Vårdcentral

2011-01-31, 21:08:09 / Kategori: Vardag
Efter mycket om och men lyckades jag boka in en tid på vårdcentralen för mitt födelsemärke.
Blir på fredag morgon, hade kunnat få på onsdag kl 13 och direkt operation om dom kan ta bort det själva på vc men gick inte då är jag ensam med båda barnen.

Hon jag talade med pustade och stånkade över jag ville boka tid i förväg men hon verkade inte förstå att jag hade 2 barn som annars måste följa med. Visst jag får betala för 2 besök och inte 1 men det handlar om småsummor. Tar hellre tider då det passar så Pontus är hemma från jobb.

Låter väldigt läskigt med operation i huvet mitt :( men jag vill ju få bort det så då får jag ta det onda med det goda. Sen kan jag ha håret hur kort jag vill utan att det syns och ser äckligt ut :D

Pratar på

2011-01-31, 20:59:10 / Kategori: Vardag
Svea har blivit så grymt duktig på att prata sista veckorna så man hinner knappt med.
Hon upprepar eller försöker med allt man säger och hennes skiva med sånger har verkligen gett resultat.
Redan när första tonerna av melodin börjar så börjar hon göra rörelserna på tex blinka lilla stjärna, imse vimse spindel osv. Och på 2 av låtarna nynnar hon med så hon försöker lära sig sjunga dom. Vissa ord kan hon ju, men det är så gulligt.

Dom nya orden är väl:

ory - Lory (jepp hon kör med både mamma och Lory till mig)
usis - musik
att - katt
sissa - kissa
sisse - kisse
napp - knapp
sko - sko
ora - öra
un - mun
oga - öga

Ja det är väl dom jag kan komma på nu.

Vällingdax

2011-01-31, 20:10:02 / Kategori: Vardag
Efter vi lämnat Svea på dagis körde Pontus mig till Sara som fixade mina naglar. Så nu är dom korta igen :) och superfina!
Var hemma lite innan 12 och käkade då frukost/lunch eftersom jag inte var hungrig imorse, medans Pontus hämtade hem stumpan. Supertrött var hon så hon somnade på en gång.

När hon vaknat blev det en promenad ute i all snö som föll från himlen ner till Ica. Skulle posta iväg en sak jag sålt via tradera och hämta min väska jag budat hem från tradera! Den var kanonfin.
Svea gick lite själv bredvid vagnen men hon var inte på humör vara ute... visst det var lite kallt men hon brukar inte bry sig om sånt hon är så påpälsad så.

Men väl hemma fick hon lite päron och det slukade hon så hon var nog ganska så hungrig.
Esbjörn fick lite välling, har köpt nu mild havrevälling från 6mån så ska se om han blir mättare på det än på Nan. Och jag hoppas hoppas hans mage fixar det.
Tycker det är lite jobbigt han verkar så känslig det var aldrig Svea, så vet inte vad jag ska ge honom om inte detta funkar.

Märktes det va dagis idag, efter badet ville Svea ha sin välling och sen la hon sig. Bara somnade direkt.
Esbjörn verkade med trött idag för han åt vid 18.30 sen slocknade han med. Hihi.
Så har hunnit ta en dusch och ska nu ta en kopp kaffe och mysa med katterna i soffan.

Planer för veckan

2011-01-30, 22:30:07 / Kategori: Vardag
Ser fram emot veckan som kommer.
Imorrn blir det fixa naglarna- äntligen- dom är liiite för långa nu.
Träffa Martina på onsdag med båda barnen mina, slipper jag ha en tid att passa som man annars har när Svea är på dagis.
Hoppas få träffa Alexandra & Elin och Annelie nån dag med.
Öppnis är ju stängt nu i 2 veckor så måste hitta på andra saker, nu när Pontus jobbar em skift.

Barnen

2011-01-30, 20:31:46 / Kategori: Bilder
Mina glada fisungar :D








Fikabesök

2011-01-30, 20:29:32 / Kategori: Vardag
Ingen sovmorgon idag, Svea vaknade lite innan 7 och gjort ner sig helt.
Så nej vi återgår till Liberos blöjor Willys egna var inget att ha för oss. Bara gett oss dubbelt så mycket tvätt denna veckan.
Esbjörn vaknade också och sen blev det frukost för oss.

Tog en promenad i det soliga vädret och pantade allt vi hade hemma... har en förmåga låta det växa ett litet berg innan vi tar tag i det.
Handlade fika med eftersom Pontus kompis Andreas med familj skulle komma.

Vid 15 kom Andreas och hans tjej och 3 barn. Så Svea insåg snabbt hon var yngst och spexade på :) och klart fick hon en massa uppmärksamhet.
Jätteskoj träffa dom, och dom väntar en bebis nu runt 19 Februari.

Efter det hörde vi av oss till Liz & Viktor så kom dom över på kaffe och snacka skit.
Svea busade lite men tröttheten gjorde sig väldigt påmind så blev ett bad medan dom var här och efter vällingen bara somnade hon på 2 röda. Så hon var trött idag.
Esbjörn la vi för en stund sen och han verkar ha kommit till ro nu!

Usch mår konstigt efter fikat... fy fan vad socker gör med ens kropp.
Så skönt man kunnat sluta käka en massa skit ionödan, men gud vad kroppen reagerar när man väl äter det.
Får köpa nyttigare fika i fortsättningen.

Vågar man väga sig imorrn??

Blandat

2011-01-30, 20:16:51 / Kategori: Bilder
Denna växt hade en ynka grön kvist när vi träffades och nu jäklar är den överallt. Måste köpa ny större kruka och plantera om den... fast undra då vart vi ska ha den, får ju inte plats i fönstret.



Räddade Idas gamla växter från Båstad och nu är dom i Sveas rum.


Detta skelett har väldigt många klagat på genom åren. Men den är supergullig tycker jag och den dansar också :) och numera är den Sveas favorit hon leker med den flera gånger om dagen och Pontus blir lite knäpp på melodin *hihi*
Nu övar hon ögon, näsa, hatt och knapp på honom. Är så glad han överlevt alla dessa år. (tror jag fick honom när jag var 19 eller 20.)

Bilbarnstol

2011-01-30, 20:10:32 / Kategori: Vardag
Tack vare vi la oss tidigt på fredagen vaknade man pigg och utvilad runt 7 på lördagen.
Så efter barnen fått i sig frukost stack vi till Citygross och storhandlade. Var där 8.30 och det va SÅ SKÖNT handla i en butik utan massa folk. Gick riktigt fort och sen tog vi varsin räckmacka till frukost i deras fik.

Sen körde Pontus mig till La Couronne där jag var på 1 timmes ansiktsbehandling. Superskönt bara bli ompysslad och äntligen ha tagit tag i det igen. Har ju blivit ett uppehåll på 1 år... innan gick jag var 3:e månad så nu är det dags jag börjar igen så man håller shack på porerna. Köpte även ett startkit på Exuviance se om hyn blir bättre då ska jag nog börja använda dom dagligen.

Sen hämtade Pontus mig och vi for till Lekcenter och vi köpte en bilbarnstol till Esbjörn. Blev en Acta Graco Duoflex till honom med, har en sån till Svea och vi har varit supernöjda med den.
Väl hemma åt barnen lite och sen sov dom middag och klockan var inte ens 14.
Herregud sen NÄR var vi så efektiva?????? Men det var superhärligt.

På kvällen myste vi med lite chips och dip. Fast nu när vi börjat att skippa detta med godis och läsk så märker jag direkt när man bara tar lite onyttigt... efter 1 glas cola känns et som man har sockerbeläggning på hela tänderna, lite chips gör en äckelmagad.
Usch, säger jag bara.
Tog 1 glas rött istället men fick huvudvärk direkt, så kan inte dricka det heller längre. Tål inte starka dofter såsom rökelser/parfymer och sånt heller längre får huvudvärk direkt. Hade det under graviditeten men trodde det skulle försvinna men icke... trodde inte kroppen ändrade sig såhär bara efter man fått barn.

Superhärlig lördag med familjen med andra ord :)

Fotografering

2011-01-30, 19:50:03 / Kategori: Vardag
Fotograferingen gick bra i fredes. Svea var inte sitt tokiga glada jag, men blev några leenden men inte dessa galna leenden. Esbjörn bara smajlade på och var supernöjd vara modell för en dag. Få se när jag kan hämta skivan med bilderna.

Sen på kvällen var vi bara helt slut allihopa så kl: 22 la vi oss faktiskt.
Man känner sig lite tråkig, men just nu går sömn före allt annat för min del.

Idag

2011-01-27, 20:21:58 / Kategori: Bilder
Lite bilder från idag :)






Mår bra igen

2011-01-27, 11:15:14 / Kategori: Vardag
Tror det bara varit hennes hosta som gjort hon kräkts, för nu har hon klämt i sig både lasagne (barnmatsburk) och lite risgröt. Så aptiten är det inget fel på. Sover lite middag nu med.
Esbjörn åt också risgröt, hans aptit är det absolut inget fel på :)

Passat på ringa lite samtal, men fanns inga tider kvar på Vallås vc så får ringa 7.30 imorrn. Ska nu ÄNTLIGEN kolla upp mitt födelsemärke på huvet. Nu när jag har så kort hår syns det och det stör mig nåt fruktansvärt så ska be att få ta bort det.
Har tagit bort 2 sen innan, men ska bli spännande se hur dom gör för att ta bort det när det sitter på huvet... lär ju kännas. 

Snart färdig med allt tvättande, lika bra passa på tömma tvättkorgen när man är igång.

Imorrn ska barnen fotograferas hos Maria med Me&I kläder :) så roligt få fina kort på dom båda.
Har bokat in fotografering med i Mars på dom, ska då ha egna kläder och hoppas Esbjörn kan sitta själv då kan man göra lite mera olika kort. Annars får jag väl skjuta på den tills han kan sitta, lite svårt för Svea hålla i sin stora lillebror ;).

Vilken morgon

2011-01-27, 09:32:02 / Kategori: Vardag
Vilken morgon man haft.
Esbjörn låg och jollrade så glatt i sin säng 06.00 totalt nerbajsad så var bara byta på honom + allt i sängen. Sen fick han lite mat.

Svea vaknade 07.00 och hade kräkt under natten och legat i det.... jippie... så var bara upp med henne byta även där överallt i sängen + tvätta några gosedjur.

Har inte hört ett pip mer än hennes hosta under natten, så man undrar ju när detta skedde.
Men hon har ätit sin välling och leker glatt så sjuk verkar hon inte vara förutom hon snorar.
Så just nu badar hon, Esbjörn sover och dagens 2:a maskin tvätt går för fullt.

Grå dag

2011-01-25, 19:41:59 / Kategori: Vardag
Va regnigt och tråkigt imorse när vi gick till dagis... man blir inte piggare av vädret direkt. Gick bra idag med lämna henne, hon är så glad för vara där!

Väl hemma blev det frukost och betalade räkningarna, lika bra få det gjort. Ska ju på jakt ihelgen efter bilbarnstol till Esbjörn, vill man ju veta hur mycket vi kan lägga på en sån. Vi lär ju inte ha samma tur som med Sveas den var ju bra nersatt.

Annars har Esbjörn mest snurrat runt efter gardinerna här... man lägger honom i mitten av vardagsrummet och vips så ligger han vid gardinen. Lägger jag honom i gymet och vips så är han vid gardinerna igen. Inte för det gör så mycket han drar i dom, man är mest rädd stången ska rasa ner.

Köpte nytt nässpray idag som ska hjälpa mera mot bihålorna, känns redan bättre :) att kunna andas genom näsan gör dagen lite lättare.

Nej nu ska lilleman strax nattas, och kolla till Svea hon ligger och pratar ännu....

Förkyld... igen :(

2011-01-24, 22:26:16 / Kategori: Vardag
Svea var glad som alltid få komma till dagis! Fick en kram och sen sprang hon in för att leka.

Gick inom Ica handlade lite frallor till mig & Martina, får ju lyxa till frukosten när man får besök. Hon kom vid 9.30 och alltid lika skoj ses. Snackar på om allt, dock tror jag vi skulle behöva massor med tid för att hinna prata klart ;) Sam & Esbjörn låg bredvid varann på golvet och Sam "klappade" Esbjörn, hihi.
Hon va snäll passade lilleman så jag kunde gå och hämta Svea, men sen var det hennes tur sticka hämta hem stora grabben.

Sen under dagen bara kom all förkylning pang boom :(
Har knappt fått vara frisk i 1 vecka.... avskyr mina bihålor. Dom mår inte bra av att bli förkyld så här tätt inpå varann. Få väl se om man ska ringa farbror doktorn eller inte.
Så inget öppnis imorrn :/ ska kurera mig.

Bara för man har saker att se fram emot ska det alltid hända nåt så sakerna inte blir av.

Ny vecka

2011-01-23, 19:11:22 / Kategori: Vardag
Ny vecka imorgon, ser jag fram emot!
Träffa bästa Martina imorrn med sonen Sam :) Sen blir det öppnis tis & tors, umgås med Dior på torsdag em/kväll och lite ansiktsbehandling på lördag fm. Och barnen ska fotograferas i Me&I´s nya kläder hos Maria på fredag.
Förhoppningsvis kan jag träffa Annelie med iveckan, vi ska höras!
Gillar när det händer saker, tycker inte om bara va hemma med alla trista sysslor.

Annars idag har jag tvättat lite, vikt in den rena tvätten som säkert legat i 2 veckor... tråkiga måsten. Men skönt nu när det är gjort.
Pontus & Svea var ute en runda, kollade på änderna. Hon har varit väldigt trött och småkinkig idag men ser ut som 2 hörntänder är på G.

Nu sover båda, men ska ta och väcka Esbjörn så han får på sig pjyamas och vara vaken kanske nån timme sen får han sova för natten.
Låter vi han vara nu vaknar han väl när vi ska gå och lägga oss.

Lördag- besök

2011-01-23, 18:54:38 / Kategori: Vardag
Idag kom även Pontus upp vid 8, trevligt få sällskap vid frukosten!
Tog det lugnt fram till lunch, skönt man börjar få in lite rutin när Esbjörn ska få sin gröt. Nu äter han jättebra och oftast hela sin portion :)

Blev en långpromenad ute så Svea fick sovit lite och Esbjörn somnade med fastän han nyss hade vaknat. Han sover alltid i vagnen...
Kallt var det men skönt ändå med frisk luft.

Vid 16.30 kom farmor & farfar på snabb besök. Dom hade med sig en superfin lila tripp trapp stol! Svea blev så glad för den och nu sitter hon så mycket bättre vid matbordet.
TUSEN TACK!
Jag och Pontus stack och käkade på Mac Inn, köpte med mos och köttbullar till gumman och sen fikade vi alla. Var gött få äta bara vi.

Klockan bara rusade iväg och det var dax för barnen att ta ett bad, och farmor & farfar var tvugna bege sig hemmåt. Trevligt med besök bara synd man inte hade mera tid.
Var supertrött på kvällen men vi kollade på Batman begins på 5:an, har ju sett den ett par gånger men är grymt bra!



Fredagen

2011-01-23, 13:24:56 / Kategori: Vardag
Fredagen kändes som kaos i mitt huvud.
Svea har nån trots fas nu, ALLT ska hon göra själv man får inte hjälpa henne om det inte är på hennes villkor. Går nånting inte som hon vill, man inte förstår vad hon menar eller hon får ett nej så blir det massa tårar och skrik.
Esbjörn blir ledsen när hon är ledsen så höll det på från vi gick upp vid 8 till kanske 16 tiden.
Kände mig helt slut i huvudet när väl kvällen kom.
Nu ska man bara försöka inte använda ordet nej, för det funkar inte hon bara blockerar det och det känns som allt blir värre då.

Pontus fick sovmorgon och han kom upp vid 12, fattar dock inte hur han kunde sova för allt liv. Men är man trött så är man.
Blev en liten tur till Willy´s handla det viktigaste för veckans meny och så fuskade vi och käkade på Burger King.

Det var väl vår fredag, jag la mig innan 23, så trött och rolig var jag.

Gladaste pojken

2011-01-23, 13:18:32 / Kategori: Bilder
Esbjörn är så glad nu när han kan förflytta sig på sitt vis, dvs rulla runt. Han ligger inte stilla för fem öre och blir han nyfiken på vad som händer bakom honom ser han till snurra runt så han ser! Samtidigt skrattar och gör han glädjevrål så han hörs från det han vaknar till han somnar. Hihi, vi har fått världens gladaste pojk.

Idag köpte vi risgröt från 5 månader till honom, ska se om hans mage tycker bättre om den. Annars får jag väl höra med Bvc vad man kan ge barn med känslig mage. Det är ju mest synd om honom att han blir så lös i magen gör ju ont då :/
Så nu håller jag tummarna detta ska funka.


Esbjörn bekantar sig lite med Balder.

Handväska

2011-01-20, 19:55:38 / Kategori: Vardag
Känner jag behövt en ny handväska ett tag. Har bra 1 nu som är hel, fick rensa ut mina gamla som gjort sitt.
Vann denna snygging idag på tradera :)

http://www.tradera.com/NY-Vaska-100541-auktion_341719_126079370

Dom 15-20 dagarna kommer vara låååånga.

Öppnis & besök

2011-01-20, 19:29:06 / Kategori: Vardag
Svea var hemma idag med Pontus, blev gjorde en tripp till Willy´s medan jag och Esbjörn var på öppnis.
Han fick sin frukost där eftersom han var en ledsen kille igår och kom inte till ro förrns lite innan 23 så fick jag väcka honom idag. Lagom bit dit för han att vakna till.

Lagom med folk, fick träffat Alexandra & Elin :) och Esbjörn var på sitt vanliga glada humör!
Han har även börjat med att puta upp med rumpan och försöker dra upp ena benet som för att dra sig frammåt... Kan säga att det ser väldigt skoj ut då armarna ligger utmed sidan så han kommer ingenstans men man ser viljan och han blir så ilsk så ilsk. Känns lite tidigt, men klart han ser ju Svea varje dag springa omkring då vill han väl också kunna röra sig, få vara med.

Väl hemma sov båda barnen och sen kom Lizette & Viktor över, dom hade varit på GeKås och varit så snälla och handlat våtservetter till oss :) fastän jag inte svarade i telefon! Woho, nu klarar vi oss ett tag, där kostar dom halva priset mot vad Citygross tar.
Så blev vi umgicks ett tag och deras hundar och Balder lekte lite, väldigt skoj se hur det bara går bättre och bättre för varje gång vi har hundbesök med Balder. Snart så är det fullt ös på honom för han är inte rädd av sig. Ozzy gick ut som alltid...
Barnen fick också varsitt gosedjur och en jättefin sagobok!
TACKAR!

Trots sin feber har det varit fullt ös på gumman, hon har som ni såg förra inlägget varit ute en liten sväng i trädgården, sprungit fram och tillbaka genom hallen som en galning. Tyvärr halkade hon och for rakt in i betongväggen så nu har hon en snygg bula i pannan...

Badat båda barnen idag, Esbjörn sprallar så med benen så vattnet stänker överallt och Svea hämnas genom hälla massa vatten över hans ansikte.
Snälla syskonen är mot varann redan ;)

Nu ligger Svea och Esbjörn har precis vaknar från sin tupplur. Han fick knappt 50min efter öppnis sen dess har han varit vaken så kan säga han var slut efter badet. Hoppas dock han inte är vaken till 23 ikväll nu bara...




Tokfia

2011-01-20, 19:15:29 / Kategori: Bilder
Dagens bild:

Såhär gör vi hemma när man är sjuk, går ut endast tröja, blöja, vinterskoj och mössa :) Det var pulkan som hägrade *hihi*
Men hon kom in igen efter några minuter bara.


Mildare väder

2011-01-19, 19:43:38 / Kategori: Vardag
Märks det är mildare väder nu, katterna är ute så mycket mera. Ozzy dagtid idag undrade jag vad han gömt sig och nu för en stund sen satt han utanför och jag tror han gick ut lite efter 14.... rekord han som hela vintern bara gjort sina behov och sen kommit in igen. Balder sover ännu hela dagarna men går ut runt 00 och kommer hem igen vid 07.

Natten var sådär Esbjörn höll mig vaken mellan 00-04 sen lyckades jag äntligen somna och vid 7 ville han ha mat igen. Har nog varit mycket drömmar och ev ont i benen efter sprutorna han håller aldrig annars på.
Men Pontus lämnade Svea på dagis så låg jag och Esbjörn kvar i vår säng och vi somnade om och vaknade igen vid 10 :) Så man är lite busig låter lilleman sova hos oss, har Svea aldrig gjort.
Så dagen har känts lite konstig för min del gå upp så sent äta frukost då.... men behövde det.

Efter Svea sovit middag var hon väldigt varm och hade rosor på kinden, men hon var ju nyvaken tänkte jag. Har hållt i sig så nu vid läggdags kollade jag tempen hade hon 38.4 så lite feber men är från vaccinationen förra veckan. Misstänkte det skulle komma nåt. Men vi har lekt och busat en massa.
Esbjörn har behållt sin småkinkiga sida och sovit korta men många pass idag...

Fast idag var han duktig han åt upp hela sin grötportion, 1dl :D så det börjar verkligen arta sig på matfronten!!! Dock får jag nog börja ge honom banan hans mage är lite ur balans, undrar om det är gröten... är ju mild havregröt.
Svea fick vi alltid ge katrinplommon för hon var jämt förstoppad och här med lilleman är det tvärtom och han får bara gröt (ingen katrinplommon eller nåt sött till, jag vill ju att han ska lära sig tycka om det utan massa gott till).

Imorrn blir det öppnis för mig & Esbjörn.
Svea får väl vara hemma med Pontus. Han ska i af till Willy´s handla blöjor dom har familjeveckor såg jag på reklamen så ska testa deras. Behövs då Esbjörns tar slut när som.... trodde vi skulle klara oss nån dag till men han kan ha Sveas som tur är ;)

Bvc

2011-01-18, 11:04:50 / Kategori: Vardag
Esbjörn var lika duktig som alltid på bvc :) blev lite ledsen vid första sprutan och desto mer på andra men gick ändå snabbt över! Så får hoppas han slipper feber senare idag.
Han har börjat stanna av på sin kurva så nu väger han 8585 gram och är 69 lång. Så bara en ökning på 205 på en månad.

Det har töat bort en massa snö nu, så skönt att det snart är asfalt överallt :) Snö gör det ljust och fint men klart man längtar till sol och värme.

Måndag

2011-01-17, 20:47:07 / Kategori: Vardag
När Svea var på dagis passade jag på göra iordning min garderob då vi fick en byrå som skulle slängas på tippen. Så nu får mina kläder plats :) och man kan gå in i garderoben utan risk för ras.

Esbjörn åt jätteduktigt av sin gröt idag, tror det är på rätt väg nu. Svea var lite enklare med maten, men det kommer ju förr eller senare.

Blev en liten runda ute idag, hem till Carina hämtade en sak jag glömt och snackade lite. Var ruggigt ute så knappt Svea ville göra nåt så blev vi gick hem direkt. Men bara det tar sin tid när Svea får gå bredvid vagnen i sin takt.

Tyvärr blev kvällen sådär, vet inte vad det blev med lilleman men han åt vid 18 och sen när jag badade Svea 40min senare blev han ledsen och det höll i sig i 1,5 timme :( Kan ju varit magknip men ja när jag väl lagt Svea fick han en till flaska som han bara slök så han var kanske skithungrig?
Ja han somnade i af bums och sovit sen dess och förhoppningsvis för natten.
Svea kom till ro när jag väl fick tyst på Esbjörn, inte så konstigt vem vill somna till gallskrik?

Pontus jobbar em skift denna veckan så blir väl en del surf ikväll när man är ensam.


Bilder

2011-01-17, 20:35:03 / Kategori: Bilder

På promenad på Vallås


Galna Svea :)
Gillar även skruva möbler.



På restaurangen i Båstad


Esbjörn äter havregröt :)

Helgen som gått.

2011-01-17, 11:12:11 / Kategori: Vardag
Igår blev Esbjörn 5 månader! Shit vad tiden rinner iväg man hinner knappt med. Så imorrn blir det bvc väga & mäta + få vaccin för hans del.

GRATTIS Lex på 1-års dagen.
Var på kalas för hans och Yousefs del igår hos Carina mellan 13-16. Kan säga jag och barnen var helt slut sen på kvällen. Fullt ös var det på alla barn och god tårta och kakor bjöds det på :)
Trevligt komma ut en sväng.

I lördes blev det en tur ner till Båstad träffa farmor & farfar, dom röjjde i Idas lägenhet. Sen käkade vi på en pizzera/restaurang. Asgott kött hade dom. Svea fick spagetti med köttfärssås och hon slukade nästan hela sin portion, och då var det ändå en stooor barnportion.
Träffade 2 gamla partypolare :) skitkul se dom. Skoj vi alla 3 bor i Halmstad och springer aldrig på varann då, men träffas i en annan stad.

Vi har sagt vi ska lägga av med chips, godis, läsk på vardagarna och jag tror vi sa det har jag knappt druckit 3 glas cola. Inte ens nu ihelgen va vi direkt sugna.
Så - 3,7kg på 1 vecka! Har dock 7kg kvar till mitt mål, men dom kommer.
Borde börja träna nåt, men känner jag behöver en spark därbak och gärna en träningspolare så man kommer igång. Så jäkla trist komma iväg själv till en början men sen när man är inne i träningsrutinerna går det bra komma iväg själv.
Så får väl ragga med nån vän och komma på vad bara.





Tis - tors

2011-01-13, 20:58:05 / Kategori: Vardag
Gick bra på bvc för Svea, hon sa inte ett pip när hon fick sprutan. Satt så snällt i mitt knä och höll sin nalle :)
Väger nu 11225 och är 81 lång.
Sedan på kvällen var hon väldigt kinkig och ville inte somna, kanske hade hon ont efter sprutan?! Får dom feber kommer den 7-10 dar efter sprutan.

Natten mellan tis & ons blev jag knas i magen så har tillbringat min mesta tid på dass :( och sen fick jag feber så har sovit en massa. Pontus va ju redan på jobb när jag messade han att jag va dålig men klarade stå ut med 2 barn tills han kom hem sen tog han över.
Behövde nog all sömn jag kunde få, la mig 21 och gick upp 8 idag :) ingen feber idag och har ätit både frukost och middag och börjar känna mig som en människa igen.
Pontus mår lite knas, hoppas han klarar sig.
Har vi ätit nåt konstigt kanske?
Känns skumt om vi blir magsjuka men inte barnen, brukar va dom som kommer med dom bacillerna.

Redan fredag imorrn... vart tog denna veckan vägen?


Tradera

2011-01-13, 20:46:22 / Kategori: Vardag
Sådär nu har mina killkläder kommit ut på trader med.

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=647873&listtype=Auction

Städdag

2011-01-10, 13:10:05 / Kategori: Vardag
Svea vinkade av mig så glatt idag på dagis :) Skönt hon trivs bra där och var glad för komma tillbaka nu efter 3 veckors uppehåll.
Hade med hennes nalle, tänkte att vi ska börja ge den när hon är ledsen istället för napp. Hon var ju så duktig ett tag i höstas och hade bara napp när hon sov, men det gick tillbaka och nu har hon napp på tok för mycket. Ser jag hellre hon har sin nalle, den förstör inte tänderna och man kan ha den längre.
Var 2 andra yngre barn som hade haft sina nappar i så lite frågade hon väl efter den på dagis, men dom hade gett nallen och det hade gått superbra!

Passade på ha en städdag idag när Svea ändå var på dagis.
Så nu har man plockat bort alla leksaker så dom är på sin plats, dvs i Sveas rum. Dammsugat och moppat. Kört 2 maskiner tvätt. Var egentligen bara 1 om man bortser från mattorna Svea kissat på.
Skönt få det gjort, känns som man städat bort förkylningsbacillerna nu.
Bara bädda rent med så ska väl alla tråkiga måsten vara gjorda.

Esbjörn sov lite i vagnen efter jag lämnat henne på dagis och sen har han legat på mattan i vardagsrummet och sprallat när jag städade.

Hemma nu igen efter hämtat stumpan, båda sover i vagnen i hallen.
Och ingen napp har Svea, hon fick aldrig den utan bara sin nalle.
Få se vad som händer i eftermiddag... inga planer i af.

Imorrn ska Svea på 18mån koll på Bvc och få vaccinationer. Hoppas nu hon inte blir dålig pga den.
Kanske träffa Dior.
Och öppnis är tillbaka efter juluppehåll :) Så dit ska jag och Esbjörn.

Slö dag

2011-01-09, 19:08:47 / Kategori: Vardag
Esbjörn ville äta inatt igen vid 05, lite drygt då jag kom i säng runt 01... så tog sovmorgon och kom upp på tok för sent, dvs kl: 12.
Knasig dag med andra ord.

Pontus & Svea åkte iväg handlade lite för veckans mat, vi försöker ju ha matsedel nu så man bara handlar det man behöver och så man vet vad man ska laga varje dag.
Esbjörn var precis nyduschad och låg i gymet och sprallade. Fick även smakportion idag med. Nu går det jättebra så dax introducera gröt tyckr jag.

Lizette kom över ett par timmar under eftermiddagen med hundarna. Svea blev glad såklart, men inte riktigt den energin hon brukar. Hon är så jäkla trött runt 16 tiden nu när hon inte sover middag, men hon vill ju inte och efter kl: 14 får hon inte.
Så idag somnade hon redan 18:30 men är bara bra då det är dagis imorrn, kommer hon vara utvilad.
Få väl se hur pigg jag kommer vara ;)


Bilder

2011-01-09, 18:58:48 / Kategori: Bilder
Nya växterna till köket!


Naglarna Sara gjorde i fredes.


Katterna sover på samma sätt :)

Martina dag

2011-01-08, 22:28:28 / Kategori: Vardag
Är helt färdig i kropp och knopp efter dagen idag.
Klockan ringde 8 idag med, och båda vaknade så kanske har vi rättat till dygnet nu.

Vid 12 körde vi mot Fyllinge hem till till Martina och hennes 2 kids. Första gången jag fick träffa Neo hennes äldsta och Svea fick träffa alla. Men hon klev in i lägenheten som hos alla vi besöker, enda man märkte på henne var hon gärna satt i mitt knä lekte med leksaker eller skulle vara nära mig. Och det är ju lugnt så är det när alla var nya för henne, skönt hon inte är så blyg :)
Neo var så mysig han ville hon skulle leka med honom på hans rum och höll henne i handen, ville kramas, men Svea bara "nejnejnejnejnej". Och hon brukar vara den som är som Neo.... men idag ville hon inte.

Martina bjöd på spagetti med köttfärssås och Svea åt 3 (!) portioner, så hon tror väl inte vi ger henne mat. Men skönt se henne äta med aptit!
Och senare blev det även lite fika.
Superfin var lägenheten. Får mig att sakna Fyllinge och min etta.
Lägenheterna på Vallås är tråkiga.

Esbjörn lyckades vända sig från rygg till mage! Jippie! Och sen bara gjorde han det om och om igen, nu har han fått kläm på det. Duktiga pojken min.

Svea sov ingen middag (har hon knappt gjort om hon inte suttit i vagnen) så vid 16.30 säckade hon ihop så jag ringde efter Pontus så kom han hämtade oss. Tog inte ens 5 sek från det vi startade bilen så sov hon.

Så jag slängde ihop min kycklinggryta med ris och så käkade vi alla.
Sen la vi Svea och hon sover gott, drömt lite men har ju varit en händelserik dag idag.
Esbjörn åt med kl: 19 sen dess sover han. Men han sov bara 2 korta powernaps idag på max 20min vardera så han är slut han med.
Själv börjar jag med blir trött... märks man varit igång idag.

Jag gillar Martina, så trevligt vi börjat ses :)
Nu är vi inte längre bara bekanta genom matställen. Tänk vad bra det är att ha stammisar, inte då trodde vi vi skulle börja umgås.

Egen dag

2011-01-07, 22:24:09 / Kategori: Vardag
Gick bra komma upp till klockan idag, första gången man ställer klockan på väldigt länge. Dock va man småseg eftersom Esbjörn hade fått mat vid 04 tiden. Svea vaknade med och det är bara bra hon kommer upp i tid annars får hon en chock på måndag när vi ska upp 7.
Tog bussen vid 10 till Sara, hon som gör mina naglar och vi var klara lite innan 13. Så nu är dom korta är kanterna är rundade så jag inte river någon. Blev rosa/lila svart vita.

Efteråt blev det buss till Eurostop och jag fikade lite där. Skönt bara vara, bläddra i tidning i lugn och ro. Kikade runt i lite affärer men orkade inte prova nåt, så jäkla jobbigt denna årstid prova kläder man ska ju av med allt man har på sig och sen på igen.
Köpte 2 gröna växter till köket så nu blev det hemtrevligt :) (det där med blommor är inte min grej, dom bara dör, gröna växter är så mycket enklare)

Pontus hade klätt på barnen och börjat gå mot Eurostop och jag hemmåt så möttes vi halvvägs. Skön promenad hemmåt, och trevligt med sällskap.

Dior & Koffe kom förbi en snabbis, så hon fick ett kort jag ordnat på Svea i ram! Hon blev superglad. Och så tjötade vi lite skit. Svea busade på, men det märktes hon va trött.
Så fort dom gått ordnade jag ett bad till henne och så duschade jag samtidigt.

Dock har vi nu 2 badrumsmattor i tvätt (igen) för hon kissade på dom. Kanske dax vi tar bort dom.
Igår när hon duschade med mig gick hon ut mitt i allt, som hon brukar för visa hon är färdig. Men hon var då kissnödig och hon kissar aldrig där hon badar/duschar, och eftersom jag duschade blev det ju en olycka.
Idag så sa jag bara "ska du kissa innan badet" och hon gick direkt hämtade pottan och satte sig på den, men hon far upp och ner flera gånger så hon leker mest tänkte jag. Men när jag väl höll på med vattnet till hennes bad så kissade hon såklart jämte pottan.
Det tråkiga är hon blir så ledsen så fort hon är klar :( som hon vet det blir fel.
Men lite roligt hon hämtar den själv och vill sitta på den. Så hon har ju tagit ett steg i rätt riktning, hon vet kissa = potta och hon är inte rädd för den. Så när det väl är dags hon är redo kommer det nog gå galant.
(oj nu blev det mycket kiss snack *haha*)

Nu börjar jag blir riktigt trött, men känns bra komma i säng i tid förhoppningsvis ikväll.
Hoppas på bra väder imorrn, ska bli skoj träffa Martina :)
Ha en bra helg alla.

Inomhusdag

2011-01-06, 21:03:24 / Kategori: Vardag
Idag körde vi en inomhusdag, Svea fick målat lite i sin målarbok... men pennorna flyger mest omkring och blir få streck i boken ;)
Esbjörn fick testa på smaken morot idag- inte lika gott som palsternacka och potatis men om nån dag tycker han nog om denna med. Det går frammåt i af för honom. Han sitter även nu kanonbra i stolen så nu MÅSTE jag ta tag i detta med leta upp en fin tripp trapp stol på blocket. Finns massor men vi behöver med bygel och då blev utbudet typ 0. Sen vill man inte heller ha en för skabbig...
Ja jag får leta vidare.

Imorrn ska jag göra vid naglarna, dom är aplånga. Ska bli skönt för dom korta. Få se vad vi gör för fäger denna gången.

Lördag ska jag och barnen hem till Martina se hur hon fått det i nya lägenheten. Wiiee.
Och Pontus få lite egentid här hemma.
Hade ju tänkt hinna göra massor, träffa folk nu när vi varit lediga- men det blev ju inte så när vi alla blev brakförkylda.
Och på måndag är det tillbaka till verkligeheten, jobb för Pontus och dagis för Svea.

Matlagning

2011-01-05, 22:03:36 / Kategori: Bilder
Svea älskar som sagt sin spis :) finfin är den som ni ser!
Och vi får vara med och provsmaka ;)

Klart man blev trött och somnade på soffan i pappas knä.


Glad pojk

2011-01-05, 21:59:09 / Kategori: Bilder
Världens gladaste pojk :)




Stora tjejen

2011-01-05, 21:23:07 / Kategori: Vardag
Idag har varit en riktigt bra dag för Svea rent matmässigt :) Hon slevade i sig Esbjörns smakportion när han inte ville ha mer, åt massor med lasagne (var ju min hemmagjorda såklart:)) och haft energi till att leka.
Sen tror jag det gjorde skillnad att hon sov middag idag i vagnen när vi gick ner til stan. Gick bara ner för fixa mina glasögon som gjort ont bakom vänster öra, sen gick vi hem igen. Tar ju ändå sin stund pulsa genom snön, men skönt med frisk luft.

Svea börjar bli så stor nu.
Hon ska göra allt själv. Klä på sig, klä av sig, hänga upp sin overall, mata Esbjörn... ja allt jag gör ska hon göra.
Roligast är när hon försöker klä sig själv... tar byxorna håller dom i typ huvudhöjd och försöker lyfta benet. Försöker visa henne lättast sitta ner kanske eller hålla dom på lägre höjd men nej. Så man får ju till slut hjälpa henne.
Har nog även listat ut vad hon försökt säga, "ea" är ett ord hon säger ofta och även farmor undrade vad hon menade. Jag tror hon säger "svea" men det blir "ea". Hon sa det idag när hon gömde sig bakom gardinen och sen tittade fram och jag brukar ju alltid säga "vart är svea".
Det går undan med orden, men bara skoj även om man inte alltid förstår. Sen gör ju nappen sitt att orden inte hörs lika tydligt.
Hoppas hoppas vi kan börja om nu med dagisstarten igen att den åker ut dagtid. Förtillfället har hon den i för ofta...

Känns som ett bra år i år.
Lagt upp budget för oss, startat sparande och även fixat med mammaledigheten så vi blir av med 180:- dagarna. Dom känns bara onödiga spara, vill ju hellre ha sjukpenningdagarna kvar i så fall när man ska va ledig från jobb. Och även planerat in när Pontus ska va pappaledig, så bara hoppas hans jobb godkänner det med.
Så om det blir som vi tänkt börjar min "verklighet" igen i Juli... blir ju anmäla sig då arbetslös men planerna är ju förhoppningsvis komma in på nån skola så det blir plugg.
Men lååångt tills dess.

Sovit bra

2011-01-04, 19:23:52 / Kategori: Vardag
Inatt har jag sovit gott! Så skönt att förkylningen tog lite paus under natten. Börjar kännas bättre helt klart bara man ska få igång lite energi.
Svea är med bättre men börjar undra om hon inte har tänder på G, för hon äter fortfarande väldigt dåligt, bara vällingen som går ner bäst. Men ja vi lär ju märka med tiden vad det är som spökar.

Idag har vi varit ute på långpromenad, så skönt väder och skoj för Svea kunna åka lite pulka.
Väl hemma gjorde Pontus plättar. Inte varje dag han står i köket, så det va skönt slippa det idag. Gott blev det med, bara Svea som knappt åt en halv....
Annars har det mest blivit lek med spisen Svea fick i julklapp, hon är för söt när hon lagar mat. Är ju 2 plattor och dom låter en som det kokar och den andre som det steks. Haha sen "diggar" hon till ljudet.

Får säga GRATTIS till Sarah som idag fick en tös!!!



Bilder

2011-01-02, 21:20:07 / Kategori: Bilder
Såhär ligger Esbjörn jätteofta, så han är så nära så nära att vända sig men han trivs nog hamna på sidan.





Fick denna fina bukett av Hanna på Nyår.

Promenad idag

2011-01-02, 20:58:35 / Kategori: Vardag
Så nu har man bokat in Me&I träff i Februari och även bokat in fotografering av barnen. Men den blir först när Esbjörn är 6mån, hoppas jag han kan sitta själv ganska så bra. Visst Svea lär sitta bakom honom men hon är för liten för hålla upp honom... ja vi lär märka hur det blir när det närmar sig. Man kan ju boka om.
Men skönt ha det fixat, annars kommer jag på det i sista stund.

Idag har vi varit ute på promenad, ner till Ica bara, men skönt komma ut i friska luften och jag behövde nya näsdroppar.
Sprang på brorsan och hans tjej, har nog inte träffat honom sen förra julen, dvs 2009.

Annars har det varit en lugn dag, passade på tvätta upp all tvätt, vek in den torra sen innan. Skönt nu är man av med det.
Svea sov en sen tupplur, men natten till idag var lite knepig. Hon hade visst varit uppe vid 01 och ätit. Jag var uppe med Esbjörn lite innan 05 så han och jag sov till 10.
Här har vi helt tappat våra rutiner... tur det inte är dagisdags förrns den 10:e.


Julbilder

2011-01-01, 21:05:31 / Kategori: Bilder
Bilder från Julafton.







2011

2011-01-01, 18:54:48 / Kategori: Vardag
Vi börjar det nya året med vara dunderförkylda allihopa :(
Svea har varit förkyld sen den 26, men hade en bra dag den 29 och sen när hon kom hem till oss den 30:e var hon hängig igen.
Esbjörn har ju haft sin hosta och har han ännu.

Jag hade nog feber inatt för jag trodde jag skulle frysa ihjäl, låg och hackade tänder. Så till slut sov jag med 1 fleecefilt och 2 täcken. Pontus är med förkyld men bättre än mig så han fick ta barnen imorse så jag fick sovit lite. Sen sov vi alla en stund vid middagstiden och jag gick upp vid 13 och har hllt igång barnen så Pontus fick sova till 15.30

Sedan stack vi till Burger King och käkade, kände jag behövde fet mat så man får lite energi.
Svea börjar bli sitt gamla jag igen :) så skönt hon är på bättringsvägen!

Inatt hoppas jag man får sova gott att Esbjörn inte ska vakna varje timme pga hostan och vilja ha nappen, även om man inte går upp med honom är det jobbigt inte få sova isträck. Säkert därför man är så dunderförkyld, kroppen hinner inte ta igen sig.

Hoppas ni andra har en bättre start på det nya året.