra midsommar på evigheter skulle jag vilja säga^^
Vi hade ju planer på att äta picknick i Örenäs men det fick vi skippa, men blev en biltur a´la sight seeing för mig i byarna här runtomkring. Så jag får se lite natur och inte bara stad eftersom jag är "stadsråtta" här nere.
Blev i af sill, potatis, lax, jordgubbar m glass och grädde... man åt så man nästan storknade :) Få man väl se hur många kilo man gått upp efter denna helgen.
Dock ingen bebis på G....

Idag ska vi fira killens födelsedag, fast han fyller inte förrns på måndag, så ska bli jordgubbstårta :)
Träffa hans farmor också en runda...
Men solen skiner, lite mulet men vi får hoppas regnet uteblir.


Iväg mot Midsommarfirande

2009-06-18, 11:42:26 / Kategori: Allmänt
Usch idag känns det som om tiden bara runnit iväg eftersom jag knappt varit uppe 1h :P och killen jobbar halvdag idag så han kommer nog nu vid 12, blir det lunch ihop innan han ska ombesiktiga bilen och jag får packa ner det sista vi ska ha med oss.
Sen lär vi åka så fort han kommer från bilprovningen neråt mot svärföräldrarna och vara där till söndag, så om jag kommer blogga vet jag inte... kanske om det finns tid. Man vill ju vara social med alla när man är iväg, va längesen nu vi var nere.
Så bebisen får stanna i magen tills vi är hemma igen tycker jag, så var inte oroliga att jag är offline pga den, jag tror ju själv den kommer den 26 så jag kör på nästa vecka det är dax.


Ha en glad och trevlig Midsommar alla läsare!!!



Såhär ser man ut nuförtiden 4 dar innan BF.
v.40 (39+2)

Onsdag

2009-06-17, 17:44:23 / Kategori: Allmänt
Nu har ju min blogg börjat funka märker jag, har inte kunnat logga in under fm och sedan kunde man inte publicera nåt... skönt det är fixat nu :) Är så irriterande när man väl skrivit nåt så bara försvinner det.

Fick besök av killen idag vid 11, dom var i närheten så vi kunde käka lunch ihop, trevligt. Blev bara snabbmakaroner med köttbullar, vi hade ju knappt 30min på oss.
Annars har man bara varit ute och promenerat lite i solen och ätit en glass :)
Nu har man hunnit äta lite tidig kvällsmat men jag hinner äta minst 1ggr till innan läggdags, sånt kan man göra när man är gravid all energi tar ändå bebisen man får va glad om min kropp hinner få nåt.
Annars blir det väl packa ner lite kläder inför midsommarhelgen slipper jag fundera på det imorrn! Och killen får diska^^ skönt jag slipper det idag.



Tisdag

2009-06-16, 21:38:22 / Kategori: Allmänt
Idag har varit en bra händelserik dag.
Vaknade redan vid 10 av mig själv, kändes bra efter frukosten kom Liz hit och vi tog bussen till Eurostop för att fika på Espresso House. Vi har inte setts själva på evigheter pga jobb, hennes kille på sjukan mm så man får passa på att njuta dom få stunder vi får ihop. Jätteskoj att bara snacka om allt och inget i 2h typ.
Gick inom Ica på vägen hem eftersom hon hade paket att hämta och min laptop hade kommit fick jag sms om av darlingen. Bra med kollinr via sms. Så nu blev man lite fattigare i af men jag tror jag blir nöjd, sitter vid den nu ska bara vänja mig vid den!
Körde även Liz inom Ica Maxi så hon fick storhandlat nu innan Midsommar, killen hennes jobbar till sent idag... när vi väl kom hem och hade ätit kvällsmat och chillat lite var klockan redan över 20... jag kände bara "va, vart tog tiden vägen?"
Men såna här dar är roliga känner jag det är ok att vara hemma för man har inte tråkigt, utan allt rullar på.

Kikade även in på försäkringskassans hemsida där står det nu en årsinkomst på mig dock inte vad man kommer få ut per månad i föräldrarpenning men det kommer väl, men annars märker jag ju det vid första utbetalningen! Skönt slipper jag oroa mig mera för det.

Lillsyrran ringde också idag och sa hon ska byta jobb, igen, nu tillbaka till Mc Donald´s igen eftersom hon inte trivdes så bra på Burger King. Hoppas att det kommer kännas bättre för henne nu, man måste ju trivas på ett jobb man ska gå till dagligen. Men nu får hon inte samma tjänst utan en med lite mindre ansvar vilket kan vara skönt innan var hon 1:e assistent, steget under restaurang chef, det krävdes väldigt mycket av henne och man måste hinna växa med rollen så tror detta blir bra att hon får ta det som det kommer nu i sin takt. Utbildningarna har hon redan så vill hon bli det igen finns ju alltid chansen längre fram i framtiden.

Nu är det dags för en dusch och sen sova känner jag, man blir slut ikroppen efter en lågn rolig dag :)
Snart midsommar, ser jag fram emot!!!




Foto från förra veckan!

2009-06-16, 21:11:51 / Kategori: Allmänt
Så nu har min laptop kommit :) allt är installerat och jag kan ladda upp bilder igen!!!
Ska man bara vänja sig vid tangenbordet...
Här är bilder från lite vad vi gjorde förra veckan.



Så här blev det i badrummet efter mitt kakeldekor!



Käre darlingen efter en hård arbetsdag.



Haha en nyduschad Ozzy...


Ozzy´s favoritplats att bre ut sig på när husse inte ligger där.



Killen tyckte det va kul att fota mig när jag sov i vårt kuddberg :)
Vi har en ca 7-8 kuddar varav jag har minst 5 varje natt^^



Fick på posten eftersom jag teckat prenumaration på Vi Föräldrar.

Utkast: Kör idag ...

2009-06-15, 12:23:24 / Kategori: Allmänt
Kör idag en tråkdag... tvättdags... men lika bra att få korgen tom innan midsommar sen blir det ju ändå en hel hög med tvätt när vi kommer hem igen.
Är ju ändå bara måndag och inget direkt skoj inplanerat på "schemat".
Även hunnit med att diska och koka napp, nappflaskor så det är klart!

Sitter och inväntar posten men den kommer aldrig före 13, ska ju få en avi så jag kan hämta ut killens presenter och hinna slå in dom innan han kommer hem från jobbet.
Sedan får vi se när lap topen dyker upp, dock kan ju inte jag hämta ut den eftersom den står i hans namn....

Snart lunchdags oxå ser jag :) ska bara fundera ut vad jag är sugen på...


v.40

2009-06-15, 10:36:03 / Kategori: Allmänt

Kroppen:

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet:

Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Egna anteckningar:

Har huvudvärk allt som oftast men dricker nu saft till maten så jag får i mig energi, hoppas det ska hjälpa. Har haft sammandragningar nu 2 nätter i rad men bara i ca 1-3h sen slutar som, eller jag somnar rättare sagt... Men under dagen känner man absolut inget. Får väl se hur länge man ska ha det innan den kommer, men är ju ett tecken på att det börjar bli dax.


Söndag

2009-06-14, 16:04:00 / Kategori: Allmänt
Jaha söndag sen eftermidag redan.... och inget vettigt har vi direkt gjort men inte så konstigt då vi vaknade 1130. Killen kom hem runt 03 efter svensexan och självklart vaknade man till och va kissig sedan började man få sammandragningar och då kunde jag inte somna om.... men närmare 05 lyckades jag till slut somna tack o lov.
Sedan har grannen varit här uppe och snackat lite skit, trevligt. Nu ska vi iväg och käka lite ihop och njuta av en solig söndag :)

Kollar med svärföräldrarna så det är ok att vi kommer redan på tors ner till dom, så blir ett par dar iväg, känns skönt att komma bort tycker jag.
Min sista dag idag som arbetslös from imorrn räknas jag som mammaledig, helt bisart jag har ju inte blivit mamma ännu....

Det har kommit in lite gissningar när babyn ska komma här är dessa datumen:
15, 16, 17, 18, 22, 24, 26
Nån mer som kanske vill gissa?!
Och väldigt många tror pojk, vad tror ni?

...

2009-06-13, 21:52:50 / Kategori: Allmänt
Puh nu är jag superduper mätt, har käkat chokladpudding med vispad grädde :) Mums. Fast vi är riktiga gottegrisar här hemma så 1 påse = 4 pers är för mig = 2 pers, så ja kanske inte konstigt jag är mätt nu^^

Annars har man bara degat vid tv´n och rastat vovven såklart, men om ca 1h slutar matte & husse då får hon komma hem igen.

Även packat mina & bebbens kläder i bb-väskan så har jag bara några småsaker kvar som får fixas dagen innan vi åker ner till skåne. Skönt slipper man tänka på det.
Fick även storhandlat idag så nu har vi mat för minst 1 månad så kommer bebisen behöver jag inte gå utanför dörren typ :) Även blöjor och ersättning är inhandlat men få se hur länge det räcker, det har man ju noll koll på nu.
Så nu är vi nog redo!

Lördag

2009-06-13, 12:38:42 / Kategori: Allmänt
Usch lika trist och grå dag idag med.... vad hände med sommaren?????

Ska väl iväg strax och storhandla, nu när vi fått tillbaka vår bil :)
Men dock kostade den ju mer än vi trott så blev 12100:-, jag bli så less på den bilen. Sen hade dom 3 anmärkningar på bilen som ska göras inom kort eller inte vet jag hur panik det är men får jag bestämma blir det inte iår det har vi absolut inte råd med.
Kanske borde man vinna på lotto eller nåt i den stilen.

Sedan blir det hämta Yra kl: 16 har jag lite sällskap här hemma idag när killen åker iväg på svensexa i em/kväll. Hoppas dom får det roligt och att det är mest inomhus aktiviteter så dom slipper springa runt ute i detta pissvädret.
Så blir en lugn och stillsam helg för min del...

Fredag

2009-06-12, 12:23:26 / Kategori: Allmänt
Yeay nu var min laptop beställd men blev från JME istället då dom hade typ samma dator som komplett.se men till ett billigare pris :) Tack tack darling du ordnade allt åt mig, så hoppas den kommer nästa vecka! Och ja där var väl mina skattepengar borta.

Verkstaden ska höra av sig ang bilen får se om vi får den idag. Hade varit skoj inge kul med ösregn vi båda är lediga men man är inte sugen på att ta sig nånstans i detta vädret. Och att handla lite hade inte suttit fel, vi har mat hemma men lite gott vill man unna sog till helgen.

Min föräldrarpeng börjar gälla på måndag men ärendet är fortfarande "pågående" på deras sida så får väl se när dom blir klara med mitt ärende *suck*
Darlingens aktivitets stöd funkar och hans pengar kommer på måndag, skönt det funkar för en av oss i af. Men får min sista lön av Taxi denna månaden så vi klarar oss.

Köpte kakeldekor på Lagerhaus igår så fixade lite inne på toan vid handfatet, blev riktigt snyggt :) Men killar som är så tråkiga så enligt pojkvännen tyckte han att vi kvinnor går på vad som helst, hade varit billigare med färg och målat kaklet.... suck... som om man får det i hyreslägenhet då?! Men jag är nöjd i af!!!
Har en del bilder nu att ladda upp här men funkar inte just nu pga av en sladdjävel.
Hm blev lite gnäll här men med detta regnandet har man svårt att hålla humöret uppe.

Torsdag

2009-06-11, 19:45:14 / Kategori: Allmänt
Så nu har man bytt sina dermals till dom gamla jag fick när jag gjorde dom. Helt runda platta som ligger emot huden så jag inte fastnar i barnets kläder el barnet får tag att dra i dom^^ Har man räddat sin hud lite!

Dock blev det en liten besvikelse idag, när jag väl kom till salongen för vaxning sa hon att dom gör helst inte det på gravida pga man svullnar upp i huden och blodkärlen lättare kan brista :( Jag hade ju kollat allt när jag bokade men hon sa den som siter i receptionen inte är utbildad men lite koll tycker jag man kan ha ändå... hur ska jag som kund kunna veta?! Men vi körde halva sedan insåg vi att min hud svullnade direkt så jag får ta och vaxa mig efter förlossningen och sånt. Men hon var jättetrevlig som utförde behandlingen så kommer absolut gå dit igen, så farligt var det inte, men visst det kändes. Men jag behövde bara betala 100:- så sparade in liite cash där, fast gjorde ju ingen skillnad då jag beställde killens födelsedags presenter idag (så jag hinner få dom till nästa vecka) och där försann x antal kronor.
Hopps jag han blir glad.

Sen blev det fika nere hos Carina och tjöta lite skit, och killen provade ut hennes kille kavajer han växt ut så nu har vi en han kan ha på deras bröllop då vi inte äger nån + vi har inte råd att köpa. Sedan har vi fått lite tips på presenter dom vill ha så nu ska vi se vad det blir^^
Sedan blev det Mc Donalds besök för oss 4, trevligt :) och nu är man äntligen hemma och ska hoppa in i duschen! Har varit ute på språng sen 12 så ska bli skönt att sjunka ner isoffan!

Imorrn har jag absolut inget inbokat eftersom Viktor har fått komma hem, så ingen hundvakt förrns på lördag efter kl 16 !!!
Och ja ingen bil idag heller............ vi ska ringa imorrn fm och se om reservdelen kommit och har den det får vi den imorrn, annars blir det måndag. *suck* Får vi hoppas bebisen stannar inne tills vi har bil, känns tryggast.


Vem är du: lista

2009-06-11, 11:18:53 / Kategori: Allmänt
Tog denna listan av dej då Hanna :)
Alltid kul att se vem/vilka som läser ens blogg så här finns en lista ni gärna får fylla i!

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när träffades vi?
4. Hur tror du jag är som person?
5. Skulle du kunna krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. Har vi träffats någongång?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?

Mvc besök

2009-06-10, 20:57:08 / Kategori: Allmänt
Mvc besöket gick bra idag, järnvärdet hade stigit till 118 *jippie* men ska äta Niferex i af tills förlossningen så man ligger på topp, hade visst 136 när jag skrevs in så lät nog ta ett tag innan jag kommer ikapp det värdet.
Hjärtljuden var på 144 idag men jag har ju farit rundor så klart då vaknar ju bebisen + den hade hicka. Lät ganska så roligt^^ Följer kurvan perfekt så den mår toppen där inne. Nu är det bara att vänta och vänta....

Var ju hundvakt idag med så hann med en liten runda innan mvc besöket och sedan fick hon vara hemma hos oss tills jag kom hem, dock hann ju killen hem innan eftersom jag inte kom iväg med bussen förrns efter kl:16. Blev käk direkt eftersom jag såklart var hungrig som alltid fastän man tagit en snabbfika på stan.
Fick trevligt besök av Jennie idag :D blev massa bebissnack och om förlossningen såklart, alltid kul att veta lite hur man blir bemött där och hur det går till på BB. Så kommer inte bebisen i tid lär hon tjata hål i öronen på mig^^
Men hon har ju 2 egna så hon vet att man längtar och vet att det är frustrerande, men klart hon är ju lika nyfiken som jag på bebben.

Så nu en snabbdusch innan vi ska hämta hem Liz från jobbet och sen sängen ska ju upp och ut med deras vovve imorrn innan min vaxning^^ Här har vi inte tid med att vila inte....
Men förhoppningsvis kommer Viktor hem innan helgen från sjukhuset.

Rik... eller för en stund i af

2009-06-09, 22:38:48 / Kategori: Allmänt
Yeay fick mina skattepengar idag!!! Får man känna sig rik en liten liten stund i af.
Ska ju köpa en lap top har vi bestämt så killen kollade runt idag och den han tyckte jag skulle ha var denna:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=477538

Men ska fundera lite på det så man inte gör nåt förhastat.

Fick tummen ur i af och diskade precis innan karln kom hem :) sedan har vi bara umgåtts vid tv´n och datorn typ. Katten fick sig en liten dusch eftersom han var ute när det regande och han behövde bli ren. Han ser så sur ut alltid efteråt men vi vet att han gillar att bli ompysslad^^
Kommer bilder men just nu kan jag inte ladda upp bilder eftersom måste installera om mitt program och vi saknar visst nån kabel så cd´n funkar inte... alltid nåt med dessa datorer.

Även planerat in vår midsommar och killens födelsedag (han fyller ju den 22/6) får ju ha nåt att se fram emot om det lilla pyret inte vill komma ut. Vi kan ju inte sluta leva bara för man är nära sitt bf.
Ska jag bara köpa det sista till honom, bara jag vet inte vad just nu...


Tisdag

2009-06-09, 14:54:17 / Kategori: Allmänt
Blir ingen bil idag då verkstaden hade fått fel reservdel men förhoppningsvis har dom rätt del imorgon så vi kan hämta bilen imorrn kväll! Värsta fall på torsdag, han behöver ju den till helgen har för mig darlingen ska vara chaufför på svensexan han ska på.

Själv sov man till 12 idag, var nog helt slut ikroppen, så man har fått en 12h sömn^^ Dock känner man sig lite lätt förvirrad inget vettigt har man gjort och inte har man ork heller. Blev en runda ner till Ica så jag har frukost hemma imorrn, men annars har jag suttit här vid datorn :)
Dagen imorrn blir nog roligare, mvc besök och passa lilla Yra eftersom husse fortfarande ligger på sjukhuset. Går tiden snabbare i af.
Torsdag är inbokat för lite smärta^^

Sägs att skattepengarna är på väg ut, hoppas hoppas!

Ironi på hög nivå

2009-06-08, 20:12:16 / Kategori: Allmänt
Ska man tycka om honom eller ska man inte, min kära lilla darling....
Idag fick jag ännu ett nytt smeknamn, Pumba, och sen trallade han så sött på Pumbas låt om att han inte hade nåra vänner^^ Man måste ju skratta med honom absolut men ska bli så skönt och bli smal och mindre klumpig så kan jag börja ge igen.
Likadant vi hade sexdiskussion på min syrras fest och där kom vi in på om sex sätter igång förlossning eller inte men söt som min pojk är så klämde han ur sig "vem vill ha sex med en badboll" Jag garvade bara men alla andra såg lite lätt chockade ut precis som om "shit menar han allvar" Nu är vi ju vana vid att vara elaka mot varann på ett sött sätt, men kan förstå att omgivningen undrar om vi är riktigt normala :)

Annars har det varit en bra soft dag, sovit lite middag, ätit, ätit och haft huvudvärk igen. Den lilla krabaten tar all energi + lite till tror det är därför jag får mycket huvudvärk nu och jag äter jämt känns det som. Blir vrålhungrig efter 3-4 timmar.

Viktor ligger kvar på sjukhuset ännu, men smärtan kommer och går men snart är väl den lilla stenen ute får vi hoppas så han blir sig själv igen. Men guuud vad dom är slöa han har åkt till och från akuten sen i tors men dom bara skickar hem folk, precis som om all budget måste hållas, men efter mycket tjat fick han ju röntgen visade sig han hade njursten. Tyvärr ska den ju ut den naturliga vägen, så nu lever han på smärtstillande... Men han blev inlagd igår då han låg i krampor av smärta hemma så nu kan L pusta ut att han blir omhändertagen inte skoj att vara på jobbet och inte veta hur ens sambo mår.

Nej nu får det bli soffan igen framför tv´n innan Csi börjar!

v.39

2009-06-08, 07:57:41 / Kategori: Allmänt
Kroppen:

Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna anteckningar:

Ska till min barnmorska på ons så får se om barnet blivit fixerat eller inte. Annars tycker jag att allt är som innan inga förändringar direkt, skulle kunna vara gravid i 4veckor till typ =(
Så går säkert över tiden....

Farväl

2009-06-07, 23:09:09 / Kategori: Allmänt
BYE BYE SÖTA GUMMAN,
HOPPAS DU KOMMER TRIVAS I DITT NYA HEM.




Så idag ringde en på annonsen på våran katt så dom och kollade på henne vid 12 och såklart ville dom ha henne. Känns väldigt sorligt jag gillade ju henne men vet att 3 katter i en 2:a + spädbarn det funkar inte. Men hoppas på att det blir bra för henne dom verkar ju trevliga och har haft katt innan. Men blir nog lite ensamt eftersom hon är van vid sina kompisar här men det går väl över...

Lördag

2009-06-06, 15:32:42 / Kategori: Allmänt
Mår bättre idag i af, skönt det är det nog på väg ut ur kroppen!
Får tyvärr dras med alla skitprogram på tv då killen ska installera om allt på våra datorer här och han har inte fått det att fungera som han vill... så just nu får jag inte sitta här direkt^^
Men hoppas han hinner klart innan måndag börjar så jag har en fungerande dator att roa mig med när han är på jobbet.
Och ska bli skönt med att slippa massa onödiga pop up fönster i tid och otid.

Senare ikväll ska vi iväg till lillsyrran och fira henne!!! Men blir nog bara en kortis som jag känner mig nu + hon har bjudit massa folk och jag orkar nog inte med en stor fest där alla e skitfulla.
Bara hon blir nöjd med våran present blir jag glad!


Sjuka

2009-06-05, 12:01:46 / Kategori: Allmänt
Usch usch vaknade idag megatäppt i näsan och ändå har vi stängt alla fönster så det inte ska dra på oss..... helt förstörd mer eller mindre så förkylningen slog ut i af =(
Pratade med älsk alldeles nyss han är likadan som jag, så är väl nåt skit som går då jag vet 2 andra som legat sen i tisdes superförkylda.
Vill inte må dåligt
Är redan irriterad och trött på allt annat runtomkring pga magen. Var längesen jag var så gnällig och irriterad som jag varit denna veckan men kommer bara om kvällarna typ så min stackars karl för stå ut med allt gnat.
Men hade man fått sova en natt ordentligt så hade man väl mått bättre men nu är man mer en zombie än levande..................

Nyklippt

2009-06-04, 18:24:22 / Kategori: Allmänt
Vart superskönt och mysigt att bli ompysslad idag av frisören^^
Jag är så nöjd med RobertSalong Eurostop!!!
Bästa frisören jag haft, han har ju alltid fria händer och jag vet han gör alltid sitt bästa för att vara kreativ med mitt hår. Bara idag jag hade en ide själv det var det ska vara riktigt riktigt killkort sen hur det bestämmer du. Man får ju ge honom lite utmaning. Självklart kommer han även få klippa barnet!


Så här blev det på sidorna :) Really short and nice!
Blev snyggt med färgskiftningen med!



Sedan passade jag på att fika på Espresso House och snacka lite med min gamla chef Lise :) Trevligt att se henne, var så länge sen.
Blev lite akut hundvakt idag åt Yra eftersom Viktor fick åka in till akuten pga smärtor i njuren =( Men han är hemma igen nu dock väldigt trött dom hittade inget fel och han får röntgen inom 2-3 veckor (man får inte ha bråttom el vara dödssjuk när man besöker sjukhus).
Min kisse var helt knäpp idag vägrade lämna min sida så han följde med mig under hela rundan med hunden och vart jag än gick, nästan så jag undrar om han börjat vakta mig... vet han nåt som inte jag vet?!?! Nu sover han helt utslagen i soffan^^

Ozzy sover helt slut efter ha följt efter mig hela dagen utomhus.



Glömsk släkt??

2009-06-03, 22:20:17 / Kategori: Allmänt
Var jättetrevligt hos Sara dock trillade ingen polett ner, men när man är liten så fastnar kanske inte alla minnen?!?! Dock brukar ju hennes mamma köpa kaffe på Espresso House när jag jobbade där och jag brukade tjöta med henne.... men har ingen aning om vem det är, men lär veta den dagen man ser henne.
Ibland blir man orolig för sig själv hur lite man kommer ihåg egentligen.
Fick i af en hel del bodys med mig hem i stl 50, 56, 60 eftersom hennes barn växt ur dom^^ Jättesnällt!!! 2 av dom är med döskallar på :) eftersom hon är som jag älskar döskallar och hela deras lägenhet var svart, röd massor med döskalle inredning. SKITSNYGGT!!!
Medans alla mina grejor fortfarande ligger nerpackat i kartonger =/ Får hoppas vi får ny bostad snart så jag kan inreda med mitt sen ;)

Mår i af bättre nu under kvällen, men har vilat och bara tagit det lugnt!
Killens syster va upp och hämtade sin Sweden Rock biljett då både han och hon glömt av det....
hur kan man glömma sin festivalbiljett???

Man blir mörkrädd emellanåt och undrar hur mycket killen kommer glömma sen eller vimsa bort. Barnen sitter där på dagis och undrar vad pappa är... allting är packat och klart han rusar ner i bilen medans barnet sitter i bilbarnstolen i lägenheten.... jag kan komma på hur många alternativ som helst.
Men hoppas ju på att det inte blir så.

Nej nu blir det dusch sen sova så jag orkar upp imorrn till min klippning!!

Sweden rock start

2009-06-03, 09:28:28 / Kategori: Allmänt
Idag börjar Sweden Rock!!! Hoppas alla får skoj som ska dit, själv får ju jag och killen stanna hemma för man vet ju aldrig när bebisen vill ut eller vad som kan hända. Vi får ta igen det ett annat år.

Annars så känner jag mig lite mera förkyld än vanligt och fått blåsa i munnen =( nej nej vill inte bli megaförkyld/sjuk nu har ju varit frisk mer eller mindre hela graviditeten behöver man inte sämre nu i slutet...
Kanske för man var ute igår i bara linne och kjol men det var ju tokvarmt.
Blev även vi vart över till 2 polare och käkade årets första jordgubbar m vispgrädde *mums* Det är alltid lika gott :)
Och såklart trevligt se Liz & Viktor eftersom jag inte hunnit det på över 1 vecka vi har jobbat olika eller helt enkelt varit iväg. Är ju annars bara deras hund vi träffar mest känns det som eftersom vi har Yra då och då.

Snart ska man iväg på fika hos en annan mamma via familjeliv.se
Hon säger vi lekte när vi var små, själv har jag ingen som helst aning mina minnen är vaga från barndomen, men nyfiken som man är måste man ju träffas för att se om min polett trillar ner.
Alltid är det nån som vet vem man är, speciellt sedan jag jobbade på Espresso House... det blir lite
alla känner apan, apan känner ingen.

Grattis

2009-06-02, 08:20:57 / Kategori: Allmänt
Grattis grattis syster yster som blir 22 idag :)
Men vi ska inte fira henne förrns på lördag då hon har fixat rejäl fest!!! Får hoppas hon blir glad av presenten jag köpt.

Ännu vet jag knappt vad som händer idag vaknade när killen steg upp inte kunnat somna om sen dess och kände lika bra att gå upp och äta frukost!
Kör i af sista maskinen med tvätt :) Ska vika ihop allt från igår med men går fort är ju bara barnkläder... allt är så litet och pluttigt. Men sött.

Längtar till på torsdag då jag ska klippa mig, ska bli skönt. Älskar att bli ompysslad.
Igår fick jag massage av darlingen, var så skönt att jag blev hur trött som helst. Och har sovit som en prinsessa inatt^^

Sommarkänsla

2009-06-01, 20:49:33 / Kategori: Allmänt
Skön dag med 27 grader ute fast jag har mest varit inne och tvättat, men man har ju balkongen man kan njuta på som ens misse gör från morgon till kväll!

Zenith som älskar att bli fotograferad :) Helt underbar misse!




Sedan mötte jag killen på Ica så han fick sin sill eftersom lax inte dög till honom idag. Funderade på jordgubbar men fyfan för att ge 45:-/l nej då inväntar vi tills priset har sjunkt lite eller så får vi åka ner till farmor och länsa deras land ;)
Hann med en kvällspromenad med lillasyrran med, nu kan man vistas utomhus utan att dö av värmeslag.


Sommarkvällsmaten :)
Lax till mig och matjesill till killen det var helt underbart gott.



v.38

2009-06-01, 11:35:11 / Kategori: Allmänt
Kroppen:
Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet:

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Egna anteckningar:
Mitt barn ligger ju med huvudet neråt och fötterna på höger sida så hoppas den ligger stilla så, den är ju fortfarande inte fixerad så den kan snurra på sig men förhoppningsvis är den nöjd som den ligger nu.
Annars mår man fortfarande bra, man bara går och inväntar tiden.


Annars idag blir det bara tvätta lite, även dom nya baby kläderna så dom är klara till att börja användas :)
Killen pappa fyller år så ska påminna honom om att slå en signal och säga grattis.
Annars blir det en lugn dag tills darlingen kommer hem då ska jag göra lite sommarmat till oss, nypotatis med dill och kokt lax (har inte ätit fisk i år så hoppas magen/bebisen gillar det) med gräddfil *mums*
Bara jordgubbar som saknas.
Nu är det riktig sommar ute.

Söndag

2009-06-01, 11:28:00 / Kategori: Allmänt
Jag och darlingen åkte och köpte baguetter på Regnbågen och körde sedan upp på galgberget för att äta frukost (frukost för oss kl var runt 12.30) i det fina vädret och komma bort från stan lite. Jättegott och väldigt mysigt, så skönt med såna här slappa dagar där vi kan umgås.

Vid 15 tiden skulle han köra en kompis lillasyster till balen och jag drog ner till Östra Stranden med Emil, som var nere från Göteborg! Massa trevligt folk vart där och solen gassade, mmmmm. Satt där och tjötade skit och åt glass till kl 19. Även killen och Cina kom dit efter dom lämnat av balflickorna.
Vi bjöd in oss hos Emils familj för dom skulle grilla^^ klart man vill vara med så vi drog till Åled för att äta gott!!! Väldigt trevligt och så skoj att se Emil igen var längesen nu förr träffades vi oftare eftersom man åkte då och då till Gbg och festade men det har jag inte kunnat göra nu. Metaltown har oxå varit våran festival då vi ses och har skoj men den får jag hoppa med iår då den kommer 1 vecka efter mitt BF.
Men han ska ner till Hstd på sin semester i Augusti så han får se vår lille knodd :D

Kom hem helt slut runt 21.30 och datorn var megaslö speciellt denna sidan så pallade inte uppdatera gör ju det nu istället!
Dock hade jag suttit ner alldeles för mycket under dagen och i denna värmen så mina tår hade svullnat till små prinskorvar =(
Men idag är dom helt normala :) Tack o lov.