Chokladmuffins med kola
Ingredienser 12st
100gr smör el margarin
1 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor typ Dumle
Garnering:
2 Daim
1dl florsocker med chokladsmak
1-2msk vatten
Tillbehör:
12 pappersformar
Enkla steg för steg
1. Sätt ugnen på 225. Ställ pappersformar på en bakplåt
2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Trycker ned 2 kolor i varje form.
5. Grädda mitt i ugnen 10-12min. Om du väljer att göra dom lite större behöver de ca 15min för att bli genomgräddade.
6. Låt muffinsen svalna. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll över krossad daim.
Själv hade jag inte chokladflorsocker så rörde ihop nåt eget med florsocker och kakao, men blev sådär i konsistens men smaken var det inget fel på. Så nästa gång får jag väl köpa florsocker med smak.
Hade bara 1 kola i varje, vilket räcker men blev mest så för jag snabbkollade bara receptet innan det var dax för handlandet....
100gr smör el margarin
1 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor typ Dumle
Garnering:
2 Daim
1dl florsocker med chokladsmak
1-2msk vatten
Tillbehör:
12 pappersformar
Enkla steg för steg
1. Sätt ugnen på 225. Ställ pappersformar på en bakplåt
2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Trycker ned 2 kolor i varje form.
5. Grädda mitt i ugnen 10-12min. Om du väljer att göra dom lite större behöver de ca 15min för att bli genomgräddade.
6. Låt muffinsen svalna. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll över krossad daim.
Själv hade jag inte chokladflorsocker så rörde ihop nåt eget med florsocker och kakao, men blev sådär i konsistens men smaken var det inget fel på. Så nästa gång får jag väl köpa florsocker med smak.
Hade bara 1 kola i varje, vilket räcker men blev mest så för jag snabbkollade bara receptet innan det var dax för handlandet....
Kommentarer
Postat av: farmor
Så duktig du varit, hunnit mycket! Låter som riktigt smarriga kaloribomber!! De ska jag prova någon dag...
Postat av: Lory
Ja nyttiga saker kan jag inte baka :P men känns superbra hinna med lite sånt med.
Trackback